Οι Ρωμαίοι και ο Μεσαίωνας στις όχθες του Ροδανού ποταμού - Από τη Λυών στην Αβινιόν | Μάρτιος 2022

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 789€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το Versus, πιστό στη φιλοσοφία του να οργανώνει γνήσια οδοιπορικά-εμπειρίες σε όλο τον κόσμο, σε αυτό το πρόγραμμα στη ρωμαϊκή και μεσαιωνική Κοιλάδα του Ροδανού της Νότιας Γαλλίας, ξεπερνάει τον εαυτό του! Με αφετηρία τη Γενεύη, απ΄όπου πηγάζει ο Ροδανός, και τέρμα τις εκβολές του στη Μεσόγειο, καλύπτει όλη την παγκοσμίως διάσημη γαλατική κοιλάδα, με την οινική ιστορία που αρχίζει από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Επισκεπτόμαστε σταθμούς-διαμάντια (γνωστά και άγνωστα), μελετάμε την ιστορία του διάσημου γαλλικού κρασιού πάνω στα αρχαία ρωμαϊκά μνημεία και κτηματολόγια, ξεναγούμαστε σε μεσαιωνικές πόλεις και χωριά που μοιάζουν με σκηνικά ταινίας εποχής και εξερευνούμε την εκπληκτική φύση της κοιλάδας, που κόβει την ανάσα… Και φυσικά όπως σας έχει συνηθίσει το Versus, διανυκτερεύουμε σε κορυφαίες, ακριβές πόλεις-σταθμούς που είναι μνημεία της UNESCO (Λυών, Αβινιόν) για να απολαύσουμε τη μαγική ατμόσφαιρά τους όπως τους αξίζει.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το ταξίδι μας αρχίζει από τη Γενεύη, και συγκεκριμένα από την πηγή του Ροδανού Ποταμού, που είναι η λίμνη Λε Μαν. Σε αυτό το οδοιπορικό μας, ακολουθούμε την κοιλάδα του Ροδανού στις Γαλλικές ’λπεις, με πρώτο σταθμό μας το κινηματογραφικό μεσαιωνικό χωριό Περούζ. Αμέσως μετά πάμε στην ιστορική Λυών. Εν συνεχεία προχωράμε στη ρωμαϊκή Βιέν και μετά στην επίσης ρωμαϊκή Οράγγη (μετέπειτα πριγκιπάτο) και φτάνουμε στην παπική Αβινιόν. Από τη Αβινιόν, οργανώνουμε εκδρομές στις ρωμαϊκές πόλεις Υζέ, Νιμ, Αρλ και Αιγκ Μορτ με τα απίθανα μνημεία.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Ένα άρτια οργανωμένο, πλήρες οδοιπορικό με τη σφραγίδα του Versus, στην Κοιλάδα του Ροδανού, από τη Λυών μέχρι τη Μεσόγειο. Mε πλούσιες εκδρομές, ειδικές ξεναγήσεις, ψαγμένες διαδρομές με τρένα, εξαιρετικές, ακριβές, διαμονές σε πόλεις-μνημεία της UNESCO. Και φυσικά με έλληνα αρχηγό από την Αθήνα και προσεκτικά επιλεγμένες πτήσεις.

Ειδικότερα:

 • Τέλειες πτήσεις με πρωινή άφιξη στη Γενεύη και απογευματινή αναχώρηση από τη Μασσαλία
 • Ακριβές διανυκτερεύσεις σε Λυών (2) και Αβινιόν (3), για να τις απολαύσουμε όπως τους αξίζει
 • Επίσκεψη στην πόλη Βιέν, με την πλούσια ρωμαϊκή κληρονομιά
 • Εκδρομή στο μεσαιωνικό χωριό Περούζ, όπου έχουν γυριστεί οι διάσημες ταινίες Φράνκενσταϊν
 • Εκδρομή με το ιστορικό ατμοκίνητο Τρένο της Αρντές του 1891, πάνω στους γκρεμούς της Κοιλάδας Ντου
 • Επίσκεψη στη Γέφυρα του Γκαρντ, που είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο αρχαίο ρωμαϊκό υδραγωγείο στον κόσμο
 • Περιήγηση στη θρυλική μεσαιωνική γέφυρα της Αβινιόν
 • Επίσκεψη στα μαγευτικά χωριά της Λιμπερόν το Γκορντ και το Ρουσεγιό
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά του Versus Travel 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Γενεύη – Περούζ – Λυών

Άφιξη στη Γενεύη, και άμεση αναχώρηση οδικώς για τη Γαλλία. Οι εκπλήξεις αυτού του οδοιπορικού στην Κοιλάδα του Ροδανού αρχίζουν από εδώ… Ακριβώς στην έξοδο από την ελβετική πόλη, θα δούμε ένα παράξενο και πολύ εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο. Ο Ροδανός ενώνεται με τον παραπόταμο Αρβ, και στη συμβολή τους, παρατηρούμε, κατά μήκος του ενωμένου ποταμού, δίχρωμα νερά. Ο Ροδανός πηγάζει από τη λίμνη Λεμάν που βρέχει τη Γενεύη και είναι πεντακάθαρος. Αντίθετα ο Αρβ, που πηγάζει από τον παγετώνα Μερ ντε Γκλας της αλπικής Κοιλάδας Σαμονί, είναι λασπώδης. Όταν λοιπόν ενώνονται τα δύο ποτάμια σε ένα, το μισό είναι κρυστάλλινο μπλε και το άλλο μισό είναι γαλακτώδες γαλάζιο. Αυτό το φαινόμενο θεωρείται ιδιαίτερα σπάνιο και σίγουρα είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα του πλανήτη. Αφού λοιπόν κάνουμε μία μικρή στάση για να παρατηρήσουμε τον δίχρωμο ποταμό, θα περάσουμε τα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας και θα μπούμε στην περιοχή των Γαλλικών Άλπεων με κατεύθυνση προς τη Λυών.

Καθ’οδόν θα κάνουμε μία στάση στην παραμυθένια καστροπολιτεία Περούζ. Η Περούζ είναι χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου και εποπτεύει την Κοιλάδα του Ροδανού με τους ιστορικούς αμπελώνες. Ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα αλλά η χρονολογία κατασκευής των τειχών δεν έχει προσδιοριστεί. Παραδοσιακά κατοικούνταν από αγρότες, τεχνίτες και υφαντές λινού. Στον Μεσαίωνα και στην Αναγέννηση γνώρισε μεγάλη ακμή λόγω τοποθεσίας πάνω στους εμπορικούς δρόμους μεταξύ Λυών και Γενεύης. Τον 19ο αιώνα όμως, η εξάπλωση του σιδηρόδρομου, την υποβάθμισε και τελικά στις αρχές 20ού, μέσα στην καστροπολιτεία, είχε απομείνει μόνο μία οικογένεια… Συνεπώς η άλλοτε ένδοξη Περούζ θα μπορούσε και να έχει ρημάξει από την εγκατάλειψη, όμως συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Στον 20ο αιώνα, άρχισε η πλήρης αναπαλαίωση του κάστρου, των δρόμων, των κατοικιών, των δημόσιων κτιρίων, με άριστα αποτελέσματα. Έτσι η πολίχνη έγινε ένα ζωντανό μουσείο, το οποίο τελικά αξιοποιήθηκε ως σκηνικό πλείστων κινηματογραφικών ταινιών εποχής που την έκαναν διάσημη σε όλο τον κόσμο. Αφού λοιπόν περπατήσουμε μέσα στα δρομάκια της Περούζ και νιώσουμε κι εμείς λίγο σαν κινηματογραφικοί ήρωες σε μεσαιωνική ταινία θα συνεχίσουμε στον δρόμο μας για τη Λυών, την πρωτεύουσα της περιφέρειας Ροδανού-Γαλλικών Άλπεων και, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της ρωμαϊκής και μεσαιωνικής Ευρώπης.

Άφιξη στην πανέμορφη Λυών η οποία βρίσκεται πάνω στη συμβολή του Ροδανού με τον ποταμό Σον. Πανοραμική ξενάγηση στην καρδιά της σύγχρονης πόλης, η οποία ονομάζεται Σχεδόν Νησί. Η ονομασία οφείλεται στο ότι αυτή η συνοικία είναι χτισμένη σε μία χερσόνησο μέσα στον Ροδανό. Ανάμεσα στα άλλα αξιοθέατα που θα δούμε είναι και η μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, η Μπελκούρ, που θεωρείται ο κεντρικός άξονας της Λυών. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση στη Λυών.

 

Ημέρα 2η: Λυών (ξενάγηση)

Σήμερα το πρόγραμμά μας είναι αφιερωμένο στη Λυών, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι και τη Μασσαλία. Η πόλη ιδρύθηκε το 43 π.Χ. από τους Ρωμαίους με την ονομασία Λούγδουνο (=φρούριο). Για πρώτη φορά τη λέξη Λυών τη βλέπουμε σε συγγράμματα του 13ου αιώνα.

Στον Μεσαίωνα υπήρξε σημαντικό θρησκευτικό κέντρο. Στην Αναγέννηση αναδείχθηκε οικονομικά, χάρη στην ανάπτυξη της βιοτεχνίας του μεταξιού, στην άφιξη τραπεζιτών από τη Φλωρεντία και συνακολούθως στη διάδοση του εμπορίου του μεταξιού. Με τη Βιομηχανική Επανάσταση οι φημισμένες πλέον βιοτεχνίες έγιναν βιομηχανίες, οπότε τον 19ο αιώνα η Λυών ήταν πια μία ισχυρή βιομηχανική πόλη. Αυτό αποδεικνύει και το ιστορικό γεγονός πως το 1895 έλαβε χώρα εκεί η πρώτη κινηματογραφική προβολή παγκοσμίως, από τους αδελφούς Λυμιέρ που ανακάλυψαν την κινηματογράφηση και γύρισαν την πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου. Η προβολή ήταν δημόσια και ο τίτλος της ταινίας ήταν «Έξοδος από το Εργοστάσιο Λυμιέρ». Το εργοστάσιο βρισκόταν στη Λυών και σήμερα είναι μουσείο.

Η Λυών είναι χτισμένη σε δύο λόφους: Τον Λόφο που Προσεύχεται (Φουρβιέρ) και τον Λόφο που Εργάζεται (Κρουά Ρους). Ο πρώτος πήρε την ονομασία του από τη Βασιλική της Παναγίας της Φουρβιέρ. Ο δεύτερος από τις βιοτεχνίες μεταξωτών υφασμάτων που βρίσκονταν εκεί από τον Μεσαίωνα. Σήμερα ο Λόφος που Εργάζεται είναι η μποέμ καλλιτεχνική συνοικία της πόλης.

Στους πρόποδες των δύο λόφων βρίσκεται η Παλιά Λυών, που χτίστηκε τον 15ο και τον 16ο αιώνα. Χαρακτηριστικό του οικισμού είναι τα μικρά στενά περάσματα, τα λεγόμενα τραμπούλ, που επιτρέπουν τη διάβαση μέσα από τις αυλές των σπιτιών. Η Παλιά Λυών έχει χαρακτηριστεί ιστορική κληρονομιά της UNESCO.

Εμείς σήμερα θα ξεναγηθούμε στην Παλιά Λυών που είναι μία από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές-αναγεννησιακές πόλεις στην Ευρώπη. Θα περπατήσουμε στα τραμπούλ, θα περιηγηθούμε σε ένα απίστευτο σκηνικό ταινίας εποχής, θα δούμε τα κτίρια-ορόσημα αλλά και τα όμορφα καταστήματα, μπιστρό και καφέ και μετά θα ανεβούμε στην πλατεία Φουρβιέρ για να δούμε τη βασιλική της Παναγίας και το επίχρυσο άγαλμά της του 19ου αιώνα. Η εκκλησία, σε σπάνιο για την εποχή της ρωμανικό και βυζαντινό στυλ, χτίστηκε, με ιδιωτικά κεφάλαια, ως ευχαριστώ στην Παναγία επειδή έσωσε την πόλη από τη θανατηφόρα βουβωνική πανώλη. Το περίτεχνο σχήμα της, της έδωσε το παρατσούκλι Ανάποδος Ελέφαντας, επειδή τα 4 καμπαναριά της μοιάζουν με πόδια ελέφαντα στον αέρα… Το κτίσμα δεσπόζει στον λόφο κι από εκεί θα απολαύσουμε τέλεια θέα στην Κοιλάδα του Ροδανού.

Στο πίσω μέρος του λόφου Φουρβιέρ, κυριαρχούν δύο εξαιρετικά διατηρημένα εμβληματικά ρωμαϊκά μνημεία: το Αμφιθέατρο και το Ωδείο. Aνάμεσά τους βρίσκεται το πρωτοποριακό ρωμαϊκό Μουσείο του Λούγδουνου. Το μουσείο είναι υπόσκαφο, μέσα στον λόφο, έχει έκταση 4.000 τ.μ. και ουσιαστικά είναι αόρατο απ’ έξω. Έτσι το Αμφιθέατρο και το Ωδείο είναι η μόνη «εισαγωγή» στο μουσείο και στα εκθέματά του, τα οποία αποκαλύπτουν στοιχεία για κάθε έκφανση της ζωής και της καθημερινότητας στη ρωμαϊκή Λυών.

Διανυκτέρευση στη Λυών.

 

Ημέρα 3η: Λυών – Βιέν (Τρένο της Αρντές) – Οράγγη – κάστρο Chateauneuf-du-Pape - Αβινιόν

Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας τη Λυών και θα ξεκινήσουμε για τη διαδρομή μας προς τον Γαλλικό Νότο, στην Κοιλάδα του Ροδανού, με τελικό προορισμό την Αβινιόν. Καθ’ οδόν θα κάνουμε μία πρώτη στάση για ξενάγηση στη ρωμαϊκή Βιέν.

Η Βιέν είναι μια παραποτάμια πόλη στον Ροδανό. Εκεί, στην ξενάγησή μας, θα δούμε τον αρχαιολογικό χώρο Σεν Ρομέν αν Γκαλ, στη δεξιά όχθη του ποταμού. Στον αρχαιολογικό χώρο εντοπίστηκαν το Θέατρο, ρωμαϊκές θέρμες, ψηφιδωτά και πολλά ακόμα υπέροχα ευρήματα που παρουσιάζονται στο τοπικό μουσείο. H κατοικημένη Βιέν, στην αριστερή όχθη, είναι μια πανέμορφη πόλη, που στη ρωμαϊκή εποχή παρήγαγε και εμπορευόταν κρασί. Στη διάρκεια του Μεσαίωνα το εμπόριο κρασιού συνεχίστηκε από τους μοναχούς και η πόλη ισχυροποιήθηκε ακόμη περισσότερο. Στη βόλτα μας μέσα στο ιστορικό κέντρο, με τα στενά δρομάκια και τις πλατείες, θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον εξαιρετικά καλοδιατηρημένο ρωμαϊκό ναό του Αυγούστου και της συζύγου του, Λιβίας, αλλά και τον γοτθικό καθεδρικό ναό του Αγίου Μαυρικίου.

Μετά την ξενάγησή μας στη Βιέν, σας επιφυλάσσουμε μία ακόμη έκπληξη. Θα πάμε στη γειτονική πόλη Τουρνόν, για να πάρουμε το ιστορικό ξύλινο, ατμοκίνητο Τρένο της Αρντές, του 1891, με το οποίο θα κάνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα βόλτα πάνω στους γκρεμούς της Κοιλάδας Ντου. Το τρένο αυτό, όταν κατασκευάστηκε, εξυπηρετούσε τη μεταφορά τεχνιτών, αγροτών και αγροτικών προϊόντων από την Τουρνόν ως την πόλη Αρντές. Σήμερα όμως μία βόλτα μ’ αυτό, θεωρείται κορυφαία τουριστική εμπειρία. Αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων, η διαδρομή με το Τρένο της Αρντές θα αντικατασταθεί από άλλη εκδρομή.

Μετά τη διαδρομή με το ιστορικό Τρένο της Αρντές, θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας στην Κοιλάδα του Ροδανού μέχρι την Οράγγη, μια εντυπωσιακή ρωμαϊκή πόλη η οποία τον μεσαίωνα έγινε η πρωτεύουσα του ομώνυμου πριγκιπάτου. Η στρατηγική σημασία της Οράγγης οφείλεται στην τοποθεσία της. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι των διαβάσεων προς τον βορρά, την Ισπανία και την Ιταλία και είναι χτισμένη στο κέντρο μιας εύφορης αγροτικής περιοχής μέσα στην Κοιλάδα του Ροδανού. Ιδρύθηκε το 35 π.Χ. από τους ρωμαίους βετεράνους της δεύτερης λεγεώνας του Ιούλιου Καίσαρα.

Στην ξενάγησή μας στην Οράγγη θα δούμε μεγάλα ρωμαϊκά μνημεία. Τα δύο σημαντικότερα από αυτά, που έχουν χαρακτηριστεί και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, είναι το αρχαίο θέατρο, γνωστό για την ακουστική του ποιότητα και η Αψίδα του Θριάμβου, μία από τις καλύτερα διατηρημένες στον κόσμο. Στις αρχές του 2ου αιώνα η πόλη περιβλήθηκε από εξαγωνικό τείχος που περιέκλειε μία αστική περιοχή 700 στρεμμάτων, όπως επισημαίνει με ακρίβεια το ρωμαϊκό κτηματολόγιο. (Στο Μουσείο της Οράγγης εκτίθενται οι, μεγαλύτερων διαστάσεων κτηματολογικοί ρωμαϊκοί χάρτες, 7,5 Χ 5,9 μέτρων, χαραγμένοι σε μάρμαρο, οι οποίοι καλύπτουν όχι μόνο την Οράγγη αλλά και όλη την περιοχή μεταξύ αυτής, της Νιμ και της Μοντελιμάρ) Για να επιστρέψουμε όμως στο τείχος, σήμερα σώζονται μόνο 3 τμήματά του και ένα από αυτά βρίσκεται στο αρχαίο θέατρο. Δηλαδή η σκηνή του αρχαίου θεάτρου είναι χτισμένη πάνω στο τείχος. Ανακαινίστηκε το 1869 και πλέον διοργανώνεται εκεί, κάθε χρόνο, ένα σημαντικό διεθνές φεστιβάλ όπερας. Αφού ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας στην Οράγγη, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας στην Κοιλάδα του Ροδανού προς τον τελικό προορισμό της ημέρας, την Αβινιόν. H διαδρομή γίνεται μέσα από εκτεταμένες εκτάσεις με αμπέλια και φτάνουμε στο κάστρο Chateauneuf-du-Pape, όπου θα σταματήσουμε για να απολαύσουμε μια θαυμάσια πανοραμική θέα στην κοιλάδα του Ροδανού. Άφιξη στην Αβινιόν και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 4η: Αβινιόν − Ρωμαϊκό Υδραγωγείο (Pont du Gard) – Υζέ – Νιμ – Άρλ - Αβινιόν

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία ημερήσια εκδρομή στον Γαλλικό Νότο, με σημεία και πόλεις σταθμούς μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Πρώτη στάση μας θα είναι η Γέφυρα του Γκαρ. Πρόκειται για ένα θαύμα της ρωμαϊκής υδραυλικής μηχανικής, τμήμα του ρωμαϊκού υδραγωγείου της γειτονικής πόλης Υζέ, το οποίο υδροδοτούσε και τη Νιμ, που απέχει, από την Υζέ, 50 χλμ. Η γέφυρα είναι εξαιρετικά καλοδιατηρημένη, με καμάρες, και περνάει πάνω από τον ποταμό Γκαρντόν (εξ ου και η ονομασία της). Κατασκευάστηκε τον 1ο αιώνα π.Χ. και είναι η μεγαλύτερη υπάρχουσα, σήμερα, ρωμαϊκή γέφυρα σε όλη την πρώην έκταση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Μετά τη Γέφυρα του Γκαρ επόμενος σταθμός μας θα είναι η μεσαιωνική πόλη Υζέ. Η Υζέ ονομαζόταν Ουσετία και ήταν ένα γαλατικό φρούριο, το οποίο τον 1ο αιώνα π.Χ. κατελήφθη από τους Ρωμαίους. Είναι χτισμένη στις πηγές του ποταμού Αλζόν όπου σήμερα υπάρχουν απομεινάρια του ρωμαϊκού υδραγωγείου. Μετά από μία σύντομη ξενάγηση και στην Υζέ, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας, πάνω στην Κοιλάδα του Ροδανού, προς τη Νιμ.

Η Νιμ δημιουργήθηκε ως οικισμός πέριξ μιας ιερής πηγής πριν από 2.000 περίπου χρόνια. Η ονομασία της ετυμολογείται από την κελτική λέξη νεμ (=καθαγιασμένος τόπος). Η πόλη όμως που βλέπουμε σήμερα ιδρύθηκε το 121 π.Χ. από τον αυτοκράτορα Αύγουστο σύμφωνα με τα ρωμαϊκά πρότυπα και σήμερα θα κάνουμε μια ξενάγηση, για να δούμε τα πλούσια αξιοθέατά της. Θα πάμε, μεταξύ άλλων, στη ρωμαϊκή αρένα του 1ου αιώνα μ.Χ., ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα αμφιθέατρα στον κόσμο. Αναπτύσσεται σε δύο ορόφους με 60 καμάρες ο καθένας. Στις κερκίδες χωρούσαν περίπου 25.000 θεατές, οι οποίοι παρακολουθούσαν μονομαχίες και αγώνες ζώων, όπως στο Κολοσσαίο της Ρώμης.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό αξιοθέατο της πόλης είναι ο αρχαίος ναός με την ονομασία Τετράγωνος Οίκος, ο οποίος χτίστηκε από τον Μάρκο Αγρίππα, φίλο και γαμπρό του Αυγούστου (παντρεύτηκε την, κατά πολύ νεώτερή του, κόρη του, Ιουλία), σε ελληνιστικό ρυθμό. Είναι ο μόνος πλήρως διατηρημένος αρχαίος ναός σε ολόκληρο τον κόσμο. Στη Νιμ σώζεται και ο Μέγας Πύργος, το μόνο τμήμα που απέμεινε από τις οχυρώσεις του Αυγούστου. Βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης και δεσπόζει σε ολόκληρη την πεδιάδα. Δύο ακόμη ξεχωριστά μνημεία της πόλης είναι η ρωμαϊκή Πύλη του Αυγούστου και ο μεσαιωνικός Καθεδρικός της Παναγίας.

Συνεχίζουμε για την Αρλ

Μετά την ξενάγησή μας, θα συνεχίσουμε για την Άρλ, άλλη μια πόλη του ταξιδιού μας που είναι επίσης κτισμένη στις όχθες του Ροδανού. Η Αρλ ιδρύθηκε από τους αρχαίους Έλληνες τον 6ο αιώνα π.Χ. με την ονομασία Θηλίνη και κατελήφθη από τους Ρωμαίους το 123 π.Χ. με την ονομασία Αρελάτη (=Πόλη των Βάλτων). Οι Ρωμαίοι την ανέπτυξαν σε σημαντικό αστικό κέντρο, με μια διώρυγα προς τη Μεσόγειο Θάλασσα που διανοίχθηκε το 104 π.Χ. Η πόλη έφτασε στο μέγιστο της επιρροής της κατά τον 4ο και τον 5ο αιώνα μ.Χ. Υπήρξε και η αγαπημένη του αυτοκράτορα Μεγάλου Κωνσταντίνου, που έκτισε λουτρά εκεί, από τα οποία διασώζονται αρκετά τμήματα. Σήμερα η Αρλ είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα διατηρημένης πόλης με τέλεια ρωμαϊκή υποδομή, βασισμένη στις αρχές της Ελληνικής Ιπποδάμειας Αρχιτεκτονικής. Όλα τα μνημεία βρίσκονται πέριξ της κεντρικής Πλατείας της Δημοκρατίας. Στη βόρεια πλευρά θα δούμε το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και πίσω του το Φόρουμ. Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Τοφίμου είναι μία από τις ωραιότερες ρωμανικές εκκλησίες του 12ου αιώνα – την εποχή που η Αρλ είχε γίνει μεγάλο θρησκευτικό κέντρο. Επίσης η Αρένα είναι από τα μεγαλύτερα και πιο καλοδιατηρημένα ρωμαϊκά στάδια στην Προβηγκία, χωρητικότητας 22.000 θεατών. Είναι αντίγραφο του Κολοσσαίου της Ρώμης.

Όμως η Αρλ, πέρα από τις αρχαιότητές της, είναι παγκοσμίως γνωστή και χάρη στον ολλανδό ζωγράφο Βίνσεντ βαν Γκογκ, ο οποίος πήγε εκεί το 1888 και ζωγράφισε περισσότερα από 300 έργα και σχέδια. Ωστόσο ο Βαν Γκογκ, ως γνωστόν, είχε ασταθή ψυχική υγεία. Στην Αρλ έκοψε το αφτί του και μετά από αυτό το περιστατικό οι κάτοικοι έκαναν καταγγελία και τελικά αναγκάστηκε να φύγει για να νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο.

Μετά την ξενάγησή μας θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην Αβινιόν για ξεκούραση και δείπνο.

Διανυκτέρευση στην Αβινιόν

 

Ημέρα 5η: Αβινιόν – Αιξ Αν Προβάνς – Χωριά της Λιμπερόν - Αβινιόν

Αναχωρούμε σήμερα για τη λουτρόπολη Αιξ αν Προβάνς (Aix-en-Provence). Άφιξη και περιήγηση στην πόλη με την ένδοξη ιστορία. Ολόκληρο το ιστορικό της κέντρο καθηλώνει τον επισκέπτη. Τα δαιδαλώδη πλακόστρωτα δρομάκια της είναι γεμάτα καφέ, εστιατόρια, μαγαζιά και μπουτίκ μερικών από τους ακριβότερους οίκους μόδας. Τα κτίριά της είναι επιβλητικά, αρχιτεκτονικά ομοιόμορφα και φροντισμένα. Οι μεγάλες πλατείες της σφύζουν από ζωή. Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το κεντρικό σιντριβάνι της Ροτόντας με τα τρία αγάλματα που συμβολίζουν τη Δικαιοσύνη, τη Γεωργία και τις Καλές τέχνες.

Από το σημείο αυτό ξεκινά ένας από τους ωραιότερους ίσως δρόμους ευρωπαϊκής πόλης, η οδός Μιραμπό, στην οποία θα περπατήσουμε. Είναι ένας πεζόδρομος με δύο σειρές πανύψηλα πλατάνια να διατρέχουν τις άκρες του, διακοσμημένος με σιντριβάνια και περίτεχνα κτίρια, που ακολουθεί τη γραμμή που χάρασσαν τα παλαιά τείχη της πόλης και την χωρίζει στην Νέα και την Παλαιά Πόλη. Στη Μιραμπό υπάρχει η μπιραρία (brasserie) Deux Garcons, που χτίστηκε το 1792 και είναι διάσημη για τους εξέχοντες πελάτες της, όπως ο διάσημος ζωγράφος Πωλ Σεζάν, ο Εμίλ Ζολά και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Ο Σεζάν πέρασε εδώ το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, μαγεμένος από τις μικρές και μεγάλες ομορφιές της πόλης. Θα δούμε επίσης το Δημαρχείο του 17ου αιώνα και τον πύργο-ρολόι, που κατασκευάστηκε το 1510.

Κατόπιν συνεχίζουμε για κρυμμένα μυστικά της Νότιας Γαλλίας και τα μαγευτικά χωριά της Λιμπερόν το Γκορντ και το Ρουσεγιόν, ιδιαίτερες επισκέψεις στην Προβηγκία που θα βρείτε μόνο στο Versus.

Επιστρέφουμε στην Αβινιόν για να ξεναγηθούμε στο  ιστορικό κέντρο της πόλης.

Η Αβινιόν ή αλλιώς Πύλη της Προβηγκίας, είναι κι αυτή χτισμένη πάνω στον Ροδανό. Μεταξύ 1309 και 1376 υπήρξε έδρα των 7 παπών γαλλικής καταγωγής. Αυτή είναι μια περίοδος που η Δυτική Καθολική Εκκλησία αποκαλεί Εξορία της Αβινιόν, επειδή για την Εκκλησία ήταν πολύ επιζήμια. Αντιθέτως, βέβαια, ήταν πολύ επικερδής για την πόλη, που στα χρόνια του παπισμού, διένυσε τη χρυσή εποχή της. Αυτό συνέβη επειδή πολλοί καλλιτέχνες και άνθρωποι των γραμμάτων ακολούθησαν τους πάπες οπότε η Αβινιόν απέκτησε έναν κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και διεύρυνε την πολιτική επιρροή της στις γύρω περιοχές.

Μεταξύ άλλων στην ξενάγηση μας θα δούμε το γοτθικό Ανάκτορο των Παπών του 14ου αιώνα (πολλοί το χαρακτηρίζουν και το Ωραιότερο Σπίτι του Κόσμου) και την περίφημη Γέφυρα της Αβινιόν στον Ροδανό που ενέπνευσε το διασημότερο γαλλικό παιδικό τραγούδι. Η γέφυρα κατασκευάστηκε τον 12ο αιώνα, γκρεμίστηκε πολλές φορές λόγω των επιδρομών αλλά και των υπερχειλίσεων του Ροδανού και άλλες τόσες ξαναχτίστηκε. Το μήκος της στο παρελθόν έφτανε τα 900 μέτρα. Σήμερα απομένουν όρθιες μόνο 4 από τις καμάρες της. Η γέφυρα μαζί με το παπικό ανάκτορο (είναι το μεγαλύτερο γοτθικό του κόσμου) και τον ρωμανικό Καθεδρικό της Παναγίας (12ος αιώνας) έχουν χαρακτηριστεί μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μετά την ξενάγησή μας στην ιστορική Αβινιόν, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση στην Αβινιόν. 

Ημέρα 6η: Αβινιόν – Αεροδρόμιο Μασσαλίας – Αθήνα

Σήμερα το πρωί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε μία τελευταία βόλτα στην Αβινιόν. Εν συνεχεία θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα. 

Αν ο χρόνος το επιτρέψει θα κάνουμε μια βόλτα στη Μασσαλία.


Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 789 € 250 €
Twin Room 789 € 250 €
Triple Room 789 € 250 €
Single Room 1019 € 250 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 869 € 250 €
Twin Room 869 € 250 €
Triple Room 869 € 250 €
Single Room 1099 € 250 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1189 € 0 €
Twin Room 1189 € 0 €
Triple Room 1189 € 0 €
Single Room 1419 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 854

26/03/2022

ΑΘΗΝΑ – ΓΕΝΕΥΗ

08:20

10:10

Α3 695

31/03/2022

ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:30

22:05

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Τέσσερις (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έλληνας αρχηγός με εμπειρία στην περιοχή.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο Versus Travel στα Ελληνικά.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από:

 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα (εκτός από αυτές που αναφέρονται ρητά στο πρόγραμμα)
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά, αναψυκτικά κ.λπ.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την καθεμία κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 250
 • Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus travel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Ένα άρτια οργανωμένο, πλήρες οδοιπορικό με τη σφραγίδα του Versus, στην Κοιλάδα του Ροδανού, από τη Λυών μέχρι τη Μεσόγειο. Mε πλούσιες εκδρομές, ειδικές ξεναγήσεις, ψαγμένες διαδρομές με τρένα, εξαιρετικές, ακριβές, διαμονές σε πόλεις-μνημεία της UNESCO. Και φυσικά με έλληνα αρχηγό από την Αθήνα και προσεκτικά επιλεγμένες πτήσεις.

Ειδικότερα:

 • Τέλειες πτήσεις με πρωινή άφιξη στη Γενεύη και απογευματινή αναχώρηση από τη Μασσαλία
 • Ακριβές διανυκτερεύσεις σε Λυών (2) και Αβινιόν (3), για να τις απολαύσουμε όπως τους αξίζει
 • Επίσκεψη στην πόλη Βιέν, με την πλούσια ρωμαϊκή κληρονομιά
 • Εκδρομή στο μεσαιωνικό χωριό Περούζ, όπου έχουν γυριστεί οι διάσημες ταινίες Φράνκενσταϊν
 • Εκδρομή με το ιστορικό ατμοκίνητο Τρένο της Αρντές του 1891, πάνω στους γκρεμούς της Κοιλάδας Ντου
 • Επίσκεψη στη Γέφυρα του Γκαρντ, που είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα διατηρημένο αρχαίο ρωμαϊκό υδραγωγείο στον κόσμο
 • Περιήγηση στη θρυλική μεσαιωνική γέφυρα της Αβινιόν
 • Επίσκεψη στα μαγευτικά χωριά της Λιμπερόν το Γκορντ και το Ρουσεγιό
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά του Versus Travel 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Τέλειες πτήσεις με πρωινή άφιξη στη Γενεύη και απογευματινή αναχώρηση από τη Μασσαλία
 • Ακριβές διανυκτερεύσεις σε Λυών (2) και Αβινιόν (3)

Αναχωρήσεις

26/3Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Οι Ρωμαίοι και ο Μεσαίωνας στις όχθες του Ροδανού ποταμού - Από τη Λυών στην Αβινιόν | Μάρτιος 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info