Ανατολική Θράκη και Αδριανούπολη, με ημιδιατροφή | Ιούνιος - Οκτώβριος 2022

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 379€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα συναρπαστικό ταξίδι πολιτισμού στην πανέμορφη Θράκη και την αντίπερα όχθη του ποταμού Έβρου, σε έναν τόπο, τόσο κοντινό και τόσο διαφορετικό ταυτόχρονα.

Από την σύγχρονη, νεανική Αλεξανδρούπολη, σε ελάχιστες ώρες θα βρεθούμε ανάμεσα σε μεγαλοπρεπή τζαμιά και μουεζίνηδες, παζάρια και αγορές με μπαχαρικά, ανθισμένους κήπους, κατάφυτες πλατείες, χαμάμ και ανατολίτικες λιχουδιές. Μια εικόνα απολύτως αντιπροσωπευτική της γειτονικής χώρας, μόλις δυο βήματα από τα σύνορα. Και μετά πάλι πίσω, στην πιο «ανατολίτικη» από τις ελληνικές πόλεις, την Κομοτηνή, για να σβήσουμε γλυκά τις έντονες εικόνες που θα έχουμε κρατήσει στο μυαλό από τη γειτονική χώρα.

Το προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, αποτέλεσμα της τεράστιας εμπειρίας του Versus Travel στα «διαφορετικά» ταξίδια, εγγυάται ένα πυκνό και συναρπαστικό εξαήμερο, γεμάτο αυθεντικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

 

Μόνο Στο Versus

 • Διαμονή σε δύο από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Αδριανούπολης και της Κομοτηνής.
 • Μετακίνηση με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Πρωινό και δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο (ημιδιατροφή).
 • Δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων πισίνας και χαμάμ στο ξενοδοχείο Margi Hotel.
 • Θα θαυμάσουμε από κοντά το Σελιμιγέ Τζαμί, από τα ωραιότερα τζαμιά στον κόσμο και μνημείο κληρονομιάς της UNESCO.
 • Περιήγηση  στο βραβευμένο Μουσείο Υγείας. Το εισιτήριο εισόδου περιλαμβάνεται.
 • «Γευσιγνωσία» με τις διασημότερες σπεσιαλιτέ της Αδριανούπολης: τζιέρια (ψιλοκομμένα τηγανητά συκωτάκια) και πολλά ανατολίτικα γλυκά.
 • Εξερεύνηση και βόλτα στην όμορφη παραλιακή Ραιδεστό.
 • Επίσκεψη για χαλάρωση στα ξακουστά χαμάμ της Αδριανούπολης.
 • Οικονομικές αγορές σε μεγάλο εκπτωτικό χωριό της πόλης.
 • Θα δούμε από κοντά τον μεγαλοπρεπή σιδηροδρομικό σταθμό του Οριάν Εξπρές στο Κάραγατς (παλιά Ορεστιάδα).
 • Ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Μουσείο Μεταξιού στο Σουφλί όπου θα μάθουμε τα πάντα για το τοπικό προϊόν.
 • Θα απολαύσουμε σουτζούκ λουκούμ και θα περιηγηθούμε στην ατμοσφαιρική Κομοτηνή μια πόλη όπου το το χριστιανικό και το μουσουλμανικό στοιχείο συνυπάρχουν αρμονικά.
 • Στάση για Βόλτα και γνωριμία με την πανέμορφη Καβάλα.
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.

 

1η ημέρα: Αθήνα – Κομοτηνή

Αναχώρηση 06:30 το πρωί από Αθήνα. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στην όμορφη Κομοτηνή. Η σύγχρονη πόλη συνδυάζει διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες, μια και εκεί συμβιώνουν χριστιανοί και μουσουλμάνοι, καθώς και πρόσφυγες από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία, δίνοντάς της ξεχωριστό χρώμα και μοναδικές μυρωδιές και γεύσεις που αξίζει να γευτούμε. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Αλεξανδρούπολη – Αδριανούπολη

Πρωινό και ξεκινάμε για τους Κήπους και τα ελληνοτουρκικά σύνορα, για να περάσουμε στην τουρκική Ανατολική Θράκη με ενδιάμεση στάση στη Γέφυρα των Κήπων που ενώνει δύο χώρες και δύο ιστορικά έθνη. Μετά θα συνεχίσουμε βόρεια, για να φτάσουμε στην Αδριανούπολη (Edirne), η οποία ιδρύθηκε το 125 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Αδριανό και για 92 χρόνια υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γι’ αυτό και διαθέτει πολλά τζαμιά, κλειστές αγορές, χαμάμ, πτωχοκομεία και πολλά άλλα. Η κορωνίδα της πόλης είναι το Σελιμιγέ Τζαμί, από τα ωραιότερα τζαμιά στον κόσμο και μνημείο της UNESCO. Στη συνέχεια, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Αδριανούπολη – Μουσείο Υγείας – Αδριανούπολη

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε να γνωρίσουμε την πόλη που μας φιλοξενεί, με πρώτη στάση το βραβευμένο Μουσείο Υγείας. Το μουσείο στεγάζεται σε ένα συγκρότημα κτιρίων, που ίδρυσε ο σουλτάνος Βαγιαζίτ Β΄, για να αποκτήσει η Αδριανούπολη ένα νοσοκομείο. Διαθέτει περίπου 40 αίθουσες και ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει οπτικοακουστικό υλικό με την ιστορία και τα εκθέματα του μουσείου. Ένα σημαντικό στοιχείο που κάνει ιδιαίτερο το Μουσείο Υγείας είναι η μουσική υπόκρουση από βυζαντινούς αλλά και αραβικούς ήχους, που δεν περνούν απαρατήρητοι από τον περιηγητή. Θα συνεχίσουμε για το κέντρο της πόλης όπου θα θαυμάσουμε το Σελιμιγέ Τζαμί, παγκόσμιο μνημείο της UNESCO. Θα δούμε επίσης τα παλιά κτίρια και τον πεζόδρομο με τα μαγαζιά και τις κλειστές αγορές. Θα πιούμε τούρκικο καφέ, θα δοκιμάσουμε τη σπεσιαλιτέ της πόλης που είναι τα τζιέρια (ψιλοκομμένα τηγανητά συκωτάκια) και πολλά ανατολίτικα γλυκά. Αφού χαρούμε την πόλη, το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

 

4η ημέρα: Αδριανούπολη – Ραιδεστός – Αδριανούπολη

Πλούσιο πρωινό. Σήμερα θα δούμε μια άλλη όμορφη πόλη της Ανατολικής Θράκης, την παραλιακή Ραιδεστό ή Tekirdaq, όπως την αποκαλούν. Κτίστηκε τον 6ο π.Χ. αιώνα από Σάμιους εποίκους. Ανέπτυξε αξιόλογο πολιτισμό, άκμασε ιδιαίτερα κατά τους βυζαντινούς χρόνους και μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 είχε μεγάλο αριθμό Ελλήνων. Η μεγάλη της παραλία είναι ό,τι πρέπει για βόλτες και στα πολλά εστιατόριά της μπορούμε να δοκιμάσουμε  υπέροχα κεφτεδάκια, που είναι η σπεσιαλιτέ της πόλης. Δεν θα ξεχάσουμε να πάρουμε ρακί Ραιδεστού που είναι ξακουστό. Επιστροφή στην Αδριανούπολη και στο ξενοδοχείο, όπου θα έχουμε τον χρόνο να ψωνίσουμε από το διπλανό εκπτωτικό χωριό ή να δοκιμάσουμε τα χαμάμ, μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Αδριανούπολη – Κάραγατς – Σουφλί – Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή

Πλούσιο πρωινό και επίσκεψη στην παλιά Ορεστιάδα, το Κάραγατς, προάστιο της Αδριανούπολης. Με τη Συνθήκη της Λωζάνης και την ανταλλαγή των πληθυσμών, η πόλη παραδόθηκε στους Τούρκους και οι Έλληνες πρόσφυγες έφτιαξαν τη Νέα Ορεστιάδα που γνωρίζουμε. Εκεί θα θαυμάσουμε και τον σταθμό του ξακουστού Οριάν Εξπρές. Θα συνεχίσουμε για τον απαραίτητο συνοριακό έλεγχο και από τις Καστανιές θα φτάσουμε στο Σουφλί, ξακουστό για τα μεταξωτά του. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο Μεταξιού, για να μάθουμε την ιστορία του μεταξιού και συνεχίζουμε για την Αλεξανδρούπολη γνωριμία με την πόλη θα καταλήξουμε στην Κομοτηνή. Στην Κομοτηνή τα σοκάκια της μοσχομυρίζουν φρεσκοκομμένο καφέ. Τα στραγάλια, τα γλυκά και το ξακουστό σουτζούκ λουκούμ αποτελούν «σήμα κατατεθέν» της, τα δε τζαμιά και οι εκκλησίες της φανερώνουν ότι το χριστιανικό και το μουσουλμανικό στοιχείο συνυπάρχουν σε αυτήν την πολυπολιτισμική πόλη εδώ και πολλά χρόνια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Κομοτηνή – Αθήνα

Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 379 € 0 €
Twin Room 379 € 0 €
Single Room 469 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 379 € 0 €
Twin Room 379 € 0 €
Single Room 469 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 379 € 0 €
Twin Room 379 € 0 €
Single Room 469 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 379 € 0 €
Twin Room 379 € 0 €
Single Room 469 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 379 € 0 €
Twin Room 379 € 0 €
Single Room 469 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 379 € 0 €
Twin Room 379 € 0 €
Single Room 469 € 0 €
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Διαμονή στην Ανδριανούπολη και στην Κομοτηνή
 • Ημιδιατροφή
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
 • Φ.Π.Α.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Ατομικά έξοδα και γεύματα
 • Ποτά στη διάρκεια των δείπνων
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
 • Φόρος διαμονής
 
Φόρος Διαμονής:
Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής του άρθρου 53 Ν . 4389/2016, ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου, που αναμένεται να εφαρμοσθεί από την 1/1/2018.
 
Η χρέωση αναμένεται να είναι για το δωμάτιο την διανυκτέρευση:
Ξενοδοχείο 3* = 1,50€
Ξενοδοχείο 4* = 3,00€
Ξενοδοχείο 5* = 4,00€
 
Το επιπλέον ποσό θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο εκάστοτε ξενοδοχείο. Αναμένουμε διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών, ώστε να διευκρινιστεί και ο τρόπος απόδοσης του εν λόγω φόρου. Σε περίπτωση τυχόν αλλαγής του ανωτέρω φόρου ή άλλου φόρου/τέλους, η τιμολογιακή πολιτική θα τροποποιηθεί αναλόγως.

 

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ

 • Διαβατήριο με ελάχιστη ισχύ 6 μηνών από την ημερομηνία εισόδου  ή νέου τύπου ταυτότητα, μηχανογραφημένη, είναι απαραίτητα για την είσοδο στην  Τουρκία.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


 • Διαμονή σε δύο από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Αδριανούπολης και της Κομοτηνής.
 • Μετακίνηση με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Πρωινό και δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο (ημιδιατροφή).
 • Δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων πισίνας και χαμάμ στο ξενοδοχείο Margi Hotel.
 • Θα θαυμάσουμε από κοντά το Σελιμιγέ Τζαμί, από τα ωραιότερα τζαμιά στον κόσμο και μνημείο κληρονομιάς της UNESCO.
 • Περιήγηση  στο βραβευμένο Μουσείο Υγείας. Το εισιτήριο εισόδου περιλαμβάνεται.
 • «Γευσιγνωσία» με τις διασημότερες σπεσιαλιτέ της Αδριανούπολης: τζιέρια (ψιλοκομμένα τηγανητά συκωτάκια) και πολλά ανατολίτικα γλυκά.
 • Εξερεύνηση και βόλτα στην όμορφη παραλιακή Ραιδεστό.
 • Επίσκεψη για χαλάρωση στα ξακουστά χαμάμ της Αδριανούπολης.
 • Οικονομικές αγορές σε μεγάλο εκπτωτικό χωριό της πόλης.
 • Θα δούμε από κοντά τον μεγαλοπρεπή σιδηροδρομικό σταθμό του Οριάν Εξπρές στο Κάραγατς (παλιά Ορεστιάδα).
 • Ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Μουσείο Μεταξιού στο Σουφλί όπου θα μάθουμε τα πάντα για το τοπικό προϊόν.
 • Θα απολαύσουμε σουτζούκ λουκούμ και θα περιηγηθούμε στην ατμοσφαιρική Κομοτηνή μια πόλη όπου το το χριστιανικό και το μουσουλμανικό στοιχείο συνυπάρχουν αρμονικά.
 • Στάση για Βόλτα και γνωριμία με την πανέμορφη Καβάλα.
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή στα καλύτερα κεντρικά ξενοδοχεία των περιοχών που θα επισκεφτούμε. 
 • Επισκέψεις στο βραβευμένο Μουσείο Υγείας και στο Σελιμιγέ τζαμί στην Αδριανούπολη, στον σταθμό του ξακουστού Οριάν Εξπρές και στο Μουσείο Μεταξιού στο Σουφλί.
 

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2022
 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2022

Αναχωρήσεις

11/6, 25/6, 23/7, 13/8, 23/9, 26/10Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ανατολική Θράκη και Αδριανούπολη, με ημιδιατροφή | Ιούνιος - Οκτώβριος 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info