fb

Ανοιξιάτικη και φθινοπωρινή Καστοριά και Πρέσπες με εκδρομή στον Γράμμο | Άνοιξη - Φθινόπωρο 2022

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 365€

Ταυτότητα ταξιδιού

Καστοριά και Πρέσπες
με ειδική εκδρομή στον Γράμμο

Τι να πρωτοπεί κανείς για την αμφιθεατρικά χτισμένη πόλη με τη μαγευτική θέα στη λίμνη από σχεδόν κάθε σημείο της; Για τα επιβλητικά αρχοντικά της, την πνιγμένη στο πράσινο φύση της; Ή τις 72 μεταβυζαντινές και νεότερες εκκλησίες; Δεν είναι όμως μόνο η λίμνη που της προσδίδει την περιβόητη ομορφιά και το απαράμιλλο φυσικό κάλλος. Είναι τα βουνά που την περικλείουν, το φυσικό ανάγλυφο του εδάφους με τις πολυποίκιλες διαβαθμίσεις του, τα δάση και η πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Η σπάνια βιοποικιλότητά της με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του υδροβιότοπού της και την πλούσια ορνιθοπανίδα. Δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» από το Υπουργείο Πολιτισμού από το 1974, ενώ ταυτόχρονα είναι επίσημα ενταγμένη στο ευρωπαϊκό δίκτυο περιβαλλοντικής προστασίας «Natura 2000».

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ταξιδεύουμε στην Καστοριά, μία από τις πιο ατμοσφαιρικές πόλεις στην Ελλάδα και λίγες ελληνικές πρωτεύουσες νομών, που το πανέμορφο τοπίο αποτελεί συστατικό στοιχείο του πολεοδομικού της ιστού. Με τα υπέροχα παραδοσιακά αρχοντικά της, τα γραφικά στενά της, τις αμέτρητες βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες μνημεία τέχνης, τα ήρεμα νερά της λίμνης σε συνδυασμό με τη μαγική φύση και την προϊστορία της περιοχής, η Καστοριά δεν είναι απλά ένας τόπος που απευθύνεται απλώς σε εναλλακτικούς και «ψαγμένους» weekenders. Είναι ένας άλλος τρόπος να ζεις και να βιώνεις έναν τόπο παλιό, μεταιχμιακό, αβάσταχτα όμορφο... Με βάση μας την πόλη, ερχόμαστε στις μαγικές Πρέσπες, ανεβαίνουμε στον ιστορικό και πολύ όμορφο Γράμμο και απολαμβάνουμε ανοιξιάτικες (και φθινοπωρινές) βόλτες στην πανέμορφη φύση.

 

 

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα ολοκληρωμένο πενθήμερο πρόγραμμα με τη λεπτομέρεια που του αξίζει. Η εκθαμβωτική Καστοριά με τη λίμνη Ορεστιάδα, οι παραμυθένιες Πρέσπες με το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, ο ιστορικός Γράμμος και ο προϊστορικός λιμναίος οικισμός στο Δισπηλιό μάς ταξιδεύουν σε μια υπέροχη πλευρά της Ελλάδας, με καλλιτεχνήματα του ανθρώπου της φύσης.

Δυνατά σημεία του προγράμματος:

 • Το Versus εξασφάλισε για εσάς διαμονή στο Esperos Palace Luxury & Spa Hotel 4* με ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό & δείπνο).
 • Ολοήμερη εκδρομή στις Πρέσπες: στη Μικρή Πρέσπα με το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου (το ένα από τα δύο νησιά σε λίμνη στην Ελλάδα με μόνιμους κατοίκους) και τη Μεγάλη Πρέσπα, με τον οικισμό των Ψαράδων και του Αγίου Γερμανού.
 • Ολοήμερη εκδρομή στον Γράμμο, ένα από τα πιο απομονωμένα σημεία της Ελλάδας και σπάνια επισκέψιμο. Θα περιηγηθούμε σε μέρη απερίγραπτης ομορφιάς στην καρδιά του βουνού.
 • Θα δούμε από κοντά το Δισπηλιό και τον προϊστορικό λιμναίο οικισμό που μαρτυρά ότι η περιοχή κατοικούνταν από τα νεολιθικά χρόνια. Θα επισκεφτούμε επίσης το νέο ενυδρείο της Καστοριάς, το μεγαλύτερο γλυκού νερού στα Βαλκάνια.
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας.
 • Επίσκεψη στα Μετέωρα, καθοδόν προς την Καστοριά.
 • Βόλτα στα Τρίκαλα, κατά την επιστροφή μας, μία από τις πιο όμορφες πόλεις στην Ελλάδα.
 • Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αναχώρηση στις 07:00 από Αθήνα για να φτάσουμε στα θεόρατα βράχια των Μετεώρων. Χρόνος να δούμε τα μοναστήρια και να απολαύσουμε το φαγητό μας. Θα συνεχίσουμε για την πραγματική «αρχόντισσα» της Μακεδονίας, την πανέμορφη Καστοριά. Χτισμένη δίπλα στη λίμνη, με τα αρχοντικά της και την πλούσια ιστορία της, μας υποδέχεται για να μας φιλοξενήσει. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, το πολύ καλό Esperos Palace Luxury & Spa Hotel 4*, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΡΕΣΠΕΣ, ΆΓΙΟΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ, ΆΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΨΑΡΑΔΕΣ

Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για τις «Διεθνείς Πρέσπες», τα «υδάτινα» σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και την Αλβανία. Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή λόγω του φυσικού κάλλους της, της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας της. Στη Μικρή Πρέσπα βρίσκουμε το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, όπου με πλωτή γέφυρα δίνεται η δυνατότητα να το επισκεφτούμε. Θα σταματήσουμε στο χωριό Άγιος Γερμανός με την ομώνυμη βασιλική εκκλησία. Ψωνίστε παραδοσιακά προϊόντα και βέβαια τα ξακουστά φασόλια Πρεσπών. Ο παραδοσιακός οικισμός Ψαράδες είναι το μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας. Δοκιμάστε ψάρια της λίμνης, πιπεριές Φλωρίνης αλλά και πολλές άλλες ντόπιες λιχουδιές. Όσοι επιθυμούν μπορούν να έχουν μια λιμναία περιήγηση με βάρκα για να δουν τα ασκηταριά της Μεγάλης Πρέσπας. Επιστροφή στην Καστοριά και στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ (ΝΕΣΤΟΡΙΟ, ΠΕΥΚΟΣ, ΕΘΝΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ, ΟΜΟΡΦΟΚΛΗΣΙΑ, ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΓΑΛΜΑ)

Πλούσιο πρόγευμα και στη συνέχεια αναχώρηση για ένα από τα πιο απομονωμένα σημεία της Ελλάδας, που είναι σπάνια επισκέψιμο, στο όρος Γράμμος. Θα περιηγηθούμε σε μέρη απερίγραπτης ομορφιάς στην καρδιά του βουνού και θα νιώσουμε την ηρωική, αλλά και αιματηρή, ιστορία που κρατά μέσα του ο Γράμμος. Στα μονοπάτια, στις απόκρημνες χαράδρες, στα υψώματα, στις πλαγιές και τις εσοχές του βουνού γράφτηκε η ιστορία ενός φρικτού εμφύλιου πολέμου (1946 – 1949), αλλά και ηρωικών στιγμών κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου και του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Περνώντας το Νεστόριο, θα θαυμάσουμε τον ποταμό Αλιάκμονα, τον μεγαλύτερο ποταμό της Ελλάδας, που πηγάζει στη χώρα μας. Αριστερά είναι οι καταπράσινες πλαγιές  που φτάνουν μέχρι ψηλά, ενώ δεξιά απότομα βράχια και πλαγιές γεμάτες  βαλανιδιές, πλατάνια, καστανιές, πεύκα και οξιές.

Σε 15 χιλιόμετρα από το Νεστόριο θα φτάσουμε στο χωριό Πεύκος και το πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, στο οποίο θα κάνουμε ξενάγηση. Επιστρέφοντας στην Καστοριά θα επισκεφτούμε την Ομορφοκλησιά. Στην άκρη του χωριού βρίσκεται ο βυζαντινός ναός του Αγίου Γεωργίου. Το χωριό είναι παλιό και φαίνεται ότι αναπτύχθηκε σταδιακά γύρω από το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Ο ναός χτίστηκε τον 12ο αι. και στον νάρθηκα του κυρίως ναού βρέθηκαν εντοιχισμένα οστά που ανήκουν στην αρχαιότητα.  Οι τοιχογραφίες του ανάγονται στον 13ο και τον 14ο αιώνα, και είναι σε δύο στρώσεις.  Οι τοιχογραφίες του ναού σχετίζονται με τη δυναστεία των Παλαιολόγων. Η φήμη αυτού του εξαιρετικού βυζαντινού ναού βασίζεται στη μοναδική στο είδος της ξύλινη, με βαθύ ανάγλυφο, γλυπτή εικόνα του Αγίου Γεωργίου. Το τεράστιο ξύλινο άγαλμα-εικόνα του αγίου, ύψους 3 μέτρων, απεικονίζει τον άγιο όρθιο με στρατιωτική στολή με φωτοστέφανο που φέρει την επιγραφή «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ο τροπαιοφόρος».

Επιστρέφουμε στην Καστοριά.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΤΟΡΙΑ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ – ΔΙΣΠΗΛΙΟ, ΛΙΜΝΑΙΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ – ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ – ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ)

Πλούσιο πρωινό. Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στα πολλά αξιοθέατα της Καστοριάς που κανείς επισκέπτης δεν πρέπει να χάσει. Στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας παρουσιάζονται σκηνές καθημερινού βίου του λαού μας, αναπαριστώντας ήθη και έθιμα πανελλαδικά. Θα συνεχίσουμε για το Δισπηλιό και τον λιμναίο οικισμό που μαρτυρά πως η περιοχή κατοικούνταν από τα νεολιθικά χρόνια. Το νέο ενυδρείο της Καστοριάς είναι το μεγαλύτερο γλυκού νερού των Βαλκανίων και εκτείνεται σε ένα διώροφο κτίριο 450 τ.µ. Η Σπηλιά του Δράκου πήρε το όνομά της από την είσοδο που έχει τη μορφή στόματος δράκου, ενώ, σύμφωνα με την παράδοση, στο σπήλαιο υπήρχε ένα χρυσωρυχείο που το φύλαγε ένας άγρυπνος δράκος. Στο σπήλαιο, από τα εντυπωσιακότερα της χώρας μας, έχουν βρεθεί οστά αρκούδας των σπηλαίων ηλικίας 10.000 ετών. Πιο δίπλα συναντάμε το Μοναστήρι της Παναγίας της Μαυριώτισσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΘΗΝΑ

Πλούσιο πρωινό. Αφού αφήσουμε πίσω μας την όμορφη πόλη της Καστοριάς, φτάνουμε στα Τρίκαλα. Η πανέμορφη πόλη των Τρικάλων δεσπόζει στο κέντρο της Ελλάδας, με τον Ληθαίο ποταμό να τη διασχίζει. Είναι μια πόλη που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με τις ανέσεις μιας σύγχρονης πόλης. Χρόνος για καφέ και φαγητό. Πορεία προς Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 365 € 0 €
Twin Room 365 € 0 €
Triple Room 365 € 0 €
Single Room 515 € 0 €

Περιλαμβάνονται

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή στο Esperos Palace and Luxury Spa Hotel 4* sup. στην Καστοριά.
 • Πρωινό και βραδινό καθημερινά (ημιδιατροφή).
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.  
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων.
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων.
 • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
 • Προσωπικά έξοδα.
 • Φόρος διαμονής*.

*ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ προστασίας COVID-19 που έλαβε η Ελληνική κυβέρνηση, από τις 6 Νοεμβρίου 2021 είναι απαραίτητη η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή αρνητικού τεστ (PCR ή Rapid) κατά την άφιξή σας στο ξενοδοχείο.

Όσον αφορά τους ανηλίκους από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest).

Σε όλα τα μουσεία οι μη εμβολιασμένοι απαιτείται να επιδείξουν Rapid Test (των τελευταίων 48 ωρών!) με την ταυτότητά τους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣEIΣ
 

 • Για λόγους ασφαλείας, θα σας ζητηθεί κατά την άφιξή σας αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο για όλους τους ενήλικες διαμένοντες πελάτες.
 • Το ξενοδοχείο διατηρεί το δικαίωμα να διακόψει την διαμονή των πελατών του χωρίς οποιουδήποτε είδους αποζημίωση, εφόσον οι διαμένοντες πελάτες δεν συμμορφώνονται με τους γενικούς κανονισμούς υγείας, ασφάλειας και γενικότερων πολιτικών του ξενοδοχείου.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΑΣ

• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 300 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα ολοκληρωμένο πενθήμερο πρόγραμμα με τη λεπτομέρεια που του αξίζει. Η εκθαμβωτική Καστοριά με τη λίμνη Ορεστιάδα, οι παραμυθένιες Πρέσπες με το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, ο ιστορικός Γράμμος και ο προϊστορικός λιμναίος οικισμός στο Δισπηλιό μάς ταξιδεύουν σε μια υπέροχη πλευρά της Ελλάδας, με καλλιτεχνήματα του ανθρώπου της φύσης.

Δυνατά σημεία του προγράμματος:

 • Το Versus εξασφάλισε για εσάς διαμονή στο Esperos Palace Luxury & Spa Hotel 4* με ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό & δείπνο).
 • Ολοήμερη εκδρομή στις Πρέσπες: στη Μικρή Πρέσπα με το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου (το ένα από τα δύο νησιά σε λίμνη στην Ελλάδα με μόνιμους κατοίκους) και τη Μεγάλη Πρέσπα, με τον οικισμό των Ψαράδων και του Αγίου Γερμανού.
 • Ολοήμερη εκδρομή στον Γράμμο, ένα από τα πιο απομονωμένα σημεία της Ελλάδας και σπάνια επισκέψιμο. Θα περιηγηθούμε σε μέρη απερίγραπτης ομορφιάς στην καρδιά του βουνού.
 • Θα δούμε από κοντά το Δισπηλιό και τον προϊστορικό λιμναίο οικισμό που μαρτυρά ότι η περιοχή κατοικούνταν από τα νεολιθικά χρόνια. Θα επισκεφτούμε επίσης το νέο ενυδρείο της Καστοριάς, το μεγαλύτερο γλυκού νερού στα Βαλκάνια.
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας.
 • Επίσκεψη στα Μετέωρα, καθοδόν προς την Καστοριά.
 • Βόλτα στα Τρίκαλα, κατά την επιστροφή μας, μία από τις πιο όμορφες πόλεις στην Ελλάδα.
 • Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.

 

Highlights

 • Η παλιά πόλη της Καστοριάς με τα πλούσια αρχοντικά!
 • Οι παραλίμνιες βόλτες στην Ορεστιάδα, τη λίμνη όπου είναι χτισμένη η Καστοριά.
 • Οι μαγικές Πρέσπες, η Μικρή και η Μεγάλη Πρέσπα, από τα πιο υπερβατικά τοπία.
 • Ο προϊστορικός λιμναίος οικισμός του Δισπηλιού, ένα «παράθυρο στο παρελθόν»
 • Η επίσκεψη στον Γράμμο, βουνό υπέροχης ομορφιάς και μεγάλης ιστορίας

 

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή στο εξαιρετικό, κεντρικό Esperos Palace Luxury&Spa Hotel 4*
 • Ολοήμερη εκδρομή στον Γράμμο
 • Επίσκεψη στο Δισπηλιό 

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2022

Αναχωρήσεις

11/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ανοιξιάτικη και φθινοπωρινή Καστοριά και Πρέσπες με εκδρομή στον Γράμμο | Άνοιξη - Φθινόπωρο 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info