Οι κρυμμένες ομορφιές της Μακεδονίας με έδρα την Θεσσαλονίκη | Φεβρουάριος - Μάρτιος 2022

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 339€

Μόνο Στο Versus

Το ταξίδι πραγματοποιείται σε μικρές ταξιδιωτικές ομάδες – 

Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, εκτός αν είστε οικογένεια.
 
 • Το Versus εξασφάλισε για εσάς διαμονή 4 διανυκτερεύσεων στο Capsis Hotel 4* στη Θεσσαλονίκη, με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
 • Επίσκεψη στο ιστορικό Οχυρό Ρούπελ, έναν χώρο-μνημείο αυτοθυσίας κατά του ναζισμού.
 • Κέρασμα Versus Travel: το παραδοσιακό καζάν ντιπί στη Λίμνη Κερκίνη: το Versus Travel, θα προσφέρει αυτό το ιδιαίτερο γλύκισμα με το βουβαλίσιο γάλα, στον Λιθότοπο, στο ξενοδοχείο «Ερωδιός»!
 • Επίσκεψη στα γραφικά ’νω Πορόια! Το χωριό-στολίδι του όρους Μπέλλες.
 • Λιμναίος Οικισμός Δοϊράνης: Η «συνοριακή» λίμνη (σύνορα Ελλάδας - πρώην Γιουγκοσλαβίας)! Μία πολύ όμορφη λίμνη, ένα στολίδι της φύσης!
 • Χίλια Δέντρα: Στην ελληνική πλευρά της Δοϊράνης βρίσκεται το Δάσος των Μουριών, έκτασης περίπου 590 στρεμμάτων. Δάσος σπάνιο, με υπεραιωνόβιες βελανιδιές που έχει χαρακτηριςτεί Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης, με την προσωνυμία «Χίλια Δέντρα» και περιλαμβάνεται, μαζί με ένα μικρό τμήμα της λίμνης, στις προτεινόμενες προς ένταξη περιοχές στο Δίκτυο Φύση 2000.
 • Σπήλαιο Αγ. Γεωργίου Κιλκίς: Στους πρόποδες του Λόφου του Αγίου Γεωργίου. Ιδιαιτερότητά του, που είναι αιτία διάδοσης της φήμης του και εκτός ελληνικών συνόρων, είναι ότι το Σπήλαιο Αγίου Γεωργίου ενδείκνυται από ιατρικής πλευράς, καθώς είναι κατάλληλο για θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων.
 • Λουτρά Πόζαρ Αλμωπίας: Πισίνες, σπήλαια, καταρράκτες! Μαγευτικός ο χώρος, δίκαια η περιοχή έχει ανακηρυχθεί σπηλαιοπάρκο και είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα.
 • Προσφορά: Το Versus Travel θα προσφέρει δωρεάν είσοδο στον καταρράκτη για μπάνιο!
 • Λιτόχωρο Κατερίνης: Μια επίσκεψη στη  σκιά του μυθικού Ολύμπου, στο λατρευτικό κέντρο των Μουσών, χτισμένο στη χαράδρα του ποταμού Ενιπέα. Εδώ είναι η γειτονιά των ναυτικών (ή Τσίντζα, το Μπαΐρι), όπου βρίσκονται τα περισσότερα νεοκλασικά καπετανόσπιτα, που εντυπωσιάζουν!
 • Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου: Δημιουργήθηκε για την ανάδειξη της σημαντικής ναυτικής παράδοσης της περιοχής, εκθέτοντας όλη την γκάμα της ξυλοναυπηγικής ιστορίας της Ελλάδος από τη Μινωική Εποχή! Το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου (λόγω της ιδιομορφίας του) ως μουσείο κυρίως Εμπορικής Ναυτιλίας, παρέχει στους επισκέπτες του δωρεάν ξενάγηση από βετεράνους ναυτικούς (καπεταναίοι – ασυρματιστές – μηχανικοί Ε.Ν.), όλοι τους απόμαχοι του κύματος με 20 και 30 χρόνια υπηρεσίας στη θάλασσα!

1η Ημέρα: Αθήνα – Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά – Νάουσα – Βέροια – Θεσσαλονίκη

Αναχωρούμε από Αθήνα και μέσω Τεμπών θα φτάσουμε στην Καστανιά Ημαθίας, στις πλαγιές του κατάφυτου Βερ-μίου και στην Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά. Θα συνε-χίσουμε για την ηρωική πόλη της Νάουσας, μία από τις πιο ιστορικές και όμορφες πόλεις της Ελλάδας. Λίγο έξω από την πόλη θα βρούμε έναν επίγειο παράδεισο, το άλσος του Αγίου Νικολάου, μια όμορφη και καταπράσινη τοποθεσία που μας περιμένει να τη «γευτούμε». Υπεραιωνόβια πλατά-νια, ξύλινες γέφυρες, λιθόστρωτα δρομάκια, περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές, αθλητικές εγκαταστάσεις, δια-μορφωμένοι χώροι για ψάρεμα πέστροφας και ο ποταμός Αραπίτσα να κυλάει ανάμεσα. Ένας πνεύμονας πράσινου που μας προσκαλεί να αναπνεύσουμε τον καθαρό αέρα που τόσο μας λείπει στις μεγάλες πόλεις. Εκεί μπορούμε να απολαύσουμε τη σπεσιαλιτέ της περιοχής, πέστροφα ψητή στα κάρβουνα. 
Η Σχολή του Αριστοτέλη στη Νάουσα είναι ένα από τα ση-μαντικότερα αξιοθέατά της. Η σχολή ιδρύθηκε στο Νυμφαίο (ιερό αφιερωμένο στις Νύμφες των νερών).  Στη Σχολή του Αριστοτέλη παρέμεινε ο Μέγας Αλέξανδρος για περίπου δύο χρόνια. Πολύ κοντά στη Σχολή του Αριστοτέλη βρίσκε-ται σήμερα το Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Αριστοτέλους. Ο επισκέπτης του πολιτιστικού κέντρου μπορεί να ενημερωθεί για την ιστορία της Σχολής Αριστοτέλους και τον αρχαιο-λογικό χώρο, μέσα από το διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό. Το 1822 στο Ολοκαύτωμα της Νάουσας, αρκετές γυναίκες της πόλης προτιμούν να πέσουν μαζί με τα παιδιά τους στο ποτάμι της Αραπίτσας, παρά στα χέρια των Τούρ-κων. Η πόλη της Νάουσας, σύμφωνα με βασιλικό διάταγμα του 1955, έχει τον τίτλο «ηρωική πόλη». Στο σημείο της θυσί-ας των γυναικών, δίπλα στο ποτάμι της Αραπίτσας, υπάρ-χει το χαρακτηριστικό μνημείο. 
Επόμενος σταθμός της σημερινής ημέρας είναι η Βέροια. Ζωντανή, γοητευτική και δυναμική, η Βέροια ζει και ανασαί-νει το σήμερα, διαφυλάσσοντας σαν πολύτιμο θησαυρό την πολιτιστική κληρονομιά της. Στην Πλατεία Ελιάς µε το σιντριβάνι, τα παρτέρια µε τα λουλούδια, την απίστευτη θέα και τον Πολυχώρο Ελιά χτυπάει η «καρδιά» της. Μια πλατεία γεμάτη αναμνήσεις... Θα ανακαλύψουμε την ιδιαίτερη γοη-τεία αυτής της όμορφης πόλης και θα δοκιμάσουμε το κο-ρυφαίο ρεβανί της! Συνήθως, το σερβίρουν μαζί µε µια µπάλα παγωτό βανίλια. Εκεί, λοιπόν, και εμείς θα σας κερά-σουμε για να σας γλυκάνουμε! Άφιξη στη Θεσσαλονίκη, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Γουμένισσα – Καστανερή – Μεγάλα Λιβάδια – Αρχάγγελος – Λουτρά Πόζαρ – Θεσσαλονίκη

Πλούσιο μπουφέ πρωινό και ξεκινάμε για τους νομούς Κιλκίς και Πέλλας, σε μια ευλογημένη από τη φύση πλαγιά του ό-ρους Πάικο, με βλάστηση και πηγαία νερά. Εκεί μας περιμένει η Γουμένισσα,  ο «τόπος του Ηγουμένου». Οι πρώτοι οικιστι-κοί πυρήνες δημιουργήθηκαν στην περιοχή γύρω από το Μοναστήρι της Παναγίας τα τελευταία χρόνια της Βυζαντι-νής Αυτοκρατορίας, επί Παλαιολόγων. Οι κάτοικοι καταπιά-στηκαν με επιτυχία με τη σηροτροφία, την αμπελουργία και την οινοποιία. Η πλατεία με τα πλατάνια και τη χαρακτηριστι-κή κρήνη που έχτισαν Γάλλοι στρατιώτες θυμίζει τις εποχές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου όταν η περιοχή ήταν το επίκε-ντρο σκληρών συγκρούσεων. Θα αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας για μια βόλτα στα σοκάκια της πόλης και για να επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο (είσοδος ελεύθε-ρη). Ακολουθεί μια πολύ όμορφη ορεινή διαδρομή προς  το  χωριό Καστανερή σε υψόμετρο 800. Το χωριό δημιουργήθηκε πριν από 300 χρόνια από κτηνοτρόφους και φυγόδικους που αναζήτησαν εδώ, σε τούτη την απόκρημνη πλαγιά του Πάικου, την ελευθερία τους. Τα περισσότερα σπίτια του χωριού είναι  καλοδιατηρημένα, ενώ εντύπωση προκαλεί η άφθονη χρήση της πέτρας και του ξύλου, που θυμίζει τη ζαγορίτικη τεχνική.  Γύρω από το χωριό απλώνεται ένα υπέροχο δάσος από καστανιές και οξιές. 
Συνεχίζοντας τον δρόμο μας θα οδηγηθούμε στο απομο-νωμένο χωριό Μεγάλα Λιβάδια που βρίσκεται σε ύψος 1200 μ., σε εκτεταμένο οροπέδιο. Ο οικισμός δημιουργήθηκε στα μέσα του 18ου αιώνα από βλαχόφωνους Έλληνες που εγκα-ταστάθηκαν εδώ. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας για το κεφαλοχώρι Αρχάγγελος στον νομό Πέλλας, με τη μονή του Αρχάγγελου Μιχαήλ με αξιόλογες τοιχογραφίες και την εικό-να του Αρχάγγελου να χρονολογείται από το 1862. 
Συνεχίζοντας φτάνουμε στα Λουτρά Πόζαρ, με τους καταρ-ράκτες και τα θερμά λουτρά σε υπαίθριο περιβάλλον, ένα σκηνικό πραγματικά εντυπωσιακό όσο και αναζωογονητι-κό.  Και επειδή το Versus πάντα φροντίζεις τους ταξιδιώτες του, θα προσφέρει δωρεάν είσοδο στον καταρράκτη για μπάνιο! Κατόπιν επιστρέφουμε στη Θεσσαλονίκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Ο οικισμός δημιουργήθηκε στα μέσα του 18ου αιώνα από βλαχόφωνους Έλληνες που εγκαταστάθηκαν εδώ. Θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας για το κεφαλοχώρι τον Αρχάγγελο στο νομό Πέλλας. Με την μονή του Αρχάγγελου Μιχαήλ με αξιόλογες τοιχογραφίες και την εικόνα του Αρχάγγελου να χρονολογείται από το 1862. Κατεβαίνοντας πιο νότια θα φτάσουμε στην Αξιούπολη και από εκεί θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη – Ανω Πορόια – Θεσσαλονίκη

Πρωινό, και σήμερα θα βρεθούμε στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, φτάνοντας στον Προμαχώνα και στο ιστορικό Οχυρό Ρούπελ. Εδώ δόθηκαν ηρωικές μάχες κατά της ναζιστικής εισβολής. Θα ξεναγηθούμε μέσα στο οχυρό από τους αξιωματικούς του Στρατού και θα μάθουμε για την ιστορία του. Στη συνέχεια, κάνουμε στάση στη λίμνη Κερκίνη. Η λίμνη μάς περιμένει να τη θαυμάσουμε, να ενημερωθούμε, να ξεναγηθούμε και να κάνουμε μια υπέροχη βαρκά-δα στα ήρεμα νερά της. Συνεχίζουμε για τα Άνω Πορόια, όπου θα έχουμε χρόνο για φαγητό. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε νερο-βούβαλο, τοπική σπεσιαλιτέ, που το κρέας του θεωρείται το καλύτερο. Τα συγκεκριμένα ζώα εκτρέφονται σε φάρμες στη λίμνη. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Λίμνη Δοϊράνη – Λιμναίος οικισμός Δοϊράνης & Μουσείο Δοϊράνης – Χίλια Δέντρα – Σπήλαιο Αγ. Γεωργίου – Κιλκίς – Θεσσαλονίκη

Πλούσιο πρωινό. Μπορεί να μην είναι τόσο διάσημη όσο η γειτονική τεχνητή λίμνη Κερκίνη, όμως η Δοϊράνη τραβά την προσοχή με τη φυσική ομορφιά της. Στις όχθες της θα ανακαλύψουμε σιωπηλά χωριά, πανάρχαια δάση, γοητευτικά τοπία - έναν τόπο ανεπιτήδευτο και αυθεντικό, παλιό όσο ο χρόνος... Η λίμνη «ακουμπά» πάνω στη συνοριακή γραμμή Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας και είναι μία από τις ομορφότερες λίμνες του ελληνικού Βορρά. Στα νερά της έχουν εντοπιστεί περί τα 18 είδη ψαριών, ενώ εδώ φωλιάζουν ή αναζητούν προσωρινό καταφύγιο 36 σπάνια είδη ορνιθοπανίδας.  Το μοναδικό παρόχθιο χωριό στην ελληνική πλευρά της Δοϊράνης είναι ο ομώνυμος οικισμός.  Πιο πέρα το δάσος, τα «Χίλια Δέντρα», έχει χαρακτηριστεί «Μνημείο της Φύσης», ενώ μαζί με την παραλίμνια ζώνη έχει ενταχθεί στο Δίκτυο «Natura 2000». Στο χωριό Δοϊράνη υπάρχει μουσείο όπου στεγάζονται εκθέματα, τα οποία αναδεικνύουν την ιστορία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον της περιοχής. Σε ύψωμα πάνω από το χωριό Δοϊράνη βρίσκεται το Συμμαχικό Μνημείο πεσόντων του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 
Το σπήλαιο του Αγίου Γεωργίου στο Κιλκίς είναι ο επόμενος σταθμός της εκδρομής μας. Ανακαλύφθηκε τυχαία το 1925 και από το 1986 άνοιξε τις πύλες του για το κοινό. Παρουσιάζει μεγάλο παλαιοντολογικό ενδιαφέρον, αλλά η μεγαλύτερη ιδιαιτερότητά του είναι ότι το σπήλαιο ενδείκνυται για θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων. Θα συνεχίσουμε για να γνωρίσουμε την πόλη του Κιλκίς και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Θεσσαλονίκη – Λιτόχωρο & Ναυτικό Μουσείο – Πριόνια – Αθήνα

 
Μετά το πρωινό ξεκινάμε την κάθοδό μας στην Αθήνα, αλλά πρώτα θα επισκεφτούμε το Λιτόχωρο. Διάσημο για την τοποθεσία του, στους πρόποδες του Ολύμπου, του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας, με τον εντυπωσιακό ορεινό όγκο να δεσπόζει πάνω από τα σπίτια του και παράλληλα μόλις 5χλμ. από τη θάλασσα. Η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων, καθώς εκεί υπήρχε από την αρχαιότητα λατρευτικό κέντρο των Μουσών, ενώ η σημερινή πόλη λέγεται ότι άρχισε να δημιουργείται τον 14ο αιώνα. Στο Λιτόχωρο θα δούμε παλιά πέτρινα σπίτια και «καπετανόσπιτα» -που μαρτυρούν το παρελθόν των κατοίκων με τη θάλασσα- στενά σοκάκια στον παλιό παραδοσιακό οικισμό, αιωνόβια πλατάνια και πολλές μικρές πλατείες. Μπορούμε να επισκεφτούμε το Ναυτικό Μουσείο. Θα συνεχίσουμε μια μαγευτική διαδρομή μέσα στα έλατα για να φτάσουμε μέχρι τα Πριόνια, στα 1.100 μ.. Πορεία επιστροφής στην Αθήνα με τις ωραιότερες εντυπώσεις.
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 339 € 0 €
Twin Room 339 € 0 €
Single Room 467 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 339 € 0 €
Twin Room 339 € 0 €
Single Room 467 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 339 € 0 €
Twin Room 339 € 0 €
Single Room 467 € 0 €

Περιλαμβάνονται

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο Capsis Hotel 4* στη Θεσσαλονίκη.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Επίσκεψη στο Κέντρο Πληροφόρησης Υγρότοπου Κερκίνης, του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης (στο χωριό Κερκίνη), με ενημέρωση για το Εθνικό Πάρκο
 • Ξενάγηση στον Υδροβιότοπο Κερκίνης με τοπικό φύλακα - ξεναγό.
 • Βαρκάδα με πλάβα στην Κερκίνη.
 • Λοιπές εκδρομές-περιηγήσεις, ως αναφέρονται στο πρόγραμμα και στην ενότητα «Διαφορετικότητα Versus»
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
 • Τσάντα, στυλό, luggage tag Versus, ενημερωτικό εκδρομής, sudoku
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξιδιώτες μέχρι 75 ετών.
 • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων & μουσεία,
  εκτός αν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.
 • Προσωπικά έξοδα
 • Γεύματα
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων (πέραν των αναφερομένων)
 • Φόρος διαμονής

 

ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

 

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Το ταξίδι πραγματοποιείται σε μικρές ταξιδιωτικές ομάδες – 

Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, εκτός αν είστε οικογένεια.
 
 • Το Versus εξασφάλισε για εσάς διαμονή 4 διανυκτερεύσεων στο Capsis Hotel 4* στη Θεσσαλονίκη, με ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο).
 • Επίσκεψη στο ιστορικό Οχυρό Ρούπελ, έναν χώρο-μνημείο αυτοθυσίας κατά του ναζισμού.
 • Κέρασμα Versus Travel: το παραδοσιακό καζάν ντιπί στη Λίμνη Κερκίνη: το Versus Travel, θα προσφέρει αυτό το ιδιαίτερο γλύκισμα με το βουβαλίσιο γάλα, στον Λιθότοπο, στο ξενοδοχείο «Ερωδιός»!
 • Επίσκεψη στα γραφικά ’νω Πορόια! Το χωριό-στολίδι του όρους Μπέλλες.
 • Λιμναίος Οικισμός Δοϊράνης: Η «συνοριακή» λίμνη (σύνορα Ελλάδας - πρώην Γιουγκοσλαβίας)! Μία πολύ όμορφη λίμνη, ένα στολίδι της φύσης!
 • Χίλια Δέντρα: Στην ελληνική πλευρά της Δοϊράνης βρίσκεται το Δάσος των Μουριών, έκτασης περίπου 590 στρεμμάτων. Δάσος σπάνιο, με υπεραιωνόβιες βελανιδιές που έχει χαρακτηριςτεί Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης, με την προσωνυμία «Χίλια Δέντρα» και περιλαμβάνεται, μαζί με ένα μικρό τμήμα της λίμνης, στις προτεινόμενες προς ένταξη περιοχές στο Δίκτυο Φύση 2000.
 • Σπήλαιο Αγ. Γεωργίου Κιλκίς: Στους πρόποδες του Λόφου του Αγίου Γεωργίου. Ιδιαιτερότητά του, που είναι αιτία διάδοσης της φήμης του και εκτός ελληνικών συνόρων, είναι ότι το Σπήλαιο Αγίου Γεωργίου ενδείκνυται από ιατρικής πλευράς, καθώς είναι κατάλληλο για θεραπεία αναπνευστικών παθήσεων.
 • Λουτρά Πόζαρ Αλμωπίας: Πισίνες, σπήλαια, καταρράκτες! Μαγευτικός ο χώρος, δίκαια η περιοχή έχει ανακηρυχθεί σπηλαιοπάρκο και είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα.
 • Προσφορά: Το Versus Travel θα προσφέρει δωρεάν είσοδο στον καταρράκτη για μπάνιο!
 • Λιτόχωρο Κατερίνης: Μια επίσκεψη στη  σκιά του μυθικού Ολύμπου, στο λατρευτικό κέντρο των Μουσών, χτισμένο στη χαράδρα του ποταμού Ενιπέα. Εδώ είναι η γειτονιά των ναυτικών (ή Τσίντζα, το Μπαΐρι), όπου βρίσκονται τα περισσότερα νεοκλασικά καπετανόσπιτα, που εντυπωσιάζουν!
 • Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου: Δημιουργήθηκε για την ανάδειξη της σημαντικής ναυτικής παράδοσης της περιοχής, εκθέτοντας όλη την γκάμα της ξυλοναυπηγικής ιστορίας της Ελλάδος από τη Μινωική Εποχή! Το Ναυτικό Μουσείο Λιτοχώρου (λόγω της ιδιομορφίας του) ως μουσείο κυρίως Εμπορικής Ναυτιλίας, παρέχει στους επισκέπτες του δωρεάν ξενάγηση από βετεράνους ναυτικούς (καπεταναίοι – ασυρματιστές – μηχανικοί Ε.Ν.), όλοι τους απόμαχοι του κύματος με 20 και 30 χρόνια υπηρεσίας στη θάλασσα!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο CAPSIS 4* στη Θεσσαλονίκη
 • Επίσκεψη στο ιστορικό Οχυρό Ρούπελ, έναν χώρο-μνημείο.
 • Επίσκεψη στις «δίδυμες» λίμνες Δοϊράνη και Κερκίνη.
 • Χαλάρωση και αναζωογόνηση στα Λουτρά Πόζαρ!

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Απρίλιος 2022

Αναχωρήσεις

10/2, 3/3, 23/3Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Οι κρυμμένες ομορφιές της Μακεδονίας με έδρα την Θεσσαλονίκη | Φεβρουάριος - Μάρτιος 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info