fb

Καθολικό Πάσχα σε Γουατεμάλα, Ονδούρα, και το παραδεισένιο Ροατάν (Bay Islands, Καραϊβική της Ονδούρας) | 11.04.2022

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3390€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα θεματικό και πολύ ιδιαίτερο οδοιπορικό του Versus, με κεντρικό άξονα τις φαντασμαγορικές τελετές εορτασμού του Καθολικού Πάσχα από τους Μάγιας της Αντίγουα. Εκτός αυτού θα παρακολουθήσουμε επίσης, το τελετουργικό εορτασμού της θεότητας-αγίου Μαξιμόν (Σαν Σιμόν) στη Λίμνη Ατιτλάν καθώς και τελετή μαγείας από τον ιερέα των Μάγιας (Κιτσέ) στο ορεινό χωριό Τσίτσι. Επίσης θα πάμε στην πανάρχαια αγορά των Μάγια, που εξακολουθεί να γίνεται και σήμερα, στην πλατεία του χωριού Τσίτσι.

Από το πρόγραμμά μας όμως δεν θα λείπουν αποκλειστικές επισκέψεις και διαδρομές σε πυκνές ηφαιστειακές ζούγκλες της απάτητης Γουατεμάλας, μπάνιο σε τιρκουάζ λίμνες πάνω σε φυσική γέφυρα στην κοιλάδα Σεμούκ Τσαμπέι, επίσκεψη στο καθόλου τουριστικό λιμάνι Λίβινγκστον στην Καραϊβική και βαρκάδα στον ποταμό Ρίο Ντούλσε που διατρέχει την πόλη. Καθώς και ξεναγήσεις σε εκπληκτικές ολόκληρες αρχαίες πόλεις των Μάγια στη Γουατεμάλα (Τικάλ) και στην Ονδούρα (Κοπάν). Μία μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία του Versus, εντελώς ξεχωριστή, που θα σας μείνει αξέχαστη για πάντα.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από την Πόλη της Γουατεμάλας, πρωτεύουσα της χώρας, απ΄όπου πηγαίνουμε απευθείας στη Λίμνη Ατιτλάν. Εκεί διανυκτερεύουμε, κάνουμε κρουαζιέρα στη λίμνη και επισκεπτόμαστε το πιο γραφικό από τα 13 παρόχθια χωριά, το Σαντιάγο Ατιτλάν, για να παρακολουθήσουμε την τελετή της θεότητας-αγίου Μαξιμόν. Ακολουθεί η πόλη-μνημείο της UNESCO, Αντίγουα, στην οποία θα συμμετάσχουμε στις λαμπρές τελετές του Καθολικού Πάσχα που διοργανώνουν οι Μάγια.

Επόμενος σταθμός μας θα είναι η Κομπάν, ορεινή πόλη στην Κεντρική Γουατεμάλα, χτισμένη μέσα στη ζούγκλα και σε απέραντες φυτείες καφέ και κάρδαμου. Επισκεπτόμαστε την κοιλάδα-φυσικό μνημείο Σεμούκ Τσαμπέι, την αρχαία πόλη των Μάγια, Φλόρες, που είναι χτισμένη πάνω σε νησάκι στη Λίμνη Πετέν και τον αρχαιολογικό χώρο των Μάγια, Τικάλ. Ακολουθεί η απάτητη Λίβινγκστον, το λιμάνι της Γουατεμάλας στην Καραϊβική, στο οποίο μπορούμε να φτάσουμε μόνο με πλοιάριο, μέσω Ρίο Ντούλσε. Μετά σειρά έχει η αρχαία και πανίσχυρη πόλη Κοπάν, στα σύνορα της Γουατεμάλας με την Ονδούρα, και τα παραδεισένια νησάκια Bay Islands της Ονδούρας, στην Καραϊβική, με τελευταίο μας σταθμό την πόλη Σαν Πέδρο Σούλα, στην Ονδούρα, πριν το ταξίδι της επιστροφής μας

 

Μόνο Στο Versus

Ένα άρτια οργανωμένο εξερευνητικό ταξίδι του Versus που συνδυάζει το φημισμένο Καθολικό Πάσχα στη Γουατεμάλα, με την πλούσια ηφαιστειακή φύση της χώρας, την παράδοση και τις τελετές μαγείας των Μάγια με απίστευτες προκολομβιανές πόλεις και Καραϊβική. Ακόμα ένα highlight είναι η σπάνια επίσκεψη στο νησί Ροατάν, το πιο εξωτικό πρόσωπο της Ονδούρας στην Καραϊβική!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Αποκλειστικότητα του Versus: Επίσκεψη στην άγνωστη κοιλάδα Σεμούκ Τσαμπέι, που είναι πνιγμένη μέσα στην ηφαιστειακή ζούγκλα και μπάνιο στις ασβεστολιθικές τιρκουάζ πισίνες της φυσικής γέφυρας
 • Αποκλειστικότητα του Versus: Σπάνια επίσκεψη και διαμονή στο νησί Ροατάν στα παραδεισένια Bay Islands της Ονδούρας στην Καραϊβική
 • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις στα καλύτερα ξενοδοχεία ανά πόλη και περιοχή στη Γουατεμάλα και στην Ονδούρα
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην πόλη-μνημείο της UNESCO, Αντίγουα, για να την απολαύσουμε και να συμμετάσχουμε στον εορτασμό της Μεγάλης Εβδομάδας, χωρίς κουραστικά πηγαινέλα από την Πόλη της Γουατεμάλας
 • Συμμετοχή στα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας στην Αντίγουα και ειδικές ξεναγήσεις στα πολλά αξιοθέατα της πόλης
 • Κρουαζιέρα στη λίμνη Ατιτλάν και επίσκεψη στο σημαντικότερο από τα 13 ψαροχώρια των Μάγια, το Σαντιάγο Ατιτλάν
 • Στο Σαντιάγο Ατιτλάν, παρακολουθούμε τον εορτασμό του Μαξιμόν (Σαν Σιμόν), τοπικού ιστορικού Αγίου των Μάγια από την εποχή των κονκισταδόρες – η γιορτή γίνεται 2 φορές τον χρόνο
 • Επίσκεψη στο χωριό των Μάγια, Τσιτσικαστενάγο, όπου διοργανώνεται το ιστορικό παζάρι τους από τους προκολομβιανούς χρόνους. Πηγαίνουμε την ημέρα που γίνεται το παζάρι
 • Παρακολουθούμε σπάνια τελετή μαγείας των ιερέων Κετσί, των Μάγια, στο Τσιτσικαστενάγο
 • Επίσκεψη στα απίθανα αρχαιολογικά πάρκα Τικάλ (Γουατεμάλα) και Κοπάν (Ονδούρα), δύο ολόκληρες μεγαλειώδεις πόλεις των Μάγια
 • Μόνο στο Versus: μοναδική εμπειρία για τους Έλληνες ταξιδιώτες η διάσχιση της πυκνής ζούγκλας στα άδυτα της Γουατεμάλας, από την Τικάλ μέχρι την απάτητη Λίβινγκστον, το μόνο τμήμα της Γουατεμάλας που βρέχεται από την Καραϊβική
 • Διάπλους με σκάφος του ποταμού Ρίο Ντούλσε που εκβάλλει στην Καραϊβική.
 • Έλληνας αρχηγός, εξαιρετικά έμπειρος και πολύ καλά καταρτισμένος, μαζί σας σε όλο το ταξίδι από την Αθήνα

Το ταξίδι μας

 • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Παναχατσέλ (2), Αντίγουα (3), Κομπάν (2), Φλόρες (1), Λίβινγκστον (1), Κοπάν (1), Νησί Ροατάν (2), Σαν Πέδρο Σούλα (1) 
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά. Στο Νησί Ροατάν πρωινό (υπάρχουν πολλές επιλογές και εστιατόρια πάνω στη θάλασσα)
 • Μετακινήσεις: αεροπλάνο, κλιματιζόμενο πούλμαν, πλοιάρια
 • Ξενοδοχεία 4*,5*. Στο Νησί Ροατάν απλό, παραδοσιακό ξενοδοχείο 3* sup.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα – πτήση για Πόλη Γουατεμάλας

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσων σταθμών για τη Γουατεμάλα και την πρωτεύουσά της, την Πόλη της Γουατεμάλας.

 

2η ημέρα: Πόλη Γουατεμάλας – Παναχατσέλ (λίμνη Ατιτλάν)

Αμέσως μετά την άφιξή μας στην Πόλη της Γουατεμάλας, θα μεταφερθούμε οδικώς στη Λίμνη Ατιτλάν, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας. Η Ατιτλάν είναι η βαθύτερη λίμνη στην Κε­ντρική Αμερική, με μέγιστο βάθος 340 μέτρα, και περιβάλλεται από ηφαίστεια. Στις όχθες της υπάρχουν 13 ψαροχώρια, στα οποία κατοικούν ινδιάνοι Μάγια και τα οποία τη δεκαετία του 1960 ήταν γεμάτα με αμερικανούς χίπις... Η Ατιτλάν θεωρείται μια από τις πιο όμορφες λίμνες στο κόσμο λόγω της μεγάλης καθαρότητας αλλά και της χρωματικής εναλλαγής των νε­ρών της – στη διάλεκτο των Μάγια, Ατιτλάν σημαίνει «εκεί ό­που χρωματίζεται το ουράνιο τόξο».

Τα χωριά της λίμνης επι­κοινωνούν μεταξύ τους μόνο με πλοιάρια και με την υπό­λοιπη χώρα με δρόμους που κατεβαίνουν από τα γύρω η­φαίστεια. Στον πυθμένα έχουν ανακαλυφθεί ολόκληρες πό­λεις, της Προκλασικής Περιόδου των Μάγια.

Φτάνουμε στην πόλη Παναχατσέλ στη βόρεια όχθη της Λί­μνης Ατιτλάν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Παναχατσέλ.

 

3η ημέρα: Παναχατσέλ – Σαντιάγο Ατιτλάν (Κρουαζιέρα) – Παναχατσέλ

Σήμερα το πρόγραμμά μας είναι αφιερωμένο στη Λίμνη Ατιτ­λάν. Θα κάνουμε κρουαζιέρα και θα καταλήξουμε στο μεγα­λύτερο, πολυπληθέστερο και εντυπωσιακότερο από τα πα­ρόχθια χωριά, το Σαντιάγκο Ατιτλάν. Ο οικισμός είναι πολύ γραφικός και οι κάτοικοι φορούν παραδοσιακές φορεσιές. Οι χωρικοί του Σαντιάγο Ατιτλάν, λατρεύουν τη θεότητα Μα­ξιμόν ή αλλιώς Σαν Σιμόν. Πρόκειται για ένα μείγμα παγανι­σμού και καθολικισμού, που συμβολίζει το φως και το σκο­τάδι. Οι ρίζες της θεότητας ανάγονται στην προκολομβιανή εποχή των Μάγια. Η γέννησή της όμως, στη σημερινή μορφή, χρονολογείται τον 16ο αιώνα, με την κατάληψη της Γουατεμάλα από τους κονκισταδόρες και την υποχρεωτική διάδοση του καθολικισμού.

Στο χωριό θα επισκεφτούμε την καθολική εκκλησία των αποίκων (16ος αιώνας) και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στην αγορά. Σημειωτέον ότι τα υ­φαντά του Σαντιάγο Ατιτλάν φημίζονται σε όλη τη Γουατε­μάλα. Επίσης θα παρακολουθήσουμε την τελετή εορτασμού του Μαξιμόν από τους Μάγια. Διανυκτέρευση στην Παναχατσέλ.

4η ημέρα: Παναχατσέλ – Τσιτσικαστενάγο (Τελετές Μαγείας) – Αντίγουα

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας την Παναχατσέλ και θα κα­τευθυνθούμε ανατολικά. Πρώτος μας σταθμός θα είναι η ιν­διάνικη ορεινή πολίχνη Τσιτσικαστενάγο (=Πόλη με Τσουκνί­δες), η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 2.000 μέτρα.

Η πόλη αυτή, εν συντομία Τσίτσι, έχει 2 βασικά και πολύ ιστο­ρικά αξιοθέατα. Το πρώτο είναι το μεγάλο παζάρι των Μάγια, το οποίο διοργανώνεται από την προκολομβιανή εποχή, στην κεντρική πλατεία. Αυτή είναι η  μεγαλύτερη και εντυπωσιακό­τερη αγορά της Γουατεμάλας και λειτουργεί κάθε Πέμπτη και Κυριακή. Από βραδύς μαζεύονται στην πλατεία Ινδιάνοι από 60 χωριά της γύρω περιοχής και το πρωί στήνουν τους πά­γκους τους, όπου πουλάνε κεραμικά, υφαντά, μάσκες, λου­λούδια, τοπικά τρόφιμα. Μιλάμε για ένα εξωτικό υπερθέαμα, το οποίο θα επισκεφθούμε.

Το άλλο σπουδαίο αξιοθέατο της Τσίτσι είναι ο καθολικός ναός Σάντο Τομάς, που βρίσκεται στην εμπορική πλατεία και είναι χτισμένος πάνω σε προηγούμενο ναό των Μάγια. Οι ιερείς των Μάγια, οι Κιτσέ, εξακο­λουθούν να χρησιμοποιούν τα σκαλοπάτια σε τελετές στις ο­ποίες καίνε διάφορα αρωματικά και κεριά.

Στην Τσίτσι, έχει την έδρα της και η Αδελφότητα του Πασκουάλ Αμπάχ. Το Πασκουάλ Αμπάχ είναι ένα γλυπτικό μνημείο των Μάγια, που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη μέσα στο δά­σος. Σε παρακείμενη πλάκα αναγράφονται τα κατορθώματα του αρχαίου βασιλιά Τοχίλ (=Μοίρα). Πάνω στην πλάκα πραγ­ματοποιούνται τελετές από τους Κιτσέ. Εμείς σήμερα θα έ­χουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία τελετή.

Τελευταίος σταθμός μας, θα είναι η πρώην πρωτεύουσα της χώρας (1541-1776), η Αντίγουα. Η Αντίγουα στα χρόνια της ακμής της ήταν κέντρο των ιεραποστολών. προσηλυτισμού των ιθαγενών. Ολόκληρη η πόλη είναι ένα αρχιτεκτονικό μου­σείο που συνδυάζει καλά διατηρημένα μπαρόκ κτίρια με μου­δέχαρ. Το στυλ μουδέχαρ περιλαμβάνει στοιχεία αραβικά, ρο­μανικά, γοτθικά και αναγεννησιακά και αντικατοπτρίζει την ι­στορία της μητροπολιτικής Ισπανίας.

Σε όλα τα παραπάνω, στην Αντίγουα, προστίθενται τα εντυπωσιακά απομεινάρια των πρώτων αποικιακών εκκλησιών του 16ου αιώνα αλλά η πανσπερμία χρωμάτων στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Ινδιάνων Μάγια. Όπως αντιλαμβάνεστε ολόκληρη η πόλη έχει χαρακτηριστεί μνημείο της UNESCO. Όχι όμως μόνο για την αρχιτεκτονική της, αλλά και για τη μεγάλη θρησκευτική παρά­δοσή της στους εορτασμούς του Καθολικού Πάσχα, που βα­σίζονται σε έναν συνδυασμό του ρωμαιοκαθολικισμού με τον παγανισμό.

Άφιξη και ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την Αντίγουα. Θα περπατήσουμε σε λιθόστρωτα δρομάκια που οδηγούν σε πολύχρωμες αγορές, αποικιακές κατοικίες, ατμο­σφαιρικά ξενοδοχεία, γραφικά εστιατόρια, ανθισμένες αυλές, εντυπωσιακά μέγαρα. Στη βόλτα μας θα δούμε και παραδο­σιακά υφαντήρια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Αντίγουα. 

5η ημέρα: Αντίγουα (Ξενάγηση)

Σήμερα το πρόγραμμά μας είναι αφιερωμένο στην Αντίγουα. Μαζί με τον αρχηγό μας θα περιηγηθούμε στην πόλη για να απολαύσουμε τη μοναδική ατμόσφαιρα και την αρχιτεκτονική της και να επισκεφτούμε τα πολύ σημαντικά αξιοθέατά της.

Η Αντίγουα περιβάλλεται από 3 ηφαίστεια. Αυτό σημαίνει πως σε όλη την ιστορία της, καταστράφηκε αρκετές φορές εξαιτίας σεισμών. Στους 3 αιώνες, πάντως, στους οποίους αναπτύ­χθηκε, δομήθηκε σύμφωνα με πολεοδομικά σχέδια εμπνευ­σμένα από την Ιταλική Αναγέννηση και απέκτησε πολλά εντυ­πωσιακά μνημεία. Τα περισσότερα από τα κτίρια που θα δούμε στην ξενάγησή μας χρονολογούνται τον 17ο και τον 18ο αιώνα.

Το Κεντρικό Πάρκο, γνωστό και ως Πλατεία των Όπλων, είναι η καρδιά της πόλης. Στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει το Σιντρι­βάνι των Σειρήνων, σχεδιασμένο από τον Μιγκέλ Πόρας το 1739. Γύρω από την πλατεία βρίσκονται, το μπαρόκ Δημαρχείο, η Αψίδα της Σάντα Καταλίνα με το ρολόι και ο Καθεδρικός Ναός του Σαν Χοσέ.

Στην πλατεία βρίσκεται και το Παλάτι του Αρχηγού-Στρατηγού, χτίστηκε το 1558 ως κατοικία του ισπανού διοικητή της Γουατε­μάλα. Αντικατοπτρίζει όλη την πολυτέλεια και την τρυφηλή ζωή του εκάστοτε κυβερνήτη, της οικογένειας και των φίλων του. Πέρα από παλάτι-κατοικία, ήταν και διοικητικό κέντρο όσο η Α­ντίγουα ήταν πρωτεύουσα. Εξαιτίας των σεισμών ανακατα­σκευάζεται τακτικά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης οι εκκλησίες της Αντίγουα: Λας Καπουσίνας, Λα Μερσέδ και Ελ Κάρμεν. Η Καπουσίνας ή­ταν μοναστήρι των Καπουτσίνων. Κατασκευάστηκε το 1736. Διανυκτέρευση στην Αντίγουα.

6η ημέρα: Αντίγουα (Τελετές Μεγάλης Εβδομάδας)

Σήμερα το πρόγραμμά μας είναι αφιερωμένο στον εορτασμό του Πάσχα από τους κατοίκους της Αντίγουα, που στην πλειο­νότητά τους είναι απόγονοι των Μάγια. Οι τελετές της Μεγάλης Εβδομάδας εδώ είναι οι πιο ξακουστές και οι πιο εντυπωσιακές σε όλη τη Γουατεμάλα. Οι εκκλησίες στολίζονται με λουλούδια και πολύχρωμα υφάσματα, το ίδιο και τα αγάλ­ματα των αγίων, μέσα σε αυτές, πολλά από τα οποία χρονολο­γούνται στους πρώτους αποικιακούς χρόνους.

Ιδιαί­τερα εντυπωσιακοί είναι οι στολισμοί στις εκκλησίες Λα Μερ­σέδ, Σαν Φρανσίσκο και Σχολή του Χριστού. Επίσης οι κάτοικοι κρεμάνε στα παράθυρα και στις πόρτες των σπιτιών τους κουρτίνες, φιόγκους και χάρτινα διακοσμητικά σε μοβ, κόκ­κινο, λιλά και κίτρινο χρώμα, τα οποία συμβολίζουν τα Άγια Πάθη και την Ανάσταση. Οι δρόμοι στρώνονται με αλφό­μπρας, δηλαδή με χειροποίητα χαλιά που υφαίνονται από λουλούδια.

Διοργανώνονται, επίσης, περιφορές αρμάτων, που φτάνουν τα 18 μέτρα μήκος και φέρουν αγάλματα του Χριστού και της Παναγίας. Οι γλύπτες και οι ζωγράφοι των α­γαλμάτων αντλούν τα θέματά τους από το Ευαγγέλιο και δια­γωνίζονται κάθε χρονιά ποιος θα κάνει το πιο εντυπωσιακό άρμα.

Τα άρματα τα μεταφέρουν από 50 έως 100 κουκουρού­τσος, δηλαδή ντόπιοι πιστοί, που φορούν μοβ ράσα με λευκές ζώνες. Κατά την περιφορά, ορχήστρες παίζουν θρησκευτικά εμβατήρια έξω από κάθε εκκλησία και εκεί συγκεντρώνεται ο κόσμος για φαγητό, ποτό και διάφορα παιχνίδια. Εμείς θα συμμετάσχουμε σε αυτές τις τελετές και θα βοηθήσουμε στους στολισμούς και στην ύφανση των αλφόμπρας. Διανυκτέρευση στην Αντίγουα. 

7η ημέρα: Αντίγουα – Κομπάν

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας την Αντίγουα και θα οδεύ­σουμε βορειοδυτικά με προορισμό την ορεινή πόλη Κομπάν, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο 1320 μέτρα και φημίζεται για τις τεράστιες φυτείες καφέ και κάρδαμου που καλλιεργούνται από τον 19ο αιώνα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξε­νοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη και στη γύρω περιοχή.

Η Κομπάν περιβάλλεται από βουνά, με πλούσια βλάστηση, που είναι γεμάτα με ορχιδέες. Έμβλημα της πόλης είναι η σπά­νια λευκή ορχιδέα με την ονομασία Μόνχα. Η πόλη, λόγω της τοποθεσίας της και της εντυπωσιακής φύσης, θεωρείται ση­μαντικός οικοτουριστικός  προορισμός. Πολύ κόντα βρίσκο­νται 4 προστατευόμενα φυσικά πάρκα: το Εθνικό Πάρκο Λας Βικτόριας, το Εθνικό Αποικιακό Πάρκο Σαν Χοσέ, το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσα Λατσουά και ο Βιότοπος Μάριο Νταρί Ριβέρα. Αυτά τα πάρκα είναι γεμάτα με καταρράκτες, σπήλαια και ζούγκλα στην οποία ζουν τα πολύ σπάνια κόκκινα πουλιά της Κεντρικής Αμερικής με την ονομασία Κετζάλ. Διανυκτέρευση στην Κομπάν. 

8η ημέρα: Κομπάν – Σεμούκ Τσαμπέι – Κομπάν

Σήμερα το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει μία απίθανη και πολύ σπάνια ημερήσια εκδρομή στο Φυσικό Μνημείο Σεμούκ Τσαμπέι, που στη γλώσσα των Μάγια σημαίνει Εκεί όπου ο Ποταμός Κρύβεται Κάτω από τις Πέτρες. Η περιοχή βρίσκεται κοντά στην πόλη των Μάγια, Κεκτσί. Πρόκειται για μία κατα­πράσινη κοιλάδα, σφηνωμένη μέσα στα βουνά, η οποία έχει μία φυσική γέφυρα από ασβεστόλιθο, μήκους 300 μέτρων. Κάτω από τη γέφυρα ρέει ο ποταμός Καχαμπόν. Πάνω στη γέφυρα, σχηματίζονται πολλές μικρές φυσικές πισίνες, η μία δίπλα στην άλλη σε σειρά, που προσφέρονται για κολύμπι.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ καλά κρυμμένη, τη γνωρί­ζουν οι ντόπιοι αλλά ελάχιστοι τουρίστες φτάνουν ως εκεί. Ε­μείς σήμερα θα την απολαύσουμε σε όλο της το μεγαλείο. Το καλύτερο σημείο για να δούμε το υπερθέαμα της κοιλάδας εί­ναι το παρατηρητήριο Ελ Μιραδόρ. Η θέα από εκεί είναι κατα­πληκτική, ωστόσο απαιτείται πεζοπορία μέσα στη ζούγκλα για περίπου 45 λεπτά. Αφού χαρούμε το κολύμπι μας και την πλούσια βλάστηση της Σεμούκ Τσαμπέι, θα επιστρέψουμε στη βάση μας. Διανυκτέρευση στην Κομπάν. 

9η ημέρα: Κομπάν – Φλόρες

Φεύγοντας από το Κομπάν θα περάσουμε περισσότερο χρόνο εξερευνώντας την περιοχή: είπαμε, γύρω από το Κομπάν βρίσκονται 4 εθνικά πάρκα άρα οι αφορμές για εξερεύνηση είναι πολλές και δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Κατόπιν οδεύ­ουμε δυτικά με προορισμό τη λίμνη Πετέν και την πολύ γρα­φική πόλη Φλόρες, που είναι χτισμένη πάνω σε νησάκι της λί­μνης. Η Φλόρες ήταν μία πόλη των Μάγια. Κατελήφθη από τους Ισπανούς το 1697, ύστερα από πολύ προσπάθεια. Μετά την ήττα, οι καταληψίες κατέστρεψαν ό,τι υπήρχε από τον οικι­σμό – όσοι Μάγια επιβίωσαν, κατέφυγαν και εγκαταστάθηκαν στη ζούγκλα. Αμέσως μετά την κατάληψη, οι Ισπανοί έχτισαν την καινούργια πόλη – αυτήν που θα δούμε σήμερα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση στη Φλόρες.

 

10η ημέρα: Φλόρες – Αρχαιολογικό Πάρκο Τικάλ – Λίβινγκστον

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας τη Φλόρες και τη Λίμνη Πετέν και οδεύσουμε βόρεια με πρώτο προορισμό το Αρχαιολογικό Πάρκο Τικάλ.

Η Τικάλ, είναι αρχαία πόλη των Μάγια. Βρίσκεται στη Βόρεια Γουατεμάλα, είναι πνιγμένη μέσα στη ζούγκλα και θεωρείται έ­νας από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς και φυσικούς θησαυρούς παγκοσμίως. Γύρω από τον αρχαιολογικό χώρο βρίσκονται υγροβιότοποι, σαβάνα και τροπικά δάση.

Αυτό που θα δούμε εμείς σήμερα στο Αρχαιολογικό Πάρκο Τι­κάλ ξεπερνάει κάθε φαντασία. Στον πυρήνα του αρχαιολογι­κού χώρου, βρίσκεται η μνημειακή Μεγάλη Πλατεία, με δύο με­γάλους ναούς-πυραμίδες στην ανατολική και δυτική πλευρά. Στη βόρεια πλευρά της πλατείας στέκει η Βόρεια Ακρόπολη και στη νότια η Νότια Ακρόπολη. Δυτικά της Νότιας Ακρόπολης απλώνεται η Πλατεία των 7 Ναών και ακόμη πιο δυτικά το συ­γκρότημα του Χαμένου Κόσμου. Άλλα ενδιαφέροντα σημεία είναι οι Διπλές Πυραμίδες, καθώς και οι εξαιρετικά προηγμένες δομές ύδρευσης.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με δυτική κατεύθυνση και τελικό προορισμό την πόλη Λίβινγκστον που βρίσκεται στις ακτές της Καραϊβικής, στις εκβολές του ποταμού Ρίο Ντούλσε.

Στο τέλος της οδικής διαδρομής μας θα φτάσουμε στο Πουέρτο Μπάριος (το κύριο λιμάνι της Γουατεμάλα στην Καραϊβική). Εκεί θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο με προορισμό το Λίβινγκστον. Το Λίβινγκστον είναι το πρώην βασικό λιμάνι της Γουατεμάλα στην Καραϊβική, μέχρι που κατασκευάστηκε το Πουέρτο Μπά­ριος. Η πόλη είναι χτισμένη στις εκβολές του Ρίο Ντούλσε, στον Κόλπο της Ονδούρας.

Το Λίβινγκστον είναι μια πολύ γραφική πόλη που περιβάλλεται από ζούγκλα και ο μόνος τρόπος να την προσεγγίσει κανείς είναι με πλοιάριο. Φημίζεται για την όμορφη φύση της και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων της, που ονομάζονται Γκαριφούνα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Λίβινγκστον.

 

11η ημέρα: Λίβινγκστον – Αρχαιολογικό Πάρκο Κοπάν (Ονδούρα)

Σήμερα το πρωί το πρόγραμμά μας θα αρχίσει με μία εντυπω­σιακή κρουαζιέρα στον Ρίο Ντούλσε. Θα πλεύσουμε στον πο­ταμό και θα απολαύσουμε την πυκνή ζούγκλα και το βαθύ ε­ντυπωσιακό φαράγγι του, που είναι καταπράσινο.

Εν συνεχεία θα οδεύσουμε με νότια κατεύθυνση και προορισμό τον αρχαιολογικό χώρο Κοπάν, που βρίσκεται στη γειτονική Ον­δούρα. Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι πανέμορφη. Θα απολαύσουμε μοναδικά φυσικά τοπία και οργιώδη ηφαι­στειακή βλάστηση. Θα περάσουμε τα σύνορα και θα μπούμε αμέσως στον αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται στις όχθες του ομώνυμου ποταμού μέσα σε ζούγκλα. Μεταφορά και τακτοποί­ηση στο ξενοδοχείο μας κοντά στον αρχαιολογικό χώρο. Διανυκτέρευση στο Κοπάν.

 

12η ημέρα: Αρχαιολογικό Πάρκο Κοπάν (Ξενάγηση) – Νησί Ροατάν (νησί της Ονδούρας στην Καραϊβική)

Σήμερα μας περιμένει ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Πάρκο Κο­πάν. Η Κοπάν ήταν η πρωτεύουσα του ομώνυμου βασιλείου των Μάγια. Άνθησε από τον 5ο έως τον 9ο αιώνα. Σύμφωνα με ευρήματα, η περιοχή κατοικούνταν περίπου για 2000 χρόνια. Ο κεντρικός αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει ναούς, στήλες, πλατείες και το Γήπεδο της Πελότας (ένα στάδιο). Εξωτερικά πε­ριβάλλεται από 3.450 αρχαία κτίρια − κέντρα διοίκησης, αρχο­ντικά, κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους, αποθήκες κτλ. Επι­πλέον στην ευρύτερη ζώνη έχουν καταγραφεί άλλα 4.509 κτίρια, σε απόσταση 135 χλμ. από τα κεντρικά οικοδομήματα. Οι αρ­χαιολόγοι συμπεραίνουν ότι ο πληθυσμός της Κοπάν ολοένα αυξανόταν και απλωνόταν προς τα έξω. Στα χρόνια της ακμής του βασιλείου, στα τέλη του 8ου αιώνα μ.Χ., η πόλη αριθμούσε 20.000 κατοίκους.

Στο κέντρο της Κοπάν βρίσκεται η Μεγάλη Πλατεία με τις πανύ­ψηλες πυραμίδες που λειτουργούσαν ως λατρευτικοί χώροι. Τόσο οι πυραμίδες όσο και η πλατεία κοσμούνται από πλήθος γλυπτικών στηλών. Κάθε στήλη ήταν αφιερωμένη και σε έναν βασιλιά. Οι στήλες των Μάγια, όπως και οι πυραμίδες, ήταν ζω­γραφισμένες με έντονα χρώματα, όπως κόκκινο, χρυσό και μαύρο. Επίσης όλες, σε συγκεκριμένο ύψος, διαθέτουν κρύπτες για τις θυσίες ή τις προσφορές. Το Μουσείο Γλυπτικής των Μά­για, μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, περιλαμβάνει ορισμένες πρωτότυπες στήλες (στον αρχαιολογικό χώρο βλέπουμε τα α­ντίγραφά τους), γλυπτικούς βωμούς, ανάγλυφα, αγάλματα, α­κόμη και αντίγραφα ολόκληρων πυραμίδων βαμμένα σε έ­ντονα χρώματα, όπως ήταν τον καιρό της κατασκευής και λει­τουργίας τους. 

Μετά την ξενάγησή μας στον σπουδαίο Αρχαιολογικό Χώρο του Κοπάν οδεύουμε προς την πόλη Σαν Πέδρο Σούλα, από όπου θα πετάξουμε για το νησί Ροατάν, το μεγαλύτερο και διασημότερο του παραδεισένιου κοραλλιογενούς νησιωτικού συμπλέγματος Μπέι Άιλαντς της Ονδούρας. Το σύμπλεγμα βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Ονδούρας στην Καραϊβική και περιλαμβάνει 2 ακόμη νησιά (Γουανάχα και Ουτίλα). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

13η ημέρα: Νησί Ροατάν (νησί της Ονδούρας στην Καραϊβική)

Όπως θα δούμε στη βόλτα μας σήμερα, το νησί Ροατάν σε μεγάλο βαθμό καλύπτεται από τροπική ζούγκλα. Εκεί, μεταξύ άλλων, ζουν παραδείσια πουλιά, βραδύποδες (ιδιαιτέρως φωτογενείς!) και μαϊμούδες.

Το πολύ ενδιαφέρον όμως είναι η θαλάσσια φύση του Ροατάν. Ο ύφαλος, προστατεύει το νησί από το κύμα του ωκεανού και δημιουργεί καταφύγιο για έναν υποθαλάσσιο παράδεισο που θεωρείται ο κορυφαίος της Λατινικής Αμερικής και ίσως ολόκληρου του κόσμου. Πολύχρωμα ψάρια, χελώνες, κοράλλια, ασπόνδυλα, όλα μαζεύονται εκεί. Στα ανοιχτά κολυμπούν δελφίνια και φαλαινοκαρχαρίες. Τα νερά είναι απολύτως τιρκουάζ και διαυγή – τα καθαρότερα στον κόσμο, κατά γενική ομολογία. Όσο για τις παραλίες, σε όλο το Ροατάν είναι κάτασπρες, με φοίνικες που φτάνουν μέχρι την άμμο και μονίμως ηλιόλουστες.

Σήμερα, το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει βόλτα με πούλμαν στο νησί, στάσεις στους οικισμούς, γνωριμία με τους χαμογελαστούς κατοίκους. Θα πάμε επίσης στον ψηλότερο λόφο του Ροατάν, για να απολαύσουμε καταπληκτική θέα στη φύση, στη ζούγκλα και στην τιρκουάζ θάλασσα με τα κοράλλια. Όποιοι ταξιδιώτες το επιθυμούν, μπορούν να απολαύσουν και κρουαζιέρα στα υπέροχα νερά (προαιρετικά)!

Αφού χαρούμε τη θέα νου νησιού και από θαλάσσης, θα βουτήξουμε στον ύφαλο. Αν θέλουμε μπορούμε να τον παρατηρήσουμε με μάσκα και αναπνευστήρα. 

Το βράδυ, θα κάνουμε βόλτα στο πολύ ζωντανό δυτικό άκρο του νησιού, στο γραφικό χωριό Γουέστ Εντ, που είναι γεμάτο με αγορές, εστιατόρια, παμπ και καφέ. Εκεί συχνά ντόπιοι μουσικοί στήνουν παραστάσεις με τοπικούς χορούς συνοδεία κρουστών που κατασκευάζουν από όστρακα. Η όλη ατμόσφαιρα θυμίζει εν πολλοίς Αφρική. Ας μην ξεχνάμε πως τα Μπέι Άιλαντς στα χρόνια της αποικιοκρατίας, υπήρξαν σταθμός για την εισαγωγή σκλάβων από τη Αφρική στον ισπανικό Νέο Κόσμο.

Διανυκτέρευση στο Ροατάν.

 

14η ημέρα: Ροατάν – Σαν Πέδρο Σούλα (ξενάγηση)

Σήμερα θα αναχωρήσουμε αεροπορικώς από το Ροατάν, με προορισμό το Σαν Πέδρο Σούλα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Το Σαν Πέδρο Σούλα, ιδρύθηκε το 1536, δίπλα σε προϋπάρχοντα οικισμό με την ονομασία Τσολόμα. Στην ευρύτερη περιοχή τότε κατοικούσαν 50.000 Αζτέκοι και Μάγια, οι οποίοι όμως εξολοθρεύτηκαν γρήγορα από τους Ισπανούς με μολυσματικές κουβέρτες, που μετέδωσαν ιλαρά και ευλογιά, με μοιραία αποτελέσματα. Στην νέα ισπανική πόλη, η οποία ονομάστηκε Βίγια ντε Σενιόρ Σαν Πέδρο, οι πρώτοι κάτοικοι ήταν μόλις 35 Ισπανοί. Σε αυτούς προστέθηκαν και 200 σκλάβοι από την Αφρική, οι οποίοι έχτισαν τον οικισμό και δούλεψαν τα γύρω χωράφια.

Σήμερα τα βασικά αξιοθέατα του Σαν Πέδρο Σούλα είναι ο καθεδρικός και η ελληνορθόδοξη εκκλησία. Λίγο έξω από την πόλη βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος με την ονομασία Κουρουστέ (=Κόκκος Καφέ) ο οποίος προς το παρόν είναι υπό εξερεύνηση. Εκεί έχουν εντοπιστεί πολλά ευρήματα, που μαρτυρούν έναν άγνωστο προκολομβιανό πολιτισμό. Οι αρχαιολόγοι θεωρούν πως υπήρξε μία πολύ σημαντική πόλη με εντυπωσιακούς δημόσιους χώρους και κατοικίες. Οι ναοί και τα δημόσια κτίρια είναι κατασκευασμένα από σκαλιστή πέτρα, με πολλά σκαλοπάτια. Ο αρχαιολογικός χώρος βρίσκεται μέσα σε δάσος, με μονοπάτια και μία λίμνη. Το πιο σημαντικό εύρημα μέχρι στιγμής είναι η Αφροδίτη, ένα πανέμορφο γλυπτό, ύψους 1,5 μ., το οποίο αποτελούσε τμήμα βωμού. Η γυναίκα που αναπαριστά, φαίνεται πως κουβαλά στους ώμους της τα οστά των προγόνων και συμβολίζει τη γονιμότητα και την εξέλιξη της ζωής. 

15η ημέρα: Σαν Πέδρο Σούλα – πτήση επιστροφής

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

16η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

   

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

DL 203

11/04/2022

ΑΘΗΝΑ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

12:15

16:15

DL 1503

11/04/2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΑΤΛΑΝΤΑ

18:45

21:23

διανυκτέρευση στην Ατλάντα

DL 1830

12/04/2022

ΑΤΛΑΝΤΑ – ΠΟΛΗ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ

10:03

11:35

DL 1842

25/04/2022

ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ ΣΟΥΛΑ – ΑΤΛΑΝΤΑ

12:27

17:45

DL 084

25/04/2022

ΑΤΛΑΝΤΑ – ΠΑΡΙΣΙ

22:05

12:20 +1

AF 1032

26/04/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:45

00:55 +1

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Ξενοδοχεία 4* και 5*.  Στο Νησί Ροατάν 3*sup.
 • Ημιδιατροφή. Στο Νησί Ροατάν πρωινό.
 • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικήςευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά VersusTravel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 40 €.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  (δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890 €.
 •  Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 40 €.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Ένα άρτια οργανωμένο εξερευνητικό ταξίδι του Versus που συνδυάζει το φημισμένο Καθολικό Πάσχα στη Γουατεμάλα, με την πλούσια ηφαιστειακή φύση της χώρας, την παράδοση και τις τελετές μαγείας των Μάγια με απίστευτες προκολομβιανές πόλεις και Καραϊβική. Ακόμα ένα highlight είναι η σπάνια επίσκεψη στο νησί Ροατάν, το πιο εξωτικό πρόσωπο της Ονδούρας στην Καραϊβική!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Αποκλειστικότητα του Versus: Επίσκεψη στην άγνωστη κοιλάδα Σεμούκ Τσαμπέι, που είναι πνιγμένη μέσα στην ηφαιστειακή ζούγκλα και μπάνιο στις ασβεστολιθικές τιρκουάζ πισίνες της φυσικής γέφυρας
 • Αποκλειστικότητα του Versus: Σπάνια επίσκεψη και διαμονή στο νησί Ροατάν στα παραδεισένια Bay Islands της Ονδούρας στην Καραϊβική
 • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις στα καλύτερα ξενοδοχεία ανά πόλη και περιοχή στη Γουατεμάλα και στην Ονδούρα
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην πόλη-μνημείο της UNESCO, Αντίγουα, για να την απολαύσουμε και να συμμετάσχουμε στον εορτασμό της Μεγάλης Εβδομάδας, χωρίς κουραστικά πηγαινέλα από την Πόλη της Γουατεμάλας
 • Συμμετοχή στα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας στην Αντίγουα και ειδικές ξεναγήσεις στα πολλά αξιοθέατα της πόλης
 • Κρουαζιέρα στη λίμνη Ατιτλάν και επίσκεψη στο σημαντικότερο από τα 13 ψαροχώρια των Μάγια, το Σαντιάγο Ατιτλάν
 • Στο Σαντιάγο Ατιτλάν, παρακολουθούμε τον εορτασμό του Μαξιμόν (Σαν Σιμόν), τοπικού ιστορικού Αγίου των Μάγια από την εποχή των κονκισταδόρες – η γιορτή γίνεται 2 φορές τον χρόνο
 • Επίσκεψη στο χωριό των Μάγια, Τσιτσικαστενάγο, όπου διοργανώνεται το ιστορικό παζάρι τους από τους προκολομβιανούς χρόνους. Πηγαίνουμε την ημέρα που γίνεται το παζάρι
 • Παρακολουθούμε σπάνια τελετή μαγείας των ιερέων Κετσί, των Μάγια, στο Τσιτσικαστενάγο
 • Επίσκεψη στα απίθανα αρχαιολογικά πάρκα Τικάλ (Γουατεμάλα) και Κοπάν (Ονδούρα), δύο ολόκληρες μεγαλειώδεις πόλεις των Μάγια
 • Μόνο στο Versus: μοναδική εμπειρία για τους Έλληνες ταξιδιώτες η διάσχιση της πυκνής ζούγκλας στα άδυτα της Γουατεμάλας, από την Τικάλ μέχρι την απάτητη Λίβινγκστον, το μόνο τμήμα της Γουατεμάλας που βρέχεται από την Καραϊβική
 • Διάπλους με σκάφος του ποταμού Ρίο Ντούλσε που εκβάλλει στην Καραϊβική.
 • Έλληνας αρχηγός, εξαιρετικά έμπειρος και πολύ καλά καταρτισμένος, μαζί σας σε όλο το ταξίδι από την Αθήνα

Το ταξίδι μας

 • Κατανομή διανυκτερεύσεων: Παναχατσέλ (2), Αντίγουα (3), Κομπάν (2), Φλόρες (1), Λίβινγκστον (1), Κοπάν (1), Νησί Ροατάν (2), Σαν Πέδρο Σούλα (1) 
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά. Στο Νησί Ροατάν πρωινό (υπάρχουν πολλές επιλογές και εστιατόρια πάνω στη θάλασσα)
 • Μετακινήσεις: αεροπλάνο, κλιματιζόμενο πούλμαν, πλοιάρια
 • Ξενοδοχεία 4*,5*. Στο Νησί Ροατάν απλό, παραδοσιακό ξενοδοχείο 3* sup.

Highlights

 • Η Αντίγουα, πόλη-μνημείο της UNESCO, όπου θα συμμετάσχουμε στον εορτασμό της Μεγάλης Εβδομάδας, χωρίς κουραστικά πηγαινέλα από την Πόλη της Γουατεμάλας
 • Κρουαζιέρα στη λίμνη Ατιτλάν
 • Στο Σαντιάγο Ατιτλάν, παρακολουθούμε τον εορτασμό του Μαξιμόν (Σαν Σιμόν), τοπικού ιστορικού Αγίου των Μάγια από την εποχή των κονκισταδόρες  
 • Επίσκεψη στο χωριό των Μάγια, Τσιτσικαστενάγο, με το ιστορικό παζάρι που διοργανώνεται από τους προκολομβιανούς χρόνους. Πηγαίνουμε την ημέρα που γίνεται το παζάρι
 • Παρακολουθούμε σπάνια τελετή μαγείας των ιερέων Κετσί, των Μάγια, στο Τσιτσικαστενάγο
 • Τα απίθανα αρχαιολογικά πάρκα Τικάλ (Γουατεμάλα) και Κοπάν (Ονδούρα)
 • Η διάσχιση της πυκνής ζούγκλας στα άδυτα της Γουατεμάλας, από την Τικάλ μέχρι την απάτητη Λίβινγκστον, το μόνο τμήμα της Γουατεμάλας που βρέχεται από την Καραϊβική
 • Διάπλους με σκάφος του ποταμού Ρίο Ντούλσε
 • Επίσκεψη στην άγνωστη κοιλάδα Σεμούκ Τσαμπέι, που είναι πνιγμένη μέσα στην ηφαιστειακή ζούγκλα και μπάνιο στις ασβεστολιθικές τιρκουάζ πισίνες της φυσικής γέφυρας
 • Το παραδεισένιο νησί Ροατάν στην Καραϊβική, στο κοραλλιογενές σύμπλεγμα της Ονδούρας.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Τελετές Πάσχα στην Αντίγουα
 • Με Ονδούρα, Λίβινγκστον και τελετές των Μάγια
 • Με τα παραδεισένια Bay Islands στην Καραϊβική

Χάρτης Ταξιδιού Καθολικό Πάσχα σε Γουατεμάλα, Ονδούρα, και το παραδεισένιο Ροατάν (Bay Islands, Καραϊβική της Ονδούρας) | 11.04.2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info