Τανζανία - Ζανζιβάρη - Η μεγάλη μετανάστευση των ζώων| Ιούλιος-Αύγουστος 2022

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3490€

Ταυτότητα ταξιδιού

Φανταστείτε να γίνεστε αυτόπτης μάρτυρας σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά υπερθεάματα της φύσης, πόσο μπορεί κάτι τέτοιο να αποτελέσει σταθμό στις ταξιδιωτικές σας εμπειρίες. Αυτό είναι που κυνηγάμε σ’ αυτό το ταξίδι, όπου καλούμαστε να παρακολουθήσουμε την περίφημη Μετανάστευση των ζώων, στις αχανείς εκτάσεις των εθνικών πάρκων της Τανζανίας. Στο Σερενγκέτι και στο Νγκορονγκόρο η φύση αποκαλύπτει τον πιο λαμπερό της εαυτό, και εμείς σχεδιάζουμε ένα ταξίδι για να μπορέσουμε να απολαύσουμε την ευκαιρία αυτή στο έπακρο. Με διαμονή στο Βόρειο Σερενγκέτι ώστε να είμαστε κοντά στο φαινόμενο της μετανάστευσης, με πολλές και ακριβές δραστηριότητες στα εθνικά πάρκα της Τανζανίας, με πραγματική επαφή με τη φύση, με χρόνο στις εξωτικές παραλίες της Ζανζιβάρης στον Ινδικό Ωκεανό, και φυσικά με έμπειρο αρχηγό, το ταξίδι αυτό αποτελεί μία εμπειρία ζωής με όλη τη σημασία των λέξεων

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Μια συγκλονιστική περιήγηση στα εκπληκτικά πάρκα της Τανζανίας, που μαζί με το σμαραγδένιο, τροπικό νησί της Ζανζιβάρης στον Ινδικό Ωκεανό θα μας χαρίσει αυθεντικές όψεις της αφρικανικής ζωής και ανεπανάληπτες εμπειρίες. Επισκεπτόμαστε το Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα, έναν πραγματικό παράδεισο της φύσης, και φυσικά το Πάρκο Σερενγκέτι, ένα από τα πλουσιότερα του κόσμου και το μοναδικό Νγκορονγκόρο με τον τεράστιο κρατήρα του, που φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία θηρίων - ένας τόπος ανυπέρβλητης ομορφιάς. Φυσικά βρισκόμαστε στη χώρα την καλύτερη δυνατή περίοδο ώστε να παρακολουθήσουμε το μεγάλο αυτό υπερθέαμα που αποτελεί η μεγάλη μετανάστευση των ζώων, που αποτελεί και τον πυρήνα του ταξιδιού μας. 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
 

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων ετών, που παρακολουθήσαμε τη μετανάστευση μαζί σας, συνεχίζουμε και φέτος! Οργανώνουμε ένα πλήρες πρόγραμμα για την Τανζανία και τα Εθνικά της Πάρκα Σερενγκέτι και Νγκορονγκόρο, με σκοπό να παρακολουθήσουμε (εκτός των άλλων) το υπερθέαμα της φύσης που αποτελεί η ετήσια μετανάστευση των ζώων. Παράλληλα, απολαμβάνουμε τις εξωτικές παραλίες της Ζανζιβάρης, στον Ινδικό Ωκεανό, παραδείσιες εμπειρίες που θα θυμόμαστε για πάντα!

Σχεδιάζουμε το πρόγραμμα αυτό με κάθε λεπτομέρεια, όπως θα πρέπει δηλαδή να προσεγγίζεται ένα ταξίδι στην Τανζανία και τα εθνικά της Πάρκα. Με προσεκτικά επιλεγμένες διαμονές στο Βόρειο Σερενγκέτι, ώστε να είμαστε κοντά στο φαινόμενο της μετανάστευσης των ζώων, για το οποίο θα διατηρούμε συνεχή ενημέρωση ώστε να μπορέσουμε να το παρακολουθήσουμε!

Δεν πρόκειται λοιπόν για ένα πρόγραμμα copy-paste – αντίθετα, είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο ειδικά για να βλέπουμε τις κινήσεις των ζώων αυτή την εποχή!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Συνολικά τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε lodge στο απομακρυσμένο Βόρειο Σερενγκέτι, πραγματικά σπάνιες διαμονές, απαραίτητες ωστόσο ώστε να βρεθούμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στη μετανάστευση.
 • Εκτενή σαφάρι στο Κεντρικό και στο Βόρειο Σερενγκέτι, σε περιοχές όπου κινούνται αυτή την εποχή τα ζώα. Κινούμαστε με βάση τις πληροφορίες από τους τοπικούς ρέιντζερ ώστε να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο της μετανάστευσης των ζώων.
 • Επαρκής διαμονή στη Ζανζιβάρη, με 3 διαν/σεις σε 5* ξενοδοχείο στις εξωτικές παραλίες του νησιού, με πολλές ξεναγήσεις αλλά και ελεύθερο χρόνο για κολύμπι ή θαλάσσιες δραστηριότητες. ΠΡΟΣΟΧΗ: η διαμονή στη Ζανζιβάρη γίνεται στις διάσημες παραλίες της και όχι στην πρωτεύουσα για μείωση κόστους.
 • Πλήρης διατροφή στα lodge.
 • Ημιδιατροφή στη Ζανζιβάρη.
 • Σαφάρι με τζιπ 4x4 στη λίμνη Μανιάρα
 • Ειδικό σαφάρι με τζιπ 4x4 για να ανιχνεύσουμε το φαινόμενο της Μετανάστευσης των ζώων στο Βόρειο Σερενγκέτι.
 • Μεσημεριανό πικνίκ μέσα στην καλδέρα του κρατήρα Νγκορονγκόρο.
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Βόρειο Σερενγκέτι lodge (3), Νγκορονγκόρο lodge (1), λίμνη Μανιάρα (1), παραλιακό ξενοδοχείο στη Ζανζιβάρη (3).
 • Διαμονή σε εξαιρετικά lodge πολυτελείας στα Εθνικά Πάρκα της Τανζανίας.
 • Διαμονή σε εξαιρετικό ξενοδοχείο 5* στη Ζανζιβάρη, στις εξωτικές παραλίες.   
 • Μετακινήσεις με αεροπλάνα, τζιπ και πούλμαν.
 • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Ζανζιβάρη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Ζανζιβάρη.

 

 

2η ημέρα: Άφιξη στη Ζανζιβάρη

Άφιξη στη Ζανζιβάρη, το νησί-παράδεισος της Τανζανίας και στη συνέχεια να μεταβούμε στις παραλίες, όπου και θα διαμείνουμε σε εξαιρετικό ξενοδοχείο στις εξωτερικές ακτές του νησιού. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Παραλίες Ζανζιβάρης - «Πέτρινη πόλη» - Δάσος Ζοζάνι – Παραλίες Ζανζιβάρης

Πρωινή ξενάγηση στη γραφική πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης, την πανέμορφη Stonetown («Πέτρινη πόλη»). Έχοντας έντονη την αίσθηση περασμένης εποχής, θα αναζητήσουμε στα στενά της σοκάκια -μερικά έχουν πλάτος όσο το άνοιγμα των χεριών-, τα διακοσμημένα με κοράλλια σπίτια της, με τις μεγάλες, σκαλιστές, ξύλινες πόρτες, τα περίτεχνα μπαλκόνια και τις εσωτερικές αυλές, τα τζαμιά, τις πλατείες, την Αγορά των Σκλάβων με τα υγρά κελιά όπου τους στοίβαζαν αλυσοδεμένους (η Ζανζιβάρη υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εμπορίας σκλάβων στην Ανατολική Αφρική), το Αραβικό Φρούριο, τα γραφικά μαγαζιά και τα υπαίθρια παζάρια της, που είναι ο παράδεισος για τους λάτρεις της αφρικανικής τέχνης. Η παλιά «Πέτρινη πόλη» του νησιού προστατεύεται από την UNESCO.

Μετά την επίσκεψή μας θα αναχωρήσουμε για το δάσος Ζοζάνι (Jozani), με τα πολλά ενδημικά είδη χλωρίδας και πανίδας. Μεταφορά σε παραλιακό ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μπάνια και χαλάρωση. Η Ζανζιβάρη είναι γνωστή για τις ειδυλλιακές παραλίες της και τα κοράλλια της. Τα νησιά της Ζανζιβάρης κατοικήθηκαν από φυλές της ενδοχώρας της Αφρικής 2.000 χρόνια πριν. Από τότε πέρασαν από το νησί Άραβες, Πέρσες και άλλοι έμποροι από την Ινδία και την Ασία. Εκείνη την εποχή διαδόθηκε ο ισλαμισμός και η αρχιτεκτονική του, που χαρακτηρίζει τα νησιά του αρχιπελάγους μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια τα νησιά πέρασαν στα χέρια των Πορτογάλων, των Βρετανών και, τέλος, των Αράβων. Όλες αυτές οι κουλτούρες και οι πολιτισμοί μπλέκονται μεταξύ τους και αυτό είναι το αδιαφιλονίκητο ατού της Ζανζιβάρης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Ζανζιβάρη

Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσουμε τις υπέροχες παραλίες του Ινδικού και να αναπολήσουμε τις εμπειρίες που είχαμε σε αυτό το ταξίδι. Για όσους θέλουν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους, μπορούν να κάνουν snorkeling, diving, βαρκάδα στο ηλιοβασίλεμα να κολυμπήσουν με τα δελφίνια, να κάνουν ψάρεμα, ποδηλασία κ.ά. Διανυκτέρευση σε παραλιακό ξενοδοχείο της Ζανζιβάρης.

5η ημέρα: Ζανζιβάρη – πτήση για Αρούσα – Λίμνη Μανιάρα (σαφάρι)

Πρωινή μετάβαση στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την ηπειρωτική Τανζανία και την Αρούσα. Με την άφιξή μας θα αναχωρήσουμε για το Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Μανιάρα, έναν πραγματικό παράδεισο της φύσης. Το πάρκο έχει έκταση 330 τετρ. χλμ., εκ των οποίων τα 200 τετρ. χλμ. καλύπτει η λίμνη. Είναι γνωστό κυρίως για τους ελέφαντες και τα λιοντάρια που ξεκουράζονται στα κλαδιά των δέντρων (Tree climbing lions), καθώς και για την ποικιλία στα είδη των πουλιών (περίπου 380 είδη).

Μεταφορά και τακτοποίηση σε lodge. Αφού ξεκουραστούμε θα ξεκινήσουμε για απογευματινό σαφάρι στην περιοχή της λίμνης Μανιάρα, για μια πρώτη χορταστική γεύση από τη ζωή της περιοχής! Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Λίμνη Μανιάρα – Βόρειο Σερενγκέτι

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι. Καθοδόν μπαίνουμε στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Νγκορονγκόρο, όπου και θα σταματήσουμε σε view point για να ατενίσουμε από ψηλά τον κρατήρα, και κατόπιν συνεχίζουμε για το Σερενγκέτι.

Το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι, που βρίσκεται σε ένα εσωτερικό, ψηλό οροπέδιο, ιδρύθηκε το 1951 και 30 χρόνια αργότερα χαρακτηρίστηκε από την UNESCO φυσικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και απόθεμα βιόσφαιρας. Καλύπτει περίπου 15.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι το πρώτο και μεγαλύτερο από τα εθνικά πάρκα της Τανζανίας και ένα από τα πλουσιότερα πάρκα του κόσμου, αφού έχει 35 είδη ζώων που μεταναστεύουν κάθε χρόνο από τον Βορρά στον Νότο. Μπαίνουμε πρώτα στην επικράτεια που ανήκει στο Κεντρικό Σερενγκέτι, καθώς κατευθυνόμαστε προς το lodge μας που θα μας φιλοξενήσεις για τις επόμενες τρεις νύχτες. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Βόρειο Σερενγκέτι

Βρισκόμαστε στο κατάλληλο σημείο για να αναζητήσουμε ένα από τα μεγαλύτερα σόου του πλανήτη, την ετήσια μεγάλη μετανάστευση, κυρίως τα επικά ποταμίσια περάσματα των ζώων. Από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο ο ποταμός Μάρα στο βόρειο Σερενγκέτι προσφέρει μία από τις πιο δραματικές διαβάσεις σε ποτάμια. Ατρόμητος, βαθύς και απότομος, ο ποταμός παίρνει ένα  τεράστιο φορτίο από τα εξαντλημένα άγρια ​​βοοειδή που ξεχύνονται στην καταρρακτώδη ροή του. Επιβιβαζόμαστε στα 4x4 τζιπ μας, που είναι ειδικά προσαρμοσμένα για να εντοπίζουμε τα θηράματα. Με αυτά θα ακολουθήσουμε ένα ολοήμερο σαφάρι αναζητώντας το επικό ταξίδι με ασφάλεια.

Τα μεγάλα πλήθη των γκνου, που τρέχουν μέσα στα χρυσά, ψηλά χορτάρια δημιουργούν ένα θολό παραπέτασμα σκόνης με τα ποδοβολητά τους, ενώ ταυτόχρονα τινάζουν χαρακτηριστικά τα κεφάλια τους και με τις ουρές του μαστιγώνουν τον αέρα. Κατά το ξεκίνημα της μετανάστευσης τα αρσενικά φροντίζουν να οριοθετήσουν τον ζωτικό τους χώρο, παλεύοντας για να συγκεντρώσουν γύρω τους όσα περισσότερα θηλυκά μπορούν για να ζευγαρώσουν. Καθώς η μεταναστευτική ομάδα προχωρά μπορούμε να δούμε μικρές αγέλες από τα πιο δυνατά αρσενικά να ηγούνται ίσως και 200 θηλυκών. Τα χαρακτηριστικά χαμηλής έντασης μουγκρητά τους αντηχούν πάνω από το κροτάλισμα των χιλιάδων οπλών.

Η μετανάστευση την εποχή αυτή συμβαίνει από το βόρειο τμήμα του Σερενγκέτι προς το Μασάι Μάρα προς αναζήτηση τροφής και νερού, αλλά και μέσα στο Μασάι Μάρα. Μετά από αυτό το ολοήμερο σαφάρι, μεταφορά στο lodge μας στο βόρειο Σερενγκέτι για δείπνο και διανυκτέρευση.


 

8η ημέρα: Βόρειο Σερενγκέτι – Κεντρικό Σερενγκέτι – Ένα ταξίδι-εξερεύνηση ακολουθώντας τις κινήσεις της άγριας ζωής!

Οι οδηγοί σαφάρι που μας συνοδεύουν γνωρίζουν την περιοχή, έχουν καλή επικοινωνία μεταξύ τους και παρακολουθούν στενά τις καθημερινές κινήσεις των ζώων. Γι’ αυτό η πιθανότητα να εντοπιστεί και να βρεθεί ο αποδημητικός πληθυσμός είναι πολύ μεγάλη. Εξαρτάται από πολλούς όμως παράγοντες και κυρίως από την ίδια τη φύση, γι’ αυτό δεν μπορούμε να την εγγυηθούμε. Κανείς δεν γνωρίζει την ακριβή διαδρομή τους και είναι απίστευτο πώς ένα εκατομμύριο ζώα μπορεί να εξαφανιστεί στην ατελείωτη σαβάνα. Αλλά η αναζήτηση είναι από μόνη της μεγάλη ταξιδιωτική εμπειρία.

Και σήμερα λοιπόν κινούμαστε στο Βόρειο ή στο Κεντρικό Σερενγκέτι αναζητώντας για δεύτερη ημέρα το υπερθέαμα της μετανάστευσης των ζώων, ή κινούμαστε προς το Κεντρικό Σερενγκέτι αναζητώντας τα μεγάλα αιλουροειδή. Οι ρέιντζερς θα καθορίσουν το πρόγραμμά μας αναλόγως με τις κινήσεις των ζώων και την πορεία τους τις προηγούμενες ημέρες, καθώς αυτά είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές!

9η ημέρα: Βόρειο Σερενγκέτι – Κεντρικό Σερενγκέτι – Νγκορονγκόρο

Αναχωρούμε σήμερα για το διάσημο Νγκορονγκόρο με τον απέραντο κρατήρα του που φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία θηρίων. Ξεκινάμε με πρωινό σαφάρι στο Κεντρικό Σερενγκέτι καθοδόν προς το Νγκορονγκόρο. Φτάνοντας , θα κατέβουμε τα τοιχώματα της καλδέρας για ένα μοναδικό σαφάρι σε μία από τις συγκλονιστικότερες τοποθεσίες της Αφρικής, σαν σκηνικό από ταινία. Θα απολαύσουμε ένα φαντασμαγορικό και γνήσιο αφρικανικό σαφάρι στη βάση του κρατήρα, ο οποίος αποτελεί καταφύγιο για περίπου 25.000 θηλαστικά -μεταξύ των οποίων ο υπό εξαφάνιση μαύρος ρινόκερος- καθώς και για μια μεγάλη ποικιλία σε είδη πουλιών (περισσότερα από 380 είδη). Μεσημεριανό πικνίκ μέσα στην καλδέρα. Βραδινό θα πάρουμε στο lodge, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Νγκορονγκόρο

Με ανάγλυφα τα σημάδια από τις δυνάμεις της φύσης που δημιούργησαν τα τοιχώματά του, τα οποία ορθώνονται 600 μέτρα πάνω από τον επίπεδο πυθμένα, στην πραγματικότητα το Νγκορονγκόρο δεν είναι κρατήρας αλλά μια καλδέρα που σχηματίστηκε από την κατάρρευση ενός ηφαιστείου, ύψους 5.000 μέτρων, πριν από εκατομμύρια χρόνια. Με διάμετρο που ξεπερνά τα 20 χιλιόμετρα και έκταση περίπου 260 τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι η μεγαλύτερη ακέραιη καλδέρα στον κόσμο που δεν έχει μετατραπεί σε λίμνη. Κοιτώντας την από πάνω φαντάζει απολύτως έρημη από ζωή. Μια πιο προσεκτική επιθεώρηση με τα κιάλια αποκαλύπτει, όμως, κάποια ίχνη ζωής. Εκείνες οι μικρές κουκκίδες που κινούνται ανεπαίσθητα στο πυθμένα της καλδέρας και μοιάζουν με μυρμήγκια είναι στην πραγματικότητα μεγάλοι μαύροι αφρικανικοί βούβαλοι, αναμφίβολα τα πιο επικίνδυνα φυτοφάγα ζώα της Αφρικής.

Κατεβαίνοντας από τα τοιχώματα και πλησιάζοντας τον πυθμένα αποκαλύπτονται οι πραγματικές διαστάσεις της καλδέρας και ξετυλίγεται μπροστά μας ένας συγκλονιστικός κόσμος ντοκιμαντέρ. Τα τοιχώματα της καλδέρας λειτουργούν τόσο προστατευτικά όσο και περιοριστικά, παγιδεύοντας και προστατεύοντας έναν εκπληκτικό αριθμό μεγάλων θηραμάτων.

Εδώ ζουν περίπου 30 απειλούμενοι σε εξαφάνιση μαύροι ρινόκεροι, η πιο μεγάλη συγκέντρωση του είδους στην ήπειρο. Το Νγκορονγκόρο είναι επίσης φημισμένο για τα λιοντάρια του, τα οποία έχουν κινηματογραφηθεί πολλές φορές για τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ. Ωστόσο οι πληθυσμοί αυτοί αναπαράγονται μονίμως ενδογαμικά. Η απομόνωση της καλδέρας εμποδίζει τον ερχομό νέου αίματος από το κοντινό Σερενγκέτι. Στο μέσω της καλδέρας βρίσκεται η λίμνη Μαγκότι, μια μεγάλη αλκαλική λίμνη στην οποία συχνάζουν φλαμίνγκο – ο πληθυσμός τους ποικίλλει από μερικές εκατοντάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες όταν τα φλαμίνγκο επιστρέφουν από την αποδημία τους στη μεγάλη ρηξιγενή κοιλάδα.

Στη καλδέρα θα βρούμε τα περισσότερα γνωστά είδη της Αφρικής, με εξαίρεση τις καμηλοπαρδάλεις, για τις οποίες τα τοιχώματα είναι πάντα πολύ απότομα. Τα περισσότερα ζώα είναι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά μπορεί να δούμε ελέφαντες και βούβαλους να ξεφεύγουν από αυτήν τη γλυκιά φυλακή και να βόσκουν στο χείλος της καλδέρας. Το πάρκο είναι τόσο μεγάλο που έχει τα δικά του μικροκλίματα. Μπορεί στη μια πλευρά να υπάρχουν σύννεφα ακόμα και να βρέχει, ενώ στην άλλη να έχει λαμπρή ηλιοφάνεια.

Οι Μασάι συνηθίζουν να φέρνουν τα κοπάδια τους στην καλδέρα. Μπορεί να έρχονται εδώ για να ποζάρουν για εμάς για να κερδίσουν το φιλοδώρημά μας, αλλά έχουν επίσης δικαίωμα να ταΐζουν και να βόσκουν τα ζώα τους εδώ.

Αν αναρωτιέστε πόσο σοφό είναι να φέρνει κανείς σε μια περιοχή λιονταριών ζώα που ενδεχομένως θα ήταν για αυτά το καλύτερο γεύμα, μάθετε ότι μέσα από εμπειρίες πολλών γενεών τα λιοντάρια έμαθαν να τρέφουν έναν υγιή φόβο για τους Μασάι και συνηθίζουν να εξαφανίζονται αμέσως μόλις φτάσουν εκείνοι, προς μεγάλη απογοήτευση των οδηγών σαφάρι.

 

10η ημέρα: Νγκορονγκόρο – Αρούσα – Πτήση επιστροφής

Πρωινή αναχώρηση για την Αρούσα όπου θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας, μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο του Κιλιμάντζαρο, για την πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού

11η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα
είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3490 € 990 €
Twin Room 3490 € 990 €
Triple Room 3490 € 990 €
Single Room 4060 € 990 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ  :  50 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3490 € 990 €
Twin Room 3490 € 990 €
Triple Room 3490 € 990 €
Single Room 4060 € 990 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ  :  50 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3670 € 990 €
Twin Room 3670 € 990 €
Triple Room 3670 € 990 €
Single Room 4240 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Extras

+ ΒΙΖΑ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ  :  50 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3670 € 990 €
Twin Room 3670 € 990 €
Triple Room 3670 € 990 €
Single Room 4240 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Extras

+ ΒΙΖΑ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ  :  50 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4630 € 0 €
Twin Room 4630 € 0 €
Triple Room 4630 € 0 €
Single Room 5200 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ  :  50 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4630 € 0 €
Twin Room 4630 € 0 €
Triple Room 4630 € 0 €
Single Room 5200 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ  :  50 €


Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία  Πτήσης

*Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

ET 761

17/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

02:15

07:05

ET 815

17/07/2022

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ –  ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ

10:15

12:50

ET 812

25/07/2022

ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

17:00

19:45

ET 760

25/07/2022

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:00

04:00 +1

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία  Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

QR 204

07/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΧΑ

19:40

00:05 +1

QR 1487

08/08/2022

ΝΤΟΧΑ – ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

02:50

08:30

QR 1476

16/08/2022

ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ – ΝΤΟΧΑ*

17:25

22:50*

*το Versus προσφέρει διαμονή σε πολυτελές lounge του αεροδρομίου της Ντόχα

QR 203

17/08/2022

ΝΤΟΧΑ – ΑΘΗΝΑ

07:35

12:15

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχείο 5* στη Ζανζιβάρη resort και όχι ξενοδοχείο πόλης.
 • Lodges πολυτελείας (4* και 4*sup.) στα πάρκα.
 • Πλήρης διατροφή στα σαφάρι, ημιδιατροφή στη Ζανζιβάρη.
 • Σαφάρι με jeep 4X4, στη Ζανζιβάρη μεταφορές με πούλμαν.
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας αρχηγός - συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)

 

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 990
 • Βίζα Τανζανίας: 50 €. Για την έκδοση απαιτούνται το λιγότερο δέκα (10) ημέρες. Δεν υφίσταται η δυνατότητα έκδοσης βίζας-εξπρές.

 

 

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

 • Επιβάλλεται η χρήση αμερικάνικων δολαρίων και συγκεκριμένα χαρτονομισμάτων κοπής από το 2001 και μετά.
 • Το οδικό δίκτυο της χώρας είναι υποτυπώδες, γεγονός που δυσχεραίνει τις μετακινήσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια των σαφάρι.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΑΝΖΑΝΙΑ

 

Από την 1η Ιουνίου 2019 απαγορεύεται εξ ολοκλήρου η χρήση πλαστικής σακούλας στη χώρα της Τανζανίας, σε οποιαδήποτε μορφή ή σχήμα. Οι επισκέπτες που εισέρχονται στην Τανζανία, είτε φθάνοντας σε κάποιο αεροδρόμιο της χώρας είτε μέσω χερσαίων συνόρων, θα πρέπει να μην έχουν στην κατοχή τους ουδεμία πλαστική σακούλα, διαφορετικά θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μεγάλα πρόστιμα, καθώς και μεγάλες καθυστερήσεις κατά την άφιξή τους. Η εισαγωγή ή παρασκευή σακούλας από πλαστικό, συμπεριλαμβανομένης σακούλας απορριμμάτων ή σακούλας νάιλον από αγορές σε καταστήματα, είναι παράνομη. Συνίσταται στους επισκέπτες της Τανζανίας να αποφύγουν τη χρήση αυτών των συσκευασιών σε κάθε αποσκευή τους πριν ταξιδέψουν για την Τανζανία. Επισημαίνεται επίσης πως αντικείμενα που αγοράστηκαν στο αεροδρόμιο πριν την επιβίβαση σε πτήση προς την Τανζανία, θα πρέπει να τοποθετηθούν σε μη πλαστικές τσάντες.

Ομοίως απαγορεύονται οι διαφανείς “zip-lock” πλαστικές τσάντες που ορισμένες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν για τη μεταφορά υγρών, καλλυντικών, ειδών υγιεινής κλπ.

 

 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι με Qatar
και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα.

 

ΔΩΡΕΑΝ
 

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Μετά την επιτυχία των προηγούμενων ετών, που παρακολουθήσαμε τη μετανάστευση μαζί σας, συνεχίζουμε και φέτος! Οργανώνουμε ένα πλήρες πρόγραμμα για την Τανζανία και τα Εθνικά της Πάρκα Σερενγκέτι και Νγκορονγκόρο, με σκοπό να παρακολουθήσουμε (εκτός των άλλων) το υπερθέαμα της φύσης που αποτελεί η ετήσια μετανάστευση των ζώων. Παράλληλα, απολαμβάνουμε τις εξωτικές παραλίες της Ζανζιβάρης, στον Ινδικό Ωκεανό, παραδείσιες εμπειρίες που θα θυμόμαστε για πάντα!

Σχεδιάζουμε το πρόγραμμα αυτό με κάθε λεπτομέρεια, όπως θα πρέπει δηλαδή να προσεγγίζεται ένα ταξίδι στην Τανζανία και τα εθνικά της Πάρκα. Με προσεκτικά επιλεγμένες διαμονές στο Βόρειο Σερενγκέτι, ώστε να είμαστε κοντά στο φαινόμενο της μετανάστευσης των ζώων, για το οποίο θα διατηρούμε συνεχή ενημέρωση ώστε να μπορέσουμε να το παρακολουθήσουμε!

Δεν πρόκειται λοιπόν για ένα πρόγραμμα copy-paste – αντίθετα, είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο ειδικά για να βλέπουμε τις κινήσεις των ζώων αυτή την εποχή!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Συνολικά τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε lodge στο απομακρυσμένο Βόρειο Σερενγκέτι, πραγματικά σπάνιες διαμονές, απαραίτητες ωστόσο ώστε να βρεθούμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στη μετανάστευση.
 • Εκτενή σαφάρι στο Κεντρικό και στο Βόρειο Σερενγκέτι, σε περιοχές όπου κινούνται αυτή την εποχή τα ζώα. Κινούμαστε με βάση τις πληροφορίες από τους τοπικούς ρέιντζερ ώστε να παρακολουθήσουμε το φαινόμενο της μετανάστευσης των ζώων.
 • Επαρκής διαμονή στη Ζανζιβάρη, με 3 διαν/σεις σε 5* ξενοδοχείο στις εξωτικές παραλίες του νησιού, με πολλές ξεναγήσεις αλλά και ελεύθερο χρόνο για κολύμπι ή θαλάσσιες δραστηριότητες. ΠΡΟΣΟΧΗ: η διαμονή στη Ζανζιβάρη γίνεται στις διάσημες παραλίες της και όχι στην πρωτεύουσα για μείωση κόστους.
 • Πλήρης διατροφή στα lodge.
 • Ημιδιατροφή στη Ζανζιβάρη.
 • Σαφάρι με τζιπ 4x4 στη λίμνη Μανιάρα
 • Ειδικό σαφάρι με τζιπ 4x4 για να ανιχνεύσουμε το φαινόμενο της Μετανάστευσης των ζώων στο Βόρειο Σερενγκέτι.
 • Μεσημεριανό πικνίκ μέσα στην καλδέρα του κρατήρα Νγκορονγκόρο.
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Βόρειο Σερενγκέτι lodge (3), Νγκορονγκόρο lodge (1), λίμνη Μανιάρα (1), παραλιακό ξενοδοχείο στη Ζανζιβάρη (3).
 • Διαμονή σε εξαιρετικά lodge πολυτελείας στα Εθνικά Πάρκα της Τανζανίας.
 • Διαμονή σε εξαιρετικό ξενοδοχείο 5* στη Ζανζιβάρη, στις εξωτικές παραλίες.   
 • Μετακινήσεις με αεροπλάνα, τζιπ και πούλμαν.
 • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.

Highlights

 • Απολαύστε τις καταπληκτικές εξωτικές παραλίες της Ζανζιβάρης, στον Ινδικό Ωκεανό.
 • Περιηγηθείτε στην Στόουν Τάουν, την ιστορική πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης.
 • Μείνετε άφωνοι μπροστά στο θέαμα της Μετανάστευσης των ζώων!
 • Απολαύστε την αφρικανική φύση στο πλήρες μεγαλείο της στο καταπληκτικό Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι με τα ασύλληπτης ομορφιάς τοπία!
 • Ατενίστε από ψηλά τον μεγάλο κρατήρα του Νγκορονγκόρο!
 • Γνωρίστε το Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι μέσα από χορταστικά σαφάρι με τζιπ 4x4.

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Συνολικά τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε lodge στο απομακρυσμένο Βόρειο Σερενγκέτι, πραγματικά σπάνιες διαμονές, απαραίτητες ωστόσο ώστε να βρεθούμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στη μετανάστευση.
 • Πλήρης διατροφή στα lodge, ημιδιατροφή στη Ζανζιβάρη.

 

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2022

Αναχωρήσεις

17/7, 7/8Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Τανζανία - Ζανζιβάρη - Η μεγάλη μετανάστευση των ζώων| Ιούλιος-Αύγουστος 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info