Η μαγική Αλάσκα του Versus, Εσωτερικός Δίαυλος, Δυτικός Καναδάς, Βραχώδη Όρη - 05.08.2022

Διάρκεια: 20 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 6990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής, από τα ταξίδια που το Versus έχει σχεδιάσει μετά από εμπειρία ετών και μια σειρά αποστολών που το έχουν πραγματοποιήσει. Ο συνδυασμός του δυτικού Καναδά και της Αλάσκα είναι απαιτητικός από πλευράς σχεδιασμού και οργάνωσης, με πολλές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Ο Καναδάς, δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση χώρα στον κόσμο (πίσω μόνο από τη Ρωσία) είναι μια αχανής χώρα και συνάμα από τις πιο αραιοκατοικημένες. Η εκπληκτική του φύση, με όλες τις αποχρώσεις του πράσινου να αποτυπώνονται στα Εθνικά του Πάρκα και τις σμαραγδένιες λίμνες στα Καναδικά Βραχώδη Όρη, αλλά και οι πανέμορφες πόλεις του Δυτικού Καναδά, συμπληρώνουν ένα μοναδικό ταξίδι που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη σας.

Και φυσικά η Αλάσκα, το βορειότερο κομμάτι της Αμερικανικής ηπείρου, είναι η γη των εξαιρετικών αντιθέσεων, με τις συνεχείς εναλλαγές εικόνων και σκηνικών: επιβλητικά ανάγλυφα, απέραντες παγωμένες εκτάσεις και ψηλές οροσειρές που παραμένουν ανεξερεύνητες, ακτογραμμή πολύμορφα διαμελισμένη με κόλπους, χερσονήσους, φιόρδ και αρχιπελάγη, ποταμοί με ορμητικά νερά και παγετώνες. Η παρθένα αγριότητα του τοπίου προκαλεί δέος. Ελάχιστα μέρη στον κόσμο κάνουν τον επισκέπτη να αισθάνεται τόσο μικρός και ασήμαντος αντικρίζοντας τη μεγαλοπρέπεια της φύσης και την αβεβαιότητα της επιβίωσης σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με το ταξίδι μας αυτό εξερευνούμε λεπτομερειακά την Αλάσκα και τον Δυτικό Καναδά. Φτάνουμε στο Φαίρμπανκς της Αλάσκας και συνεχίζουμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της και το Ανκορέιτζ, που  βρίσκεται στον μυχό του πορθμού Κουκ. Ακολουθεί το Τζούνο, η πρωτεύουσά της και η Σίτκα, η πιο όμορφη πόλη της Αλάσκας. Από εκεί θα πετάξουμε για το Σιάτλ, μια πανέμορφη πόλη των Ηνωμένων Πολιτειών. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε σε μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, το Βανκούβερ κι από εκεί επισκεπτόμαστε την πρωτεύουσα της Βρετανικής Κολούμπια, την πανέμορφη Βικτόρια. Ακολούθως ακολουθούμε την περίφημη διαδρομή στα Βραχώδη Όρη μέχρι το Κάλγκαρυ με ενδιάμεσες διανυκτερεύσεις στο Μπανφ και το Τζάσπερ.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις: Δείτε αναλυτικά στο www.versustravel.eu/apolytiprostasia ή στην αρχή του παρόντος προγράμματος

Ένα διαφορετικό ταξίδι που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φυσικά από το Versus Travel! Χτενίζουμε τα εθνικά προστατευόμενα πάρκα, τα ποτάμια, τις θάλασσες της Αλάσκας και εξερευνούμε την πραγματική άγρια ζωή αυτής της τόσο ιδιαίτερης γωνιάς του πλανήτη με πολύ ακριβές δραστηριότητες και εκδρομές που περιλαμβάνονται στην τιμή.

Ειδικότερα:

 • Ημιδιατροφή στον Καναδά εκτός από το Βανκούβερ και το Κάλγκαρυ. Περιλαμβάνεται ένα δείπνο με την κρουαζιέρα στο Βανκούβερ.
 • Ημιδιατροφή στις ΗΠΑ εκτός από το Σιάτλ.
 • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Τσίνα στο Φέρμπανκς.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί της Βικτόρια απότο Βανκούβερ (κόστος 140-160$ το άτομο, που περιλαμβάνεται στην τιμή)
 • Βόλτα-έκπληξη με θέμα τους χρυσοθήρες του 19ου αιώνα και επίσκεψη στο μεγάλο θεματικό πάρκο Pioneer Park στο Φέρμπανκς.
 • Διαμονή στο Σιάτλ, μία πανέμορφη μεγαλούπολη στις ΒΔ ΗΠΑ που είναι δύσκολο να επισκεφθούμε αλλιώς.
 • Κρουαζιέρα θέασης των 26 παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ!
 • Πλεύση στο καλύτερο κομμάτι του εσωτερικού διαύλου με παρατήρηση φαλαινών με απλό υδροφωνικό σύστημα για τους πελάτες μας!
 • Πτήση από τη Σίτκα για το Σιάτλ και όχι πλεύση και διαν/σεις σε πλοία της γραμμής (φέρυ) μεσοπέλαγα, με τα οποία στην ουσία δεν βλέπεις τίποτα για ημέρες
 • Επίσκεψη στο καταφύγιο αρκούδας Fortress of the Bear, στο καταφύγιο και νοσοκομείο αρπακτικών πτηνών Alaska Raptor Center, στο Μουσείο Πολιτισμού των Ινδιάνων Τλίνγκιτ και στο δάσος με τα τοτέμ τους.
 • Σπάνια διαμονή στη Σίτκα μία πόλη που προσεγγίζεται από θαλάσσης και αέρος.
 • Είσοδος και διαδρομή στη γέφυρα Καπιλάνο, μια μοναδική εμπειρία στο Βανκούβερ, για να περάσουμε το κατάφυτο φαράγγι πάνω από τα ορμητικά νερά ποταμού σε μεγάλο ύψος, όπως μόνο σε ταινίες το έχουμε δει.
 • Δύο από τα γεύματα θα είναι με ιδιαίτερες γεύσεις-έκπληξη!
 • Στον Καναδά, εξερεύνηση του παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα.
 • Κρουαζιέρα με δείπνο στον κόλπο του Βανκούβερ.
 • Κρουαζιέρα με πλοιάριο στη λίμνη Μαϊνγουάνκα, στο Εθνικό Πάρκο Παγετώνων, στο Μπανφ.
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Κάλγκαρυ (1), Μπανφ (2), Τζάσπερ (1), Σαν Πικς (1), Βανκούβερ (4), Φέρμπανκς (3), Άνκορατζ (2), Τζούνο (2), Σίτκα (1), Σιάτλ(1)
 • Τελεφερίκ στο Μπανφ.

 

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Κάλγκαρυ

Γνωριμία με την ταξιδιωτική ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κάλγκαρυ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Το αε­ροδρόμιο εισόδου για τα καναδικά Βραχώδη Όρη είναι αυτό του Κάλγκαρυ, που βρίσκεται στη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της πολιτείας Αλμπέρτα, 80 χλμ. πιο ανατολικά από το θέρετρο του Μπανφ. Ήταν η έδρα των Χειμερινών Ολυμπια­κών Αγώνων του 1988 και η φήμη της πόλης ως «Καουμπόι Τάουν» δικαιώνεται κάθε Ιούλιο, όταν διοργανώνεται εκεί το 10ήμερο Φεστιβάλ Στάμπιτ (Πανικός), με διάφορα σόου, χο­ρούς Ινδιάνων, ροντέο κ.λπ., που παραπέμπουν στην «Ά­γρια Δύση». Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέ­ρευση.

2η ημέρα: Κάλγκαρυ – Μπανφ

Μετά από σύντομη βόλτα στην πόλη για να δούμε τα ιστο­ρικά κτήρια και τα μνημεία της, τον πύργο του Κάλγκαρυ, το φρούριο, το πάρκο Stampede, όπου γίνεται κάθε χρόνο το μεγαλύτερο Rodeo Show στον κόσμο, το εμπορικό κέντρο με τους ουρανοξύστες κ.ά. αναχώρηση για το Μπανφ (Banff), που βρίσκεται στα Καναδικά Βραχώδη Όρη. Θαυμάστε το με­γαλείο των παγετώνων καθώς ανηφορίζουμε και ταξιδεύ­ουμε στο Εθνικό Πάρκο του Μπανφ. Μετά από μια εντυπω­σιακή διαδρομή άφιξη στο γραφικό Μπανφ, που είναι γνω­στό για τις θερμές πηγές του. Περιήγηση στην πόλη. Τακτο­ποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Μπανφ (Ξενάγηση, τελεφερίκ στο Σόλφερ Μάου¬ντεν, κρουαζιέρα στη λίμνη Μαϊνγουάνκα)

Σήμερα θα αναχωρήσουμε για το ομώνυμο Εθνικό Πάρκο, που βρίσκεται στα καναδικά Βραχώδη Όρη και θα απολαύ­σουμε μια μέρα περιήγησης σε έναν από τους παγκοσμίως γνωστούς προορισμούς θερινών και χειμερινών διακοπών. Θα θαυμάσουμε την ομορφιά του Σόλφερ Μάουντεν, στο ο­ποίο και θα ανέβουμε με τελεφερίκ μέχρι την κορυφή του, σε ύψος 2.285 μ.

 Η θέα είναι μοναδική και η οργάνωση αυτής της πόλης θυμίζει Κεντρική Ευρώπη, αλλά οι πινακίδες της κορυφής μάς θυμίζουν πόσο πολύ απέχουν άλλες πόλεις του κόσμου από το Μπανφ. Ακολουθεί μια κρουαζιέρα με πλοιάριο στη λίμνη Μαϊνγουάνκα, μία από τις πολλές λίμνες του Εθνικού Πάρκου Παγετώνων που τα γαλακτώδη πρά­σινα νερά της υποδηλώνουν την παρουσία ιζημάτων, λόγω τριβής των βράχων των βουνών με τους παγετώνες που λιώ­νουν.

Το απόγευμα θα έχουμε τρεις επιλογές: ή πεζοπορία με τον αρχηγό στο δάσος που περιβάλλει το ξενοδοχείο μας (σε κά­ποιο από τα σημαδεμένα μονοπάτια, με φοβερή θέα στη γύρω περιοχή), ή επίσκεψη στο Μουσείο Γουάιτ για τα κανα­δικά Βραχώδη Όρη, ή θα απολαύσουμε ζεστά ιαματικά λου­τρά στο πολυτελές «Banff Springs Resort» (κόστος δεν συμπε­ριλαμβάνεται), όπως συνήθιζαν να κάνουν οι επισκέ­πτες της περιοχής από το 1883, οπότε ανακαλύφθηκαν αυ­τές οι θερμές πηγές. Διανυκτέρευση στο Μπανφ.

4η ημέρα: Μπανφ – Λίμνη Λουίζ – Παγετώνας Αθαμπάσκα (εκδρομή με ειδικά οχήματα – το κόστος περιλαμβάνεται) – Τζάσπερ (Oδική διαδρομή)

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το Εθνικό Πάρκο Τζά­σπερ. Άναυδους πραγματικά θα μας αφήσει το ανεπανάλη­πτο μεγαλείο της φύσης στην καρδιά των Βραχωδών Ο­ρέων, ένα τοπίο που από πολλούς χαρακτηρίζεται από τα εντυπωσιακότερα στον κόσμο: λίμνες με σμαραγδένιο χρώμα, παγετώνες και χιονισμένες βουνοκορφές που κα­θρεπτίζονται στα ήρεμα νερά, καταρράκτες καθώς και μία μοναδική πανίδα και χλωρίδα. Θα συναντήσουμε ζώα της αρκτικής ζώνης (αρκούδες, ταράνδους, ελάφια, λαγούς, ε­νυδρίδες, λύκους κ.α.) και θα σταματήσουμε στην περίφημη Λίμνη Λουίζ, την πιο δημοφιλή και φωτογραφημένη λίμνη στον Καναδά, για να θαυμάσουμε το τοπίο με φόντο τον πα­γετώνα Βικτόρια.

Στη συνέχεια, στην περιοχή των παγετώνων Κολούμπια, θα επιβιβαστούμε σε ειδικά κατασκευασμένο ό­χημα, για να εξερευνήσουμε τον παγετώνα Αθαμπάσκα. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και αναχώρηση με προορισμό το Τζάσπερ, παλαιό Σταθμό που ιδρύθηκε από τον Εξερευ­νητή David Thompson το 1811. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Τζάσπερ – Σαν Πικς (οδική διαδρομή)

Σήμερα κατευθυνόμαστε προς τη δυτική ακτή του Καναδά. Η διαδρομή μας περνά από πανέμορφα τοπία με πυκνά δάση, λίμνες, ποτάμια και χιονισμένες βουνοκορφές ακόμα και το κατακαλόκαιρο. Πρώτος σταθμός μας το παρατηρητήριο στο όρος Robson, για να θαυμάσουμε τις ψηλότερες κορυ­φές στα καναδικά Βραχώδη Όρη. Συνεχίζοντας θα δούμε τους καταρράκτες Spahat Falls να πέφτουν από το ύψος των 66 μ. στις ηφαιστειογενείς χαράδρες.Επόμενη στάση μας το Wells Gray Provincial Park με τους καταρράκτες Dawson και Helmken (4ος μεγαλύτερος στον Καναδά με ύψος 141μ.) Χρόνος ελεύθερος για γεύμα και στη συνέχεια αναχώρηση για το Σαν Πικς, ένα διάσημο παραθε­ριστικό κέντρο για τους Καναδούς χειμώνα και καλοκαίρι - το χειμώνα ως χιονοδρομικό κέντρο και το καλοκαίρι για τις υ­παίθριες δραστηριότητες που προσφέρει. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Σαν Πικς – Βανκούβερ (οδική διαδρομή)

Άλλη μια ημέρα εντυπωσιακής διαδρομής σήμερα, μέσα σε ένα εκπληκτικό εναλλασσόμενο τοπίο, με προορισμό το Βαν­κούβερ στις ακτές του Ειρηνικού. Το Βανκούβερ θεωρείται η πιο όμορφη πόλη του Καναδά και μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Το λοφώδες έδαφος στο οποίο είναι χτι­σμένο και οι πολλές γέφυρες, προσφέρουν υπέροχη θέα στον ωκεανό, στην παραλία και στην πόλη. Είναι η 3η σε μέ­γεθος πόλη της χώρας μετά το Τορόντο και το Μόντρεαλ. Αποτελεί το οικονομικό, βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο της δυτικής ακτής.

Οι κάτοικοί του έλκουν την καταγωγή τους από διάφορα μέρη της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ασίας – είναι η πιο «α­σιατική» πόλη της Βόρειας Αμερικής. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο για μία βόλτα στην παραλία με τα γραφικά κέντρα και τα εστιατόρια με τις θα­λασσινές λιχουδιές. Ακόμη μπορείτε να επισκεφθείτε με βα­ποράκι τα δεκάδες νησάκια στο αρχιπέλαγος και τον Κόλπο του Βανκούβερ. Για το δείπνο σας προτείνουμε κάποιο πα­ραθαλάσσιο εστιατόριο, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δο­κιμάσετε τα γιγάντια καβούρια του Ειρηνικού. Διανυκτέ­ρευση.

7η ημέρα: Βανκούβερ (Ξενάγηση, γέφυρα Καπιλάνο, βρα¬δινή κρουαζιέρα στον κόλπο Βανκούβερ με δείπνο)

Πρωινή ξενάγηση στην πανέμορφη πόλη κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την ιστορική Γκάσταουν, το Εμπορικό Κέντρο, τη γραφική συνοικία Κιτσιλάνο, το λιμάνι με τις ψαροταβέρνες, θα περάσουμε από Συνεδριακό Κέντρο με τα διάσημα λευκά πανιά του που μοιάζει με ιστιοφόρο, το Πάρκο Stanley κ.ά. Το απόγευμα μπορείτε να επιβιβαστείτε στο Seabus Ferry για μία 15λεπτη διαδρομή μέχρι τη βόρεια ακτή. Στην αποβάθρα lonsdale σας περιμένει μία μεγάλη και φαντασμαγορική α­γορά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το Κέντρο Αλιείας και η Α­γορά Σολομού. Θα δούμε επίσης την υπέροχη κρεμαστή γέ­φυρα Καπιλάνο, μια μοναδική εμπειρία στο Βανκούβερ, για να περάσουμε το κατάφυτο φαράγγι πάνω από τα ορμητικά νερά ποταμού σε μεγάλο ύψος, όπως μόνο σε ταινίες έ­χουμε δει.

Για το βράδυ το VERSUS θα σας προσφέρει ένα δείπνο- κρουαζιέρα στον κόλπο του Βανκούβερ. Απολαύστε το ε­ξαίσιο δείπνο και τη θέα με ένα ποτό στο χέρι! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Βανκούβερ (εκδρομή στο Νησί της Βικτόρια)

Ολοήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα της Βρετανικής Κο­λομβίας, την κουκλίστικη Βικτόρια, την «πόλη της θάλασσας και των κήπων», που βρίσκεται πάνω στο νησί Βανκούβερ, το μεγαλύτερο νησί της Βόρειας Αμερικής στον Ειρηνικό ω­κεανό. Η διαδρομή με το πλοιάριο διαρκεί 1½ ώρα και συνε­χίζουμε οδικώς για τη Βικτόρια. Εκεί, θα δείτε το κοινοβούλιο, παλιά νεοκλασικά κτήρια με το χαρακτηριστικό στυλ της Βρε­τανικής περιόδου, το μουσείο με τα περίφημα τοτέμ και φυ­σικά θα ξεκουραστείτε πίνοντας τον καφέ σας στο διάσημο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Fairmont Empress. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Βανκούβερ (Κόστος εκδρομής $140-160 κατ’ άτομο/ περιλαμβάνεται στην τιμή). Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Βανκούβερ (ημέρα ελεύθερη)

Ημέρα ελεύθερη για περισσότερες βόλτες κι αγορές. Διανυ­κτέρευση.

 

 

10η ημέρα: Βανκούβερ – Σιάτλ – πτήση για Φέρμπανκς

Αναχώρηση οδικώς για το Σιάτλ και στη συνέχεια πτήση από το Σιάτλ για το Φέρμπανκς, την πόλη που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο αυτής της μεγάλης αλλά εξαιρετικά αραιοκατοι­κημένης πολιτείας των ΗΠΑ που λέγεται Αλάσκα. Το μέγεθός της είναι πάνω από τρεις φορές αυτό της Γαλλίας, αλλά ο πληθυσμός της είναι μόνο 700.000 άτομα. Η αχανής αυτή περιοχή συνορεύει στα ανατολικά με τον Καναδά, στα δυτικά με τη Ρωσία και βρέχεται από τον Αρκτικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Άφιξη στο Φέρμπανκς και τακτοποίηση στο ξενοδο­χείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Φέρμπανκς (ξενάγηση, κρουαζιέρα με ποταμό¬πλοιο)

Νωρίς το πρωί θα λάβουμε μέρος σε μια πανέμορφη και εκ­παιδευτική κρουαζιέρα στα νερά του ποταμού Τσίνα που δια­σχίζει το Φέρμπανκς και αποτελούσε τον εμπορικό και επικοι­νωνιακό δίαυλο της πόλης με τις γειτονικές περιοχές. Μέσα στο πλοιάριο θα μάθουμε για τις συνήθειες και τη χειμερινή καθημερινότητα των ανθρώπων του Βορρά, θα κάνουμε στάση σε μια αναπαράσταση οικισμού Ινδιάνων Αθαμπά­σκα, θα δούμε ένα εκτροφείο σκυλιών ελκήθρου και θα μά­θουμε την αξία του σολομού για τη διατροφή των κατοίκων της Αλάσκας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Φέρμπανκς

Το μεσημέρι θα υπάρχει χρόνος για γεύμα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μια βόλτα-έκπληξη, με θέμα τους χρυ­σοθήρες του 19ου αιώνα. Το Versus έχει ετοιμάσει μια δρα­στηριότητα που θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη. Αμέσως μετά θα επιστρέψουμε στο Φέρμπανκς για να επισκεφθούμε το μεγάλο θεματικό πάρκο Pioneer Park. Θα δούμε τον αγωγό πετρελαίου που μεταφέρει το πολύτιμο καύσιμο από το Προύντο Μπέι στο Βάλντεζ και είναι ο μεγαλύτερος του κό­σμου, με μήκος πάνω από 1.300 χλμ. Θα μπούμε σε παλιά τρένα, αεροπλάνα και ποταμόπλοια που χρησιμοποιούνταν για τις μεταφορές αγαθών και θα κάνουμε μια βόλτα στο πα­λιό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Φέρμπανκς – Άνκορατζ (πτήση)

Κατευθυνόμενοι και πάλι νότια, θα φύγουμε από το Φέρ­μπανκς μέχρι τη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας, στα  παρά­λια  του βόρειου Ειρηνικού. Το Άνκορατζ αποκαλείται «η κο­ρυφή του κόσμου», λόγω της ευκολίας που παρέχει στις α­κτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές στα διάφορα μέρη του βορείου ημισφαιρίου. Το λιμάνι του δεν παγώνει ποτέ και η αεροπορική βάση του έχει πτήσεις προς όλες τις μεγάλες πόλεις του Βορρά, με τη μικρότερη δυνατή διαδρομή μέσω του Βόρειου Πόλου. Άφιξη στο Άνκορατζ και σύντομη βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: Άνκορατζ – Γουίτιερ (Κρουαζιέρα στους 26 πα¬γετώνες) – Άνκορατζ

Το πρωί θα δούμε τα αξιοθέατα της πόλης και θα συνεχί­σουμε  για το γειτονικό Γουίτιερ, που είναι το λιμάνι  αναχώ­ρησης για τις  κρουαζιέρες θέασης των παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ. Ενώ το Άνκορατζ βρίσκεται στα δυ­τικά της χερσονήσου του Κενάι, προστατευμένο από τους α­νέμους του ωκεανού, το Γουίτιερ βρίσκεται στα ανατολικά και έχει πρόσβαση σε όλους τους κατακόρυφους, ορεινούς ό­γκους της γειτονικής «λιμνοθάλασσας» του κόλπου Πρινς Γουίλιαμ. Το πλοίο μας θα περάσει από 26 παγετώνες κυριο­λεκτικά, διασχίζοντας τα παγωμένα νερά για περίπου πέντε ώρες και μεταφέροντάς μας σε τοπία που μόνο σε ταινίες υπάρχουν. Θα δούμε παγετώνες που κατακρημνίζονται από ψηλά, που εγκλωβίζονται σε ψηλές κορυφές, που λιώνουν και καταλήγουν στη θάλασσα και που σχηματίζουν θαλάσ­σια τείχη. Θα δούμε φώκιες, θαλάσσιους ελέφαντες και ίσως φάλαινες στο ταξίδι τους προς τον Ισημερινό για ζευγά­ρωμα. Είναι μια θαλάσσια διαδρομή πολύ πυκνή σε τοπία και εμπειρίες που όμοιά της δεν υπάρχει στον πλανήτη! Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Άνκορατζ για δείπνο και δια­νυκτέρευση.

15η ημέρα: Άνκορατζ – Τζούνο (πτήση)

Η πρωτεύουσα της Αλάσκας βρίσκεται σε μια περιοχή με πολύ ιδιαίτερη γεωμορφολογία. Αποκλεισμένη από τους ο­ρεινούς όγκους του παγετώνα Μέντεχολ και του όρους Τζούνο, η ομώνυμη μικρή πόλη βρίσκεται σε μια στενή λω­ρίδα γης και επικοινωνεί με τον υπόλοιπο κόσμο μόνο με πλοία και αεροπλάνα. Έχει αυτοκίνητα, αλλά οι δρόμοι της δεν οδηγούν πουθενά, μόνο στο λιμάνι και το αεροδρόμιο. Πήρε το όνομά της από τον χρυσοθήρα Τζόε Τζούνο και α­ποτελεί το διοικητικό κέντρο της πολιτείας από το 1900. Η πτήση μας από το Άνκορατζ είναι σύντομη και φτάνοντας θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε την υπέροχη αυτή πόλη. Όσοι δεν χόρτα­σαν τη θέα από ψηλά, υπάρχει χρόνος για να επισκεφθούν τον παγετώνα με δικινητήριο υδροπλάνο (προαιρετικό: $290) από το λιμάνι, που είναι πολύ κοντά στο ξενοδοχείο μας. Δια­νυκτέρευση.

 

 

 

16η ημέρα: Τζούνο (Παρατήρηση φαλαινών)

Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην περιοχή. θα δούμε το μουσείο της πόλης, το τοπικό εκκολαπτήριο σολομών, το παρατηρητήριο του παγετώνα Μέντενχολ αλλά θα απολαύ­σουμε και κρουαζιέρα παρατήρησης φαλαινών στον κόλπο Auke, με αφετηρία μας πάντα το Τζούνο. Ρυθμίστε φωτο­γραφικές μηχανές, φορτίστε μπαταρίες και ετοιμαστείτε να α­παθανατίσετε εικόνες που ίσως μετά τις βλέπετε και δεν τις πιστεύετε! Καθώς οι συνοδοί μας θα μας «βομβαρδίζουν» με ένα σωρό πληροφορίες για την άγρια ζωή αυτών των νε­ρών, θα απολαμβάνουμε μία σπάνια εμπειρία αλλά και ένα πεντανόστιμο σνακ σολομού που συμπεριλαμβάνεται στην κρουαζιέρα μας. Με το τέλος της κρουαζιέρας, επιστρέ­φουμε στο Τζούνο, όπου για το βράδυ σας έχουμε ετοιμάσει αποχαιρετιστήριο δείπνο-έκπληξη! Διανυκτέρευση.

 

17η ημέρα: Τζούνο – Πτήση για Σίτκα (καταφύγιο αρκούδας)

Το πρωί μεταβαίνουμε με πτήση στο νησί Μπαρανόφ, το  κέ­ντρο της παλιάς ρωσικής Αλάσκας, για να φτάσουμε στη Σίτκα, η οποία προσεγγίζεται μόνο από αέρος ή θαλάσσης. Για τους Ινδιάνους Τλίνγκιτ το νησί ήταν ένας εμπορικός σταθμός. Για τους Ρώσους η βάση επιχειρήσεων προς τις Αλεούτιες Νήσους, αλλά και προπύργιο της Ορθοδοξίας και προσηλυτισμού των τοπικών φυλών, όπως μαρτυρά ο με­γάλος ναός του Αγίου Μιχαήλ. Για τους δε Αμερικανούς ήταν  κέντρο εμπορίου και ναυσιπλοΐας, ενώ τώρα αποτελεί πλέον έναν ιστορικό τουριστικό προορισμό.

Σήμερα λοιπόν θα πάρουμε μια γεύση από την άγρια ζωή των νησιών του εσωτερικού διαύλου. Θα επισκεφθούμε το καταφύγιο αρκούδας Fortress of the Bear, το καταφύγιο και νοσοκομείο αρπακτικών πτηνών Alaska Raptor Center. Ά­φιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια μαζί με τον αρχηγό μας θα δούμε το Μουσείο Πολιτισμού των Ιν­διάνων Τλίνγκιτ και θα κάνουμε βόλτα στο δάσος με τα τοτέμ τους. Πέρα από γλυπτά το πόσημα, τα τοτέμ αποτελούν και μνημεία Ιστορίας, μια και μέσα από τον συμβολικό διάκοσμό τους καταγράφουν τα γεγονότα που συνέβησαν στην πε­ριοχή. Το απόγευμα θα είναι ελεύθερο στην πόλη. Διανυκτέ­ρευση στηΣίτκα.

 

 

18η ημέρα: Σίτκα – Σιάτλ (πτήση)

Μεταφορά στο πολύ κοντινό αεροδρόμιο και πτήση για το Σιάτλ. Από τις πιο βροχερές πόλεις του αμερικανικού Βορρά, αλλά και από τις πιο προοδευτικές. Είναι η γενέτειρα του Τζίμι Χέντριξ και η πόλη στην οποία ξεκίνησαν τα σχήματα των Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Alice in Chains, Foo Fighters, καθώς και το εναλλακτικό ροκ κίνημα του Grunge. Είναι η πατρίδα των εταιρειών Boeing, Microsoft, και Amazon, η έδρα της βιομηχανίας λογισμικού των ΗΠΑ και, παραδοσιακά, της ναυπηγικής και της υλοτομίας. Επίσης εί­ναι η περιοχή συγκέντρωσης των Ινδιάνων Duwamish και Suquamish, που έδωσαν το όνομά τους στην πόλη μέσω του αρχηγού τους,Si’ahl. Το Σιάτλ είναι χτισμένο πάνω στον ι­σθμό της λιμνοθάλασσας του Πάτζετ Σάουντ και της λίμνης Ουάσινγκτον και αποτελεί το λιμάνι εκκίνησης των κρουαζιε­ρόπλοιων για την εξερεύνηση της Αλάσκας. Μετά την πρω­ινή άφιξή μας θα έχουμε μια πρώτη ξενάγηση στην πόλη.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον χώρο της Παγκόσμιας Έκ­θεσης του 1962, με τον πύργο Νιντλ, σήμα-κατατεθέν και σύμβολο της πόλης. Στη συνέχεια θα περάσουμε στην ακτή και θα δούμε τα παραλιακά μαγαζιά, το λούνα παρκ και το λιμάνι. Αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το απόγευμα, όποιος επιθυμεί, θα κά­νουμε μαζί με τον αρχηγό μια περιπατητική βόλτα, θα μπούμε σε εναέριο σιδηρόδρομο, θα εξερευνήσουμε την πόλη και θα καταλήξουμε στην ιστορική συνοικία Παϊονίρ, με τα παραδο­σιακά κτίρια από τούβλο, τους χώρους τέχνης και τα διά­σημα bars. Εμείς, ωστόσο, δεν θα μείνουμε

«άγρυπνοι στο Σιάτλ», κατά τη γνωστή αμερικανική ταινία, αλλά θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα δια­νυκτερεύσουμε.

19η ημέρα: Σιάτλ – Πτήση σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Χρόνος ελεύθερος πριν από τη μεταφορά μας στο αερο­δρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

20ή ημέρα:Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα
είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6990 € 1100 €
Twin Room 6990 € 1100 €
Triple Room 6990 € 1100 €
Single Room 9090 € 1100 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 7170 € 1100 €
Twin Room 7170 € 1100 €
Triple Room 7170 € 1100 €
Single Room 9270 € 1100 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται  1  διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 8340 € 0 €
Twin Room 8340 € 0 €
Triple Room 8340 € 0 €
Single Room 10440 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

     

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

05/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 677

05/08/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΚΑΛΓΚΑΡΥ

12:35

13:25

DL 3593

22/08/2022

ΣΙΤΚΑ – ΣΗΑΤΛ

07:02

10:34

AF 355

23/08/2022

ΣΗΑΤΛ – ΠΑΡΙΣΙ

16:30

11:15

AF 1032

 24/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*sup,4* και 4*sup.
 • Ημιδιατροφή στην Αλάσκα. Πρωινό στο Σιάτλ. Ημιδιατροφή στον Καναδά εκτός από το Βανκούβερ και το Κάλγκαρυ. Περιλαμβάνεται ένα δείπνο με την κρουαζιέρα στο Βαν­κούβερ.
 • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Τσίνα στο Φέρμπανκς.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί της Βικτόρια από το Βανκούβερ (κόστος 140-160$ το άτομο, που περιλαμβάνεται στην τιμή).
 • Βόλτα-έκπληξη με θέμα τους χρυσοθήρες του 19ου αιώνα και επίσκεψη στο μεγάλο θεματικό πάρκο Pioneer Park  στο Φέρμπανκς.
 • Διαμονή στο Σιάτλ.
 • Κρουαζιέρα θέασης των 26 παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ.
 • Πλεύση στο καλύτερο κομμάτι του Εσωτερικού Διαύλου με παρατήρηση  φαλαινών με απλό υδροφωνικό σύστημα.
 • Πτήση από τη Σίτκα για το Σιάτλ.
 • Επίσκεψη στο καταφύγιο αρκούδας Fortress of the Bear, στο καταφύγιο και νοσοκομείο αρπακτικών πτη­νών Alaska Raptor Center, στο Μουσείο Πολιτισμού των Ιν­διάνων Τλίνγκιτ και στο δάσος με τα τοτέμ τους.
 • Διαμονή στη Σίτκα.
 • Είσοδος και διαδρομή στη γέφυρα Καπιλά­νο.
 • Δύο από τα γεύματα θα είναι με ιδιαίτερες γεύσεις-έκπληξη!
 • Εξερεύνηση του παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα.
 • Κρουαζιέρα με δείπνο στον κόλπο του Βανκούβερ.
 • Κρουαζιέρα με πλοιάριο στη λίμνη Μαϊνγουάνκα, στο Εθνικό Πάρκο Παγετώνων, στο Μπανφ.
 • Τελεφερίκ στο Μπανφ
 • Μετακινήσεις, περιηγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμ­μα, με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Έλληνας έμπειροςαρχηγός
 • Ειδική άδεια εισόδου Αμερικής(ESTA)
 • Έκδοση της ETA Καναδά
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικάVersus­Travel

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ

 •  Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φό­ροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθο­φορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επι­πλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φι­λοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχή­ματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτα­σης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκε­ψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα ε­πιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσο­κομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητή­στε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυ­ψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγή­σεων: €1.100
 • Είσοδοι σε μουσεία

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει

Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΕΚΔΟΣΗ ESTA 

Το Versus αναλαμβάνει την έκδοση ESTA (άδεια εισόδου στις ΗΠΑ)
για λογαριασμό των πελατών του.
Για τον σκοπό αυτό είναι απαραίτητη
– εκτός από την προσκόμιση του διαβατηρίου σας –
και η συμπλήρωση του ειδικού εντύπου μας
με τα στοιχεία που απαιτούνται
και που ζητά η Αμερικάνικη Υπηρεσία Μετανάστευσης.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ VISA

Οι ταξιδιώτες των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απαλλαγής από VISA για τις ΗΠΑ, με την έκδοση της ESTA, δεν μπορούν πλέον να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής εάν έχουν ταξιδέψει ή βρίσκονται στο Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία ή Υεμένη στις ή μετά την 1η Μαρτίου 2011.

Τα άτομα που δεν μπορούν πλέον να ταξιδέψουν με ESTA μπορούν να κάνουν αίτηση για μη-μεταναστευτική βίζα σε οποιαδήποτε Πρεσβεία ή Προξενείο των Η.Π.Α.

Ενημερώστε το Versus εάν υπάρχει σφραγίδα των χωρών αυτών στο τρέχον διαβατήριο σας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τους πωλητές στο γραφείο μας.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις: Δείτε αναλυτικά στο www.versustravel.eu/apolytiprostasia ή στην αρχή του παρόντος προγράμματος

Ένα διαφορετικό ταξίδι που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φυσικά από το Versus Travel! Χτενίζουμε τα εθνικά προστατευόμενα πάρκα, τα ποτάμια, τις θάλασσες της Αλάσκας και εξερευνούμε την πραγματική άγρια ζωή αυτής της τόσο ιδιαίτερης γωνιάς του πλανήτη με πολύ ακριβές δραστηριότητες και εκδρομές που περιλαμβάνονται στην τιμή.

Ειδικότερα:

 • Ημιδιατροφή στον Καναδά εκτός από το Βανκούβερ και το Κάλγκαρυ. Περιλαμβάνεται ένα δείπνο με την κρουαζιέρα στο Βανκούβερ.
 • Ημιδιατροφή στις ΗΠΑ εκτός από το Σιάτλ.
 • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Τσίνα στο Φέρμπανκς.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί της Βικτόρια απότο Βανκούβερ (κόστος 140-160$ το άτομο, που περιλαμβάνεται στην τιμή)
 • Βόλτα-έκπληξη με θέμα τους χρυσοθήρες του 19ου αιώνα και επίσκεψη στο μεγάλο θεματικό πάρκο Pioneer Park στο Φέρμπανκς.
 • Διαμονή στο Σιάτλ, μία πανέμορφη μεγαλούπολη στις ΒΔ ΗΠΑ που είναι δύσκολο να επισκεφθούμε αλλιώς.
 • Κρουαζιέρα θέασης των 26 παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ!
 • Πλεύση στο καλύτερο κομμάτι του εσωτερικού διαύλου με παρατήρηση φαλαινών με απλό υδροφωνικό σύστημα για τους πελάτες μας!
 • Πτήση από τη Σίτκα για το Σιάτλ και όχι πλεύση και διαν/σεις σε πλοία της γραμμής (φέρυ) μεσοπέλαγα, με τα οποία στην ουσία δεν βλέπεις τίποτα για ημέρες
 • Επίσκεψη στο καταφύγιο αρκούδας Fortress of the Bear, στο καταφύγιο και νοσοκομείο αρπακτικών πτηνών Alaska Raptor Center, στο Μουσείο Πολιτισμού των Ινδιάνων Τλίνγκιτ και στο δάσος με τα τοτέμ τους.
 • Σπάνια διαμονή στη Σίτκα μία πόλη που προσεγγίζεται από θαλάσσης και αέρος.
 • Είσοδος και διαδρομή στη γέφυρα Καπιλάνο, μια μοναδική εμπειρία στο Βανκούβερ, για να περάσουμε το κατάφυτο φαράγγι πάνω από τα ορμητικά νερά ποταμού σε μεγάλο ύψος, όπως μόνο σε ταινίες το έχουμε δει.
 • Δύο από τα γεύματα θα είναι με ιδιαίτερες γεύσεις-έκπληξη!
 • Στον Καναδά, εξερεύνηση του παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα.
 • Κρουαζιέρα με δείπνο στον κόλπο του Βανκούβερ.
 • Κρουαζιέρα με πλοιάριο στη λίμνη Μαϊνγουάνκα, στο Εθνικό Πάρκο Παγετώνων, στο Μπανφ.
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Κάλγκαρυ (1), Μπανφ (2), Τζάσπερ (1), Σαν Πικς (1), Βανκούβερ (4), Φέρμπανκς (3), Άνκορατζ (2), Τζούνο (2), Σίτκα (1), Σιάτλ(1)
 • Τελεφερίκ στο Μπανφ.

 

 

Highlights

 • Εξερεύνηση του παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα.
 • Το Εθνικό Πάρκο Μπανφ, στα καναδικά Βραχώδη Όρη.
 • Κρουαζιέρα στη λίμνη Μαϊνγουάνκα.
 • Το ανεπανάληπτο μεγαλείο της φύσης στο καναδικό Εθνικό Πάρκο Τζάσπερ.
 • Το Βανκούβερ, μία από τις πόλεις με το υψηλότερο βιοτικό επίπεδο στον κόσμο.
 • Περπάτημα στη γέφυρα Καπιλάνο του Βανκούβερ!
 • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Τσίνα, στο Φέρμπανκς της Αλάσκα.
 • Κρουαζιέρα θέασης στους 26 Παγετώνες από το Άνκορατζ.
 • Παρατήρηση φαλαινών στο Τζούνο.
 • Η πόλη Σίτκα στην Αλάσκα, που προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης και αέρος.
 • Το κοσμοπολίτικο Σιάτλ, από τις πιο εναλλακτικές μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Κρουαζιέρα θέασης των 26 παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ Σάουντ!
 • Σπάνια διαμονή στη Σίτκα
 • Εξερεύνηση του παγετώνα Αθαμπάσκα με ειδικά οχήματα
 • Κρουαζιέρα με δείπνο στον κόλπο του Βανκούβερ

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2022

Αναχωρήσεις

5/8Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Η μαγική Αλάσκα του Versus, Εσωτερικός Δίαυλος, Δυτικός Καναδάς, Βραχώδη Όρη - 05.08.2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info