Αρχαιότητες της Κεντρικής Μακεδονίας - Λίμνη κερκίνη - Πόζαρ με έδρα την Θεσσαλονίκη | Φεβρουάριος - Μάρτιος 2022

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 359€

Μόνο Στο Versus

Το ταξίδι πραγματοποιείται με μικρές ταξιδιωτικές ομάδες -
Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, εκτός αν είστε οικογένεια.

 • Με διαμονή 4 διανυκτερεύσεων στο κεντρικό και ανακαινισμένο Capsis Hotel 4* στη Θεσσαλονίκη
 • Mε ημιδιατροφή.
 • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο στο Δίον, στην Πιερία, και ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο και στο μουσείο.
 • Ξενάγηση με διπλωματούχο ξεναγό στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε πολλά από τα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος και ορόσημα της πόλης.
 • Επίσκεψη στην αρχαία Πέλλα, την πρωτεύουσα του αρχαίου Μακεδονικού βασιλείου και για κάποια χρόνια πρωτεύουσα μίας από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
 • Επίσκεψη στο ιστορικό Οχυρό Ρούπελ, συνοδεία αξιωματικωών του Ελληνικού Στρατού.
 • Στάση στο χωριό Βυρώνεια για να επισκεφθούμε το τοπικό ενυδρείο όπου θα δούμε ακόμη και τον κροκόδειλο του Νείλου!
 • Βαρκάδα στα νερά της λίμνης Κερκίνης!
 • Επίσκεψη στους καταρράκτες της Έδεσσας, πασίγνωστο θέαμα απείρου κάλλους για όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
 • Εμπειρία ζωής η επίσκεψη στα Λουτρά Πόζαρ, περιλαμβάνεται η είσοδος για μπάνιο.
 • Επίσκεψη στην ιστορική Βεργίνα με τους Μακεδονικούς Βασιλικούς Τάφους, όπου και θα ξεναγηθούμε με άριστο τοπικό ξεναγό.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός!

1η Ημέρα: Αθήνα – Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου – Θεσσαλονίκη

Αναχώρηση από Αθήνα στις 07.30 και μέσω Λαμίας - Λάρισας και Τεμπών, θα φτάσουμε και θα επισκεφτούμε και θα ξεναγηθούμε στο αρχαιολογικό πάρκο και στο μουσείο του Δίον. Το Δίον είναι μια περιοχή στους πρόποδες του Ολύμπου, γνωστή σ’ όλο τον κόσμο γιατί οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως μια πολύ σπουδαία μακεδονική πόλη. Δεν είναι τυχαίο πως οι αρχαίοι βασιλιάδες της Μακεδονίας είχαν διαλέξει το Δίον για θερινή τους κατοικία: Εκεί δημιούργησαν, αιώνες πριν, έναν οικισμό στα ερείπια του οποίου είναι εμφανή τα στοιχεία του αρχαίου μακεδονικού πολιτισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος που επισκεπτόμαστε είναι αρκετά μεγάλος, και σ’ αυτόν βλέπουμε το θέατρο, τα αρχαία λουτρά, τον λεγόμενο και «Κήπο με τα αγάλματα», το κομμάτι δηλαδή του αρχαιολογικού πάρκου  όπου συναντάμε διάσπαρτα διάφορα αγάλματα ανάμεσα από ρυάκια και κήπους, και φυσικά το μουσείο του Δίον, όπου αξίζει να παρατηρήσουμε ιδιαίτερα τα ψηφιδωτά! Κατόπιν συνεχίζουμε προς Θεσσαλονίκη και το ανακαινισμένο Capsis Hotel 4*. Για την πρώτη βραδιά σας στην πόλη, οι επιλογές πολλές και διαφορετικές ανάλογα τις προτιμήσεις σας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Θεσσαλονίκη – Πέλλα – Θεσσαλονίκη

Πλούσιο πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας στην πόλη με ξενάγηση στα υπέροχα μνημεία της Θεσσαλονίκης, με διπλωματούχο ξεναγό: Καμάρα, Βυζαντινές εκκλησίες, Αγ. Σοφία, Εγνατία, Πλατεία Αριστοτέλους, Ναός του Αγ. Δημητρίου, Αγορά Μοντιάνο, Λευκός Πύργος, η Θεσσαλονίκη διαθέτει πολλά σημεία ενδιαφέροντος στα οποία αξίζει να αφιερώσουμε επαρκή χρόνο για να τα δούμε προσεκτικά και να μάθουμε πολλά για αυτά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Ροτόντα, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO (συγκαταλέγεται στα Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά Μνημεία της Θεσσαλονίκης). Κατόπιν, μας περιμένει η Άνω Πόλη για να δούμε τα τείχη της πόλης αλλά και να αγναντέψουμε τον Θερμαϊκό από ψηλά. Παίρνουμε το δρόμο εκτός Θεσσαλονίκης και μετά από λίγο, βρισκόμαστε στην Πέλλα, την πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου, όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο, αλλά και το νέο μουσείο της. Επιστροφή πίσω στη Θεσσαλονίκη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Θεσσαλονίκη – Οχυρό Ρούπελ – Βυρώνεια – Λίμνη Κερκίνη – Θεσσαλονίκη

Πρωινό και σήμερα θα φτάσουμε στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα φτάνοντας στον Προμαχώνα και στο ιστορικό οχυρό Ρούπελ. Εδώ δόθηκαν ηρωικές μάχες κατά της ναζιστικής εισβολής. Θα ξεναγηθούμε μέσα στο οχυρό από τους αξιωματικούς του στρατού και θα μάθουμε για την ιστορία του.  Στη συνέχεια κάνουμε στάση στη Βυρώνεια για να επισκεφθούμε ένα μικρό και όμορφο ενυδρείο, που φιλοξενεί όλα τα ψάρια της λίμνης αλλά και τον κροκόδειλο του Νείλου! Η λίμνη Κερκίνη μας περιμένει να την θαυμάσουμε, να ενημερωθούμε να ξεναγηθούμε και να κάνουμε μια υπέροχη βαρκάδα στα ήρεμα νερά της. Χρόνος για φαγητό, για να δοκιμάσουμε νεροβούβαλο, τοπική σπεσιαλιτέ, που το κρέας του θεωρείται το καλύτερο και εκτρέφονται σε φάρμες στην λίμνη. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 

4η Ημέρα: Θεσσαλονίκη – Έδεσσα – Λουτρά Πόζαρ – Παλαιός Αγ. Αθανάσιος – Θεσσαλονίκη

Πλούσιο πρωινό και η ημέρα μας καλεί να γνωρίσουμε πανέμορφες γωνιές της Μακεδονίας μας. Η Έδεσσα με τους καταρράκτες της είναι η πρώτη μας στάση. Πόλη των νερών αλλά και των… κερασιών, η Έδεσσα είναι μία απρόσμενη έκπληξη για πολλούς. Ο καταρράκτης Κάρανος, εντός του αστικού ιστού της πόλης, είναι ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα, ενώ και ο εν γένει περιβάλλων χώρος είναι ιδιαίτερα προσεγμένος και όμορφος. Στην πόλη αξίζει να δει κανείς και τον αρχαιολογικό χώρο, το γεφυράκι Κιουπρί, την παλιά συνοικία Βαρόσι, το Μουσείο Νερού αλλά και το… Τζίνγκο Μπιλόμπα, το δέντρο που φύτεψε στην Έδεσσα ο Χο Τσι Μινχ, όταν βρέθηκε εδώ ως στρατιώτης του γαλλικού αποικιακού στρατού! Συνεχίζουμε για το Λουτράκι Αριδαίας για να φτάσουμε στα ιαματικά Λουτρά Πόζαρ στα οποία περιλαμβάνεται η είσοδος για μπάνιο!!  Το νερό βγαίνει από τα έγκατα της γης σε θερμοκρασία 37οC χειμώνα καλοκαίρι. Χρόνος για βουτιές στα ιαματικά νερά και μετά θα ανηφορίσουμε στο όρος Καϊμακτσαλάν (Βόρας) για να φτάσουμε σε ένα από τα πιο όμορφα και τουριστικά χωριά της Ελλάδας, τον Παλαιό Άγιο  Αθανάσιο. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Θεσσαλονίκη – Βεργίνα – Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση από Θεσσαλονίκη με προορισμό την Βεργίνα με τους σημαντικούς Μακεδονικούς Βασιλικούς τάφους, ένδειξη χλιδής και πολιτισμού. Θα ξεναγηθούμε στο υπέροχο μουσείο με άριστο τοπικό ξεναγό. Γεμάτοι εντυπώσεις θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τη χειμερινή περίοδο ο καιρός αποτελεί έναν
αστάθμητο παράγοντα, τον οποίο οφείλουμε να έχουμε υπ΄ όψιν μας και να πορευθούμε ανάλογα.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 359 € 0 €
Twin Room 359 € 0 €
Single Room 507 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 359 € 0 €
Twin Room 359 € 0 €
Single Room 507 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 359 € 0 €
Twin Room 359 € 0 €
Single Room 507 € 0 €

Περιλαμβάνονται

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμα
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο κεντρικό και ανακαινισμένο Capsis Hotel 4*, στη Θεσσαλονίκη με ημιδιατροφή
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός
 • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί επιπλέον του Έλληνα αρχηγού για την Βεργίνα, την Πέλλα, το Δίον και την εξειδικευμένη ξενάγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις.
 • Folder πληροφοριών (στυλό, luggage tag, sudoku)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξιδιώτες μέχρι 75 ετών
 • ΦΠΑ

Δεν περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε χώρους επισκέψεων.
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των καθημερινών δείπνων.
 • Γεύματα εκτός ξενοδοχείου.
 • Ατομικά έξοδα.
 • Φόρος διαμονής.
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα.

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

 

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Το ταξίδι πραγματοποιείται με μικρές ταξιδιωτικές ομάδες -
Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, εκτός αν είστε οικογένεια.

 • Με διαμονή 4 διανυκτερεύσεων στο κεντρικό και ανακαινισμένο Capsis Hotel 4* στη Θεσσαλονίκη
 • Mε ημιδιατροφή.
 • Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο στο Δίον, στην Πιερία, και ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο και στο μουσείο.
 • Ξενάγηση με διπλωματούχο ξεναγό στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε πολλά από τα πιο σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος και ορόσημα της πόλης.
 • Επίσκεψη στην αρχαία Πέλλα, την πρωτεύουσα του αρχαίου Μακεδονικού βασιλείου και για κάποια χρόνια πρωτεύουσα μίας από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, της αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
 • Επίσκεψη στο ιστορικό Οχυρό Ρούπελ, συνοδεία αξιωματικωών του Ελληνικού Στρατού.
 • Στάση στο χωριό Βυρώνεια για να επισκεφθούμε το τοπικό ενυδρείο όπου θα δούμε ακόμη και τον κροκόδειλο του Νείλου!
 • Βαρκάδα στα νερά της λίμνης Κερκίνης!
 • Επίσκεψη στους καταρράκτες της Έδεσσας, πασίγνωστο θέαμα απείρου κάλλους για όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.
 • Εμπειρία ζωής η επίσκεψη στα Λουτρά Πόζαρ, περιλαμβάνεται η είσοδος για μπάνιο.
 • Επίσκεψη στην ιστορική Βεργίνα με τους Μακεδονικούς Βασιλικούς Τάφους, όπου και θα ξεναγηθούμε με άριστο τοπικό ξεναγό.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο CAPSIS 4* στη Θεσσαλονίκη
 • Επίσκεψη στο ιστορικό Οχυρό Ρούπελ, συνοδεία αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού

 

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Απρίλιος 2022

Αναχωρήσεις

10/2, 3/3, 23/3Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Αρχαιότητες της Κεντρικής Μακεδονίας - Λίμνη κερκίνη - Πόζαρ με έδρα την Θεσσαλονίκη | Φεβρουάριος - Μάρτιος 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info