Κυνηγώντας το Βόρειο Σέλας στα Νησιά Λοφότεν - Σουηδική και Νορβηγική Λαπωνία | Άνοιξη 2022

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2290€

Ταυτότητα ταξιδιού

Με αυτό το απόλυτο και αποκλειστικό, υπερπλήρες και συναρπαστικό, εξερευνητικό οδοιπορικό του Versus, θα ανακαλύψουμε τα εκπληκτικά Νησιά Λοφότεν, στον Νορβηγικό Αρκτικό Κύκλο και την καρδιά της Λαπωνίας (Σουηδική Λαπωνία & Βόρεια Νορβηγία). Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους (το κλίμα είναι ήπιο και οι συνθήκες εξαιρετικές), όλο τον χρόνο. Ωστόσο είναι ειδικά σχεδιασμένο για τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες, που απορρίπτουν τα επιφανειακά περάσματα, που θέλουν να ζήσουν το μοναδικό, που αναζητούν την αυθεντικότητα και την απόλυτη διείσδυση στις τοπικές παραδόσεις και κουλτούρες.

Πηγαίνουμε στη Λαπωνία, την εξερευνούμε σε βάθος και ζούμε μαζί με τους Σάμι, πάνω στα χνάρια των Βίκινγκς. Απολαμβάνουμε την αναζωογονητική φύση των φιόρδ και των καταπράσινων δασών. Κάνουμε βόλτες με έλκηθρα και Χάσκι, με παγοθραυστικά, με φεριμπότ, οδηγούμε στο εκπληκτικό νορβηγικό οδικό δίκτυο των φιόρδ.

Όλες οι εκδρομές, παροχές, μετακινήσεις, δραστηριότητες, επισκέψεις και ξεναγήσεις, εντάσσονται στην τελική τιμή. Δεν παρέχεται τίποτα προαιρετικά και δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά, για να έχετε απόλυτο έλεγχο του κόστους από την Αθήνα. Αυτό το πρόγραμμα είναι πολύ εξειδικευμένο και αποκλειστικό. Το Versus, πιστό στη φιλοσοφία του, προσφέρει το τέλειο τους πιο απαιτητικούς ταξιδιώτες του και εγγυάται μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία. 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το οδοιπορικό μας αρχίζει από τη σουηδική πρωτεύουσα, τη Στοκχόλμη, από όπου πεταμε για το ιστορικό λιμάνι του Βοθνιακού Κόλπου, την πόλη Λούλεο. Απολαμβάνουμε κρουαζιέρα με παγοθραυστικό και μπαίνουμε στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, φτάνοντας στην πόλη Γκελιβάρε. Επισκεπτόμαστε το Χωριό των Ταράνδων, όπου ζουν παραδοσιακά οι Λάπωνες (Σάμι), σε ξυλόσπιτα μέσα στο δάσος. Εν συνεχεία, βλέπουμε το περίφημο Ξενοδοχείο από Πάγο και περνάμε στη λαπωνική περιοχή της Βόρειας Νορβηγίας, στην πρωτεύουσα του αρχιπελάγους των Λοφοτεν, Σβόλβερ. Εξερευνούμε τα Νησιά Λοφότεν και τα γραφικά ψαροχώρια, μπαίνουμε στον Αρκτικό Κύκλο και πάμε στο ιστορικό λιμάνι Τρόμσο. Ακολουθεί σαφάρι με έλκηθρα και Χάσκις και σαφάρι με snowmobiles, απολαμβάνουμε κρουαζιέρα στο φιορδ του Τρόμσο και από το Τρόμσο περνάμε ξανά στη Σουηδία και την Κίρουνα, για να πετάξουμε στη συνέχεια για τη Στοκχόλμη, ολοκληρώνοντας το ταξίδι μας.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Μόνο στο Versus, το πιο εξειδικευμένο και συναρπαστικό εξερευνητικό οδοιπορικό στα Νησιά Λοφότεν και στη βόρεια Νορβηγία και Σουηδία. Με απίστευτες παροχές και δραστηριότητες που αποκλείονται από τα συνήθη προγράμματα λόγω κόστους, ενταγμένες στην τελική τιμή από την Αθήνα (τοπικά κοστίζουν πανάκριβα!). Με εξαιρετικές διανυκτερεύσεις, ιδανικές μετακινήσεις, και φυσικά με Έλληνα αρχηγό, ο οποίος είναι μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

Ειδικότερα:

 

 • Τέλειες πτήσεις από και προς Στοκχόλμη που μας εξασφαλίζουν χρόνο για υπέροχες ξεναγήσεις. Εσωτερική πτήση από τη Στοκχόλμη για το Λούλεο για να αποφύγουμε πολύωρες οδικές μετακινήσεις.
 • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις σε άριστα ξενοδοχεία σε όλους τους σταθμούς του ταξιδιού μας
 • Ειδικές αναζητήσεις και διαδρομές για να απολαύσουμε το φαντασμαγορικό Βόρειο Σέλας, σε κάθε σταθμό μας
 • H πλεύση με παγοθραυστικό περιλαμβάνεται στην τιμή, μαζί με ειδικό εξοπλισμό που θα σας παρασχεθεί στο παγοθραυστικό
 • Αποκλειστική διείσδυση στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, για να επισκεφτούμε το αυθεντικό Χωριό των Ταράνδων, μέσα στο δάσος, όπου κατοικούν οι Σάμι (Λάπωνες). Θα πάμε στις ξύλινες καλύβες τους, που είναι επενδυμένες με δέρμα ταράνδου, θα μιλήσουμε μαζί τους και θα απολαύσουμε ζεστό καφέ, τσάι και την τοπικές λιχουδιές
 • Περιλαμβάνεται η επίσκεψη και σπάνια γευσιγνωσία σε παραδοσιακή φάρμα στα νησιά Λοφότεν. Θα δοκιμάσουμε αρωματικό τσάι από ντόπια βότανα που συλλέγουν οι ίδιοι και τυριά παραγωγής τους
 • Περιλαμβάνεται η είσοδος και ξενάγηση στο αρχαιολογικό Μουσείο των Βίκινγκς. Το μουσείο εκθέτει ευρήματα από το μεγαλύτερο κτίριο των Βίκινγκς που βρέθηκε ποτέ, το οποίο χρονολογείται το 500 π.Χ. Εκεί θα δοκιμάσουμε και την αυθεντική τροφή των Βίκινγκς – αποξηραμένο μπακαλιάρο και μγεντ (αλκοολούχο ποτό με βάση το μέλι και διάφορα μυρωδικά)
 • Πολυτελές δείπνο 3 πιάτων σε ρομαντική κρουαζιέρα στο καταπληκτικό φιόρδ του Τρόμσο!
 • Περιλαμβάνεται διασκεδαστικό σαφάρι με έλκηθρα 2 ατόμων, που σέρνουν τα πανέμορφα σκυλιά Χάσκι στο χιόνι. Στο κέντρο του σαφάρι, θα μας παρασχεθεί ο ειδικός εξοπλισμός.
 • Σαφάρι πλούσιας διάρκειας με snowmobile.
 • Περιλαμβάνεται είσοδος και ξενάγηση στο μεγαλύτερο παγοξενοδοχείο του κόσμου, στο γραφικό χωριό Γούκασγιαρβι (σουηδική Λαπωνία). Το ξενοδοχείο χτίζεται κι διακοσμείται κάθε χειμώνα εξ ολοκλήρου από πάγο, από τους τοίχους και τα κρεβάτια στα δωμάτια, μέχρι τα τραπέζια και τα σερβίτσια. Το καλοκαίρι λιώνει…
 • Διανυκτέρευση και βόλτα στη Στοκχόλμη, την όμορφη πρωτεύουσα της Σουηδίας.
 • Δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά και δεν υπάρχει τίποτα προαιρετικό, για να έχετε απόλυτα ελεγχόμενο τελικό κόστος από την Αθήνα. Μια μοναδική παροχή του Versus, που εξασφαλίζει απίστευτες αποκλειστικότητες!
 • Με εμπειρότατο και ειδικά καταρτισμένο, στην περιοχή, Έλληνα αρχηγό από την Αθήνα, που θα σας συνοδεύει σε όλο το ταξίδι

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Στοκ-χόλμη – Λούλεο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για τη Στοκχόλμη, την όμορφη σουηδική πρωτεύουσα.  Η Στοκχόλμη είναι χτισμένη σε 14 νησιά που συνδέονται μεταξύ τους με 57 γέφυρες. Τα πανέμορφα κτίρια, το πράσινο, ο καθαρός αέρας και τα κανάλια, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της, τα οποία θα προσέξουμε αμέσως. Όλα τα αξιοθέατα της πόλης βρίσκονται κοντά μεταξύ τους – δηλαδή θα μπορούσε κανείς να τα δει και περπατώντας.

Εμείς, αμέσως μετά την άφιξή μας, θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική Παλιά πόλη της Στοκχόλμης, την περίφημη Γκάμλα Στον.

Ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα διατηρημένα μεσαιωνικά κέντρα στην Ευρώπη. Εκεί θα νιώσουμε σαν να βρισκόμαστε σε ανοιχτό μουσείο γεμάτο αξιοθέατα, καταστήματα, καφετέριες, κοντιτόρι και εστιατόρια. Κοντιτόρι είναι τα μικρά take away καφέ που πωλούν και γλυκά ή σνακ. Τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια, με τα κτίριά τους σε άπειρες αποχρώσεις του χρυσαφί, είναι ένα από τα πιο γοητευτικά στοιχεία του ιστορικού αυτού κέντρου.

Εκεί θα δούμε και το Δημαρχείο του 16ου αιώνα, με το κωδωνοστάσιο, ύψους 106 μέτρων. Μέσα στο Δημαρχείο βρίσκεται η χρυσή αίθουσα όπου γίνεται η δεξίωση για την απονομή των Βραβείων Νομπέλ. Από το κωδωνοστάσιο, μπορούμε να απολαύσουμε τη θέα όλης της Στοκχόλμης από ψηλά.

Μετά τη βόλτα μας στη σουηδική πρωτεύουσα μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για Λούλεο, την πρωτεύουσα της κομητεί­ας Νορμπότεν , στη Βόρεια Σουηδία. Η Νορμπότεν εί­ναι η βορειότερη κομητεία της χώρας και η Λούλεο βρίσκεται πάνω στον Βοθνιακό Κόλπο, δηλαδή το βόρειο τμήμα της Βαλτικής, και βρέχει τη Βόρεια Σουηδία και τη Φινλανδία.

Άφιξη στη Λούλεο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

2η ημέρα: Λούλεο – κρουαζιέρα με παγοθραυστι-κό – επίσκεψη σε χωριό Λαπώνων (Silba Siida) – Γκελιβάρε

Σήμερα μας περιμένει και η πρώτη από τις συγκλονιστικές εμπειρίες του ταξιδιού μας: θα επιβιβαστούμε σε παγοθραυστικό πλοίο για μία δίωρη κρουαζιέρα στην περιοχή του Πιτέο (Piteå). Κατά τη διάρκειά της θα ξεναγηθούμε από τη γέφυρα του καπετάνιου μέχρι και το μηχανοστάσιο του παγοθραυστικού. Αν το… λέει η καρδιά σας, μπορείτε να κάνετε και μπάνιο στα παγωμένα νερά, φορώντας φυσικά την ειδική στολή που θα μας παρέχει το πλοίο. Η αίσθηση να επιπλέεις πάνω στα απίστευτα παγωμένα νερά είναι πραγματικά συγκλονιστική! (Όποιος κολυμπήσει στα παγωμένα νερά, θα λάβει και σχετικό πιστοποιητικό!)

Κατόπιν συνεχίζουμε για μία  εκδρομή στο Γιοκκμόκ, μία πόλη περίπου δύο χιλιάδων κατοίκων στην καρδιά της σουηδικής Λαπωνίας. Έξω ακριβώς από το Γιοκκμόκ θα συναντήσουμε το Silba Siida, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά την ιδιαίτερη κουλτούρα των Λαπώνων. Βρισκόμαστε μέσα στον Αρκτικό Κύκλο και έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά (και να ταΐσουμε!) ταράνδους, να γνωρίσουμε τους Σάμι, τους αυθεντικούς Λάπωνες δηλαδή, και να συνομιλήσουμε μαζί τους, να πιούμε μαζί τους καφέ και τσάι, να συγκεντρωθούμε γύρω από τη φωτιά, ακόμα και να τραγουδήσουμε!

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Γκελιβάρε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Γκελιβάρε – Ξενοδοχείο Πάγου Jukkasjärvi – Σβόλβερ/Νησιά Λοφότεν

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για μία ξεχωριστή επίσκεψη! Ερχόμαστε λοιπόν στην περιοχή της Κίρουνα όπου θα μπούμε στο διάσημο Ice Hotel Jukkasjärvi, ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά φτιαγμένο από πάγο, το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο!

Το εγχείρημα ξεκίνησε ανεπίσημα το 1989, όταν είχε φιλοξενηθεί εδώ μία έκθεση με γλυπτά από πάγο και κάποιοι επισκέπτες έμειναν για ένα βράδυ σε ένα ιγκλού που είχε φτιαχτεί για τις ανάγκες της έκθεσης.

Επισήμως άνοιξε τις πύλες του το 1990, απλώνεται σε μια έκταση 6.000 τ.μ., διαθέτει 55 δωμάτια (και κάποια «συμβατικά», για όσους δεν αντέχουν και τόσο το κρύο), δέκα εστιατόρια, Ice bar, ακόμα και εκκλησία – όλα φτιαγμένα από πάγο. Το ξενοδοχείο λειτουργεί ολόκληρο το χρόνο, με τεχνολογική υποστήριξη του πάγου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως καταλαβαίνετε, ο πάγος είναι πάγος, ευαίσθητος δηλαδή στις μεταβολές της θερμοκρασίας, γι’ αυτό και το ξενοδοχείο «αλλάζει μορφή» και ουσιαστικά ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο!

Εν συνεχεία θα κατευθυνθούμε προς τον τελικό προορισμό μας που είναι η ιστορική πρωτεύουσα του αρχιπελάγους Λοφότεν, Σβόλβερ. Πρόκειται για ένα ακόμη πανέμορφο ψαροχώρι, που αναδείχθηκε σε σημαντικό κέντρο εμπορίας μπακαλιάρου τον 16o αιώνα. Ωστόσο σύμφωνα με γραπτές αναφορές, ο οικισμός υπήρχε ήδη από το 800 π.Χ. Άφιξη, βόλτα στο χωριό, μεταφορά, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Σβόλβερ – Χέννινγκσβερ – Μουσείο Βί-κινγκς Λοφότεν – φιορδ Ράινε – χωριό Ο – επίσκε-ψη σε τοπική φάρμα – Σβόλβερ

Σήμερα το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στα πανέμορφα Νησιά Λοφότεν. Στο μεγάλο οδοιπορικό μας, θα προσπαθήσουμε να τα γνωρίσουμε σε βάθος, να κατανοήσουμε την κουλτούρα τους, να απολαύσουμε τη φυσική ομορφιά τους, η οποία, αν αναλογιστούμε το γεωγραφικό πλάτος τους, τόσο κοντά στον Βόρειο Πόλο, φαίνεται εξωπραγματική. Κι όμως είναι αληθινή.

Θα πάμε στο χωριό Χέννινγκσβερ, το οποίο είναι χτισμένο σε μία συστάδα νησιών, που επικοινωνούν μεταξύ τους με γέφυρες. Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τα ψαρόσπιτα, σε συνδυασμό με το εκπληκτικό τοπίο αλλά και τις γέφυρες, έχουν κάνει το χωριό αυτό, ιδιαίτερα δημοφιλές.

Συνεχίζοντας θα έρθουμε στο Lofotr Vikings Museum, ένα ιστορικό μουσείο που βασίζεται σε αρχαιολογική ανασκαφή και ανακατασκευή του χωριού ενός αρχηγού των Βίκινγκς στο νησί Βέστβογκιέγα (Vestvågøya) και είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρουμε μια πολύ καλή εικόνα της καθημερινότητας των φοβερών και τρομερών Βίκινγκς! (η είσοδος στο μουσείο περιλαμβάνεται!)

Με το πούλμαν θα οδηγήσουμε πάνω στο εκπληκτικό φιόρδ Ράινε, ανάμεσα στα βουνά, σε κοιλάδες, πάνω από τη θάλασσα και τις νησίδες. Το φιόρδ Ράινε, στο οποίο βρίσκονται τα Λοφότεν, δημιουργήθηκε, πριν από 400 εκατ. χρόνια, από το λιώσιμο των παγετώνων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα νησιά να ξεπηδούν μέσα από το νερό σαν κώνοι… κάθε νησάκι και νησίδα είναι και μια προϊστορική βουνοκορφή. Στα Λοφότεν, τον χειμώνα ο ήλιος δεν ανατέλλει από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου και το καλοκαίρι δεν δύει από τις 25 Μαΐου έως τις 17 Ιουλίου.

Το ονειρικό περιβάλλον των νησιών αυτών, το συναντάμε στο διήγημα του Έντγκαρ Άλαν Πόε, «Κάθοδος στο Μάελστρομ», στο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «20.000 Λεύγες κάτω από τη Θάλασσα» και στο ποίημα του Νίκου Καββαδία «Πιλότος Νάγκελ».

Θα φτάσουμε μέχρι το χωριό Ο (Å). Δεν διαβάσατε λάθος, πράγματι το όνομα του χωριού είναι ένα και μόνο γράμμα, το γράμμα Å που στη νορβηγική (και σουηδική) γλώσσα προφέρεται όπως το όμικρον. Στα παλιά νορβηγικά το γράμμα-λέξη σημαίνει «μικρός ποταμός» και πράγματι το τοπίο δικαιώνει το όνομα.

Στη συνέχεια θα κάνουμε επίσης στάση σε τοπική φάρμα με βιολογικό γάλα και τυριά, όπου εμείς θα δοκιμάσουμε αρωματικό τσάι από βότανα και εκπληκτικά τυριά!

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 

5η ημέρα: Σβόλβερ – Τρόμσο (κρουαζιέρα στο φιόρδ και κυνήγι του Βόρειου Σέλαος)

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας τα Νησιά Λοφότεν, και θα οδηγήσουμε προς την πόλη Τρόμσο που βρίσκεται στη Βόρεια Νορβηγία, στην περιοχή των Σάμι (Λαπωνία).

Η πόλη του Τρόμσο (οι Νορβηγοί προφέρουν Τρούμσε), είναι χτισμένη πάνω στη Βόρεια Θάλασσα. Σύμφωνα με ευρήματα η περιοχή κατοικούνταν ήδη από το τέλος της Εποχής των Παγετώνων, δηλαδή πριν από 10.000 χρόνια. Στον μεσαίωνα ζούσαν εκεί οι Σάμι και περίπου το 890 έφτασαν και τα πρώτα σκανδιναβικά φύλα. Είναι η πόλη με τα περισσότερα ξύλινα σπίτια σε όλη τη Νορβηγία – το παλαιότερο από αυτά κατασκευάστηκε το 1789. Επίσης είναι ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο.

Το πρόγραμμά μας σήμερα θα αρχίσει με ξενάγηση στην ιστορική πόλη του Τρόμσο. Η πόλη αυτή έχει πολλά δείγματα κατοίκησης των Σάμι και των πρώτων σκανδιναβικών φύλων. Στο κέντρο της πόλης εμείς, μεταξύ άλλων, θα δούμε τα πολλά γραφικά ξύλινα σπίτια (για τα οποία φημίζεται) να συνδυάζονται με υπερσύχρονα κτίρια και να σχηματίζουν ένα πολύ ενδιαφέρον μείγμα. Το ξύλο απαγορεύτηκε στα κτίρια σε όλη τη Νορβηγία το 1904, για την προστασία των δασών.

Ανάμεσα στα πολλά αξιοθέατα της πόλης είναι το Πολικό Μουσείο, που στεγάζεται σε αποθήκη αποβάθρας του 1837. Το μουσείο εξιστορεί το αρκτικό κυνήγι στις νορβηγικές αποστολές στον Βόρειο Πόλο.

Στη βόλτα μας θα δούμε επίσης τον Καθεδρικό του Τρόμσο, που χτίστηκε το 1861 ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Στην Τρόμσο βρίσκεται και το παλιότερο σινεμά της Βόρειας Ευρώπης, το Βερντενστεατρέτ, το οποίο άνοιξε το 1916 και λειτουργεί ακόμη.

Τους τοίχους του κοσμούν τοιχογραφίες του ντόπιου καλλιτέχνη Σβέρε Μακ, που τις φιλοτέχνησε το 1921 και αναπαριστούν σκηνές από τη νορβηγική παράδοση και παραμύθια. Θα δούμε επίσης τον μοντέρνο Αρκτικό Καθεδρικό που χτίστηκε το 1965. Ένα από τα τοπικά αξιοθέατα είναι και το τελεφερίκ που φτάνει πάνω στον λόφο Στορστάινεν, στα 420 μέτρα. Από εκεί φαίνεται πανοραμικά όλο το Τρόμσο.

Στη συνέχεια απολαμβάνουμε εξαιρετικό δείπνο 3 πιάτων με κρουαζιέρα στο φιορδ του Τρόμσο για να παρακολουθήσουμε και το Βόρειο Σέλας! Αυτή είναι μία καταπληκτική εμπειρία η οποία δεν δίνεται προαιρετικά αλλά περιλαμβάνεται κανονικά στο πρόγραμμά μας!

Διανυκτέρευση στο Τρόμσο.

6η ημέρα: Τρόμσο – σαφάρι με χάσκις, σαφάρι με snowmobile – Polar Park – Νάρβικ

Αναχωρούμε σήμερα από το Τρόμσο με τελικό μας προορισμό το λιμάνι του Νάρβικ. Καθοδόν μας περιμένει απολαυστικό σαφάρι με τα πανέμορφα σκυλιά Χάσκι που λατρεύουν το χιόνι. Καλό είναι να φοράτε ζεστές κάλτσες, γάντια και σκούφο. Όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός (αδιάβροχα ρούχα και παπούτσια) παρέχεται από τους διοργανωτές του σαφάρι. Η δραστηριότητα περιλαμβάνει έλκηθρα που τα σέρνουν τα Χάσκι. Σε κάθε έλκηθρο αντιστοιχούν 2 επιβάτες. Ο ένας κάθεται και ο άλλος καθοδηγεί τα σκυλιά. Στις ανηφόρες απαιτείται σπρώξιμο. Γενικώς όλη η κατάσταση είναι πολύ ευχάριστη και απευθύνεται στον καθένα. Ωστόσο χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση γιατί δεν καθόμαστε μόνο… Στις ανηφόρες οφείλουμε να βοηθάμε τα Χάσκι μας.

Στη συνέχεια αναχωρούμε για μια χορταστική δίωρη βόλτα με snowmobile: θα απολαύσουμε μια καταπληκτική διαδρομή στην καρδιά του νορβηγικού βορρά, νιώθοντας ελεύθεροι και γεμίζοντας την ψυχή μας με τις εικόνες της αμόλυντης σκανδιναβικής φύσης…

Ακόμα μία έκπληξη που μας περιμένει σήμερα είναι η επίσκεψη στο Polar Park, ο βορειότερος ζωολογικός κήπος στον κόσμο, «σπίτι» για πολλούς από τους μεγαλύτερους θηρευτές της νορβηγικής φύσης: αρκούδες, λύκοι και λύγκες, αλλά και τάρανδοι, άλκες και ελάφια ζουν στους χώρους του Αρκτικού Πάρκου και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να τα δούμε από κοντά και να παρατηρήσουμε τα άγρια αυτά ζώα. Σημειώστε μάλιστα  πως το Polar Park έχει μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο αναλογίες χώρου προς φιλοξενούμενο ζώο!

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο λιμάνι του Νάρβικ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Νάρβικ – Κίρουνα – πτήση για Στοκχόλμη

Το Νάρβικ είναι ένα από τα σπουδαιότερα λιμάνια της Σκανδιναβίας, χάρη στη στρατηγική του θέση. Από εδώ εξάγεται σκανδιναβική ξυλεία προς όλο τον κόσμο ενώ υπήρξε και μήλον της έριδος κατά τον Β’ ΠΠ καθώς η ναζιστική Γερμανία το κατέκτησε προκειμένου να ελέγξει το λεγόμενο βαρύ ύδωρ που παρήγαγε η Νορβηγία. Από το Νάρβικ λοιπόν θα επιστρέψουμε στη Σουηδία φτάνοντας στην Κίρουνα, από όπου θα πετάξουμε για τη Στοκχόλμη. Άφιξη στη σουηδική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Στοκχόλμη – πτήση επιστροφής

Το πρωί μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης για την πτήση επιστροφής μας. 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2290 € 590 €
Twin Room 2290 € 590 €
Triple Room 2290 € 590 €
Single Room 3070 € 590 €
Extras

+ Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό  :  300 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2290 € 590 €
Twin Room 2290 € 590 €
Triple Room 2290 € 590 €
Single Room 3070 € 590 €
Extras

+ Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό  :  300 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2380 € 590 €
Twin Room 2380 € 590 €
Triple Room 2380 € 590 €
Single Room 3160 € 590 €
Extras

+ Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό  :  300 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2380 € 590 €
Twin Room 2380 € 590 €
Triple Room 2380 € 590 €
Single Room 3160 € 590 €
Extras

+ Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό  :  300 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3140 € 0 €
Twin Room 3140 € 0 €
Triple Room 3140 € 0 €
Single Room 3920 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό  :  300 €


Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3140 € 0 €
Twin Room 3140 € 0 €
Triple Room 3140 € 0 €
Single Room 3920 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Extras

+ Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό  :  300 €


 

   

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Αφιξης

Α3 760

20/03/2022

ΑΘΗΝΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

09:00

11:50

Α3 761

27/03/2022

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΑΘΗΝΑ 

13:05

17:40

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Αφιξης

Α3 760

03/03/2022

ΑΘΗΝΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

09:00

11:50

Α3 761

10/03/2022

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΑΘΗΝΑ

12:40

17:10

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (Στοκχόλμη: μόνο πρωινό)
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (τοπική κατηγοριοποίηση)
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία! Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα με ακριβές δραστηριότητες να περιλαμβάνονται.
 • Επίσκεψη στο Χωριό των Ταράνδων
 • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με huskies (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
 • Είσοδος στο Ice Hotel Jukkasjärvi στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο και μπάνιο με ειδικά σκάφανδρα
 • Κρουαζιέρα στα φιορδ του Τρόμσο με δείπνο 3 πιάτων.
 • Είσοδος και ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο Βίκινγκς.
 • Επίσκεψη σε παραδοσιακή φάρμα στα Νησιά Λοφότεν.
 • Σαφάρι με snowmobiles.
 • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 450
 • Αχθοφορικά, είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα που δεν αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων - οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Φροντίζουμε για την υγεία σας

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.

Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.

Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Aπαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και Η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Μόνο στο Versus, το πιο εξειδικευμένο και συναρπαστικό εξερευνητικό οδοιπορικό στα Νησιά Λοφότεν και στη βόρεια Νορβηγία και Σουηδία. Με απίστευτες παροχές και δραστηριότητες που αποκλείονται από τα συνήθη προγράμματα λόγω κόστους, ενταγμένες στην τελική τιμή από την Αθήνα (τοπικά κοστίζουν πανάκριβα!). Με εξαιρετικές διανυκτερεύσεις, ιδανικές μετακινήσεις, και φυσικά με Έλληνα αρχηγό, ο οποίος είναι μαζί σας σε όλο το ταξίδι.

Ειδικότερα:

 

 • Τέλειες πτήσεις από και προς Στοκχόλμη που μας εξασφαλίζουν χρόνο για υπέροχες ξεναγήσεις. Εσωτερική πτήση από τη Στοκχόλμη για το Λούλεο για να αποφύγουμε πολύωρες οδικές μετακινήσεις.
 • Εξαιρετικές διανυκτερεύσεις σε άριστα ξενοδοχεία σε όλους τους σταθμούς του ταξιδιού μας
 • Ειδικές αναζητήσεις και διαδρομές για να απολαύσουμε το φαντασμαγορικό Βόρειο Σέλας, σε κάθε σταθμό μας
 • H πλεύση με παγοθραυστικό περιλαμβάνεται στην τιμή, μαζί με ειδικό εξοπλισμό που θα σας παρασχεθεί στο παγοθραυστικό
 • Αποκλειστική διείσδυση στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, για να επισκεφτούμε το αυθεντικό Χωριό των Ταράνδων, μέσα στο δάσος, όπου κατοικούν οι Σάμι (Λάπωνες). Θα πάμε στις ξύλινες καλύβες τους, που είναι επενδυμένες με δέρμα ταράνδου, θα μιλήσουμε μαζί τους και θα απολαύσουμε ζεστό καφέ, τσάι και την τοπικές λιχουδιές
 • Περιλαμβάνεται η επίσκεψη και σπάνια γευσιγνωσία σε παραδοσιακή φάρμα στα νησιά Λοφότεν. Θα δοκιμάσουμε αρωματικό τσάι από ντόπια βότανα που συλλέγουν οι ίδιοι και τυριά παραγωγής τους
 • Περιλαμβάνεται η είσοδος και ξενάγηση στο αρχαιολογικό Μουσείο των Βίκινγκς. Το μουσείο εκθέτει ευρήματα από το μεγαλύτερο κτίριο των Βίκινγκς που βρέθηκε ποτέ, το οποίο χρονολογείται το 500 π.Χ. Εκεί θα δοκιμάσουμε και την αυθεντική τροφή των Βίκινγκς – αποξηραμένο μπακαλιάρο και μγεντ (αλκοολούχο ποτό με βάση το μέλι και διάφορα μυρωδικά)
 • Πολυτελές δείπνο 3 πιάτων σε ρομαντική κρουαζιέρα στο καταπληκτικό φιόρδ του Τρόμσο!
 • Περιλαμβάνεται διασκεδαστικό σαφάρι με έλκηθρα 2 ατόμων, που σέρνουν τα πανέμορφα σκυλιά Χάσκι στο χιόνι. Στο κέντρο του σαφάρι, θα μας παρασχεθεί ο ειδικός εξοπλισμός.
 • Σαφάρι πλούσιας διάρκειας με snowmobile.
 • Περιλαμβάνεται είσοδος και ξενάγηση στο μεγαλύτερο παγοξενοδοχείο του κόσμου, στο γραφικό χωριό Γούκασγιαρβι (σουηδική Λαπωνία). Το ξενοδοχείο χτίζεται κι διακοσμείται κάθε χειμώνα εξ ολοκλήρου από πάγο, από τους τοίχους και τα κρεβάτια στα δωμάτια, μέχρι τα τραπέζια και τα σερβίτσια. Το καλοκαίρι λιώνει…
 • Διανυκτέρευση και βόλτα στη Στοκχόλμη, την όμορφη πρωτεύουσα της Σουηδίας.
 • Δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά και δεν υπάρχει τίποτα προαιρετικό, για να έχετε απόλυτα ελεγχόμενο τελικό κόστος από την Αθήνα. Μια μοναδική παροχή του Versus, που εξασφαλίζει απίστευτες αποκλειστικότητες!
 • Με εμπειρότατο και ειδικά καταρτισμένο, στην περιοχή, Έλληνα αρχηγό από την Αθήνα, που θα σας συνοδεύει σε όλο το ταξίδι

 

Highlights

 • Απολαύστε το Βόρειο Σέλας από πόλη σε πόλη κι από ψαροχώρι σε ψαροχώρι σε όλη τη διαδρομή του ταξιδιού μας
 • Χαρείτε πλεύση με παγοθραυστικό κοντά στην πόλη Λούλεο, και βουτήξτε στα παγωμένα νερά (με ειδικό εξοπλισμό)
 • Διεισδύστε στην καρδιά της Σουηδικής Λαπωνίας, στο αυθεντικό Χωριό των Ταράνδων μέσα στο δάσος, όπου κατοικούν οι Σάμι (Λάπωνες)
 • Απολαύστε σπάνια γευσιγνωσία σε παραδοσιακή φάρμα στα Νησιά Λοφότεν.
 • Επισκεφτείτε το αρχαιολογικό Μουσείο των Βίκινγκς. Εκτίθενται ευρήματα από το μεγαλύτερο κτίριο των Βίκινγκς που βρέθηκε ποτέ, το οποίο χρονολογείται το 500 π.Χ.
 • Απολαύστε πολυτελές δείπνο 3 πιάτων σε ρομαντική κρουαζιέρα στο καταπληκτικό φιόρδ του Τρόμσο, για να παρακολουθήσουμε το Βόρειο Σέλας
 • Διασκεδάστε στο σαφάρι με έλκηθρα 2 ατόμων, που σέρνουν τα πανέμορφα σκυλιά Χάσκι στο χιόνι. Αφού τρέξουμε με τα Χάσκι, θα γευματίσουμε… τάρανδο κατσαρόλας!
 • Μπείτε στο μεγαλύτερο παγοξενοδοχείο του κόσμου, στο γραφικό χωριό Γούκασγιέρβι (Σουηδική Λαπωνία)
 • Απολαύστε σαφάρι με snowmobiles στη λαπωνική ύπαιθρο!

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Κρουαζιέρα με δείπνο στο φιορδ του Τρόμσο
 • Σαφάρι με έλκηθρα με χάσκις και βόλτα με snowmobile
 • Πλεύση με παγοθραυστικό
 • Επίσκεψη στο αυθεντικό Χωριό των Ταράνδων όπου κατοικούν οι Σάμι (Λάπωνες)

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Απρίλιος 2022

Αναχωρήσεις

3/3, 20/3Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Κυνηγώντας το Βόρειο Σέλας στα Νησιά Λοφότεν - Σουηδική και Νορβηγική Λαπωνία | Άνοιξη 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info