fb

Οι κρυμμένες ομορφιές της Σκωτίας Νησί Σκάι (Εσωτερικές Εβρίδες), Χάιλαντς - με Μάντσεστερ και λίμνες Αγγλίας| 29.06.2022

Διάρκεια: 9 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1299€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Σκωτία στα περισσότερα προγράμματα δυστυχώς υποτιμάται. Συνδυάζεται με την Αγγλία και το Λονδίνο και μοιραία περιορίζεται σε σύντομη επίσκεψη, με κουραστική μεταφορά και επιδερμικές ξεναγήσεις από τις οποίες τελικά δεν μένει τίποτα. Αντίθετα το Versus δίνει στη Σκωτία τη βαρύτητα που της αξίζει. Σε αυτό το χορταστικό 8ήμερο πρόγραμμα που είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στη Σκωτία, την καλύπτουμε απ’ άκρη σ’ άκρη: Από το Εδιμβούργο και τη Γλασκώβη στα Λόουλαντς ως τις λιμνοθάλασσες και τα φιόρδ του Ατλαντικού στα δυτικά, με τα μεσαιωνικά κάστρα και το Νησί Σκάι που είναι το μεγαλύτερο της χώρας.

Σ’ αυτό το ειδικό πρόγραμμα μάλιστα ξεκινάμε το ταξίδι μας από το Μάντσεστερ, στη βόρεια Αγγλία, μία από τις πιο δυναμικές ευρωπαϊκές μητροπόλεις, από όπου εξορμούμε για να απολαύσουμε και την υπέροχη περιοχή των αγγλικών λιμνών, τη Lake District.

Χτενίζουμε, επίσης, τη βαθιά ιστορική ενδοχώρα των Χάιλαντς, με τη σπουδαία φύση και τα εθνικά πάρκα, τα προϊστορικά μνημεία, τα ιστορικά πεδία μαχών για την ανεξαρτησία των Χαϊλάντερς, τα μεσαιωνικά κάστρα, τα πολυτελέστατα υποστατικά της βικτωριανής και της γεωργιανής αριστοκρατίας, τα παλάτια όπου στέφονταν οι σκωτσέζοι βασιλείς.

Αυτό το πρόγραμμα τα έχει όλα: γεωφυσική ομορφιά, μακρά ιστορία, μύθους, θρύλους, περιπέτειες, διανόηση, παραμύθια, σπουδαία αρχιτεκτονική, πολυτελείς απολαύσεις, βασιλικό πλούτο αλλά και σύγχρονη τέχνη, στην καλύτερη μορφή της. Όλα αυτά και πολλά ακόμη, είναι η Σκωτία, που σας καλούμε να την ανακαλύψετε. 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε την περιπλάνησή μας από τη βόρεια Αγγλία και το Μάντσεστερ  από όπου εξορμούμε για την περίφημη Περιοχή των Λιμνών, τη Lake District. Μπαίνουμε στη Σκωτία με αφετηρία μας την πρωτεύουσα Γλασκώβη από όπου θα συνεχίσουμε προς τα δυτικά Χάιλαντς. Διασχίζουμε το Εθνικό Πάρκο Τρόσσακς, το νοητό σύνορο μεταξύ Λόουλαντς και Χάιλαντς, περνάμε τη λίμνη Λόμοντ και το γραφικό ψαροχώρι του Όμπαν για να καταλήξουμε στο Φορτ Γουίλιαμ. Από εδώ εξορμούμε για το παραμυθένιο Νησί Σκάι με τα φανταστικά τοπία, βλέπουμε το κάστρο Αϊλίν Ντόναν και περνώντας από το Φορτ Ογκάστας φτάνουμε στη διάσημη λίμνη Νες, με τη θρυλική Νέσσι!

Ερχόμαστε στην πρωτεύουσα των Χάιλαντς, το Ινβερνές και συνεχίζουμε για το Άβιεμορ που θα μας φιλοξενήσει για ένα βράδυ. Περνάμε από το Κάστρο Μπλαιρ και το γραφικό Πιτλόχρι για να φτάσουμε στο Εδιμβούργο, μία από τις ωραιότερες πόλεις στην Ευρώπη. Με βάση το Εδιμβούργο θα επισκεφθούμε και το ιστορικό Στέρλινγκ καθώς και το Πάρκο Χέλιξ, το νεότερο αξιοθέατο της Σκωτίας!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Η Σκωτία λόγω του μεγάλου κόστους διαμονής ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, υπήρξε μια ”αδικημένη” περιοχή μια και στα προγράμματά της αφιερωνόταν λίγος χρόνος κι αντιμετωπιζόταν σαν μικρή προσθήκη σε εκδρομές του τύπου "Αγγλία–Σκωτία", με ένα πούλμαν να "τρέχει" από το Λονδίνο μέχρι τον βορρά και πάλι πίσω μέσα σε 8 Ημέρες! Στο Versus, εδώ και χρόνια της δίνουμε την αξία που της αξίζει. Επιπλέον, μετά την περσυνή επιτυχία, προσθέτουμε και φέτος ένα νησί στις εσωτερικές Εβρίδες, με πάρα πολύ ενδιαφέρον. Στο επίκεντρο του προγράμματος λοιπόν κρυμμένες ομορφιές της Σκωτίας που ανακαλύψαμε και σας προσφέρουμε. Πάντα στο επίκεντρο η Σκωτσέζικη ύπαιθρος, τα περίφημα Χάιλαντς και Λόουλαντς, με τα κάστρα και τις θρυλικές της λίμνες! Σε αυτό το πρόγραμμα αφιερώνουμε μία διανυκτέρευση και στο Μάντσεστερ για να γνωρίσουμε μία από τις πιο δυναμικές μητροπόλεις της Αγγλίας αλλά και την περίφημη Lake District, την περιοχή των Λιμνών!

Η διαμονή σε μια από της ομορφότερες πόλεις στον κόσμο, το Εδιμβούργο και μάλιστα στο κέντρο του για ατελείωτες βόλτες, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για το καλοκαίρι, είναι από μόνη της ένα αδιαπραγμάτευτο πλεονέκτημα. Ένα πρόγραμμα λοιπόν όλο αφιερωμένο στη Σκωτία.

Ειδικότερα:

  • Επίσκεψη στο ανατολικό κομμάτι της Σκωτίας, με το υπέροχο Σαιντ Άντριους, ένα τμήμα της χώρας που συνήθως παραλείπεται από τα προγράμματα της Σκωτίας ή προσφέρεται ως προαιρετικό. Στο Versus η εκδρομή στο Σαιντ Άντριους περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα.
  • Μόνο στο Versus πτήση για Εδιμβούργο. Ιδανικές πτήσεις με KLM που λόγω της γεωγραφικής θέσης του Άμστερνταμ και της Σκωτίας πραγματοποιούν την απόλυτη ευθεία από Αθήνα που φτάνει στην Σκωτία νωρίς και όχι αργά το βράδυ για να έχετε όλο το χρόνο κερδισμένο στο ταξίδι.
  • Με διαμονή 3 διαν/σεων στο Εδιμβούργο και όχι περιορισμός αυτών για μείωση κόστους
  • Με το Κάστρο του Εδιμβούργου και πολλές ακόμα επισκέψεις στην «Αθήνα του Βορρά», και όχι αμήχανες ελεύθερες ημέρες
  • Με κεντρικό ξενοδοχείο 4* στο Εδιμβούργο, το Mercure Haymarket 4* και όχι σε άλλη πόλη.
  • Με 2 εξαιρετικές και σπάνιες διαν/σεις στο Φορτ Γουίλιαμ, ιδανικό για τις εξορμήσεις μας στα δυτικά Χάιλαντς και το Νησί Σκάι.  Με τον τρόπο αυτό απολαμβάνουμε χωρίς ταλαιπωρία τη δυτική Σκωτία, και όχι με τεράστιες ημερήσιες εκδρομές από απομακρυσμένες πόλεις των Χάιλαντς. Οι δύο αυτές διαν/σεις είναι «κλειδιά» για τη σωστή εκτέλεση του προγράμματος.
  • Μένουμε συνολικά για τρεις (3) νύχτες στην περιοχή των Χάιλαντς (2 διαν/σεις Φορτ Γουίλιαμ και 1 Άβιεμορ), και όχι λιγότερες για μείωση του κόστους. Κάνουμε αυτή την επιλογή, παρότι το πούλμαν στη Σκωτία είναι ιδιαίτερα ακριβό, όμως δε θέλουμε να χάσουμε τη μαγεία της Σκωτίας, που είναι τα Χάιλαντς.
  • Με μία (1) διανυκτέρευση στο Μάντσεστερ σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*.
  • Με πρωινό καθημερινά, και τρία δείπνα.
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Σκάι (Isle of Skye) στο σύμπλεγμα των Εσωτερικών Εβρίδων, στην δυτική ακτογραμμή, με τα σκωτσέζικα φιόρδ, τις λίμνες και τα εκπληκτικά τοπία (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται).
  • Βλέπουμε το κάστρο Αϊλίν Ντόναν κοντά στο Φορτ Γουίλιαμ.
  • Επίσκεψη-έκπληξη σε αποστακτήριο για να δοκιμάσουμε –τι άλλο;- σκωτσέζικο ουίσκι!
  • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
  • Το Versus Travel προσφέρει διπλανή θέση κενή στο πούλμαν (εκτός αν είστε οικογένεια)
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η Ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μάντσεστερ (πτήση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο με την ταξιδιωτική μας ομάδα και αναχώρηση για  την πιο διάσημη ίσως πόλη της Βρετανίας μετά το Λονδίνο. Το Μάντσεστερ στην π.Χ. αρχαιότητα κατοικούνταν από κελτικά φύλα και εν συνεχεία τον 1ο αιώνα η περιοχή κατελήφθη από τους Ρωμαίους οι οποίοι κατασκεύασαν μία καστρόπολη που λειτουργούσε ως λιμάνι. Η μεγάλη ανάπτυξη ήρθε όμως τον 18ο αιώνα με τη Βιομηχανική Επανάσταση. Ο βιομηχανικός τομέας του βαμβακιού παρουσίασε ραγδαία άνοδο στην περιοχή και ο συνδυασμός των εργοστασίων με το λιμάνι προώθησε εντυπωσιακά την ανάπτυξη του εμπορίου.

Τον 19ο αιώνα το Μάντσεστερ έγινε το μεγαλύτερο παγκοσμίως κέντρο εμπορίου βαμβακιού. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι μιλάμε για μία πόλη-ορόσημο τόσο για τη βρετανική οικονομία όσο και για την βιομηχανική και εμπορική ιστορία της Ευρώπης.

Σήμερα βέβαια το Μάντσεστερ είναι παγκοσμίως διάσημο για τις ποδοσφαιρικές ομάδες του, για την εξαιρετικά σημαντική μουσική σκηνή του και για το πολύ υψηλού επιπέδου πανεπιστήμιό του. Μια απλή βόλτα στην πόλη λοιπόν, θα μας βάλει αμέσως σε ένα πολύ ενδιαφέρον κλίμα νεότερης ιστορίας, πολιτισμού και διασκέδασης. 

Η ξενάγησή μας θα αρχίσει από την απίθανη νεογοτθική Βιβλιοθήκη Τζον Ράιλαντς η οποία εγκαινιάστηκε το 1900 και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες του κόσμου. Περιέχει εξαιρετικά σπάνιες συλλογές συγγραμμάτων και χειρογράφων και πλέον είναι η επίσημη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ.

Ακολουθεί ο εντυπωσιακός γοτθικός καθεδρικός ναός του 1420 στο μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο της πόλης. Ο ναός είναι συνυφασμένος με όλη την ιστορία της πόλης – βασιλείς, συνομωσίες των ανακτόρων, πολέμους, το κίνημα για την κατάργηση της δουλείας, βομβαρδισμούς, εργατικά κινήματα και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Εν συνεχεία θα δούμε το μέγαρο του Δημαρχείου – εξαιρετικό δείγμα νεογοτθικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Στο εσωτερικό του δεσπόζουν οι 12 τοιχογραφίες του διάσημου βρετανού ζωγράφου Φορντ Μάντοξ Μπράουν, οι οποίες απεικονίζουν την ιστορία της μετατροπής της πόλης από επαρχιακή κωμόπολη στο διασημότερο βιομηχανικό και εμπορικό κέντρο του κόσμου. Εάν έχουμε χρόνο θα επισκεφτούμε και την Πινακοθήκη του Μάντσεστερ όπου θα δούμε πολύ σημαντικά έργα τόσο της βρετανικής όσο και της παγκόσμιας εικαστικής σκηνής. Διανυκτέρευση στο Μάντσεστερ.

2η ημέρα: Μάντσεστερ – Λίμνες (Lake District) – Γκρέτνα Γκριν – Γλασκώβη (πανοραμική ξενάγηση)

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας το Μάντσεστερ και θα ξεκινήσουμε για ένα πολύ ενδιαφέρον οδικό ταξίδι στην πανέμορφη αγγλική επαρχία με τελικό προορισμό τη Γλασκώβη στη Σκωτία. Καθ’ οδόν θα περάσουμε από το Εθνικό Πάρκο των Βρετανικών Λιμνών που από το 1951 αποτελεί μνημείο της UNESCO. Πρόκειται για μία τεράστια μοναδικής ομορφιάς περιοχή, καταπράσινη, με λόφους, βουνά λίμνες και ποτάμια, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς λογοτέχνες του βρετανικού ρομαντισμού και έχει συνδεθεί άμεσα με τις τέχνες και τα γράμματα της χώρας.

Εκεί θα κάνουμε μία στάση στη μεγαλύτερη λίμνη, τη Γουίντερμιερ, η οποία αναφέρεται στα παιδικά βιβλία της διάσημης βρετανίδας συγγραφέα Μπίατριξ Πότερ. Στην Γουίντερμιερ μπορούμε να απολαύσουμε μία μικρή κρουαζιέρα.    

Στη συνέχεια θα κάνουμε και μία στάση στο χωριό Γκρέτνα Γκριν, το πρώτο στο έδαφος της Σκωτίας στη διαδρομή προς τη Γλασκώβη. Το πολύ γραφικό αυτό χωριό είναι διάσημο για τους… γάμους. Επειδή στην Αγγλία από τον 18ο αιώνα ως τη δεκαετία του 1970 απαγορευόταν ο γάμος κάτω των 21 ετών χωρίς γονική άδεια, όλα τα ζευγάρια που ήθελαν να παρακάμψουν τον νόμο παντρεύονταν στο Γκρέτνα Γκριν το οποίο βρίσκεται σε σκωτσέζικο έδαφος. Μάλιστα προκειμένου να τελεστεί ο γάμος οι μελλόνυμφοι ήταν υποχρεωμένα να παραμείνουν για 21 ημέρες στο χωριό.

Στο μυθιστόρημα της Τζέιν Όστιν «Περηφάνια και Προκατάληψη» αναφέρεται ένας τέτοιος γάμος στο Γκρέτνα Γκριν. Εμείς θα επισκεφτούμε το διάσημο Μπλάκσμιθ Σοπ. Πρόκειται για ένα ιστορικό πανδοχείο όπου τα ενδιαφερόμενα ζευγάρια διέμεναν και παντρεύονταν.

Άφιξη στη Γλασκώβη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Η Γλασκώβη, μια παλαιότερα άσχημη και βιομηχανική πόλη, έχει μεταμορφωθεί σήμερα σε ένα ακόμη κόσμημα της Σκωτίας, που φέρει μάλιστα τον τίτλο της «Πόλης της αρχιτεκτονικής και του design». Απολαμβάνουμε λοιπόν πανοραμική περιήγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την Πλατεία του Γεωργίου με τα επιβλητικά Bικτωριανά κτίρια, το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, τον ναό του St Mungo, καθώς και την παλιά Γεωργιανή συνοικία. Βόλτα στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Γλασκώβη – Λοχ Λόμοντ – Εθνικό Πάρκο Τρόσσακς – Όμπαν – Φορτ Γουίλιαμ

Πρωινή αναχώρηση από το ξενοδοχείο με τελικό μας προορισμό το Φορτ Γουίλιαμ.

Διασχίζουμε το Εθνικό Πάρκο Τρόσσακς, το σημείο όπου τα Λόουλαντς συναντούν τα Χάιλαντς: σπάνιας ομορφιάς τοπία με καταπράσινους λόφους και διάσπαρτες λίμνες που ενέπνευσαν τον εθνικό συγγραφέα της Σκωτίας, σερ Ουώλτερ Σκοτ σε πολλά μυθιστορήματά του! Κάνουμε στάση στο Λας (Luss), ένα από τα ωραιότερα ψαροχώρια της κεντρικής Σκωτίας, πάνω στη δυτική όχθη της λίμνης Λόμοντ, που είναι η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στη Βρετανία.

Ακολουθούμε τη διαδρομή μας δίπλα στις όχθες της λίμνης Όα (Awe), όπου βλέπουμε τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου Κίλχερν, ενώ περνάμε και από τις όχθες της λίμνης Ετίβε, όπου στις εκβολές της (στον Ατλαντικό ωκεανό) βρίσκεται το τρίτο κάστρο που θα δούμε σήμερα, το κάστρο Ντάνσταφνέιγκ (Dunstaffnage, 13ος αι.).

Περνάμε στη συνέχεια από το πολύβουο λιμάνι του Όμπαν, γνωστό ως «πύλη των νησιών», χτισμένο στον ομώνυμο όρμο του Ατλαντικού, από όπου πήρε και το όνομά του. Αποκαλείται επίσης και «πρωτεύουσα της ψαροφαγίας στη Σκωτία», λόγω των πλούσιων αλιευμάτων που σερβίρονται στις ταβέρνες του!

Ολοκληρώνουμε την ημέρα μας με τη άφιξή μας στο Φορτ Γουίλιαμ στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού της Βρετανίας, του Μπεν Νίβις (1.343 μ.). Ιδανική βάση για την εξερεύνηση των δυτικών Χάιλαντς, το Φορτ Γουίλιαμ αρχίζει και αποκτά αισθητά αναβαθμισμένη θέση στην προτίμηση των ταξιδιωτών, που εκτιμούν ολοένα περισσότερο το αυθεντικό του χρώμα αλλά και τις γαστρονομικές του προτάσεις, κυρίως στα θαλασσινά!

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Φορτ Γουίλιαμ – Νησί Σκάι (Isle of Skye) – Κάστρο Αϊλίν Ντόναν – Φορτ Γουίλιαμ

Ξεκινάμε για μία ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Σκάι, το μεγαλύτερο νησί της Σκωτίας, το οποίο θα προσεγγίσουμε με πλοίο.

Το νησί κατοικείται από τη Μεσολιθική Εποχή και αναφέρεται σε αρχαία ρωμαϊκά κείμενα καθώς και στους Χάρτες του βυζαντινού γεωγράφου Πτολεμαίου. Πρωτεύουσα είναι το Πόρτρι, ένα πολύ γραφικό και πανέμορφο λιμάνι. Όμως και τα χωριά του νησιού είναι εξίσου γραφικά. Στο Σκάι, κυριαρχεί η Οροσειρά Κούλιν, με βραχώδη βουνά που φτάνουν τα 1000 μέτρα ύψος και δημιουργούν ένα απίστευτο φυσικό σκηνικό. Υπάρχει επίσης άγρια πανίδα, που περιλαμβάνει χρυσαετούς, κόκκινα ελάφια και σολομούς του Ατλαντικού. Το Σκάι υπήρξε πεδίο πολλών μαχών σε όλη την ιστορία της Σκωτίας, όπως θα μάθουμε κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας, μαζί με πολλά ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα για αυτό το υπέροχο νησί!

Επιστρέφοντας οδικώς στο Φορτ Ουίλιαμ θα πάμε στο Κάστρο Αϊλίν Ντόναν. Το κάστρο πρωτοχτίστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα για την προστασία των κατοίκων από τις επιδρομές των Βίκινγκ. Στη μορφή που το βλέπουμε σήμερα κατασκευάστηκε τον 16ο αιώνα. Πήρε την ονομασία του από τον αγιοποιημένο Επίσκοπο Ντόναν που έζησε τον 7ο αιώνα στο νησί όπου είναι χτισμένο το κάστρο. Γενικώς στο Σκάι υπάρχουν πολλοί ναοί αφιερωμένοι στον Ντόναν. Όταν ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας θα επιστρέψουμε στο Φορτ Γουίλιαμ.

 

5η ημέρα: Φορτ Γουίλιαμ – Φορτ Ογκάστας – Λοχ Νες – Ινβερνές – Άβιεμορ

Η σημερινή θαυμάσια διαδρομή μας περνά από την καρδιά των περίφημων Χάιλαντς!

Διασχίζουμε το Γκρέιτ Γκλεν (Μεγάλη Κοιλάδα) μαζί με την Καληδονιακή διώρυγα, με επόμενη στάση μας στο Φορτ Ογκάστας για να δούμε τους υδατοφράκτες της Σκάλας του Ποσειδώνα και στο Κάστρο Έρκαρτ (Urquhart), στις όχθες της διασημότερης λίμνης της Σκωτίας, την Λοχ Νες, την οποία και θα διασχίσουμε με πλοίο (προαιρετικά), «αναζητώντας» τη μυθική Νέσι!

Φτάνουμε στη συνέχεια στην πρωτεύουσα των Χάιλαντς, το Ινβερνές, με τον ομώνυμο ποταμό Νες να διασχίζει το κέντρο της πόλης. Κτισμένο πάνω σε λόφο, ξεχωρίζει το βικτωριανό κάστρο. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη και συνεχίζουμε για το Άβιεμορ στην καρδιά των βουνών Κέρνγκορμς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Άβιεμορ – Κάστρο Μπλαιρ – Πιτλόχρι – Σαιντ Άντριους – Εδιμβούργο

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε με τελικό μας προορισμό το Εδιμβούργο. Πρώτη στάση και επίσκεψη γίνεται στο κάστρο Μπλερ, κατοικία των δουκών του Άθολλ, το οποίο είναι το μοναδικό της Βρετανίας που διατηρεί μέχρι και σήμερα ιδιωτικό στρατό!

Δεύτερη στάση στο Πίτλοχρι, ένα γραφικό χωριό των κεντρικών Χάιλαντς, κτισμένο με τις παραδοσιακές πέτρινες κατοικίες της περιοχής.

Kάνουμε στάση στον «ναό» του γκολφ και παλαιότερη πανεπιστημιούπολη της Σκωτίας, το Σαιντ Άντριους, με κυριότερα αξιοθέατα τον ομώνυμο ερειπωμένο καθεδρικό ναό του 17ου αι. και το κάστρο της πόλης και στη συνέχεια, αφού διασχίσουμε την παλαιότερη κρεμαστή γέφυρα της Σκωτίας, την περίφημη γέφυρα του ποταμού Φορθ (Forth Road Bridge), φτάνουμε στο Εδιμβούργο, την «Αθήνα του Βορρά», μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Εδιμβούργο (ξενάγηση)

Η πρωινή μας βόλτα θα ξεκινήσει από το Γεωργιανό τμήμα της πόλης, που άρχισε να κτίζεται στα μέσα του 18ου αιώνα. Θα δούμε υπέροχες πλατείες, μεγάλους δρόμους και ιστορικά κτίρια, που διατηρούν μέχρι σήμερα τη μεγαλοπρέπειά τους. Συνεχίζοντας, θα ανεβούμε στον λόφο Calton, όπου βρίσκεται το μνημείο του Νέλσωνα και ο ημιτελής Παρθενώνας. Από την κορυφή του λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης.

Στη συνέχεια θα περάσουμε από το ιστορικό παλάτι του Χόλιρουντ - την επίσημη κατοικία της Βασιλικής οικογένειας, που το χρησιμοποιεί ως κατοικία όταν επισκέπτεται την Σκωτία. Δια μέσου του Royal Mile - του Βασιλικού Μιλίου - θα διασχίσουμε την παλιά πόλη του Εδιμβούργου, βλέποντας το Τόλμπουθ (Tolbooth), το σπίτι του Τζον Νοξ και την παλιά αγορά Grass Μarket στους πρόποδες του πύργου. Στο τέλος της ξενάγησής μας θα σταματήσουμε για επίσκεψη στο ιστορικό κάστρο του Εδιμβούργου (προαιρετική είσοδος). Εδώ εκτίθενται "τα κοσμήματα του στέμματος" δηλαδή, το Στέμμα, το Σπαθί, το Βασιλικό Σκήπτρο, όπως και η θρυλική Λίθος του Scone ή Λίθος του πεπρωμένου. Θα δούμε επίσης το μικρό παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας (900 ετών) και το Μαυσωλείο των Σκωτσέζων πεσόντων στρατιωτών.

Δεν θα χάσουμε φυσικά να επισκεφθούμε και το Παρεκκλήσι Ρόσλιν, λίγο έξω από τα Εδιμβούργο. Κτίσμα του 15ου αι. Το μοναστήρι έχει μια μακρά και ταραχώδη ιστορία ενώ και η αρχιτεκτονική του είναι στ’ αλήθεια εντυπωσιακή, οι λάτρεις της λογοτεχνίας του φανταστικού μάλιστα θα αναγνωρίσουν εδώ το σκηνικό του Κώδικα Ντα Βίντσι!

Το βράδυ μπορείτε να συμμετάσχετε (προαιρετικά) σε μία Σκωτσέζικη βραδιά με παραδοσιακούς χορούς. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Εδιμβούργο – Μπάνοκμπερν – Στέρλινγκ – Πάρκο Χέλιξ – Εδιμβούργο (Ολοήμερη εκδρομή)

Πρωινή αναχώρηση για μια εκδρομή στην κεντρική Σκωτία, μια περιοχή ιστορικής σημασίας για την ανεξαρτησία της χώρας και το παλαιό μεγαλείο της. Πρώτη μας στάση όμως θα είναι στο Πάρκο Χέλιξ, κοντά στο Φάλκιρκ. Το Πάρκο Χέλιξ είναι ένα μεγάλο πάρκο αναψυχής περίπου 350 εκταρίων με πράσινο και συντριβάνια, μέχρι και  λιμνοθάλασσα για θαλάσσιες δραστηριότητες! Είναι φυσικά και το σπίτι των Kelpies, δύο τεράστια γλυπτά αλόγων ύψους 30 μέτρων που δεσπόζουν πάνω από το κανάλι Φορθ. Τα πελώρια αυτά άλογα συνοδεύει μία συναρπαστική ιστορία μηχανικής που θα μάθουμε εδώ, θαυμάζοντας το νεότερο αξιοθέατο της Σκωτίας!

Συνεχίζουμε για το στο Μπάνοκμπερν, όπου δόθηκε το 1314 η περίφημη μάχη, στην προσπάθεια ανεξαρτησίας των Σκωτσέζων με τους Χαιλάντερς του Ροβέρτου Μπρους, απέναντι στον στρατό του Εδουάρδου Β΄.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Κάστρο του Στέρλινγκ, ένα από τα πιο διάσημα της Σκωτίας. Εδώ έζησαν πολλοί Σκωτσέζοι βασιλείς, όπως οι Στιούαρτ, ο Ιάκωβος Δ' και Ε', ο πατέρας της Μαρίας Στιούαρτ. Εδώ στέφθηκε βασίλισσα της Σκωτίας η Μαρία  Στιούαρτ σε ηλικία 6 ημερών.

Επόμενη στάση στο χωριό Άμπερφοϊλ (Aberfoyle) και τη λίμνη Κατρίν (Loch Katrine) πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Εδιμβούργο. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Εδιμβούργο – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

Πρωινό και ευκαιρία για τις τελευταίες βόλτες στο Εδιμβούργο (check-out στις 11:00). Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

KL 1572

29/06/2022

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 1073

29/06/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

10:05

10:25

KL 1290

07/07/2022

ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:30

20:00

KL 1581

07/07/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:10 (+1)

 

Περιλαμβάνονται

  •  Αεροπορικά  εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, 3*sup.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Τρία δείπνα
  •  Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  •  Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Σκάι (Isle of Skye) (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται)
  •  Έμπειρος αρχηγός, συνοδός, ξεναγός του Γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο      

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει), εκτός από Είσοδοι σε μουσεία κι αξιοθέατα, η βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη Λοχ Νες, είσοδοι σε κάστρα κι αποστακτήρια Ουίσκι

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φόροι πόλεων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  330 €
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, η βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη Λοχ Νες, είσοδοι σε κάστρα και αποστακτήρια ουίσκυ.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Στη Σκωτία δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια!

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Η Σκωτία λόγω του μεγάλου κόστους διαμονής ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, υπήρξε μια ”αδικημένη” περιοχή μια και στα προγράμματά της αφιερωνόταν λίγος χρόνος κι αντιμετωπιζόταν σαν μικρή προσθήκη σε εκδρομές του τύπου "Αγγλία–Σκωτία", με ένα πούλμαν να "τρέχει" από το Λονδίνο μέχρι τον βορρά και πάλι πίσω μέσα σε 8 Ημέρες! Στο Versus, εδώ και χρόνια της δίνουμε την αξία που της αξίζει. Επιπλέον, μετά την περσυνή επιτυχία, προσθέτουμε και φέτος ένα νησί στις εσωτερικές Εβρίδες, με πάρα πολύ ενδιαφέρον. Στο επίκεντρο του προγράμματος λοιπόν κρυμμένες ομορφιές της Σκωτίας που ανακαλύψαμε και σας προσφέρουμε. Πάντα στο επίκεντρο η Σκωτσέζικη ύπαιθρος, τα περίφημα Χάιλαντς και Λόουλαντς, με τα κάστρα και τις θρυλικές της λίμνες! Σε αυτό το πρόγραμμα αφιερώνουμε μία διανυκτέρευση και στο Μάντσεστερ για να γνωρίσουμε μία από τις πιο δυναμικές μητροπόλεις της Αγγλίας αλλά και την περίφημη Lake District, την περιοχή των Λιμνών!

Η διαμονή σε μια από της ομορφότερες πόλεις στον κόσμο, το Εδιμβούργο και μάλιστα στο κέντρο του για ατελείωτες βόλτες, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο για το καλοκαίρι, είναι από μόνη της ένα αδιαπραγμάτευτο πλεονέκτημα. Ένα πρόγραμμα λοιπόν όλο αφιερωμένο στη Σκωτία.

Ειδικότερα:

  • Επίσκεψη στο ανατολικό κομμάτι της Σκωτίας, με το υπέροχο Σαιντ Άντριους, ένα τμήμα της χώρας που συνήθως παραλείπεται από τα προγράμματα της Σκωτίας ή προσφέρεται ως προαιρετικό. Στο Versus η εκδρομή στο Σαιντ Άντριους περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα.
  • Μόνο στο Versus πτήση για Εδιμβούργο. Ιδανικές πτήσεις με KLM που λόγω της γεωγραφικής θέσης του Άμστερνταμ και της Σκωτίας πραγματοποιούν την απόλυτη ευθεία από Αθήνα που φτάνει στην Σκωτία νωρίς και όχι αργά το βράδυ για να έχετε όλο το χρόνο κερδισμένο στο ταξίδι.
  • Με διαμονή 3 διαν/σεων στο Εδιμβούργο και όχι περιορισμός αυτών για μείωση κόστους
  • Με το Κάστρο του Εδιμβούργου και πολλές ακόμα επισκέψεις στην «Αθήνα του Βορρά», και όχι αμήχανες ελεύθερες ημέρες
  • Με κεντρικό ξενοδοχείο 4* στο Εδιμβούργο, το Mercure Haymarket 4* και όχι σε άλλη πόλη.
  • Με 2 εξαιρετικές και σπάνιες διαν/σεις στο Φορτ Γουίλιαμ, ιδανικό για τις εξορμήσεις μας στα δυτικά Χάιλαντς και το Νησί Σκάι.  Με τον τρόπο αυτό απολαμβάνουμε χωρίς ταλαιπωρία τη δυτική Σκωτία, και όχι με τεράστιες ημερήσιες εκδρομές από απομακρυσμένες πόλεις των Χάιλαντς. Οι δύο αυτές διαν/σεις είναι «κλειδιά» για τη σωστή εκτέλεση του προγράμματος.
  • Μένουμε συνολικά για τρεις (3) νύχτες στην περιοχή των Χάιλαντς (2 διαν/σεις Φορτ Γουίλιαμ και 1 Άβιεμορ), και όχι λιγότερες για μείωση του κόστους. Κάνουμε αυτή την επιλογή, παρότι το πούλμαν στη Σκωτία είναι ιδιαίτερα ακριβό, όμως δε θέλουμε να χάσουμε τη μαγεία της Σκωτίας, που είναι τα Χάιλαντς.
  • Με μία (1) διανυκτέρευση στο Μάντσεστερ σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*.
  • Με πρωινό καθημερινά, και τρία δείπνα.
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Σκάι (Isle of Skye) στο σύμπλεγμα των Εσωτερικών Εβρίδων, στην δυτική ακτογραμμή, με τα σκωτσέζικα φιόρδ, τις λίμνες και τα εκπληκτικά τοπία (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται).
  • Βλέπουμε το κάστρο Αϊλίν Ντόναν κοντά στο Φορτ Γουίλιαμ.
  • Επίσκεψη-έκπληξη σε αποστακτήριο για να δοκιμάσουμε –τι άλλο;- σκωτσέζικο ουίσκι!
  • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
  • Το Versus Travel προσφέρει διπλανή θέση κενή στο πούλμαν (εκτός αν είστε οικογένεια)
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Highlights

  • Περπατήστε στο θρυλικό Μάντσεστερ, εδώ όπου συμβαίνει ό,τι αύριο θα ακολουθήσει όλος ο κόσμος!
  • Επισκεφθείτε την «Αθήνα του Βορρά», το πανέμορφο Εδιμβούργο
  • Απολαύστε τα υπέροχα τοπία στην περιφέρεια των Λιμνών, την Lake District.
  • Κάντε μια μίνι "κρουαζιέρα" στη μυστηριώδη λίμνη Λοχ Νες και αναζητήστε τη Νέσι, το θρυλικό τέρας που «ζει» στα νερά της
  • Γνωρίστε την αναγεννημένη Γλασκώβη.
  • Ανακαλύψτε το νησί Σκάι στο σύμπλεγμα των Εβρίδων, στη δυτική ακτογραμμή, με τα σκωτσέζικα φιόρδ, τις λίμνες και τα εκπληκτικά τοπία
  • Απολαύστε τα εκπληκτικά τοπία των Χάιλαντς!
  • Τα κάστρα και τα παλιά αρχοντικά των Χάιλαντς
  • Το ιστορικό και πανέμορφο Στέρλινγκ, κομβικής σημασίας για τη Σκωτία
  • Δοκιμάστε αυθεντικό σκωτσέζικο ουίσκι σε παραδοσιακό αποστακτήριο!
  • Το νεότερο αξιοθέατο της Σκωτίας, το Πάρκο Χέλιξ με τα πελώρια ιπποειδή!
  • Το θρυλικό μοναστήρι Ρόσλιν, παγκόσμια γνωστό από τον Κώδικα Ντα Βίντσι.
     

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Διαμονή στο Εδιμβούργο σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*
  • Με 2 εξαιρετικές και σπάνιες διαν/σεις στο Φορτ Γουίλιαμ, ιδανικό για τις εξορμήσεις μας στα δυτικά Χάιλαντς και το Νησί Σκάι.

Χάρτης Ταξιδιού Οι κρυμμένες ομορφιές της Σκωτίας Νησί Σκάι (Εσωτερικές Εβρίδες), Χάιλαντς - με Μάντσεστερ και λίμνες Αγγλίας| 29.06.2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info