Φωκίδα-Βαγονέττο-Φιορδ Μόρνου-Τριζόνια-Ιτέα | Μάρτιος 2022

Διάρκεια: 4 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 259€

Μόνο Στο Versus

Το ταξίδι πραγματοποιείται σε μικρές ταξιδιωτικές ομάδες – Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, εκτός αν είστε οικογένεια.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • 3 διανυκτερεύσεις σε νεόκτιστο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο 3* με ημιδιατροφή!
 • Ξενάγηση στα μαγευτικά «ελληνικά φιορδ» του Μόρνου & στην τεχνητή λίμνη!  
 • Επίσκεψη σε δύο μαγευτικά ορεινά χωριά της Ελλάδας πνιγμένα στα ελατοδάση! Στους Πενταγιούς, το θρυλικό χωριό της Μαρίας Πενταγιώτισσας, στα 950μ.υψόμετρο και στη γραφική Παύλιανη (1.040μ.)!
 • Επίσκεψη σε Ιτέα, Γαλαξίδι, Αράχοβα και Δελφούς.
 • Εισιτήρια με τη βάρκα και βόλτα για το μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού, τα Τριζόνια, που μάγεψε ακόμα και τον Ωνάση  και ήθελε να το αγοράσει!

1η ημέρα: Αθήνα – Αράχωβα – Δελφοί – Ιτέα

Aναχώρηση από Αθήνα. Στάσεις καθ’ οδόν σε Αράχωβα και Δελφούς. Η έκταση του Ελαιώνα της Άμφισσας, που διανύουμε, καλύπτει την πορεία που ακολουθούσαν οι αρχαίοι προσκυνητές από το λιμάνι της αρχαίας Κίρρας (σημερινή Ιτέα) προς τους Δελφούς. Καταλήγουμε μέσα από την όμορφη αυτή διαδρομή στο ξενοδοχείο μας στην Ιτέα. (Trokadero Hotel 3*). Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Ιτέα – Άμφισσα – Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδος (Βαγονέττο) – Παύλιανη – Ιτέα

Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για Άμφισσα. Στάση στην όμορφη Άμφισσα. Εδώ εμφανίστηκε η τέχνη της βυρσοδεψίας, πριν από το 1600 και υπήρξε βασική πηγή πλούτου για την πόλη, μέχρι τον Μεσοπόλεμο. Τα Ταμπάκικά της, ήταν ξακουστά για τη φυτική επεξεργασία που έδινε εξαιρετικής ποιότητας δέρματα και περγαμηνές, μεγάλος μέρος των οποίων εξάγονταν στη Ρώμη και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού, κάνοντας την Άμφισσα σημαντικό εμπορικό κέντρο της προβιομηχανικής εποχής στην Ελλάδα. Σήμερα υπάρχει ένα μοναδικό εν λειτουργία βυρσοδεψείο της Χάρμαινας και συνεχίζει να επεξεργάζεται το δέρμα αποκλειστικά με φυτικές μεθόδους. Απολαμβάνουμε το καφεδάκι μας στην ομώνυμη γραφική συνοικία.

Κατευθυνόμαστε για το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας:  το «Βαγονέτο» (Vagonetto), το τρενάκι που χρησιμοποιούσαν οι μεταλλωρύχοι 30 χρόνια πριν, περιμένει να σας ταξιδέψει στο «Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Βαγονέτο». Πρόκειται για το μοναδικό θεματικό πάρκο στη χώρα, που παρουσιάζει τους χώρους ενός μεταλλείου, καθώς και τη διαδικασία εξαγωγής του βωξίτη. Η κατασκευή του πάρκου ξεκίνησε το 1998 και λειτουργεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2003. Ποια είναι, όμως, η περίφημη στοά με τον αριθμό 850; Πρόκειται για το παλιό ορυχείο, το οποίο λειτούργησε από το 1967 έως και το 1972. Επί μία εικοσαετία, παρέμεινε κλειστό. Η μετατροπή του σε επισκέψιμο τόπο διήρκεσε δύο χρόνια και, τελικά, η στοά, που απείχε 850 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας, άνοιξε τις πύλες της στο κοινό!

H επίσκεψη στη στοά γίνεται με το βαγονέτο που χρησιμοποιούσαν οι εργάτες 30 χρόνια πριν! Από τις αίθουσες του χώρου αναμονής, όπου λειτουργεί και η καφετέρια, οι επισκέπτες οδηγούνται (έπειτα από σύντομη διαδρομή), στο ασανσέρ, που τους κατεβάζει στον χώρο επιβίβασης στο βαγονέτο. Εκεί φορούν τα προστατευτικά κίτρινα κράνη και τα αδιάβροχα και επιβιβάζονται στο βαγονέτο!Στο «Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας» υπάρχουν δύο ηλιόλουστοι χώροι για καφέ και ξεκούραση (ατομικά έξοδα, για όποιον επιθυμεί να κατέβει).

Σε περίπου μισή ώρα θα είμαστε στη γραφική Παύλιανη, στη βάση του Εθνικού Πάρκου της Οίτης. Χτισμένη στα 1040 μέτρα υψόμετρο, η Παύλιανη αποτελείται από δύο οικισμούς την Άνω και την Κάτω. Φτάνοντας στο χωριό, είμαστε στην Κάτω Παύλιανη και μετά από περίπου δύο χιλιόμετρα φτάνουμε στην Άνω. Μπαίνοντας βλέπουμε και το μνημείο αφιερωμένο στους Πεσόντες της μάχης της Παύλιανης το 1942. Γεύμα ελεύθερο στις ταβέρνες του παραδοσιακού χωριού. Επιστροφή στην Ιτέα (απόσταση περίπου 1 ώρα). Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ιτέα – Περιήγηση στα Φιόρδ του Μόρνου – Φράγμα – Τεχνητή λίμνη – Πενταγιοί – Ιτέα

Η λίμνη του Μόρνου στέκεται ακριβώς στην «καρδιά» της Ρούμελης. Σχηματίστηκε με την κατασκευή φράγματος στον ποταμό Μόρνο το 1979, για να καλυφθούν οι ανάγκες υδροδότησης της Αθήνας. Το φράγμα ύψους 125 μέτρων,είναι το 7ο ψηλότερο φράγμα της Ελλάδας. Η λίμνη σχηματίζει ένα μεγάλο Χ στο κέντρο του νομού Φωκίδας, καλύπτοντας με τα νερά της ένα λεκανοπέδιο δυτικά του Λιδωρικίου, ανάμεσα στη Γκιώνα και τα Βαρδούσια. Συγκεντρώνει νερό όχι μόνο από τον Μόρνο αλλά και από παραποτάμους του. Ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000, αξίζει να ξέρετε ότι για τη δημιουργία της χρειάστηκε να εκκενωθεί το χωριό Κάλλιο, το οποίο μεταφέρθηκε σε άλλη θέση πάνω από τις όχθες της. Όταν η στάθμη της λίμνης κατεβαίνει, σε περιόδους ξηρασίας, «αποκαλύπτονται» τα σπίτια του παλιού οικισμού, θέαμα ιδιαίτερα εντυπωσιακό για τους επισκέπτες. H ιχθυοπανίδα της λίμνης περιλαμβάνει χέλια, αλλά και τον σπάνιο, ενδημικό της Δυτικής Ελλάδας, πελοποννησιακό ζουρνά.

Η περιήγηση γύρω από την τεχνητή λίμνη του Μόρνου είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίμνιες διαδρομές! Ο παραλίμνιος δρόμος είναι ασφαλτοστρωμένος και θα χρειαστεί να καλύψετε μια απόσταση περίπου 70 χλμ. Με αφετηρία το Λιδορίκι κατευθύνομαστε νοτιοανατολικά (προς Μαλανδρίνο) και μετά 5 χλμ. οδηγούμε πάνω στο πρόφραγμα του οικισμού της Λεύκας, του πρώτου χωριού της διαδρομής το οποίο καθρεφτίζεται στα νερά της λίμνης. Στη συνέχεια της διαδρομής, μέχρι το φράγμα του Μόρνου (απέχει 28 χλμ. από το Λιδορίκι), συναντάτε τα παραλίμνια εκκλησάκια του Προφήτη Ηλία Χανίων-Στενού και του Αγίου Γεωργίου. Μετά το τέλος του φράγματος, ο δρόμος αριστερά πάει προς το Κροκύλειο και δεξιά, όπου και κατευθύνεστε, οδηγεί στα χωριά Κόκκινο, Δάφνο και Κάλλιο. Στενός, ανηφορικός και όλο στροφές, ο οδικός άξονας διατρέχει ένα κατάφυτο τοπίο με πλατάνια και βελανιδιές, προσφέροντας πανοραμικές εικόνες της λίμνης και της επιβλητικής Γκιόνας. Περίπου 10 χλμ. μετά το φράγμα βρίσκεστε στον οικισμό Κόκκινο, ένα πραγματικό μπαλκόνι στη λίμνη, κτισμένο σε υψόμετρο 650 μ. Στην είσοδο του χωριού είναι κτισμένος ο ναός του Αγίου Δημητρίου, ενώ αξίζει να δείτε και την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, στην άλλη άκρη του χωριού.

Βγαίνοντας από το Κόκκινο και στρίβοντας αριστερά, φτάνουμε στο χωριό Πενταγιοί, σε υψόμετρο 950 μ. Χτισμένοι το 16ο αιώνα, κοιτάζουν προς τα ανατολικά την κορυφογραμμή των Βαρδουσίων και οριοθετούν το Ξεροβούνι στα δυτικά. Αν κι έχουν να επιδείξουν πλούσια δράση κατά την Επανάσταση του ’21, ήταν η θρυλική για την ομορφιά της Μαρία Πενταγιώτισσα που τους έκανε διάσημους.

Αξίζει να επισκεφθούμε το χωριό –κι ας μη φαίνεται από εδώ η λίμνη– για τα αρχοντικά της Πενταγιώτισσας και του εραστή της Δημήτρη Τουρκάκη (ο οποίος σκότωσε τον αυστηρό αδερφό της), όπως και για τον αιωνόβιο πλάτανο της πλατείας. Γεύμα ελεύθερο στις ταβέρνες του παραδοσιακού χωριού. Επιστροφή στην Ιτέα  (απόσταση περίπου 2 ώρες). Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ιτέα – εκδρομή στα Τριζόνια

Check out από το ξενοδοχείο μας.

Ακολουθούμε την παράκτια διαδρομή Ιτέα-Γαλαξίδι-Ερατεινή και φθάνουμε στο σημείο, όπου θα επιβιβασθούμε για τα πανέμορφα Τριζόνια, το μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού, που μάγεψε ακόμα και τον Ωνάση, έχοντας εκφράσει μάλιστα και την επιθυμία να το αγοράσει! Μικρό και πολύχρωμο, μόλις 2,5 τ.χλμ. με μέγιστο μήκος τα 3 χλμ., είναι ένα από τα μικρότερα νησιά της χώρας. Εδώ δεν κυκλοφορούν μηχανοκίνητα οχήματα. Τα χρωματιστά του σπίτια, οι ελιές και ατελείωτες πικροδάφνες συνθέτουν τον χρωματικό πίνακα!  Για την προέλευση του ονόματος του νησιού υπάρχουν πολλές εκδοχές. Η επικρατέστερη μάλλον είναι ότι σχετίζεται με την ύπαρξη τριών θαλάσσιων ζωνών, απ’ όπου μπορεί κανείς να επισκεφτεί το νησί, δηλαδή από Ιόνιο (δυτικά), από Πειραιά (ανατολικά) και από Πελοπόννησο (νότια). Περίπατος και καφεδάκι. Επιστροφή στην ακτή και μέσω Ναυπάκτου, Αντίρριου-Ρίου, επιστροφή στην Αθήνα!

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 259 € 0 €
Twin Room 259 € 0 €
Single Room 330 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 259 € 0 €
Twin Room 259 € 0 €
Single Room 330 € 0 €

Περιλαμβάνονται

 • Μετακινήσεις-μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή 3 διανυκτερεύσεων στο νεόκτιστο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο «Trokadero Hotel» 3*, στην Ιτέα, σε δωμάτια με θέα στη θάλασσα (με παροχές 4άστερου). Προσφέρονται δωρεάν ξαπλώστρες/ομπρέλες και πετσέτες θαλάσσης).
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στο ξενοδοχείο (Πρωινό-δείπνο).
 • Εισιτήριο για το καραβάκι στα Τριζόνια.
 • Έμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
 • Όλες οι εκδρομές καθημερινά, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
 • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Γεύματα.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων.
 • Εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους /χώρους επισκέψεων.
 • Εισιτήρια εισόδου στο Βαγονέτο.
 • Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Το ταξίδι πραγματοποιείται σε μικρές ταξιδιωτικές ομάδες – Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, εκτός αν είστε οικογένεια.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • 3 διανυκτερεύσεις σε νεόκτιστο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο 3* με ημιδιατροφή!
 • Ξενάγηση στα μαγευτικά «ελληνικά φιορδ» του Μόρνου & στην τεχνητή λίμνη!  
 • Επίσκεψη σε δύο μαγευτικά ορεινά χωριά της Ελλάδας πνιγμένα στα ελατοδάση! Στους Πενταγιούς, το θρυλικό χωριό της Μαρίας Πενταγιώτισσας, στα 950μ.υψόμετρο και στη γραφική Παύλιανη (1.040μ.)!
 • Επίσκεψη σε Ιτέα, Γαλαξίδι, Αράχοβα και Δελφούς.
 • Εισιτήρια με τη βάρκα και βόλτα για το μοναδικό κατοικημένο νησί του Κορινθιακού, τα Τριζόνια, που μάγεψε ακόμα και τον Ωνάση  και ήθελε να το αγοράσει!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • 3 διανυκτερεύσεις σε νεόκτιστο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο 3* 

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Απρίλιος 2022

Αναχωρήσεις

4/3, 24/3Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Φωκίδα-Βαγονέττο-Φιορδ Μόρνου-Τριζόνια-Ιτέα | Μάρτιος 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info