Η Αλάσκα απ' άκρη σ' άκρη - Εξερεύνηση της Άγριας Ζωής | 08.08.2022 & 13.08.2022

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η Αλάσκα, το βορειότερο κομμάτι της αμερικανικής ηπείρου, είναι η γη των εξαιρετικών αντιθέσεων, με τις συνεχείς εναλλαγές εικόνων και σκηνικών: επιβλητικά ανάγλυφα, απέραντες παγωμένες εκτάσεις και ψηλές οροσειρές που παραμένουν ανεξερεύνητες, ακτογραμμή πολύμορφα διαμελισμένη με κόλπους, χερσονήσους, φιόρδ και αρχιπελάγη, ποταμοί με ορμητικά νερά και παγετώνες. Η παρθένα αγριότητα του τοπίου προκαλεί δέος. Ελάχιστα μέρη στον κόσμο κάνουν τον επισκέπτη να αισθάνεται τόσο μικρός και ασήμαντος αντικρίζοντας τη μεγαλοπρέπεια της φύσης και την αβεβαιότητα της επιβίωσης σε ένα τόσο εχθρικό περιβάλλον.

Το Versus Travel σε αυτό το απ’ άκρη σ’ άκρη ταξίδι στην εξερεύνηση της άγριας ζωής της Αλάσκα, παραμένει πιστό στις αρχές του και σας παρουσιάζει ένα αποκλειστικό πρόγραμμα απόλυτης εξερεύνησης, στο οποίο τα πάντα περιλαμβάνονται στην τιμή. Δίνει όμως και τη δυνατότητα μίας προαιρετικής αεροπορικής εκδρομής στο απίθανο ηφαιστειακό Εθνικό Πάρκο Κατμάι (Κοιλάδα των 10.000 Καπνών) για την παρατήρηση της σπάνιας αρκούδας Γκρίζλι. Επίσης επιλέγει διανυκτερεύσεις στο πιο απομακρυσμένο κομμάτι της Αλάσκας μετά το Άνκορατζ, στο εκπληκτικό Φέρμπανκς, και αποκλειστικά για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά καλύπτει ολόκληρη τη χερσόνησο Κενάι, με διανυκτερεύσεις στις πόλεις Σιούαρντ και Χόμερ, για εύκολη εξόρμηση στα εκπληκτικά Φιόρδ του Κενάι.

Και φυσικά, αυτό το μοναδικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εντός της τιμής εσωτερικές πτήσεις από πόλη σε πόλη (όπως σας έχει συνηθίσει το Versus), για να μην σπαταλάμε χρόνο και ενέργεια σε ατελείωτες οδικές διαδρομές. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και εμείς προτιμάμε να τον επενδύουμε σε περιηγήσεις και εξερεύνηση της ανεξάντλητης φύσης και της άγριας ζωής της Αλάσκα. Τέλος σε αυτό το άρτια δομημένο πρόγραμμα του Versus απολαμβάνουμε πολλές εξερευνητικές κρουαζιέρες για παρατήρηση παγετώνων και φαλαινών, καθώς και καγιάκ αλλά και κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο. Πάντα συνοδεία πολύ εξειδικευμένου στην Αλάσκα Έλληνα αρχηγού και με έξτρα ξεναγήσεις όπου αυτό χρειάζεται.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από το Άνκορατζ, τον μεγαλύτερο κόμβο στην Αλάσκα, από όπου θα φτάσουμε στο Σιούαρντ και μέσω του αυτοκινητόδρομου Seward Highway να έρθουμε στην πόλη Χόμερ. Η κρουαζιέρα στα φιόρδ του Εθνικού Πάρκου Κενάι, με παρατήρηση της άγριας ζωής και των εκπληκτικών τοπίων είναι από τα highlights του ταξιδιού μας. Μέσω Άνκορατζ πετάμε στη συνέχεια για το Φέρμπανκς, ακολουθώντας τα μονοπάτια των χρυσοθήρων του (προ)περασμένου αιώνα, πριν επιστρέψουμε στο Άνκορατζ για να απολαύσουμε την κρουαζιέρα μας στους περίφημους 26 Παγετώνες. Επόμενος σταθμός μας η επίσημη πρωτεύουσα της Αλάσκα, η Τζούνο, από όπου θα προσεγγίσουμε τον παγετώνα Μέντενχολ ενώ μας περιμένει ακόμα μία κρουαζιέρα για να παρατηρήσουμε φάλαινες, σε ακόμα μία σπάνια εμπειρία στην άγρια ζωή της Αλάσκα! Ακολουθεί η Σίτκα, στο Εθνικό Πάρκο Τόνγκας και τον περίφημο Εσωτερικό Δίαυλο της Αλάσκας, όπου θα πάρουμε ακόμα μία γερή γεύση από την άγρια φύση της περιοχής, πριν επιστρέψουμε στο Άνκορατζ.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Ένα διαφορετικό ταξίδι που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φυσικά από το Versus Travel! Χτενίζουμε τα εθνικά προστατευόμενα πάρκα, τα ποτάμια, τις θάλασσες της Αλάσκας και εξερευνούμε την πραγματική άγρια ζωή αυτής της τόσο ιδιαίτερης γωνιάς του πλανήτη με πολύ ακριβές δραστηριότητες και εκδρομές που περιλαμβάνονται στην τιμή.

Ειδικότερα:

 • Αποκλειστική για πρώτη φορά στην Ελλάδα διανυκτέρευση στις πόλεις Σιούαρντ και Χόμερ στη σπάνια χερσόνησο Κενάι απ’ όπου εξορμούμε στα μαγευτικά Φιόρδ του Κενάι
 • 14ήμερη διάρκεια με 12 διανυκτερεύσεις που κατανέμονται ως εξής: Άνκορατζ 4 (συνολικά), Σιούαρντ 1, Χόμερ 3, Φέρμπανκς 1, Τζούνο 2, Σίτκα 1.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 3* (εκτός μεγαλουπόλεων) με πρωινό.
 • Εξερεύνηση ολόκληρης της Αλάσκας με κάθε λεπτομέρεια. Φτάνουμε στο πιο σπάνιο τμήμα νότια του Άνκορατζ μέχρι το Φέρμπανκς.
 • Κρουαζιέρα στα φιόρδ στο Εθνικό Πάρκο Φιόρδ Κενάι για παρατήρηση παγετώνων και απίστευτα πλούσιας άγριας ζωής, με φάλαινες, φώκιες και θαλάσσιους λέοντες. 
 • Γεύμα εν πλω στην κρουαζιέρα στα φιόρδ του Κενάι.
 • Κρουαζιέρα στον Κόλπο Κάτσεμακ και διάσχιση του περίφημο Διαύλου Έλντρεντ, όπου ίσως έχουμε την τύχη να δούμε ακόμη και τον διάσημο φαλακρό αετό!
 • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Τσίνα, στο Φέρμπανκς.
 • Κρουαζιέρα θέασης των 26 Παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ, από το Γουίτιερ, στο Άνκορατζ, μια διαδρομή τόσο «πυκνή» σε τοπία και εμπειρίες όσο καμία άλλη!
 • Γεύμα στην Κρουαζιέρα θέασης των 26 Παγετώνων.
 • Επίσκεψη στο παρατηρητήριο του εκπληκτικού παγετώνα Μέντενχολ, στην Τζούνο, με το δάσος των 2.350 ετών!
 • Επίσκεψη σε τοπικό εκκολαπτήριο σολομών στην Τζούνο, όπου θα ψήσουμε και θα δοκιμάσουμε σολομό, το είδος διατροφής και συντήρησης των κατοίκων για αιώνες.
 • Κρουαζιέρα παρατήρησης φαλαινών στον κόλπο Αουκέ, στην Τζούνο, όπου όχι μόνο θα δούμε τις φάλαινες και το ιδιότυπο κυνήγι της τροφής τους αλλά και θα «ακούσουμε» το κάλεσμά τους με ειδικό υδροφωνικό σύστημα!
 • Σπάνια διαμονή στη Σίτκα μία πόλη που προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης και αέρος
 • Επίσκεψη στο Καταφύγιο Αρκούδας, στο Καταφύγιο/Νοσοκομείο Αρπακτικών Πτηνών, στο Μουσείο Πολιτισμού των Ινδιάνων Τλίνγκιτ και στο δάσος με τα τοτέμ τους στο Εθνικό Πάρκο Τόνγκας
 • Διαδρομή στον αυτοκινητόδρομο Seward Highway, που έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με αλλεπάλληλους κολπίσκους, παγετώνες και αλπικές κοιλάδες.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός εξειδικευμένος στην Αλάσκα
 • Δυνατότητα εκδρομής με ειδικό αεροσκάφος στο διάσημο Πάρκο Κατμάι για την παρακολούθηση της σπάνιας αρκούδας γκρίζλι, στην ηφαιστειακή Κοιλάδα των 10.000 Καπνών, με εξειδικευμένους οδηγούς της άγριας ζωής (από το Χόμερ)
 • Δυνατότητα εξόρμησης με καγιάκ στον Κόλπο Κάτσεμακ, από το Χόμερ.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – πτήση για Άνκορατζ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσων σταθμών, για την Αλάσκα, το «τελευταίο σύνορο» (Last Frontier) όπως αποκαλείται συχνά. Φτάνουμε στο Άνκορατζ, την «κορυφή του κόσμου», λόγω της ευκολίας που παρέχει στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές στα διάφορα μέρη του βορείου ημισφαιρίου. Το λιμάνι του δεν παγώνει ποτέ και η αεροπορική βάση του έχει πτήσεις προς όλες τις μεγάλες πόλεις του Βορρά, με τη μικρότερη δυνατή διαδρομή μέσω του Βόρειου Πόλου. Είναι η μεγαλύτερη και πιο πολυπληθής πόλη της Αλάσκα, πριν κάποια χρόνια μάλιστα είχε τεθεί ως σκέψη η μεταφορά της πρωτεύουσας της μεγαλύτερης πολιτείας των ΗΠΑ στο Άνκορατζ (από το Τζούνο), χωρίς ωστόσο να προχωρήσει. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Άνκορατζ – Σιούαρντ

Πρωινό και πρώτη γνωριμία με το Άνκορατζ σε χαλαρούς ρυθμούς, απολαμβάνοντας τη βόλτα με τον αρχηγό μας. Στη συνέχεια της ημέρας αναχωρούμε οδικώς με τελικό μας προορισμό σήμερα το Σιούαρντ, περίπου 200 χλμ. νότια του Άνκορατζ. Ακολουθούμε τον Seward Highway, ένας αυτοκινητόδρομο που ενώνει το Άνκορατζ με το Σιούαρντ, και όχι άδικα έχει χαρακτηριστεί ως διαδρομή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, καθώς βλέπουμε αλλεπάλληλους κολπίσκους, παγετώνες και αλπικές κοιλάδες. Στα πρώτα 70 περίπου χιλιόμετρα κινούμαστε σχεδόν κατά μήκος του θαλάσσιου περάσματος Τούρναγκαϊν (Turnagain), μία θαλάσσια έκταση που μεταβάλλεται διαρκώς σε έκταση και πυκνότητα, λόγω της παλίρροιας.

Περνάμε από μία πόλη-φάντασμα, το Πόρτατζ, που εγκαταλείφθηκε πριν κάποιες δεκαετίες λόγω ακριβώς της παλίρροιας (απότοκο του σεισμού του 1964) που πλημμύρισε την πόλη. Από εδώ φαίνονται μάλιστα και οι παρυφές του ομώνυμου παγετώνα. Η διαδρομή μας καταλήγει στο Σιούαρντ, μία παραθαλάσσια κωμόπολη περίπου 3.000 κατοίκων με το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό πως είναι «αυτοδιαχειριζόμενη», υπάγεται δηλαδή σε ένα ξεχωριστό νομικό καθεστώς διατηρώντας με τις Ηνωμένες Πολιτείες μία διοικητική σχέση παρόμοια με αυτή της Γροιλανδίας ή των Νήσων Φερόε με τη Δανία. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Σιούαρντ – κρουαζιέρα στα φιόρδ (παρατήρηση παγετώνων και άγριας ζωής, γεύμα εν πλω) – Χόμερ

Πρωινό στο Σιούαρντ και στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο λιμάνι για να ξεκινήσουμε την… πραγματική εξερεύνηση της άγριας ζωής της Αλάσκα! Επιβιβαζόμαστε λοιπόν στο πλοίο για μία από τις πιο δημοφιλείς κρουαζιέρες παγετώνων και άγριας ζωής της Αλάσκας: Θα πλεύσουμε στο Εθνικό Πάρκο των Φιόρδ του Κενάι για μια διαδρομή περίπου 160 χιλιομέτρων απίστευτης θέας, όπου θα δούμε από κοντά τον παγετώνα Χόλγκεϊτ, ενώ στα νησιά Τσίσγουελ οι φωτογραφικές μηχανές θα πάρουν φωτιά: φώκιες, φάλαινες, θαλάσσιοι λέοντες, ενυδρίδες, πανέμορφοι θαλάσσιοι παπαγάλοι και γενικά όλη η άγρια φύση και ζωή που ευδοκιμεί και αναπαράγεται στα παράκτια δάση της Αλάσκα ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Το έμπειρο πλήρωμα θα μας δίνει πληροφορίες για όλα αυτά κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας ενώ το εν πλω γεύμα θα ολοκληρώσει μια αληθινά απίστευτη εμπειρία! 

Μετά το τέλος της κρουαζιέρας θα μεταφερθούμε με πολυτελές πούλμαν στη Χόμερ την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Αλιείας Καλκανιού, μια πόλη στη χερσόνησο Κενάι που ονομάζεται και Τέρμα του Δρόμου! Η Χόμερ στηρίζει την οικονομία της στην αλιεία παράλληλα ωστόσο μαγνητίζει και πολλούς επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι είναι οπαδοί του ψαρέματος και θέλουν να δοκιμάσουν τη δραστηριότητα αυτή στα πεντακάθαρα, παγωμένα νερά του Βόρειου Πόλου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Χόμερ.

 

4η ημέρα: Χόμερ – Σελντόβια – Χόμερ (κρουαζιέρα στον κόλπο Κάτσεμακ, διάσχιση Διαύλου Έλντρεντ)

Η ημέρα μας σήμερα αφιερωμένη στην… θάλασσα! Επιβιβαζόμαστε λοιπόν με πλοιάριο με το οποίο θα πλεύσουμε στον κόλπο Κάτσεμακ (Kachemak) και θα διασχίσουμε τον περίφημο Δίαυλο Έλντρεντ.

Η πρώτη μας στάση είναι στο νησί Γκαλ (Gull) με το καταφύγιο πουλιών: δεκάδες είδη πουλιών βρίσκουν το ιδανικό καταφύγιο σε έναν τέτοιο παράδεισο, και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε πολλά από αυτά, ανάμεσά τους, αν είμαστε τυχεροί, και τον φαλακρό αετό!

Συνεχίζουμε για το τόσο γραφικό πέρασμα που ο κόσμος γνωρίζει ως Δίαυλος Έλντρεντ, ένα σχετικά στενό θαλάσσιο πέρασμα ανάμεσα σε δύο φιορδ και το νησί Γιούκον, που θα μας κατευθύνει μέχρι το λιμανάκι της Σελντόβια, όπου κάνουμε και την επόμενη στάση μας. Εδώ θα έχουμε αρκετό χρόνο για φαγητό και ξεμούδιασμα, πριν πάρουμε τον ίδιο (θαλάσσιο) δρόμο της επιστροφής. Η Σελντόβια είναι ένα μικρό, γραφικό και ήσυχο ψαροχώρι με λιγότερους από 300 μόνιμους κατοίκους. Οι ντόπιοι συνηθίζουν να λένε αστειευόμενοι πως «οι τουρίστες έρχονται εδώ για ό,τι δεν υπάρχει: δεν υπάρχουν πολυκαταστήματα, κίνηση στους δρόμους, πλήθη – μονάχα ησυχία και γαλήνη».

Επιστρέφουμε στο Χόμερ από την εξωτερική πλευρά του Διαύλου Έλντρεντ, όπου αν η τύχη μας ευνοήσει ίσως δούμε ακόμα και φάλαινες, που συνηθίζουν να κολυμπούν σ’ αυτά τα νερά. Επιστροφή στο Χόμερ και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Χόμερ – προαιρετική εξόρμηση με καγιάκ στο Ότερ Κόουβ / προαιρετική πτήση με ελικόπτερο στο Πάρκο Κατμάι αναζητώντας αρκούδες γκρίζλι

Καθώς περιβάλλεται από ψηλές βουνοκορφές, καλοσχηματισμένα φιορδ αλλά και πλούσια άγρια ζωή, ο κόλπος Κάτσεμακ καθίσταται ιδανικός για θαλάσσιες εξορμήσεις. Ο κόλπος ανήκει στο ομώνυμο εθνικό πάρκο που είναι το πρώτο που ιδρύθηκε στην Αλάσκα και βρίσκεται στη χερσόνησο Κενάι. Περιλαμβάνει βουνά, παγετώνες, δάση και φυσικά ωκεανό. Μέσα στο πάρκο οι επισκέπτες μπορούν να ψαρέψουν, να κάνουν καγιάκ, πεζοπορία, κάμπινγκ και αθλήματα του βουνού. Ο κόλπος Κάτσεμακ είναι αυστηρά προστατευόμενη περιοχή, στην οποία ζουν ελεύθερα πολλά άγρια ζώα. Στα δάση θα δούμε άλκες, μαύρες αρκούδες και κογιότ. Λύκους και αγριοκάτσικα. Στη θάλασσα εμφανίζονται συχνά φώκιες, θαλάσσιοι ελέφαντες, φάλαινες, ενυδρίδες. Επίσης στην περιοχή του κόλπου ζει τεράστια ποικιλία άγριων πτηνών, όπως αετοί, γεράκια, θαλάσσιοι παπαγάλοι κ.α. 

Σήμερα λοιπόν παρέχεται (προαιρετικά) η δυνατότητα μία τέτοιας εξόρμησης με καγιάκ στον κόλπο, ξεκινώντας με πλοιάριο από το Χόμερ μέχρι το Ότερ Κόουβ, από όπου θα ξεκινήσουμε το καγιάκ, με τη συνοδεία έμπειρου τοπικού οδηγού που θα μας δώσει και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το τι θα δούμε!

Εναλλακτικά, παρέχεται η δυνατότητα να πετάξουμε με ειδικό αεροσκάφος αναζητώντας την γκρίζλι, την περίφημη καφέ αρκούδα που κατοικεί μόνο στη Βόρεια Αμερική! Με συνοδεία ειδικών οδηγών θα πετάξουμε πάνω από το Εθνικό Πάρκο Κατμάι και τη Λίμνη Κλαρκ, κατευθυνόμενοι σε ειδικές περιοχές και σημεία όπου υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση των γκρίζλις ώστε να τις δούμε να ψαρεύουν, να παίζουν με τα μικρά τους ή να ζευγαρώνουν! Θα μάθουμε πολλά για το πανέμορφο όσο και σπάνιο αυτό ζώο και να είστε σίγουροι πως (αν και οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές) η φωτογραφική σας μηχανή θα… πάρει φωτιά!

Επιστροφή στο Χόμερ και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Χόμερ – Άνκορατζ – πτήση για Φέρμπανκς

Αφού πάρουμε πρωινό μεταβαίνουμε οδικώς στο ΆΝκορατζ, από όπου θα πετάξουμε για το Φέρμπανκς, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκας. Το Φέρμπανκς βρίσκεται πολύ βόρεια, που σημαίνει ότι το καλοκαίρι φαίνεται ο ήλιος του μεταμεσονυκτίου. Επίσης από τον Αύγουστο ως τον Απρίλιο φαίνεται και το Βόρειο Σέλας. Αυτά τα θαύματα της φύσης δίνουν στην πόλη τον χαρακτήρα της, μαζί με τις χειμερινές δραστηριότητες, τον ιστορικό πυρετό του χρυσού, την πολιτιστική κληρονομιά των ιθαγενών της Αλάσκας και την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική της σκηνή.

Άφιξη στη Φέρμπανκς, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Φέρμπανκς (κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο) – Άνκορατζ

Σήμερα το Versus σας επιφυλάσσει μία εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη! To Versus σάς προσφέρει μία απολαυστική εκπαιδευτική κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στα νερά του ποταμού Τσίνα που διασχίζει την πόλη και είναι ο εμπορικός και επικοινωνιακός δίαυλό της με τις γειτονικές περιοχές. Μέσα στο ποταμόπλοιο θα πληροφορηθούμε για τις συνήθειες και την καθημερινότητα των ανθρώπων του Βορρά, θα κάνουμε στάση σε μια αναπαράσταση οικισμού Ινδιάνων Αθαμπάσκα, θα δούμε ένα εκτροφείο σκυλιών ελκήθρου και θα μάθουμε πολλά τη μεγάλη σημασία του σολομού σε όλη την Αλάσκα.

Μετά την επίσκεψή μας μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο του Φέρμπανκς, από όπου θα πετάξουμε για το Άνκορατζ. Άφιξη στη μεγαλύτερη πόλη της Αλάσκα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 

8η ημέρα: Άνκορατζ (κρουαζιέρα στους 26 Παγετώνες)

Το Άνκορατζ είναι μια όμορφη παραθαλάσσια πόλη, η πιο πυκνοκατοικημένη στην Αλάσκα. Εκεί ζει το 40% του πληθυσμού ολόκληρης της πολιτείας. Έχει πολύ έντονη πολιτιστική ζωή, με θέατρα, όπερες, συμφωνικές ορχήστρες κτλ. και είναι ένα σημαντικό διαμετακομιστικό και εμπορικό κέντρο. Επίσης επειδή περιβάλλεται από δάση, συχνά τα άγρια ζώα κατεβαίνουν μέσα στην πόλη! Οι άλκες και οι αρκούδες είναι ένα συχνό θέαμα. Οι φάλαινες μπελούγκα  επίσης κολυμπούν συχνά στις ακτές. Εμείς σήμερα θα ξεκινήσουμε με μία ενδιαφέρουσα ξενάγηση στην πόλη και εν συνεχεία θα μεταφερθούμε στο γειτονικό λιμάνι Γουίτιερ απ΄ όπου θα αναχωρήσουμε για μία εντυπωσιακή κρουαζιέρα. Πρόκειται για την περίφημη Κρουαζιέρα των 26 Παγετώνων Πρινς Γουίλιαμ.

Ενώ το Άνκορατζ βρίσκεται στα δυτικά της χερσονήσου Κενάι και είναι προστατευμένη από τους ανέμους του ωκεανού, η Γουίτιερ με το λιμάνι της βρίσκεται στα ανατολικά και έχει πρόσβαση σε όλους τους κατακόρυφους, ορεινούς όγκους της λιμνοθάλασσας στον κόλπο Πρινς Γουίλιαμ. Έτσι το πλοίο μας θα περάσει από 26 παγετώνες κυριολεκτικά, διασχίζοντας τα παγωμένα νερά για περίπου πέντε ώρες και θα μας μεταφέρει σε τοπία που μόνο σε ταινίες έχουμε δει.

Θα αντικρίσουμε παγετώνες που κατακρημνίζονται από ψηλά, που εγκλωβίζονται σε ψηλές κορυφές, που λιώνουν και καταλήγουν στη θάλασσα, που σχηματίζουν θαλάσσια τείχη. Θα δούμε φώκιες, θαλάσσιους ελέφαντες και ίσως φάλαινες στο ταξίδι τους προς τον Ισημερινό για ζευγάρωμα. Είναι μια θαλάσσια διαδρομή πολύ πυκνή σε τοπία και εμπειρίες που όμοιά της δεν υπάρχει στον πλανήτη!

Επιστροφή στην Άνκορατζ και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Άνκορατζ – πτήση για Τζούνο (ξενάγηση, παγετώνας Μέντενχολ)

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο της Άνκορατζ από όπου θα πετάξουμε για την επίσημη πρωτεύουσα της Αλάσκα, την Τζούνο.

Η Τζούνο βρίσκεται σε μια περιοχή με πολύ ιδιαίτερη γεωμορφολογία. Αποκλεισμένη από τους ορεινούς όγκους του παγετώνα Μέντενχολ και του όρους Τζούνο, βρίσκεται σε μια στενή χέρσα λωρίδα στον Εσωτερικό Δίαυλο και επικοινωνεί με τον υπόλοιπο κόσμο μόνο με πλοία και αεροπλάνα. Από την άποψη της επικοινωνίας θεωρείται νησί, ωστόσο γεωμορφικά είναι ηπειρωτικό έδαφος. Κυκλοφορούν αυτοκίνητα, αλλά οι δρόμοι δεν οδηγούν πουθενά, παρά μόνο στο λιμάνι και το αεροδρόμιο. Πήρε το όνομά της από τον καναδό χρυσοθήρα Ζαν Τζουνό (από το Κεμπέκ) και είναι το διοικητικό κέντρο της πολιτείας της Αλάσκας από το 1906.

Με την άφιξή μας στην πόλη ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την περιοχή. 

Ξεκινάμε λοιπόν με την επίσκεψή μας στο παρατηρητήριο του παγετώνα Μέντενχολ, στην ομώνυμη κοιλάδα, το οποίο απέχει 19 χλμ. από την Τζούνο. Και αυτός ο παγετώνας αποτελεί τμήμα του Εθνικού Πάρκου Τόνγκας. Στην ξενάγησή μας θα μάθουμε πως χρόνο με τον χρόνο λιώνει και υποχωρεί και αυτό είναι αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Το 2012, αρχαιολόγοι που μελετούσαν τα σημεία υποχώρησης, ανακάλυψαν ένα αρχαίο δάσος, ηλικίας 2.350 ετών το οποίο είχε καλυφθεί από τον παγετώνα. Το εντυπωσιακό όμως είναι πως τα δέντρα που πάγωσαν και πέθαναν, παραμένουν μέχρι σήμερα όρθια σε ολόκληρο το ύψος τους!

Ο παγετώνας Μέντενχολ, είναι ένα απίστευτο φυσικό υπερθέαμα: μην παραλείψετε λοιπόν να έχετε μαζί σας φωτογραφική μηχανή, διότι είναι βέβαιο πως θα απαθανατίσετε μοναδικά και ανεπανάληπτα στιγμιότυπα!

Στη συνέχεια επιστρέφουμε στην Τζούνο για να δούμε το Ιστορικό Μουσείο καθώς και το τοπικό εκκολαπτήριο σολομών. Το νόστιμο και ακριβό (για τον υπόλοιπο κόσμο) αυτό ψάρι, όπως θα διαπιστώσουμε σε αυτό το ταξίδι, αποτελεί εδώ και αιώνες βασικό είδος διατροφής και συντήρησης των κατοίκων της Αλάσκας.

Διανυκτέρευση. 

10η ημέρα: Τζούνο – κρουαζιέρα και παρατήρηση φαλαινών

Σήμερα θα ζήσουμε μια σημαντική εμπειρία. Θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα παρατήρησης φαλαινών στον κόλπο Αουκέ, με αφετηρία μας πάντα την Τζούνο. Ο κόλπος και η παρακείμενη ομώνυμη λίμνη έλαβαν αυτή την ονομασία προς τιμήν των Ινδιάνων Αουκέ που κατοικούσαν την περιοχή και ήταν ένα παρακλάδι της φυλής των Τλίνγκιτ. Εσείς στην κρουαζιέρα ρυθμίστε φωτογραφικές μηχανές, φορτίστε μπαταρίες και ετοιμαστείτε να απαθανατίσετε εικόνες που μετά θα τις βλέπετε και δεν θα τις πιστεύετε!

Θα δούμε ροζ φλαμίνγκο και πολλές φάλαινες που φτάνουν μέχρι τα 16 μέτρα μήκος. Επίσης αν είμαστε τυχεροί θα δούμε και τις φάλαινες στο ιδιότυπο κυνήγι της τροφής τους κοντά στις ακτές του κόλπου. Συγκεντρώνονται κατά ομάδες των 20 και απολαμβάνουν το γεύμα τους… εκτελώντας έναν εντυπωσιακό συγχρονισμένο χορό μέσα και έξω από το νερό. Όπως καταλαβαίνετε, καθώς οι συνοδοί μας θα μας βομβαρδίζουν με ένα σωρό πληροφορίες για την άγρια ζωή αυτών των νερών, εμείς θα ζούμε μία σπάνια εμπειρία εν πλω! Σημειώστε μάλιστα πως το πλοίο έχει ειδικό εξοπλισμό ώστε να μπορούμε να «ακούσουμε» τα υποβρύχια καλέσματα των φαλαινών, κάτι που σίγουρα δεν έχουμε συνηθίσει!

Μετά το τέλος της κρουαζιέρας, θα επιστρέψουμε στην Τζούνο. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Τζούνο – πτήση για Σίτκα (Καταφύγιο της Αρκούδας)

Πρωινό και στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για την πτήση που θα μας φέρει στη Σίτκα. Προσεγγίσιμη μόνο από αέρος ή θαλάσσης, η Σίτκα βρίσκεται στο νησί Μπαράχοφ που υπάγεται στον λεγόμενο Εσωτερικό Δίαυλο της Αλάσκας και το καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρο, μαζί με τμήματα από ορισμένα γύρω δασώδη νησιά. Κατ’ αρχάς να εξηγήσουμε πως ο Εσωτερικός Δίαυλος είναι μία ακτοπλοϊκή γραμμή που περνάει μέσα από τα φιορδ της Αλάσκας στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό και συνδέει πόλεις και νησιά των ΗΠΑ και του Καναδά. Δημιουργήθηκε ως καθαρά εμπορικός ναυτικός δρόμος, ώστε να προστατεύονται τα πλοία από τις άγριες καιρικές συνθήκες του ωκεανού. Σήμερα όμως στον Εσωτερικό Δίαυλο πλέουν επίσης σκάφη αναψυχής και κρουαζιερόπλοια. Πολλά από τα νησιά του Εσωτερικού Διαύλου είναι δασώδη και πολύ πλούσια σε άγρια φύση και ζωή.

Άφιξη στη Σίτκα και ξεκινάμε για να πάρουμε μια γεύση από την άγρια ζωή των νησιών του Εσωτερικού Διαύλου. Θα επισκεφθούμε το Καταφύγιο της Αρκούδας και το Καταφύγιο/Νοσοκομείο των Αρπακτικών Πτηνών που βρίσκονται στο Εθνικό Πάρκο Τόνγκας στη Σίτκα. Το πάρκο καταλαμβάνει αρκετά δασώδη νησιά και χέρσες περιοχές και ιδρύθηκε το 1902 από τον Θίοντορ Ρούσβελτ. Είναι το μεγαλύτερο της Βορειοδυτικής Αμερικής και είναι δάσος βροχής με εξαιρετικά πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Εκεί θα δούμε την περίφημη καφέ αρκούδα της Αλάσκας στο φυσικό της περιβάλλον. Στο δε Καταφύγιο των Αρπακτικών Πτηνών, θα δούμε αετούς, κουκουβάγιες και άλλα άγρια πουλιά του δάσους τα οποία είτε είναι τραυματισμένα και θεραπεύονται είτε είναι μικρά ορφανά και εκπαιδεύονται ώστε να ενταχθούν και να επιβιώσουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Στη συνέχεια θα παραμείνουμε στο εθνικό πάρκο και μαζί με τον αρχηγό μας θα πάμε στο Μουσείο Πολιτισμού των Ινδιάνων Τλίνγκιτ. Επίσης θα κάνουμε βόλτα στο δάσος με τα τοτέμ των Τλίνγκιτ. Τα τοτέμ, πέρα από λατρευτικά γλυπτά θεωρούνται και ιστορικά μνημεία αφού μέσα από τον συμβολικό διάκοσμό τους καταγράφουν-αναπαριστούν τα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην περιοχή.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας στη Σίτκα. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Σίτκα – πτήση για Άνκορατζ

Η πόλη-νησί της Σίτκα υπήρξε για τους Ινδιάνους Τλίνγκιτ, τους πρώτους κατοίκους της περιοχής, ένας εμπορικός σταθμός. Για τους Ρώσους, από τον 18ο αιώνα μέχρι το 1867, ήταν η βάση επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Αλάσκα, αλλά και προπύργιο της Ορθοδοξίας και προσηλυτισμού των τοπικών φυλών, όπως μαρτυρά ο μεγάλος ναός του Αγίου Μιχαήλ με τους κρεμυδόσχημους τρούλους. Για τους δε Αμερικανούς που αγόρασαν την Αλάσκα από τον Τσάρο Αλέξανδρο Β’ το 1867, ήταν  κέντρο εμπορίου και ναυσιπλοΐας. Ως το 1900 ήταν η πρωτεύουσα της Αλάσκας. Σήμερα είναι ένας ιστορικός τουριστικός προορισμός.

Σήμερα λοιπόν μετά το πρωινό μας και μια σύντομη βόλτα στην πόλη θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση που θα μας φέρει ξανά στο Άνκορατζ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Άνκορατζ – πτήση επιστροφής

Ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα στο Άνκορατζ πριν την έγκαιρη μετάβασή μας στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

 

14η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

 

Το παραπάνω πρόγραμμα
είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται

περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4990 € 1100 €
Twin Room 4990 € 1100 €
Triple Room 4990 € 1100 €
Single Room 6690 € 1100 €
Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΜΑΙ  :  750 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4990 € 1100 €
Twin Room 4990 € 1100 €
Triple Room 4990 € 1100 €
Single Room 6690 € 1100 €
Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΜΑΙ  :  750 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4990 € 1100 €
Twin Room 4990 € 1100 €
Triple Room 4990 € 1100 €
Single Room 6690 € 1100 €
Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΜΑΙ  :  750 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4990 € 1100 €
Twin Room 4990 € 1100 €
Triple Room 4990 € 1100 €
Single Room 6690 € 1100 €
Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΜΑΙ  :  750 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5170 € 1100 €
Twin Room 5170 € 1100 €
Triple Room 5170 € 1100 €
Single Room 6870 € 1100 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΜΑΙ  :  750 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5170 € 1100 €
Twin Room 5170 € 1100 €
Triple Room 5170 € 1100 €
Single Room 6870 € 1100 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΜΑΙ  :  750 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5170 € 1100 €
Twin Room 5170 € 1100 €
Triple Room 5170 € 1100 €
Single Room 6870 € 1100 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΜΑΙ  :  750 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5170 € 1100 €
Twin Room 5170 € 1100 €
Triple Room 5170 € 1100 €
Single Room 6870 € 1100 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΜΑΙ  :  750 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6340 € 0 €
Twin Room 6340 € 0 €
Triple Room 6340 € 0 €
Single Room 8040 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΜΑΙ  :  750 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6340 € 0 €
Twin Room 6340 € 0 €
Triple Room 6340 € 0 €
Single Room 8040 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΜΑΙ  :  750 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6340 € 0 €
Twin Room 6340 € 0 €
Triple Room 6340 € 0 €
Single Room 8040 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΜΑΙ  :  750 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6340 € 0 €
Twin Room 6340 € 0 €
Triple Room 6340 € 0 €
Single Room 8040 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΜΑΙ  :  750 €


Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

08/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:55

09:00

LH 4350

08/08/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ  – ΑΝΚΟΡΑΤΖ

14:05

13:35

LH 4351

20/08/2022

ΑΝΚΟΡΑΤΖ  –  ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

15:50

11:25 + 1

LH 1282

21/08/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ  – ΑΘΗΝΑ

13:45

17:30

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

13/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:55

09:00

LH 4350

13/08/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ  – ΑΝΚΟΡΑΤΖ

14:05

13:35

LH 4351

25/08/2022

ΑΝΚΟΡΑΤΖ  –  ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

17:15

12:50 + 1

LH 1284

26/08/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ  – ΑΘΗΝΑ

20:20

00:05+ 1

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Εισιτήρια εσωτερικών πτήσεων στην Αλάσκα.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 3*.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Κρουαζιέρα στα φιορδ του Εθνικού Πάρκο Κενάι, με επιπλέον γεύμα.
 • Κρουαζιέρα στον κόλπο Κάτσεμακ.
 • Κρουαζιέρα στους 26 παγετώνες στο Prince William Sound.
 • Κρουαζιέρα στον ποταμό Τσίνα στο Φέρμπανκς.
 • Επίσκεψη στο παρατηρητήριο στον παγετώνα Μέντενχολ στην πόλη Τζούνο.
 • Κρουαζιέρα και παρατήρηση φαλαινών από την πόλη Τζούνο.
 • Επίσκεψη στο Καταφύγιο της Αρκούδας και στο Καταφύγιο Αρπακτικών Πτηνών στο Εθνικό Πάρκο Τόνγκας, στη Σίτκα.
 • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με  πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Ειδική άδεια εισόδου Αμερικής (ESTA)
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 1.100
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει

Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΕΚΔΟΣΗ ESTA 

Το Versus αναλαμβάνει την έκδοση ESTA (άδεια εισόδου στις ΗΠΑ)
για λογαριασμό των πελατών του.
Για τον σκοπό αυτό είναι απαραίτητη
– εκτός από την προσκόμιση του διαβατηρίου σας –
και η συμπλήρωση του ειδικού εντύπου μας
με τα στοιχεία που απαιτούνται
και που ζητά η Αμερικάνικη Υπηρεσία Μετανάστευσης.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ VISA

Οι ταξιδιώτες των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απαλλαγής από VISA για τις ΗΠΑ, με την έκδοση της ESTA, δεν μπορούν πλέον να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής εάν έχουν ταξιδέψει ή βρίσκονται στο Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία ή Υεμένη στις ή μετά την 1η Μαρτίου 2011.

Τα άτομα που δεν μπορούν πλέον να ταξιδέψουν με ESTA μπορούν να κάνουν αίτηση για μη-μεταναστευτική βίζα σε οποιαδήποτε Πρεσβεία ή Προξενείο των Η.Π.Α.

Ενημερώστε το Versus εάν υπάρχει σφραγίδα των χωρών αυτών στο τρέχον διαβατήριο σας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τους πωλητές στο γραφείο μας.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Ένα διαφορετικό ταξίδι που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, φυσικά από το Versus Travel! Χτενίζουμε τα εθνικά προστατευόμενα πάρκα, τα ποτάμια, τις θάλασσες της Αλάσκας και εξερευνούμε την πραγματική άγρια ζωή αυτής της τόσο ιδιαίτερης γωνιάς του πλανήτη με πολύ ακριβές δραστηριότητες και εκδρομές που περιλαμβάνονται στην τιμή.

Ειδικότερα:

 • Αποκλειστική για πρώτη φορά στην Ελλάδα διανυκτέρευση στις πόλεις Σιούαρντ και Χόμερ στη σπάνια χερσόνησο Κενάι απ’ όπου εξορμούμε στα μαγευτικά Φιόρδ του Κενάι
 • 14ήμερη διάρκεια με 12 διανυκτερεύσεις που κατανέμονται ως εξής: Άνκορατζ 4 (συνολικά), Σιούαρντ 1, Χόμερ 3, Φέρμπανκς 1, Τζούνο 2, Σίτκα 1.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 3* (εκτός μεγαλουπόλεων) με πρωινό.
 • Εξερεύνηση ολόκληρης της Αλάσκας με κάθε λεπτομέρεια. Φτάνουμε στο πιο σπάνιο τμήμα νότια του Άνκορατζ μέχρι το Φέρμπανκς.
 • Κρουαζιέρα στα φιόρδ στο Εθνικό Πάρκο Φιόρδ Κενάι για παρατήρηση παγετώνων και απίστευτα πλούσιας άγριας ζωής, με φάλαινες, φώκιες και θαλάσσιους λέοντες. 
 • Γεύμα εν πλω στην κρουαζιέρα στα φιόρδ του Κενάι.
 • Κρουαζιέρα στον Κόλπο Κάτσεμακ και διάσχιση του περίφημο Διαύλου Έλντρεντ, όπου ίσως έχουμε την τύχη να δούμε ακόμη και τον διάσημο φαλακρό αετό!
 • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Τσίνα, στο Φέρμπανκς.
 • Κρουαζιέρα θέασης των 26 Παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ, από το Γουίτιερ, στο Άνκορατζ, μια διαδρομή τόσο «πυκνή» σε τοπία και εμπειρίες όσο καμία άλλη!
 • Γεύμα στην Κρουαζιέρα θέασης των 26 Παγετώνων.
 • Επίσκεψη στο παρατηρητήριο του εκπληκτικού παγετώνα Μέντενχολ, στην Τζούνο, με το δάσος των 2.350 ετών!
 • Επίσκεψη σε τοπικό εκκολαπτήριο σολομών στην Τζούνο, όπου θα ψήσουμε και θα δοκιμάσουμε σολομό, το είδος διατροφής και συντήρησης των κατοίκων για αιώνες.
 • Κρουαζιέρα παρατήρησης φαλαινών στον κόλπο Αουκέ, στην Τζούνο, όπου όχι μόνο θα δούμε τις φάλαινες και το ιδιότυπο κυνήγι της τροφής τους αλλά και θα «ακούσουμε» το κάλεσμά τους με ειδικό υδροφωνικό σύστημα!
 • Σπάνια διαμονή στη Σίτκα μία πόλη που προσεγγίζεται μόνο από θαλάσσης και αέρος
 • Επίσκεψη στο Καταφύγιο Αρκούδας, στο Καταφύγιο/Νοσοκομείο Αρπακτικών Πτηνών, στο Μουσείο Πολιτισμού των Ινδιάνων Τλίνγκιτ και στο δάσος με τα τοτέμ τους στο Εθνικό Πάρκο Τόνγκας
 • Διαδρομή στον αυτοκινητόδρομο Seward Highway, που έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με αλλεπάλληλους κολπίσκους, παγετώνες και αλπικές κοιλάδες.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός εξειδικευμένος στην Αλάσκα
 • Δυνατότητα εκδρομής με ειδικό αεροσκάφος στο διάσημο Πάρκο Κατμάι για την παρακολούθηση της σπάνιας αρκούδας γκρίζλι, στην ηφαιστειακή Κοιλάδα των 10.000 Καπνών, με εξειδικευμένους οδηγούς της άγριας ζωής (από το Χόμερ)
 • Δυνατότητα εξόρμησης με καγιάκ στον Κόλπο Κάτσεμακ, από το Χόμερ.

Highlights

 • Επίσκεψη στο Καταφύγιο Αρκούδας, στο Καταφύγιο/Νοσοκομείο Αρπακτικών Πτηνών, στο Μουσείο Πολιτισμού των Ινδιάνων Τλίνγκιτ και στο δάσος με τα τοτέμ τους στο Εθνικό Πάρκο Τόνγκας
 • Ξενάγηση στο απίθανο Εθνικό Πάρκο Κενάι και παρατήρηση φαλαινών στα Φιόρδ του Κενάι
 • Διάσχιση του Διαύλου Έλντρεντ στον κόλπο Κάτσεμακ.
 • Παρατήρηση του εκπληκτικού παγετώνα Μέντενχολ, στη Τζουνό, με το δάσος των 2.350 ετών!
 • Κρουαζιέρα παρατήρησης φαλαινών στην Τζούνο
 • Παρατήρηση της άγριας ζωής στον κόλπο Κατσεμάκ
 • Κρουαζιέρα θέασης των 26 παγετώνων του Πρινς Γουίλιαμ!
 • Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στον ποταμό Τσίνα, στο Φέρμπανκς
 • Επίσκεψη σε εκκολαπτήριο σολομών στην Τζούνο
 • Διαδρομή στον αυτοκινητόδρομο Seward Highway, που έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με αλλεπάλληλους κολπίσκους, παγετώνες και αλπικές κοιλάδες.
 • Δυνατότητα επίσκεψης (με ειδικό αεροσκάφος) στο διάσημο Πάρκο Κατμάι για την παρακολούθηση της σπάνιας αρκούδας γκρίζλι, στην ηφαιστειακή Κοιλάδα των 10.000 Καπνών, με εξειδικευμένους οδηγούς της άγριας ζωής (από τη Χόμερ)

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Κρουαζιέρα στα φιόρδ του Κενάι
 • Παρατήρηση φαλαινών και άγριας ζωής
 • Με σπάνια διαμονή και στη Σίτκα

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2022

Αναχωρήσεις

8/8, 13/8Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Η Αλάσκα απ' άκρη σ' άκρη - Εξερεύνηση της Άγριας Ζωής | 08.08.2022 & 13.08.2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info