Κρυμμένες ομορφιές της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, Μετέωρα | Φεβρουάριος - Μάρτιοσ 2022

Διάρκεια: 4,5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 289€

Ταυτότητα ταξιδιού

Μετέωρα: Το πέτρινο δάσος

Αιώνες τώρα το γιγαντιαίο πέτρινο σύμπλεγμα 800 και πλέον σκοτεινόχρωμων βράχων αποτελεί όχι μόνο τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς αλλά και ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία της Ορθοδοξίας. Εδώ η απεραντοσύνη της φύσης και η πνευματικότητα συνδιαλέγονται με τρόπο μοναδικό, αποκαλύπτοντας το μεγαλείο τους στους χιλιάδες επισκέπτες που συρρέουν από κάθε γωνιά της γης.

Από τις τριάντα μονές που μαρτυρούνται μέσα από τα ιστορικά στοιχεία λειτουργούν μόνον έξι σήμερα. Πολλά μικρότερα μοναστήρια, τα περισσότερα από τα οποία ιδρύθηκαν τον 14ο αιώνα, είναι εγκαταλειμμένα, ωστόσο ο απόηχος της βαθιάς θρησκευτικότητας που αποπνέουν παραμένει ολοζώντανος, θυμίζοντας το μεγαλείο παλαιότερων εποχών.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ταξίδι όχι μόνο στα Μετέωρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της πανέμορφης Θεσσαλίας και της Ηπείρου, αλλά και στην περιοχή των Γρεβενών στη Μακεδονία.

 

Μόνο Στο Versus

 • Διαμονή στο νεόκτιστο (2015) και πολυτελές Grand Meteora Hotel 4* , στο Καστράκι, χωριό «φωλιασμένο» στους ιερούς βράχους .
 • Ένα ταξίδι όχι μόνο στα Μετέωρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της πανέμορφης Θεσσαλίας και της Ηπείρου, αλλά και στην περιοχή των Γρεβενών στη Μακεδονία.
 • Επίσκεψη στη φωτογενή Νεράιδα, η άλλοτε Σπινάσα των ελάτων, με απεριόριστη θέα στη λίμνη Πλαστήρα, την τεχνητή λίμνη με τη μαγική ομορφιά που την κάνουν ακόμη ομορφότερη οι ορεινοί όγκοι των Αγράφων που την περιβάλλουν.
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Μηλιά Γρεβενών, μοναδικό στο είδος του, που φιλοξενεί μεταξύ άλλων και τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες μαμούθ στον κόσμο.
 • Επίσκεψη στο Φράγμα, την υλοποίηση της ιδέας του Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, αλλά και στην πλαζ Λαμπερού, με τοπικά προϊόντα του Συνεταιρισμού Γυναικών Λίμνης Πλαστήρα.
 • Στην περιοχή παράγεται και το διάσημο κόκκινο κρασί « Μαύρος Μεσενικόλας», Ονομασία Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (ΟΠΑΠ)
 • Επίσκεψη στο Νιοχώρι, στην πλαγιά πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα!
 • Οδοιπορικό στα Μετέωρα! Η μοναστική παράδοση, το διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της ανθρωπότητας που εκτός από το δέος που προκαλεί, αποτελεί και μοναδικό σκηνικό πολλών κινηματογραφικών ταινιών - αναφέρουμε το « Για τα μάτια σου μόνο» με τον Τζέιμς Μποντ να σκαρφαλώνει σ’ ένα από τα έξι εναπομείναντα μοναστήρια, εκείνο του Αγίου Βαρλαάμ! Ταινία που άφησε εποχή!
 • Στην περιοχή βρίσκεται η μεγαλύτερη αποικία του σπάνιου πουλιού Ασπροπάρη στην Ελλάδα!
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών: Δύο μουσεία που στεγάζονται σε έναν χώρο περίπου 1100 τ.μ.! Μια πανέμορφη ξενάγηση(ατομικά έξοδα).
 • Ελληνική γαστρονομία στο εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων «Μήλιος» στο Καστράκι! Θα γευτούμε αλλά και θα δούμε πώς παρασκευάζονται τα γλυκά σουτζούκια (το παραδοσιακό σουτζούκι  φτιάχνεται με μουσταλευριά και καρύδι) αλλά και άλλα προϊόντα του μούστου!
 • Επίσκεψη στο οικογενειακό oινοποιείο Loudas Winery στη σκιά και στους πρόποδες των Μετεώρων: Ένα οινοποιείο, που στεγάζει τη φιλοσοφία ζωής δύο ανθρώπων, του Κωνσταντίνου Λούδα και της συζύγου του Ζαχαρούλας κι εκφράζεται μέσα από το κρασί! Υποδοχή με Syrah Μετεώρων και σύντομη ξενάγηση στους αμπελώνες και τους χώρους του οινοποιείου!
 • Επίσκεψη στο «άγνωστο» πέτρινο γεφύρι της Σαρακήνας!
 • Στο ταξίδι αυτό θα θαυμάσουμε δύο από τα δημιουργήματα του Αγίου Βησσαρίωνα του γεφυροποιού επί του Πηνειού ποταμού! Το αρχικά εξάτοξο γεφύρι της Σαρακήνας (σήμερα τετράτοξο) κάτω από το οποίο διέρχεται η βαθύτερη κοίτη του Πηνειού ποταμού και επίσης το γεφύρι Αγ. Βησσαρίων, προς Πύλη Τρικάλων (στο δεύτερο θα περπατήσουμε επίσης).
 • ΠύληΠόρτα ΠαναγιάΕλάτηΠερτούλι: Τα ξακουστά και παραδοσιακά χωριά του Ασπροποτάμου μάς περιμένουν! Ουσιαστικά διασχίζοντας το Περτούλι, βρισκόμαστε στο Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου Τρικάλων, που είναι δημόσιο δάσος, αλλά και στην «Ελεγχόμενη Κυνηγητική Περιοχή του Κόζιακα». Η γραφικότητα των εξαίσιων χωριών της παράδοσης, των πράσινων χωριών της Ελλάδας, θα σας καταπλήξει!
 • Μέτσοβο! Το διάσημο ηπειρώτικο χωριό των ευεργετών! Ευεργέτες του δημιούργησαν το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Με ετυμολογία από τη σλάβικη «μέτσκα» (αρκούδα) και «όβο» (χωριό), το χωριό του κρασιού με πιο γνωστό παρασκευαστή τον αμπελώνα του κατωίου της οικογενείας των Αβέρωφ  και με την εξαίσια Πινακοθήκη και το Λαογραφικό μουσείο!
 • Επίσκεψη στη Βωβούσα, από τα ωραιότερα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου, με το υπέροχο πέτρινο γεφύρι καταμεσής του οικισμού μόνο για όσους πραγματοποιούν 5ήμερο πρόγραμμα

Το ταξίδι πραγματοποιείται σε μικρές ταξιδιωτικές ομάδες –
Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, εκτός αν είστε οικογένεια.

 

1η ημέρα: Αθήνα – Λίμνη Πλαστήρα (χωριά Νεράιδα και Νιοχώρι) – Καστράκι Καλαμπάκας

Αναχώρηση 07.30 από Αθήνα για την υπέροχη λίμνη Πλαστήρα. Μια τεχνητή λίμνη σε πλήρη αρμονία με το φυσικό τοπίο, πλούσια σε αξιοθέατα. Θα περάσουμε τα χωριά Νεράιδα και Νιοχώρι για να φτάσουμε στο φράγμα και στην πλαζ του Λαμπερού. Θα συνεχίσουμε για την Καλαμπάκα με τα επιβλητικά Μετέωρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Καστράκι – Μετέωρα – Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών – Μέτσοβο – Καστράκι

Πρόγευμα και επίσκεψη στους γιγάντιους μοναστηριακούς βράχους των Μετεώρων πάνω από την πόλη της Καλαμπάκας που δημιουργούν ένα θέαμα μοναδικό ίσως στον κόσμο. Ανάβαση στο Μεγάλο Μετέωρο και στη Μονή του Αγίου Στεφάνου. Θα συνεχίσουμε για το Μουσείο της Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών που είναι ένα μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα, σε ένα επιβλητικό κτίριο 1.100 τ.μ. Κατόπιν συνεχίζουμε για το Μέτσοβο. Χτισμένο σε ύψος 1.200 μ., πάνω στις πλαγιές της Πίνδου, είναι ένα μέρος για όλες τις εποχές του χρόνου. Γεύμα ελεύθερο. Ξεκινώντας από την επαφή με τον πολιτισμό του, στο ανοικοδομημένο αρχοντικό της οικογένειας Τοσίτσα μπορούμε να επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου. Στην Πινακοθήκη Αβέρωφ (εκ του Ευάγγελου Αβέρωφ που καταγόταν από το Μέτσοβο) θα δούμε μια μεγάλη και εντυπωσιακή συλλογή από πίνακες Ελλήνων ζωγράφων του 19ου και 20ού αιώνα, όπως επίσης και μια αξιόλογη συλλογή γλυπτών και χαρακτικών. Θα δοκιμάσουμε τα φημισμένα τυριά και τα κρασιά της περιοχής και θα κάνουμε μια βόλτα στα μαγαζιά με τα παραδοσιακά προϊόντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Καστράκι -Γαστρονομία στο εργαστήρι παραδο-σιακών προϊόντων «Μήλιος» – Loudas Winery - Γεφυρι Σαρακίνας-Τρίκαλα – Καστράκι

Πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε τη σημερινή ημέρα με Ελληνική γαστρονομία στο εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων «Μήλιος» στο Καστράκι !Θα γευτούμε αλλά και θα δούμε πως παρασκευάζονται τα γλυκά σουτζούκια ( το παραδοσιακό σουτζούκι φτιάχνεται με μουσταλευριά και καρύδι ) αλλά και άλλα προϊόντα του μούστου !Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο οικογενειακό οινοποιείο Loudas Winery στη σκιά και στους πρόποδες των Μετεώρων : Ένα οινοποιείο , που στεγάζει τη φιλοσοφία ζωής δύο ανθρώπων , του Κωνσταντίνου Λούδα και της συζύγου του Ζαχαρούλας κι εκφράζεται μέσα από το κρασί !Υποδοχή με κρασί Syrah Μετεώρων και σύντομη ξενάγηση στους αμπελώνες και τους χώρους του οινοποιείου!Στη συνέχεια θα κάνουμε μία παράκαμψη για να επισκεφτούμε το άγνωστο πέτρινο γεφύρι της Σαρακίνας ! Αυτό είναι ένα από τα δυο γεφύρια του Αγίου Βησσαρίωνα του γεφυροποιού επί του Πηνειού ποταμού! Το γεφύρι της Σαρακίνας ήταν αρχικά εξάτοξο  (σήμερα τετράτοξο) κάτω από το οποίο διέρχεται η βαθύτερη κοίτη του Πηνειού ποταμού. Το άλλο θα το επισκεφτούμε την ημέρα που πραγματοποιείται η εκδρομή για την Πύλη Τρικάλων .Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τα Τρίκαλα, από τις πιο ωραίες πόλεις της Ελλάδας, μια μικρή «Ευρώπη» στην καρδιά της Θεσσαλίας. Από τη μακραίωνη ιστορία του «χθες» στη σημερινή, ευρωπαϊκή και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη, πρώτη ψηφιακή πόλη της Ελλάδας! Η πατρίδα του Ασκληπιού περιμένει να τη γνωρίσουμε με το θαυμαστό Κουρσούμ Τζαμί, το μοναδικό τέμενος επί ελληνικού εδάφους που αντιστάθηκε στον χρόνο. Οι συνοικίες Βαρούσι και παλιά Μανάβικα συγκεντρώνουν τον θαυμασμό στη διάρκεια των περιπάτων. Θα απολαύσουμε γλυκό πουτίγκα στα ζαχαροπλαστεία της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Καστράκι – Πύλη – Πόρτα Παναγιά – Ελάτη – Περτούλι – Αθήνα

Πλούσιο πρόγευμα και ξεκινάμε για την Πύλη Τρικάλων. Είναι η είσοδος του φαραγγιού που οδηγεί στα ορεινά χωριά της Πίνδου. Μέσα στο χωριό κυλάει ο ποταμός Πορταϊκός, ο οποίος στη συνέχεια χύνεται στον Πηνειό. Στην όχθη του ποταμού θα συναντήσουμε τη βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά.

Συνεχίζοντας θα φτάσουμε στην Ελάτη, από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του Ν. Τρικάλων. Είναι χτισμένη σε ύψος από 880 έως 950 μ. και φυσικά βρίσκεται μέσα στα... έλατα. Ακριβώς πάνω από το χωριό δεσπόζει το βουνό Κόζιακας, το οποίο έχει ύψος 1.900 μ.
Το Περτούλι είναι ένα παραμυθένιο χωριό, χτισμένο και αυτό μέσα στα έλατα. Σιγά σιγά και γεμάτοι από υπέροχες εικόνες θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Σημείωση:

Για τους ταξιδιώτες που θα επιλέξουν το 5ήμερο πρόγραμμα , το πρόγραμμα εκτελείται ως ακολούθως : 

5η ημέρα: Καστράκι – Γρεβενά – Μηλιά – Βωβούσα – Αθήνα

Ξεκινάμε τη σημερινή ημέρα με κατεύθυνση προς τα Γρεβενά, την πόλη των μανιταριών, όπως είναι γνωστή (χαρακτηριστικά είναι τα δύο πέτρινα μανιτάρια που έχουν στηθεί στις δύο εισόδους της πόλης). Τα Γρεβενά είναι ο παράδεισος των μανιταρόφιλων, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια η πόλη έχει αποκτήσει τέτοια «τεχνογνωσία» στην αναγνώριση, συλλογή και επεξεργασία μανιταριών, που θεωρείται ο κορυφαίος προορισμός για μανιτάρια στην Ελλάδα. Θα κάνουμε τη βόλτα μας στην πόλη και φυσικά θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τα ψώνια μας διαλέγοντας από εκατοντάδες είδη μανιταριών! Προαιρετικά θα υπάρχει μεσημεριανό γεύμα με μανιτάρια σε πολλές συνταγές (αλλά και κρεατικά).

Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε το χωριό Μηλιά, περίπουη 15 χλμ. βόρεια των Γρεβενών. Τι θα δούμε εδώ; Το τοπικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, μοναδικό στο είδος του, που φιλοξενεί μεταξύ άλλων και τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες μαμούθ στον κόσμο: για την ακρίβεια πρόκειται για έναν απόγονο των μαμούθ, τον μαστόδοντα, νεότερός τους κατά μερικές χιλιάδες χρόνια. Οι χαυλιόδοντές του, πάντως, αγγίζουν σε μήκος τα πέντε μέτρα, και φυλάσσονται μαζί με άλλα ενδιαφέροντα παλαιοντολογικά ευρήματα.Επόμενος σταθμός της σημερινής μας ημέρας είναι η γραφική Βωβούσα, από τα πιο σημαντικά χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου.Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το παλιό πέτρινο γεφύρι της που βρίσκεται καταμεσής του οικισμού, κάτι πραγματικά σπάνιο (συναντάται επίσης στα χωριά Δοτσικό και Τρίστενο)! Αφού κάνουμε τη βόλτα μας στο χωριό, επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις .

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 349 € 0 €
Twin Room 349 € 0 €
Single Room 489 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 289 € 0 €
Twin Room 289 € 0 €
Single Room 379 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 289 € 0 €
Twin Room 289 € 0 €
Single Room 379 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 349 € 0 €
Twin Room 349 € 0 €
Single Room 489 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 349 € 0 €
Twin Room 349 € 0 €
Single Room 489 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 289 € 0 €
Twin Room 289 € 0 €
Single Room 379 € 0 €

Περιλαμβάνονται

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Grand Meteora Hotel 4* στο Καστράκι Καλαμπάκας                   
 • Πλούσιο πρωινό και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή).
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας.  
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση μέχρι 75 ετών.
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
 • ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Η είσοδος στους επισκεπτόμενους χώρους, σε μουσεία και αρχαιολογικά μνημεία, εκτός από ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ότι περιλαμβάνεται.
 • Γεύματα που δεν περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων. 
 • Φόρος διαμονής.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

 • Διαμονή στο νεόκτιστο (2015) και πολυτελές Grand Meteora Hotel 4* , στο Καστράκι, χωριό «φωλιασμένο» στους ιερούς βράχους .
 • Ένα ταξίδι όχι μόνο στα Μετέωρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της πανέμορφης Θεσσαλίας και της Ηπείρου, αλλά και στην περιοχή των Γρεβενών στη Μακεδονία.
 • Επίσκεψη στη φωτογενή Νεράιδα, η άλλοτε Σπινάσα των ελάτων, με απεριόριστη θέα στη λίμνη Πλαστήρα, την τεχνητή λίμνη με τη μαγική ομορφιά που την κάνουν ακόμη ομορφότερη οι ορεινοί όγκοι των Αγράφων που την περιβάλλουν.
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Μηλιά Γρεβενών, μοναδικό στο είδος του, που φιλοξενεί μεταξύ άλλων και τους μεγαλύτερους χαυλιόδοντες μαμούθ στον κόσμο.
 • Επίσκεψη στο Φράγμα, την υλοποίηση της ιδέας του Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, αλλά και στην πλαζ Λαμπερού, με τοπικά προϊόντα του Συνεταιρισμού Γυναικών Λίμνης Πλαστήρα.
 • Στην περιοχή παράγεται και το διάσημο κόκκινο κρασί « Μαύρος Μεσενικόλας», Ονομασία Προέλευσης Ανωτέρας Ποιότητας (ΟΠΑΠ)
 • Επίσκεψη στο Νιοχώρι, στην πλαγιά πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα!
 • Οδοιπορικό στα Μετέωρα! Η μοναστική παράδοση, το διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της ανθρωπότητας που εκτός από το δέος που προκαλεί, αποτελεί και μοναδικό σκηνικό πολλών κινηματογραφικών ταινιών - αναφέρουμε το « Για τα μάτια σου μόνο» με τον Τζέιμς Μποντ να σκαρφαλώνει σ’ ένα από τα έξι εναπομείναντα μοναστήρια, εκείνο του Αγίου Βαρλαάμ! Ταινία που άφησε εποχή!
 • Στην περιοχή βρίσκεται η μεγαλύτερη αποικία του σπάνιου πουλιού Ασπροπάρη στην Ελλάδα!
 • Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών: Δύο μουσεία που στεγάζονται σε έναν χώρο περίπου 1100 τ.μ.! Μια πανέμορφη ξενάγηση(ατομικά έξοδα).
 • Ελληνική γαστρονομία στο εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων «Μήλιος» στο Καστράκι! Θα γευτούμε αλλά και θα δούμε πώς παρασκευάζονται τα γλυκά σουτζούκια (το παραδοσιακό σουτζούκι  φτιάχνεται με μουσταλευριά και καρύδι) αλλά και άλλα προϊόντα του μούστου!
 • Επίσκεψη στο οικογενειακό oινοποιείο Loudas Winery στη σκιά και στους πρόποδες των Μετεώρων: Ένα οινοποιείο, που στεγάζει τη φιλοσοφία ζωής δύο ανθρώπων, του Κωνσταντίνου Λούδα και της συζύγου του Ζαχαρούλας κι εκφράζεται μέσα από το κρασί! Υποδοχή με Syrah Μετεώρων και σύντομη ξενάγηση στους αμπελώνες και τους χώρους του οινοποιείου!
 • Επίσκεψη στο «άγνωστο» πέτρινο γεφύρι της Σαρακήνας!
 • Στο ταξίδι αυτό θα θαυμάσουμε δύο από τα δημιουργήματα του Αγίου Βησσαρίωνα του γεφυροποιού επί του Πηνειού ποταμού! Το αρχικά εξάτοξο γεφύρι της Σαρακήνας (σήμερα τετράτοξο) κάτω από το οποίο διέρχεται η βαθύτερη κοίτη του Πηνειού ποταμού και επίσης το γεφύρι Αγ. Βησσαρίων, προς Πύλη Τρικάλων (στο δεύτερο θα περπατήσουμε επίσης).
 • ΠύληΠόρτα ΠαναγιάΕλάτηΠερτούλι: Τα ξακουστά και παραδοσιακά χωριά του Ασπροποτάμου μάς περιμένουν! Ουσιαστικά διασχίζοντας το Περτούλι, βρισκόμαστε στο Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου Τρικάλων, που είναι δημόσιο δάσος, αλλά και στην «Ελεγχόμενη Κυνηγητική Περιοχή του Κόζιακα». Η γραφικότητα των εξαίσιων χωριών της παράδοσης, των πράσινων χωριών της Ελλάδας, θα σας καταπλήξει!
 • Μέτσοβο! Το διάσημο ηπειρώτικο χωριό των ευεργετών! Ευεργέτες του δημιούργησαν το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Με ετυμολογία από τη σλάβικη «μέτσκα» (αρκούδα) και «όβο» (χωριό), το χωριό του κρασιού με πιο γνωστό παρασκευαστή τον αμπελώνα του κατωίου της οικογενείας των Αβέρωφ  και με την εξαίσια Πινακοθήκη και το Λαογραφικό μουσείο!
 • Επίσκεψη στη Βωβούσα, από τα ωραιότερα χωριά του Ανατολικού Ζαγορίου, με το υπέροχο πέτρινο γεφύρι καταμεσής του οικισμού μόνο για όσους πραγματοποιούν 5ήμερο πρόγραμμα

Το ταξίδι πραγματοποιείται σε μικρές ταξιδιωτικές ομάδες –
Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, εκτός αν είστε οικογένεια.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Διαμονή στο νεόκτιστο (2015) Grand Meteora Hotel 4* Sup. κάτω απ’ τα θεόρατα βράχια των Μετεώρων, στο Καστράκι Καλαμπάκας. 
 • Επίσκεψη στο Μουσείο της φυσικής ιστορίας Μετεώρων και Μανιταριών, επίσκεψη στο Φράγμα της λίμνης Πλαστήρα.
 

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Απρίλιος 2022

Αναχωρήσεις

17/2, 4/3, 24/3Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Κρυμμένες ομορφιές της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, Μετέωρα | Φεβρουάριος - Μάρτιοσ 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info