Τα τέσσερα νησιά της Χαβάης | Πάσχα 2022

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ήταν το τελευταίο σύνορο της επέκτασης του ευρωπαϊκού κόσμου προς τα δυτικά και τα τελευταία νησιά προς ενσωμάτωση για το νεαρό σε ηλικία μέγα έθνος, μια και το νησιωτικό σύμπλεγμα της Χαβάης έγινε η 50ή πολιτεία των ΗΠΑ το 1899.

Περιοχές με διαφορετική κουλτούρα από τις άλλες, λόγω του απέραντου ωκεανού που τις περιβάλλει, λόγω των μεγάλων αποστάσεων από την υπόλοιπη χώρα, λόγω των ηφαιστείων, και κυρίως λόγω της ιδιοσυγκρασίας των κατοίκων τους, που με θάρρος και επιμονή έφτασαν μέχρι εκεί. Ακόμα και μετά την οργιώδη αστική και τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών η φυσική ομορφιά παραμένει και είναι μαγνήτης επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο.

Αν για τους νεαρούς Αμερικανούς ή Αυστραλούς τα νησιά του Ειρηνικού είναι η εκδρομή του τέλους του λυκείου, για εμάς είναι ένα ταξίδι μεγάλο και μοναδικό.

Από το Σιάτλ έως τη Χονολουλού, από την παραλία Γουακίκι μέχρι το ηφαίστειο Κιλαουέα, και από τον Τζέιμς Κουκ μέχρι τον Μπαράκ Ομπάμα, το ταξίδι στις πολιτείες του Ειρηνικού θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Αφεθείτε στις επιλογές του Versus Travel και απολαύστε μια μοναδική εκδρομή για τους κυνηγούς των άκρων του πλανήτη. Για τους εραστές του διαφορετικού και των γεμάτων προγραμμάτων με εκδρομές-εμπειρίες και όχι ελεύθερες ημέρες.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τα τέσσερα νησιά της Χαβάης και ταυτόχρονα το απομακρυσμένο Σιάτλ, με απλόχερες ξεναγήσεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα, αυτά για τα οποία αξίζει να κάνουμε σε μίλια τον γύρο του κόσμου για να τα δούμε.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Καουάι, με ξεναγήσεις και διαδρομή με τρενάκι στις φυτείες ζαχαροκάλαμου.
 • Επίσκεψη και δοκιμή καφέ στις ιστορικές φυτείες της εταιρείας Kauai Coffee Company. 
 • Επίσκεψη στους καταρράκτες Οπαέκα.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Γουαϊμέα με το ομώνυμο φαράγγι και επίσκεψη στην κοιλάδα Χαναπέπε, όπου γυρίστηκε η ταινία «Τζουράσικ Παρκ».
 • Επίσκεψη στο Πολεμικό μουσείο Περλ Χάρμπορ.
 • Πτήση με ελικόπτερο για παρατήρηση της λάβας που χύνεται στην θάλασσα.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων, στο Κιλαουέα (Μουσείο Τζάκαρ και σταθμός επιτήρησης στο χείλος του κρατήρα Χαλέμα Ουμάου), με στάση-έκπληξη για παραδοσιακά εδέσματα.
 • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Χαλεακάλα.
 • Επίσκεψη στις λίμνες του Οχέο, στα σπήλαια του Κάουπο και στις βραχώδεις ακτές του νότιου Μάουι.
 • Περιπατητική βόλτα στο Σιάτλ αλλά και δυνατότητα να δούμε την πόλη από τον εναέριο σιδηρόδρομο.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Λίχουε

Γνωριμία με την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσων σταθμών για το νησί Καουάι, που είναι το τέταρτο σε έκταση νησί της Xαβάης, το παλαιότερο σε γεωλογική ηλικία και διεθνής τουριστικός προορισμός. Παρά τη μεγάλη απόσταση, λόγω διαφοράς ώρας και καλών πτήσεων, φτάνουμε στον προορισμό μας αυθημερόν.Η Χαβάη έχει μέσο γεωγραφικό πλάτος 21ο βόρεια, περίπου όπως και η Κούβα, μόνο που βρίσκεται στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού, λίγο νοτιότερα από τον τροπικό του Καρκίνου, και 3.700 χλμ. δυτικά των ηπειρωτικών Ηνωμένων Πολιτειών. Η διαμονή μας θα είναι στη Λίχουε, την πρωτεύουσα του νησιού, που φημίζεται για το πανέμορφο φυσικό της περιβάλλον και η οποία χρησιμοποιείται συχνά στα γυρίσματα ταινιών με θέμα τροπικούς παραδείσους. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και βραδινός περίπατος στην πόλη.

 

2η ημέρα: Λίχουε (Εκδρομή στη φυτεία Κιλοάνα και στους καταρράκτες Οπαεκά)

Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Καουάι, όπου πρώτα θα δούμε τη φυτεία Κιλοάνα, στα δυτικά του νησιού. Θα επιβιβαστούμε σε ένα μικρό τρένο και η διαδρομή θα μας δώσει μια εικόνα του πώς ήταν αυτή η τεράστια φυτεία ζαχαροκάλαμου και η ζωή της το 1930. Όταν λόγω εμφυλίου πολέμου ο αμερικάνικος Βορράς αποκόπηκε από τον Νότο, και μαζί διακόπηκαν όλες οι εμπορικές συμφωνίες τους για αγροτικά προϊόντα, οι τότε βόρειες πολιτείες στράφηκαν στο βασίλειο της Χαβάης για ζάχαρη, βαμβάκι και φρούτα. Υπήρξε μια έκρηξη ζήτησης αγαθών, μεγάλη ανάγκη παραγωγής τους και αντίστοιχης μετανάστευσης εργατών από την Ασία αλλά και την Ευρώπη προς τα νησιά αυτά, δικαιολογώντας τη σημερινή φυλετική μίξη των κατοίκων τους.Αφού δούμε την έπαυλη-μουσείο, το εργοστάσιο για ρούμι και τους πλούσιους κήπους, θα επισκεφθούμε στη συνέχεια τον καταρράκτη Οπαεκά, στον ποταμό Γουαϊλούα, τα νερά του οποίου κατακρημνίζονται στην ομώνυμη λίμνη από ύψος 150 μ. πριν καταλήξουν στη θάλασσα.Η διαδρομή στο νησί είναι χαρακτηριστική της πλούσιας ηφαιστειογενούς μορφολογίας και βλάστησης και αν κανείς βγει έξω από τις πόλεις, στις καλλιεργημένες κοιλάδες και στους λόφους, θα νομίσει ότι βρίσκεται σε έναν κόσμο που ο χρόνος έχει σταματήσει.Πανοραμική ξενάγηση της Λίχουε και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, όπου το υπόλοιπο της ημέρας θα είναι ελεύθερο για ξεκούραση από την πτήση ή για απογευματινό μπάνιο.Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε πτήση με ελικόπτερο ή ζιπ-λάιν (να τσουλήσουμε με τροχαλία πάνω σε συρματόσχοινο πάνω από την έντονη βλάστηση και τις φυσικές ομορφιές του νησιού).

 

3η ημέρα: Λίχουε (Εκδρομή στο φαράγγι Γουαϊμέα και στη Χαναπέπε)

Ολοήμερη εκδρομή στην περιοχή Γουαϊμέα, που ήταν η παλιά πρωτεύουσα του νησιού, και στο μέρος όπου πρωτοέφτασε ο καπετάνιος Τζέιμς Κουκ, το 1778. Η λέξη «γουαϊμέα» σημαίνει στα πολυνησιακά «κοκκινωπό νερό» και αντιπροσωπεύει το χρώμα του ομώνυμου φαραγγιού αλλά και του ποταμού που ρέει μέσα του.Το φαράγγι αυτό που έχει περίπου 16 χιλ. μήκος και 900 μ. βάθος, θεωρείται το… Γκραντ Κάνυον του Ειρηνικού και δημιουργήθηκε από τη διάβρωση που επέφεραν τα νερά του ποταμού πάνω στα βασαλτικά πετρώματα του ηφαιστειογενούς εδάφους. Η ψηλότερη κορυφή του νησιού, το Γουαϊάλεάλε, είναι από τα πιο βροχερά μέρη στον πλανήτη και τα όμβρια ύδατα, τροφοδοτώντας τα ποτάμια, επέφεραν αυτήν την τεράστιου μεγέθους διάβρωση και το αντίστοιχο γεωλογικό υπερθέαμα που θα απολαύσουμε.Θα συνεχίσουμε προς την κοιλάδα Χαναπέπε, γνωστή για το ιδιαίτερο ανάγλυφο του εδάφους της και την πλούσια βλάστησή της, που την έκαναν το ιδανικό σκηνικό για τα γυρίσματα της ταινίας «Τζουράσικ Παρκ» του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Θα απολαύσουμε τη θέα και θα δοκιμάσουμε τον δυνατό ντόπιο καφέ από τις ιστορικές φυτείες της εταιρείας Καουάι.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, αφού πρώτα περάσουμε από το Σπάουτινγκ Χορν, στην ακτή Κολόα, στον Νότο του νησιού. Πρόκειται για ένα φαινόμενο διάβρωσης των μαλακών βράχων της ακτής από τα κύματα και λάξευσης ενός υπόγειου σωλήνα, που με κάθε φούσκωμα των νερών της θάλασσας λειτουργεί σαν πίδακας, εκτοξεύοντας το νερό σε 20 μ. ύψος!

 

 

4η ημέρα: Λίχουε - Χονολουλού

Σήμερα θα κάνουμε μια σύντομη πτήση για το γειτονικό νησί Ουάχου, το τρίτο σε έκταση νησί της Χαβάης. Εκεί βρίσκεται η μεγάλη πρωτεύουσα του νησιωτικού συμπλέγματος, η Χονολουλού, όπου και θα διαμείνουμε.Η διαμονή μας θα είναι στην κοσμοπολίτικη παραλία Γουακίκι, με τη χρυσή άμμο και τους πολλούς ουρανοξύστες, που προσφέρει στον κουρασμένο ταξιδιώτη το κομμάτι του παραδείσου που του αξίζει! Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και απογευματινός περίπατος στη λεωφόρο Καλακάουα, που είναι το κέντρο διασκέδασης και φαγητού της πόλης.

 

5η ημέρα: Χονολουλού (Ξενάγηση στην πόλη - Περλ Χάρμπορ)

Ολοήμερη ξενάγηση στο νησί Ουάχου, όπου θα δούμε την πρωτεύουσα Χονολουλού, τις διάσημες παραλίες της, το Περλ Χάρμπορ, το πολεμικό του μουσείο και τον τόπο όπου έγινε η ιαπωνική επιδρομή και καταστράφηκε ο αμερικανικός στόλος το 1941. Θα επισκεφθούμε το γιγάντιο θωρηκτό «USS Misouri», μήκους 271 μ., πάνω στο οποίο το 1945 υπεγράφη η ιαπωνική συνθηκολόγηση και που τώρα είναι πλωτό μουσείο στην περιοχή Μπάτλσιπ Ρόου (Battleship Row). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον λόφο όπου βρίσκεται το εθνικό νεκροταφείο Παντσμπόλουλ για άπλετη θέα προς την πρωτεύουσα, θα δούμε το Κοινοβούλιο της Χαβάης, την κατοικία της τελευταίας βασίλισσας Lili΄uokalani στο παλάτι Ιολανί, το άγαλμα του βασιλιά Καλεχαλέχα που ένωσε το νησιωτικό σύμπλεγμα σε μία πολιτική οντότητα, και θα κάνουμε έναν περίπατο στην China Town, που είναι γεμάτη από γεύσεις και αρώματα του προηγούμενου αιώνα, μια και πολλοί Κινέζοι μετανάστευσαν προς τα νησιά του Ειρηνικού. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Χονολουλού - Κόνα (Μεγάλο Νησί)

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Χονολουλού και σύντομη πτήση για το νησί Χαβάη ή «Μεγάλο Νησί» όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι. Εδώ οι παραλίες με τη μαύρη και την πράσινη άμμο που θα δείτε από ψηλά υποδηλώνουν τη διαρκή αναμόρφωση της πιο πρόσφατης ηφαιστειακής δραστηριότητας από τα κύματα και τα ρεύματα. Το Μεγάλο Νησί αποτελείται από τον κώνο του ηφαιστείου Κιλαουέα στο κέντρο του και μερικές επίπεδες εκτάσεις στην περιφέρεια. Διαθέτει δύο κύριους δρόμους, που πηγαίνουν περιμετρικά και σε διαφορετικό επίπεδο και αποκαλούνται Μπελτ Χάιγουεϊ. Περικλείουν τις ψηλότερες κορυφές του Μεγάλου Νησιού, που φτάνουν τα 4.205 μ. (Mauna Kea) και τα 4.169 μ. (Mauna Loa) από την επιφάνεια της θάλασσας. Εδώ υπάρχουν η ψηλότερη λίμνη των νησιών, η λίμνη Γουαϊάου, στα 3.969 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, ο μεγαλύτερος καταρράκτης στο Πολιτειακό Πάρκο των Καταρρακτών Ακάκα, με νερά που πέφτουν από τα 135 μ., αλλά και το περίφημο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων. Άφιξη στο αεροδρόμιο Γουαϊέα Κοχάλα και αναχώρηση για την πόλη Καϊλούα-Κόνα, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά. Η μικρή ηλικία του νησιού έχει επιτρέψει τον σχηματισμό μικρής έκτασης παραλιών, κατά μήκος της τραχιάς ηφαιστειακής ακτογραμμής, που είναι και το κύριο χαρακτηριστικό του τοπίου. Θα περάσουμε από λευκές ασβεστολιθικές παραλίες και θα δούμε πολλές περιοχές με βασαλτικά πετρώματα, τα οποία περιέχουν μεγάλες ποσότητες μαγνητίτη και άλλων σιδηρούχων ορυκτών, που πέρα από το ιδιαίτερο χρώμα τους, αυξάνουν τις μαγνητικές ιδιότητες του εδάφους! Φτάνοντας στο πολύβουο λιμάνι της Καϊλούα, που σφύζει από ζωή και πολυτελείς ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, θα κάνουμε μια πανοραμική ξενάγηση και θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ προτείνουμε να παρακολουθήσετε το λίκνισμα του «χούλα», ενός τοπικού χορού από τοπικό συγκρότημα μουσικών και χορευτών σε κάποιο από τα clubs της πόλης.

7η ημέρα: Κόνα (Ελικόπτερο για παρατήρηση της λάβας που πέφτει στον ωκεανό)

Σήμερα, αφού ξυπνήσουμε από τον ήχο της θάλασσας, θα έχουμε όλη τη μέρα ελεύθερη για μπάνιο και απόλαυση στις παραλίες της Χαβάης. Το απόγευμα θα μεταβούμε στο ελικοδρόμιο όπου θα επιβιβαστούμε σε ελικόπτερο για να δούμε από ψηλά την ακτή Πούντα, εκεί που η λάβα από το ηφαίστειο Κιλαουέα χύνεται στη θάλασσα, καθώς και το ίδιο το ηφαίστιο σε μια καταπληκτική διαδρομή διάρκειας 50 λεπτών. Πρόκειται για ένα ανεπανάληπτο θέαμα! Η Χαβάη κάθε χρόνο αυξάνει την επιφάνεια και τον όγκο της λόγω αυτής της αδιάκοπης ροής ρευστών πετρωμάτων. Από μέτρηση του 2011 το ηφαίστειο έχει αποδώσει 3,5 κυβικά χιλιόμετρα λάβας και 123 τετραγωνικά χιλιόμετρα επιφάνειας εδάφους… Σημαντική παρατήρηση! Η διαδρομή αυτή βασίζεται 100% σε φυσικό φαινόμενο, η εμφάνιση του οποίου στηρίζεται στη φύση. Η ροή και ο όγκος της λάβας δεν μπορεί να προβλεφθεί και αλλάζει ανά διαστήματα.

8η ημέρα: Κόνα - Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων - Χίλο - Μάουι

Αν το λιμάνι της Καϊλούα-Κόνα είναι στα νοτιοδυτικά, η πρωτεύουσα του νησιού Χίλο βρίσκεται στα βορειοανατολικά. Θα διασχίσουμε το Μεγάλο Νησί και θα δούμε τις μοναδικές αντιθέσεις του τοπίου λόγω της ύπαρξης των ηφαιστειακών κώνων. Έδαφος πετρώδες, σκούρο και άνυδρο ψηλά, αλλά χαμηλότερα επικρατεί οργιώδης βλάστηση. Ορεινό και λευκό τοπίο στις κορυφές, αλλά ζεστό και πράσινο στις παραλίες. Από τα λίγα μέρη του κόσμου που αν έλθει κανείς Φεβρουάριο ή Μάρτιο μπορεί να κάνει χειμερινό και θαλάσσιο σκι σε πολύ κοντινή απόσταση.Θα συνεχίζουμε με μια εκδρομή που θα κόψει την ανάσα! Θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων, που υπό την αιγίδα της UNESCO αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα διασχίσουμε τα ορεινά σκουρόχρωμα πεδία λάβας του ενεργού ηφαιστείου Κιλαουέα και θα καταλήξουμε στο χείλος του κρατήρα του.To 1908 η έκρηξη της Αίτνας ήταν καταστροφική για τη Νότια Ιταλία και το γεγονός αυτό έδωσε το έναυσμα στον Αμερικανό γεωλόγο Τόμας Τζάγκαρ να υποστηρίξει τη συνεχή μελέτη των ηφαιστειακών και σεισμικών δραστηριοτήτων. Έτσι στο χείλος του κρατήρα Χαλέμα Ουμάου, με πρωτοβουλία του ιδίου, συστάθηκε το 1912 ένας μικρός σταθμός επιτήρησης. Σήμερα ο σταθμός αυτός είναι επισκέψιμος για το κοινό, διαθέτει μουσείο και κυρίως δίνει τη δυνατότητα να παρατηρήσουμε το μοναδικό θέαμα ενός ενεργού ηφαιστείου που ακόμα καπνίζει και βγάζει λάβα κατά περιοχές! Μπορεί η Σαντορίνη να παρέχει ανάλογο θέαμα, αλλά η κλίμακα του τοπίου στο Κιλαουέα είναι εντελώς διαφορετική, όπως και η ενεργός δράση του. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση-έκπληξη για να απολαύσουμε ένα γευστικό παραδοσιακό έδεσμα γνωστό από τον 19ο αιώνα. Με την εκδρομή αυτή θα καταλήξουμε στο Χίλο, από όπου με σύντομη πτήση θα μεταφερθούμε στο Μάουι, το «μαγικό νησί», που βρίσκεται ανάμεσα στο Ουάχου και τη Χαβάη, και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος. Από το αεροδρόμιο Καχουλούι, στο οποίο θα προσγειωθούμε, θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας.

 

9η ημέρα: Μάουι (Εθνικό Πάρκο Χαλεακάλα)

Το νησί Μάουι είναι μια σύνθεση δύο ηφαιστείων. Δυτικά βρίσκεται το Καχαλαουάι μαζί με απομονωμένα, παρθένα, τροπικά δάση. Ανατολικά είναι το Χαλεακάλα, ή «Σπίτι του Ήλιου» στη γλώσσα των ντόπιων, και είναι το μεγαλύτερο ανενεργό ηφαίστειο στον κόσμο, στα 3.055 μ. Στη μέση βρίσκεται μια στενή λωρίδα γης, προερχόμενη από ένα ποτάμι λάβας, που φιλοξενεί την πρωτεύουσα και το αεροδρόμιο.Η ημέρα είναι αφιερωμένη στο Εθνικό Πάρκο Χαλεακάλα, το οποίο και θα επισκεφθούμε. Η διαδρομή μας θα πραγματοποιηθεί μέσω ενός δύσκολου, αλλά καλά φτιαγμένου δρόμου, που οδηγεί στον μακρόστενο κρατήρα της κορυφής. Τρία χιλιόμετρα διάμετρος, 800 μ. βάθος και απίστευτο σεληνιακό τοπίο τριγύρω αποδεικνύουν την παλιά δραστηριότητα του σημερινού ανενεργού ηφαιστείου, στο οποίο, σύμφωνα με τον μύθο, ο πολεμιστής ημίθεος Μάουι φυλάκισε τον ήλιο για να επιμηκύνει το φως της ημέρας.Λίγο πιο πέρα βρίσκεται και το αστεροσκοπείο του Μάουι, το οποίο χρησιμοποιεί η NASA για την παρακολούθηση δορυφόρων και αντικειμένων που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος για μπάνιο ή ξεκούραση και διανυκτέρευση.

 

 

10η ημέρα: Μάουι (Διαδρομή προς τη Χάνα)

Σήμερα το πρωί θα ταξιδέψουμε κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής για την πόλη Χάνα, από τις πιο απομονωμένες του νησιού.Είναι μια διαδρομή με φανταστική θέα προς τη θάλασσα και τις ηφαιστειογενείς παραλίες, με μεγάλες κλίσεις, με περάσματα από τροπικά δάση, 54 γέφυρες και πολλούς καταρράκτες. Θα σταματήσουμε στις λίμνες του Οχέο, στα σπήλαια του Κάουπο και στις βραχώδεις ακτές του νότιου Μάουι. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για απογευματινό μπάνιο.

 

11η ημέρα: Μάουι (Ημέρα ελεύθερη) - Πτήση για το Σιάτλ

Η ημέρα αυτή θα είναι στη διάθεσή μας για να απολαύσουμε τις παραλίες ή τις ιστορικές περιοχές του νησιού.Όσοι το επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν την πόλη Λαχάινα, άλλοτε βασιλική πρωτεύουσα της Xαβάης και σήμερα λιμάνι που διατηρεί την παλιά του γοητεία. Επίσης μπορούμε να δούμε από κοντά το κτίριο της Ιεραποστολής, την παλιά φυλακή Xέιλ Παοχάο, το Μουσείο Φαλαινοθηρίας και τα παλιά πανδοχεία, που παραμένουν ζωντανές αναμνήσεις από το έντονο παρελθόν και το πέρασμα ιεραπόστολων, φαλαινοθηρών και βασιλιάδων.  Ένα μικρό τρένο μπορεί να μεταφέρει όσους επισκεφθούν την παλιά πόλη της Λαχάινα προς το θέρετρο Κααναπάλι, με την ιδανική παραλία προς τα δυτικά, τα εμπορικά κέντρα και τα εστιατόρια. Το απόγευμα (τα δωμάτιά μας τα αφήνουμε στις 12.00) θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε τη βραδινή πτήση για το Σιάτλ. Λόγω διαφοράς ώρας και μετακίνησης προς τα ανατολικά η άφιξή μας θα πραγματοποιηθεί την επομένη το πρωί.

 

12η ημέρα: Σιάτλ (Ξενάγηση)

Το Σιάτλ είναι μία από τις πιο προοδευτικές πόλεις του αμερικάνικου Βορρά. Είναι η γενέτειρα του Τζίμι Χέντριξ και η πόλη στην οποία ξεκίνησαν τα σχήματα των Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, καθώς και το εναλλακτικό ροκ κίνημα του Grunge. Είναι η πατρίδα των εταιρειών Boeing, Microsoft, και Amazon, η έδρα της βιομηχανίας λογισμικού των ΗΠΑ και, παραδοσιακά, της ναυπηγικής και της υλοτομίας. Επίσης είναι η περιοχή συγκέντρωσης των Ινδιάνων Duwamish και Suquamish, που έδωσαν το όνομά τους στην πόλη, μέσω του αρχηγού τους Si’ahl. Το Σιάτλ είναι χτισμένο πάνω στον ισθμό της λιμνοθάλασσας του Puget Sound και της λίμνης Washington και αποτελεί το λιμάνι εκκίνησης των κρουαζιερόπλοιων για την Αλάσκα.Μετά την πρωινή άφιξή μας θα κάνουμε μια πρώτη ξενάγηση στην πόλη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον χώρο της Παγκόσμιας Έκθεσης του 1962, με τον πύργο Νιντλ, σήμα-κατατεθέν της πόλης. Κατόπιν θα περάσουμε στην ακτή και θα δούμε τα παραλιακά μαγαζιά, το λούνα παρκ και το λιμάνι.Αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και το απόγευμα, όποιος επιθυμεί, θα έχουμε με τον αρχηγό μας μια περιπατητική βόλτα, θα μπούμε σε εναέριο σιδηρόδρομο, θα εξερευνήσουμε την πόλη και θα καταλήξουμε στην ιστορική συνοικία Παϊονίρ, με τα παραδοσιακά τούβλινα κτίρια, τους χώρους τέχνης και τα διάσημα bars. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

13η ημέρα: Σιάτλ - Πτήση επιστροφής

Πρωινή πτήση επιστροφής στην Ελλάδα μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

14η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Διατροφή: Πρωινό καθημερινά.
 • Μεταφορές με αεροπλάνα, κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Ξενοδοχεία 4*.
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις και είσοδοι στα αξιοθέατα που αναφέρουμε στο πρόγραμμα ότι θα επισκεφθούμε.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Καουάι, με ξεναγήσεις και διαδρομή με τρενάκι στις φυτείες ζαχαροκάλαμου.
 • Επίσκεψη και δοκιμή καφέ στις ιστορικές φυτείες της εταιρείας Kauai Coffee Company.
 • Επίσκεψη στους καταρράκτες Οπαέκα.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Γουαϊμέα με το ομώνυμο φαράγγι και επίσκεψη στην κοιλάδα Χαναπέπε, όπου γυρίστηκε η ταινία «Τζουράσικ Παρκ».
 • Επίσκεψη στο Πολεμικό μουσείο Περλ Χάρμπορ.
 • Πτήση με ελικόπτερο στην ακτή Πούνα στο νησί Χαβάη, στο σημείο όπου η λάβα από το ηφαίστειο Κιλαουέα χύνεται στη θάλασσα.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων, στο Κιλαουέα (ΜουσείοΤζάκαρ και σταθμός επιτήρησης στο χείλος του κρατήρα Χαλέμα Ουμάου), με στάση-έκπληξη για παραδοσιακά εδέσματα.
 • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Χαλεακάλα.
 • Επίσκεψη στις λίμνες του Οχέο, στα σπήλαια του Κάουπο και στις βραχώδεις ακτές του νότιου Μάουι.
 • Περιπατητική βόλτα στο Σιάτλ αλλά και δυνατότητα να δούμε την πόλη από τον εναέριο σιδηρόδρομο!

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κ.λπ.

Δεν περιλαμβάνονται

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €990
 • Είσοδοι σε μουσεία

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ VISA

Οι ταξιδιώτες των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απαλλαγής από VISA για τις ΗΠΑ, με την έκδοση της ESTA, δεν μπορούν πλέον να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής εάν έχουν ταξιδέψει ή βρίσκονται στο Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία ή Υεμένη στις ή μετά την 1η Μαρτίου 2011.

Τα άτομα που δεν μπορούν πλέον να ταξιδέψουν με ESTA μπορούν να κάνουν αίτηση για μη-μεταναστευτική βίζα σε οποιαδήποτε Πρεσβεία ή Προξενείο των Η.Π.Α.

Ενημερώστε το Versus εάν υπάρχει σφραγίδα των χωρών αυτών στο τρέχον διαβατήριο σας.

Το Versus αναλαμβάνει την έκδοση ESTA (άδεια εισόδου στις ΗΠΑ) για λογαριασμό των πελατών του. Για τον σκοπό αυτό είναι απαραίτητη –εκτός από την προσκόμιση του διαβατηρίου σας– και η συμπλήρωση του ειδικού εντύπου μας με τα στοιχεία που απαιτούνται και που ζητά η Αμερικανική Υπηρεσία Μετανάστευσης.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Καουάι, με ξεναγήσεις και διαδρομή με τρενάκι στις φυτείες ζαχαροκάλαμου.
 • Επίσκεψη και δοκιμή καφέ στις ιστορικές φυτείες της εταιρείας Kauai Coffee Company. 
 • Επίσκεψη στους καταρράκτες Οπαέκα.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Γουαϊμέα με το ομώνυμο φαράγγι και επίσκεψη στην κοιλάδα Χαναπέπε, όπου γυρίστηκε η ταινία «Τζουράσικ Παρκ».
 • Επίσκεψη στο Πολεμικό μουσείο Περλ Χάρμπορ.
 • Πτήση με ελικόπτερο για παρατήρηση της λάβας που χύνεται στην θάλασσα.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων, στο Κιλαουέα (Μουσείο Τζάκαρ και σταθμός επιτήρησης στο χείλος του κρατήρα Χαλέμα Ουμάου), με στάση-έκπληξη για παραδοσιακά εδέσματα.
 • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Χαλεακάλα.
 • Επίσκεψη στις λίμνες του Οχέο, στα σπήλαια του Κάουπο και στις βραχώδεις ακτές του νότιου Μάουι.
 • Περιπατητική βόλτα στο Σιάτλ αλλά και δυνατότητα να δούμε την πόλη από τον εναέριο σιδηρόδρομο.

Highlights

 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Καουάι, με ξεναγήσεις και διαδρομή με τρενάκι στις φυτείες ζαχαροκάλαμου.
 • Επίσκεψη και δοκιμή καφέ στις ιστορικές φυτείες της εταιρείας Kauai Coffee Company. 
 • Επίσκεψη στους καταρράκτες Οπαέκα.
 • Ολοήμερη εκδρομή στο νησί Γουαϊμέα με το ομώνυμο φαράγγι και επίσκεψη στην κοιλάδα Χαναπέπε, όπου γυρίστηκε η ταινία «Τζουράσικ Παρκ».
 • Επίσκεψη στο Πολεμικό μουσείο Περλ Χάρμπορ.
 • Στη Χονολουλού υπέροχο δείπνο μπουφέ και πολυνησιακό υπερθέαμα με χορευτές!
 • Στην Κόνα βραδιά με τοπικούς χορούς και τραγούδια από τοπικό συγκρότημα, όπου, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να δοκιμάσετε τις δυνατότητές σας στον χορό «χούλα»!
 • Δυνατότητα εκδρομής με πλοιάριο στην ακτή Πούνα στο νησί Χαβάη, στο σημείο όπου η λάβα από το ηφαίστειο Κιλαουέα χύνεται στη θάλασσα.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Ηφαιστείων, στο Κιλαουέα (Μουσείο Τζάκαρ και σταθμός επιτήρησης στο χείλος του κρατήρα Χαλέμα Ουμάου), με στάση-έκπληξη για παραδοσιακά εδέσματα.
 • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Χαλεακάλα.
 • Επίσκεψη στις λίμνες του Οχέο, στα σπήλαια του Κάουπο και στις βραχώδεις ακτές του νότιου Μάουι.
 • Περιπατητική βόλτα στο Σιάτλ αλλά και δυνατότητα να δούμε την πόλη από τον εναέριο σιδηρόδρομο!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Το μόνο πρόγραμμα με τα 3 νησιά της Χαβάης και το Σηάτλ.
 • Ξενοδοχεία 4*, με πρωινό καθημερινά
 • Επίσκεψη στους καταρράκτες Οπαέκα
 • Πτήση με ελικόπτερο για παρατήρηση της λάβας που χύνεται στη θάλασσα
 • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Χαλεακάλα

Χάρτης Ταξιδιού Τα τέσσερα νησιά της Χαβάης | Πάσχα 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info