Τα διαμάντια της Βραζιλίας – Βραζιλία, ζούγκλα Παντανάλ | Μάρτιος - Μάιος 2022

Διάρκεια: 15 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 4290€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ταξίδι στα διαμάντια της Βραζιλίας και στον μεγαλύτερο υγροβιότοπο στον πλανήτη Γη!

Ένα ταξίδι σπονδή στο πιο εξωτικό, κοσμοπολίτικο, φυσιολατρικό κομμάτι της καρδιάς μας!

Ένα ταξίδι στην Παντανάλ είναι από μόνο του… είδηση! Ο μεγαλύτερος υδροβιότοπος στον πλανήτη, μεγαλύτερος σε έκταση από την Ελλάδα (!) είναι ένας ανέγγιχτος παράδεισος ανυπολόγιστης οικολογικής αξίας, από τα τελευταία παρθένα καταφύγια της άγριας χλωρίδας και πανίδας στον κόσμο.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Μένουμε τρεις νύχτες στην Παντανάλ, στην όχθη του ποταμού Μουτούμ (παραποτάμου του Αμαζονίου) και απολαμβάνουμε την εκπληκτική φύση αλλά και μία σειρά από δραστηριότητες, από εξόρμηση στη ζούγκλα και ψάρεμα πιράνχας μέχρι νυχτερινή παρατήρηση άγριας ζωής.

Απολαμβάνουμε επίσης ξεναγήσεις στη Φορταλέζα, το αποικιακό Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα, τους Καταρράκτες Ιγκουασού και φυσικά το Ρίο ντε Τζανέιρο!

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις: Δείτε αναλυτικά στο www.versustravel.eu/apolytiprostasia ή στην αρχή του παρόντος προγράμματος


Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για την εξωτική Βραζιλία. Μέσα σε 15 ημέρες επισκεπτόμαστε τα σημεία-διαμάντια της χώρας και επιπλέον έναν απομακρυσμένο παράδεισο, τη ζούγκλα του Παντανάλ!

 • Αεροπορική εταιρεία: KLM.
 • Το Versus δίνει πάντα ιδιαίτερη σημασία στις σωστές πτήσεις ώστε να αποφεύγονται τα πισωγυρίσματα! Έτσι, σε αυτό το πρόγραμμα προσφέρονται ιδανικές πτήσεις από Ευρώπη για Φορταλέζα και επιστροφή από Ρίο ντε Τζανέιρο.
 • Ημιδιατροφή. Στο lodge στην Παντανάλ: πλήρης διατροφή.
 • Πολλές δραστηριότητες στην Παντανάλ, όπως βόλτα στη ζούγκλα, ψάρεμα πιράνχας, νυχτερινή παρατήρηση άγριας ζωής.
 • Ξενοδοχεία 4* και 5* (στο Ρίο το Hilton Copabanana 5*, μπροστά στην Κόπα Καμπάνα για να είστε στο κέντρο των εξελίξεων, και στους Καταρράκτες Ιγκουασού το Bourbon Cataratas 5*).
 • Διαμονή σε lodge στην Παντανάλ, από τα καλύτερα διαθέσιμα.
 • Βαρκάδα στον ποταμό Μουτούμ, στην Παντανάλ.
 • Δύο ξεναγήσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
 • Ξενάγηση στο Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα.
 • Ξενάγηση στους Καταρράκτες Ιγκουασού, και από τις δύο πλευρές (Βραζιλίας, Αργεντινής).
 • Βόλτα με ειδικά οχήματα στη Φορταλέζα (buggy tour).
 • Αρχηγός με τεράστια εμπειρία στη χώρα.
 • Μετακινήσεις και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Φορταλέζα

Αναχώρηση από την Αθήνα και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Βραζιλία. Άφιξη στη Φορταλέζα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Φορταλέζα (ξενάγηση)

Πρωινό και γνωριμία με την πόλη. Το ίδιο το όνομα της Φορταλέζα σημαίνει «φρούριο», αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πολλά για την ιστορική προέλευση της πόλης και τον ρόλο που κλήθηκε να διαδραματίσει. Ήταν οι Ολλανδοί που έφτασαν πρώτοι εδώ το 1635 και έχτισαν την πρώτη οχύρωση που λίγο αργότερα πέρασε στα χέρια των Πορτογάλων, στα χρόνια των οποίων αναπτύχθηκε μία ολόκληρη πόλη γύρω από το φρούριο Fortaleza de Nossa Senhora da Assunçao. Σήμερα η Φορταλέζα είναι μία δυναμική μητρόπολη περίπου δυόμισι εκατομμυρίων κατοίκων. Στην περιήγησή μας στην πόλη με τον αρχηγό μας θα δούμε τόσο το φρούριο, όσο και το σύγχρονο κομμάτι της πόλης, το άγαλμα του Ιρασέμα, την παραλία «του μέλλοντος», τον Καθεδρικό Ναό, την κεντρική αγορά και τη μεταλλική γέφυρα. Διανυκτέρευση.

 

 

3η ημέρα: Φορταλέζα – βόλτα με ειδικά τζιπ στους αμμόλοφους

Η παράκτια περιοχή της Φορταλέζα με τις εκτεταμένες αμμουδιές είναι ένας πραγματικός παράδεισος για δραστηριότητες με τζιπ και για ατελείωτες ώρες χαλάρωσης στην θάλασσα. Ευκαιρία λοιπόν να απολαύσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα αλλά και να κάνουμε βόλτα με τα ειδικά τζιπ (buggy)! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Φορταλέζα – Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα (πτήση)

Μετά το πρωινό μας θα πετάξουμε για το Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα, την «αφρικανική ψυχή» της Βραζιλίας. Η Μπαΐα, «η Γη της Ευτυχίας», είναι η πιο ιστορική πολιτεία της Βραζιλίας, το λίκνο της Βραζιλίας, όχι μόνο γιατί από εδώ ξεκίνησε η ανακάλυψη της χώρας το 1501, αλλά και γιατί οι κάτοικοί της αποτελούν ένα κράμα ποικίλων πολιτιστικών, θρησκευτικών και εθνικών προελεύσεων. Είναι ένας λαός που έχει μάθει να εναρμονίζει τις διαφορετικότητες, συνδυάζοντας το μοντέρνο με το παραδοσιακό, τη θρησκευτική πίστη με τα λαϊκά φεστιβάλ. Στην Μπαΐα η θρησκευτική λατρεία δεν είναι απλώς μια υποχρέωση, αλλά τρόπος ζωής. Όλα τα φεστιβάλ έχουν θρησκευτική ρίζα. Αλλά το για ποια θρησκεία πρόκειται -την Καθολική ή την Αφρικανική- έχει προ πολλού χάσει τη σημασία του. Όλες οι παραδόσεις έχουν ανακατευτεί και δίνουν πλέον αυτό το άρωμα του μυστικισμού. Το Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Βραζιλίας και παρέμεινε η πιο σημαντική πόλη της για τους τρεις επόμενους αιώνες - μέχρι το 1763, όταν η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Είναι μια συναρπαστική πόλη, που έχει κατορθώσει να διατηρήσει την αφρικανική ψυχή της και να αναπτύξει την αποικιακή της κληρονομιά σε ένα μοναδικό, δυναμικό, σύγχρονο πολιτισμό που αντανακλάται στη μουσική, στο χορό, στις καλές τέχνες, αλλά και στον τρόπο ζωής. Ο πλούτος της αρχιτεκτονικής της κληρονομιάς μαρτυρά το μεγαλείο του παρελθόντος. Τα αποικιακά της κτίρια αποτελούν τη μεγαλύτερη συλλογή αρχιτεκτονικής μπαρόκ στη Λατινική Αμερική, συμπεριλαμβανομένων πολλών πλούσια διακοσμημένων εκκλησιών, μια για κάθε ημέρα του έτους σύμφωνα με τη δημοφιλή πεποίθηση, που κάθε μια έχει τον άγιό της και κάθε άγιος ένα φεστιβάλ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Άφιξη στο Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα (ιστορική και πανοραμική ξενάγηση)

Εντύπωση προκαλεί n χωροταξική διάρθρωση του Σαλβαδόρ, το οποίο χωρίζεται στη Cidade Alta (την Άνω πόλη) και τη Cidade Baixa (την Κάτω πόλη), υποδηλώνοντας την αποικιακή τάξη πραγμάτων που ίσχυε στο παρελθόν. Τα δύο τμήματα της πόλης συνδέονται με τελεφερίκ, με ένα μεγάλο ασανσέρ (ασανσέρ Lacerda) που ανεβοκατεβάζει τους επιβάτες του σε ύψος 72 μέτρων και με μερικούς πολύ απότομους δρόμους (ladeiras). Η σημερινή μας ξενάγηση θα ξεκινήσει από την παραλιακή συνοικία Μπάρα με το φάρο στην είσοδο του Κόλπου ντε Τόντος ος Σάντος (Αγίων Πάντων). Από εκεί θα κατευθυνθούμε στο ιστορικό τμήμα του Σαλβαδόρ με τις αποικιακές του γειτονιές γεμάτες εκκλησίες και σπίτια του 17ου αιώνα. Το Πελοουρίνιο (Πελό), με το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο συγκρότημα αποικιακής αρχιτεκτονικής του Νέου Κόσμου, χαρακτηρίστηκε το 1985 από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Είναι μια τουριστική Μέκκα, με λιθόστρωτα δρομάκια, πολύχρωμα σπίτια, εστιατόρια, bars, galleries τέχνης και boutiques. Θα δούμε, μεταξύ άλλων το Δημαρχείο, το Μέγαρο των κυβερνητών του Ρίου Μπράνκου, τον Καθεδρικό Ναό που θεωρείται η ομορφότερη εκκλησία της πόλης, το σιντριβάνι της Θεάς της Αφθονίας, την Εκκλησία και το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, το ασανσέρ Λασέρντα -σύμβολο της ιδιαίτερης γεωγραφίας του Σαλβαδόρ που συνδέει την Κάτω με την Άνω πόλη- και θα καταλήξουμε στο Μερκάντο Μοντέλο, το κέντρο πώλησης χειροτεχνημάτων και σουβενίρ. Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στην Κάτω πόλη, όπου θα δούμε την πιο γνωστή εκκλησία του Σαλβαδόρ και τόπο προσκυνήματος εκατοντάδων χιλιάδων ατόμων, την Ιγκρέζα Μπονφίμ. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί στο προάστιο Μονσεράτ, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα – Κουαϊαμπά (πτήση) – Μιμόσου – Ποταμός Μούτουμ/Παντανάλ

Αφού πάρουμε πρωινό, μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για τα δυτικά της Βραζιλίας και την πόλη Κουαϊαμπά, μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα της επαρχίας Μάτου Γκρόσου. Κοιτάξτε τον χάρτη και θα διαπιστώσετε πως γεωγραφικά βρισκόμαστε ακριβώς στο κέντρο της Λατινικής Αμερικής! Από εδώ συνεχίζουμε οδικώς με κατεύθυνση προς το νότο και την περιοχή της Παντανάλ, μία πελώρια έκταση που φιλοξενεί τον εκτενέστερο υδροβιότοπο στον πλανήτη! Στο μεγαλύτερο τμήμα του ανήκει στην επαρχία Μάτου Γκρόσου, με άλλο τμήμα του να περιλαμβάνεται στην επικράτεια της Παραγουάης και της Βολιβίας. Η Παντανάλ απλώνεται σε μία μέγιστη έκταση 195.000 τ.χλμ. περικλείοντας πολλά διαφορετικά οικοσυστήματα με ξεχωριστά υδρολογικά, γεωλογικά και οικολογικά χαρακτηριστικά.

Από την Κουαϊαμπά λοιπόν κατευθυνόμαστε στον Μουτούμ, έναν από τους παραποτάμους του Αμαζονίου. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στο χωριό Μιμόσου, ενώ καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής μας θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε πολλά είδη πουλιών και θηλαστικών της περιοχής, και φυσικά να ατενίσουμε το χαρακτηριστικό τοπίο της επαρχίας. Φτάνουμε στο lodge που θα αποτελέσει τη βάση μας για τις επόμενες ημέρες. Θα έχουμε χρόνο για να «εγκλιματιστούμε» ενώ λίγο πριν το δείπνο μας θα δοκιμάσουμε και… σούπα από πιράνχας! Διανυκτέρευση στο lodge.

7η-8η ημέρα: Ποταμός Μούτουμ/Παντανάλ: βόλτα με άλογο, βαρκάδα στον ποταμό, ψάρεμα πιράνχας, νυχτερινή παρατήρηση άγριας ζωής

Δύο ημέρες γεμάτες δραστηριότητες στην Παντανάλ! Απολαμβάνουμε βόλτα με άλογα στο δάσος, αλλά και εξόρμηση στη ζούγκλα και τις ανοιχτές εκτάσεις, όπου μεταξύ άλλων μας προσφέρεται η δυνατότητα παρατήρησης πουλιών, θηλαστικών, ερπετών της περιοχής. Θα απολαύσουμε επίσης βαρκάδα στα νερά του ποταμού Μούτουμ, θα… ψαρέψουμε πιράνχας (μία δραστηριότητα που δεν είναι διαθέσιμη όλο τον χρόνο, εμείς ωστόσο βρισκόμαστε τη σωστή περίοδο για να την πραγματοποιήσουμε), θα ταΐσουμε ψάρια του ποταμού και θα χαζέψουμε το ηλιοβασίλεμα στην τοποθεσία Σιά Μαριανά. Το βράδυ θα κάνουμε και νυχτερινή παρατήρηση άγριας ζωής στην περιοχή γύρω από το lodge μας. Διανυκτέρευση στο lodge.

 

9η ημέρα: Ποταμός Μούτουμ/Παντανάλ – Κουαϊαμπά – Καταρράκτες Ιγκουασού (πτήση)

Καθώς φτάνει η ώρα να αποχωριστούμε την Παντανάλ, αναχωρούμε οδικώς για την Κουαϊαμπά, από όπου θα πετάξουμε για το Ιγκουασού, στα σύνορα Βραζιλίας - Αργεντινής - Παραγουάης. Από όλα τα φυσικά θαύματα της Νότιας Αμερικής, οι γιγαντιαίοι καταρράκτες του ποταμού Ιγκουασού είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό. Εδώ η φύση κάνει επίδειξη του μεγαλείου και της δύναμής της. Κανείς δεν μένει ασυγκίνητος από τα αμέτρητα ουράνια τόξα, τα γαλάζια σύννεφα και τα χιλιάδες παιχνιδίσματα που κάνει το νερό καθώς πέφτει μπροστά στα έκθαμβα μάτια του! Το παραδεισένιο περιβάλλον, που το διασχίζουν ορμητικά νερά, πυκνές ζούγκλες, άγρια ζώα, πουλιά με πολύχρωμα φτερά, αποτελεί πρόκληση για ατελείωτες φωτογραφικές λήψεις. Αφιερώνουμε δύο ημέρες για να επισκεφτούμε τους μοναδικούς αυτούς Καταρράκτες του Ιγκουασού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Καταρράκτες Ιγκουασού (ξενάγηση στην πλευρά της Βραζιλίας και στην πλευρά της Αργεντινής)

Όταν δει κανείς τους χειμάρρους να βροντούν από όλες τις πλευρές, όταν ατενίσει αυτήν την αδάμαστη ομορφιά, δεν μπορεί να μην τον συναρπάσει το θέαμα της παρουσίας της φύσης σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Τo Versus travel περιλαμβάνει ξενάγηση και από τις δύο πλευρές των καταρρακτών, δηλαδή και από την πλευρά της Αργεντινής και από την πλευρά της Βραζιλίας. Αμέτρητοι καταρράκτες σχηματίζονται σε ένα επιβλητικό τοπίο. Ο ποταμός Ιγκουασού, το «μεγάλο νερό» των ιθαγενών, ρίχνει τα νερά του με ορμή και εμείς δεν χορταίνουμε να θαυμάζουμε το μεγαλοπρεπές θέαμα. Περπατάμε σε γέφυρες πάνω από τα ορμητικά νερά, ακολουθούμε μονοπάτια μέσα στην πυκνή βλάστηση, συναντάμε πρωτόγνωρα ζώα, χάνουμε τον αριθμό στο μέτρημα των καταρρακτών, μαγευόμαστε με την ιστορία του «λαρυγγιού του διαβόλου» και της Ναϊπού. Το μεγαλείο της φύσης μας αφήνει χωρίς λόγια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Καταρράκτες Ιγκουασού – Ρίο ντε Τζανέιρο (πτήση)

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ιγκουασού, από όπου θα πετάξουμε για το περίφημο Ρίο ντε Τζανέιρο. Τοποθετημένο σε μια προικισμένη φυσική θέση, με τις κυματοειδείς κορφές των λόφων, την τροπική βλάστηση και τις καμπυλωτές παραλίες πολλών χιλιομέτρων, το Ρίο ντε Τζανέιρο είναι μια πόλη αισθησιακή και πολύχρωμη. Η πόλη των καριόκας, όπως ονομάζονται οι κάτοικοί του, έχει ταυτιστεί στην παγκόσμια συνείδηση με τη διασκέδαση, το ξεφάντωμα, το ποδόσφαιρο και το χορό. Μια πόλη άκρως αντιφατική. Συνύπαρξη χλιδής και απόλυτης φτώχειας. Οι ουρανοξύστες και τα γυάλινα μεταμοντέρνα συγκροτήματα συνυπάρχουν με τους θησαυρούς της αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής και τις πανάθλιες παραγκουπόλεις των φτωχότερων στρωμάτων (φαβέλες). Η ονομασία του, που σημαίνει «Ποταμός του Ιανουαρίου», προέρχεται από το ποτάμι που εκβάλλει στον Κόλπο Γκουαναμπάρα, μια περιοχή που ανακαλύφθηκε από τους Πορτογάλους «κονκισταδόρες» τον Ιανουάριο του 1502 και έγινε κέντρο και αφετηρία των εξορμήσεών τους προς το εσωτερικό της ηπείρου. Άφιξη στην πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο (ξενάγηση, Κορκοβάντο)

Μέσα από μια γραφική διαδρομή με τρενάκι θα ανεβούμε σήμερα στο Λόφο Κορκοβάντο, όπου βρίσκεται το άγαλμα του Χριστού-Λυτρωτή, το σύμβολο της πόλης και ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του πλανήτη. Από το σημείο αυτό θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης και του μαγευτικού σκηνικού που την περιβάλλει. Οι φωτογραφικές σας μηχανές δεν θα μπορέσουν να αιχμαλωτίσουν την απαράμιλλη ομορφιά που αντικρίζουν τα μάτια σας! Ίσως τώρα δικαιολογήσετε αυτούς που θεωρούν το Ρίο ως την πιο όμορφη πόλη του κόσμου! Στη συνέχεια θα δούμε εξωτερικά το περίφημο Στάδιο Μαρακανά, το παγκοσμίως γνωστό Σαμποδρόμιο, εκεί όπου οι κάτοικοι της πόλης παρουσιάζουν την πιο εντυπωσιακή παρέλαση καρναβαλιού στον κόσμο, τον Καθεδρικό Ναό, μια μοναδικού στιλ εκκλησία σε σχήμα πυραμίδας, καθώς και μερικά χαρακτηριστικά κτίρια του 17ου και του 18ου αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο (Ζαχαρόψωμο)

Με τελεφερίκ θα ανεβούμε σήμερα σε έναν άλλο όμορφο λόφο της πόλης, τον Πάο ντε Ασούκαρ, που σημαίνει «Ζαχαρόψωμο», απ’ όπου θα απολαύσουμε για ακόμα μια φορά την εκπληκτική θέα της πόλης. Στον ελεύθερο χρόνο θα απολαύσουμε τη χαλαρότητα που επικρατεί στις παραλίες της πόλης, που αποτελούν τόπο συνάντησης των καριόκας. Η Κοπακαμπάνα, η Ιπανέμα, η Φλαμένγκο, η Λεμπλόν μας καλούν για να φωτογραφηθούμε, να ξεκουραστούμε, να λουστούμε στα νερά τους και να νιώσουμε την ανεμελιά που βιώνουν οι κάτοικοι της μοναδικής αυτής πόλης. Οι προτάσεις για διασκέδαση είναι πάμπολλες και ο χρόνος κυλά γλυκά και συναρπαστικά. Διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: Ρίο ντε Τζανέιρο – Πτήση επιστροφής

Αφού πάρουμε πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην περίφημη αυτή πόλη (check-out στις 12:00) για να την απολαύσουμε σε ρυθμούς χαλαρούς, προσωπικούς. Βρισκόμαστε άλλωστε σε μία από τις πιο σπουδαίες μεγαλουπόλεις του πλανήτη, με δεκάδες ή μάλλον εκατοντάδες σημεία ενδιαφέροντος, που δεν αφήνουν κανέναν ταξιδιώτη ασυγκίνητο. Αργότερα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο, για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

15η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 • Ξενοδοχεία 4*. Σε Ρίο ντε τζανέιρο και Ιγκουασού 5* (Hilton Copacabana και Bourbon Cataratas αντίστοιχα). Lodge στην Παντανάλ, το καλύτερο διαθέσιμο.
 • Ημιδιατροφή. Στο lodge στην Παντανάλ: πλήρης διατροφή.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, δραστηριότητες όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι, φιλοδωρήματα, επιβάρυνση καυσίμων, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1000  €

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις: Δείτε αναλυτικά στο www.versustravel.eu/apolytiprostasia ή στην αρχή του παρόντος προγράμματος


Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για την εξωτική Βραζιλία. Μέσα σε 15 ημέρες επισκεπτόμαστε τα σημεία-διαμάντια της χώρας και επιπλέον έναν απομακρυσμένο παράδεισο, τη ζούγκλα του Παντανάλ!

 • Αεροπορική εταιρεία: KLM.
 • Το Versus δίνει πάντα ιδιαίτερη σημασία στις σωστές πτήσεις ώστε να αποφεύγονται τα πισωγυρίσματα! Έτσι, σε αυτό το πρόγραμμα προσφέρονται ιδανικές πτήσεις από Ευρώπη για Φορταλέζα και επιστροφή από Ρίο ντε Τζανέιρο.
 • Ημιδιατροφή. Στο lodge στην Παντανάλ: πλήρης διατροφή.
 • Πολλές δραστηριότητες στην Παντανάλ, όπως βόλτα στη ζούγκλα, ψάρεμα πιράνχας, νυχτερινή παρατήρηση άγριας ζωής.
 • Ξενοδοχεία 4* και 5* (στο Ρίο το Hilton Copabanana 5*, μπροστά στην Κόπα Καμπάνα για να είστε στο κέντρο των εξελίξεων, και στους Καταρράκτες Ιγκουασού το Bourbon Cataratas 5*).
 • Διαμονή σε lodge στην Παντανάλ, από τα καλύτερα διαθέσιμα.
 • Βαρκάδα στον ποταμό Μουτούμ, στην Παντανάλ.
 • Δύο ξεναγήσεις στο Ρίο ντε Τζανέιρο.
 • Ξενάγηση στο Σαλβαδόρ ντε Μπαΐα.
 • Ξενάγηση στους Καταρράκτες Ιγκουασού, και από τις δύο πλευρές (Βραζιλίας, Αργεντινής).
 • Βόλτα με ειδικά οχήματα στη Φορταλέζα (buggy tour).
 • Αρχηγός με τεράστια εμπειρία στη χώρα.
 • Μετακινήσεις και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Highlights

 • Βαρκάδα στον ποταμό Μουτούμ, στην Παντανάλ.
 • Οι δραστηριότητες στην Παντανάλ όπως βόλτα στη ζούγκλα, ψάρεμα πιράνχας, τάισμα κάιμαν, νυχτερινή παρατήρηση άγριας ζωής
 • Ανεβείτε με τρενάκι στο λόφο Κορκοβάντο με το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή -το σύμβολο του Ρίο- και θαυμάστε μια πανοραμική θέα της πόλης και του μαγευτικού σκηνικού που την περιβάλλει.
 • Απολαύστε την εκπληκτική θέα της πόλης από έναν άλλο όμορφο λόφο της, τον Πάο ντε Ασούκαρ, το περίφημο «Ζαχαρόψωμο».
 • Η βόλτα με ειδικά οχήματα στη Φορταλέζα

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ξενοδοχεία 4* και 5* (στο Ρίο το Hilton Copabanana 5* και στους Καταρράκτες Ιγκουασού το Bourbon Cataratas 5*) / Ημιδιατροφή
 • Πολλές δραστηριότητες στην Παντανάλ

Χάρτης Ταξιδιού Τα διαμάντια της Βραζιλίας – Βραζιλία, ζούγκλα Παντανάλ | Μάρτιος - Μάιος 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info