fb

Μογγολία Nότια έρημος Γκόμπι – Φεστιβάλ Ναντάμ | 02.07.2022

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ταξίδι γι’ αυτούς που ονειρεύονται να περιηγηθούν σαν τους έμπορους ταξιδευτές του Μεσαίωνα, σαν τους Ευρωπαίους τυχοδιώκτες του 19ου αιώνα. Να διατρέξουν τα λιβάδια, ανάμεσα στο πράσινο της στέπας και το ατελείωτο γαλάζιο του ουρανού. Να θαυμάσουν πάνω από τη ράχη της καμήλας τεράστιους αμμόλοφους να αντικατοπτρίζονται στην επιφάνεια μιας λίμνης. Να καλπάσουν με το γοργό, μικρόσωμο μογγολικό τους άλογο σε φαράγγια σμιλεμένα από τον χρόνο. Να αντικρύσουν το ηλιοβασίλεμα να βάφει άλικους τους «φλεγόμενους βράχους». Να νιώσουν την ατμόσφαιρα μυστικισμού που πλανάται πάνω από τα ερείπια αρχαίων βουδιστικών μοναστηριών. Το ταξίδι αυτό εξερευνά ένα από τα πιο μυστηριώδη σημεία στον πλανήτη μας, τη νότια έρημο Γκόμπι και αποτελεί άλλη μια καινοτόμο πρόταση του Versus, για ταξιδιώτες που γοητεύονται από μυστηριώδεις διαδρομές και ανακαλύψεις.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η περιπέτειά μας ξεκινά φυσικά από την πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ, που θα είναι η πρώτη γνωριμία μας με τη Μογγολία. Από εδώ θα εξορμήσουμε για την ενδοχώρα και τις αχανείς ερημικές εκτάσεις, ξεκινώντας από το Τσαγκάαν Σουβάργκα και την Κοιλάδα Γιολίν Αμ στην έρημο Γκόμπι. Μένοντας σε γιούρτες, επισκεπτόμαστε την Όαση Κόνγκορ, κάνουμε βόλτα με καμήλες, παρατηρούμε τους «φλεγόμενους βράχους» στο Μπαγιαντζάγκ, ερχόμαστε στο ερειπωμένο σήμερα μοναστήρι Όντζι για να φτάσουμε στο Καρακορούμ, την αρχαία πρωτεύουσα του Τζένγκις Χαν. Συνεχίζουμε απολαμβάνοντας τους ιππικούς αγώνες και τους αγώνες τοξοβολίας στο φεστιβάλ Ναντάμ, την πιο μεγάλη γιορτή της Μογγολίας, πριν έρθει η ώρα της επιστροφής μας.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Ταξίδι-εμπειρία ζωής στην αχανή Μογγολία, σε ένα από τα πλέον ανεξερεύνητα τμήματα του πλανήτη μας που εξιτάρουν τη φαντασία του ανήσυχου ταξιδιώτη. Ταξιδεύουμε με σιγουριά και ασφάλεια, εξερευνούμε την έρημο Γκόμπι και τις τεράστιες εκτάσεις στις μογγολικές στέπες, νιώθουμε σαν εξερευνητές αναζητώντας πανάρχαια αυγά δεινοσαύρων, διανυκτερεύουμε σε γιούρτες και παρακολουθούμε από κοντά τις γιορτές Ναντάμ, την πιο σπουδαία εθνική γιορτή αυτής της εκπληκτικής χώρας που λέγεται Μογγολία.

Είναι, βλέπετε, ΤΑΞΙΔΙ VERSUS!

Το ταξίδι μας

 • Αεροπορική εταιρεία: Turkish Airlines.
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Ουλάν Μπατόρ (3). Διανυκτέρευση σε γιούρτες: Τσαγκάαν Σουβάργκα (1), Κοιλάδα Γιολ (1), Χονγκόρ (1), Μπαϊανζάνγκ (1), Όντζι (1), Καρακορούμ (1). 
 • Διαμονή στην Ουλάν Μπατόρ σε ξενοδοχείο 4* πολυτελείας. 
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή στο Ουλάν Μπατόρ, πλήρης διατροφή στις γιούρτες.
 • Ίππευση μογγολικών αλόγων στη στέπα.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Gorkhi Terelj με την ιδιαίτερη φύση και τους αλλόκοτους γεωλογικούς σχηματισμούς.
 • τα Διαδρομή στην έρημο με καμήλες.
 • Οι κατασκηνώσεις με τις γιούρτες πληρούν ευρωπαϊκά στάνταρ.
 • Οι γιούρτες αυτές είναι στημένες πάνω σε μόνιμο τσιμεντένιο δάπεδο, τα κρεβάτια είναι κανονικά και προσφέρονται πετσέτες και σκεπάσματα.
 • Οι χώροι των WC και των ντους βρίσκονται σε ξεχωριστά οικήματα και είναι πεντακάθαρα!
 • Επίσης υπάρχουν ξεχωριστά οικήματα εστίασης και κοινόχρηστοι διαμορφωμένοι εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι.
 • Μετακινήσεις: στην έρημο Γκόμπι επιβιβαζόμαστε σε πολύ καλά τζιπ 4x4 και όχι σε πούλμαν, για να μπορούμε να κινούμαστε με ευκολία στις περιοχές που επιθυμούμε.
 • Επίσκεψη σε αυθεντική οικογένεια νομάδων, για να δούμε τις συνήθειές τους και να πιούμε γάλα φοράδας.
 • Φολκλορική παράσταση με χορούς και τραγούδια της Μογγολίας.
 • Είσοδοι σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
 • Αχθοφορικά.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αναχώρηση από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Μογγολία και την πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ.

 

 

2η ημέρα: Ουλάν Μπατόρ (ξενάγηση – Εθνικό Πάρκο Gorkhi Terelj)

Εκεί όπου άλλοτε κάλπαζαν οι ορδές του «πατέρα του έθνους», Τζένγκις Χαν, ξεδιπλώνονται πλέον φαρδιές λεωφόροι, πολυκατοικίες σοβιετικού τύπου, αστραφτερά εμπορικά κέντρα, ολόκληρη συνοικία με γιούρτες, αλλά και γυάλινα κτίρια που συνομιλούν με το μέλλον. Εδώ ζει το ήμισυ του πληθυσμού της Μογγολίας.  

Μόλις φτάσουμε, λοιπόν, στην πρωτεύουσα της Μογγολίας θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας.  Στη συνέχεια και αφού ξεκουραστούμε για λίγο, θα αναχωρήσουμε για την ξενάγησή μας στην πόλη, προκειμένου να επισκεφθούμε την κεντρική πλατεία με το μνημείο του Τζένγκις Χαν, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Δεινοσαύρων με τους σκελετούς δεινοσαύρων και το Μοναστήρι Γκαντάν. «Γκαντάν» σημαίνει «το μεγάλο μέρος της απόλυτης χαράς». Είναι το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό μοναστήρι στη Μογγολία και το πιο σπουδαίο αξιοθέατο της πρωτεύουσας.

Μετά την ξενάγηση στην πόλη, μας περιμένει επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Gorkhi Terelj, αρκετά κοντά στην πρωτεύουσα. Το Gorkhi Terelj είναι κυρίως γνωστό για τα απίθανα τοπία στην επικράτειά του, με τους αλλόκοτους γεωλογικούς σχηματισμούς, όπως η λεγόμενη «πέτρινη χελώνα», ένας βράχος ύψους 24 μέτρων σε σχήμα… χελώνας! Η φύση στο Gorkhi Terelj είναι πραγματικά εντυπωσιακή και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε στην επίσκεψή μας.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Ουλάν Μπατόρ – Τσαγκάαν Σουβάργκα

Αφήνουμε πίσω μας την πρωτεύουσα σήμερα και ξεκινάμε για την περιπέτειά μας! Μπροστά μας ανοίγεται η αχανής έκταση της Μογγολίας και εμείς ξεκινάμε για μια χορταστική διαδρομή προς την Τσαγκάαν Σουβάργκα, ή «Λευκή Στούπα». Θα συναντήσουμε μια τοποθεσία στην έρημο με τους δεκάδες χρωματιστούς λόφους, στις αποχρώσεις της σκουριάς: σκεφτείτε πως η Σουβάργκα εκτιμάται πως αποτελούσε κάποτε τον βυθό της θάλασσας, κάτι που αν έχουμε στο νου πράγματι μπορούμε να το φανταστούμε ατενίζοντας το εντυπωσιακό τοπίο. Τακτοποίηση στο κατάλυμά μας και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Τσαγκάαν Σουβάργκα – Κοιλάδα Γιόλιν Αμ (Ιππασία – Μουσείο Γκόμπι)

Από εδώ θα ξεκινήσουμε για την εξερεύνηση της περίφημης κοιλάδας Γιόλιν Αμ, το πιο όμορφο ίσως τοπίο της Μογγολίας. Οι βράχοι σε αυτό το απόκοσμο φαράγγι είναι τόσο ψηλοί και τα περάσματα τόσο στενά, που μόλις μπορούν να περάσουν τρεις άνθρωποι μαζί, ενώ κάποια σημεία δεν τα βλέπει καθόλου ο ήλιος! Ο καλύτερος τρόπος για τον περίπατο στο φαράγγι είναι ανεβασμένοι πάνω σε μογγολικά άλογα και αυτόν τον τρόπο θα ακολουθήσουμε και εμείς (σ.σ.: Για όσους δεν επιθυμούν να ανέβουν στα άλογα, μία ώρα περπάτημα είναι εξίσου απολαυστική επιλογή). Εδώ επικρατεί δροσιά ακόμα και κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Οι δε ήχοι από τους γύπες και η διάχυτη μυρωδιά του γιουνίπερου (αρωματικό αειθαλές πευκοειδές της περιοχής) δημιουργούν μια ατμόσφαιρα δέους και μας φέρνουν σε επαφή με αυτό που αποκαλούμε φυσικό θαύμα. Άλλωστε Γιολ στα μογγολικά σημαίνει «αετός», γι’ αυτό και η κοιλάδα λέγεται και «κοιλάδα των αετών». Μετά την επίσκεψη στο Μουσείο Γκόμπι μάς περιμένει δείπνο και χαλάρωση. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κοιλάδα ΓιόλινΑμ – Όαση Κόνγκορ (Νότια Έρημος Γκόμπι) –βόλτα στην έρημο με καμήλες

Σήμερα μας περιμένουν ατέλειωτοι αμμόλοφοι και βόλτες με καμήλες. Μεταφερόμαστε λοιπόν οδικώς στους αμμόλοφους Κόνγκορ, τους «αμμόλοφους που τραγουδούν»: Το χρώμα της άμμου αλλάζει ανάλογα με την ώρα της ημέρας από κίτρινο σε ασημένιο, ενώ ο ποταμός που περνά ανάμεσα από τους αμμόλοφους δίνει ζωή στην εντυπωσιακή όαση Κόνγκορ. Οι ηρωικές CamelusBactrianus, οι βακτριανές καμήλες με τους δύο ύβους (καμπούρες), που χάρη στην αντοχή τους στο κρύο, στην ξηρασία και στα υψόμετρα επέτρεψαν τα μεγάλα ταξίδια των καραβανιών που ακολουθούσαν τον «δρόμο του μεταξιού», μας κοιτούν έτοιμες για όλα... Ε, πώς να αφήσουμε αυτές τις υπέροχες... κυρίες να περιμένουν; Η βόλτα στη σκληρή διθέσια ράχη τους και η χαριτωμένη κυματώδης κίνησή τους μόνο ως τέλεια εμπειρία μπορεί να καταγραφεί… Το ίδιο και η απέραντη θέα πάνω από τους αμμόλοφους που θα σκαρφαλώσουμε. Ύστερα από την περιπλάνησή μας θα διανυκτερεύσουμε σε γιούρτα.

 

6η ημέρα: Όαση Κόνγκορ – Μπαϊανζάνγκ («Φλεγόμενοι βράχοι» – Σκελετοί δεινοσαύρων)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε προς το Μπαϊανζάνγκ, όπου θα συναντήσουμε τους περίφημους «φλεγόμενους βράχους» του Μπαϊανζάνγκ, ένα αληθινό θαύμα της φύσης, που δημιουργήθηκε από τη διάβρωση της άμμου και των βράχων σε διάστημα χιλιάδων χρόνων. Εκεί βρέθηκαν οι πρώτοι σκελετοί δεινοσαύρων, δίπλα σε αρχαιολογικά σημάδια της παλαιολιθικής, της νεολιθικής και της εποχής του χαλκού. Στην περιοχή αυτή ο Αμερικανός παλαιοντολόγος Ρόι Τσάπμαν Άντριους ανακάλυψε πρώτος αβγά δεινοσαύρων και αποκάλεσε το μέρος αυτό «το τέλος του κόσμου». Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι σε αυτό ακριβώς το μέρος, πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια, υπήρξε ο βυθός μια τεράστιας θάλασσας.

Θα περπατήσουμε σε έναν από πιο διάσημους παλαιοντολογικούς χώρους της Γης όπου το τοπίο είναι μαγικό και το πορφυρό των βράχων αποτελεί ιδανικό σκηνικό για τις ωραιότερες φωτογραφίες του ταξιδιού μας. Στην κατασκήνωση με τις γιούρτες, όπου θα διανυκτερεύσουμε, μας περιμένει γεύμα και δείπνο, με παραδοσιακόμογγολέζικο μπάρμπεκιου, το «khorkhog», και ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση.

7η ημέρα: Μπαϊανζάνγκ – Μονή Όντζι – Όντζι

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό μας σήμερα το Μοναστήρι Όντζι, στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, το οποίο χτίστηκε τον 19ο αιώνα και καταστράφηκε το 1930, κατά την περίοδο των κουμουνιστικών εκκαθαρίσεων. Εκεί θα ξεναγηθούμε στα ερείπια που εξακολουθούν να στέκουν επιβλητικά σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στην έρημο Γκόμπι. Διανυκτέρευση σε γιούρτες.

 

8η ημέρα: Όντζι – Καρακορούμ

Ωστόσο τη σημερινή ημέρα μας θα την αφιερώσουμε στο Καρακορούμ, την αρχαία πρωτεύουσα της Μογγολικής Αυτοκρατορίας, την οποία ο Τζένγκις Χαν ίδρυσε το 1220. Εκτεινόταν από τη Χερσόνησο της Κορέας έως τον Δούναβη και ήταν μία από τις μεγαλύτερες στην Ιστορία. Το Καρακορούμ επέζησε μόνο μερικές δεκαετίες, αφού 47 χρόνια αργότερα ο εγγονός του, Κουμπλάι Χαν, ο πιο εξέχων από τους διαδόχους του και ιδρυτής της κινεζικής δυναστείας Γιουάν (1271-1368), μετέφερε την πρωτεύουσα στο Χανμπαλίχ, το σημερινό Πεκίνο.

Θα επισκεφθούμε στη συνέχεια το Μοναστήρι του Ερντενεζούου. Το μοναστήρι αυτό αποτέλεσε το πρώτο βουδιστικό μοναστήρι της Μογγολίας και στην ακμή του, στο τέλος του 18ου αιώνα, είχε 62 ναούς, οι περισσότεροι από τους οποίους ισοπεδώθηκαν την εποχή του κομμουνισμού. Σήμερα ζουν εκεί περίπου 100 μοναχοί. Ο δε τετράγωνος περίβολος, πλευράς 400 μέτρων, συνδυάζει τη σοβαρότητα με την κομψότητα, ενώ το περιτείχισμα κοσμούν 108 -ιερός αριθμός στον βουδισμό- λευκές στούπες. Υπό το σεληνόφως οι σκιές τους μοιάζουν με το περίγραμμα από τις περικεφαλαίες των Μογγόλων πολεμιστών. Είναι ένα θέαμα που κανείς ταξιδιώτης δεν πρέπει να χάσει.

Η περιήγησή μας θα συνεχιστεί στο Μουσείο του Καρακορούμ, το οποίο μπορεί να είναι μικρό, αλλά είναι πολύ εντυπωσιακό. Φιλοξενεί δεκάδες αντικείμενα του 13ου και του 14ου αιώνα, προϊστορικά εργαλεία πέτρας, κεραμικά, χάλκινα, νομίσματα, θρησκευτικά αγάλματα και πέτρινες επιγραφές. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θαδούμε, επίσης, το γλυπτό ενός πέτρινου φαλλού. Υποτίθεται ότι τοποθετήθηκε εκεί για να λειτουργεί κατευναστικά στην τυχόν ερωτική επιθυμία των μοναχών για τις ντόπιες κοπέλες. Σήμερα βλέπεις γυναίκες να κάθονται με λυγισμένα γόνατα πάνω σε αυτόν τον φαλλό για να γίνουν γόνιμες. Η ημέρα μας όμως δεν τελειώνει εδώ. Ένα ακόμη όνειρό μας θα γίνει πραγματικότητα: θα κοιμηθούμε σε μια αυθεντική μογγολέζικηγιούρτα!

 

9η ημέρα: Καρακορούμ – Χούι Ντολόν Χουντάγκ (ιππικοί αγώνες) – Ουλάν Μπατόρ

Σήμερα είναι η παραμονή της Εθνικής Γιορτής για την Ανεξαρτησία της Μογγολίας, και αυτή η γιορτή κάθε χρόνο τιμάται σε όλη τη χώρα με ένα διήμερο, παραδοσιακό φεστιβάλ αιώνων. Πρόκειται για το φεστιβάλ ανδρείας με την ονομασία Ναντάμ που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως είπαμε πρόκειται για μία γιορτή ανδρείας, στο πλαίσιο της οποίας λαμβάνουν χώρα ιππικοί αγώνες, μογγολική πάλη και τοξοβολία. Όλα αυτά θα τα παρακολουθήσουμε σήμερα και αύριο μαζί με τους ντόπιους και θα ζήσουμε μία εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη. Σημειωτέον πως το Φεστιβάλ Ναντάμ έχει χαρακτηριστεί ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά από την UNESCO.

Θα έρθουμε λοιπόν στο Χούι Ντολόν Χουντάγκ για να παρακολουθήσουμε το τιμώμενο άθλημα που είναι οι ιππικοί αγώνες. Αναβάτες είναι αποκλειστικά παιδιά, αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 6 έως 12 ετών. Τα δε άλογα χωρίζονται σε 6 κατηγορίες από 2 έως 6 ετών και μεγαλύτερα. Οι αγώνες του Ναντάμ διαφέρουν από τους ιππικούς αγώνες γενικώς. Για παράδειγμα αν πέσει ο αναβάτης δεν αποκλείεται το άλογο από το αγώνισμα. Επίσης ενώ οι κούρσες συνήθως φτάνουν τα 2 χλμ. στο Ναντάμ αναλόγως την ηλικία του αλόγου οι διαδρομές είναι από 15 έως 30 χλμ. Η δε συμμετοχή είναι τεράστια: 1.000 άλογα κάθε χρόνο!

Τα παιδιά στους αγώνες φοράνε την παραδοσιακή εθνική στολή, με πολλά χρώματα και κεντήματα. Η έναρξη του αγώνα γίνεται συνοδεία παραδοσιακής μουσικής και μογγολικών τραγουδιών. Επίσης στους θεατές σερβίρονται μογγολικά εδέσματα και τοπαραδοσιακό ποτό αϊράγκ που παρασκευάζεται από γάλα φοράδας.

Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο ξενοδοχείο μας στην Ουλάν Μπατόρ για τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Ουλάν Μπατόρ – Χούι Ντολόν Χουντάγκ/Φεστιβάλ Ναντάμ – Ουλάν Μπατόρ (φολκλορική παράσταση με χορούς και τραγούδια της Μογγολίας)

Στους αγώνες πάλης λαμβάνουν μέρος αποκλειστικά άνδρες. Η μογγολική πάλη διαφέρει από την κλασσική πάλη μόνο στο γεγονός ότι δεν γίνεται διάκριση και κατηγοριοποίηση των αθλητών αναλόγως με το σωματικό βάρος τους. Στους αγώνες συμμετέχουν είτε 500 είτε 1.000 παλαιστές που αγωνίζονται όλοι ταυτόχρονα μέσα στο στάδιο. Οι νικητές των προκριματικών παίρνουν τον τίτλο του Ελέφαντα. Οι νικητές του 9ου και του 10ου κύκλου παίρνουν τον τίτλο του Λέοντα. Οι νικητές που έχουν ξανακερδίσει σε παλαιότερα Ναντάμ παίρνουν τον τίτλο του Γίγαντα.

Οι αγωνιστικοί κύκλοι είναι 8 ή 10 αναλόγως με το πόσοι παλαιστές αγωνίζονται. Πριν από την έναρξη του αγώνα, όλοι οι παλαιστές χορεύουν τον Χορό του Αετού. Η αγωνιστική στολή τους περιλαμβάνει χοντρές μπότες, κεντητό μπλε σορτς και κεντητό, πάρα πολύ εφαρμοστό μπολερό (για να μην υπάρξει καμία περίπτωση να συμμετάσχει καμουφλαρισμένη γυναίκα).

Το τρίτο αγώνισμα της ημέρας είναι η τοξοβολία στην οποία συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες, όλοι με παραδοσιακές κεντητές φορεσιές. Υποχρεωτικά όλοι φορούν και δερμάτινα προστατευτικά στους καρπούς των χεριών τους. Οι άνδρες έχουν το δικαίωμα να ρίξουν 40 βέλη στα 75 μ. και οι γυναίκες 20 βέλη στα 60 μ. Οι δε στόχοι είναι παραδοσιακά ξύλινοι κύλινδροι, τοποθετημένοι ο ένας πάνω στον άλλο ώστε να σχηματίζουν έναν κινητό τοίχο ύψους 20 εκ. και πλάτους  1,5 μ.

Επιστροφή στην Ουλάν Μπατόρ για τις τελευταίες μας βόλτες. Το βράδυ μας θα κλείσει με ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο με φολκλορική παράσταση με χορούς και τραγούδια της Μογγολίας. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Ουλάν Μπατόρ – πτήση επιστροφής

Τελευταίες εικόνες σήμερα, λίγο  πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν στην Αθήνα.

   

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

ΤΚ 1846

02/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

10:35

12:05

ΤΚ 236

02/07/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ

17:55

07:20 +1

ΤΚ 237

12/07/2022

ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

08:50

13:35

ΤΚ 1843

12/07/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:05

20:30

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχείο 4* στην Ουλάν Μπατόρ, διαμονή σε παραδοσιακές γιούρτες στην υπόλοιπη Μογγολία
 • Πλήρη διατροφή σε όλο το πρόγραμμα και στην ΟυλάνΜπατόρ και στις διαμονές μας εκτός της πρωτεύουσας
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικήςευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα ελληνικά VersusTravel

Αναχωρήσεις από Κύπρο      

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

Δεν περιλαμβάνονται         
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 840
 • Βίζα Μογγολίας: 55 € (εκδίδεται ηλεκτρονικά πριν την αναχώρηση).

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 • ·Οι γιούρτες είναι μεγάλες σκηνές. Όλες έχουν κοινόχρηστες τουαλέτες και ντουζ. Κάποιες από αυτές ενδέχεται να μην έχουν πρίζες ή να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα για κάποιες συγκεκριμένες ώρες (συνήθως μόνο το βράδυ).
 • Η εσωτερική πτήση έχει όριο κιλών 10kg + χειραποσκευή 5kg. Παρέχεται η δυνατότητα να 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκηστο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα
με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.Σύμφωνα με τις πτήσειςαν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα καιθέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Ταξίδι-εμπειρία ζωής στην αχανή Μογγολία, σε ένα από τα πλέον ανεξερεύνητα τμήματα του πλανήτη μας που εξιτάρουν τη φαντασία του ανήσυχου ταξιδιώτη. Ταξιδεύουμε με σιγουριά και ασφάλεια, εξερευνούμε την έρημο Γκόμπι και τις τεράστιες εκτάσεις στις μογγολικές στέπες, νιώθουμε σαν εξερευνητές αναζητώντας πανάρχαια αυγά δεινοσαύρων, διανυκτερεύουμε σε γιούρτες και παρακολουθούμε από κοντά τις γιορτές Ναντάμ, την πιο σπουδαία εθνική γιορτή αυτής της εκπληκτικής χώρας που λέγεται Μογγολία.

Είναι, βλέπετε, ΤΑΞΙΔΙ VERSUS!

Το ταξίδι μας

 • Αεροπορική εταιρεία: Turkish Airlines.
 • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Ουλάν Μπατόρ (3). Διανυκτέρευση σε γιούρτες: Τσαγκάαν Σουβάργκα (1), Κοιλάδα Γιολ (1), Χονγκόρ (1), Μπαϊανζάνγκ (1), Όντζι (1), Καρακορούμ (1). 
 • Διαμονή στην Ουλάν Μπατόρ σε ξενοδοχείο 4* πολυτελείας. 
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή στο Ουλάν Μπατόρ, πλήρης διατροφή στις γιούρτες.
 • Ίππευση μογγολικών αλόγων στη στέπα.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Gorkhi Terelj με την ιδιαίτερη φύση και τους αλλόκοτους γεωλογικούς σχηματισμούς.
 • τα Διαδρομή στην έρημο με καμήλες.
 • Οι κατασκηνώσεις με τις γιούρτες πληρούν ευρωπαϊκά στάνταρ.
 • Οι γιούρτες αυτές είναι στημένες πάνω σε μόνιμο τσιμεντένιο δάπεδο, τα κρεβάτια είναι κανονικά και προσφέρονται πετσέτες και σκεπάσματα.
 • Οι χώροι των WC και των ντους βρίσκονται σε ξεχωριστά οικήματα και είναι πεντακάθαρα!
 • Επίσης υπάρχουν ξεχωριστά οικήματα εστίασης και κοινόχρηστοι διαμορφωμένοι εξωτερικοί και εσωτερικοί χώροι.
 • Μετακινήσεις: στην έρημο Γκόμπι επιβιβαζόμαστε σε πολύ καλά τζιπ 4x4 και όχι σε πούλμαν, για να μπορούμε να κινούμαστε με ευκολία στις περιοχές που επιθυμούμε.
 • Επίσκεψη σε αυθεντική οικογένεια νομάδων, για να δούμε τις συνήθειές τους και να πιούμε γάλα φοράδας.
 • Φολκλορική παράσταση με χορούς και τραγούδια της Μογγολίας.
 • Είσοδοι σε μνημεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία στη χώρα.
 • Αχθοφορικά.

 

Highlights

 • Η πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ, από τις πιο ασυνήθιστες πόλεις του κόσμου.
 • Το Μουσείο των Δεινοσαύρων στην Ουλάν Μπατόρ.
 • Η «Λευκή Στούπα» Τσαγκάαν Σουβάργκα.
 • Ιππασία στην Κοιλάδα Γιολίν Αμ σε ένα από τα πιο όμορφα τοπία της Μογγολίας
 • Βόλτα με καμήλες στην έρημο Γκόμπι.
 • Οι περίφημοι «φλεγόμενοι βράχοι» στο Μπαγιαντζάνγκ.
 • Τα ερείπια του βουδιστικού μοναστηριού Όντζι.
 • Το μοναστήρι Ερντενεζούου, το πρώτο βουδιστικό ιερό στην Μογγολία.
 • Οι αγώνες ιππασίας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ναντάμ
 • Αγώνες τοξοβολίας στο Φεστιβάλ Ναντάμ
 • Το Εθνικό Πάρκο Gorkhi Terelj με τα απίθανα τοπία

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ίππευση μογγολικών αλόγων στη στέπα.
 • Διαδρομή στην έρημο με καμήλες.
 • Επίσκεψη σε αυθεντική οικογένεια νομάδων, για να δούμε τις συνήθειές τους και να πιούμε γάλα φοράδας.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2022

Χάρτης Ταξιδιού Μογγολία Nότια έρημος Γκόμπι – Φεστιβάλ Ναντάμ | 02.07.2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info