Η μεγάλη Χιλή από την έρημο Ατακάμα στους πάγους της Παταγονίας | Μάρτιος - Μάιος 2022

Διάρκεια: 17,21 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5690€

Ταυτότητα ταξιδιού

Όταν λέμε Μεγάλη Χιλή το εννοούμε! Εξερευνούμε το μεγαλείο αυτής της υπέροχης και σπάνιας χώρας απ΄άκρη σ’ άκρη. Ιχνηλατούμε τα βήματα της ιστορίας της, από τους πρώτους μεγάλους εξερευνητές του 16ου αιώνα, ως το σήμερα, μέσα από πόλεις-κοσμήματα τεράστιας πολιτισμικής σημασίας. Παράλληλα παρατηρούμε και όλο το μεγαλείο της γεωφυσικής ιστορίας του πλανήτη μας αρχίζοντας από την πιο ξηρή έρημο του κόσμου στη βόρεια Χιλή, την Έρημο Ατακάμα, και καταλήγοντας στο νοτιότερο άκρο της χώρας, τα απίθανα φιόρδ της Παταγονίας. Ενδιαμέσως εξερευνούμε πλήρως το παραδεισένιο και εξαιρετικά σπάνιο Νησί Τσιλόε, με τους πολύχρωμους γραφικούς οικισμούς και την παρθένα φύση. Και τελικά επεκτείνουμε, κατ’ επιλογήν το ταξίδι μας στο μυστηριώδες Νησί του Πάσχα στον Ειρηνικό Ωκεανό, το πιο απομακρυσμένο νησί του πλανήτη, με τα απίθανα μεγαλιθικά αγάλματα που αφήνουν άφωνο κάθε επισκέπτη!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Περιπλάνηση και εξερεύνηση

Το ταξίδι μας αρχίζει από το κοσμοπολίτικο Σαντιάγο, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Χιλής. Ακολουθεί η Έρημος Ατακάμα, με διανυκτερεύσεις και πλήρεις ξεναγήσεις στα πιο εμβληματικά τοπόσημά της. Μετά πηγαίνουμε στην απίθανη λιμνούπολη Πουέρτο Βάρας, με τα εντυπωσιακά εθνικά πάρκα. Από εκεί περνάμε απέναντι στο παραδεισένιο Νησί Τσιλόε, το οποίο πρώτοι ανακαλύψαμε και σας προτείνουμε! Εν συνεχεία κατεβαίνουμε νότια στην ονειρεμένη Πούντα Αρένας και στην Πουέρτο Νατάλες, απ΄όπου θα πραγματοποιήσουμε τη μεγάλη έξοδό μας στο Εθνικό Πάρκο Τόρες ντελ Πάινε, στους παγετώνες αλλά και στα φιόρδ της χιλιανής Παταγονίας. Και τέλος κατ’ επιλογήν επισκεπτόμαστε και διαμένουμε στο μυστηριώδες Νησί του Πάσχα με τα αινιγματικά μεγαλιθικά αγάλματα Μοάι.

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Ένα απόλυτα καινοτομικό εξερευνητικό ταξίδι του Versus Travel με εξαιρετικά μελετημένες διαμονές, απίθανες εκδρομές και πλούσιες ξεναγήσεις. Διανύουμε ολόκληρη τη Χιλή από βορρά προς νότο. Ξεκινάμε από το κοσμοπολίτικο Σαντιάγο και φτάνουμε ως το ακριτικό Πουέρτο Νατάλες και την πανέμορφη Πούντα Αρένας. Παράλληλα εξερευνούμε όλη την περιοχή από την Έρημο Ατακάμα έως τα φιόρδ της Παταγονίας. Διαμένουμε στο σπάνιο Νησί Τσιλόε και επεκτείνουμε κατ’ επιλογή το ταξίδι μας ως το μυστηριώδες Νησί του Πάσχα! Ειδικότερα σε αυτό το υπερ-ταξίδι θα ζήσετε μαζί μας:

 • Ένα συγκλονιστικό ταξίδι! Θα απολαύσουμε την Χιλή πραγματικά από άκρη σε άκρη από το ανατολικότερο σημείο που είναι το νησί του Πάσχα μέχρι το δυτικότερο στα σύνορα με την Αργεντινή και από την έρημο Ατακάμα στο βορρά μέχρι την Παταγονία στο νότο.
 • Εκτεταμένες ξεναγήσεις, με ορμητήριο το Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα, σε όλη την περιοχή της Ερήμου Ατακάμα, με τους θερμοπίδακες, τις αλμυρές λίμνες, τους παράξενους γεωλογικούς σχηματισμούς και τα σεληνιακά τοπία στη σκιά των ηφαιστείων της Βόρειας Χιλής − εκδρομές μεγάλου κόστους.
 • Θα έχουμε μια μοναδική εμπειρία νυχτερινής Παρατήρησης του Ουρανού της Ατακάμα ( με τηλεσκόπιο )  ένα από τα σημαντικότερα σημεία για την παρατήρηση του ουρανού στον πλανήτη
 • Διάσχιση των περίφημων λιμνών των ’νδεων. Θα κάνουμε το πιο ωραίο κομμάτι της διαδρομής, αυτό που ανήκει στην Χιλή και θα φτάσουμε μέχρι τα σύνορα με την Αργεντινή.
 • Ειδική ξενάγηση στους θερμοπίδακες Ελ Τάτιο.
 • Επίσκεψη σε πεδία από αλάτι στην βόρεια Χιλή, μια συγκλονιστική εμπειρία
 • Επίσκεψη στο μυστηριώδες Νησί του Πάσχα, μια ηφαιστειογενή, μικροσκοπική κουκκίδα στεριάς μέσα στην απεραντοσύνη του Νότιου Ειρηνικού. Η γνωριμία μας με το Νησί του Πάσχα γίνεται με ιδιωτικές ξεναγήσεις (όχι μαζί με άλλους τουρίστες) − μία ημερήσια εκδρομή και δύο εκδρομές μισής ημέρας, κατά τη διάρκεια των οποίων θα επισκεφτούμε και το Αρχαιολογικό Πάρκο (η είσοδος περιλαμβάνεται).
 • Εξονυχιστική εξερεύνηση της Χιλιανής Παταγονίας, όπου βρίσκονται μερικά από τα φυσικά θαύματα της περιοχής. Διαμονή στην Πούντα Αρένας, μία από τις ομορφότερες πόλεις της περιοχής, και στην Πουέρτο Νατάλες για να δούμε το απίθανο Εθνικό Πάρκο Τόρες Ντελ Πάινε.
 • Επίσκεψη στα νησιά Μαγκνταλένα & Μάρτα απέναντι από την Ανταρκτική για να δούμε τις αποικίες των πιγκουίνων και των θαλάσσιων λεόντων. Μια προσθήκη που πρώτο το Versus Travel έχει εντάξει στο πρόγραμμά του και που πραγματοποιεί ανελλιπώς κάθε χρόνο.
 • Επίσκεψη και διαμονή στο παραδεισένιο Νησί Τσιλόε για πλήρη εξερεύνηση αυτού το εξαιρετικά σπάνιου προορισμού.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

Ημέρα 1η: Αθήνα ( Θεσσαλονίκη, Λάρνακα ) – Σαντιάγο της Χιλής

Συνάντηση με την ταξιδιωτικής μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σαντιάγκο

Ημέρα 2η: Σαντιάγο της Χιλής

Άφιξη το πρωί στην πρωτεύουσα της Χιλής. Σήμερα θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στην πανέμορφη αυτή πόλη. Θα ξεκινήσουμε από τον λόφο Σάντα Λουσία, ένα μητροπολιτικό πάρκο στην καρδιά της πόλης. Καθ’ οδόν θα δούμε τους σημαντικότερους δρόμους και τις συνοικίες του κοσμοπολίτικου Σαντιάγο. Ορισμένες από αυτές είναι η γραφική Μπέλα Βίστα (του Πάμπλο Νερούδα), η σύγχρονη Βιτακούρα με την εξαιρετική ρυμοτομία και η πόλη του μέλλοντος… Αποκίντο.

Στο ιστορικό κέντρο του Σαντιάγο βρίσκονται πολλά σημαντικά της κτίρια, που έχουν κριθεί αρχιτεκτονικά μνημεία. Μερικά από αυτά είναι το Μουσείο Προκολομβιανής Τέχνης, το Δικαστικό Μέγαρο, το πρώην κτίριο της εφημερίδας «Ελ Μερκούριο» και το πρώην Υπουργείο Εξωτερικών. Κατά την ξενάγησή μας θα επισκεφτούμε την Πλατεία των Όπλων. Εκεί θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, που χτιζόταν επί ενάμισι αιώνα, από το 1749 ως το 1899. Θα δούμε επίσης το Δημαρχείο, το Ιστορικό Μουσείο της πρωτεύουσας, το Κεντρικό Ταχυδρομείο, που ήταν το πρώτο προεδρικό μέγαρο πριν αυτό μεταφερθεί στη Λα Μονέδα, καθώς και το Μνημείο της Αμερικής. Τελευταίος σταθμός μας για σήμερα η μποέμ καλλιτεχνική περιοχή Μπέλα Βίστα, στους πρόποδες του λόφου Σαν Κριστομπάλ. Εκεί βρίσκεται η κύρια κατοικία του διάσημου χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούδα, με την ονομασία Κασκόνα. Στην Μπέλα Βίστα, κάθε Σαββατοκύριακο οργανώνεται υπαίθρια αγορά, στην οποία πωλούνται διάφορα τοπικά χειροτεχνήματα. Στην περιοχή υπάρχουν και πολλά καταστήματα που πωλούν τον μπλε ημιπολύτιμο λίθο λάπις λάζουλι (εξορύσσεται πρωτίστως στη Χιλή και στο Αφγανιστάν). Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και δείπνο.

Διανυκτέρευση στο Σαντιάγο της Χιλής.

 

 

Ημέρα 3η: Σαντιάγο − Βίνια ντελ Μαρ – Βαλπαραΐσο − Σαντιάγο

Σήμερα θα επισκεφτούμε τα δύο μοναδικά παραθεριστικά κέντρα των κατοίκων του Σαντιάγο – τη Βαλπαραΐσο και τη Βίνια ντελ Μαρ. Καθ’ οδόν όμως θα περάσουμε από την Κοιλάδα Κασαμπλάνκα που είναι κατάφυτη με οπωροφόρα δένδρα, λαχανικά, αλλά κυρίως με αμπελώνες που παράγουν το περίφημο χιλιανό κρασί, το καλύτερο της αμερικάνικης ηπείρου και ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Μπορούμε να κάνουμε μία στάση εκεί για δοκιμασία κρασιού σε έναν από τους ονομαστούς χιλιανούς αμπελώνες.

Πρώτος σταθμός μας είναι η παραδεισένια παραλιακή κηπούπολη Βίνια ντελ Μαρ. Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα θέρετρα των Χιλιανών. Είναι μια πόλη γεμάτη πράσινο και λουλούδια η οποία διαθέτει πανέμορφες παραλίες. Αφού απολαύσουμε την ξενάγησή μας σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο θα συνεχίσουμε οδικώς για την επόμενη εξοχική πόλη και μνημείο της UNESCO, τη διάσημη Βαλπαραΐσο.

Η Βαλπαραίσο, πέρα από θέρετρο, είναι το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας και ο ναύσταθμος του πολεμικού ναυτικού της Χιλής. Μία κυριολεκτικά πολύχρωμη πόλη, αμφιθεατρικά κτισμένη στην πλαγιά ενός λόφου που βλέπει στον ομώνυμο κόλπο. Ξύλινα σπίτια με επένδυση από λαμαρίνα, στενά δρομάκια και σοκάκια, παλιά αρχοντικά, πλατείες και η πανεπιστημιούπολη, συνθέτουν έναν ζωντανό ζωγραφικό πίνακα αντάξιο του Γκογκέν και του Βαν Γκογκ.

Το ιστορικό κέντρο του λιμανιού είναι πολύ πιο κλασικό. Εκεί βρίσκονται το Κοινοβούλιο της χώρας, που μεταφέρθηκε με απόφαση του δικτάτορα Πινοτσέτ, το μνημείο στην πλατεία Ιταλίας, το Ελληνικό Σχολείο, η πλατεία της Νίκης με τον Καθεδρικό Ναό, τη δημοτική βιβλιοθήκη, μια τεράστια μανόλια ηλικίας 300 χρόνων και το ομώνυμο μνημείο. Η πλατεία Σοτομαγιόρ είναι η μεγάλη κεντρική πλατεία της Βαλπαραΐσο. Εκεί δεσπόζει το μνημείο του ναύαρχου Αρτούρο, διοικητή του πολεμικού ναυτικού της Χιλής στον πόλεμο του Ειρηνικού. Στην πλατεία θα δούμε και ένα εντυπωσιακό αναγεννησιακό γαλάζιο κτίριο που στεγάζει το Στρατιωτικό Αρχηγείο.

Επίσης στη Βαλπαραΐσο μπορούμε να επισκεφτούμε το εξοχικό Σπίτι-Μουσείο του ποιητή Πάμπλο Νερούδα. Το σπίτι βρίσκεται στον Λόφο Φλόριδα, ονομάζεται Σεμπαστιάνα και έχει προνομιακή θέα στην ακτή Βαλπαραΐσο. Ο ποιητής κατέφευγε συχνά εκεί για να ξεφύγει από την έντονη ζωή του Σαντιάγο, να συγκεντρωθεί και να γράψει. Όταν έψαχνε για ένα σπίτι στην περιοχή, είχε πει στους φίλους του πώς ακριβώς το ονειρευόταν: Θέλω να βρω ένα σπίτι στη Βαλπαραΐσο για να ζω και να γράφω σε απόλυτη ησυχία. Οι προϋποθέσεις πρέπει να είναι οι εξής… Να μην είναι πολύ ψηλά αλλά ούτε πολύ χαμηλά σε λόφο. Να είναι απόμερο αλλά όχι υπερβολικά απομακρυσμένο. Οι γείτονες να μην είναι αισθητοί. Να μην τους βλέπω και να μην τους ακούω. Να είναι παραδοσιακό αλλά όχι άβολο. Να είναι απλόχωρο αλλά με εξυπηρετική διαρρύθμιση. Να μην είναι ούτε υπερβολικά μεγάλο ούτε υπερβολικά μικρό. Να είναι μακριά από τη φασαρία αλλά κοντά σε καταστήματα. Επίσης πρέπει να είναι φτηνό. Όλα αυτά ζητούσε ο ποιητής και τελικά τα βρήκε σε αυτό το σπίτι. Επιστροφή στο Σαντιάγο για ξεκούραση και δείπνο.  Διανυκτέρευση στο Σαντιάγο.

 


 

Ημέρα 4η: Σαντιάγο – Έρημος Ατακάμα (αεροπορική πτήση)

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο απ΄όπου θα πετάξουμε για τη Βόρεια Χιλή και συγκεκριμένα την έρημο Ατακάμα. Το ταξίδι μας θα διαρκέσει περίπου μιάμιση ώρα. Άφιξη στο Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Το απόγευμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει οδική ξενάγηση στην εντυπωσιακή Κοιλάδα του Φεγγαριού μέσα στην Έρημο Ατακάμα. Πρόκειται για ένα εντελώς σεληνιακό τοπίο, το πιο ξηρό μέρος στον πλανήτη! Η Ατακάμα είναι πιο άνυδρη ακόμη και από τη Σαχάρα. Σε κάποιες περιοχές της, τις ονομαζόμενες υπέρξηρες, δεν έχει καταγραφεί ποτέ βροχόπτωση! Εκεί δεν υπάρχει άμμος. Αντίθετα κυριαρχεί ένα σύμπλεγμα άγονων εδαφών, γυμνών βράχων, αμμοχάλικου και μεταλλευμάτων. Επίσης λόγω της απόλυτης έλλειψης υγρασίας δεν υπάρχει ίχνος ορατής ζωής. Εμείς θα ξεκινήσουμε από την Οροσειρά του Αλατιού, ένα γλυπτικό βραχώδες σύμπλεγμα που σχηματίζεται εδώ και εκατομμύρια χρόνια και αποτελούσε προϊστορικά τμήμα λίμνης. Από την κορυφή των βράχων θα ατενίσουμε όλη τη μοναδική θέα στην Κοιλάδα του Φεγγαριού. Εν συνεχεία θα πάμε στην Αρειανή Κοιλάδα ή αλλιώς Κοιλάδα του Θανάτου. Ονομάζεται έτσι λόγω της απόλυτης έλλειψης υγρασίας στο τοπίο. Και εκεί θα δούμε απίθανους βραχώδεις σχηματισμούς, που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο. Ακολουθούν οι Τρεις Μαρίες ένας εντυπωσιακός γεωλογικός σχηματισμός που βρίσκεται δίπλα σε ορυχείο αλατιού. Κατά τη δύση του ηλίου θα καταλήξουμε στον μεγαλειώδη αμμόλοφο της Κοιλάδας του Φεγγαριού. Εξ ου και η ονομασία. Εκεί θα απολαύσουμε τους απίθανους χρωματισμούς της ερήμου, που πραγματικά μοιάζει με σεληνιακό τοπίο, όταν ο ήλιος πέφτει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

Διανυκτέρευση στο Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα.


 

Ημέρα 5η: Έρημος Ατακάμα (Σαλάρ ντε Ατακάμα, Λίμνη Σεχάρ, Τοκονάο, Λίμνες – πεδία από αλάτι)

Σήμερα θα ζήσουμε άλλη μία σειρά εξωπραγματικών εμπειριών στην Έρημο Ατακάμα. Θα ξεκινήσουμε αμέσως μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας για μία ημερήσια εκδρομή 60 χλμ. Πρώτος σταθμός μας θα είναι οι Λίμνες Άλατος ή αλλιώς Σαλάρ ντε Ατακάμα. Θα δούμε εκτυφλωτικά τιρκουάζ νερά που περιβάλλονται από κρυστάλλους άλατος διαφόρων σχηματισμών. Μιλάμε για ένα όνειρο! Στη λίμνη Σεχάρ μπορούμε να μπούμε στο νερό, όμως προσοχή! Η περιεκτικότητα σε αλάτι είναι πάρα πολύ υψηλή. Αυτό σημαίνει αφενός ότι το κολύμπι και οι βουτιές δεν γίνονται – το νερό μας φέρνει αυτόματα στην επιφάνεια. Επίσης καλό είναι να μην έχει προηγηθεί ξύρισμα ή να μην βουτήξετε αν υπάρχει κάποια πληγή ή αμυχή στο δέρμα σας. Ως γνωστόν το αλάτι τσούζει. Ωστόσο είναι απίστευτα θεραπευτικό για τα δερματικά προβλήματα… Θα απολαύσουμε λοιπόν σε αυτή την εκδρομή ένα ανεπανάληπτο φυσικό SPA με θέα τα… ροζ φλαμίνγκο. Ναι υπάρχουν και αυτά σε αυτό το αστραφτερό λευκό και τιρκουάζ τοπίο, για να κάνουν την εικόνα ακόμα πιο μαγική! Τα φλαμίνγκο ζουν και τρέφονται στις αλάτινες λίμνες της Ατακάμα.

Επόμενος σταθμός μας είναι το χωριό Τοκονάο, στην οροσειρά των Άνδεων, το οποίο βρίσκεται σε μία όαση. Πρόκειται για έναν αρχαίο αγροτικό οικισμό ο οποίος ανακαλύφθηκε από τους κονκισταδόρες και εποικήθηκε. Σήμερα κατοικείται κυρίως από αγρότες αλλά και καλλιτέχνες και τεχνίτες που σμιλεύουν την ηφαιστειακή πέτρα. Βρίσκεται σε υψόμετρο που ξεπερνάει τα 2.000 μέτρα. Σημαντικότερα αξιοθέατα του χωριού και εθνικά μνημεία θεωρούνται το εκκλησάκι Σας Λουκάς και το καμπαναριό, που χρονολογείται από το 1750.

Μετά τη βόλτα μας στο Τοκονάο θα συνεχίσουμε για την Κοιλάδα Χέρες. Εκεί θα δούμε άλλο ένα θαύμα της φύσης, το φαράγγι Τοκονάρες. Τα νερά που κατεβαίνουν από τις Άνδεις στο ποτάμι, δημιουργούν ένα υγρό μικροκλίμα το οποίο κάνει πολύ εύφορο το έδαφος και καθιστά την περιοχή μία από τις πλέον πράσινες του κόσμου.

Τελευταίος σταθμός μας για σήμερα είναι η Λίμνη Κάξα με το Εθνικό Προστατευόμενο Πάρκο των Φλαμίνγκο. Εκεί θα αντικρύσουμε μία πανδαισία χρωμάτων: ροζ φλαμίνγκο, ο βαθυγάλαζος ουρανός της ερήμου, τα πανύψηλα ηφαίστεια των Άνδεων και το κόκκινο ηλιοβασίλεμα συνθέτουν ένα σκηνικό ανεπανάληπτο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

Διανυκτέρευση στο Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα. 

 

Ημέρα 6η: Έρημος Ατακάμα (Θερμοπίδακες Τάτιο, Ματσούκα, Νυχτερινή Παρατήρηση του Ουρανού της Ατακάμα)

Οι καταπληκτικές εμπειρίες στην Έρημο Ατακάμα συνεχίζονται. Σήμερα θα ξεκινήσουμε πολύ νωρίς από το ξενοδοχείο για να φτάσουμε πριν την ανατολή του ήλιου στους διάσημους Θερμοπίδακες Τάτιο. Βρίσκονται σε υψόμετρο που ξεπερνάει τα 4.000 μέτρα, είναι οι ψηλότεροι σε εκτόξευση στον κόσμο και οι περισσότεροι, συγκεντρωμένοι μαζί, σε όλο το νότιο ημισφαίριο της Γης. Η δε εκτόξευση νερού φτάνει τα 10 μέτρα από τις 5.30 έως τις 7.30 το πρωί. Εκεί θα κάνουμε μία μεγάλη βόλτα ανάμεσα στα φυσικά πανύψηλα σιντριβάνια, θα απολαύσουμε το υπερθέαμα της ανατολής του ήλιου, θα δούμε και μικρότερους θερμοπίδακες καθώς και κάποιους που εκτοξεύουν κόκκινη ηφαιστειακή λάσπη και εν συνεχεία θα πάρουμε το πρωινό μας ανάμεσα εκτοξευόμενα νερά.

Μετά θα επισκεφτούμε το γραφικό χωριό Ματσούκα, το οποίο επίσης βρίσκεται σε υψόμετρο πάνω από 4.000 μέτρα και κατοικείται από βοσκούς προβατοκάμηλων, δηλαδή λάμα. Όλα κι όλα, το χωριό, έχει 20 σπίτια και μία εκκλησία… Η τοπική σπεσιαλιτέ είναι κεμπάπ από λάμα. Πέρα από αυτά τα εντυπωσιακά πρόβατα των υψομέτρων, στο Ματσούκα θα δούμε προβατοκάμηλους της ράτσας αλπακά (εκτρέφονται για το τρίχωμά τους), πάπιες, γλάρους των Άνδεων και φλαμίνγκο. Επιστροφή στο Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα, για ξεκούραση και δείπνο.

Ακολουθεί μία ακόμη, νυχτερινή αυτή τη φορά, ξενάγηση. Θα κάνουμε μία βόλτα στα… αστέρια του ουρανού της Ατακάμα. Ο ουρανός της ερήμου, είναι πάντα πεντακάθαρος, χωρίς σύννεφα και χωρίς φωτορύπανση. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να δούμε εντυπωσιακά πολλά αστέρια, συναστρίες, αστερισμούς… Μιλάμε για ένα πρωτόγνωρο υπερθέαμα. Η παρατήρησή μας θα αρχίσει με γυμνό μάτι. Θα μάθουμε πώς να ξεχωρίζουμε τα μεγάλα αστέρια και τους αστερισμούς. Πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ουρανό σαν πυξίδα. Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον αστρικό χάρτη. Εν συνεχεία θα παρατηρήσουμε με τηλεσκόπιο, θα δούμε τους πλανήτες μεμονωμένα και θα τραβήξουμε αστρικές φωτογραφίες.

Διανυκτέρευση στο Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα.

Προσοχή: Η εκδρομή στους Θερμοπίδακες Τάτιο και στο Ματσούκα, λόγω υψομέτρου δεν συνίσταται σε άτομα με προβλήματα υγείας. Επίσης τις πρωινές ώρες λόγω υψομέτρου η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή (φτάνει στους -20ο C). Γι αυτό φροντίστε να έχετε μαζί σας ζεστά ρούχα.

 

Ημέρα 7η: Έρημος Ατακάμα – Πουέρτο Μόντ – Πουέρτο Βάρας (αεροπορική πτήση)

Σήμερα μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα αφήσουμε πίσω μας την εντυπωσιακή Έρημο Ατακάμα. Θα μεταφερθούμε αεροπορικώς στην Πουέρτο Μοντ, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Νότιας Χιλής.

Η Πουέρτο Μοντ είναι ένα στρατηγικής σημασίας λιμάνι-έξοδος στη χιλιανή Παταγονία. Ιδρύθηκε το 1853 από τους Γερμανούς και πήρε την ονομασία της από τον πρόεδρο της Χιλής Μανουέλ Μοντ (1851-1861) ο οποίος είχε επιτρέψει τη γερμανική μετανάστευση στα νότια εδάφη της χώρας. Η Πουέρτο Μοντ πριν από την έλευση των Γερμανών ήταν ένα πυκνό δάσος. Προκειμένου να χτιστεί η πόλη το δάσος αποψιλώθηκε και εν συνεχεία κάηκε για να μην ξαναφυτρώσει. Από την αρχή η Πουέρτο Μοντ λειτούργησε ως γερμανικό λιμάνι και όταν το 1912 συνδέθηκε σιδηροδρομικώς με το Σαντιάγο, αναδείχθηκε σε κόμβο μεταξύ της πρωτεύουσας και της Παταγονίας.

Στην ξενάγησή μας στην Πουέρτο Μοντ θα επισκεφτούμε την Πλατεία των Όπλων, τον καθεδρικό ναό και το Μνημείο των Πρώτων Γερμανών Αποίκων. Από το παρατηρητήριο Μανουέλ Μοντ θα απολαύσουμε μία πανοραμική θέα της πόλης.

Εν συνεχεία θα μεταφερθούμε στην κοντινή ιχθυόσκαλα Ανχελμό. Απέχει 2 χλμ. από την Πουέρτο Μοντ, είναι πολύ γραφική, θυμίζει λίγο παλιά Ελλάδα με τις ξύλινες ψαρόβαρκες, και έχει μία καταπληκτική αγορά ψαρικών, θαλασσινών και ντόπιων χειροτεχνημάτων και μάλλινων πλεκτών και υφαντών. Τα χιλιανά μάλλινα από αλπακά φημίζονται για την ποιότητα και τα σχέδιά τους. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι από αλπακά κατασκευάζεται και το βελούδο.

Επόμενος σταθμός μας είναι η Πουέρτο Βάρας, μία πανέμορφη λιμνούπολη-SPA στη δυτική όχθη της λίμνης Γιανκίουε. Απέχει 20 χλμ. από την Πουέρτο Μοντ. Η Γιανκίουε είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Χιλής μετά τη Χενεράλ Καρέρα, η οποία μοιράζεται μεταξύ Χιλής και Αργεντινής. Η ειδυλλιακή Πουέρτο Βάρας ονομάζεται και Πόλη των Ρόδων. Φημίζεται για τα εθνικά πάρκα της, τη θέα προς τη λίμνη και τα ενεργά ηφαίστεια που την περιβάλλουν με τους χιονισμένους κρατήρες, καθώς και για τη γερμανική αρχιτεκτονική της από την εποχή των πρώτων αποίκων τον 19ο αιώνα. Και αυτή είναι μία γερμανική πόλη η οποία ιδρύθηκε επί προεδρίας Μανουέλ Μοντ. Η ονομασία της προέρχεται από τον υπουργό Εσωτερικών Αντόνιο Βάρας ο οποίος διευκόλυνε την ίδρυσή της το 1853. Οι γερμανικές κατοικίες και τα δημόσια κτίρια της πόλης, που κατασκευάστηκαν από κυπαρισσόξυλα με εργαλεία που εισήχθησαν τον 19ο αιώνα από τη Γερμανία, έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα μνημεία. Ένα από αυτά είναι η εκκλησία της Ιερής Καρδιάς του Ιησού, που χτίστηκε το 1918 σε ένα από τα υψηλότερα σημεία της πόλης και θυμίζει ξύλινη γραφική εκκλησία του Μέλανα Δρυμού. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και δείπνο.

Διανυκτέρευση στην Πουέρτο Βάρας.

Ημέρα 8η: Πουέρτο Βάρας (Καταρράκτες Πετροουέ, διάσχισή των λιμνών των Άνδεων, Πέουλα, πλεύση με καταμαράν)

Σήμερα θα απολαύσουμε μία εκδρομή κατά μήκος της μεγαλύτερης λίμνης της Χιλής, της Γιανκίγουε. Θα πάμε στο Εθνικό Πάρκο Βισέντε Πέρες Ροσάλες και θα πεζοπορήσουμε σε ένα εύκολο μονοπάτι μέχρι τους καταρράκτες του ηφαιστειακού ποταμού Πετροουέ και τη λίμνη Τόδος λος Σάντος που σχηματίζεται εκεί. Τα νερά πέφτουν ορμητικά πάνω στη βασαλτική λάβα του ηφαιστείου (370 κυβικά μέτρα/ δευτερόλεπτο) και φυσικά αυξάνονται την περίοδο των βροχών, με αποτέλεσμα να ανεβαίνει το ύψος του νερού στη λίμνη κατά 2 μέτρα. Η λίμνη πάντως είναι πεντακάθαρη, με μία υπέροχη γαλαζοπράσινη απόχρωση. Οι δε πλαγιές των ηφαιστείων καλύπτονται από βαλδιβιανή ζούγκλα και δάση βροχής. Με καταμαράν θα πλεύσουμε μεχρι την Πέουλα και θα διασχίσουμε τη γραφική λίμνη Τόδος λος Σάντος, γνωστή ως «Σμαραγδένια λίμνη» λόγω των γαλαζοπράσινων νερών της. Η διαδρομή είναι απίθανη γιατί η λίμνη περιβάλλεται από απότομους λόφους και μικρές πεδιάδες. Γύρω της υψώνονται οι χιονισμένοι κρατήρες των τριών ηφαιστείων Οσόρνο,Πουντιαγούδο και Τροναδόρ. Φτάνοντας στην Πέουλα θα κάνουμε περιπατητικές διαδρομές στα περίχωρά της για να νοιώσουμε τη μαγεία της φύσης στην απομακρυσμένη γωνιά αυτή της Χιλής στα σύνορα με την Αργεντινή.

Μετά από αυτή την συγκλονιστική ημέρα επιστρέφουμε στο Πουέρτο Βάρας.

Ημέρα 9η: Πουέρτο Βάρας – Νησί Τσιλόε (ταξίδι με φεριμπότ)

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα ξεκινήσουμε για ένα καλά κρυμμένο μυστικό της Χιλής που ανακαλύψαμε και σας προτείνουμε! Πρόκειται για το Νησί Τσιλόε, το μεγαλύτερο της χώρας στο οποίο θα μεταφερθούμε με φεριμπότ από την Πουέρτο Βάρας και θα διανυκτερεύσουμε ένα βράδυ, για να το εξερευνήσουμε σε βάθος.

Το νησί είναι ορεινό και ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια των οροσειρών της Χιλής. Έχει σχήμα σχεδόν παραλληλόγραμμο και το μισό νότιο κομμάτι καλύπτεται από δάση. Το άλλο μισό είναι γεμάτο λοφίσκους, πεδιάδες και λιβάδια. Οι παραλίες από τη δυτική πλευρά είναι άγριες και από την ανατολική είναι παραδεισένιες. Οι οικισμοί βρίσκονται κυρίως στις βορειοανατολικές ακτές. Τα πρώτα δείγματα ανθρώπινης ζωής στο Τσιλόε χρονολογούνται πριν από 7.000 χρόνια. Ο πρώτος Ευρωπαίος που το πάτησε το πόδι του εκεί ήταν ο εξερευνητής Αλόνσο ντε Καμάργκο, το 1540, ταξιδεύοντας προς το Περού. Η σημερινή πρωτεύουσα, η Κάστρο, ιδρύθηκε το 1567. Η πρώτη ονομασία που δόθηκε στο νησί από τους Ισπανούς ήταν Νέα Γαλικία. Τελικά όμως επικράτησε το Τσιλόε, που σημαίνει Γλαρότοπος, στη διάλεκτο των ιθαγενών. Μετά την ισπανική αποίκιση, όπως συνηθιζόταν, κατέφθασαν και ιησουίτες ιεραπόστολοι για να προσηλυτίσουν τους ντόπιους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μέχρι το 1767 να χτιστούν στο νησί 79 ξύλινες εκκλησίες – πλέον έχουν ξεπεράσει τις 150. Οι εκκλησίες του Τσιλόε σήμερα έχουν χαρακτηριστεί μνημεία της UNESCO για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους.

Άφιξη στο Τσιλόε και συγκεκριμένα στο γραφικό λιμανάκι Τσακάο, που βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα του νησιού. Χτίστηκε από τους κονκισταδόρες το 1567 και είναι από τους πρώτους οικισμούς που κατασκευάστηκαν εκεί. Εν συνεχεία θα πάμε στο γραφικό ψαροχώρι Νταλκάουε, με το ομώνυμο λιμάνι, τα χρωματιστά σπιτάκια, τις παραδοσιακές ψαρόβαρκες και τους χαμογελαστούς κατοίκους. Μεγάλη ατραξιόν του χωριού οι ολόφρεσκοι θαλασσινοί μεζέδες.

Ακολουθεί η πρωτεύουσα Κάστρο, με τα πολύχρωμα πλωτά σπίτια της. Το θέαμα του οικισμού από τη θάλασσα είναι πολύ εντυπωσιακό. Βασικό αξιοθέατο όμως είναι ο ξύλινος ναός Σαν Φρανσίσκο του 16ου αιώνα. Κατακίτρινος, στην απόχρωση της μπανάνας, με κόκκινες λεπτομέρειες και βιολετί τρούλους, χτίστηκε αρχικά από Ιησουίτες και εν συνεχεία, τον 18ο αιώνα έγινε καθολικός. Το εσωτερικό του κοσμείται από ένα εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο που αναπαριστά τον Αρχάγγελο Μιχαήλ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και δείπνο.

Διανυκτέρευση στο Νησί Τσιλόε.

 

Ημέρα 10η: Νησί Τσιλόε (ξενάγηση) – Πουέρτο Βάρας (ταξίδι με φέρι)

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα συνεχίσουμε το εξερευνητικό οδοιπορικό μας στο άγνωστο Τσιλόε. Πρώτος σταθμός μας η παραλιακή πόλη Ανκούδ, η δεύτερη μεγαλύτερη του νησιού, η οποία περιβάλλεται από λίμνες και προστατεύεται από το οχυρό Σαν Αντόνιο που χτίστηκε από τους Ισπανούς τον 16ο αιώνα. Από αυτό το οχυρό με τα κανόνια, η θέα στο λιμάνι με τις χρωματιστές ξύλινες ψαρόβαρκες είναι μαγική. Μετά θα ξεναγηθούμε στην πόλη και θα πάμε στο τοπικό μουσείο όπου θα μάθουμε πολλά για την αποικιακή ιστορία του Τσιλόε. Ακολουθεί η δημοτική αγορά, όπου θα βρούμε χειροτεχνήματα των ντόπιων αλλά και φρούτα, λαχανικά, ψάρια και θαλασσινά.

Εν συνεχεία θα πλεύσουμε προς τις βραχονησίδες Πουνιουίλ στα ανοιχτά των ακτών του Τσιλόε για ένα ακόμη εξερευνητικό θέαμα-έκπληξη… Στις βραχονησίδες συγκεντρώνονται κάθε χρόνο πλήθος πιγκουίνοι Χούμπολτ και Παταγονίας, για αναπαραγωγή. Μαζί με την αποικία πιγκουίνων όμως θα δούμε επίσης πολλούς κορμοράνους και γλάρους. Και μετά από όλες αυτές τις πανέμορφες εικόνες θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Πουέρτο Βάρας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

Διανυκτέρευση στην Πουέρτο Βάρας.

 

 

 

Ημέρα 11η: Πουέρτο Βάρας – Πούντα Αρένας (αεροπορική πτήση)

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο της Πουέρτο Μοντ, απ΄όπου θα πετάξουμε για την Πούντα Αρένας. Η Πούντα Αρένας βρίσκεται στο νότιο άκρο της χιλιανής Παταγονίας, στα Στενά του Μαγγελάνου. Εκεί δηλαδή όπου ενώνεται ο Ειρηνικός με τον Ατλαντικό Ωκεανό. Απέναντι ακριβώς είναι η Ανταρκτική. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί μία ξενάγηση στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή πόλη.

Η Πούντα Αρένας ιδρύθηκε το 1848 ως οχυρό του νοτίου άκρου της χώρας κατά της πειρατείας, κατ΄εντολή της χιλιανής κυβέρνησης. Εμείς θα ξεκινήσουμε από το όρος Μιραδόρ, απ΄όπου θα απολαύσουμε μία απίστευτη θέα στην πόλη και στα Στενά του Μαγγελάνου. Εν συνεχεία θα πάμε στο Μνημείο του Μαγγελάνου που βρίσκεται στην Πλατεία Μουνιός Γκαμέρο. Το μνημείο αυτό εκφράζει όλη την ιστορία της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας των τελευταίων 5 αιώνων: Στην κορυφή στέκει ο Μαγγελάνος και πατάει θριαμβευτής πάνω σε ένα κανόνι. Και στη βάση, κάθονται οι ιθαγενείς ηττημένοι και αποκαμωμένοι με τα πρωτόγονα όπλα τους… Η εικόνα της νίκης αποθεώνει τον ισχυρό σε βάρος του ανίσχυρου… Μετά το μνημείο θα επισκεφτούμε το ιστορικό μουσείο του Μαγγελάνου, που στεγάζεται στο πρώην ανάκτορο Μπράουν Μενέντες. Στο μουσείο θα δούμε σύγχρονα εκθέματα από όλη την περιοχή της Παταγονίας. Κατά την επιστροφή μας στο ξενοδοχείο θα περάσουμε και από την κεντρική πλατεία της Πούντα Αρένας για να πάρουμε μία ιδέα από την αληθινή ζωή της πόλης. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

Διανυκτέρευση στην Πούντα Αρένας.

Ημέρα 12η: Πούντα Αρένας – Νησιά Μαγκνταλένα & Μάρτα – Πουέρτο Νατάλες

Πρωινή αναχώρηση για τα πανέμορφα νησάκια Μαγκνταλένα και Μάρτα, που βρίσκονται στο κέντρο των Στενών του Μαγγελάνου, 35 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Πούντα Αρένας. Θα ξεκινήσουμε από τη Μαγκνταλένα, όπου θα μεταβούμε με ταχύπλοο. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

Στο νησί κατοικούν περισσότεροι από 120.000 πιγκουίνοι και γι αυτό κηρύχθηκε προστατευόμενη περιοχή και έγινε Εθνικό Πάρκο. Εκεί βρίσκεται και μια από τις μεγαλύτερες αποικίες των μαγγελανικών πιγκουίνων (Sphenicus Magallanicus), της οποίας ο πληθυσμός εκτιμάται σε 50.000 ζεύγη. Εμείς θα παραμείνουμε για μία ώρα στη Μαγκταλένα προκειμένου να απολαύσουμε τα πανέμορφα αυτά πτηνά και να μάθουμε περισσότερα για τη ζωή και τη συντήρησή τους. Εν συνεχεία αν ο καιρός το επιτρέπει, θα επισκεφτούμε και το νησάκι Μάρτα, στο οποίο κατοικούν περί τους 1.500 θαλάσσιους λέοντες. Θα δούμε επίσης αυτοκρατορικούς κορμοράνους, εκατοντάδες γλάρους των δελφινιών και, αν είμαστε τυχεροί, δελφίνια και φάλαινες. Επιστροφή στην Πούντα Αρένας. Από εκεί θα μεταφερθούμε στην Πουέρτο Νατάλες, το λιμάνι-έξοδο για το Εθνικό Πάρκο Τόρες ντελ Πάινε αλλά και για τις κρουαζιέρες στα φιόρδ της Παταγονίας. Η πόλη βρίσκεται στο ακρωτήρι με την ονομασία Τελευταία Ελπίδα και ονομάστηκε Λιμάνι των Χριστουγέννων το 1557 από έναν ισπανό εξερευνητή που την ανακάλυψε τυχαία ανήμερα των Χριστουγέννων (Νατάλες) καθώς αναζητούσε τα Στενά του Μαγγελάνου. Όπως μαντεύετε, ο ίδιος εξερευνητής ονόμασε και το ακρωτήρι Τελευταία Ελπίδα… Άφιξη, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση στην Πουέρτο Νατάλες.

 

 

Ημέρα 13η: Πουέρτο Νατάλες – Παγετώνες Μπαλμασέδα & Σεράνο – Πουέρτο Νατάλες

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μία σπάνια ημερήσια εκδρομή σε δύο εντυπωσιακούς παγετώνες: τον Σεράνο και τον Μπαλμασέδα οι οποίοι βρίσκονται στα φιόρδ του ακρωτηρίου Τελευταία Ελπίδα. Ελάχιστοι ταξιδιώτες γνωρίζουν και επισκέπτονται αυτούς τους παγετώνες! Η μοναδικότητά τους έγκειται στο ότι συνδέονται μεταξύ τους και δεν προέρχονται από τον Παγετώνα της Νότιας Παταγονίας. Θα αρχίσουμε λοιπόν από τον Μπαλμασέδα, όπου θα απολαύσουμε το ορεινό τοπίο, τους καταρράκτες, την ορνιθοπανίδα της περιοχής και φυσικά τους πάγους.

Ακολουθεί ο παγετώνας Σεράνο, μια εντυπωσιακή λιμνοθάλασσα την οποία θα εξερευνήσουμε μέσα από παγωμένα τούνελ και θα απολαύσουμε τις αντίκες του ήλιου καθώς αντανακλώνται πάνω στην κρυστάλλινη επιφάνειά της. Αυτή η εμπειρία είναι μοναδική και το Versus αποδεικνύει για μία ακόμη φορά τη μεγάλη διαφορά του στα δύσκολα εξερευνητικά ταξίδια. Βεβαίως η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί εφόσον το επιτρέπει ο καιρός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Πουέρτο Νατάλες το απόγευμα για ξεκούραση και δείπνο.

Διανυκτέρευση στην Πουέρτο Νατάλες.

Προσοχή: Οι τοπικές αρχές θέτουν ως προϋπόθεση για τους ταξιδιώτες που θέλουν να εξερευνήσουν τους Παγετώνες Μπαλμασέδα & Σεράνο, τη μάσκα KN95 ή εναλλακτικά τριπλή χειρουργική. Επίσης απαιτείται να έχετε μαζί σας ανταλλακτικές μάσκες.


 


 

Ημέρα 14η: Πουέρτο Νατάλες – Τόρες ντελ Πάινε – Πουέρτο Νατάλες

Σήμερα το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στο Εθνικό Πάρκο Τόρες Ντελ Πάινε, το πιο φημισμένο της Νότιας Αμερικής και ένα από τα ωραιότερα του κόσμου! Από το 1978 τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO. Βουνά, δάση, ποτάμια, λίμνες, παγετώνες, καταρράκτες και μια πλούσια πανίδα και χλωρίδα συνθέτουν το εκπληκτικό αυτό τοπίο. Χαρακτηριστικό του πάρκου, απ΄όπου προέρχεται και η ονομασία του είναι οι τρεις τεράστιοι γρανιτένιοι βράχοι, με ύψος πάνω από 2.500 μέτρα οι οποίοι είναι χρώματος γκρι-μπλε γιατί είναι πάντα χιονισμένοι. Πάινε στην τοπική διάλεκτο σημαίνει μπλε. Το πάρκο λοιπόν ονομάζεται Μπλε Πύργοι… Αυτοί οι «πύργοι», οι βράχοι δηλαδή, ονομάζονται και Βελόνες της Κλεοπάτρας. Εμείς θα εξερευνήσουμε τον δρυμό και τον Γκρι Παγετώνα και θα βρεθούμε σε τοπία απρόσμενης φυσικής ομορφιάς. Θα δούμε λάμα, κόνδορες και ρέες (πουλιά χωρίς φτερά της Ν. Αμερικής που θυμίζουν στρουθοκαμήλους). Θα πάμε στον καταρράκτη Σάλτο Γκράντε, σε πανέμορφες λίμνες και προαιρετικά θα κάνουμε βαρκάδα σε μία από αυτές, την Γκρι Λίμνη. Θα γευματίσουμε στον Γκρι Παγετώνα.

Κατά την επιστροφή μας στην Πουέρτο Νατάλες θα κάνουμε και μία τελευταία στάση στη Σπηλιά Μιλοντόν, όπου έχουν βρεθεί οστά και ίχνη δέρματος από ένα προϊστορικό χορτοφάγο θηλαστικό, τον Μυλόδοντα του Δαρβίνου, που ζούσε στην περιοχή πριν από 12.000 χρόνια. Ξεκούραση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση στην Πουέρτο Νατάλες.

 

 

Ημέρα 15η: Πουέρτο Νατάλες – Πούντα Αρένας – Σαντιάγο

Κάπου εδώ το ταξίδι μας στη Μεγάλη Χιλή ολοκληρώνεται. Μεταφορά από την Πουέρτο Νατάλες στο αεροδρόμιο της Πούντα Αρένας κι από εκεί πτήση για το Σαντιάγο. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

Διανυκτέρευση στο Σαντιάγο

 

Ημέρα 16η: Σαντιάγο - Αθήνα

Οι ταξιδιώτες που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν για το Νησί του Πάσχα θα μεταφερθούν σήμερα στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο απ΄όπου θα πετάξουν για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

16η Ημέρα: Σαντιάγκο –Νησί του Πάσχα (αεροπορική πτήση & ξενάγηση στην ενδοχώρα)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Σαντιάγο και πτήση για το Νησί του Πάσχα, που αποτελεί εδαφική επικράτεια της Χιλής, αλλά βρίσκεται πάνω από 3.500 χιλ. πιο δυτικά, μέσα στον ωκεανό. Είναι η ανατολικότερη από τις κορυφές του μεγάλου πολυνησιακού τριγώνου, που απαρτίζεται από τα νησιά της Χαβάης στα βόρεια και τη Ν. Ζηλανδία στα νότια, μαζί με τη Μελανησία και τη Μικρονησία. Το Νησί του Πάσχα -ή Ράπα Νούι στα πολυνησιακά είναι ο τόπος των γιγάντιων λίθινων αγαλμάτων Μοάι, που αποτελούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και προστατεύονται από την UNESCO. Μετά την άφιξή μας στο αεροδρόμιο Ματαβέρι θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας στη Χάνγκα Ρόα και θα αναχωρήσουμε για μια πρώτη γνωριμία με την ιστορία του νησιού. Θα δούμε την περιοχή Άχου Ακίβι, όπου σημειώθηκε η πρώτη ανασκαφή τη δεκαετία του 1960, και βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του νησιού. Γεγονός όχι τυχαίο, κρίνοντας από τους μύθους που περιβάλλουν τα 7 τεράστια Μοάι που βρίσκονται εκεί, στην πλατφόρμα Άχου. Θα συνεχίσουμε με την περιοχή Πούνα Πάου στα ανατολικά, που βρίσκεται μέσα σε έναν κρατήρα από κοκκινωπή πέτρα. Εκεί φτιάχνονταν τα «Πουκάο», τα λίθινα καπέλα που στεφανώνουν τα αγάλματα Μοάι. Στη διαδρομή μας μπορούμε να δούμε και το μονοπάτι από το οποίο μεταφέρονταν αυτές οι μεγάλες λίθινες κατασκευές, μια και μερικές έχουν παραπέσει στην άκρη του. Τι ήταν όμως αυτά τα Μοάι; Για ποιο σκοπό φτιάχτηκαν και γιατί βρίσκονται έτσι παραταγμένα; Ερωτήσεις που ακόμη και σήμερα παραμένουν αναπάντητες και μπορούν να συζητηθούν την ώρα του δείπνου στο ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση στο Νησί του Πάσχα.

17η Ημέρα: Νησί του Πάσχα (Ολοήμερη ξενάγηση στις ακτές)

Θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας βλέποντας τα ερείπια του ναού Βάιχου, με την εντυπωσιακή αλλά κατεστραμμένη πλατφόρμα όπου στέκονταν παλιά τα Μοάι, και τώρα βρίσκονται σπασμένα στο χώμα. Θα συνεχίσουμε στην Ακαχάνγκα και στο ηφαίστειο Ράνο Καράκου, που ήταν το λατομείο αυτών των αγαλμάτων. Θα φτάσουμε στο χείλος του ηφαιστείου για να δούμε τη μικρή λίμνη του κρατήρα αλλά και τα αγάλματα που είναι περιέργως διασκορπισμένα στις εσωτερικές πλαγιές του κρατήρα, σε διάφορα στάδια κατασκευής. Θα πάμε στο Άχου Τονγκαρίκι και θα δούμε τεράστια Μοάι, σχεδόν αναποδογυρισμένα από τον υποθαλάσσιο σεισμό του 1960, και μετά στο Άχου Τε Πίτο Κούρα, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο Μοάι του νησιού, με ύψος 10 μ. και βάρος πάνω από 90 τόνους. Θα κλείσουμε την ημέρα μας στην παραλία Ανακένα, όπου μπορούμε να κάνουμε μπάνιο, υπό το άγρυπνο βλέμμα των αγαλμάτων του ναού, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Γιατί όμως τα Μοάι έχουν την πλάτη γυρισμένη στη θάλασσα; Είναι φρουροί ή κάποιοι θεοί πρόγονοι του νησιού; Γιατί το κεφάλι τους είναι τόσο πολύ μεγάλο σε σχέση με το σώμα τους; Και γιατί τα σώματά τους ήταν θαμμένα στο χώμα, ενώ τα κεφάλια με τα καπέλα τους εξείχαν;
Διανυκτέρευση στο Νησί του Πάσχα.

18η Ημέρα: Νησί του Πάσχα (Ξενάγηση στο νότιο ακρωτήριο)

Σήμερα θα επισκεφθούμε κάτι που θα μας θυμίσει την τεχνοτροπία των Ίνκας. Η τοποθεσία Άχου Βινάπου έχει δύο ναούς, ένας εκ των οποίων έχει λίθινη διακόσμηση ολόιδια με αυτήν των ναών στο Περού. Στο χωριό Ορόνγκο, κοντά στο ηφαίστειο Ράνο Κάου, βρίσκονται μνημειακά κτίρια με εκτεταμένη διακόσμηση πετρογλυφικών. Υπάρχουν εικόνες του πτηνόμορφου θεού Τανγκάτα Μάνου, του δημιουργού Μάκε και της Κομάρι που είναι σύμβολο γονιμότητας. Από την άκρη του παραλιακού βράχου θα δούμε τα τρία νησάκια Μότου Ίτι, Μότου Νούι και Μότο Κάο, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κουλτούρα και τη λατρεία του πτηνόμορφου Θεού Τανγκάτα. Στα τοιχώματα μάλιστα γειτονικού σπηλαίου θα δούμε ζωγραφιές που έχουν σχέση με τον θεό και δείχνουν το πουλί Μανουτάρα, που ο ερχομός του την άνοιξη σηματοδοτούσε την έναρξη των λατρευτικών τελετών του θεού Μάνου Τανγκάτα. Άραγε αυτά τα μνημεία που θυμίζουν τους Ίνκας έχουν σχέση με τα λίθινα αγάλματα; Ποια προϋπήρχαν και γιατί οι περισσότεροι ναοί καταστράφηκαν; Οι άνθρωποι των νησιών του Ειρηνικού έχουν στενότερη σχέση με τη Νότια Αμερική ή με το νησιωτικό σύμπλεγμα της Νέας Ζηλανδίας; Είναι το τελευταίο βράδυ μας στο νησί και αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν!

Διανυκτέρευση στο νησί του Πάσχα.

19η Ημέρα: Νησί του Πάσχα – Σαντιάγο

Ελεύθερος χρόνος το πρωί για τα τελευταία ψώνια ή για ακόμη μία βόλτα στην πόλη της Χάνγκα Ρόα. Μεταφορά το απόγευμα στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στο Σαντιάγο. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση ή χρόνος για την απάντηση των ερωτημάτων που μας βασανίζουν από τις προηγούμενες ημέρες…
Διανυκτέρευση στο Σαντιάγο.

20η Ημέρα: Σαντιάγο – Αθήνα

Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Σαντιάγο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5690 € 930 €
Twin Room 5690 € 930 €
Triple Room 5690 € 930 €
Single Room 6670 € 930 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5690 € 930 €
Twin Room 5690 € 930 €
Triple Room 5690 € 930 €
Single Room 6670 € 930 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5690 € 930 €
Twin Room 5690 € 930 €
Triple Room 5690 € 930 €
Single Room 6670 € 930 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5870 € 930 €
Twin Room 5870 € 930 €
Triple Room 5870 € 930 €
Single Room 6850 € 930 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5870 € 930 €
Twin Room 5870 € 930 €
Triple Room 5870 € 930 €
Single Room 6850 € 930 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5870 € 930 €
Twin Room 5870 € 930 €
Triple Room 5870 € 930 €
Single Room 6850 € 930 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6870 € 0 €
Twin Room 6870 € 0 €
Triple Room 6870 € 0 €
Single Room 7850 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6870 € 0 €
Twin Room 6870 € 0 €
Triple Room 6870 € 0 €
Single Room 7850 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6870 € 0 €
Twin Room 6870 € 0 €
Triple Room 6870 € 0 €
Single Room 7850 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Ξενοδοχεία 4*sup., 5* - τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι 5*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός της τελευταίας ημέρας στο Μπουένος ’ιρες που είναι μόνο με πρωινό). Το δείπνο στις 24/12 είναι κανονικό και όχι εορταστικό. Στις 31/12 εορταστικό δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο της Αργεντινής.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Επίσκεψη και διαμονή στη Χιλιανή Παταγονία (Πούντα Αρένας, Τσιλοέ, Τόρρες Ντελ Πάινε).
 • Διάσχιση των Λιμνών των ’νδεων στην Κεντρική Παταγονία.
 • Εκδρομή στο Παγετώνα Περίτο Μορένο και στο Καλαφάτε.
 • Εκδρομή στον Παγετώνα Ουψάλα, το μεγαλύτερο της Νότιας Αμερικής.
 • Εκδρομή στη Διώρυγα Beagle.
 • Εκδρομή στο Νησί Μαγκνταλένα με τους πιγκουίνους.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Ταξιδιωτικός Οδηγός Versus στα Ελληνικά

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Τοπικοί φόροι αεροδρομίων και λιμένων (καταβάλλονται επιτόπου): 30 USD.

.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 930 €.
 • Τοπικοί φόροι αεροδρομίων και λιμένων (καταβάλλονται επιτόπου): 30 USD.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Ένα απόλυτα καινοτομικό εξερευνητικό ταξίδι του Versus Travel με εξαιρετικά μελετημένες διαμονές, απίθανες εκδρομές και πλούσιες ξεναγήσεις. Διανύουμε ολόκληρη τη Χιλή από βορρά προς νότο. Ξεκινάμε από το κοσμοπολίτικο Σαντιάγο και φτάνουμε ως το ακριτικό Πουέρτο Νατάλες και την πανέμορφη Πούντα Αρένας. Παράλληλα εξερευνούμε όλη την περιοχή από την Έρημο Ατακάμα έως τα φιόρδ της Παταγονίας. Διαμένουμε στο σπάνιο Νησί Τσιλόε και επεκτείνουμε κατ’ επιλογή το ταξίδι μας ως το μυστηριώδες Νησί του Πάσχα! Ειδικότερα σε αυτό το υπερ-ταξίδι θα ζήσετε μαζί μας:

 • Ένα συγκλονιστικό ταξίδι! Θα απολαύσουμε την Χιλή πραγματικά από άκρη σε άκρη από το ανατολικότερο σημείο που είναι το νησί του Πάσχα μέχρι το δυτικότερο στα σύνορα με την Αργεντινή και από την έρημο Ατακάμα στο βορρά μέχρι την Παταγονία στο νότο.
 • Εκτεταμένες ξεναγήσεις, με ορμητήριο το Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα, σε όλη την περιοχή της Ερήμου Ατακάμα, με τους θερμοπίδακες, τις αλμυρές λίμνες, τους παράξενους γεωλογικούς σχηματισμούς και τα σεληνιακά τοπία στη σκιά των ηφαιστείων της Βόρειας Χιλής − εκδρομές μεγάλου κόστους.
 • Θα έχουμε μια μοναδική εμπειρία νυχτερινής Παρατήρησης του Ουρανού της Ατακάμα ( με τηλεσκόπιο )  ένα από τα σημαντικότερα σημεία για την παρατήρηση του ουρανού στον πλανήτη
 • Διάσχιση των περίφημων λιμνών των ’νδεων. Θα κάνουμε το πιο ωραίο κομμάτι της διαδρομής, αυτό που ανήκει στην Χιλή και θα φτάσουμε μέχρι τα σύνορα με την Αργεντινή.
 • Ειδική ξενάγηση στους θερμοπίδακες Ελ Τάτιο.
 • Επίσκεψη σε πεδία από αλάτι στην βόρεια Χιλή, μια συγκλονιστική εμπειρία
 • Επίσκεψη στο μυστηριώδες Νησί του Πάσχα, μια ηφαιστειογενή, μικροσκοπική κουκκίδα στεριάς μέσα στην απεραντοσύνη του Νότιου Ειρηνικού. Η γνωριμία μας με το Νησί του Πάσχα γίνεται με ιδιωτικές ξεναγήσεις (όχι μαζί με άλλους τουρίστες) − μία ημερήσια εκδρομή και δύο εκδρομές μισής ημέρας, κατά τη διάρκεια των οποίων θα επισκεφτούμε και το Αρχαιολογικό Πάρκο (η είσοδος περιλαμβάνεται).
 • Εξονυχιστική εξερεύνηση της Χιλιανής Παταγονίας, όπου βρίσκονται μερικά από τα φυσικά θαύματα της περιοχής. Διαμονή στην Πούντα Αρένας, μία από τις ομορφότερες πόλεις της περιοχής, και στην Πουέρτο Νατάλες για να δούμε το απίθανο Εθνικό Πάρκο Τόρες Ντελ Πάινε.
 • Επίσκεψη στα νησιά Μαγκνταλένα & Μάρτα απέναντι από την Ανταρκτική για να δούμε τις αποικίες των πιγκουίνων και των θαλάσσιων λεόντων. Μια προσθήκη που πρώτο το Versus Travel έχει εντάξει στο πρόγραμμά του και που πραγματοποιεί ανελλιπώς κάθε χρόνο.
 • Επίσκεψη και διαμονή στο παραδεισένιο Νησί Τσιλόε για πλήρη εξερεύνηση αυτού το εξαιρετικά σπάνιου προορισμού.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Highlights

 • Η πόλη-μουσείο της Καρθαγένης, με τα μπαρόκ μέγαρα και το απαράμιλλο παραδοσιακό χρώμα 
 • Μάθημα χορού σάλσα στο Κάλι με διεθνούς φήμης δασκάλους
 • Ο Εθνικός Δρυμός Ταϊρόνα και μπάνιο στην τιρκουάζ παραλία Λα Πισίνα
 • Το Μουσείο Χρυσού με τους εκτυφλωτικούς θησαυρούς στην πρωτεύουσα Μπογκοτά
 • Ο αινιγματικός αρχαιολογικός χώρος του Σαν Αγκουστίν, από τους πλουσιότερους και πλέον εντυπωσιακούς της Νότιας Αμερικής, που πρώτο το Versus επισκέπτεται!
 • Το παζάρι των ιθαγενών με τις μπλε φούστες στο ορεινό χωριό Σίλβια των ’νδεων
 • Η πόλη Ποπαγιάν, εξαιρετικά σπάνια και πανέμορφη, στη Νότια Κολομβία 
 • Η χασιέντα στην οποία απεβίωσε ο Σιμόν Μπολίβαρ στη Σάντα Μάρτα
 • Ο μετεωρίτης Ελ Πενιόλ στο γραφικό χωριό Γκουαταπέ

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διάσχιση των Λιμνών των  ’νδεων στην Κεντρική Παταγονία.
 • Επίσκεψη και διαμονή στη Χιλιανή Παταγονία (Πούντα Αρένας, Τσιλοέ, Τόρρες Ντελ Πάινε).

Περίοδοι

 • Πάσχα 2022
 • Ιανουάριος - Απρίλιος 2022
 • Μάιος - Ιούνιος 2022

Αναχωρήσεις

10/3, 20/4, 12/5Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Η μεγάλη Χιλή από την έρημο Ατακάμα στους πάγους της Παταγονίας | Μάρτιος - Μάιος 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info