Ανεξερεύνητη Παταγονία - χερσόνησος Βαλντές, Μπαριλότσε, λίμνες Άνδεων, Ruta 40, Γη του Πυρός | Χριστούγεννα 2021 - Φεβρουάριος 2022

Διάρκεια: 18,19 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5290€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η πλήρης Παταγονία του Versus

Στην Παταγονία συνειδητοποιείς ότι τα ταξιδιωτικά σου βήματα έχουν τελειώσει - έχεις φτάσει πια στην άκρη της Γης.

Ο Νότιος Πόλος βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, ενώ το σκληρό τοπίο και η βασανιστική μοναξιά της παταγονικής γης ενισχύουν κατακόρυφα την αίσθηση του οριακού προορισμού.

Απεραντοσύνη: Η πιο κατάλληλη λέξη για να περιγράψεις το μεγάλο κενό του χάρτη - πρόκειται για μια κατά το πλείστον επίπεδη περιοχή 1.000.000 τετρ. χλμ. στο νοτιότερο χερσαίο άκρο της αμερικανικής ηπείρου.

Μοναδικότητα: Η λέξη-κλειδί για ένα από τα τελευταία παρθένα μέρη του πλανήτη, με πανέμορφα αυθεντικά τοπία που αποπνέουν ηρεμία και γαλήνη.

Ειδυλλιακές λίμνες, παγετώνες, στέπες, ορμητικά ποτάμια, νησιά και δαντελωτές ακτογραμμές αποτελούν το φυσικό διάκοσμο της Παταγονίας, που μοιάζει με μια λεπτή φλούδα γης η οποία τελειώνει στο γεωγραφικό σημείο όπου συναντιέται ο Ειρηνικός με τον Ατλαντικό.

Η εμπειρία της Παταγονίας

Παγόβουνα, πιγκουίνοι, φώκιες και συμπαρομαρτούντα. Γη του Πυρός. Παταγονία. Ένας θρύλος, ένας πόθος και η αίσθηση του ταξιδεύειν. Η αίσθηση της ασυνέχειας της μιας στιγμής σε σχέση με την προηγούμενη και την επόμενή της. Μετέωροι ανάμεσα στο λίγο πριν και στο αμέσως μετά. Η ρήξη με την ψυχοφθόρα αθηναϊκή καθημερινότητα. Αξίζει!!

Είναι δύσκολο να καταλάβεις πότε βρίσκεσαι σε νησί, πότε σε κανάλι, πότε σε λίμνη και πότε σε ηπειρωτικό έδαφος. 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η Παταγονία είναι μία αχανής περιοχή με απέραντες πεδιάδες, επιβλητικά βουνά, δάση, λίμνες, παγετώνες, κανάλια και φιόρδ, που καταλαμβάνει το κωνικό νότιο τμήμα της αμερικανικής ηπείρου έως τη Γη του Πυρός. Σε αυτό το ταξίδι καλύπτουμε ένα τεράστιο τμήμα της Παταγονίας: από την πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, μία πτήση θα μας φέρει στο Πουέρτο Μαδρίν από όπου θα έχουμε μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουμε τη χερσόνησο Βαλντές με την απίστευτη ποικιλία άγριας ζωής, όπως και το καταφύγιο άγριας ζωής στην Πούντα Τόμπο! Συνεχίζουμε για το πανέμορφο Μπαριλότσε, τη «βασίλισσα των Ανδικών Λιμνών», ένα κοσμοπολίτικο ορεινό θέρετρο, όπου απολαμβάνουμε το θέαμα των λιμνών και από εκεί πετάμε για το Καλαφάτε, από όπου θα προσεγγίσουμε την άκρη του παγετώνα Περίτο Μορένο, που θεωρείται «το 8ο θαύμα του κόσμου», καθώς και των τεραστίων διαστάσεων παγετώνα Ουψάλα. Ερχόμαστε φυσικά στο ανεξερεύνητο εθνικό πάρκο του Ελ Τσαλτέν στην καρδιά των Άνδεων με την εντυπωσιακή θέα στην παγκοσμίου φήμης κορυφή Φιτζρόι και καταλήγουμε στην Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη της Γης, το λεγόμενο και «τέλος του κόσμου» όπου θα επισκεφτούμε το Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός και θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle. Επιστρέφοντας πλέον στο Μπουένος Άιρες έχουμε ολοκληρώσει ένα μοναδικό ταξίδι στο άκρο της Γης.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Γιατί Παταγονία με το Versus travel

Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό το ταξίδι είναι ιδιαίτερο και απαιτητικό, προϋποθέτει άρτια οργάνωση, βαθιά γνώση και μεγάλη εμπειρία, είναι ένα ταξίδι που το κάνεις μία φορά στη ζωή σου και θέλεις να απολαύσεις την κάθε στιγμή του χωρίς περιττές διαδρομές και άσκοπη σπατάλη ενέργειας. Όλα αυτά λοιπόν μόνο το Versus Travel μπορεί να τα εγγυηθεί, χάρη στην πολύχρονη εμπειρία και τη σε βάθος γνώση της Λατινικής Αμερικής, της Παταγονίας και της Γης του Πυρός.

Εδώ όμως το Versus Travel αποφασίζει να ανεβάσει τον πήχη πολύ παραπάνω... Οργανώνει μία μοναδική και πολύ πρωτοποριακή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα εξερεύνηση στα πραγματικά απάτητα μονοπάτια της Παταγονίας. Δηλαδή δεν διασχίζουμε απλώς την Παταγονία για να δούμε βιαστικά τους παγετώνες μέχρι να φτάσουμε στη Γη του Πυρός. Αντίθετα, διανυκτερεύουμε σε πόλεις-σταθμούς όπως στο Ελ Τσάλτέν για αληθινή πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων απολαμβάνοντας απίθανα τοπία που διασχίζουν κόνδορες. Επίσης διανυκτερεύουμε στο Καλαφάτε για να μαγευτούμε από τον παγετώνα Περίτο Μορένο και στο Πουέρτο Μαδρίν για να γνωρίσουμε την απίστευτη άγρια ζωή στη χερσόνησο Βαλντές.

Όταν λέμε λοιπόν ότι ακολουθούμε τα βήματα των πρωτοπόρων εξερευνητών, όπως ο Μαγγελάνος, ο Φιτζρόι και ο Δαρβίνος το εννοούμε! Αυτό είναι ένα ταξίδι αληθινής και ενδελεχούς εξερεύνησης σε γνωστές και άγνωστες περιοχές της εσχατιάς του πλανήτη. Επιπλέον, θα ζήσουμε για αρχή και φινάλε, και το μεγαλείο μιας από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, του Μπουένος Άιρες.

Πρόκειται για μια εξονυχιστική επίσκεψη στην Παταγονία. Αφιερώνουμε όλες τις ημέρες στην «ακριβή» Παταγονία και όχι σε πρωτεύουσες της Νότιας Αμερικής για μείωση κόστους. Έτσι, λοιπόν, για να απολαύσετε τα θαύματα της φύσης αφιερώνουμε:

 • 3 διανυκτερεύσεις στο Πουέρτο Μαδρίν
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Μπαριλότσε
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Καλαφάτε
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Ελ Τσαλτέν
 • 1 διανυκτέρευση στην Ουσουάια
 • Στο Μπουένος Άιρες αφιερώνουμε 4 διανυκτερεύσεις (3+1) με ξεναγήσεις για να γνωρίσουμε την πόλη.
 • Σπάνιες πτήσεις για τα Χριστούγεννα με KLM & Air France.
 • Μόνο στο Versus Travel έξυπνη πτήση από το Καλαφάτε στην Ουσουάια, για να αποφύγουμε μεγάλες οδικές διαδρομές.

18+1 δυνατά σημεία που διαφοροποιούν το Versus Travel
και το συγκεκριμένο πρόγραμμα:

 1. Καθορισμένο κόστος από την Αθήνα. Το πρόγραμμά μας δεν έχει τίποτα προαιρετικό και περιλαμβάνει πλήθος εκδρομών που η κάθε μία τοπικά κοστίζει 70-200 €.
 2. Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός του Μπουένος Άιρες όπου η διαμονή είναι με πρωινό). Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής απολαμβάνουμε γεύμα με γνήσιο αργεντίνικο μπάρμπεκιου και δείπνο με tango show.
 3. Ξενοδοχεία 4* sup & 5*.
 4. Δύο διανυκτέρεύσεις στο ανεξερεύνητο εθνικό πάρκο Ελ Τσαλτέν για να κάνουμε μια αληθινή πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων, τη διασημότερη πεζοπορία που προσφέρει το Ελ Τσάλτέν και μία από τις πιο συναρπαστικές της Παταγονίας. Θα κάνουμε πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων για να ανακαλύψουμε τους καταρράκτες Τσορίγιο, ένα θαύμα της φύσης και να ανακαλύψουμε  μοναδικά τοπία, όπως τα βουνά που καπνίζουν στο όρος Φιτζρόι αναζητώντας περάσματα από κόνδορες. Είναι, σύμφωνα με τους πιο ψαγμένους οδηγούς εξερεύνησης της υφηλίου, η Νο1 περιπατητική διαδρομή που έχει να προσφέρει η  Παταγονία της Αργεντινής. Θα εντυπωσιαστούμε από τα ηφαιστειακά βράχια, θα δροσιστούμε από τον καθαρό αέρα ενώ το εκτυφλωτικό χρώμα των λιμνών είναι μία εμπειρία που πρέπει να ζήσουμε! Το θέαμα της λιμνοθάλασσας και του απόκρημνου Φιτζρόι είναι πλέον όλο δικό μας! Η εμπειρία για αναζήτηση κόνδορων να πετούν επίσης δική μας…
 5. Επίσκεψη και το σημαντικότερο διαμονή με τρεις διανυκτερεύσεις στο Πουέρτο Μαδρίν για να επισκεφθούμε με μοναδική άνεση χρόνου τη χερσόνησο Βαλντές, με την τεράστια βιοποικιλότητα, που δικαίως την κατατάσσει στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO!
 6. Απολαμβάνουμε σπάνια βαρκάδα στο Πούερτο Μαδρίν πλάι σε θαλάσσιους ελέφαντες, ακόμα μία σπάνια εμπειρία που θα σας προσφέρει μόνο το Versus.
 7. Γνωρίζουμε την πλούσια άγρια ζωή της Παταγονίας στην Πούντα Τόμπο και μαθαίνουμε τα πάντα γι’ αυτήν «από πρώτο χέρι»! Πώς; Περπατώντας στα μονοπάτια των πιγκουίνων μαζί με τους πιγκουίνους! Θα βρεθούμε σε μια αχανή έκταση όπου οι πιγκουίνοι και πολλοί ακόμα «εκπρόσωποι» της άγριας ζωής της Παταγονίας, ζουν ανενόχλητοι, και θα μπορέσουμε να τους πλησιάσουμε πολύ κοντά!
 8. Επίσκεψη της Αργεντίνικης Παταγονίας χωρίς περικοπές, με τους σημαντικότερους παγετώνες στο Καλαφάτε, στο οποίο έχουμε 3 διανυκτερεύσεις, όπου επισκεπτόμαστε σε διαφορετικές ημέρες τον παγετώνα Περίτο Μορένο (Perito Moreno Tour), όπως τον παγετώνα Ουψάλα (στο διάσημο All Glaciers Tour), που τοπικά στοιχίζουν 180-200 € και συνήθως παραλείπονται από τα προγράμματα.
 9. Απίστευτη εμπειρία με 4x4 στο Καλαφάτε, στο λεγόμενο «Μπαλκόνι των Άνδεων» απολαμβάνοντας παράλληλα συγκλονιστική πανοραμική θέα στις χιονισμένες βουνοκορφές των Άνδεων.
 10. Διανυκτερεύουμε στην Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη του κόσμου και επισκεπτόμαστε το εξωπραγματικό Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός.
 11. Πλέουμε στο αρχιπέλαγος της Γης του Πυρός, επισκεπτόμαστε τα νησιά της, παρακολουθούμε τους θαλάσσιους λέοντες και τους κορμοράνους και εξερευνούμε το ναυάγιο του Τιτανικού του Νότου που συνέβη το 1930.
 12. Κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle από την Ουσουάια.
 13. Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός. Ζούμε τη Γη του Πυρός σε όλο το μεγαλείο της, και ανακαλύπτουμε τα ευρήματα των προϊστορικών κατοίκων της και τα αγροτόσπιτα των πρώτων αποίκων.
 14. Διαμονή στην Κεντρική Παταγονία στο Μπαριλότσε, την «Ελβετία» της Νότιας Αμερικής από όπου εξερευνούμε τις εντυπωσιακές λίμνες.
 15. Βαρκάδα στις λίμνες των Άνδεων από το Μπαριλότσε, σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά τοπία της Νότιας Αμερικής. Η εμπειρία της διάσχισης των λιμνών είναι από τις κορυφαίες εμπειρίες του ταξιδιού μας.
 16. Διασχίζουμε ένα κομμάτι του φημισμένου αυτοκινητόδρομου Ruta 40, από το Καλαφάτε καθοδόν προς το Ελ Τσαλτέν. Η Ruta 40 είναι μία από τις πιο φημισμένες διαδρομές στον κόσμο, μια αληθινή περιπέτεια on the road!
 17. Κρουαζιέρα στο Δέλτα του Τίγκρε, από το Μπουένος Άιρες.
 18. Ξεχωριστή βραδιά με tango show για να δούμε από κοντά και να απολαύσουμε τον εθνικό χορό της Αργεντινής!

ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ

 1. Σπάνια οδική διαδρομή από το Πουέρτο Μαδρίν στο Μπαριλότσε με ειδικό πούλμαν με σούπερ άνετα καθίσματα που μετατρέποντα σε κρεβάτι, ειδικά σχεδιασμένα για παρόμοιες διαδρομές ώστε να μπορείτε και να να ξεκουράζεστε όποτε θέλετε! Πρόκειται για μία εξαιρετικά ακριβή διαδρομή, αξίας περίπου €300, (ακριβότερη και από αεροπορικό εισιτήριο) που ωστόσο συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα διότι θέλουμε να ζήσουμε την εμπειρία της διάσχισης της Παταγονίας και να δούμε όλα αυτά τα συγκλονιστικά τοπία της Παταγονίας!

 

Ο διαφορετικός κόσμος του Versus

Πως βλέπουμε το ταξίδι στην Παταγονία

 Αυτό το ταξίδι είναι μια εμπειρία ζωής. Είναι αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους ταξιδιώτες αναζητούν δυνατές συγκινήσεις, επιθυμούν να εξερευνήσουν απάτητα μέχρι στιγμής μέρη της Γης, κυνηγούν το μοναδικό και δεν συμβιβάζονται με τίποτε λιγότερο.

 Σε αυτό το ταξίδι ακολουθούμε τα βήματα του πορτογάλου εξερευνητή Φερδινάνδου Μαγγελάνου, του βρετανού αριστοκράτη και πρώτου μετεωρολόγου  Ρόμπερτ Φιτζρόι και… ναι, του Καρόλου Δαρβίνου, στα νεανικά του χρόνια. Φτάνουμε μέχρι το νοτιότερο άκρο του κόσμου πριν την Ανταρκτική εκεί όπου κείται το ναυάγιο του Τιτανικού του Νότου! Αυτό το ταξίδι είναι ένα εκπληκτικό πανόραμα των θαυμάτων της φύσης και των ανακαλύψεων του ανθρώπου. Η φύση βάζει τα τοπία – τις τιρκουάζ λιμνοθάλασσες με τους εκθαμβωτικούς παγετώνες, τα μαγγελανικά δάση με την ανεπανάληπτη χλωρίδα και πανίδα, τους ηφαιστειακούς καταρράκτες, τα ξυραφωτά βράχια που σχηματίζουν πύργους…

Και ο άνθρωπος βάζει την επιστήμη, την αρχιτεκτονική, την τέχνη, την πρόοδο. Ο Μαγγελάνος ανακάλυψε τη Χιλή, την Παταγονία, τη Γη του Πυρός, πέρασε από τα νερά της Ανταρκτικής, αυτός έκανε την αρχή. Πάνω στις δικές του ανακαλύψεις δημιουργήθηκε ένας ολόκληρος πολιτισμός και μια καινούργια Γη. Ο Φιτζρόι, εξερευνώντας το παγωμένο κλίμα της Παταγονίας με τις εντυπωσιακές εναλλαγές όρισε αυτό που όλοι γνωρίζουμε σήμερα ως «ημερήσια πρόβλεψη καιρού».

Ο Δαρβίνος, παρακολουθώντας τα ενδημικά είδη μέσα στα δάση της Παταγονίας και της Γης του Πυρός άρχισε να συλλαμβάνει την περίφημη θεωρία του περί της εξέλιξης των ειδών… Εμείς λοιπόν σε αυτό το ταξίδι ακολουθούμε τα βήματα αυτών των πρωτοπόρων. Για να οδηγηθούμε στις δικές μας προσωπικές ανακαλύψεις.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για την πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Άφιξη στο Μπουένος Άιρες, έκτη σε μέγεθος πόλη του κόσμου και μία από τις πιο πολυσύνθετες και ενδιαφέρουσες πόλεις της Νοτίου Αμερικής. Οι κάτοικοί του, οι πορτένιος («λιμανίσιοι»), είναι γλεντζέδες και καλοφαγάδες. Το κέντρο της κοσμείται από πολυάριθμα καλοδιατηρημένα παλιά κτίρια και σφύζει από ζωή.

Στις φτωχογειτονιές του Μπουένος Άιρες γεννήθηκε στα μέσα του 19ου αι. ένας από τους εκπληκτικότερους χορευτικούς ρυθμούς όλων των εποχών, το τάνγκο. Ακολουθεί ξενάγηση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το Προεδρικό Μέγαρο (Κάσα Ροσάδα) και τον Καθεδρικό Ναό με το μαυσωλείο του στρατηγού Χοσέ ντε Σαν Μαρτίν, που ήταν ένας από τους ηγέτες του αγώνα της νοτιοαμερικανικής ανεξαρτησίας από τους Ισπανούς.

Στη συνέχεια θα δούμε το Κοινοβούλιο και τη Λεωφόρο της 9ης Ιουλίου, που είναι ο πλατύτερος δρόμος του κόσμου, με τον επιβλητικό οβελίσκο και το φημισμένο θέατρο Colon. Ακολουθούν η συνοικία Λα Μπόκα, εκεί όπου ο Αριστοτέλης Ωνάσης ξεκίνησε τις επιχειρήσεις του, και το γραφικό Καμινίτο (δρομάκι) με τα φανταχτερά ζωγραφισμένα σπίτια και μαγαζιά. Θα δούμε επίσης τις αριστοκρατικές συνοικίες Παλέρμο και Ρεκολέτα, στο κοιμητήριο της οποίας είναι θαμμένη η Εβίτα Περόν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Η πρωτεύουσα της Αργεντινής είναι μία παλλόμενη μητρόπολη, ένα κοσμοπολίτικο κέντρο ανθρώπων, ιδεών, εμπορίου και πολιτισμού, ένα σταυροδρόμι όπου κουλτούρες διαφορετικών λαών έχουν συναντηθεί και έχουν δημιουργήσει μία ατμόσφαιρα που δύσκολα συναντάται ακόμα και σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Σήμερα λοιπόν, παραμονή Χριστουγέννων, απολαμβάνουμε αυτή την τόσο ιδιαίτερη πόλη και αντλούμε από παντού εικόνες και εμπειρίες που μόνο το Μπουένος Άιρες ξέρει να προσφέρει.

Χριστουγεννιάτικο δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΙΓΚΡΕ – TANGO SHOW

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για μία κοντινή στο Μπουένος Άιρες περιοχή, η οποία αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους «πορτένιος», όπως είναι γνωστοί οι κάτοικοι της πόλης. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το Δέλτα του Τίγκρε θα σας μαγέψει με το καταπράσινο τοπίο της και την ατμόσφαιρα της χαλάρωσης. Εκεί οι κάτοικοι μετακινούνται με πλωτά μέσα, απολαμβάνοντας τις βόλτες τους στο ειδυλλιακό περιβάλλον και ζώντας σε εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς από τους κατοίκους της μεγαλούπολης. Αφού απολαύσουμε την κρουαζιέρα μας θα επιστρέψουμε στο Μπουένος Άιρες.

Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε tango show για να δούμε από κοντά τον εθνικό χορό της Αργεντινής (ενδέχεται η βραδιά tango να πραγματοποιηθεί σε άλλη ημέρα του προγράμματος).

Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΑΔΡΙΝ

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΑΔΡΙΝ

Μετά το πρωινό μας αφήνουμε το Μπουένος Άιρες και αφού μεταβούμε στο αεροδρόμιο της πόλης πετάμε για το Πουέρτο Μαδρίν (Puerto Madryn) στην Παταγονία. Με την άφιξή μας ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην περιοχή που θα μας φέρει σε μια διαδρομή κατά μήκος του γραφικού κόλπου, ενώ θα κάνουμε και μία στάση στο Μνημείο του Ιθαγενούς Τεχουέλκε, ένα τοπικό ορόσημο για την άφιξη των πρώτων Ουαλών αποίκων το 1865. Θα ατενίσουμε την φανταστική θέα στον Νέο Κόλπο και κατόπιν θα έρθουμε στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Πούντα Λούμα για να παρατηρήσουμε από κοντά τη μεγάλη αποικία από θαλάσσιους λέοντες και κορμοράνους του Μαγγελάνου! 

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΑΔΡΙΝ – ολοήμερη εκδρομή στη χερσόνησο Βαλντές – βαρκάδα πλάι σε θαλάσσιους ελέφαντες

Μία γεμάτη ημέρα ξεκινά σήμερα, έτσι λοιπόν αμέσως μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για ολοήμερη εκδρομή στη γειτονική χερσόνησο Βαλντές. Η χερσόνησος απλώνεται προς τον Ατλαντικό σε μια έκταση περίπου όση και η Εύβοια και με ακτογραμμή 400 χιλιομέτρων και αποτελεί έναν ανυπολόγιστης αξίας βιότοπο, πολύ σημαντικό για τη διατήρηση των θαλάσσιων θηλαστικών σε παγκόσμια κλίμακα! Η γνωριμία μας με την περιοχή ξεκινά φτάνοντας στον μοναδικό οικισμό της χερσονήσου, το γραφικό Πουέρτο Πιράμιδες, χτισμένο σε έναν ορμίσκο με κοφτά βράχια που μοιάζουν με πυραμίδες.

Η ίδια η χερσόνησος Βαλντές δεν έχει ιδιαίτερη βλάστηση, όπως θα δούμε διασχίζοντάς την. Θα παρατηρήσουμε όμως τις δύο αλμυρές λίμνες, Salina Grande και Salina Chica, από τις οποίες η μία, η Salina Grande, βρίσκεται 40 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, αποτελούσα το χαμηλότερο σημείο της Νότιας Αμερικής. Ο «πλούτος» της Βαλντές ωστόσο είναι η απίστευτη πανίδα της: στις ακτές της βρίσκουν καταφύγιο θαλάσσιοι λέοντες, θαλάσσιοι ελέφαντες, έως και φάλαινες που πλησιάζουν καθώς τα νερά είναι θερμότερα από ό,τι στην ανοιχτή θάλασσα. Στην ενδοχώρα της Βαλντές θα δούμε ρέα (μεγάλα παμφάγα πουλιά που μοιάζουν με τη στρουθοκάμηλο), γουανάκος (μεγάλο θηλαστικό που μοιάζει με τα λάμα) και μάρας, ένα από τα μεγαλύτερα τρωκτικά του κόσμου. Η Βαλντές είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης, μια αληθινή κιβωτός φυσικού πλούτου και άγριας ζωής.

Καθώς βρισκόμαστε σε αυτόν τον αληθινό παράδεισο θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να τον απολαύσουμε περισσότερο. Ένας από τους καλύτερους τρόπους είναι να κάνουμε βαρκάδα στα νερά της περιοχής, ακόμα και να κολυμπήσουμε πλάι σε θαλάσσιους ελέφαντες, αν είμαστε αρκετά τυχεροί (και θαρραλέοι!)

Μετά την εκδρομή μας στη Βαλντές επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Πουέρτο Μαδρίν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΑΔΡΙΝ – Πούντα Τόμπο

Ακόμα μία ημέρα γεμάτη από την άγρια φύση και ζωή της Παταγονίας ξεκινά. Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Πούντα Τόμπο για να γίνουμε για λίγο κι εμείς εξερευνητές της αχανούς αυτής χώρας που λέγεται Παταγονία.

Η Πούντα Τόμπο είναι ένα αχανές καταφύγιο άγριας ζωής, με δεκάδες χιλιάδες πιγκουίνους και αμέτρητους ακόμα «εκπροσώπους» της άγριας ζωής της Παταγονίας. Η έκταση είναι τόσο τεράστια που πρακτικά τα ζώα κυκλοφορούν ελεύθερα, έχοντας μάλιστα χαράξει και «δικά τους μονοπάτια»: τα μονοπάτια των πιγκουίνων, για παράδειγμα, είναι εμφανή, και εμείς θα περπατήσουμε μαζί τους, ακόμα και πλάι τους, αφού συνήθως δεν δείχνουν να ενοχλούνται από την ανθρώπινη παρουσία. Η αίσθηση που αποκομίζουμε στην Πούντα Τόμπο είναι συγκλονιστική, είναι  μία επαφή με την άγρια ζωή όπως ελάχιστες φορές έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε. Οι «διαχωριστικές γραμμές» ανάμεσα στον άνθρωπο και τα ζώα της περιοχής μοιάζουν για λίγο να καταργούνται, κι εμείς νιώθουμε σαν να εισχωρούμε σε έναν διαφορετικό, αγνότερο κόσμο, όχι ως παρείσακτοι αλλά σαν ισότιμα μέλη…

Μετά το πέρας της επίσκεψή μας στην Πούντα Τόμπο, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στο Πουέρτο Μαδρίν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΥΕΡΤΟ ΜΑΔΡΙΝ – ΜΠΑΡΙΛΟΤΣΕ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για το πανέμορφο Μπαριλότσε, τη «βασίλισσα των Ανδικών Λιμνών».

Η διαδρομή μας από το Πούερτο Μαδρίν μέχρι το Μπαριλότσε θα είναι μακρά αλλά πραγματικά ιδιαίτερη, μία οδική διαδρομή που από μόνη της θα αποτελέσει μία ξεχωριστή στιγμή του ταξιδιού μας και μία ξεχωριστή εμπειρία!

Μετακινούμαστε με ειδικά πούλμαν με ανέσεις που δεν έχετε φανταστεί πως θα μπορούσατε ποτέ να συναντήσετε σε οδική διαδρομή, όπως σούπερ άνετα καθίσματα που μετατρέπονται και σε κρεβάτι για να μπορέσετε κατά τη διάρκεια της διαδρομής να ξαπλώσετε  και να ξεκουραστείτε ή απλά να βλέπετε από το παράθυρο να εναλλάσσονται οι απίστευτες εικόνες του παταγονικού τοπίου. Και πιστέψτε μας, οι εικόνες είναι αμέτρητες: Η διαδρομή μας θα διασχίσει από ανατολή προς δύση την Παταγονία, αφού θα προσεγγίσουμε σχεδόν τα σύνορα της Αργεντινής με τη γειτονική Χιλή. Θα περάσουμε μέσα από ατελείωτες εκτάσεις με πανέμορφες στεπες, ποταμούς και εθνικούς δρυμούς με δάση και λίμνες. Θα περάσουμε από απομονωμένα χωριουδάκια στη μέση του πουθενά, από οικισμούς που μοιάζουν ξεχασμένοι από Θεό και ανθρώπους, από εκτάσεις όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει, από περιοχές με έντονους γεωλογικούς σχηματισμούς που θυμίζουν κινηματογραφικό σκηνικό από ταινίες εποχής, που θα μπορούσαν να εμπνεύσουν τον Τζακ Κέρουακ να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Πρόκειται για μία πολύωρη διαδρομή την οποία φροντίζουμε να κάνουμε όσο πιο άνετη είναι δυνατόν, και παράλληλα μία ακριβή διαδρομή με κόστος που ξεπερνά ακόμη και αεροπορικά εισιτήρια: κοστίζει περίπου €300 το άτομο, και φυσικά συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας.

Φτάνουμε λοιπόν στο Μπαριλότσε, ένα κοσμοπολίτικο ορεινό θέρετρο ανάμεσα στις ειδυλλιακές πλαγιές των Άνδεων και τις όχθες της Λίμνης Nahuel Huapi. Με 110.000 κατοίκους, είναι η μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Rio Negro και ένα από το πιο σημαντικά τουριστικά κέντρα της Παταγονίας. Ένας τόπος που συνδυάζει μοναδικά την άγρια ομορφιά των δασών και τα σμαραγδένια νερά των λιμνών. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΡΙΛΟΤΣΕ (βαρκάδα στις λίμνες Άνδεων)

Χτισμένη κοντά στα χιλιανά σύνορα, η πόλη του Μπαριλότσε αποτελεί το κέντρο των εξορμήσεών μας στην καρδιά των Άνδεων. Σήμερα λοιπόν ξεκινούμε την εξερεύνηση της γύρω περιοχής και ακολουθώντας παραλίμνια διαδρομή φτάνουμε στους πρόποδες του λόφου Καμπανάριο, από όπου μπορούμε να ανέβουμε στην κορυφή (περίπου 1.500 μ. υψόμετρο) με τελεφερίκ, για να θαυμάσουμε τη φανταστική θέα στο σύμπλεγμα λιμνών της Ναουέλ Ουάπι και φυσικά στις τριγύρω βουνοκορφές!

Η επόμενή μας στάση θα είναι στο Llao-Llao, όπου θα επισκεφθούμε εξωτερικά την Εκκλησία του St. Εduard. Η εκπληκτική διαδρομή μας από το λιμάνι του Panuelo, τα γήπεδα γκολφ, τη γέφυρα της Angostura, τη γέφυρα που διασχίζει τη λίμνη Moreno θα καταλήξει στη λίμνη Trebol. Κάνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τον κύκλο θα επιστρέψουμε στο Μπαριλότσε γεμάτοι από πανέμορφες εντυπώσεις.

Όμως η ημέρα μας δεν έχει τελειώσει ακόμη. Η παραμονή μας στο Μπαριλότσε δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη χωρίς μία χορταστική βαρκάδα στις λίμνες των Άνδεων! Είπαμε άλλωστε πως το Μπαριλότσε χαρακτηρίζεται ως «η βασίλισσα των Ανδικών Λιμνών», φροντίζουμε λοιπόν να απολαύσουμε στο έπακρο τις ασύγκριτες ομορφιές της περιοχής: πραγματικά, η διάσχιση των ανδικών λιμνών της περιοχής χαρίζει μοναδική αίσθηση, τόσο από την κίνησή μας στις λίμνες όσο και από το συγκλονιστικό τοπίο που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας, με τις πανύψηλες, χιονισμένες βουκοκορφές, τους αντικατοπτρισμούς στα νερά των λιμνών (εφόσον οι συνθήκες τις επιτρέπουν) αλλά και το άφθονο πράσινο που φτάνει μέχρι σχεδόν τις ακτές. Πραγματικά μοναδική εμπειρία!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μπαριλότσε. Διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΡΙΛΟΤΣΕ – ΚΑΛΑΦΑΤΕ

Πρωινό και αναχώρηση από το Μπαριλότσε για το αεροδρόμιο της περιοχής από  όπου θα πετάξουμε για το Καλαφάτε. Άφιξη στην πόλη που έχει πάρει το όνομά της από ένα θάμνο με λουλούδια κίτρινου χρώματος. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μάς περιμένει δείπνο παραμονής Πρωτοχρονιάς! Διανυκτέρευση στο Καλαφάτε.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΦΑΤΕ – ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΠΕΡΙΤΟ ΜΟΡΕΝΟ – ΚΑΛΑΦΑΤΕ

Σήμερα μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα ξεκινήσουμε για μία μοναδική εξερεύνηση του παγετώνα Περίτο Μορένο στο ομώνυμο Εθνικό Πάρκο. Θα μεταφερθούμε ως εκεί οδικώς από ασφαλτοστρωμένο δρόμο 80 χλμ. και στη διαδρομή θα απολαύσουμε τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής. Μεταξύ άλλων θα δούμε φλαμίνγκο, κύκνους με μαύρο λαιμό, πάπιες, νερόκοτες κ.α. Με το που θα φτάσουμε όμως στο Εθνικό Πάρκο και θα αντικρύσουμε τον παγετώνα Περίτο Μορένο θα τα ξεχάσουμε όλα! Είναι το λεγόμενο «8ο θαύμα του κόσμου» και έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο της παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς από την UNESCO. Ο παγετώνας σχηματίζεται σε μια χαράδρα των Άνδεων. Έχει μήκος 35 χιλιόμετρα, πλάτος 4,5 χιλιόμετρα και υψώνεται περί τα 60 μέτρα από την επιφάνεια του νερού. Μια τεράστια μάζα πάγου, στις αποχρώσεις του λευκού και του γαλάζιου. Θα τον ατενίσουμε από διάφορα παρατηρητήρια, με άλλη θέαση κάθε φορά και πάντα καλύτερη από την προηγούμενη… Καθώς θα τον παρατηρούμε να αργοκινείται θα αφουγκραζόμαστε τους τριγμούς του. Κάθε τόσο μεγάλα κομμάτια του σπάνε και κατρακυλούν στη λίμνη, δημιουργώντας μεγάλα κύματα. Η φύση στην πιο θορυβώδη μορφή της! Μοιάζει σαν ένας ζωντανός οργανισμός και όχι ένα ποτάμι από νεκρό πάγο. Εν συνεχεία θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Καλαφάτε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΦΑΤΕ – RUTA 40 – ΕΛ ΤΣΑΛΤΕΝ (ALL GLACIERS TOUR)

Αμέσως μετά το πρωινό μας,  θα ξεκινήσουμε με προορισμό την αργεντινή κωμόπολη Ελ Τσαλτέν. Θα έχουμε την ευκαιρία καθ’ οδόν θα απολαύσουμε πολλά υπέροχα τοπία της Παταγονίας.

Είναι ακριβώς αυτό το κομμάτι της διαδρομής που θα μας φέρει να ακολουθούμε για ένα κομμάτι της τη διάσημη Ruta 40, μία από τις διασημότερες οδικές διαδρομές στον κόσμο! Είναι ο μακρύτερος αυτοκινητόδρομος της Αργεντινής πο διασχίζει τη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη, σε μια απόσταση άνω των 5.000 χιλιομέτρων! Ενώ ξεκινά μάλιστα από το επίπεδο της θάλασσας, στο νότιο άκρο του, φτάνει μέχρι και σε υψόεμτρο 5.000 μέτρων, στην επαρχία της Σάλτα. Εμείς απολαμβάνουμε ένα τμήμα του στη σημερινή μας διαδρομή, σε ένα μάλιστα από τα πιο όμορφα και φωτογενή, καθώς κατευθυνόμαστε προς την Ελ Τσαλτέν!

Η Ελ Τσαλτέν, ιδρύθηκε μόλις το 1983 και βρίσκεται στους πρόποδες του εντυπωσιακού όρους Φιτζρόι – το όρος έλαβε αυτή την ονομασία προς τιμήν του βρετανού πρωτοπόρου μετεωρολόγου (εφευρέτης των ημερήσιων δελτίων καιρού) και καπετάνιου του θρυλικού Beagle. Στο δεύτερο ταξίδι του Beagle (1831-1836) στην Παταγονία επέβαινε ως προσκεκλημένος του Φιτζρόι και ο νεαρός τότε γεωλόγος, βιολόγος και φυσιοδίφης Καρόλος Δαρβίνος.

Παρότι η κωμόπολη άρχισε να εμφανίζεται στους χάρτες μετά το 2000, θεωρείται σήμερα η αργεντινική πρωτεύουσα της πεζοπορίας. Η φύση της περιοχής είναι εκπληκτική και υπάρχουν πολλά οργανωμένα μονοπάτια μικρά και μεγάλα τα οποία θεωρούνται φετίχ για τους απανταχού λάτρεις της πεζοπορίας.

Άλλη μια συγκλονιστική ημέρα η σημερινή, καθώς μας περιμένει μία ολοήμερη εκδρομή κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε παγετώνες και παγόβουνα. Θα πλεύσουμε στον βόρειο βραχίονα της λίμνης Αρχεντίνο όπου αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν θα φτάσουμε μέχρι τα όρια του παγετώνα Ουψάλα, από τους μεγαλύτερους της Νότιας Αμερικής. Πλέοντας στη συνέχεια στο Κανάλι Σπεγκατσίνι θα παρατηρήσουμε τους παγετώνες Σέκο και Σπεγκατσίνι, τον υψηλότερο στο Εθνικό Πάρκο στο οποίο βρισκόμαστε. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Ελ Τσαλτέν.

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΕΛ ΤΣΑΛΤΕΝ (ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΩΝ ΠΑΓΕΤΩΝΩΝ)

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη διασημότερη πεζοπορία που προσφέρει η Ελ Τσαλτέν, και μία από τις πιο συναρπαστικές στης Παταγονίας. Θα κάνουμε μια πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων για να ανακαλύψουμε τους καταρράκτες Τσορίγιο, ένα θαύμα της φύσης και να ανακαλύψουμε  μοναδικά τοπία, όπως τα βουνά που καπνίζουν στο όρος Φιτζρόι αναζητώντας περάσματα από Κόνδορες. Είναι σύμφωνα με τους πιο ψαγμένους οδηγούς εξερεύνησης της υφηλίου η Νο1 περιπατητική διαδρομή που έχει να προσφέρει η  Παταγονία της Αργεντινής. Θα εντυπωσιαστούμε από τα ηφαιστειακά βράχια θα δροσιστούμε από τον καθαρό αέρα και το εκτυφλωτικό χρώμα των λιμνών είναι μια εμπειρία που πρέπει να ζήσουμε! Το θέαμα της λιμνοθάλασσας και του απόκρημνου Φιτζρόι είναι πλέον όλο δικό μας! Η εμπειρία για αναζήτηση κόνδορων να περνούν επίσης δική μας.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Ελ Τσαλτέν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

14η ΗΜΕΡΑ: ΕΛ ΤΣΑΛΤΕΝ – ΚΑΛΑΦΑΤΕ (4x4 ΣΤΙΣ ΑΝΔΕΙΣ)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς από την Ελ Τσαλτέν για να επιστρέψουμε στο Καλαφάτε. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και αφού ξεκουραστούμε, ξεκινάμε το απόγευμα για μία δυναμική εμπειρία: βόλτα με 4x4 στο λεγόμενο «Μπαλκόνι του Καλαφάτε»! Θα έρθουμε λοιπόν στα ορεινά του Καλαφάτε για να ατενίσουμε την καλύτερη θέα στις παταγονικές Άνδεις: μία εκπληκτική 360ο θέαση της περιοχής με τις αλλεπάλληλες βουνοκορφές, τους παγετώνες, το πέρασμα Στόμα του Διαβόλου (το στενότερο πέρασμα της λίμνης της Αργεντινής), μέχρι την κορυφή του Φιτζ Ρόι, αν η καθαρότητα της ατμόσφαιρας το επιτρέψει. Αν μάλιστα είμαστε και λίγο τυχεροί, θα δούμε και τους κόνδορες των Άνδεων να σχίζουν με τα πελώρια φτερά τους τον ουρανό των Άνδεων…

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

15η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΛΑΦΑΤΕ – ΟΥΣΟΥΑΪΑ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΓΗΣ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη της Γης, το «τέλος του κόσμου» όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται. Είναι χτισμένη κατά μήκος της διώρυγας Beagle, που αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ Χιλής και Αργεντινής. Από το λιμάνι της ξεκινούν τα ταξίδια και οι επιστημονικές αποστολές για την παγωμένη ήπειρο, την Ανταρκτική. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Το απόγευμα ξεκινάμε για μία εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός (Tierra del Fuego), που θεμελιώθηκε το 1960 και έχει έκταση 63.000 εκτάρια. Είναι μια περιοχή με ποτάμια και δάση που εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά. Θα δούμε τα νησιά Ρεντόντα και Εστόρμπο, τη λίμνη Ρόκα, και θα φτάσουμε μέχρι τον κόλπο Λαπατάια, περνώντας από τα Νησιά των Κορμοράνων. Θα δούμε ακόμα και ένα φράγμα φτιαγμένο από… κάστορες! Στην ίδια τη Λαπατάια θα βρούμε ίχνη των αρχαίων ιθαγενών εποίκων που ζούσαν στην περιοχή, θα περπατήσουμε στην πεζογέφυρα και θα έχουμε χρόνο να τραβήξουμε φωτογραφίες εδώ στο λεγόμενο «τέλος του κόσμου».

Επιστροφή στην Ουσουάια, δείπνο και διανυκτέρευση.

16η ΗΜΕΡΑ: ΟΥΣΟΥΑΪΑ –– ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΩΡΥΓΑ BEAGLE – ΟΥΣΟΥΑΪΑ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

Πρωινή αναχώρηση για μία κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle, που σχηματίστηκε από τη διάβρωση των παγετώνων και φέρει το όνομα του πλοίου του Κάρολου Δαρβίνου με το οποίο το 1835 περιέπλευσε όλο το μήκος του πορθμού, θα ολοκληρώσει τις εικόνες μας από το υπέροχο αυτό ταξίδι.

Επιστροφή στην Ουσουάια και μετάβαση στο αεροδρόμιο με προορισμό το Μπουένος Άιρες, την ατμοσφαιρική πρωτεύουσα της Αργεντινής. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στο Μπουένος Άιρες.

 

17η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

18η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5290 € 950 €
Twin Room 5290 € 950 €
Triple Room 5290 € 950 €
Single Room 6480 € 950 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5390 € 950 €
Twin Room 5390 € 950 €
Triple Room 5390 € 950 €
Single Room 6640 € 950 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5570 € 950 €
Twin Room 5570 € 950 €
Triple Room 5570 € 950 €
Single Room 6820 € 950 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5470 € 950 €
Twin Room 5470 € 950 €
Triple Room 5470 € 950 €
Single Room 6660 € 950 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6490 € 0 €
Twin Room 6490 € 0 €
Triple Room 6490 € 0 €
Single Room 7680 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6590 € 0 €
Twin Room 6590 € 0 €
Triple Room 6590 € 0 €
Single Room 7840 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

   

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

AF 1533

22/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:35 

17:10

AF 228

22/12/2021

ΠΑΡΙΣΙ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

23:40 

09:30+1

KL 702

07/01/2022

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

12:35 

05:40+1

KL 1575

08/01/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

12:25 

16:35

 

       

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

KL 1576

22/02/2022

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

17:20 

20:00

KL 701

22/02/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ

21:20 

06:55+1

AF 229

10/03/2022

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ – ΠΑΡΙΣΙ

14:30 

07:40+1

AF 1532

11/03/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:25 

13:40

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
 • Ξενοδοχεία 4*sup., 5*.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός του Μπουένος Άιρες όπου η διαμονή είναι με πρωινό). Δείπνο παραμονής Χριστουγέννων στις 24/12 και δείπνο παραμονής Πρωτοχρονιάς στις 31/12.
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Εκδρομή στο Παγετώνα Περίτο Μορένο και στο Καλαφάτε και στον Παγετώνα Ουψάλα, το μεγαλύτερο της Νότιας Αμερικής.
 • Διαδρομή με 4x4 στο Καλαφάτε.
 • Εκδρομή στη Διώρυγα Beagle.
 • Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων (Ελ Τσαλτέν)
 • Επίσκεψη στη Χερσόνησο Βαλντές και βαρκάδα.
 • Επίσκεψη στην Πούντα Τόμπο και περπάτημα στα μονοπάτια των πιγκουίνων.
 • Πλεύση στο αρχιπέλαγος της Γης του Πυρός.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός.
 • Βαρκάδα στις λίμνες των Άνδεων στο Μπαριλότσε.
 • Διάσχιση τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ruta 40.
 • Οδική διαδρομή από το Πουέρτο Μαδρίν στο Μπαριλότσε με ειδικό πούλμαν με καθίσματα που μετατρέπονται σε κρεβάτια.
 • Βραδιά με tango show.
 • Κρουαζιέρα στο Δέλτα του Τίγκρε.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Ταξιδιωτικός Οδηγός Versus στα Ελληνικά

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Τοπικοί φόροι αεροδρομίων και λιμένων (καταβάλλονται επιτόπου): 30 USD.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Τοπικοί φόροι αεροδρομίων και λιμένων (καταβάλλονται επιτόπου): 30 USD.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 950 €.
 • Τοπικοί φόροι αεροδρομίων και λιμένων (καταβάλλονται επιτόπου): 30 USD.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Γιατί Παταγονία με το Versus travel

Ξεκαθαρίζουμε ότι αυτό το ταξίδι είναι ιδιαίτερο και απαιτητικό, προϋποθέτει άρτια οργάνωση, βαθιά γνώση και μεγάλη εμπειρία, είναι ένα ταξίδι που το κάνεις μία φορά στη ζωή σου και θέλεις να απολαύσεις την κάθε στιγμή του χωρίς περιττές διαδρομές και άσκοπη σπατάλη ενέργειας. Όλα αυτά λοιπόν μόνο το Versus Travel μπορεί να τα εγγυηθεί, χάρη στην πολύχρονη εμπειρία και τη σε βάθος γνώση της Λατινικής Αμερικής, της Παταγονίας και της Γης του Πυρός.

Εδώ όμως το Versus Travel αποφασίζει να ανεβάσει τον πήχη πολύ παραπάνω... Οργανώνει μία μοναδική και πολύ πρωτοποριακή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα εξερεύνηση στα πραγματικά απάτητα μονοπάτια της Παταγονίας. Δηλαδή δεν διασχίζουμε απλώς την Παταγονία για να δούμε βιαστικά τους παγετώνες μέχρι να φτάσουμε στη Γη του Πυρός. Αντίθετα, διανυκτερεύουμε σε πόλεις-σταθμούς όπως στο Ελ Τσάλτέν για αληθινή πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων απολαμβάνοντας απίθανα τοπία που διασχίζουν κόνδορες. Επίσης διανυκτερεύουμε στο Καλαφάτε για να μαγευτούμε από τον παγετώνα Περίτο Μορένο και στο Πουέρτο Μαδρίν για να γνωρίσουμε την απίστευτη άγρια ζωή στη χερσόνησο Βαλντές.

Όταν λέμε λοιπόν ότι ακολουθούμε τα βήματα των πρωτοπόρων εξερευνητών, όπως ο Μαγγελάνος, ο Φιτζρόι και ο Δαρβίνος το εννοούμε! Αυτό είναι ένα ταξίδι αληθινής και ενδελεχούς εξερεύνησης σε γνωστές και άγνωστες περιοχές της εσχατιάς του πλανήτη. Επιπλέον, θα ζήσουμε για αρχή και φινάλε, και το μεγαλείο μιας από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, του Μπουένος Άιρες.

Πρόκειται για μια εξονυχιστική επίσκεψη στην Παταγονία. Αφιερώνουμε όλες τις ημέρες στην «ακριβή» Παταγονία και όχι σε πρωτεύουσες της Νότιας Αμερικής για μείωση κόστους. Έτσι, λοιπόν, για να απολαύσετε τα θαύματα της φύσης αφιερώνουμε:

 • 3 διανυκτερεύσεις στο Πουέρτο Μαδρίν
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Μπαριλότσε
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Καλαφάτε
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Ελ Τσαλτέν
 • 1 διανυκτέρευση στην Ουσουάια
 • Στο Μπουένος Άιρες αφιερώνουμε 4 διανυκτερεύσεις (3+1) με ξεναγήσεις για να γνωρίσουμε την πόλη.
 • Σπάνιες πτήσεις για τα Χριστούγεννα με KLM & Air France.
 • Μόνο στο Versus Travel έξυπνη πτήση από το Καλαφάτε στην Ουσουάια, για να αποφύγουμε μεγάλες οδικές διαδρομές.

18+1 δυνατά σημεία που διαφοροποιούν το Versus Travel
και το συγκεκριμένο πρόγραμμα:

 1. Καθορισμένο κόστος από την Αθήνα. Το πρόγραμμά μας δεν έχει τίποτα προαιρετικό και περιλαμβάνει πλήθος εκδρομών που η κάθε μία τοπικά κοστίζει 70-200 €.
 2. Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός του Μπουένος Άιρες όπου η διαμονή είναι με πρωινό). Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής απολαμβάνουμε γεύμα με γνήσιο αργεντίνικο μπάρμπεκιου και δείπνο με tango show.
 3. Ξενοδοχεία 4* sup & 5*.
 4. Δύο διανυκτέρεύσεις στο ανεξερεύνητο εθνικό πάρκο Ελ Τσαλτέν για να κάνουμε μια αληθινή πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων, τη διασημότερη πεζοπορία που προσφέρει το Ελ Τσάλτέν και μία από τις πιο συναρπαστικές της Παταγονίας. Θα κάνουμε πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων για να ανακαλύψουμε τους καταρράκτες Τσορίγιο, ένα θαύμα της φύσης και να ανακαλύψουμε  μοναδικά τοπία, όπως τα βουνά που καπνίζουν στο όρος Φιτζρόι αναζητώντας περάσματα από κόνδορες. Είναι, σύμφωνα με τους πιο ψαγμένους οδηγούς εξερεύνησης της υφηλίου, η Νο1 περιπατητική διαδρομή που έχει να προσφέρει η  Παταγονία της Αργεντινής. Θα εντυπωσιαστούμε από τα ηφαιστειακά βράχια, θα δροσιστούμε από τον καθαρό αέρα ενώ το εκτυφλωτικό χρώμα των λιμνών είναι μία εμπειρία που πρέπει να ζήσουμε! Το θέαμα της λιμνοθάλασσας και του απόκρημνου Φιτζρόι είναι πλέον όλο δικό μας! Η εμπειρία για αναζήτηση κόνδορων να πετούν επίσης δική μας…
 5. Επίσκεψη και το σημαντικότερο διαμονή με τρεις διανυκτερεύσεις στο Πουέρτο Μαδρίν για να επισκεφθούμε με μοναδική άνεση χρόνου τη χερσόνησο Βαλντές, με την τεράστια βιοποικιλότητα, που δικαίως την κατατάσσει στα μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO!
 6. Απολαμβάνουμε σπάνια βαρκάδα στο Πούερτο Μαδρίν πλάι σε θαλάσσιους ελέφαντες, ακόμα μία σπάνια εμπειρία που θα σας προσφέρει μόνο το Versus.
 7. Γνωρίζουμε την πλούσια άγρια ζωή της Παταγονίας στην Πούντα Τόμπο και μαθαίνουμε τα πάντα γι’ αυτήν «από πρώτο χέρι»! Πώς; Περπατώντας στα μονοπάτια των πιγκουίνων μαζί με τους πιγκουίνους! Θα βρεθούμε σε μια αχανή έκταση όπου οι πιγκουίνοι και πολλοί ακόμα «εκπρόσωποι» της άγριας ζωής της Παταγονίας, ζουν ανενόχλητοι, και θα μπορέσουμε να τους πλησιάσουμε πολύ κοντά!
 8. Επίσκεψη της Αργεντίνικης Παταγονίας χωρίς περικοπές, με τους σημαντικότερους παγετώνες στο Καλαφάτε, στο οποίο έχουμε 3 διανυκτερεύσεις, όπου επισκεπτόμαστε σε διαφορετικές ημέρες τον παγετώνα Περίτο Μορένο (Perito Moreno Tour), όπως τον παγετώνα Ουψάλα (στο διάσημο All Glaciers Tour), που τοπικά στοιχίζουν 180-200 € και συνήθως παραλείπονται από τα προγράμματα.
 9. Απίστευτη εμπειρία με 4x4 στο Καλαφάτε, στο λεγόμενο «Μπαλκόνι των Άνδεων» απολαμβάνοντας παράλληλα συγκλονιστική πανοραμική θέα στις χιονισμένες βουνοκορφές των Άνδεων.
 10. Διανυκτερεύουμε στην Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη του κόσμου και επισκεπτόμαστε το εξωπραγματικό Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός.
 11. Πλέουμε στο αρχιπέλαγος της Γης του Πυρός, επισκεπτόμαστε τα νησιά της, παρακολουθούμε τους θαλάσσιους λέοντες και τους κορμοράνους και εξερευνούμε το ναυάγιο του Τιτανικού του Νότου που συνέβη το 1930.
 12. Κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle από την Ουσουάια.
 13. Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο της Γης του Πυρός. Ζούμε τη Γη του Πυρός σε όλο το μεγαλείο της, και ανακαλύπτουμε τα ευρήματα των προϊστορικών κατοίκων της και τα αγροτόσπιτα των πρώτων αποίκων.
 14. Διαμονή στην Κεντρική Παταγονία στο Μπαριλότσε, την «Ελβετία» της Νότιας Αμερικής από όπου εξερευνούμε τις εντυπωσιακές λίμνες.
 15. Βαρκάδα στις λίμνες των Άνδεων από το Μπαριλότσε, σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά τοπία της Νότιας Αμερικής. Η εμπειρία της διάσχισης των λιμνών είναι από τις κορυφαίες εμπειρίες του ταξιδιού μας.
 16. Διασχίζουμε ένα κομμάτι του φημισμένου αυτοκινητόδρομου Ruta 40, από το Καλαφάτε καθοδόν προς το Ελ Τσαλτέν. Η Ruta 40 είναι μία από τις πιο φημισμένες διαδρομές στον κόσμο, μια αληθινή περιπέτεια on the road!
 17. Κρουαζιέρα στο Δέλτα του Τίγκρε, από το Μπουένος Άιρες.
 18. Ξεχωριστή βραδιά με tango show για να δούμε από κοντά και να απολαύσουμε τον εθνικό χορό της Αργεντινής!

ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ

 1. Σπάνια οδική διαδρομή από το Πουέρτο Μαδρίν στο Μπαριλότσε με ειδικό πούλμαν με σούπερ άνετα καθίσματα που μετατρέποντα σε κρεβάτι, ειδικά σχεδιασμένα για παρόμοιες διαδρομές ώστε να μπορείτε και να να ξεκουράζεστε όποτε θέλετε! Πρόκειται για μία εξαιρετικά ακριβή διαδρομή, αξίας περίπου €300, (ακριβότερη και από αεροπορικό εισιτήριο) που ωστόσο συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα διότι θέλουμε να ζήσουμε την εμπειρία της διάσχισης της Παταγονίας και να δούμε όλα αυτά τα συγκλονιστικά τοπία της Παταγονίας!

 

Ο διαφορετικός κόσμος του Versus

Πως βλέπουμε το ταξίδι στην Παταγονία

 Αυτό το ταξίδι είναι μια εμπειρία ζωής. Είναι αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους ταξιδιώτες αναζητούν δυνατές συγκινήσεις, επιθυμούν να εξερευνήσουν απάτητα μέχρι στιγμής μέρη της Γης, κυνηγούν το μοναδικό και δεν συμβιβάζονται με τίποτε λιγότερο.

 Σε αυτό το ταξίδι ακολουθούμε τα βήματα του πορτογάλου εξερευνητή Φερδινάνδου Μαγγελάνου, του βρετανού αριστοκράτη και πρώτου μετεωρολόγου  Ρόμπερτ Φιτζρόι και… ναι, του Καρόλου Δαρβίνου, στα νεανικά του χρόνια. Φτάνουμε μέχρι το νοτιότερο άκρο του κόσμου πριν την Ανταρκτική εκεί όπου κείται το ναυάγιο του Τιτανικού του Νότου! Αυτό το ταξίδι είναι ένα εκπληκτικό πανόραμα των θαυμάτων της φύσης και των ανακαλύψεων του ανθρώπου. Η φύση βάζει τα τοπία – τις τιρκουάζ λιμνοθάλασσες με τους εκθαμβωτικούς παγετώνες, τα μαγγελανικά δάση με την ανεπανάληπτη χλωρίδα και πανίδα, τους ηφαιστειακούς καταρράκτες, τα ξυραφωτά βράχια που σχηματίζουν πύργους…

Και ο άνθρωπος βάζει την επιστήμη, την αρχιτεκτονική, την τέχνη, την πρόοδο. Ο Μαγγελάνος ανακάλυψε τη Χιλή, την Παταγονία, τη Γη του Πυρός, πέρασε από τα νερά της Ανταρκτικής, αυτός έκανε την αρχή. Πάνω στις δικές του ανακαλύψεις δημιουργήθηκε ένας ολόκληρος πολιτισμός και μια καινούργια Γη. Ο Φιτζρόι, εξερευνώντας το παγωμένο κλίμα της Παταγονίας με τις εντυπωσιακές εναλλαγές όρισε αυτό που όλοι γνωρίζουμε σήμερα ως «ημερήσια πρόβλεψη καιρού».

Ο Δαρβίνος, παρακολουθώντας τα ενδημικά είδη μέσα στα δάση της Παταγονίας και της Γης του Πυρός άρχισε να συλλαμβάνει την περίφημη θεωρία του περί της εξέλιξης των ειδών… Εμείς λοιπόν σε αυτό το ταξίδι ακολουθούμε τα βήματα αυτών των πρωτοπόρων. Για να οδηγηθούμε στις δικές μας προσωπικές ανακαλύψεις.

Highlights

Μόνο στο VERSUS

Παγετώνας Ουψάλα

Ο παγετώνας αυτός είναι ο μεγαλύτερος της Νότιας Αμερικής. Έχει μήκος 60 χλμ., πλάτος 10 χλμ. και ύψος 60-120 μ. Το θέαμα απλώς… θα σας κόψει την ανάσα…

Μπαριλότσε

Το Σαν Κάρλος ντε Μπαριλότσε βρίσκεται στην Κεντρική Παταγονία στους πρόποδες των Aνδεων, δίπλα σε μια πανέμορφη λίμνη και περιβάλλεται από μεγαλοπρεπή βουνά. Η μοναδική φυσική ομορφιά του τοπίου πραγματικά θα σας μαγέψει!

Παγετώνας Περίτο Μορένο

Ο παγετώνας Περίτο Μορένο έχει χαρακτηριστεί ως «το 8ο θαύμα του κόσμου». Βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο De los Glaciares, που έχει καταχωριστεί στον κατάλογο της Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO. Ο παγετώνας σχηματίζεται σε μια χαράδρα των Ανδεων. Έχει μήκος 35 χλμ., πλάτος 4,5 χλμ. και υψώνεται περί τα 60 μ. από την επιφάνεια του νερού.

Κρουαζιέρα στη Διώρυγα Beagle

Η Διώρυγα Beagle σχηματίστηκε από τη διάβρωση των παγετώνων και φέρει το όνομα του πλοίου του Κάρολου Δαρβίνου, με το οποίο το 1835 περιέπλευσε όλο το μήκος του πορθμού.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Βαρκάδα στο Πουέρτο Μαδρίν πλάι σε θαλάσσιους ελέφαντες
 • Δύο διανυκτερεύσεις στο ανεξερεύνητο Ελ Τσαλντέν για να κάνουμε μια αληθινή πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων. 
 • Βαρκάδα στις λίμνες των Άνδεων στο Μπαριλότσε.
 • Επίσκεψη στη Γη του Πυρός και βαρκάδα στη διώρυγα Beagle..

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Απρίλιος 2022

Αναχωρήσεις

22/2Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ανεξερεύνητη Παταγονία - χερσόνησος Βαλντές, Μπαριλότσε, λίμνες Άνδεων, Ruta 40, Γη του Πυρός | Χριστούγεννα 2021 - Φεβρουάριος 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info