Πλήρης Βόρεια Ισπανία με τη Χώρα των Βάσκων | Καλοκαίρι - Οκτώβριος 2022

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1149€

Ταυτότητα ταξιδιού

Παρόλο που οι ταξιδιώτες αγάπησαν αυτό το δοκιμασμένο ταξίδι του Versus για την πρωτοτυπία του και για το γεγονός ότι βλέπουν μια "διαφορετική Ευρώπη" με ξεχασμένα εξαιρετικά μνημεία και μεσαιωνικά χωριά, εμείς πιστεύουμε πως ένα ακόμη αδιαφιλονίκητο ατού του είναι οι πτήσεις του. Από τη Μαδρίτη ανεβαίνουμε προς τη βόρεια Ισπανία και αφού διασχίσουμε όλη τη βόρεια ακτογραμμή της χώρας, καταλήγουμε στο Πόρτο για την επιστροφή μας. Ένα γεμάτο, χωρίς προαιρετικά, ταξίδι στην Ευρώπη, όπως θα πρέπει να είναι ένα ταξίδι στην ήπειρο με το μεγαλύτερο ιστορικό ενδιαφέρον, με διαμονή σε ιστορικές πόλεις για να ζήσουμε την ατμόσφαιρα που αποπνέουν και όχι σε "οικονομικές" μεγαλουπόλεις - κέντρα, με κουραστικές ημερήσιες εκδρομές "πήγαινε - έλα". Ένα ακόμα αποκλειστικό ταξίδι του Versus με έντεχνο σχεδιασμό, που θα μας μεταφέρει σε μια Ισπανία που δεν πιστεύουμε πως υπάρχει.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα πρόγραμμα που καλύπτει τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Βόρειας Ισπανίας σε τέσσερεις  επαρχίες της: των Βάσκων, της Κανταβρίας, της Αστούριας και της Γαλικίας. Το οδοιπορικό μας ξεκινά από τη Μαδρίτη από όπου φτάνουμε στο Μπούργκος και στη συνέχεια στη Βιτόρια, την άτυπη πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων. Περιηγούμαστε στην οινοπαραγωγό περιοχή της Λα Ριόχα Αλαβέσα και στις πόλεις Λαγκουάρδια και Λαμπαστίδα, μένουμε στο αριστοκρατικό Σαν Σεμπαστιάν και περνάμε στην άλλη πλευρά των συνόρων για να επισκεφθούμε το θέρετρο του Μπιαρρίτς. Μένουμε στο Μπιλμπάο και μπαίνουμε στο φημισμένο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, για να ξεκινήσουμε στη συνέχεια την περιήγησή μας στη βόρεια ακτογραμμή της Ισπανίας με σταθμούς στη Γκερνίκα, την Σαντιγιάνα ντελ Μαρ και το Σανταντέρ. Διανυκτερεύουμε στο ιστορικό Οβιέδο και απολαμβάνουμε την εκπληκτική φύση της Αστούριας, με το Εθνικό Πάρκο Πίκος ντε Εουρόπα. Επισκεπτόμαστε το ψαροχώρι Κομίγιας και την κοιλάδα Κάνγκας ντε Ονίς και προσεγγίζουμε το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα και τον ιστορικό προσκυνηματικό δρόμο Καμίνο ντε Σαντιάγκο. Φτάνουμε μέχρι το δυτικότερο άκρο της Ισπανίας στο ακρωτήριο Φινιστέρρε πριν στραφούμε προς νότο και αφού δούμε την Ποντεβέδρα και το Κομπάρρο μπούμε στην Πορτογαλία για να φτάσουμε στο Πόρτο από όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας. Ένας μεγάλος ιστορικός και πανοραμικός γύρος έχει τελειώσει με μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις. Οι παλαιοί μας ταξιδιώτες κάτι ξέρουν!!!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Το δημοφιλές, δοκιμασμένο και «καθιερωμένο» πλέον πρόγραμμα του Versus Travel στη Βόρεια Ισπανία και τη Χώρα των Βάσκων. Ένα ταξίδι διαφορετικό από όλα τα άλλα ταξίδια στην Ιβηρική Χερσόνησο, σωστά οργανωμένο, που θα βρείτε μόνο στο Versus Travel.

Περιλαμβάνει:

 • Διαμονή σε ιστορικές πόλεις. Μόνο στο Versus δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα και όχι στην Λα Κορούνια ή σε άλλη πόλη. Επίσης τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ιστορικό Οβιέδο και όχι σε άλλες ανούσιες πόλεις. Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Μπιλμπάο και από μία (1) διανυκτέρευση στο θέρετρο Σαν Σεμπαστιάν και στη Βιτόρια.
 • Τέλειες πτήσεις χωρίς πισωγυρίσματα. Από τη Μαδρίτη ανεβαίνουμε προς τη βόρεια Ισπανία και αφού διασχίσουμε όλη τη βόρεια ακτογραμμή της χώρας, καταλήγουμε στο Πόρτο για την επιστροφή μας.
 • Επιλεκτική διαμονή σε ιστορικές πόλεις-αριστουργήματα, που φέρουν έντονα τα σημάδια ένδοξου παρελθόντος, δίπλα στα σημαντικότερα αξιοθέατα (Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα, Οβιέδο) και όχι σε περιφερειακές, εμπορικές, τουριστικές και αποκεντρωμένες περιοχές άλλων προγραμμάτων, που επισκέπτονται τις πόλεις αυτές με κουραστικές ημερήσιες εκδρομές.
 • Εξασφαλίζουμε είσοδο στο εκπληκτικό Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο και δεν το βλέπουμε μόνο απ’ έξω. Τα εισιτήρια είναι προκρατημένα για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις και ουρές. ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS ξενάγηση στο Γκούγκενχαϊμ με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό.
 • Στάση και επίσκεψη στο Μπούργκος της Καστίλης, την παλιά πρωτεύουσα της Ισπανίας, πριν πάρει τη θέση της η Μαδρίτη
 • Επίσκεψη στις μεσαιωνικές Λαγκουάρδια και Λαμπαστίδα, που βρίσκονται στη διάσημη οινοπαραγωγό περιοχή Ριόχα Αλαβέσα.
 • Επίσκεψη στη θρυλική Γκερνίκα που ενέπνευσε στον Πικάσο έναν από τους διασημότερους πίνακες όλων των εποχών 
 • Περιλαμβάνονται εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως στην Κοβαδόνγκα μέσα στο Εθνικό Πάρκο Πίκος ντε Εουρόπα και στο Ακρωτήριο Φινιστέρρε, το δυτικότερο άκρο της Ισπανίας στον Ατλαντικό.
 • Επιλεγμένες περιπατητικές ξεναγήσεις (για όσους επιθυμούν), όπως στον βαθιά ιστορικό μεσαιωνικό προσκυνηματικό δρόμο του 9ου αιώνα προς στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα.
 • Τα ξενοδοχεία μας είναι 4*, με εξαιρετικές υπηρεσίες, τα περισσότερα στο κέντρο των ιστορικών πόλεων.
 • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα. Στην Ισπανία δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν. Μη συμβιβάζεστε με κουτσουρεμένα προγράμματα!
 • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα check-point καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ – ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ – ΒΙΤΟΡΙΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μα­δρίτη. Άφιξη στην ισπανική πρωτεύουσα και άμεση α­ναχώρηση  για το βόρειο τμήμα της χώρας

Καθοδόν θα κάνουμε στάση στην πόλη του Μπούρ­γκος, την ιστορική πρωτεύουσα της Καστίλλης, μια πόλη γεμάτη ιστορία και μνημεία, ένα αληθινό υπαί­θριο μουσείο αρχιτεκτονικής. Το Μπούργκος έχει πε­ράσει στην Ιστορία για πολλούς λόγους: ένας από αυ­τούς είναι πως εδώ δόθηκε η βασιλική ακρόαση στον Χριστόφορο Κολόμβο που του εξασφάλισε τους απα­ραίτητους πόρους για το ταξίδι του που έμελλε να αλ­λάξει τον κόσμο.

Εμείς σήμερα στην ξενάγησή μας εκεί θα δούμε πολ­λούς ναούς, παλάτια, πολλά μεσαιωνικά μνημεία και κτίρια, τα οποία διατηρούνται σε εξαιρετική κατά­σταση. Μεταξύ αυτών είναι ο τεράστιος γοτθικός κα­θεδρικός (μνημείο UNESCO), η Μονή Λας Ουέλγας Ρε­άλες και το αβαείο Καρτούχα ντε Μιραφλόρες. Θα δούμε επίσης τη μεγαλειώδη Αψίδα της Παναγίας που χρονολογείται τον 14ο αιώνα και είναι η κεντρική είσο­δος των μεσαιωνικών τειχών.

Αφού απολαύσουμε τη βόλτα μας στο Μπούργκος, θα συνεχίσουμε για τη Βιτόρια, την (άτυπη) πρωτεύ­ουσα της Χώρας των Βάσκων. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΙΤΟΡΙΑ – ΛΑΓΚΟΥΑΡΔΙΑ – ΛΑΜΠΑΣΤΙΔΑ – ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ

Σήμερα το πρόγραμμά μας θα αρχίσει με ξενάγηση στη μεσαιωνική Βιτόρια (Γκαστέις, στα βάσκικα) και στον επιβλητικό γοτθικό καθεδρικό της, που είναι ο 3ος μεγαλύτερος στην Ισπανία. Οι αρχαιολόγοι ονομά­ζουν τη Βιτόρια και «μεσαιωνικό αμύγδαλο» λόγω του σχήματος του ιστορικού κέντρου της, ενώ το ιστορικό της κέντρο ονομάζεται και Πράσινο Δαχτυλίδι, επειδή περιβάλλεται από 6 μεγάλα πάρκα με μεγάλη οικολο­γική σημασία για την πανίδα της περιοχής. 

Μετά την ξενάγησή μας, θα αφήσουμε τη Βιτόρια και θα μπούμε στη φημισμένη οινοπαραγωγό περιοχή Ριόχα Αλαβέσα. Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στη Χώρα των Βάσκων και επόμενος σταθμός μας θα εί­ναι η μεσαιωνική καστροπολιτεία Λαγκουάρδια. Η πόλη αυτή περιβάλλεται από τείχη του 13ου αιώνα (πάχους 2 μέτρων) στα οποία σώζονται 5 πύλες εισό­δου. Επιπλέον τόσο οι δρόμοι και τα σπίτια, όσο και τα περίχωρα της πόλης διατηρούν πολύ έντονο τον με­σαιωνικό χαρακτήρα τους, σαν να είναι ένα ζωντανό μουσείο. Ένα σημαντικό τέτοιο δείγμα είναι ο ναός της Παναγίας των Βασιλέων, με τον γοτθικό πύργο, που χρονολογείται τον 14ο αιώνα. Ο πύργος έχει πύλη με χρωματιστές γλυπτικές παραστάσεις που φιλοτεχνή­θηκαν τον 17ο αιώνα και σώζονται άριστα. Είναι από τα ελάχιστα χρωματιστά ανάγλυφα που μπορούμε να δούμε σήμερα στην Ισπανία. Στη Λαγουάρδια θα έ­χουμε χρόνο για να απολαύσουμε γεύμα ή καφέ με φό­ντο το μεσαιωνικό (και αναγεννησιακό) σκηνικό.

Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε τη γειτονική Λαμπαστίδα, επίσης στην ίδια οινοπαραγωγό περιοχή. Αυτή είναι άλλη μία απίστευτη μεσαιωνική καστρόπολη, του 9ου αιώνα. Η τοποθεσία όμως κατοικείται από την προϊ­στορική εποχή, αυτό μαρτυρούν τα ντολμέν που βρί­σκονται στα περίχωρα της πόλης αλλά και το νεολιθικό νεκροταφείο. Επίσης έχουν ανακαλυφθεί πολλοί πα­λαιοχριστιανικοί τάφοι σκαμμένοι μέσα σε βράχια πολύ κοντά στον οικισμό. Η ίδια η Λαμπαστίδα περι­βάλλεται από άριστα διατηρημένα τείχη στα οποία σώ­ζονται 2 πύλες εισόδου. Στο εσωτερικό των τειχών, ξε­χωρίζει η Μεγάλη Οδός, με τα μεσαιωνικά παλάτια. Σε 29 από αυτά τα παλάτια θα δούμε τα ιπποτικά οικό­σημα που δηλώνουν την ιδιοκτησία τους.

Μετά την ξενάγησή μας θα συνεχίσουμε βόρεια, για τον τελευταίο προορισμό μας για σήμερα, το επίσης μεσαιωνικό Σαν Σεμπαστιάν, στην Ακτή του Ατλαντι­κού, πολύ κοντά στα γαλλο-ισπανικά σύνορα. Άφιξη το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδο­χείο μας.  Θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην παραλία και στην παλιά πόλη. Προτείνουμε επί­σης δείπνο για να δοκιμάσουμε τη φημισμένη κουζίνα της περιοχής. Διανυκτέρευση στο Σαν Σεμπαστιάν.    

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ – ΜΠΙΑΡΡΙΤΣ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Σήμερα το πρόγραμμά μας θα αρχίσει με μία ξενάγηση στο κοσμοπολίτικο Σαν Σεμπαστιάν. Το Σαν Σεμπαστιάν (Ντονόστια, στα βασκικά) ιδρύθηκε ως οχυρωμένη πόλη το 1524 πάνω στον λόφο Ουργούλ που βλέπει στον Ατλαντικό. Η νεότερη πόλη εκτείνεται κατά μήκος των όχθεων του ποταμού Ουρουμέα που εκβάλλει στον ωκεανό.

Αρχικά το Σαν Σεμπαστιάν ήταν ένα ταπεινό ψαροχώρι, ωστόσο τον 19ο αιώνα μεταμορφώθηκε σε θέρετρο της υψηλής κοινωνίας, όταν η βασίλισσα Ισαβέλλα Β' της Ισπανίας το επέλεξε για τις θερινές διακοπές της. Τη βασιλική παράδοση συνέχισε η Μαρία Κριστίνα και επί των ημερών της (τέλη 19ου αιώνα αρχές 20ού), το Σαν Σεμπαστιάν έγινε τόπος συνάντησης της ευρωπαϊκής αφρόκρεμας.

Βασικά αξιοθέατα του Σαν Σεμπαστιάν είναι τα ανά­κτορα Μιραμάρ και Αγιέτε, με τους υπέροχους κήπους τους. Εκεί κατέλυαν οι βασιλείς της Ισπανίας τους θερι­νούς μήνες. Το Σαν Σεμπαστιάν σήμερα διατηρεί την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρά του, στην οποία έχει προ­στεθεί και ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ: η παλιά πόλη, δια­θέτει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση μπαρ ανά τετραγω­νικό μέτρο σε ολόκληρη την Ισπανία. Επίσης θεωρείται κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός, με εστιατό­ρια που κάθε χρόνο αποσπούν τις υψηλότερες διακρί­σεις σε παγκόσμια κλίμακα. Τέλος από το 1953 και κάθε Σεπτέμβριο, πραγματοποιείται εκεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ, το πε­ρίφημο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Μετά την ξενάγησή μας, το απόγευμα θα περάσουμε τα σύνορα και θα επισκεφτούμε το διάσημο γαλλικό θέρετρο στον Ατλαντικό, την Μπιαρρίτς. Η Μπιαρρίτς, με ακτογραμμή μήκους 4 χιλιομέτρων στο κοίλωμα του Βισκαϊκού Κόλπου, υπήρξε παλιό φαλαινοθηρικό λιμάνι αλλά γνώρισε μεγάλη άνθιση τον 19ο αιώνα με τη διάδοση της θαλάσσιας κολύμβησης. Τότε η ισπα­νικής καταγωγής αυτοκράτειρα Ευγενία της Γαλλίας (σύζυγος του Ναπολέοντα Γ’) την κατέστησε παραθε­ριστικό προορισμό και μαζί με αυτήν όλη η ευρωπαϊκή αριστοκρατία. Σήμερα θεωρείται η ιστορική πρωτεύ­ουσα του ευρωπαϊκού σέρφινγκ. Άφιξη και χρόνος ε­λεύθερος για βόλτα και καφέ. Το βράδυ θα αναχωρή­σουμε από την Μπιαρρίτς, θα ξαναπεράσουμε τα γαλλο-ισπανικά σύνορα, θα συνεχίσουμε δυτικά κατά μήκος του Ατλαντικού και θα πάμε στο επίσης παρα­λιακό Μπιλμπάο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξε­νοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Μπιλμπάο. 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΓΚΕΤΣΟ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΚΟΥΓΚΕΝΧΑΪΜ & Ξενάγηση πόλης & Γκερνίκα

Σήμερα το πρόγραμμά μας είναι αφιερωμένο στο Μπιλ­μπάο, τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη πόλη στη Χώρα των Βάσκων και τα περίχωρα του. Το Μπιλμπάο ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα ως σταθμός στον δρόμο των προσκυνη­τών για το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα. Τον 19ο αιώνα, ε­ξελίχθηκε σε μεγάλο βιομηχανικό κέντρο, με βαριά βιομη­χανία, λόγω κυρίως της υψηλής ποιότητας σιδή­ρου που διαθέτει η περιοχή. Ο σίδηρος και η φαλαινο­θηρία ήταν διαχρονικά οι πιο αποδοτικές ασχολίες των κατοίκων.

Ωστόσο στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, με την είσοδο της Ισπανίας στην Ευρωπαϊκή Έ­νωση, τα εργοστάσια έ­κλεισαν, το ψάρεμα περιορί­στηκε, η ανεργία αυξήθηκε κατακόρυφα και ο εθνικι­σμός άρχισε να καλπάζει.

Μπροστά στο κοινωνικό αδιέξοδο που προκλήθηκε, τη δεκαετία του 1990, κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχα­νι­σμός και μία νέα «βιομηχανία» αναπτύχθηκε στο Μπιλ­μπάο, αυτή του ποιοτικού τουρισμού σε συνδυα­σμό με τον πολιτισμό και την υψηλή γαστρονομία. Στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης η πόλη γρήγορα άρ­χισε να ξαναχτίζεται και να ξαναζωντα­νεύει.

Σήμερα το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων είναι από τα υ­ψηλότερα στην Ευρώπη με μέσο εισόδημα κατ’ άτομο τα 1.950 ευρώ. Όσο για το μεγάλο ορόσημο της πόλης, εί­ναι πλέον το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, που σχεδίασε ο Α­μερικανός αρχιτέκτονας Φρανκ Γκέρι και εγκαινιάστηκε το 1997 από τον Χουάν Κάρλος.

Το Μπιλμπάο, όπως θα δούμε στην ξενάγησή μας, βρέ­χε­ται από τον ποταμό Ναβάρο και διαθέτει 17 γέφυρες και 18 πάρκα. Εμείς θα πάμε στην Παλιά Συνοικία με τους 7 δρόμους της μεσαιωνικής χάραξης που παρα­μένουν ίδιοι από το 1400 αλλά θα πάρουμε και μια γεύση από την α­ναγεννημένη Ενσάνχε, τη νέα πόλη με τις μεγάλες λεωφό­ρους και τα εμβληματικά ιστορικά και φουτουριστικά κτί­ρια. Η Ενσάχε σχεδιάστηκε τον 19ο αιώνα ως προέκταση της Παλιάς Πόλης, στο πρότυπο της Βαρκελώνης.

Πρωινή αναχώρηση για το επίνειο για να δούμε ένα πρω­τοποριακό για την εποχή του αρχι­τεκτόνημα: την κρεμα­στή Γέφυρα Βιθκάιας στο Γκέτσο. Κατασκευά­στηκε το 1893 από τον αρχιτέκτονα μηχανικό Αλβέρτο Παλάθιο και είναι η παλαιότερη σωζόμενη γερανογέ­φυρα στον κόσμο. Στην συνέχεια κατευθυνόμαστε στην πόλη, για να επισκε­φτούμε το μουσείο-ορόσημο Γκούγκενχαϊμ. To σχήμα του μου­σείου, που θυμίζει μεγάλο καράβι, ήταν ιδέα του Φρανκ Γκέρι για να τιμήσει το βιομηχανικό παρελθόν της πόλης με τα μεγάλα ναυπηγεία. Εξάλλου ταιριάζει και η το­πο­θεσία – είναι σαν το μουσείο να πλέει στον ποταμό Να­βάρο. Τα υλικά που κυριαρχούν στην κατασκευή του εί­ναι το μπετόν και το σίδερο. Όσο για τα εκθέματα, φέ­ρουν τις υπογραφές των μεγαλύτερων και διασημότε­ρων καλλιτε­χνών του 20ού και του 21ου αιώνα.

Μετά την επίσκεψή μας στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, επι­σκεφθούμε εκεί  κοντά μια μικρή. αλλά παγκοσμίως διά­σημη, πόλη την Γκερνίκα. Η πόλη αυτή είναι μας είναι γνω­στή εξαιτίας της… κατα­στροφής της. Ο ισοπεδωτικός βομβαρδισμός της από τη ναζιστική αεροπορία, κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου (στις 26 Απριλίου 1937), ενέπνευσε τον Πά­μπλο Πικάσο να δημιουργήσει μία από τις πιο αντιπρο­σωπευτικές, όσο και σοκαριστικές απεικο­νίσεις της βιαι­ότητας του πολέμου, τον, μεγάλων διαστά­σεων, πίνακα «Γκερνίκα» που εκτίθεται σήμερα στο Μου­σείο Μοντέρ­νας Τέχνης Βασίλισσα Σοφία, στη Μαδρίτη. Μετά το πέρας της σημερινής ξενάγησης μας στη πόλη του Μπιλμπάο, θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για ξεκού­ραση και για χαλαρή βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση στο Μπιλμπάο.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΣΑΝΤΑΝΤΕΡ – ΣΑΝΤΙΛΙΑΝΑ ντελ ΜΑΡ – ΚΟΜΙΓΙΑΣ – ΟΒΙΕΔΟ

Αφήνουμε πίσω μας το Μπιλμπάο και οδεύουμε παρα­λιακά στον Ατλαντικό με τελικό προορισμό μας το ιστο­ρικό Οβιέδο. Πρωτος μας σταθμός  θα είναι το παραθα­λάσσιο Σαντα­ντέρ, το παλαιό επίνειο του βασιλείου της Καστίλης και πρωτεύουσα της Κανταβρίας. Οι αρχαιολό­γοι υποστη­ρίζουν ότι χτίστηκε και οχυρώθηκε το 1187, πάνω σε πα­λαιότερο ρωμαϊκό λιμάνι. Κατά τη διάρκεια του μεσαί­ωνα, από το λιμάνι του Σανταντέρ γινόταν το θαλάσ­σιο εμπόριο της Ισπανίας με τον Νέο Κόσμο. Σημαντικό α­ξιοθέατο της πόλης είναι ο Ανάκτορο Μαγκνταλένα που χτίστηκε το 1911 ως θερινή βασιλική κατοικία. Όσο για την ίδια την πόλη, σήμερα διατηρεί κάποια μεσαιω­νικά στοι­χεία, ωστόσο μεγάλο μέρος της καταστρά­φηκε από πυρ­καγιά που ξέσπασε το 1941. Άλλο αξιο­θέατο του Σαντα­ντέρ είναι το κεντρικό κτίριο της ομώνυ­μης τράπεζας, που τον 16ο αιώνα, όταν ιδρύθηκε ήταν η μεγαλύτερη του κό­σμου. Επίσης ξεχωρίζει ο καθεδρι­κός του Σανταντέρ, ο ο­ποίος χτίστηκε το 1200 σε γοτ­θικό ρυθμό πάνω σε παλαι­ότερο ρωμανικό ναό. Στην συνέχεια  θα επισκεφθούμε μία από τις πιο γραφικές και ιστορικές κωμοπόλεις της Ισπα­νίας, τη Σαντιγιάνα ντελ Μαρ. Πρόκειται για μία πανέ­μορφη μεσαιωνική πολίχνη, με πλακόστρωτα δρομάκια, εντυπωσιακές πλατείες και σπίτια με ολάνθιστα μπαλκό­νια, που μοιάζει με κινημα­τογραφικό σκηνικό. Πολύ κοντά στη Σαντιγιάνα ντελ Μαρ βρίσκεται το περίφημο Σπήλαιο Αλταμίρα. Εκεί α­νακαλύφθηκαν οι σπάνιες προϊστορικές βραχογρα­φίες που υπολογίστηκε πως δημιουργήθηκαν πριν 35.000 χρόνια. Το αυθεντικό σπήλαιο έχει κλείσει για το κοινό, για λόγους προστασίας. Εμείς στη Σαντιγιάνα ντελ Μαρ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα ή καφέ.

Πρώτος σταθμός μας θα είναι το ψαροχώρι Κομίγιας με τη μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονική. Το ψαροχώρι τον με­σαί­ωνα ήταν φέουδο του Μαρκήσιου ντε Κομίγιας και στην κορυφή ενός λόφου θα δούμε να δεσπόζει το κά­στρο του φεουδάρχη. Εκεί στεγαζόταν αργότερα το Κα­θολικό Πανε­πιστήμιο της Κομίγιας το οποίο όμως τελικά μεταφέρθηκε στη Μαδρίτη. Επίσης από τα μέσα του 19ου αιώνα, στο χωριό κατέλυε τους θερινούς μήνες η βασιλική οικογένεια και πλείστοι ισπανοί ευγενείς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Κομίγιας για γεμίσει με παλάτια και επαύλεις, που έχτισαν κατά κύριο λόγο ο Αντόνι Γκα­ουντί και ο Μοντανέρ, δη­λαδή οι Καταλανοί αρχιτέκτο­νες της εποχής. Μία από αυ­τές τις επαύλεις είναι Το Κα­πρίτσιο του Γκαουντί, που κα­τασκευάστηκε το 1883.

Τελευταίος σταθμός μας για σήμερα θα είναι το Οβιέδο, η πρωτεύουσα της περιοχής του Πριγκιπάτου των Α­στου­ριών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Οβιέδο. 

6η ΗΜΕΡΑ: ΟΒΙΕΔΟ

Σήμερα το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στο Οβιέδο, την ιστορική πρωτεύουσα του Πριγκιπάτου των Αστου­ριών (810-910). Η πόλη πήρε την ονομασία της από το περίφημο Σουδάριο του Οβιέδο, το οποίο έφτασε εκεί το 802. Το Σουδάριο είναι, θεωρητικά, το ύφασμα με το ο­ποίο καλύφθηκε το πρόσωπο του Χριστού όταν Αυτός ξεψύχησε πάνω στον Σταυρό. Το ύφασμα φυλάσσεται έκτοτε στην προ-ρωμανική Αγία Κάμαρα του καθεδρι­κού Σαν Σαλβαδόρ (προαιρετική επίσκεψη). Εκεί φυλάσ­σεται και ο πολύτιμος χρυσός σταυρός της νίκης των Αστουριών.

Σήμερα το Οβιέδο φημίζεται για την εξαιρετική προρω­μανική αρχιτεκτονική του από την εποχή του Αλφόνσου και των διαδόχων του. Διαθέτει 4 προρωμανικούς να­ούς, εντυπωσιακά παλάτια, μεγαλόπρεπες πλατείες και σιντριβάνια. Όλα είναι μνημεία της UNESCO. Το Σιντρι­βάνι Φονκλάδα, είναι το μοναδικό μη θρησκευτικό προ­ρωμανικό μνημείο που σώζεται σε ολόκληρη την Ευ­ρώπη. Επίσης η Οβιέδο είναι μια από τις λίγες ισπανικές πόλεις οι οποίες δεν κατακτήθηκαν από τους Μαυριτα­νούς τον μεσαίωνα. Τέλος φημισμένο είναι και το Πανε­πιστήμιο, το οποίο πρωτολειτούργησε το 1608.

Μετά την ξενάγησή μας στην προρωμανική πόλη και στα ιστορικά περίχωρά της, θα κάνουμε μία εκδρομή στην υπέροχη ορεινή φύση της Αστούριας και συγκε­κριμένα στο Μονοπάτι της Αρκούδας. Το μονοπάτι αυτό έχει μήκος 40 χλμ. και ενδείκνυται για πεζοπορία, ποδήλατο και ιππασία. Είναι πρώην δρόμος των αν­θρακωρύχων (ως το 1963) αλλά πλέον έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας της καφέ αρκούδας της Ι­σπανίας, που ζει στα βουνά της Αστούριας. Διανυκτέ­ρευση στην Οβιέδο.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΟΒΙΕΔΟ – ΚΑΝΓΚΑ ΝΤΕ ΟΝΙΣ – ΚΟΒΑΝΤΟΝΓΚΑ – ΟΒΙΕΔΟ

Σήμερα θα κάνουμε μία ολοήμερη εκδρομή μέσα από ε­παρχιακούς, γραφικούς δρόμους, για να απολαύ­σουμε τη βόρεια ισπανική ακτογραμμή αλλά και την ο­ρεινή φύση της Αστούριας. Θα πάμε στο Εθνικό Πάρκο Πίκος ντε Ε­ουρόπα (=Κορυφές της Ευρώπης), το οποίο συνδέεται με την οροσειρά της Κανταβρίας.

Επόμενος σταθμός μας θα είναι η Κάνγκας ντε Ονίς (δη­λαδή Κοιλάδα του Ονίς), μία περιοχή απίστευτης φυ­σικής ομορφιάς στην οποία ξεχωρίζει μία εντυπωσιακή ρωμα­νική γέφυρα του 14ου αιώνα με 5 καμάρες. Τότε χτίστηκε και το ομώνυμο παρεκκλήσι στην περιοχή, πάνω σε προϊ­στορικό ντολμέν. Το χωριό που αναπτύ­χθηκε ως τόπος προσκυνήματος τον 16ο αιώνα, γύρω από το παρεκ­κλήσι, περιλαμβάνεται στο Εθνικό Πάρκο των Ευρωπαϊ­κών Κορυφών. Η γέφυρα είναι μία από τις εισόδους στο πάρκο. Στο ίδιο πάρκο, θα δούμε και το χωριό Κοβα­δόνγκα. Εκεί σημειώθηκε το 722 η πρώτη μεγάλη νίκη του χριστιανικού στρατού εναντίον των Μαυριτανών, οπότε θεωρείται η απαρχή της Επανάκτη­σης της Ισπανίας. Στην εκδρομή μας θα οδηγήσουμε μέσα στο πάρκο και θα α­πολαύσουμε την εντυπω­σιακή ορεινή φύση με τα κατα­πράσινα δάση και τις χιο­νισμένες βουνοκορφές. Διανυ­κτέρευση στο Οβιέδο.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΟΒΙΕΔΟ – ΚΑΤΕΔΡΑΛΕΣ – ΛΟΥΓΟ – ΑΡΖΟΥ – ΜΟΝΤΕ ΝΤΟ ΓΚΟΖΟ – ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ

Αφήνουμε πίσω μας το Οβιέδο και θα κινηθούμε δυτικά στην Ισπανική Ριβιέρα του Ατλαντικού.  Σταματάμε στην εκπληκτική παραλία Κατεντράλες για τις απαραίτητες φωτό και στην συνέχεια μπαίνουμε  στην περιοχή της Γα­λικίας.

Πρώτος σταθμός μας θα είναι η πόλη Λούγο, κατά πολ­λούς η ομορφότερη της περιο­χής. Είναι η μοναδική πόλη στον κόσμο που περιβάλλε­ται εξ ολοκλήρου από ρωμα­ϊκά τείχη. Αυτά έχουν ύψος 15 μέτρα και μήκος 2.117 μέ­τρα. Κατασκευάστηκαν τον 3ο αιώνα, διαθέτουν 71 πύρ­γους-παρατηρητήρια, 10 εισόδους και διατηρούνται σε ε­ξαιρετική κατάσταση! Φυσικά έχουν χαρακτηριστεί μνη­μείο της UNESCO. Η γέ­φυρα πάνω από τον ποταμό Μίνιο, είναι επίσης ρωμα­ϊκή, επισκευάστηκε όμως πολλές φορές ανά τους αιώ­νες, οπότε έχει αλλοιωθεί ο αρχιτεκτονικός χαρακτήρας της. Η Λούγο, υπήρξε πόλη-σταθμός στον προσκυνη­ματικό δρόμο για το Σαντιάγο ντε Κομπο­στέλα.  Αν υπάρχει χρόνος θα κάνουμε μία ακόμη στάση στην Αρθούα, το τελευταίο χωριό-στάση των προσκυνη­τών. Εκεί ενώνονται ο δρόμος που κατέβαινε από τη Γαλ­λία και ο δρόμος που κατέβαινε από την Κε­ντρική Ευρώπη, για το μοναστήρι.

Θα ακολουθήσουμε κι εμείς αυτόν τον δρόμο των προ­σκυνητών μέχρι το τέρμα του και ένα τμήμα του, για πε­ρί­που 90 λεπτά, μπορούμε να το περπατήσουμε (προ­αιρε­τικά). Έχουμε επιλέξει μία όμορφη διαδρομή, με στάση στο Μόντε ντο Γκόσο (Λόφος της Χαράς) που ιστορικά ήταν η τελευταία στάση των πιστών πριν από το τέρμα. Από τον συγκεκριμένο λόφο, μπορούμε να δούμε σήμερα, όπως έβλεπαν και οι προσκυνητές τον μεσαίωνα, τα καμπανα­ριά του Σαντιάγο ντε Κομπο­στέλα.  Άφιξη στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενο­δοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Σαντιάγο ντε Κομπο­στέλα. 

9η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ – ΑΚΡΩΤΗΡΙΟ ΦΙΝΙΣΤΕΡΡΕ – ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ

Σήμερα θα αφιερώσουμε το πρωινό μας στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα. Στην ξενάγησή μας θα περπατήσουμε στη μεσαιωνική πόλη και θα κατανοήσουμε τον πολύ σημαντικό ρόλο της. Αυτή ήταν η ιερή πόλη του ισπα­νικού μεσαίωνα, η χριστιανική πρωτεύουσα των μεγά­λων βασιλέων της Ισπανίας. Θα δούμε την κεντρική Πλατεία Ομπραδόιρο με το αναγεννησιακό ανάκτορο Ραχόι, του 1766, στο οποίο σήμερα κατοικεί ο Πρόε­δρος της Γαλικίας. Στην ίδια πλατεία βρίσκεται και ο κα­θεδρικός Σαντιάγο ντε Κομποστέλα (9ος αι.),  από τους ελάχιστους ναούς παγκοσμίως που είναι χτισμένοι πάνω σε τάφο Αγίου. Θα δούμε επίσης τον ναό Σάντα Μαρία ντο Σαρ του 12ου αιώνα. Το μπαρόκ Αβαείο Σαν Μαρτίν Πινάριο του 16ου αιώνα. Στη βόλτα μας θα πε­ράσουμε και από το Πανεπιστήμιο, το οποίο με την ευ­λογία του Πάπα Ιούλιου Β’ άρχισε να λειτουργεί το 1504. Μετά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, καφέ ή γεύμα αλλά και για να επισκεφτούμε κάποιο από τα ω­ραία μουσεία της πόλης, όπως το Μοντέρνας Τέχνης ή την Ακαδημία της Μουσικής.

(ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ειδικά για την αναχώρηση 17/7, η σημερινή ημέρα συμπίπτει με τον εορτασμό του Αγίου Ιακώβου, πολιούχου της πόλης και προστάτη της Ισπανίας! Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη, μια μοναδική ευκαιρία να χαρούμε το Σαντιάγκο όταν φορά τα γιορτινά του!)

Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για μία εκδρομή στο Α­κρωτήριο Φινιστέρρε που θεωρείται το δυτικότερο ά­κρο της Ιβηρικής Χερσονήσου. Η ονομασία του είναι ρωμαϊκή και σημαίνει το Τέλος της Γης. Η διαδρομή μας, κατά μήκος του Ατλαντικού, μέχρι το ακρωτήριο θα εί­ναι πολύ εντυπωσιακή. Θα περάσουμε από την Κόστα ντε Μόρτε (Ακτή του Θανάτου) μέσα από απόκρη­μνους βράχους, απότομες χαράδρες γκρεμούς και πλαγιές που κόβουν την ανάσα. Στο Ακρωτήριο Φινι­στέρρε θα κάνουμε στάση για καφέ και φωτογραφίες. Διανυκτέρευση στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΝΤΕ ΚΟΜΠΟΣΤΕΛΑ – ΠΟΝΤΕΒΕΔΡΑ – ΚΟΜΠΑΡΡΟ – ΠΟΡΤΟ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό ελεύθερο. Το μεσημέρι αναχωρούμε νότια, με τε­λικό προορισμό το αερο­δρόμιο του Πόρτο, στην Πορτο­γαλία. Θα περάσουμε μέσα από την παραδεισένια οινο­παραγωγό περιοχή Ρίας Μπάσας, όπου παράγεται το ε­κλεκτό λευκό κρασί της Ισπανίας. Η καλλιέργεια των αμπε­λιών εισήχθη στην περιοχή από τους Ρωμαίους. Συνεχί­στηκε και εμπορευ­ματοποιήθηκε από γάλους μοναχούς τον 12ο αιώνα. Τον 14ο και τον 15ο αιώνα αναπτύχθηκε ακόμη περισ­σότερο, χάρη στο εμπόριο με τον Νέο Κό­σμο.

Καθ’ οδόν θα κάνουμε μία πρώτη στάση στην Ποντε­βέ­δρα μια πανέμορφη πεζοδρομημένη μεσαιωνική πόλη, τη δεύτερη σημαντικότερη στη Γαλικία μετά το Σα­ντιάγο ντε Κομποστέλα. Αναπτύχθηκε και αυτή τον 9ο αιώνα, ως σταθμός στον προσκυνηματικό δρόμο από την Πορτο­γαλία. Σύμφωνα με τον μύθο, την ίδρυσε στην αρχαιότητα ο Τεύκρος, γιος του Τελαμώνα, βασι­λιά της Σαλαμίνας και ήρωας του Τρωικού Πολέμου. Γε­νικότερα πιστεύεται πως οι αρχαίοι Έλληνες είχαν φτά­σει μέχρι την Ποντεβέδρα λόγω του εμπορίου.

Η επόμενη στάση μας θα γίνει στο Νο 1 ωραιότερο ψα­ροχώρι της Ισπανίας, το Κομπάρρο. Εκεί θα δούμε εκ­πλη­κτική ρουστίκ αρχιτεκτονική του 17ου αιώνα. Χαρα­κτηρι­στικό του χωριού είναι οι 8 γρανιτένιοι σταυροί και το γε­γονός πως όλα τα πέτρινα σπίτια στην παραλία, διαθέ­τουν από μία μεγάλη σιταποθήκη, στην οποία πα­ραδο­σιακά φυλάσσονταν το καλαμπόκι και τα ψάρια.

Μετά θα περάσουμε τα ισπανο-πορτογαλικά σύνορα και θα συνεχίσουμε για το αεροδρόμιο του Πόρτο απ’ όπου θα αναχωρήσουμε με τη νυχτερινή  πτήση μας για την Α­θήνα.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1159 € 360 €
Twin Room 1159 € 360 €
Triple Room 1159 € 360 €
Single Room 1659 € 360 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1229 € 360 €
Twin Room 1229 € 360 €
Triple Room 1229 € 360 €
Single Room 1729 € 360 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1199 € 360 €
Twin Room 1199 € 360 €
Triple Room 1199 € 360 €
Single Room 1699 € 360 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1259 € 360 €
Twin Room 1259 € 360 €
Triple Room 1259 € 360 €
Single Room 1759 € 360 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1179 € 360 €
Twin Room 1179 € 360 €
Triple Room 1179 € 360 €
Single Room 1679 € 360 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1149 € 360 €
Twin Room 1149 € 360 €
Triple Room 1149 € 360 €
Single Room 1649 € 360 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1149 € 360 €
Twin Room 1149 € 360 €
Triple Room 1149 € 360 €
Single Room 1649 € 360 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1249 € 360 €
Twin Room 1249 € 360 €
Triple Room 1249 € 360 €
Single Room 1749 € 360 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1319 € 360 €
Twin Room 1319 € 360 €
Triple Room 1319 € 360 €
Single Room 1819 € 360 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1289 € 360 €
Twin Room 1289 € 360 €
Triple Room 1289 € 360 €
Single Room 1789 € 360 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1349 € 360 €
Twin Room 1349 € 360 €
Triple Room 1349 € 360 €
Single Room 1849 € 360 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1269 € 360 €
Twin Room 1269 € 360 €
Triple Room 1269 € 360 €
Single Room 1769 € 360 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1239 € 360 €
Twin Room 1239 € 360 €
Triple Room 1239 € 360 €
Single Room 1739 € 360 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1329 € 360 €
Twin Room 1329 € 360 €
Triple Room 1329 € 360 €
Single Room 1829 € 360 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1679 € 0 €
Twin Room 1679 € 0 €
Triple Room 1679 € 0 €
Single Room 2179 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1749 € 0 €
Twin Room 1749 € 0 €
Triple Room 1749 € 0 €
Single Room 2249 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1719 € 0 €
Twin Room 1719 € 0 €
Triple Room 1719 € 0 €
Single Room 2219 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1779 € 0 €
Twin Room 1779 € 0 €
Triple Room 1779 € 0 €
Single Room 2279 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1699 € 0 €
Twin Room 1699 € 0 €
Triple Room 1699 € 0 €
Single Room 2199 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1669 € 0 €
Twin Room 1669 € 0 €
Triple Room 1669 € 0 €
Single Room 2169 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1769 € 0 €
Twin Room 1769 € 0 €
Triple Room 1769 € 0 €
Single Room 2269 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 700

26/06/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:55

11:45

Α3 725

06/07/2022

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:40

06:25

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 700

03/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:55

11:45

Α3 725

13/07/2022

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:40

06:25

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 700

17/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:55

11:45

Α3 725

27/07/2022

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:40

06:25

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 700

24/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:55

11:45

Α3 725

03/08/2022

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:40

06:25

 

   

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 700

07/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:55

11:45

Α3 725

17/08/2022

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:40

06:25

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 700

14/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:55

11:45

Α3 725

24/08/2022

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:40

06:25

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 700

21/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:55

11:45

Α3 725

31/08/2022

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:40

06:25

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 700

18/09/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

08:55

11:45

Α3 725

28/09/2022

ΠΟΡΤΟ – ΑΘΗΝΑ

00:40

06:25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1757

22/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:00

07:35

LH 1782

22/10/2022

ΜΟΝΑΧΟ – ΠΟΡΤΟ

08:25

10:20

LH 1145

31/10/2022

ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

17:50

20:00

LH 1284

31/10/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:50

00:35+1

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • 9 συνολικά διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα κεντρικά ξενοδοχεία 4*
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Όλες οι μεταφορές, μετακινήσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Η είσοδος στο μουσείο Guggenheim
 • Οι ειδικά προγραμματισμένες πεζοπορικές βόλτες σε επιλεγμένα γραφικά μονοπάτια (για όσους επιθυμούν να περπατήσουν)
 • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί για τις εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις που προβλέπονται από το πρόγραμμα (Bilbao, Oviedo, Santiago de Compostela)
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο Versus Travel
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.  
   

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ            

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 360 €
 • Είσοδοι σε αξιοθέατα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν Απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Το δημοφιλές, δοκιμασμένο και «καθιερωμένο» πλέον πρόγραμμα του Versus Travel στη Βόρεια Ισπανία και τη Χώρα των Βάσκων. Ένα ταξίδι διαφορετικό από όλα τα άλλα ταξίδια στην Ιβηρική Χερσόνησο, σωστά οργανωμένο, που θα βρείτε μόνο στο Versus Travel.

Περιλαμβάνει:

 • Διαμονή σε ιστορικές πόλεις. Μόνο στο Versus δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα και όχι στην Λα Κορούνια ή σε άλλη πόλη. Επίσης τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ιστορικό Οβιέδο και όχι σε άλλες ανούσιες πόλεις. Δύο (2) διανυκτερεύσεις στο Μπιλμπάο και από μία (1) διανυκτέρευση στο θέρετρο Σαν Σεμπαστιάν και στη Βιτόρια.
 • Τέλειες πτήσεις χωρίς πισωγυρίσματα. Από τη Μαδρίτη ανεβαίνουμε προς τη βόρεια Ισπανία και αφού διασχίσουμε όλη τη βόρεια ακτογραμμή της χώρας, καταλήγουμε στο Πόρτο για την επιστροφή μας.
 • Επιλεκτική διαμονή σε ιστορικές πόλεις-αριστουργήματα, που φέρουν έντονα τα σημάδια ένδοξου παρελθόντος, δίπλα στα σημαντικότερα αξιοθέατα (Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα, Οβιέδο) και όχι σε περιφερειακές, εμπορικές, τουριστικές και αποκεντρωμένες περιοχές άλλων προγραμμάτων, που επισκέπτονται τις πόλεις αυτές με κουραστικές ημερήσιες εκδρομές.
 • Εξασφαλίζουμε είσοδο στο εκπληκτικό Μουσείο Γκούγκενχαϊμ στο Μπιλμπάο και δεν το βλέπουμε μόνο απ’ έξω. Τα εισιτήρια είναι προκρατημένα για να αποφύγουμε δυσάρεστες εκπλήξεις και ουρές. ΜΟΝΟ ΣΤΟ VERSUS ξενάγηση στο Γκούγκενχαϊμ με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό.
 • Στάση και επίσκεψη στο Μπούργκος της Καστίλης, την παλιά πρωτεύουσα της Ισπανίας, πριν πάρει τη θέση της η Μαδρίτη
 • Επίσκεψη στις μεσαιωνικές Λαγκουάρδια και Λαμπαστίδα, που βρίσκονται στη διάσημη οινοπαραγωγό περιοχή Ριόχα Αλαβέσα.
 • Επίσκεψη στη θρυλική Γκερνίκα που ενέπνευσε στον Πικάσο έναν από τους διασημότερους πίνακες όλων των εποχών 
 • Περιλαμβάνονται εκδρομές, που σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές, όπως στην Κοβαδόνγκα μέσα στο Εθνικό Πάρκο Πίκος ντε Εουρόπα και στο Ακρωτήριο Φινιστέρρε, το δυτικότερο άκρο της Ισπανίας στον Ατλαντικό.
 • Επιλεγμένες περιπατητικές ξεναγήσεις (για όσους επιθυμούν), όπως στον βαθιά ιστορικό μεσαιωνικό προσκυνηματικό δρόμο του 9ου αιώνα προς στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα.
 • Τα ξενοδοχεία μας είναι 4*, με εξαιρετικές υπηρεσίες, τα περισσότερα στο κέντρο των ιστορικών πόλεων.
 • Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα. Στην Ισπανία δεν επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε δημόσιους χώρους χωρίς τοπικούς ξεναγούς και έτσι αν υπάρχει μόνο Έλληνας/ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός, η ξενάγηση περιορίζεται εντός του πούλμαν. Μη συμβιβάζεστε με κουτσουρεμένα προγράμματα!
 • Προσοχή: οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων, τα check-point καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

Highlights

 • Επίσκεψη στο Μπούργκος την ιστορική πρωτεύουσα της Καστίλης
 • Προαγορασμένα εισιτήρια για το Μουσείο Γκούγκενχαϊμ, στο Μπιλμπάο
 • Επίσκεψη στην Γκερνίκα, την πόλη που ενέπνευσε τον Πάμπλο Πικάσο έναν από τους διασημότερους πίνακες όλων των εποχών
 • Επίσκεψη στους φημισμένους αμπελώνες Ριόχα και Ρίας Μπάσας και στις πανέμορφες μεσαιωνικές πόλεις των δύο περιοχών
 • Βόλτα στα λιθόστρωτα σοκάκια της γοητευτικής Σαντιγιάνα ντελ Μαρ
 • Επίσκεψη στο πανέμορφο Καπρίτσο ντε Γκαουντί στο ψαροχώρι-φέουδο Κομίγιας
 • Περπάτημα στον προσκυνηματικό δρόμο του 9ου αιώνα για το Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα αλλά και στο Μονοπάτι της Αρκούδας στην Αστούριας
 • Ξενάγηση στην μόνη πόλη στον κόσμο που περιβάλλεται εξολοκλήρου από ρωμαϊκά τείχη, το Λούγο!
 • Θέαση των καμπαναριών του Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα από τον Λόφο της Χαράς, το θέαμα αυτό αντίκριζαν οι προσκυνητές του Μεσαίωνα… στον δρόμο για το μοναστήρι
 • Επίσκεψη στο Ακρωτήριο Φινιστέρρε, το Τέλος του Κόσμου, κατά τη ρωμαϊκή ονομασία. Είναι το δυτικότερο άκρο της Ισπανίας στον Ατλαντικό
 • Γνωριμία με τη Βιτόρια, την ιστορική πρωτεύουσα στη Χώρα των Βάσκων 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Τέλειες πτήσεις χωρίς πισωγυρίσματα.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο εκπληκτικό Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, τρεις στο ιστορικό Οβιέδο, δύο στο Μπιλμπάο, μία στο υπέροχο Σαν Σεμπαστιάν και στη Βιτόρια.

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2022

Αναχωρήσεις

17/7, 24/7, 7/8, 14/8, 21/8, 18/9, 22/10Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Πλήρης Βόρεια Ισπανία με τη Χώρα των Βάσκων | Καλοκαίρι - Οκτώβριος 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info