Οι κρυμμένες ομορφιές της Σκωτίας Νησί Σκάι (Εσωτερικές Εβρίδες), Χάιλαντς - με το Αμπερντίν και ανεξερεύνητη Βόρεια Σκωτία| Ιούλιος - Αύγουστος 2022

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1229€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Σκωτία στα περισσότερα προγράμματα δυστυχώς υποτιμάται. Συνδυάζεται με την Αγγλία και το Λονδίνο και μοιραία περιορίζεται σε σύντομη επίσκεψη, με κουραστική μεταφορά και βιαστικές ξεναγήσεις από τις οποίες τελικά δεν μένει τίποτα. Αντίθετα το Versus δίνει στη Σκωτία τη βαρύτητα που της αξίζει. Σε αυτό το χορταστικό 9ήμερο πρόγραμμα που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στη Σκωτία, την καλύπτουμε απ’ άκρη σ’ άκρη: Από το Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη στα Λόουλαντς ως το απομακρυσμένο αλλά εξαιρετικά σημαντικό Ντόρνοχ, ψηλά στα Χάιλαντς, στα φιόρδ του Ατλαντικού. Από τις ιστορικές πόλεις-λιμάνια στα ανατολικά στα φιόρδ της Βόρειας Θάλασσας (Αμπερντίν, Σαιντ ?ντριους), που γέννησαν τη Βιομηχανική Επανάσταση, ως τις λιμνοθάλασσες και τα φιόρδ του Ατλαντικού στα δυτικά, με τα μεσαιωνικά κάστρα και το Νησί Σκάι που είναι το μεγαλύτερο της χώρας.

Χτενίζουμε, επίσης, τη βαθιά ιστορική ενδοχώρα των Χάιλαντς, με τη σπουδαία φύση και τα εθνικά πάρκα, τα προϊστορικά μνημεία, τα ιστορικά πεδία μαχών για την ανεξαρτησία των Χαϊλάντερς, τα μεσαιωνικά κάστρα, τα πολυτελέστατα υποστατικά της βικτωριανής και της γεωργιανής αριστοκρατίας, τα παλάτια όπου στέφονταν οι σκωτσέζοι βασιλείς.

Αυτό το πρόγραμμα τα έχει όλα: γεωφυσική ομορφιά, μακρά ιστορία, μύθους, θρύλους, περιπέτειες, διανόηση, παραμύθια, σπουδαία αρχιτεκτονική, πολυτελείς απολαύσεις, βασιλικό πλούτο αλλά και σύγχρονη τέχνη, στην καλύτερη μορφή της. Όλα αυτά και πολλά ακόμη, είναι η Σκωτία, που σας καλούμε να την ανακαλύψετε. 

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από το εξέχον Αμπερντίν στη Βόρεια Θάλασσα με την πλούσια βιομηχανική ιστορία. Από εκεί πηγαίνουμε στη μεσαιωνική πόλη Στοουνχέβεν και αμέσως μετά περνάμε στην ενδοχώρα των Χάιλαντς, στο Εθνικό Πάρκο Κερνγκόρμς για να φτάσουμε στην πόλη-σταθμό του πάρκου, την ?βιεμορ. Ακολουθεί σπάνια εξερεύνηση των βόρειων Χάιλαντς με τα προϊστορικά μνημεία, την άγρια φύση και ζωή, τα μεσαιωνικά πεδία μαχών, μέχρι τον απόλυτο βορρά των φιόρδ στον Ατλαντικό και τη γραφική αλιευτική πολίχνη Ντόρνοχ.

Ακολουθεί κάθοδος στη δυτική πλευρά της Σκωτίας, με σταθμούς τη μεσαιωνική καστρόπολη Ινβερνές, τη θρυλική λίμνη Λοχ Νες και το μεσαιωνικό Φορτ Ουίλιαμ όπου γυρίστηκαν σκηνές από τις ταινίες «Χάρι Πότερ», «Μπρέιβχαρτ» και «Χαϊλάντερ». Μετά σειρά έχουν οι σταρ πόλεις της Σκωτίας: η πρωτεύουσα Γλασκώβη και το Εδιμβούργο του Διαφωτισμού. Ακολουθεί περιήγηση στα αριστοκρατικά υποστατικά των Κεντρικών Χάιλαντς, δηλαδή στα κάστρα Μπλερ και Στέρλινγκ, καθώς και στη βικτωριανή πόλη-κόσμημα Πιτλόχρι. Και το ταξίδι μας ολοκληρώνεται με επίσκεψη στην πόλη-λιμάνι στα φιόρδ της Βόρειας Θάλασσας το Σαιντ ?ντριους.

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Η Σκωτία λόγω του μεγάλου κόστους διαμονής ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, υπήρξε μια «αδικημένη» περιοχή μια και στα προγράμματά της αφιερωνόταν λίγος χρόνος κι αντιμετωπιζόταν σαν μικρή προσθήκη σε εκδρομές του τύπου «Αγγλία–Σκωτία», με ένα πούλμαν να «τρέχει» από το Λονδίνο μέχρι τον βορρά και πάλι πίσω μέσα σε 8 ημέρες! Στο Versus, εδώ και χρόνια της δίνουμε την αξία που της αξίζει. Παρουσιάζουμε λοιπόν, για πρώτη φορά ένα άρτια δομημένο πρόγραμμα που εστιάζει στα μαγευτικά Χάιλαντς και Λόουλαντς, με τα κάστρα και τις θρυλικές της λίμνες, αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στη Σκωτία! Ανακαλύπτουμε τον σκωτσέζικο Βορρά, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην ελληνική αγορά, με πτήση για το Αμπερντίν και διαμονή στο πανέμορφο Ντόρνοχ έξω από τα καθιερωμένα! 

Τέλος, η διαμονή σε μια από της ομορφότερες πόλεις στον κόσμο, το Εδιμβούργο και μάλιστα στο κέντρο του για ατελείωτες βόλτες, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για το καλοκαίρι, είναι από μόνη της ένα αδιαπραγμάτευτο πλεονέκτημα. Ένα πρόγραμμα λοιπόν όλο αφιερωμένο στη Σκωτία!

Ειδικότερα:

 

 

 • Μόνο στο Versus πτήση για Αμπερντίν. Ιδανικές πτήσεις με KLM που λόγω της γεωγραφικής θέσης του ?μστερνταμ και της Σκωτίας πραγματοποιούν την απόλυτη ευθεία από Αθήνα που φτάνει στην Σκωτία νωρίς και όχι αργά το βράδυ, με όλο τον χρόνο κερδισμένο στο ταξίδι! Προσοχή: δεν φτάνουμε αργά την 1η ημέρα, όπως σε άλλα προγράμματα της αγοράς που φτάνουν μεσάνυχτα, έχοντας χάσει ουσιαστικά την πρώτη ημέρα του ταξιδιού.
 • Αφιερώνουμε ένα ολόκληρο χορταστικό 9ήμερο σε μία από τις ομορφότερες περιοχές του πλανήτη! Δεν συνδυάζουμε τη Σκωτία με την Αγγλία, διότι πάντοτε σε αυτή την περίπτωση, υποτιμάται η Σκωτία με κουραστικά πήγαινε-έλα, μικρή διάρκεια παραμονής, βιαστικές ξεναγήσεις και τελικά δεν μας μένει τίποτα…
 • Με διαμονή 3 διαν/σεων στο Εδιμβούργο και όχι περιορισμός αυτών για μείωση κόστους.
 • Στο Εδιμβούργο επιλέγουμε το ξενοδοχείο Mercure Edinburgh Haymarket, ακριβώς στο κέντρο του Εδιμβούργου, για εύκολες βόλτες στην πόλη, και όχι ξενοδοχείο εκτός πόλης. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύ σπάνια η διαμονή σε κεντρικό σημείο της πόλης του Εδιμβούργου. Ζητήστε τα ξενοδοχεία που σας δίνουν και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο.
 • ?φιξη και ξενάγηση στο πολύ σημαντικό Αμπερντίν, που συνήθως παραλείπεται. Από το Αμπερντίν καλύπτουμε όλη τη βόρεια ενδοχώρα των Χάιλαντς με την άγρια φύση και ζωή, τα προϊστορικά μνημεία, τα κάστρα, τα πεδία μαχών, τα κορυφαία αποστακτήρια ουίσκι και φτάνουμε ως το, ανύπαρκτο στα περισσότερα προγράμματα, Ντόρνοχ, τη μεσαιωνική πόλη των μαγισσών… στα φιόρδ του Ατλαντικού.
 • Δοκιμάζουμε το παγκοσμίως κορυφαίο σκωτσέζικο ουίσκι σε διάσημο αποστακτήριο στο Εθνικό Πάρκο Κερνγκόρμς.
 • Επισκεπτόμαστε, στα Χάιλαντς, τη μόνη φάρμα όπου ζουν ελεύθεροι τάρανδοι στη Βρετανία.
 • Επίσκεψη στο ανατολικό κομμάτι της Σκωτίας, με το υπέροχο Σαιντ ?ντριους, ένα τμήμα της χώρας που συνήθως παραλείπεται από τα προγράμματα της Σκωτίας ή προσφέρεται ως προαιρετικό. Στο Versus η εκδρομή στο Σαιντ ?ντριους περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα.
 • Με το Κάστρο του Εδιμβούργου και πολλές ακόμα επισκέψεις στην «Αθήνα του Βορρά», και όχι αμήχανες ελεύθερες ημέρες
 • Με 2 εξαιρετικές και σπάνιες διαν/σεις στο Φορτ Γουίλιαμ, ιδανικό για τις εξορμήσεις μας στα δυτικά Χάιλαντς και το Νησί Σκάι.  Με τον τρόπο αυτό απολαμβάνουμε χωρίς ταλαιπωρία τη δυτική Σκωτία, και όχι με τεράστιες ημερήσιες εκδρομές από απομακρυσμένες πόλεις των Χάιλαντς. Οι δύο αυτές διαν/σεις είναι «κλειδιά» για τη σωστή εκτέλεση του προγράμματος.
 • Μένουμε συνολικά για τρεις (3) νύχτες στην περιοχή των Χάιλαντς (2 διαν/σεις Φορτ Γουίλιαμ και 1 ?βιεμορ), και όχι λιγότερες για μείωση του κόστους. Κάνουμε αυτή την επιλογή, παρότι το πούλμαν στη Σκωτία είναι ιδιαίτερα ακριβό, όμως δε θέλουμε να χάσουμε τη μαγεία της Σκωτίας, που είναι τα Χάιλαντς.
 • Με πρωινό καθημερινά, και τέσσερα δείπνα.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Σκάι (Isle of Skye) στο σύμπλεγμα των Εσωτερικών Εβρίδων, στην δυτική ακτογραμμή, με τα σκωτσέζικα φιόρδ, τις λίμνες και τα εκπληκτικά τοπία (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται).
 • Βλέπουμε το κάστρο Αϊλίν Ντόναν κοντά στο Φορτ Γουίλιαμ.
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
 • Το Versus Travel προσφέρει διπλανή θέση κενή στο πούλμαν (εκτός αν είστε οικογένεια)
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ (πτήση) – ΣΤΟΟΥΝΧΕΒΕΝ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΕΡΝΓΚΟΡΜΣ – ΑΒΙΕΜΟΡ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Σκωτία και το Αμπερντίν, στη Βόρεια Θάλασσα.

Η ευρύτερη περιοχή, στη βορειοανατολική Σκωτία, κατοικείται τουλάχιστον 8.000 χρόνια πριν το σήμερα. Επίσης στο Αμπερντίν ήκμασε η Βιομηχανική Επανάσταση και συνακολούθως το ναυτικό εμπόριο οπότε η πόλη τον 18ο αιώνα έγινε πανίσχυρη.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό της αρχιτεκτονικής του Αμπερντίν, που δείχνει την οικονομική ευμάρεια, είναι ο γκρι γρανίτης, ο οποίος από τον 18ο αιώνα έως και τα μέσα του 20ου χρησιμοποιήθηκε ευρέως στις προσόψεις των κτιρίων, για λόγους αντοχής και πολυτέλειας – εξ ου και το προσωνύμιο Γρανιτένια ή Ασημένια Πόλη.

Επόμενος σταθμός μας, θα είναι η γειτονική παραλιακή πόλη Στοουνχέβεν, όπου θα κάνουμε στάση για φωτογραφίες στο εντυπωσιακό Κάστρο Ντανόταρ. Βρίσκεται χτισμένο σε απόκρημνο γκρεμό πάνω στη Βόρεια Θάλασσα και χρονολογείται από τον 15ο αιώνα. Το κάστρο έμεινε στην ιστορία της Σκωτίας ως ο τόπος φύλαξης των κοσμημάτων του σκωτσέζικου βασιλικού στέμματος από τις επιδρομές του Κρόμγουελ τον 17ο αι.

Στη συνέχεια θα αφήσουμε τα παράλια και θα μπούμε στην ενδοχώρα των Χάιλαντς και στο Εθνικό Πάρκο της Οροσειράς Κερνγκόρμς το μεγαλύτερο ολόκληρης της Βρετανίας. Μέσα στο πάρκο, με τα βραχώδη βουνά, τις εύφορες κοιλάδες, τις λίμνες και τα καταπράσινα οροπέδια βρίσκονται έξι παγκοσμίως κορυφαία αποστακτήρα ουίσκι, όπου παρασκευάζεται το καλύτερο ουίσκι στον κόσμο! Φυσικά θα επισκεφτούμε ένα από αυτά για ουίσκι-γνωσία. Είτε σας αρέσει το ουίσκι, είτε όχι, προτείνουμε να το δοκιμάσετε. Μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε!

Μετά την περιήγηση στα Χάιλαντς και την επίσκεψη στο αποστακτήριο, θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας, το οποίο βρίσκεται μέσα στο εθνικό πάρκο, στην κωμόπολη του Άβιεμορ, στην καρδιά των Χάιλαντς. Διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα: ΑΒΙΕΜΟΡ – ΟΡΗ ΚΕΡΝΓΚΟΡΜΣ (ΦΑΡΜΑ ΤΑΡΑΝΔΩΝ) – ΠΕΤΡΙΝΟΙ ΣΤΥΛΟΙ ΚΛΑΒΑ – ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΚΑΛΟΝΤΕΝ – ΝΤΟΡΝΟΧ

Σήμερα θα εξερευνήσουμε για δεύτερη μέρα την άφατη ομορφιά των Χάιλαντς. Θα αρχίσουμε από την περιοχή πέριξ του Άβιεμορ, θα πάμε στα βουνά Κέρνγκορμς και θα κάνουμε μία πρώτη στάση στη Φάρμα Ταράνδων, τη μοναδική στη Βρετανία, στην οποία ζουν ελεύθερα αυτά τα εντυπωσιακά και πολύ φιλικά ζώα. Θα τα δούμε από κοντά, θα τα χαϊδέψουμε και θα τα λατρέψουμε.

Εν συνεχεία θα κατευθυνθούμε βόρεια, προς την Ινβερνές που είναι η πρωτεύουσα των Χάιλαντς και τόπος δράσης του θεατρικού δράματος «Μακμπέθ» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Κοντά στην πόλη βρίσκονται οι 3 ταφικοί Πέτρινοι Στύλοι Κλάβα, που χρονολογούνται στην Εποχή του Χαλκού, 4.000 χρόνια πριν το σήμερα. Θα τους δούμε και μετά θα πάμε Πεδίο Μάχης του Καλόντεν, το οποίο είναι ένα ισχυρό σύμβολο για τη Σκωτία.

Εκεί το 1746, διεξήχθη η οριστική και τελευταία μάχη μεταξύ του Βρετανικού Στέμματος και των Ιακωβιτών του Καρόλου Στούαρτ (γνωστού και ως Bonnie Prince Charlie) τους οποίους υποστήριζαν οι Σκωτσέζοι Χαϊλάντερς. Η μάχη διήρκεσε μόνο 1 ώρα και η ήττα των Ιακωβιτών ήταν συντριπτική με 2.000 νεκρούς και τραυματίες.

Επόμενος σταθμός μας στη Βόρεια Σκωτία θα είναι η αλιευτική πολίχνη-λιμάνι Ντόρνοχ, πάνω στο ομώνυμο φιόρδ, που βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα κάνουμε μία βόλτα στην Παλιά Πόλη και θα επισκεφτούμε το σημαντικότερο αξιοθέατό της, το Κάστρο του Ντόρνοχ. Το κάστρο χτίστηκε τον 15ο αιώνα ως επισκοπική κατοικία και βρίσκεται απέναντι από τον ομώνυμο καθεδρικό που είχε χτιστεί τον 13ο αιώνα. Στο Ντόρνοχ έγινε η τελευταία καύση μαγισσών το 1727. Το όνομα της υποτιθέμενης μάγισσας ήταν Τζάνετ Χορν. Στο σημείο της καύσης είναι στημένη μία ταφική πέτρα, η οποία ονομάζεται Πέτρα της Μάγισσας. Το απόγευμα θα έρθουμε να δούμε και το γειτονικό Κάστρο Ντάνρομπιν. Διανυκτέρευση στο Ντόρνοχ.

 

3η Ημέρα: ΝΤΟΡΝΟΧ – ΙΝΒΕΡΝΕΣ – ΛΟΧ ΝΕΣ – ΚΑΣΤΡΟ ΑΡΚΧΑΡΤ – ΦΟΡΤ ΟΥΙΛΙΑΜ

Σήμερα θα συνεχίσουμε την εξερεύνηση των Χάιλαντς με νοτιοδυτική κατεύθυνση. Πρώτος σταθμός μας θα είναι το ιστορικό Ινβερνές όπου και θα ξεναγηθούμε. Η πόλη χρονολογείται από τον 6ο αιώνα και είναι χτισμένη πάνω στον ποταμό Νες και στο Όμορφο Φιόρδ. Ο Νες πηγάζει από τη Λοχ Νες (=Λίμνη Νες). Από τα αξιοθέατα της πόλης ξεχωρίζουν το ομώνυμο κάστρο που χτίστηκε το 1835 πάνω σε προηγούμενο μεσαιωνικό, ο Καθεδρικός του Αγίου Ανδρέα με τους τετραγωνικούς πύργους και η Παλαιά Υψηλή Εκκλησία, στον λόφο του Αρχάγγελου Μιχαήλ, που είναι η παλαιότερη της πόλης και ο πύργος της είναι μεσαιωνικός. Λέγεται ότι χτίστηκε πάνω σε αρχαία κελτική λατρευτική τοποθεσία.

Μετά την ξενάγησή μας στην πόλη θα πάμε στον Οίκο Φρέιζερ των Χάιλαντς, που είναι το Νο 1 ραφτάδικο-μουσείο των τοπικών κιλτ. Εκεί θα δούμε πως ράβονται παραδοσιακά οι σκωτσέζικες καρώ ανδρικές φούστες και θα μάθουμε όλη την ιστορία τους που άρχισε τον 16ο αιώνα.

Το απόγευμα θα πάμε στη θρυλική λίμνη Λοχ Νες. Βρίσκεται 37 χλμ. νοτιοδυτικά της Ινβερνές και είναι η μεγαλύτερη και η πιο βαθιά λίμνη, γλυκού νερού, στη Σκωτία. Είναι σε όλους μας γνωστή λόγω της υποτιθέμενης εμφάνισης του Τέρατος Λοχ Νες. Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε μια όμορφη κρουαζιέρα στη λίμνη με πλοιάριο (κόστος 30 λίρες) για να δούμε το Κάστρο Άρκχαρτ. Το κάστρο αυτό είναι το μεγαλύτερο σωζόμενο στη Σκωτία. Χτίστηκε τον 13ο αιώνα πάνω σε παλιό φρούριο του πρώιμου μεσαίωνα και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στις μάχες για την Ανεξαρτησία της Σκωτίας τον 14ο αιώνα.

Μετά τη Λοχ Νες θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας νοτιοδυτικά στα Χάιλαντς με τελικό προορισμό μας, για σήμερα, το Φορτ Γουίλιαμ.

Πρόκειται για μια ειδυλλιακή καστροπολιτεία του 17ου αιώνα, που είναι χτισμένη πάνω στη λιμνοθάλασσα Λοχ Λάινε. Κατασκευάστηκε για να προφυλαχθεί ο πληθυσμός της περιοχής από τις εφόδους του Άγγλου στρατηγού Όλιβερ Κρόμγουελ στο πλαίσιο των Πολέμων των Τριών Βασιλείων (Αγγλία, Σκωτία, Ιρλανδία). Όπως καταλαβαίνετε το Κάστρο Γουίλιαμ, υπήρξε πολλές φορές πεδίο μαχών. Έλαβε την ονομασία του από τον τότε βασιλιά της Σκωτίας και της Ιρλανδίας Γουίλιαμ ή αλλιώς Μπίλι. Επίσης λόγω της εντυπωσιακής γραφικότητάς του υπήρξε σκηνικό για τις ταινίες «Μπρέιβχαρτ» με τον Μελ Γκίμπσον, «Χαϊλάντερ» με τον Κριστόφ Λαμπέρ και «Χάρι Πότερ». Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση στο Φορτ Γουίλιαμ.


 

4η Ημέρα: ΦΟΡΤ ΓΟΥΛΙΑΜ – ΝΗΣΙ ΣΚΑΪ – ΚΑΣΤΡΟ ΕΪΛΙΝ ΝΤΟΝΑΝ – ΦΟΡΤ ΓΟΥΛΙΑΜ

Ξεκινάμε για μία ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Σκάι, το μεγαλύτερο νησί της Σκωτίας, το οποίο θα προσεγγίσουμε με πλοίο.

Το νησί κατοικείται από τη Μεσολιθική Εποχή και αναφέρεται σε αρχαία ρωμαϊκά κείμενα καθώς και στους Χάρτες του βυζαντινού γεωγράφου Πτολεμαίου. Πρωτεύουσα είναι το Πόρτρι, ένα πολύ γραφικό και πανέμορφο λιμάνι. Όμως και τα χωριά του νησιού είναι εξίσου γραφικά. Στο Σκάι, κυριαρχεί η Οροσειρά Κούλιν, με βραχώδη βουνά που φτάνουν τα 1000 μέτρα ύψος και δημιουργούν ένα απίστευτο φυσικό σκηνικό. Υπάρχει επίσης άγρια πανίδα, που περιλαμβάνει χρυσαετούς, κόκκινα ελάφια και σολομούς του Ατλαντικού. Το Σκάι υπήρξε πεδίο πολλών μαχών σε όλη την ιστορία της Σκωτίας, όπως θα μάθουμε κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας, μαζί με πολλά ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα για αυτό το υπέροχο νησί!

Επιστρέφοντας οδικώς στο Φορτ Γουίλιαμ θα πάμε στο Κάστρο Αϊλίν Ντόναν. Το κάστρο πρωτοχτίστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα για την προστασία των κατοίκων από τις επιδρομές των Βίκινγκ. Στη μορφή που το βλέπουμε σήμερα κατασκευάστηκε τον 16ο αιώνα. Πήρε την ονομασία του από τον αγιοποιημένο Επίσκοπο Ντόναν που έζησε τον 7ο αιώνα στο νησί όπου είναι χτισμένο το κάστρο. Γενικώς στο Σκάι υπάρχουν πολλοί ναοί αφιερωμένοι στον Ντόναν. Όταν ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας θα επιστρέψουμε στο Φορτ Γουίλιαμ.

 

5η Ημέρα: ΦΟΡΤ ΓΟΥΙΛΙΑΜ – ΜΠΕΝ ΝΕΒΙΣ – ΛΟΧ ΛΟΜΟΝΤ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΟΣΣΑΚΣ – ΓΛΑΣΚΩΒΗ (πανοραμική ξενάγηση)

Σήμερα η διαδρομή μας θα συνεχιστεί με νότια κατεύθυνση και τελικό προορισμό τη Γλασκώβη. Θα περάσουμε από την ηφαιστειακή οροσειρά Μπεν Νέβις που είναι η ψηλότερη σε όλη τη Βρετανία (φτάνει τα 1800 μ.) και θα κάνουμε μία πρώτη στάση εκεί για να απολαύσουμε το απίστευτο φυσικό τοπίο των Χάιλαντς. Στην ψηλότερη κορυφή της οροσειράς, πάνω στην καλντέρα, το 1881 χτίστηκε ένα παρατηρητήριο, το οποίο λειτούργησε για 21 χρόνια. Στα τέλη του 19ου αιώνα κατασκευάστηκε σιδηρόδρομος στην οροσειρά, ο οποίος όμως ποτέ δεν έφτασε μέχρι το παρατηρητήριο. Η Μπεν Νέβις είναι σήμερα διάσημη για τα πεζοπορικά μονοπάτια της, αλλά θεωρείται και κορυφαίος προορισμός για αναρρίχηση (σε βράχια και σε πάγο).

Συνεχίζοντας προς Γλασκώβη θα διασχίσουμε το Εθνικό Πάρκο Λοχ Λόμοντ και Τρόσσακς το οποίο ορίζεται από τη λίμνη Λόμοντ και τις γύρω κοιλάδες και βουνά. Το μεγάλο ενδιαφέρον αυτού του πάρκου, πέρα από την εντυπωσιακή φύση, είναι ότι θεωρείται το γεωφυσικό όριο μεταξύ των ορεινών Χάιλαντς και των πεδινών Λόουλαντς, δηλαδή της Βόρειας και της Νότιας Σκωτίας. Η αλλαγή είναι πολύ εμφανής. Καθώς θα διασχίζουμε το πάρκο θα παρατηρήσουμε τα πετρώματα και τη διαμόρφωση του εδάφους να αλλάζουν. Τα βραχώδη όρη των Χάϊλαντς μετά τη λίμνη δίνουν τη θέση τους στις καταπράσινες πεδιάδες των Λόουλαντς.

Μέσα στη λίμνη είναι εμφανής και η διαφοροποίηση των πετρωμάτων, τόσο στα βραχώδη νησιά της όσο και στον γκρεμό που σχηματίζει το Κωνικό Όρος πάνω στις όχθες της. Το πάρκο Λοχ Λόμοντ και Τρόσσακς καλύπτει έκταση 1.865 τ.χλμ. και η συνοριακή γραμμή του μεταξύ Χάιλαντς και Λόουλαντς εκτείνεται σε 350 χλμ.

Θα περάσουμε λοιπόν στα Λόουλαντς και θα φτάσουμε στη Γλασκώβη, τη μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας. Η πόλη είναι χτισμένη πάνω στις όχθες που ποταμού Κλάιντ. Ένα από τα βασικά αξιοθέατά της είναι η αρχιτεκτονική της. Ονομάζεται και Σικάγο της Ευρώπης επειδή διαθέτει μεγάλες λεωφόρους σε διάταξη δικτύου (παράλληλους και κάθετους δρόμους) και τα κτίρια της έχουν χαρακτήρα αμερικάνικης αρχιτεκτονικής με επιβλητικές και βαριές όψεις, σκοτεινού χρώματος.

Στην πανοραμική ξενάγησή μας, αναλόγως τον χρόνο που διαθέτουμε, θα δούμε το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης που χτίστηκε το 1451, το Δημαρχιακό Μέγαρο μπροστά στην κεντρική Πλατεία Τζορτζ, το κτίριο Μάκιντος της παγκοσμίου φήμης Σχολής Καλών Τεχνών της Γλασκώβης, τον κεντρικό καθεδρικό ναό και τη νεκρόπολη, την μπαρόκ κόκκινη Πινακοθήκη Κέλβινγκροβ που χτίστηκε το 1901, αλλά και το εντυπωσιακό Μουσείο Συγκοινωνιών Ρίβερσαϊντ που χτίστηκε το 2011, πάνω στις όχθες του ποταμού Κλάιντ. Διανυκτέρευση στη Γλασκώβη.

 

 

6η Ημέρα: ΓΛΑΣΚΩΒΗ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ (περιπατητική ξενάγηση)

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος στη Γλασκώβη για να την περπατήσουμε χαλαρά με τον αρχηγό μας, πριν συνεχίσουμε τη διαδρομή μας για τη λεγόμενη «Αθήνα του Βορρά», το εκπληκτικό Εδιμβούργο

Η πρωινή μας βόλτα θα ξεκινήσει από το Γεωργιανό τμήμα της πόλης, που άρχισε να κτίζεται στα μέσα του 18ου αιώνα. Θα δούμε υπέροχες πλατείες, μεγάλους δρόμους και ιστορικά κτίρια, που διατηρούν μέχρι σήμερα τη μεγαλοπρέπειά τους. Συνεχίζοντας, θα ανεβούμε στον λόφο Calton, όπου βρίσκεται το μνημείο του Νέλσωνα και ο ημιτελής Παρθενώνας. Από την κορυφή του λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης.

Δεν θα χάσουμε φυσικά να επισκεφθούμε και το Παρεκκλήσι Ρόσλιν, λίγο έξω από τα Εδιμβούργο. Κτίσμα του 15ου αι. Το μοναστήρι έχει μια μακρά και ταραχώδη ιστορία ενώ και η αρχιτεκτονική του είναι στ’ αλήθεια εντυπωσιακή, οι λάτρεις της λογοτεχνίας του φανταστικού μάλιστα θα αναγνωρίσουν εδώ το σκηνικό του Κώδικα Ντα Βίντσι!

Το βράδυ μπορείτε να συμμετάσχετε (προαιρετικά) σε μία Σκωτσέζικη βραδιά με παραδοσιακούς χορούς. Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ (πανοραμική και περιπατητική ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας θα συνεχίσουμε την εξερεύνηση της πόλης – θυμηθείτε πως το Εδιμβούργο είναι δεύτερη σε επισκεψιμότητα πόλη της Βρετανίας, πίσω μόνο από το Λονδίνο, ενώ έχει χαρακτηριστεί και ως «Πόλη της Λογοτεχνίας» από την UNESCO για λόγους που θα μάθουμε κατά τη διάρκεια της βόλτας μας στην πόλη!

Θα περάσουμε λοιπόν από το ιστορικό παλάτι του Χόλιρουντ - την επίσημη κατοικία της Βασιλικής οικογένειας, που το χρησιμοποιεί ως κατοικία όταν επισκέπτεται την Σκωτία. Δια μέσου του Royal Mile - του Βασιλικού Μιλίου - θα διασχίσουμε την παλιά πόλη του Εδιμβούργου, βλέποντας το Τόλμπουθ (Tolbooth), το σπίτι του Τζον Νοξ και την παλιά αγορά Grass Μarket στους πρόποδες του πύργου. Στο τέλος της ξενάγησής μας θα σταματήσουμε για επίσκεψη στο ιστορικό κάστρο του Εδιμβούργου (προαιρετική είσοδος). Εδώ εκτίθενται «τα κοσμήματα του στέμματος» δηλαδή, το Στέμμα, το Σπαθί, το Βασιλικό Σκήπτρο, όπως και η θρυλική Λίθος του Scone ή Λίθος του πεπρωμένου. Θα δούμε επίσης το μικρό παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας (900 ετών) και το Μαυσωλείο των Σκωτσέζων πεσόντων στρατιωτών.

Φυσικά θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε το Εδιμβούργο σε χαλαρούς ρυθμούς, όπως αξίζει σε μια τέτοια πόλη-διαμάντι! Διανυκτέρευση στο Εδιμβούργο.

 

8η Ημέρα: ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΚΑΣΤΡΟ ΜΠΛΑΙΡ – ΠΙΤΛΟΧΡΙ – ΚΑΣΤΡΟ ΣΤΕΡΛΙΝΓΚ – ΠΑΡΚΟ ΧΕΛΙΞ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

Σήμερα μας περιμένει μία φαντασμαγορική εκδρομή από το Εδιμβούργο στα Κεντρικά Χάιλαντς για να πάρουμε μία καλή γεύση της σκωτσέζικης υψηλής αριστοκρατίας. Η ημέρα μας θα είναι αφιερωμένη στα πολυτελή κάστρα και υποστατικά της σκωτσέζικης υπαίθρου…

Θα κινηθούμε βόρεια και καθ’ οδόν θα κάνουμε μία (εισαγωγική στην πολυτέλεια!) στάση στο πρώην υποστατικό και νυν ξενοδοχείο Atholl Palace για να απολαύσουμε τη γνήσια ιεροτελεστία του βρετανικού τσαγιού. Θα ζήσουμε μία απίστευτη εμπειρία, κυριολεκτικά σαν πρωταγωνιστές του «Αβαείου Ντάουντον».

Ακολουθεί το Κάστρο Μπλερ το οποίο άρχισε να χτίζεται τον 12ο αιώνα και ανήκει στον Δούκα του Άθολ. Μιλάμε για ένα παραμυθένιο κάστρο, με εξίσου παραμυθένιο βοτανικό κήπο. Σε αυτό το κάστρο έμειναν το 1842, η βασίλισσα Βικτόρια και ο σύζυγός της Αλβέρτος, όταν ήρθαν στα Κεντρικά Χάιλαντς για διακοπές. Ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ, ώστε αγόρασαν το γειτονικό ανάκτορο Μπαλμόραλ, ως εξοχική κατοικία.

Αφού κάνουμε στάση για φωτογραφίες στο Κάστρο Μπλερ, θα κατευθυνθούμε προς την γειτονική πολίχνη Πιτλόχρι. Άφιξη και ξενάγηση στην όμορφη αυτή πόλη των Κεντρικών Χάιλαντς, η οποία, έγινε διάσημη το 1842 όταν την επισκέφτηκαν η Βικτόρια και ο Αλβέρτος. Με αφορμή τη βασιλική χαλαρή επίσκεψη, αλλά και τη βασιλική αγορά του γειτονικού Μπαλμόραλ, ολόκληρη η Πιτλόχρι ανοικοδομήθηκε και διακοσμήθηκε σε βικτωριανό ρυθμό και σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα αυτής της αρχιτεκτονικής. Στη βόλτα μας μέσα σε αυτή τη ρομαντική πόλη-κόσμημα, θα νιώθουμε διαρκώς σαν να περπατάμε σε σκηνικό ταινίας εποχής. Στην Πιτλόχρι θα έχουμε ελεύθερο χρόνο και για να γευματίσουμε.

Το απόγευμα σειρά έχει ένα ακόμα κάστρο, το ιστορικό Στέρλινγκ – σε αυτό στέφθηκε βασίλισσα η Μαρία της Σκωτίας το 1542. Είναι το μεγαλύτερο τέλεια διατηρημένο κάστρο της Σκωτίας και βρίσκεται στην κορυφή του ομώνυμου λόφου. Άρχισε να χτίζεται τον 14ο αιώνα. Πολιορκήθηκε τουλάχιστον 8 φορές αλλά δεν ηττήθηκε ποτέ. Θα ξεναγηθούμε στο Κάστρο Στέρλινγκ και θα ζήσουμε από πρώτο χέρι όλο το βασιλικό μεγαλείο της Σκωτίας.

Θα κλείσουμε αυτή τη συναρπαστική εκδρομή στα κάστρα της Σκωτίας, με σύγχρονη τέχνη και… σκωτσέζικη μυθολογία. Θα επισκεφτούμε το θεματικό πάρκο Χέλιξ, που βρίσκεται κοντά στο Στέρλινγκ και συγκεκριμένα στα κανάλια Φορθ και Κλάιντ του ποταμού Κάρον. Εκεί θα δούμε και θα φωτογραφήσουμε τα μεγαλύτερα γλυπτικά άλογα στον κόσμο, τα λεγόμενα Κέλπις, τα οποία έχουν ύψος 30 μέτρα. Τα φιλοτέχνησε, από γαλβανισμένο ατσάλι, ο σκωτσέζος γλύπτης Άντι Φοξ και θεωρούνται σπουδαίο επίτευγμα της γλυπτικής μηχανικής. Αναπαριστούν 2 κεφάλια αλόγων που ξεπροβάλλουν μέσα από το νερό των καναλιών και αυτό έχει ειδική σημασία: τα Κέλπις είναι τέρατα της σκωτσέζικης μυθολογίας με μορφή αλόγων, τα οποία αναδύονται μέσα από λίμνες και ποτάμια και νικούν πάντα τον εχθρό!

Διανυκτέρευση στο Εδιμβούργο.        


 

9η Ημέρα: ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΣΑΙΝΤ ΑΝΤΡΙΟΥΣ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Το πρωί αναχωρούμε από το Εδιμβούργο και αφού διασχίσουμε την παλαιότερη κρεμαστή γέφυρα της Σκωτίας, την περίφημη γέφυρα του ποταμού Φορθ (Forth Road Bridge), θα έρθουμε στον «ναό» του γκολφ και παλαιότερη πανεπιστημιούπολη της Σκωτίας, το Σαιντ Άντριους.

Η πόλη είναι χτισμένη ανάμεσα στα φιόρδ Τέι και Φορθ. Πήρε την ονομασία της από τον μεσαιωνικό καθεδρικό ναό ο οποίος χτίστηκε το 1158 και για αιώνες ήταν το μεγαλύτερο κτίριο στην Ευρώπη. Σήμερα είναι ερειπωμένος αλλά το μεγαλείο του είναι εμφανές. Το Σαιντ Άντριους υπήρξε ισχυρή μεσαιωνική καστροπολιτεία και ήταν η εκκλησιαστική πρωτεύουσα της Σκωτίας ως τα χρόνια της Μεταρρύθμισης τον 15ο αιώνα. Ένα άλλο σημαντικό τοπόσημο στην πόλη είναι το ομώνυμο Πανεπιστήμιο, το οποίο για το 2022 έχει ψηφιστεί το κορυφαίο παγκοσμίως. Επίσης το Σαιντ Άντριους είναι η παγκόσμια πρωτεύουσα του γκολφ! Εκεί ιδρύθηκε η πρώτη λέσχη στον κόσμο το 1754 η οποία υπάρχει μέχρι σήμερα – είναι η Βασιλική & Αρχαία Λέσχη Γκολφ του Σεντ Άντριους η οποία ως το 2004 όριζε τους παγκόσμιους κανονισμούς του παιχνιδιού. Στην ξενάγησή μας θα δούμε και το Μνημείο των Μαρτύρων της Μεταρρύθμισης, το οποίο είναι τοποθετημένο πάνω σε λόφο με υπέροχη θέα στη θάλασσα.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε έγκαιρα στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου για την πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Για τις αναχωρήσεις 03/08 και 10/08, αντί για δύο διανυκτερεύσεις στο Φορτ Γουίλιαμ, το πρόγραμμα πραγματοποιείται με μία (1) διανυκτέρευση στο Φορτ Γουίλιαμ και μία (1) στο Όμπαν.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1229 € 450 €
Twin Room 1229 € 450 €
Triple Room 1229 € 450 €
Single Room 1919 € 450 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1399 € 450 €
Twin Room 1399 € 450 €
Triple Room 1399 € 450 €
Single Room 2089 € 450 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1419 € 450 €
Twin Room 1419 € 450 €
Triple Room 1419 € 450 €
Single Room 2109 € 450 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1459 € 450 €
Twin Room 1459 € 450 €
Triple Room 1459 € 450 €
Single Room 2149 € 450 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1459 € 450 €
Twin Room 1459 € 450 €
Triple Room 1459 € 450 €
Single Room 2149 € 450 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1409 € 450 €
Twin Room 1409 € 450 €
Triple Room 1409 € 450 €
Single Room 2099 € 450 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1579 € 450 €
Twin Room 1579 € 450 €
Triple Room 1579 € 450 €
Single Room 2269 € 450 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1599 € 450 €
Twin Room 1599 € 450 €
Triple Room 1599 € 450 €
Single Room 2289 € 450 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1639 € 450 €
Twin Room 1639 € 450 €
Triple Room 1639 € 450 €
Single Room 2329 € 450 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1639 € 450 €
Twin Room 1639 € 450 €
Triple Room 1639 € 450 €
Single Room 2329 € 450 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1929 € 0 €
Twin Room 1929 € 0 €
Triple Room 1929 € 0 €
Single Room 2619 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2099 € 0 €
Twin Room 2099 € 0 €
Triple Room 2099 € 0 €
Single Room 2789 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2119 € 0 €
Twin Room 2119 € 0 €
Triple Room 2119 € 0 €
Single Room 2809 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2159 € 0 €
Twin Room 2159 € 0 €
Triple Room 2159 € 0 €
Single Room 2849 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2159 € 0 €
Twin Room 2159 € 0 €
Triple Room 2159 € 0 €
Single Room 2849 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1572

26/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 1443

26/07/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ

09:50

10:20

KL 1290

03/08/2022

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:30

20:00

KL 1581

03/08/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:10 (+1)

 

 

Ζητήστε μας και το ειδικό πρόγραμμα ΣΚΩΤΙΑ ΜΕ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΚΑΙ ΛΙΜΝΕΣ ΑΓΓΛΙΑΣ
με ειδική αναχώρηση στις 29/06

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1572

02/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 1443

02/08/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ

09:50

10:20

KL 1290

10/08/2022

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:30

20:00

KL 1581

10/08/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:10 (+1)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1572

03/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 1443

03/08/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ

09:50

10:20

KL 1290

11/08/2022

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:30

20:00

KL 1581

11/08/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:10 (+1)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1572

09/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 1443

09/08/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ

09:50

10:20

KL 1290

17/08/2022

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:30

20:00

KL 1581

17/08/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:10 (+1)

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1572

10/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 1443

10/08/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΜΠΕΡΝΤΙΝ

09:50

10:20

KL 1290

18/08/2022

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:30

20:00

KL 1581

18/08/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:10 (+1)

 

 

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά  εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, 3*sup.
 • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
 • Τέσσερα δείπνα.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Σκάι (Isle of Skye) (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται)
 • Έμπειρος αρχηγός, συνοδός, ξεναγός του Γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο      
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει), εκτός από Είσοδοι σε μουσεία κι αξιοθέατα, η βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη Λοχ Νες, είσοδοι σε κάστρα κι αποστακτήρια Ουίσκι.

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φόροι πόλεων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  450 €

Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, η βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη Λοχ Νες, είσοδοι σε κάστρα και αποστακτήρια ουίσκυ.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

Στη Σκωτία δεν υπάρχουν τρίκλινα

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Στη Σκωτία δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια!

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Η Σκωτία λόγω του μεγάλου κόστους διαμονής ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, υπήρξε μια «αδικημένη» περιοχή μια και στα προγράμματά της αφιερωνόταν λίγος χρόνος κι αντιμετωπιζόταν σαν μικρή προσθήκη σε εκδρομές του τύπου «Αγγλία–Σκωτία», με ένα πούλμαν να «τρέχει» από το Λονδίνο μέχρι τον βορρά και πάλι πίσω μέσα σε 8 ημέρες! Στο Versus, εδώ και χρόνια της δίνουμε την αξία που της αξίζει. Παρουσιάζουμε λοιπόν, για πρώτη φορά ένα άρτια δομημένο πρόγραμμα που εστιάζει στα μαγευτικά Χάιλαντς και Λόουλαντς, με τα κάστρα και τις θρυλικές της λίμνες, αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στη Σκωτία! Ανακαλύπτουμε τον σκωτσέζικο Βορρά, που για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην ελληνική αγορά, με πτήση για το Αμπερντίν και διαμονή στο πανέμορφο Ντόρνοχ έξω από τα καθιερωμένα! 

Τέλος, η διαμονή σε μια από της ομορφότερες πόλεις στον κόσμο, το Εδιμβούργο και μάλιστα στο κέντρο του για ατελείωτες βόλτες, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για το καλοκαίρι, είναι από μόνη της ένα αδιαπραγμάτευτο πλεονέκτημα. Ένα πρόγραμμα λοιπόν όλο αφιερωμένο στη Σκωτία!

Ειδικότερα:

 

 

 • Μόνο στο Versus πτήση για Αμπερντίν. Ιδανικές πτήσεις με KLM που λόγω της γεωγραφικής θέσης του ?μστερνταμ και της Σκωτίας πραγματοποιούν την απόλυτη ευθεία από Αθήνα που φτάνει στην Σκωτία νωρίς και όχι αργά το βράδυ, με όλο τον χρόνο κερδισμένο στο ταξίδι! Προσοχή: δεν φτάνουμε αργά την 1η ημέρα, όπως σε άλλα προγράμματα της αγοράς που φτάνουν μεσάνυχτα, έχοντας χάσει ουσιαστικά την πρώτη ημέρα του ταξιδιού.
 • Αφιερώνουμε ένα ολόκληρο χορταστικό 9ήμερο σε μία από τις ομορφότερες περιοχές του πλανήτη! Δεν συνδυάζουμε τη Σκωτία με την Αγγλία, διότι πάντοτε σε αυτή την περίπτωση, υποτιμάται η Σκωτία με κουραστικά πήγαινε-έλα, μικρή διάρκεια παραμονής, βιαστικές ξεναγήσεις και τελικά δεν μας μένει τίποτα…
 • Με διαμονή 3 διαν/σεων στο Εδιμβούργο και όχι περιορισμός αυτών για μείωση κόστους.
 • Στο Εδιμβούργο επιλέγουμε το ξενοδοχείο Mercure Edinburgh Haymarket, ακριβώς στο κέντρο του Εδιμβούργου, για εύκολες βόλτες στην πόλη, και όχι ξενοδοχείο εκτός πόλης. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι πολύ σπάνια η διαμονή σε κεντρικό σημείο της πόλης του Εδιμβούργου. Ζητήστε τα ξενοδοχεία που σας δίνουν και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο.
 • ?φιξη και ξενάγηση στο πολύ σημαντικό Αμπερντίν, που συνήθως παραλείπεται. Από το Αμπερντίν καλύπτουμε όλη τη βόρεια ενδοχώρα των Χάιλαντς με την άγρια φύση και ζωή, τα προϊστορικά μνημεία, τα κάστρα, τα πεδία μαχών, τα κορυφαία αποστακτήρια ουίσκι και φτάνουμε ως το, ανύπαρκτο στα περισσότερα προγράμματα, Ντόρνοχ, τη μεσαιωνική πόλη των μαγισσών… στα φιόρδ του Ατλαντικού.
 • Δοκιμάζουμε το παγκοσμίως κορυφαίο σκωτσέζικο ουίσκι σε διάσημο αποστακτήριο στο Εθνικό Πάρκο Κερνγκόρμς.
 • Επισκεπτόμαστε, στα Χάιλαντς, τη μόνη φάρμα όπου ζουν ελεύθεροι τάρανδοι στη Βρετανία.
 • Επίσκεψη στο ανατολικό κομμάτι της Σκωτίας, με το υπέροχο Σαιντ ?ντριους, ένα τμήμα της χώρας που συνήθως παραλείπεται από τα προγράμματα της Σκωτίας ή προσφέρεται ως προαιρετικό. Στο Versus η εκδρομή στο Σαιντ ?ντριους περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα.
 • Με το Κάστρο του Εδιμβούργου και πολλές ακόμα επισκέψεις στην «Αθήνα του Βορρά», και όχι αμήχανες ελεύθερες ημέρες
 • Με 2 εξαιρετικές και σπάνιες διαν/σεις στο Φορτ Γουίλιαμ, ιδανικό για τις εξορμήσεις μας στα δυτικά Χάιλαντς και το Νησί Σκάι.  Με τον τρόπο αυτό απολαμβάνουμε χωρίς ταλαιπωρία τη δυτική Σκωτία, και όχι με τεράστιες ημερήσιες εκδρομές από απομακρυσμένες πόλεις των Χάιλαντς. Οι δύο αυτές διαν/σεις είναι «κλειδιά» για τη σωστή εκτέλεση του προγράμματος.
 • Μένουμε συνολικά για τρεις (3) νύχτες στην περιοχή των Χάιλαντς (2 διαν/σεις Φορτ Γουίλιαμ και 1 ?βιεμορ), και όχι λιγότερες για μείωση του κόστους. Κάνουμε αυτή την επιλογή, παρότι το πούλμαν στη Σκωτία είναι ιδιαίτερα ακριβό, όμως δε θέλουμε να χάσουμε τη μαγεία της Σκωτίας, που είναι τα Χάιλαντς.
 • Με πρωινό καθημερινά, και τέσσερα δείπνα.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Σκάι (Isle of Skye) στο σύμπλεγμα των Εσωτερικών Εβρίδων, στην δυτική ακτογραμμή, με τα σκωτσέζικα φιόρδ, τις λίμνες και τα εκπληκτικά τοπία (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται).
 • Βλέπουμε το κάστρο Αϊλίν Ντόναν κοντά στο Φορτ Γουίλιαμ.
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
 • Το Versus Travel προσφέρει διπλανή θέση κενή στο πούλμαν (εκτός αν είστε οικογένεια)
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Highlights

 • Εξερευνήστε το Εθνικό Πάρκο Κερνγκόρμς στα Βόρεια Χάιλαντς, με την άγρια φύση και ζωή, τα μεσαιωνικά πεδία μαχών, τα προϊστορικά μνημεία και τα σπουδαία αποστακτήρια ουίσκι
 • Επισκεφθείτε την «Αθήνα του Βορρά», το πανέμορφο Εδιμβούργο
 • Κάντε μια μίνι "κρουαζιέρα" στη μυστηριώδη λίμνη Λοχ Νες και αναζητήστε τη Νέσι, το θρυλικό τέρας που «ζει» στα νερά της
 • Γνωρίστε την αναγεννημένη Γλασκώβη.
 • Ανακαλύψτε το νησί Σκάι στο σύμπλεγμα των Εβρίδων, στη δυτική ακτογραμμή, με τα σκωτσέζικα φιόρδ, τις λίμνες και τα εκπληκτικά τοπία
 • Απολαύστε τα εκπληκτικά τοπία των Χάιλαντς!
 • Παίξτε με τους καλοσυνάτους ταράνδους στη μοναδική φάρμα όπου ζουν ελεύθεροι σε όλοι τη Βρετανία, η οποία βρίσκεται στα Χάιλαντς
 • Τα κάστρα και τα παλιά αρχοντικά των Χάιλαντς
 • Το ιστορικό και πανέμορφο Στέρλινγκ, κομβικής σημασίας για τη Σκωτία
 • Δοκιμάστε αυθεντικό σκωτσέζικο ουίσκι σε παραδοσιακό αποστακτήριο!
 • Το νεότερο αξιοθέατο της Σκωτίας, το Πάρκο Χέλιξ με τα πελώρια ιπποειδή!
 • Το θρυλικό μοναστήρι Ρόσλιν, παγκόσμια γνωστό από τον Κώδικα Ντα Βίντσι.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Μόνο στο Versus πτήση για Αμπερντίν
 • Με διαμονή 3 διαν/σεων στο Εδιμβούργο
 • Με 2 εξαιρετικές και σπάνιες διαν/σεις στο Φορτ Γουίλιαμ, ιδανικό για τις εξορμήσεις μας στα δυτικά Χάιλαντς και το Νησί Σκάι.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2022

Αναχωρήσεις

26/7, 2/8, 3/8, 9/8, 10/8Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Οι κρυμμένες ομορφιές της Σκωτίας Νησί Σκάι (Εσωτερικές Εβρίδες), Χάιλαντς - με το Αμπερντίν και ανεξερεύνητη Βόρεια Σκωτία| Ιούλιος - Αύγουστος 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info