fb

Το Πλήρες Ουζμπεκιστάν του Versus, αυτόνομο Νουκούς, Εθνικό Πάρκο Ουγκάμ-Τσατκάλ | Μάιος - Οκτώβριος 2022

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Αυτό είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά ταξίδια που μπορεί να πραγματοποιήσει κάποιος στην Ασία.

Μετά από μεγάλη επιτόπια έρευνα και από δεκάδες ταξίδια μας στην Κεντρική Ασία, μπορούμε να καυχιόμαστε ότι διαθέτουμε το πληρέστερο πρόγραμμα στο Ουζμπεκιστάν, με «κρυμμένες» παροχές, επισκέψεις και πάνω από όλα διείσδυση στη μαγεία της χώρας, την πύλη για τη γνωριμία μας με την Κεντρική Ασία και την ιστορία της, με πόλεις - σταθμούς στον Δρόμο του Μεταξιού.

Ένα ταξίδι με διαδρομές σε έρημο και στέπα, ανάμεσα στον Ώξο και τον Υαξάρτη.

Δείτε βήμα-βήμα τι προσφέρει το παρόν πρόγραμμα και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε την «περιπέτειά» μας στο Ουζμπεκιστάν με τη θρυλική Σαμαρκάνδη για να αφιερώσουμε δύο ξεναγήσεις, πριν συνεχίσουμε για τη γενέτειρα του Ταμερλάνου Σαχριζάμπς και την περίφημη Μπουχάρα, πόλη ιστορική που θα μας φιλοξενήσει για δύο βράδια. Η συνέχεια μας φέρνει στη Χίβα, στα δυτικά άκρα της χώρας, την οποία εξερευνούμε, πριν πετάξουμε για τη Νουκούς στην αυτόνομη περιφέρεια του Καρακαλπακστάν. Ερχόμαστε κατόπιν στην πρωτεύουσα Τασκένδη όπου θα έχουμε ξεναγήσεις στην πόλη και θα γνωρίσουμε πολλά αξιοθέατά της, ενώ θα επισκεφθούμε και το Εθνικό Πάρκο Ουγκάμ-Τσατκάλ, στα ορεινά ανατολικά του Ουζμπεκιστάν, για να θαυμάσουμε παρθένα φύση και αιώνιες βουνοκορφές.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

Προσέξτε τις ποιοτικές διαφορές!
Καινοτομίες που πρώτο το Versus Travel ενέταξε στο πρόγραμμά του και μόνο στο Versus Travel θα τις βρείτε, καθιστώντας το πρόγραμμα αυτό εμπειρία ζωής!

Εμπειρία και τεχνογνωσία δύο δεκαετιών

Ένα ταξίδι στο Ουζμπεκιστάν είναι απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε την Κεντρική Ασία δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες.  

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά του προορισμού και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες του.

Επιπλέον εμπειρία σε εθνικό πάρκο στο ορεινό Ουζμπεκιστάν και στην αυτόνομη Νουκούς 

Επειδή οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ σε ένα ταξίδι του Versus έχουμε σχεδιάσει μια ξεχωριστή εμπειρία στα βουνά του Ουζμπεκιστάν, έτσι ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη της χώρας όχι μόνο της ερήμου αλλά και της υπέροχης φύσης της Κεντρικής Ασίας. Επιπλέον άλλη μια εμπειρία που θα βρείτε στο πρόγραμμα του Versus και συνήθως παραλείπεται είναι η αυτόνομη Νουκούς με το διάσημο ανά τον κόσμο μουσείο τέχνης Savitsky. 

 • ΠΡΟΣΟΧΗ! Το πρόγραμμα είναι 11ήμερο με 9 διανυκτερεύσεις και όχι 8 όπως άλλα 11 ήμερα της αγοράς.
 • Με σωστό αριθμό διανυκτερεύσεων στην Τασκένδη σε 4*sup. ξενοδοχείο για να έχουμε χρόνο να την απολαύσουμε και όχι περιορισμός τους και αντικατάστασή τους σε μικρές, χωρίς ενδιαφέρον, πόλεις με χαμηλή τουριστική υποδομή.
 • Μόνο στο Versus τέλειες πτήσεις με ελάχιστη ανταπόκριση στην Κωνσταντινούπολη και άμεση μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας κατά την άφιξη μας στη Σαμαρκάνδη, πολύ βασικό για να απολαύσουμε το ταξίδι μας.
 • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Ουγκάμ-Τσατκάλ, ασύγκριτης ομορφιάς βουνά του Ουζμπεκιστάν, 100 χλμ ΒΑ της Τασκένδης.
 • Επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Καρακαλπακστάν, την Νουκούς
 • Πτήσεις προς Σαμαρκάνδη και επιστροφή από Τασκένδη.
 • Θεατρική παράσταση στην Σαμαρκάνδη στο θέατρο El Merosi.
 • Τελετή τσαγιού σε οικογένεια στην Τασκένδη, για να έρθουμε σε επαφή με τις συνήθειες του τοπικού στοιχείου της χώρας.
 • Ζωντανή παρακολούθηση της προετοιμασίας παραδοσιακού ουζμπέκικου πιάτου (πλοβ ή μαντί).
 • Φολκλορική παράσταση στην Μπουχάρα και στη Χίβα.
 • Ειδικό γεύμα στην Μπουχάρα σε κτίριο του 19ου αιώνα, όπου θα νιώσουμε σαν να μπαίνουμε στη σπηλιά του Αλλαντίν.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Το ταξίδι συνοδεύει εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Με το Versus παίρνετε πάντα περισσότερα

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο, γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την ιστορική πρωτεύουσα του Ταμερλάνου, τη θρυλική Σαμαρκάνδη, που δικαιολογημένα αποκαλείται η "Ρώμη της Ανατολής" και το «μαργαριτάρι του μουσουλμανικού κόσμου».

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗ ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ (ξενάγηση)

Άφιξη νωρίς το πρωί και άμεση εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

Μία ιδέα της μακρόχρονης ιστορίας της Σαμαρκάνδης είναι το γεγονός ότι η πόλη γιόρτασε το 1970 τα 2.500 χρόνια από την ίδρυσή της. Ούσα η μεγαλύτερη πόλη της εποχής και πρωτεύουσα της περσικής σατραπίας της Σογδιανής (και γνωστή ως Μαρακάνδα), κατελήφθη από τον  Μέγα Αλέξανδρο το 328 π.Χ. Η Σαμαρκάνδη ακολουθεί την ιστορία των πόλεων της περιοχής, με τη διαφορά ότι υπήρξε ο κυριότερος εμπορικός κόμβος στην Κεντρική Ασία. Ο πλούτος της την έκανε έδρα δυναστειών (Samanids {875}, Quarakhanids {999}, Seljuks {1073}, Qarakhitai {1411}, Χοράσμιοι {1210}) αλλά και μήλον της έριδος, γεγονός που οδήγησε στη χειρότερη καταστροφή της πόλης το 1221. Η χρυσή εποχή της ήταν κατά την κυριαρχία του Ταμερλάνου και των διαδόχων του, των Τιμουριδών, τον 14ο-15ο αι., εποχή στην οποία ανάγονται τα περισσότερα μνημεία της πόλης.

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για την πρώτη γνωριμία μας με τη Σαμαρκάνδη: κατά τη σημερινή ξενάγηση θα επισκεφτούμε και θα θαυμάσουμε το εξαιρετικής ομορφιάς και μεγαλοπρέπειας μαυσωλείο του Ταμερλάνου και θα γνωρίσουμε την πλατεία Pεγκιστάν (το όνομά της σημαίνει «αμμώδες μέρος»), το εμπορικό κέντρο της Μεσαιωνικής Σαμαρκάνδης. Εντυπωσιασμένοι θα θαυμάσουμε τα τρία μεγαλεπήβολα οικοδομήματα που την κοσμούν: τις μεντρέσες Ουλουγκμπέκ, Σερ Ντορ και Τίλα Κόρι. Από εκεί θα κάνουμε μία ευχάριστη βόλτα στον πεζόδρομο που συνδέει την πλατεία με το Tέμενος της Mπιμπί Xανούμ, της ευνοούμενης πανέμορφης Κινέζας συζύγου του Ταμερλάνου. Δίπλα βρίσκεται το παζάρι Σιαμπ όπου εκτός από σουβενίρ μπορούμε να αγοράσουμε τα περίφημα ξερά βερύκοκα και άλλες τοπικές λιχουδιές.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ (Ξενάγηση, Φολκλορική παράσταση)

Πρωινό και ξεκινάμε τις σημερινές μας επισκέψεις, με αφετηρία το μαυσωλείο του Ταμερλάνου στο Γκουρ Εμίρ: «ο τάφος του Βασιλέα» θα πει το όνομά του, και πράγματι εδώ βρίσκεται όχι μόνο ο Ταμερλάνος αλλά και πολλοί απόγονοί του. Οι πανέμορφα διακοσμημένες προσόψεις με την απίστευτη λεπτομέρεια που αστράφτουν κάτω από τον ήλιο είναι ένα υπερθέαμα τέχνης και χρωμάτων! Συνεχίζουμε την επίσκεψή μας στον αρχαιολογικό χώρο της Αφροσιάμπ, της πόλης που κατέστρεψε ο Τζεγκίς Χαν, στο παλάτι της οποίας θα θαυμάσουμε τις ολοζώντανες νωπογραφίες που περιγράφουν τη ζωή της αυλής, τις διπλωματικές σχέσεις με τις μεγάλες, γείτονες αυτοκρατορίες αλλά και τις απολαύσεις της καθημερινής ζωής.

Συνεχίζουμε με το εξαιρετικής ακριβείας αστεροσκοπείο του 15ου αιώνα, που είχε κατασκευάσει ο εγγονός του Ταμερλάνου, Ούλουγκ Μπεκ, ο οποίος ήταν πεφωτισμένος κυβερνήτης αλλά και διακεκριμένος μαθηματικός και αστρονόμος, διδάκτωρ ο ίδιος στις μεντρέσες (πανεπιστήμια) που χορήγησε στην πόλη.

Η ημέρα μας, πριν το δείπνο, θα κλείσει με μια φολκλορική παράσταση που θα παρακολουθήσουμε, εμπνευσμένη από τις ιστορικές περιόδους της χώρας. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ – ΣΑΧΡΙΖΑΜΠΣ – ΜΠΟΥΧΑΡΑ (Δείπνο σε κτίριο του 19ου αιώνα)

Το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Σαχριζάμπς (Shakhrisabz), την «πράσινη πόλη». Η πόλη αυτή βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Karadayara και είναι η γενέτειρα του Ταμερλάνου. Ο «Τιμούρ ο κουτσός» (Timur-i-lenk) γεννήθηκε εδώ το 1336 και μέχρι το θάνατό του το 1405 πέρασε από μαχαίρι τεράστιο μέρος της Ασίας. Τη γενέτειρά του, πάντως, ο Ταμερλάνος την κόσμησε γενναιόδωρα, κάτι που συνέχισαν αργότερα και οι διάδοχοί του. Αδιάψευστοι μάρτυρες το Ak Saray (Λευκό Παλάτι) η υπόνοια του μεγέθους του οποίου γεμίζει με δέος τον επισκέπτη, τα  τεμένη Kok Gumbaz και Doru Tilovat αλλά κυρίως τον ταπεινό τάφο που είχε προνοήσει για τον εαυτό του ο μεγάλος αυτοκράτορας.

Συνεχίζουμε για τη θρησκευτική και πολιτιστική καρδιά της Κεντρικής Ασίας, τη γοητευτική Μπουχάρα, μια πόλη με πολυτάραχη ιστορία, σταθμό στον Δρόμο του Μεταξιού μέχρι τον 16ο αιώνα, όταν οι ναυτικές οδοί αντικατέστησαν τους δρόμους των καραβανιών. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Παραδοσιακό δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΧΑΡΑ (Ξενάγηση)

«Μπουχάρα η Ιερή», «Στυλοβάτης της Πίστης», «Μπουχάρα η Ευγενής» είναι μερικά από τα προσωνύμια που δόθηκαν κατά  καιρούς στην πόλη, που χτίστηκε στο Δέλτα του ποταμού Zaravsan, παραποτάμου του Ώξου.

Οι απαρχές της πόλης ανάγονται στον 1ο αι. μ.Χ., αλλά η άνοδός της ήλθε μετά την Αραβική κατάκτηση το 709, οπότε κατέστη θρησκευτικό, πολιτικό και πολιτιστικό κέντρο. Υπήρξε έδρα δυναστειών από τον 9ο αι. (Σαμανίδες) μέχρι την κατάκτησή της από τους Μπολσεβίκους το 1917. Υπέφερε πολύ από τις μογγολικές επιδρομές - ο Τζένκινς Χαν έσφαξε όλο τον ανδρικό πληθυσμό στην κεντρική πλατεία - αλλά ανέκαμψε πλήρως τον 16ο αι. Μαυσωλεία, τεμένη και μεντρέσες, παλάτια, σκεπαστές αγορές, μιναρέδες κλπ., που χρονολογούνται από τον 9ο έως τον 19ο αι., συνθέτουν ένα καθαρά κεντροασιατικό χώρο, που παρά τις επανειλημμένες καταστροφές, διατηρήθηκε σε αξιοθαύμαστο βαθμό.

Το πρωί λοιπόν θα ξεκινήσουμε την εξερεύνηση αυτής της πόλης που γοήτευσε διανοούμενους και καλλιτέχνες. Θα επισκεφθούμε αρχικά το καλοκαιρινό παλάτι του τελευταίου Εμίρη της Μπουχάρα και στη συνέχεια θα επικεντρωθούμε στα μνημεία του κέντρου: θα δούμε δημόσια κτίρια που χτίστηκαν όταν η πόλη άκμαζε, δηλαδή μεταξύ 9ου και 19ου αι. Η κεντρική της πλατεία είναι χτισμένη γύρω από μια δεξαμενή του 1620 με το άγαλμα του Νασρεντίν Χότζα σε μια πλευρά της. Το τζαμί Μπολό Χαούζ με τις δαντελωτές διακοσμήσεις του, ο μεντρεσές Τσορ Μινάρ με τους 4 μιναρέδες, το μαυσωλείο των Σαμανιδών, το πρώτο μουσουλμανικό μαυσωλείο που κατασκευάστηκε στην Κεντρική Ασία, απλοϊκό στη χρήση των υλικών του αλλά ένα αριστούργημα διακοσμητικής τέχνης,  το φρούριο Άρκ, όπου ζούσαν προφυλαγμένοι οι Εμίρηδες της Μπουχάρας, το συγκρότημα Πόι Καλόν τόσο εντυπωσιακό στο μέγεθος του που ακόμα και ο Τζένγκις Χαν μες στην καταστροφική του μανία δεν άντεξε να το καταστρέψει, τα τεμένη Μαγκόκι Αταρί και Τζουμά, οι μεντρέσες Ουλουγκμπέκ και Μιρ-ι-Αραμπ καθώς και τα παζάρια με όλα τα χρώματα, τα αρώματα και τα προϊόντα της Ανατολής που θα επισκεφθούμε, είναι κάποιοι από τους  θησαυρούς της πόλης που θα μείνουν για πάντα χαραγμένοι στη μνήμη μας.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΧΑΡΑ – ΧΙΒΑ

Θα αναχωρήσουμε για μία οδική διαδρομή με προορισμό την πιο καλοδιατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Κεντρικής Ασίας, την Χίβα. Το πέρασμα της αχανούς κόκκινης ερήμου (Κυζίλ κουμ) θα διαδεχθεί η εύφορη περιοχή της Χωρεσμίας που αρδεύετε από τα νερά του ΄Ωξου ποταμού. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ευκαιρία για τη πρώτη μας βόλτα στα σοκάκια της περιτειχισμένης πόλης, ένας ζωντανός πίνακας του οριενταλισμού όπου και θα δειπνήσουμε. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΧΙΒΑ – ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΚΡΟΒΑΤΩΝ

Η Χίβα κατέχει ξεχωριστή θέση στην ιστορία της Κεντρικής Ασίας, μιας και είναι η τελευταία πολιτεία που έπεσε κατά την επέλαση του τσαρικού στρατού. Η πόλη, που υπήρξε επί αιώνες πρωτεύουσα του Εμιράτου της Χορεσμίας, αποτελεί ένα πολύτιμο πετράδι της χώρας. Όμορφα αποκαταστημένη, αφού βρίσκεται υπό την προστασία της ΟΥΝΕΣΚΟ, είναι σήμερα ένα ζωντανό παράδειγμα της ζωής στη μεσαιωνική  Κεντρική Ασία.

Η σημερινή μας περιήγηση στα πλακόστρωτα δρομάκια της Χίβα θα μας αποκαλύψει, τεμένη, μιναρέδες, χάνια, μεντρέσες, χαμάμ, παλάτια, και αρχοντικά, καθώς και το τελευταίο σκλαβοπάζαρο σε όλη την Ασία. Ο ημιτελής μιναρές, το μαυσωλείο του Μαχμούτ Παχλαβί, το σχολείο του Ισλάμ Χότζα, το τζαμί με τα χίλια χρόνια και  τις χίλιες κολώνες, το παλάτι Τος και το χαρέμι του,  είναι μερικά μόνο από τα αριστουργήματα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής με τα σμαραγδί και τιρκουάζ κεραμικά πλακίδια και τις κορανικές επιγραφές να διακόπτουν το μπέζ της ερήμου. Κατά τη διάρκεια της περιπατητικής μας ξενάγησης, θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα, για να παρακολουθήσουμε μία παράσταση ακροβατικών από έναν οικογενειακό θίασο, Δείπνο μέσα στην παλιά πόλη και διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΧΙΒΑ – ΝΟΥΚΟΥΣ – ΤΑΣΚΕΝΔΗ (πτήση)

Πολύ νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής του Ουζμπεκιστάν καρακαλπακστάν, την Νουκούς. Καθ΄οδόν θα επισκεφτούμε ένα από τα πενήντα κάστρα της περιοχής και φθάνοντας θα επισκεφθούμε το πολύ ενδιαφέρον μουσείο τέχνης, Savitsky, όπου θα μάθουμε για τον αφοσιωμένο αυτό λάτρη της τέχνης, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του, διέσωσε και έκρυψε στις εσχατιές αυτές της Σοβιετικής Ένωσης, απαγορευμένα τότε από τον κομμουνισμό έργα. Μετά το φαγητό θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, την Τασκένδη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΣΚΕΝΔΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Η Τασκένδη είναι μια πόλη με διπλό πρόσωπο. Το μουσουλμανικό με τις λίγες παλιές συνοικίες και  το ρωσικό, με λειτουργική ρυμοτομία, μοντέρνα κτίρια, χαρακτηριστική άνεση χώρων και αρκετό πράσινο που αποτελεί σήμερα το μητροπολιτικό κέντρο της Κεντρικής Ασίας. Η ψυχή της πόλης κτυπά σε ήρεμους ρυθμούς στα περιποιημένα πάρκα και στις πλατείες με τα εντυπωσιακά σιντριβάνια και αγάλματα, ενώ οι πυκνές δεντροστοιχίες στολίζουν τις κεντρικότερες λεωφόρους της πόλης και χαρίζουν αφειδώς μια πράσινη υπερχειλίζουσα ομορφιά.

Ξεκινώντας λοιπόν τη γνωριμία μας με την Τασκένδη θα γνωρίσουμε την παλιά πόλη με τις μεσαιωνικές μεντρέσες, το μαυσωλείο Kaffal Shashi καθώς και το μικρό μουσείο που στεγάζει έναν ανεκτίμητο θυσαυρό για τον μουσουλμανικό κόσμο: Το πρώτο κοράνι που γράφτηκε ποτέ ποτισμένο με το αίμα του χαλίφη Οσμάν. Θα συνεχίσουμε για το παζάρι Chorsu, την κεντρική αγορά της πόλης όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε ζεστά από τον φούρνο ταντούρ, ψωμιά και «σόμσες». Θα έρθουμε σε επαφή με την καθημερινή ζωή & τους ανθρώπους της πόλης κάνοντας βόλτα με το μετρό, λαμπρό κληροδότημα της Σοβιετικής εποχής. Θα καταλήξουμε στο νέο κομμάτι της πόλης με την πλατεία ανεξαρτησίας, τη Βουλή & τη γενέθλια αψίδα του νέου έθνους. Κατά την επίσκεψη μας στο λαογραφικό μουσείο εφαρμοσμένων τεχνών θα γνωρίσουμε τις διάφορες πλευρές της παράδοσης αυτής της χώρας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΣΚΕΝΔΗ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΟΥΓΚΑΜ - ΤΣΑΤΚΑΛ – ΤΑΣΚΕΝΔΗ

Σήμερα θα γνωρίσουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο του Ουζμπεκιστάν. Μετά τις ατελείωτες στέπες και τα ερημικά τοπία του δυτικού τμήματος θα κατευθυνθούμε στα ορεινά ανατολικά.  Μια ολοήμερη εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Ουγκάμ-Τσατκάλ (Ugam-Chatkal), μία καταπράσινη περιοχή όπου δύο ορεινοί ποταμοί που έρχονται από τους παγετώνες Tien Shan Koksu και Chatkal χύνονται στη λίμνη Charvak, μοναδικό υποκατάστατο παραθαλάσσιου θερέτρου για την περίκλειστη αυτή χώρα. Καθώς θα διαπερνάμε αυτό το οροπέδιο, θα βλέπουμε γύρω μας την παρθένα φύση, όπως την έβλεπε ο άνθρωπος της παλαιολιθικής εποχής, καθώς το τοπίο, η χλωρίδα και η πανίδα του έχουν μείνει σχεδόν ανέγγιχτες από το χρόνο. Αφού απολαύσουμε και εμείς υπέροχες εικόνες με τα βουνά να κρέμονται πάνω από  το κεφάλι μας, τα ποτάμια να κυλούν και να γεμίζουν την λίμνη που σχηματίζεται από ένα φράγμα ύψους 100 μέτρων, υπέροχες εικόνες της μητέρας φύσης από διάφορα σημεία του πάρκου, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην Τασκένδη.

Χρόνου επιτρέποντως θα απολαύσουμε μία τελευταία βόλτα στην Broadway και το πάρκο δίπλα στην πλατεία Τιμούρ με τους πλανόδιους πωλητές παγωτών, τους ζωγράφους του δρόμου, τις παρέες και τις οικογένειες που απολαμβάνουν τον περίπατο τους.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΤΑΣΚΕΝΔΗ – AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Πολύ νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.


Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1850

20/05/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40

17:15

TK 372

20/05/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

21:55

04:05

TK 369

30/05/2022

ΤΑΣΚΕΝΔΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

08:50

12:05

TK 1849

30/05/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

13:20

14:50

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1850

10/06/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40

17:15

TK 372

10/06/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

21:55

04:05

TK 369

20/06/2022

ΤΑΣΚΕΝΔΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

08:50

12:05

TK 1849

20/06/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

13:20

14:50

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1850

28/06/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40

17:15

TK 372

28/06/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

21:55

04:05

TK 369

08/07/2022

ΤΑΣΚΕΝΔΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

08:50

12:05

TK 1849

08/07/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

13:20

14:50

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1850

18/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40

17:15

TK 372

18/07/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

21:55

04:05

TK 369

28/07/2022

ΤΑΣΚΕΝΔΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

08:50

12:05

TK 1849

28/07/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

13:20

14:50

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1850

01/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40

17:15

TK 372

01/08/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

21:55

04:05

TK 369

11/08/2022

ΤΑΣΚΕΝΔΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

08:50

12:05

TK 1849

11/08/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

13:20

14:50

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1850

09/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40

17:15

TK 372

09/08/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

21:55

04:05

TK 369

19/08/2022

ΤΑΣΚΕΝΔΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

08:50

12:05

TK 1849

19/08/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

13:20

14:50

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1850

22/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40

17:15

TK 372

22/08/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

21:55

04:05

TK 369

01/09/2022

ΤΑΣΚΕΝΔΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

08:50

12:05

TK 1843

01/09/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

19:15

20:40

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1850

09/09/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40

17:15

TK 372

09/09/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

21:55

04:05

TK 369

19/09/2022

ΤΑΣΚΕΝΔΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

08:50

12:05

TK 1849

19/09/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

13:20

14:50

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1850

27/09/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40

17:15

TK 372

27/09/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

21:55

04:05

TK 369

07/10/2022

ΤΑΣΚΕΝΔΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

08:50

12:05

TK 1849

07/10/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

13:20

14:50

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1850

25/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40

17:15

TK 372

25/10/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ

21:55

04:05

TK 369

04/11/2022

ΤΑΣΚΕΝΔΗ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

09:20

12:35

TK 1849

04/11/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

13:50

14:15

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1850

26/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:40

17:15

TK 370

26/10/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ –  ΤΑΣΚΕΝΔΗ

18:40

01:05

TK 373

05/11/2022

ΣΑΜΑΡΚΑΝΔΗ  – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

06:35

09:20

TK 1849

05/11/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ

13:50

14:15

 

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία: στην Τασκένδη 4*sup., στην Μπουχάρα και στην Σαμαρκάνδη 4*, στην Χίβα 3* sup. (τα ξενοδοχεία στο Ουζμπεκιστάν είναι απλά με βασικές ανέσεις. Δεν πρέπει να αναζητούμε τη πολυτέλεια των ευρωπαϊκών προδιαγραφών)
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδηλώσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά VersusTravel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο      

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 690 €

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣπριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

Προσέξτε τις ποιοτικές διαφορές!
Καινοτομίες που πρώτο το Versus Travel ενέταξε στο πρόγραμμά του και μόνο στο Versus Travel θα τις βρείτε, καθιστώντας το πρόγραμμα αυτό εμπειρία ζωής!

Εμπειρία και τεχνογνωσία δύο δεκαετιών

Ένα ταξίδι στο Ουζμπεκιστάν είναι απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε την Κεντρική Ασία δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες.  

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά του προορισμού και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες του.

Επιπλέον εμπειρία σε εθνικό πάρκο στο ορεινό Ουζμπεκιστάν και στην αυτόνομη Νουκούς 

Επειδή οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ σε ένα ταξίδι του Versus έχουμε σχεδιάσει μια ξεχωριστή εμπειρία στα βουνά του Ουζμπεκιστάν, έτσι ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη άποψη της χώρας όχι μόνο της ερήμου αλλά και της υπέροχης φύσης της Κεντρικής Ασίας. Επιπλέον άλλη μια εμπειρία που θα βρείτε στο πρόγραμμα του Versus και συνήθως παραλείπεται είναι η αυτόνομη Νουκούς με το διάσημο ανά τον κόσμο μουσείο τέχνης Savitsky. 

 • ΠΡΟΣΟΧΗ! Το πρόγραμμα είναι 11ήμερο με 9 διανυκτερεύσεις και όχι 8 όπως άλλα 11 ήμερα της αγοράς.
 • Με σωστό αριθμό διανυκτερεύσεων στην Τασκένδη σε 4*sup. ξενοδοχείο για να έχουμε χρόνο να την απολαύσουμε και όχι περιορισμός τους και αντικατάστασή τους σε μικρές, χωρίς ενδιαφέρον, πόλεις με χαμηλή τουριστική υποδομή.
 • Μόνο στο Versus τέλειες πτήσεις με ελάχιστη ανταπόκριση στην Κωνσταντινούπολη και άμεση μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας κατά την άφιξη μας στη Σαμαρκάνδη, πολύ βασικό για να απολαύσουμε το ταξίδι μας.
 • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Ουγκάμ-Τσατκάλ, ασύγκριτης ομορφιάς βουνά του Ουζμπεκιστάν, 100 χλμ ΒΑ της Τασκένδης.
 • Επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Καρακαλπακστάν, την Νουκούς
 • Πτήσεις προς Σαμαρκάνδη και επιστροφή από Τασκένδη.
 • Θεατρική παράσταση στην Σαμαρκάνδη στο θέατρο El Merosi.
 • Τελετή τσαγιού σε οικογένεια στην Τασκένδη, για να έρθουμε σε επαφή με τις συνήθειες του τοπικού στοιχείου της χώρας.
 • Ζωντανή παρακολούθηση της προετοιμασίας παραδοσιακού ουζμπέκικου πιάτου (πλοβ ή μαντί).
 • Φολκλορική παράσταση στην Μπουχάρα και στη Χίβα.
 • Ειδικό γεύμα στην Μπουχάρα σε κτίριο του 19ου αιώνα, όπου θα νιώσουμε σαν να μπαίνουμε στη σπηλιά του Αλλαντίν.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά.
 • Το ταξίδι συνοδεύει εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Με το Versus παίρνετε πάντα περισσότερα

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Highlights

 • Εξερευνήστε την ιστορική πρωτεύουσα του Ταμερλάνου, την θρυλική Σαμαρκάνδη, το «μαργαριτάρι του μουσουλμανικού κόσμου»
 • Αφουγκρασθείτε τους μακρινούς ήχους του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού
 • Ανακαλύψτε τους θησαυρούς της γοητευτικής Μπουχάρα
 • Διασχίστε το απόκοσμο τοπίο της ερήμου Κίζιλ Κουμ
 • Περιηγηθείτε στα πλακόστρωτα δρομάκια της πιο καλοδιατηρημένης μεσαιωνικής πόλης της Κεντρικής Ασίας, της Χίβα

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Με σωστό αριθμό διανυκτερεύσεων στην Τασκένδη σε 4* sup. ξενοδοχείο.
 • Επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Καρακαλπακστάν, τη Νουκούς

Χάρτης Ταξιδιού Το Πλήρες Ουζμπεκιστάν του Versus, αυτόνομο Νουκούς, Εθνικό Πάρκο Ουγκάμ-Τσατκάλ | Μάιος - Οκτώβριος 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info