Η 10ήμερη Λαπωνια του Versus Travel, Ροβανιέμι, Εξερεύνηση στον αρκτικό κύκλο, κυνήγι του βορείου Σέλαος | Φεβρουάριος - Μάρτιος 2022

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2410€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα από τα σπάνια, εξερευνητικά ταξίδια του Versus που τόσο πολύ μας αρέσει να πραγματοποιούμε. Εξερευνούμε τον αρκτικό κύκλο σε μέρη παραμυθένια και διαφορετικά. Το πρόγραμμα αυτό απέχει πολύ από τα συνηθισμένα 6 ήμερα βιαστικά προγράμματα της αγοράς που περιορίζουν το Ροβανιέμι αλλά και άλλες ακριβές και δύσκολες διαμονές στο ελάχιστο έως ακόμα φτάνουν να τις βλέπουν σαν ημερήσια εκδρομή. Ταξιδεύουμε λοιπόν στη Λαπωνία, στη βόρεια Φινλανδία και τη βόρεια Σουηδία, για να περάσουμε δέκα ημέρες σε μία από τις πιο συναρπαστικές περιοχές της Ευρώπης. Με έναν άλλο τρόπο. Εξερευνητικό. Η Λαπωνία είναι ένας τόπος με ιδιαίτερη κουλτούρα, μακριά από συνηθισμένα στερεότυπα που συναντάμε σε άλλες χώρες και περιφέρειες, μία γη με δική της ταυτότητα που παρότι μοιράζεται γεωγραφικά σε διάφορες χώρες, έχει διατηρήσει τα δικά της χαρακτηριστικά στοιχεία. Για να την κατανοήσουμε θα έρθουμε σε επαφή με τους κατοίκους της και θα επιδοθούμε σε δραστηριότητες που συνηθίζουν εκείνοι, όπως είναι η βόλτα με τα σκυλιά χάσκις!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ταξίδι στη Λαπωνία, στο γεωγραφικό της κομμάτι που περιλαμβάνεται στα κράτη της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Ξεκινάμε από το Ελσίνκι από όπου μεταβαίνουμε στο Όουλου όπου επισκεπτόμαστε τον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο Ράνουα. Σειρά έχει το Ροβανιέμι με το παραμυθένιο Χωριό του Αι-Βασίλη και το Arktikum, κάνουμε βόλτα με snowmobile και έλκηθρο με χάσκις, φτάνουμε στο Κέμι με το κάστρο από χιόνι και κατόπιν περνάμε στη Σουηδία, με πρώτο μας σταθμό το Γκελιβάρε από όπου μεταβαίνουμε στο Γιοκκμόκκ και στην Κίρουνα με το ξενοδοχείο από πάγο Jukkasjärvi. Κάνουμε κρουαζιέρα με παγοθραυστικό και συνεχίζουμε στο Λούλεο με το ταξίδι μας να ολοκληρώνεται στη σουηδική πρωτεύουσα, τη Στοκχόλμη.

 

Μόνο Στο Versus

Ένα σπάνιο 10ήμερο απολαυστικό ταξίδι που περιλαμβάνει επίσκεψη όχι μόνο στη Φινλανδική αλλά και στη Σουηδική Λαπωνία. 

Για τους οπαδούς της περιπέτειας (κι όχι μόνον), αυτό το ταξίδι προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να «χαθεί» μέσα στην απεραντοσύνη αυτής της πανέμορφης και μοναδικής –στον κόσμο– περιοχής!

Ένα σπάνιο πρόγραμμα

που θα βρείτε μόνο στο Versus,

φτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά, χωρίς εκπτώσεις!


Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Εξαιρετικές απευθείας πτήσεις με την Aegean.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (στο Ελσίνκι και στη Στοκχόλμη: πρωινό)
 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο και μπάνιο με ειδικά σκάφανδρα αξίας 200 € (Δώρο για τις 11 πρώτες συμμετοχές)
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία! Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα με ακριβές δραστηριότητες να περιλαμβάνονται. ΔΕΝ πρόκειται για ένα πρόγραμμα με ελευθερες ημέρες και προαιρετικές εκδρομές.
 • Δυο διανυκτερεύσεις στο Ροβανιέμι για να το απολαύσουμε και όχι. Λιγότερες για μείωση κόστους
 • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων και δοκιμή διαδρομή με έλκηθρο που το σέρνουν τάρανδοι
 • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με Χάσκις (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
 • Είσοδος στον πολικό ζωολογικό κήπο Ranua Wildlife Park
 • Επίσκεψη στο Χωριό του Αι-Βασίλη στο Ροβανιέμι.
 • Επίσκεψη στο μουσείο Arktikum, στο Ροβανιέμι. Το Arktikum στο Ροβανιέμι είναι μουσείο, επιστημονικό κέντρο, αξιοθέατο και προορισμός λαϊκού πολιτισμού. Οι εκθέσεις οδηγούν τους επισκέπτες σε μια περιπέτεια στη φινλανδική Λαπωνία και την περιοχή της Αρκτικής.
 • Μεγάλη διαδρομή με snowmobile, και όχι απλά δοκιμή. Πρόκειται για διαδρομή 3 ωρών με snowmobile
 • Κυνήγι του βορείου Σέλαος με βραδινή ειδική εκδρομή στη φύση μακριά από την πόλη όπου θα ανάψουμε φωτιά και θα ζήσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία. Ακόμα και αν δεν μπορέσουμε να δούμε το βόρειο σέλας, θα έχουμε μια μοναδική εμπειρία της πολικής νύχτας.
 • Διαφορετική ξενάγηση στο Ελσίνκι και στη Στοκχόλμη. Ακόμα και αν έχετε δει αυτές τις πόλεις το καλοκαίρι, το χειμώνα είναι τελείως διαφορετικές και έχουμε σχεδιάσει διαφορετικές ξεναγήσεις που θα σας δώσουν άλλη εικόνα.
 • Είσοδος στο Ice Hotel στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
 • Εκδρομή στο Γιόκμοκ (Jokkmokk) στην περιοχή των Σάμι (Λαπώνων) για να γνωρίσουμε από κοντά την ιδιαίτερη κουλτούρα τους.
 • Επίσκεψη στο Snow Castle στο Κέμι. Το μεγαλύτερο χιονισμένο φρούριο στον κόσμο. Κάθε καλοκαίρι λιώνει και τον χειμώνα φτιάχνεται από την αρχή. Κυμαίνεται από 13.000 έως πάνω από 20.000 τετραγωνικά μέτρα. Οι υψηλότεροι πύργοι έχουν ύψος πάνω από 20 μέτρα και τα μακρύτερα τείχη μήκος πάνω από 1.000 μέτρα, ενώ το κάστρο είχε έως και τρεις ορόφους. Παρά τις ποικίλες διαμορφώσεις του, το κάστρο του χιονιού έχει μερικά επαναλαμβανόμενα στοιχεία: ένα παρεκκλήσι, ένα εστιατόριο και ένα ξενοδοχείο.
 • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Ελσίνκι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για το Ελσίνκι. Άφιξη και γνωριμία με τη φινλανδική πρωτεύουσα. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Ελσίνκι – Όουλου – Επίσκεψη στον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο Ράνουα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι από όπου θα πετάξουμε για τον φινλανδικό Βορρά και συγκεκριμένα την πόλη Οούλου. Άφιξη και αναχώρηση μέσα από μια διαδρομή μέσα στο κατάλευκο τοπίο,  θα φτάσουμε στον Βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, την Ranua, γνωστό και ως Αρκτικός Ζωολογικός Κήπος! Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά όλα τα ζώα που ζουν σε αρκτικές συνθήκες και στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες, καθώς και το Βασιλιά της Αρκτικής, την πολική αρκούδα! Απέναντι από το ζωολογικό πάρκο της Ranua,  βρίσκεται το πρατήριο με τις γνωστές σοκολάτες και καραμέλες Fazer! Μην χάσετε την ευκαιρία να πάρετε μια γεύση!

Κατόπιν επιστρέφουμε στο Όουλου, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Όουλου – Κάστρο από πάγο – φάρμα ταράνδων - Κέμι

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την παραθαλάσσια πόλη Κέμι για να δούμε από κοντά κάτι το πραγματικά σπάνιο: ένα κάστρο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χιόνι! Πρόκειται για μία παράδοση που ξεκίνησε το 1996 με την κατασκευή ενός κάστρου χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη αυτό που αφθονεί εδώ, το χιόνι! Το κάστρο χτίζεται ξανά εξ αρχής κάθε χειμώνα, από διαφορετικό κάθε φορά αρχιτέκτονα, και στη μέγιστη έκτασή του φτάνει και τα 20.000 τ.μ. Διαθέτει κάποια σταθερά κτίρια, όπως το παρεκκλήσι, ένα ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο, ενώ πολλές φορές έχει αποτελέσει τη σκηνή για παραστάσεις όπερας και χορού! Στη συνέχεια αναχωρούμε για το πάρκο των ταράνδων όπου θα χαϊδέψουμε και θα ταΐσουμε τα συμπαθέστατα τετράποδα του Αι Βασίλη και θα έχουμε τη χαρά να οδηγήσουμε έλκηθρο με ταράνδους μέσα στο δάσος, έναν ακόμα παραδοσιακό τρόπο μετακίνησης των Λαπώνων από τα πολύ παλιά χρόνια.   Προσέχουμε πολύ να έχουμε ντυθεί άνετα και ζεστά. Απαραίτητη προϋπόθεση για τον οδηγό του οχήματος είναι να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης. Παρακαλείστε να έχετε μαζί σας το δίπλωμα, για την περίπτωση που σας ζητηθεί.  Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το Κέμι, που θα μας φιλοξενήσει σήμερα.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Κεμί-Χωριό του Άι Βασίλη – Ροβανιέμι

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για το παραμυθένιο χωριό του Αϊ Βασίλη, ακριβώς πάνω στον -νοητό- Αρκτικό Κύκλο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του, να φωτογραφηθούμε και ίσως να του εκφράσουμε κάποια ευχή μας!

Πρώτη στάση όλων είναι, φυσικά, το «Γραφείο» του Αη Βασίλη, όπου μια παρέα χαρούμενων ξωτικών καλωσορίζει τον κόσμο και τον προσκαλεί στο εσωτερικό για μια μικρή κουβεντούλα και μια φωτογραφία με τον Πατέρα των Χριστουγέννων. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν το Santa Park, ψυχαγωγικό πάρκο,  το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τους μικρότερους φίλους μας!

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μουσείο Arktikum, στο Ροβανιέμι, και θα δούμε το κέντρο Αρκτικής ιστορίας με εκθέματα μέσα από τα οποία θα γνωρίσουμε την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής  των Λαπώνων, αλλά και ολόκληρης της Αρκτικής. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Ροβανιέμι. Δείπνο και διανυκτέρευση  στο Ροβανιέμι.

Σημαντική σημείωση: Για την επίσκεψη στο Χωριό του Αη Βασίλη,  καλό θα ήταν να έχετε πρόχειρα (ιδανικά στην χειραποσκευή σας) μπότες και ρούχα κατάλληλα για παιχνίδια στο χιόνι.  

 

5η ημέρα: Ροβανιέμι - Βόλτα με έλκηθρο με χάσκις – βραδινή εμπειρία στην πολική νύχτα και κυνήγι του βορείου Σέλαος ( μια διαφορετική εκδρομή )

Μετά το πρωινό μας μεταφερόμαστε σε μια φάρμα με χάσκις. Με την άφιξή μας στη φάρμα, τα υπέροχα, και αξιολάτρευτα σε όλους, χάσκι Σιβηρίας μας περιμένουν με ανυπομονησία για να μας γαυγίσουν φιλικά και να παίξουν μαζί μας κουνώντας μας την ουρά! Θα ακούσουμε ιστορίες από τους φροντιστές τους και θα αγαπήσουμε και εμείς αυτά τα καταπληκτικά ζώα. Η βόλτα με έλκηθρο, ένα παραδοσιακό μεταφορικό μέσο που προέρχεται από την περιοχή της Σιβηρίας, είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Το βράδυ, θα μεταφερθούμε λίγο έξω από την πόλη του Ροβανιέμι, σε επιλεγμένο σημείο όπου γύρω από τη φωτιά θα απολαύσουμε ένα “εκδρομικό” γεύμα με ψωμί, λουκάνικα και ζεστό χυμό, θα παρατηρήσουμε τον έναστρο ουρανό και θα μάθουμε πολλά για τη λαπωνική κουλτούρα και τον τρόπο ζωής των Λαπώνων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Ροβανιέμι. Δείπνο   και διανυκτέρευση.

Βραδινή εμπειρία για κυνήγι του βόρειου Σέλαος

Το βράδυ θα εξορμήσουμε στην περιοχή για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας, ελπίζοντας πως θα είμαστε τυχεροί για να δούμε ένα από τα πιο συναρπαστικά φυσικά υπερθεάματα στον πλανήτη!

Θα ανάψουμε φωτιά πάνω στο χιόνι στο δάσος , θα πούμε ιστορίες των λαπώνων και θα δοκιμάσουμε να φορέσουμε τα παπούτσια του χιονιού που χρησιμοποιούν. Ακόμα και αν δεν μπορέσουμε να δούμε το βόρειο σέλας, θα έχουμε μια μοναδική εμπειρία της πολικής νύχτας.

 

6η ημέρα: Ροβανιέμι – Κίρουνα – Ξενοδοχείο από πάγο Jukkasjärvi – εκδρομή με snowmobile ( 3 ώρες διαδρομή ) – Γκελιβάρε

Κατόπιν αναχωρούμε για τη γειτονική Σουηδία και την πόλη Γκελιβάρε (Gällivare). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια, αναχωρούμε για την περιοχή της της Κίρουνα. Εδώ θα μπούμε στο διάσημο Ice Hotel Jukkasjärvi, ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά φτιαγμένο από πάγο, το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο! Ύστερα, φοράμε τις ειδικές στολές, τα κράνη, τα γάντια και ακολουθώντας τις οδηγίες των τοπικών αρχηγών θα συμμετάσχουμε σε ένα σαφάρι με snowmobiles πάνω από παγωμένες λίμνες και ποτάμια μέσα στο δάσος για να καταλήξουμε στη φάρμα με τα χάσκι. Στη Λαπωνία, η μακριά περίοδος χιονιού και οι φυσικές ευκολίες των μονοπατιών κάνουν το σπορ αυτό ακαταμάχητο! Το πελώριο δίκτυο διαδρομών, το οποίο περνά από περιοχές άγριας φυσικής ομορφιάς, δασών, παγωμένων λιμνών και πάνω από δύσβατες επιφάνειες χιονιού και παγωμένα ποτάμια, προσδίδει ακόμα περισσότερη ομορφιά στην εμπειρία!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Γκελιβάρε –εκδρομή στο Γιοκκμόκ (Λάπωνες)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για μία  εκδρομή στο Γιοκκμόκ, μία πόλη περίπου δύο χιλιάδων κατοίκων στην καρδιά της σουηδικής Λαπωνίας, για να γνωρίσουμε από κοντά την ιδιαίτερη κουλτούρα των Λαπώνων. Βρισκόμαστε μέσα στον Αρκτικό Κύκλο και η παρουσία του ηλιακού φωτός είναι μόνιμη καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου, κάτι απόλυτα φυσιολογικό για την περιοχή όπου βρισκόμαστε, αλλά εντελώς ασυνήθιστο για τον Έλληνα ταξιδιώτη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Γκελιβάρε – Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό – Λούλεο

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από το Γκελιβάρε με τελικό προορισμό μας το Λούλεο (Luleå). Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επιβιβαστούμε σε παγοθραυστικό πλοίο για μία δίωρη κρουαζιέρα στην περιοχή του Πιτέο (Piteå). Κατά τη διάρκειά της θα ξεναγηθούμε από τη γέφυρα του καπετάνιου μέχρι και το μηχανοστάσιο του παγοθραυστικού. Αν το… λέει η καρδιά σας, μπορείτε να κάνετε και μπάνιο στα παγωμένα νερά, φορώντας φυσικά την ειδική στολή που θα μας παρέχει το πλοίο.

Στη συνέχεια φτάνουμε στο Λούλεο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 1. Όποιος κολυμπήσει στα παγωμένα νερά, θα λάβει πιστοποιητικό.
 2. Το Εορταστικό δείπνο τη συγκεκριμένη ημέρα θα είναι σε τοπικό εστιατόριο όπου θα νοιώσουμε την τοπική ατμόσφαιρα.

9η ημέρα: Λούλεο – Στοκχόλμη (ξενάγηση)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Λούλεο από όπου θα πετάξουμε για τη Στοκχόλμη. Άφιξη και γνωριμία με τη σουηδική πρωτεύουσα. Η Σουηδία περιγράφεται από πολλούς ως «η Βενετία του Βορρά», αξίζει λοιπόν να δούμε μία πανοραμική άποψη της πόλης από το Φιελγκόταν, από όπου θα δούμε τη Στοκχόλμη να απλώνεται πάνω σε 14 νησιά, με τη λίμνη Μέλαρ στη μία πλευρά και τη Βαλτική Θάλασσα στην άλλη. Θα δούμε επίσης την Παλιά Πόλη (Γκάμλα Στον) με τα υπέροχα καλντερίμια, τα Ανάκτορα, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο όπου πραγματοποιείται κάθε Δεκέμβριο η απονομή των Βραβείων Νόμπελ, καθώς και το νησί Τζουργκόρντεν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Στοκχόλμη – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής, η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2410 € 370 €
Twin Room 2410 € 370 €
Triple Room 2410 € 370 €
Single Room 3130 € 370 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2410 € 370 €
Twin Room 2410 € 370 €
Triple Room 2410 € 370 €
Single Room 3130 € 370 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2410 € 370 €
Twin Room 2410 € 370 €
Triple Room 2410 € 370 €
Single Room 3130 € 370 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2500 € 370 €
Twin Room 2500 € 370 €
Triple Room 2500 € 370 €
Single Room 3220 € 370 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2500 € 370 €
Twin Room 2500 € 370 €
Triple Room 2500 € 370 €
Single Room 3220 € 370 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2500 € 370 €
Twin Room 2500 € 370 €
Triple Room 2500 € 370 €
Single Room 3220 € 370 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2940 € 0 €
Twin Room 2940 € 0 €
Triple Room 2940 € 0 €
Single Room 3660 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2940 € 0 €
Twin Room 2940 € 0 €
Triple Room 2940 € 0 €
Single Room 3660 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2940 € 0 €
Twin Room 2940 € 0 €
Triple Room 2940 € 0 €
Single Room 3660 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 764

18/02/2022

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

08:55

12:40

Α3 761

27/02/2022

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΑΘΗΝΑ

13:05

17:40

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 764

04/03/2022

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

08:55

12:40

Α3 761

13/03/2022

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΑΘΗΝΑ

12:40

17:10

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 764

25/03/2022

ΑΘΗΝΑ – ΕΛΣΙΝΚΙ

08:55

12:40

Α3 761

03/04/2022

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΑΘΗΝΑ

13:05

17:40

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Εξαιρετικές απευθείας πτήσεις με την Aegean.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (Στη Στοκχόλμη (1 νύχτα): πρωινό)
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία! Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα με ακριβές δραστηριότητες να περιλαμβάνονται. ΔΕΝ πρόκειται για ένα πρόγραμμα με ελευθερες ημέρες και προαιρετικές εκδρομές.
 • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων και δοκιμή διαδρομή με έλκηθρο που το σέρνουν τάρανδοι
 • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με huskies (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
 • Είσοδος στον πολικό ζωολογικό κήποRanua Wildlife Park.
 • Επίσκεψη στο Χωριό του ’ι-Βασίλη στο Ροβανιέμι.
 • Επίσκεψη στο μουσείο Arktikum, στο Ροβανιέμι. Το Arktikum στο Ροβανιέμι είναι μουσείο, επιστημονικό κέντρο, αξιοθέατο και προορισμός λαϊκού πολιτισμού. Οι εκθέσεις οδηγούν τους επισκέπτες σε μια περιπέτεια στη φινλανδική Λαπωνία και την περιοχή της Αρκτικής.
 • Μεγάλη διαδρομή με snowmobile, και όχι απλά δοκιμή. Πρόκειται για διαδρομή 3 ωρών με snowmobile.
 • Κυνήγι του βορείου Σέλαος με βραδινή ειδική εκδρομή στη φύση μακριά από την πόλη όπου θα ανάψουμε φωτιά και θα ζήσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία. Ακόμα και αν δεν μπορέσουμε να δούμε το βόρειο σέλας, θα έχουμε μια μοναδική εμπειρία της πολικής νύχτας.
 • Διαφορετική ξενάγηση στο Ελσίνκι και στο Ροβανιέμι. Ακόμα και αν έχετε δει αυτές τις πόλεις το καλοκαίρι, το χειμώνα είναι τελείως διαφορετικές και έχουμε σχεδιάσει διαφορετικές ξεναγήσεις που θα σας δώσουν άλλη εικόνα.
 • Είσοδος στο Ice Hotel στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο και μπάνιο με ειδικά σκάφανδρα (για τις 11 πρώτες συμμετοχές)
 • Εκδρομή στο Γιόκμοκ (Jokkmokk) στην περιοχή των Σάμι (Λαπώνων) για να γνωρίσουμε από κοντά την ιδιαίτερη κουλτούρα τους.
 • Επίσκεψη στο Snow Castle στο Κέμι. Το μεγαλύτερο χιονισμένο φρούριο στον κόσμο. Κάθε καλοκαίρι λιώνει και τον χειμώνα φτιάχνεται από την αρχή. Κυμαίνεται από 13.000 έως πάνω από 20.000 τετραγωνικά μέτρα. Οι υψηλότεροι πύργοι έχουν ύψος πάνω από 20 μέτρα και τα μακρύτερα τείχη μήκος πάνω από 1.000 μέτρα, ενώ το κάστρο είχε έως και τρεις ορόφους. Παρά τις ποικίλες διαμορφώσεις του, το κάστρο του χιονιού έχει μερικά επαναλαμβανόμενα στοιχεία: ένα παρεκκλήσι, ένα εστιατόριο και ένα ξενοδοχείο.
 • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  € 370
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα εκτός από αυτά που αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής, η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Σε περίπτωση που ταξιδεύει παιδί με τον ένα φυσικό γονέα, απαιτείται έγγραφη και υπογεγραμμένη δήλωση συναίνεσης του άλλου γονέα, από αστυνομική αρχή. Η δήλωση αυτή απαιτείται από την ασφάλεια του αεροδρομίου.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ Ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ένα σπάνιο 10ήμερο απολαυστικό ταξίδι που περιλαμβάνει επίσκεψη όχι μόνο στη Φινλανδική αλλά και στη Σουηδική Λαπωνία. 

Για τους οπαδούς της περιπέτειας (κι όχι μόνον), αυτό το ταξίδι προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να «χαθεί» μέσα στην απεραντοσύνη αυτής της πανέμορφης και μοναδικής –στον κόσμο– περιοχής!

Ένα σπάνιο πρόγραμμα

που θα βρείτε μόνο στο Versus,

φτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά, χωρίς εκπτώσεις!


Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Εξαιρετικές απευθείας πτήσεις με την Aegean.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (στο Ελσίνκι και στη Στοκχόλμη: πρωινό)
 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο και μπάνιο με ειδικά σκάφανδρα αξίας 200 € (Δώρο για τις 11 πρώτες συμμετοχές)
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία! Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα με ακριβές δραστηριότητες να περιλαμβάνονται. ΔΕΝ πρόκειται για ένα πρόγραμμα με ελευθερες ημέρες και προαιρετικές εκδρομές.
 • Δυο διανυκτερεύσεις στο Ροβανιέμι για να το απολαύσουμε και όχι. Λιγότερες για μείωση κόστους
 • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων και δοκιμή διαδρομή με έλκηθρο που το σέρνουν τάρανδοι
 • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με Χάσκις (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
 • Είσοδος στον πολικό ζωολογικό κήπο Ranua Wildlife Park
 • Επίσκεψη στο Χωριό του Αι-Βασίλη στο Ροβανιέμι.
 • Επίσκεψη στο μουσείο Arktikum, στο Ροβανιέμι. Το Arktikum στο Ροβανιέμι είναι μουσείο, επιστημονικό κέντρο, αξιοθέατο και προορισμός λαϊκού πολιτισμού. Οι εκθέσεις οδηγούν τους επισκέπτες σε μια περιπέτεια στη φινλανδική Λαπωνία και την περιοχή της Αρκτικής.
 • Μεγάλη διαδρομή με snowmobile, και όχι απλά δοκιμή. Πρόκειται για διαδρομή 3 ωρών με snowmobile
 • Κυνήγι του βορείου Σέλαος με βραδινή ειδική εκδρομή στη φύση μακριά από την πόλη όπου θα ανάψουμε φωτιά και θα ζήσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία. Ακόμα και αν δεν μπορέσουμε να δούμε το βόρειο σέλας, θα έχουμε μια μοναδική εμπειρία της πολικής νύχτας.
 • Διαφορετική ξενάγηση στο Ελσίνκι και στη Στοκχόλμη. Ακόμα και αν έχετε δει αυτές τις πόλεις το καλοκαίρι, το χειμώνα είναι τελείως διαφορετικές και έχουμε σχεδιάσει διαφορετικές ξεναγήσεις που θα σας δώσουν άλλη εικόνα.
 • Είσοδος στο Ice Hotel στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
 • Εκδρομή στο Γιόκμοκ (Jokkmokk) στην περιοχή των Σάμι (Λαπώνων) για να γνωρίσουμε από κοντά την ιδιαίτερη κουλτούρα τους.
 • Επίσκεψη στο Snow Castle στο Κέμι. Το μεγαλύτερο χιονισμένο φρούριο στον κόσμο. Κάθε καλοκαίρι λιώνει και τον χειμώνα φτιάχνεται από την αρχή. Κυμαίνεται από 13.000 έως πάνω από 20.000 τετραγωνικά μέτρα. Οι υψηλότεροι πύργοι έχουν ύψος πάνω από 20 μέτρα και τα μακρύτερα τείχη μήκος πάνω από 1.000 μέτρα, ενώ το κάστρο είχε έως και τρεις ορόφους. Παρά τις ποικίλες διαμορφώσεις του, το κάστρο του χιονιού έχει μερικά επαναλαμβανόμενα στοιχεία: ένα παρεκκλήσι, ένα εστιατόριο και ένα ξενοδοχείο.
 • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

Highlights

 • Το ξενοδοχείο από πάγο Jukkasjärvi στην Κίρουνα.
 • Το παραμυθένιο χωριό του ?ι-Βασίλη στο Ροβανιέμι, ένα όνειρο για μικρούς και μεγάλους.
 • Η εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με τα σκυλιά χάσκις!
 • Η κρουαζιέρα με το παγοθραυστικό.
 • Κυνήγι του βόρειου σέλαος
 • Η επίσκεψη στον Αρκτικό Ζωολογικό Κήπο Ρούνεα.
 • Βόλτα με snowmobiles!
 • Το κάστρο από χιόνι στην πόλη Κέμι, στη Φινλανδία.
 • Η βόλτα στην Γκάμλα Στον, την Παλιά Πόλη της Στοκχόλμης.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Εξαιρετικές απευθείας πτήσεις με την Aegean.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (στο Ελσίνκι και στη Στοκχόλμη: πρωινό)
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία!
 • δώρο η κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο 

 

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Απρίλιος 2022

Αναχωρήσεις

18/2, 4/3, 25/3Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Η 10ήμερη Λαπωνια του Versus Travel, Ροβανιέμι, Εξερεύνηση στον αρκτικό κύκλο, κυνήγι του βορείου Σέλαος | Φεβρουάριος - Μάρτιος 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info