Ορεινός Όγκος Πίνδου, Βάλια Κάλντα με jeep 4x4 - Μέτσοβο | Μάρτιος 2022

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 425€

Μόνο Στο Versus

Μικρές ταξιδιωτικές ομάδες. Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή εκτός αν είστε οικογένεια.

Το Versus travel επιλέγει και πραγματοποιεί τα ταξίδια με μικρές ταξιδιωτικές ομάδες. Έκτος από την άνεση και την ασφάλεια από τον COVID που εξασφαλίζει η παραπάνω επιλογή, έχει επίσης σαν αποτέλεσμα, επιπλέον χρόνο στο ταξίδι αλλά και περισσότερη απόλαυση.

 

 • Το Versus εξασφάλισε για εσάς διαμονή στο πολυτελές Hotel Kassaros, στο Μέτσοβο.
 • «Inima» οινογευσία στο Κατώγι Αβέρωφ, με ιδιαίτερα κρασιά. Η λέξη Inima εκφράζει την ψυχή και συμπυκνώνει τα πιο θετικά στοιχεία των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το κρασί.
 • Off road ολοήμερη διαδρομή στην Πίνδο, όπου θα γίνετε «ένα» με τον Εθνικό Δρυμό Βάλια Κάλντα, με πλήρως εξοπλισμένα Jeep 4x4 και ξενάγηση με δενδροχρονολόγηση, ενημέρωση για τη φαρμακευτική χρήση των βοτάνων και τα είδη των μανιταριών. Εξειδικευμένο προσωπικό και οικοξενάγηση από επιστήμονα δασολόγο-οικοξεναγό άγριας φύσης στη Βάλια Κάλντα, με γεύμα κάτω από τις μαυρόπευκες!
 • Καθημερινά δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα με ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου και κρασί!
 • Θα δοκιμάσουμε το γευστικό τσοπελέκι αλλά και χαλβά στα κάρβουνα!
 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο στην παραδοσιακή ταβέρνα μας, με ζωντανή μουσική το τελευταίο βράδυ!

1η ημέρα: Αθήνα – Άρτα – Μέτσοβο

Αναχώρηση από Αθήνα. Στάσεις καθ’ οδόν, πέρασμα από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και στάση για γεύμα ελεύθερο στην Αμφιλοχία. Συνεχίζουμε για την Άρτα, όπου θα δούμε το Γεφύρι της Άρτας (κάνοντας μία μικρή στάση για καφέ και περίπατο), την υπέροχη αυτή λιθόκτιστη γέφυρα του ποταμού Αράχθου, του 17ου αιώνα, η οποία έγινε πασίγνωστη από το ομώνυμο θρυλικό δημοτικό τραγούδι που αναφέρεται στην «εξ ανθρωποθυσίας» θεμελίωσή του, για τη γυναίκα του πρωτομάστορα.
Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άρτας (ατομικά έξοδα), το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο Γεφύρι (πάμε με τα πόδια), στη θέση «Τρίγωνο», κοντά στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας, και άνοιξε για το κοινό το φθινόπωρο του 2009. Η μόνιμη έκθεση αναφέρεται κατά κύριο λόγο στην Αμβρακία, την αρχαία πόλη που βρίσκεται θαμμένη κάτω από την Άρτα, και περιλαμβάνει τρεις μεγάλες ενότητες: τον δημόσιο βίο, τα νεκροταφεία και τον ιδιωτικό βίο των Αμβρακιωτών, ενώ στην αρχή και το τέλος της βρίσκονται οι μικρότερες ενότητες της εισαγωγής και του «τέλους της Αμβρακίας» αντίστοιχα.  Μέσα από την εξαιρετική διαδρομή καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας, στο Μέτσοβο.
Στο φιλόξενο ξενοδοχείο μας θα μας υποδεχτούν με παραδοσιακό τοπικό λικέρ της περιοχής για καλωσόρισμα. Στα δωμάτιά σας θα βρείτε μπουκάλι κρασί από τοπικό οινοποιείο, δώρο από την εταιρεία μας.
Δείπνο σε τοπική ταβέρνα με εξαιρετικά παραδοσιακά φαγητά. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μέτσοβο (Οινογευσία «Inima» στο Κατώγι Αβέρωφ) – Πινακοθήκη – Λαογραφικό

Μετά το πρωινό μας, το οποίο αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι βραβευμένο με το Greek Breakfast Award, αναχώρηση για να γνωρίσουμε το υπέροχο Μέτσοβο. Το όνομά του, προέρχεται από τα σλαβικά «μέτσκα» που σημαίνει αρκούδα και «όβο» που σημαίνει χωριό.
Θα έχουμε μια πλήρη περιπατητική ξενάγηση, καθώς όλα τα αξιοθέατα είναι κοντά. Ίσως συναντήσουμε και κάποιους μεγαλύτερους κατοίκους, οι οποίοι φορούν τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους και μιλούν τη βλάχικη γλώσσα!
Ξεκινάμε με το Κατώγι Αβέρωφ. Το διάσημο Κατώγι Αβέρωφ μάς καλοδέχεται μέσα από μια ατμοσφαιρική περιήγηση στον γοητευτικό κόσμο του κρασιού, στην ιστορία του οινοποιείου και στη διαδικασία της οινοπαραγωγής. 
Η ξενάγηση ακολουθεί μια μοναδική εικαστική διαδρομή στα κελάρια του οινοποιείου με χρήση οπτικοακουστικών μέσων και τη συμβολή ποικίλων καλλιτεχνικών παρεμβάσεων. Στα κελάρια του διαθέτει 1.200 δρύινα βαρέλια, όπου ωριμάζουν τα κόκκινα κρασιά, ενώ στην κάβα του υπάρχουν σπάνιες συλλεκτικές φιάλες!  Η ξενάγηση διαρκεί περίπου μία ώρα μαζί με τη οινογευσία, γίνεται από τον υπεύθυνο υποδοχής και περιλαμβάνει: Επίσκεψη στα κελάρια του ιστορικού οινοποιείου Κατώγι Αβέρωφ μέσα από ένα θεατρικά στημένο σκηνικό, παρακολούθηση βιντεοπροβολών με τα διάφορα στάδια παρασκευής του κρασιού και την ιστορία πίσω από το Κατώγι Αβέρωφ. H θερμοκρασία στα κελάρια είναι χαμηλή (12-14°C). Απαραίτητος ο ανάλογος ρουχισμός. 
Θα προσφέρουμε στους πελάτες μας μια μυσταγωγική γευστική δοκιμή στο wine bar του Κατωγιού, οινογευσία με δοκιμή όχι τριών απλών ετικετών κρασιού, αλλά μια νέα πρόταση, το Inima! Στη βλάχικη τοπική διάλεκτο του Μετσόβου «ίνιμα» θα πει καρδιά. Για το Κατώγι Αβέρωφ το νόημα της λέξης Inima εκφράζει την ψυχή και συμπυκνώνει τα πιο θετικά στοιχεία των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το κρασί. Θα προσφερθούν: Inima Αθήρι & Ασύρτικο – λευκός, Inima Νεγκόσκα – ερυθρός, Inima Ξινόμαυρο  – ερυθρός. Απολαύστε τα υπέροχα κρασιά στον τόπο παραγωγής τους!
 
Αφήνοντας αυτή την οινογευσία, συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε την Πινακοθήκη, που ιδρύθηκε από τον Ευάγγελο Αβέρωφ-Τοσίτσα, ο οποίος από παλιά είχε στόχο τη δημιουργία μιας μικρής αλλά εκλεκτής Πινακοθήκης στον τόπο καταγωγής του. Βασικός κορμός της συλλογής είναι τα 200 έργα Ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και του 20ού αιώνα που συνέλεξε ο ιδρυτής και δώρισε στο ίδρυμα, μαζί με το σύγχρονο τριώροφο κτίριο που έχτισε ειδικά για να στεγάσει τη συλλογή του με αντιπροσωπευτικά έργα των σημαντικότερων Ελλήνων ζωγράφων, χαρακτών και γλυπτών του 19ου και του 20ού αιώνα, όπως των Γύζη, Λύτρα, Βολανάκη, Ιακωβίδη, Παρθένη, Μαλέα, Γαλάνη, Χατζηκυριάκου-Γκίκα, Μόραλη, Τέτση και πολλών ακόμα. Η συλλογή έργων τέχνης του μουσείου θεωρείται μία από τις πληρέστερες και σημαντικότερες αυτής της περιόδου. 
Η επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου, γνωστό και ως «Αρχοντικό», αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα του Ιδρύματος Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα στο Μέτσοβο. Στεγάζεται στο ανοικοδομημένο Αρχοντικό Τοσίτσα, το πατρογονικό της γνωστής οικογένειας ευεργετών. Εδώ θα δείτε νομίσματα, εικόνες, βυζαντινά μεταλλικά αντικείμενα, εξαιρετική συλλογή λαογραφικών αντικειμένων, παραδοσιακά ξυλόγλυπτα έπιπλα, χρυσοκέντητες φορεσιές, όπλα, νομίσματα, αγροτικά σκεύη και τόσα άλλα εκθέματα. Στον τρίτο όροφο του μουσείου βρίσκεται και το υπνοδωμάτιο του Ευάγγελου Αβέρωφ.
Γεύμα ελεύθερο στις ταβέρνες του παραδοσιακού ηπειρώτικου  χωριού, γύρω από την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, που βρίσκεται στο κέντρο του. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε και τα δύο τοπικά τυριά, το μετσοβόνε και τη μετσοβέλα, που γίνεται και γευστικό σαγανάκι, αλλά και να κάνετε τα ψώνια σας σε παραδοσιακά προϊόντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος για ανάπαυλα. Δείπνο σε τοπική ταβέρνα με εξαιρετικά παραδοσιακά φαγητά. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ορεινός όγκος Πίνδου – Ξενάγηση στον Εθνικό Δρυμό Πίνδου Βάλια Κάλντα με εξοπλισμένα Jeep 4x4

08.30 – Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για μια αξέχαστη εμπειρία στον βιότοπο της καφετιάς αρκούδας, των μανιταριών και των αγριολούλουδων της Πίνδου με εξοπλισμένα 4x4.Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου Βάλια Κάλντα είναι ένας από τους σπουδαιότερους και πιο παρθένους δρυμούς της Ελλάδας. Ιδρύθηκε με σκοπό την προστασία της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας. Έχει έκταση περίπου 69.000 στρέμματα που χωρίζονται στον πυρήνα και στην περιφερειακή ζώνη του δρυμού. Βρίσκεται στην οροσειρά της Πίνδου στα όρια των νομών Γρεβενών και Ιωαννίνων. Περιλαμβάνει την κοιλάδα της Βάλια Κάλντα, η οποία βρίσκεται σε ύψος περίπου 1.400 μέτρων και περιτριγυρίζεται από τα βουνά Λύγκος και Μαυροβούνι (Φλέγκα 2.159 μ.) μέχρι και τις κορυφές του βουνού Αυγό (2177 μ.). Την κοιλάδα διασχίζουν αρκετά ρέματα με σημαντικότερο το Αρκουδόρεμα, το οποίο αποτελεί παραπόταμο του Αώου. Το όνομα «Βάλια Κάλντα» σημαίνει στα βλάχικα «ζεστή κοιλάδα» και αποτελεί τον βιότοπο της καφετιάς αρκούδας. Η ξενάγηση θα γίνει από δασοπόνο και στέλεχος σχολών ορειβασίας, ο οποίος είναι οικοξεναγός άγριας φύσης. 
Θα πάμε μέχρι ένα σημείο με το πούλμαν, όπου και θα συναντήσουμε τα jeep μας. Επιβίβαση σε εξοπλισμένα οχήματα 4x4 και αναχώρηση  προς τη Βάλια Κάλντα, όπου θα φτάσουμε έπειτα από μία περίπου ώρα. Η πρώτη στάση μας είναι στα όρια του πυρήνα όπου θα απολαύσουμε όλη τη θέα της κοιλάδας, θα δούμε τη διαφορά της Μαύρης από τη Λευκόδερμο Πεύκη και τα γέρικα μπονσάι. Κατηφορίζουμε προς την κοιλάδα μέσα από την πιο εξελιγμένη μορφή φυσικής αποκλάδωσης και πεζοπορούμε προς το Αρκουδόρεμα (περίπου 1.15΄) όπου θα γίνεται ενημέρωση για τη Βάλια Κάλντα, την πανίδα και τη χλωρίδα της. 
Θα δούμε σπάνια κόκκινα πεύκα, τη δηλητηριώδη μπομπίνα, τρίτωνες, τη σαρκοφάγο πιγκουίκουλα, θα κάνουμε δενδροχρονολόγηση (η χρονολόγηση γεγονότων στο παρελθόν μέσω της μελέτης της ανάπτυξης των δακτυλίων των δέντρων), θα μάθουμε για τη φαρμακευτική χρήση των βοτάνων και για τα είδη των μανιταριών.  Ανάλογα με τον καιρό θα προσφέρουμε και ένα απλό όμορφο γεύμα στη φύση, μέσα στον πυρήνα της κοιλάδας, κάτω από τα μαυρόπευκα!
Απαραίτητος εξοπλισμός για την άνεση και την ασφάλειά σας: Αδιάβροχο –άνετος  ρουχισμός - μποτάκια.  Έχουμε προβλέψει για τους πελάτες μας, στην πεζοπορία, υπάρχει back up 4-5 άτομα / Οι περισσότεροι συνοδοί μας έχουν πιστοποιημένη γνώση πρώτων βοηθειών και υπάρχει φαρμακείο σε κάθε τζιπ. Όλα τα τζιπ κινούνται μαζί. Τονίζουμε ότι σε όλη τη διαδρομή μπορεί να έρθει τζιπ, εάν κάποιος δεν θέλει άλλο να περπατήσει! 
Επιστροφή στο χωριό το μεσημέρι, έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις από το  εντυπωσιακό τοπίο στη Βάλια Κάλντα. Τα πυκνά δάση που εναλλάσσονται με γυμνές υπαλπικές και βραχώδεις εκτάσεις, τεράστιους γκρεμούς και η εξαιρετικά πλούσια πανίδα θα μείνουν για πάντα ανεξίτηλα στη μνήμη μας, όπως και το λιτό γεύμα μας, κάτω από τα μαυρόπευκα!
Επιστροφή στο Μέτσοβο. Δείπνο σε τοπική ταβέρνα με εξαιρετικά παραδοσιακά φαγητά. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ανατολικό Ζαγόρι – Φλαμπουράρι -Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου – Βωβούσα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη λίμνη Αώου ή λίμνη Πηγών Αώου. Η λίμνη βρίσκεται 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μετσόβου. Πρόκειται για ένα τοπίο που θυμίζει σκανδιναβικές χώρες! Στις πηγές του Αώου, κατασκευάστηκε το 1987 τεχνητή λίμνη για την ύδρευση και την ηλεκτροδότηση της γύρω περιοχής. Μια τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε έπειτα από κατασκευή φράγματος στον ποταμό Αώο. Γύρω της υπάρχουν επτά μικρά φράγματα, με το μεγαλύτερο να έχει ύψος 78 μ. Η έκτασή της είναι 11,5 τ. χλμ. και βρίσκεται σε ύψος 1.350 μέτρων, γεγονός που την καθιστά την πιο ορεινή μεγάλη λίμνη της Ελλάδας. Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο Εθνικά Πάρκα, της Βάλια Κάλντα και του Βίκου-Αώου. Μπορεί και να συναντήσουμε αρκούδες, αγριόγατες, ζαρκάδια, αλεπούδες, ασβούς, κουνάβια και λαγούς. Σε ό,τι αφορά την ιχθυοπανίδα, στη λίμνη υπάρχουν ευρωπαϊκά τσιρωνάκια, χέλια, πέστροφες αλλά και εισηγμένα είδη, όπως ο οξύρυγχος του Δούναβη, το ηλιόψαρο και την αμερικάνικη πέστροφα. Προαιρετικά (ατομικά έξοδα) μπορείτε να κάνετε τον γύρο της Λίμνης με άλογο ή ποδήλατο. Συνεχίζουμε για τα ξακουστά χωριά του ανατολικού Ζαγορίου και επισκεπτόμαστε το Φλαμπουράρι στις πλαγιές του βουνού Τσούκα – Ρόσσα. Ένα χωριό πνιγμένο στα δάση που δεν ακολουθεί την τυπική ζαγορίσια αρχιτεκτονική καθώς κυριαρχεί το κόκκινο χρώμα στις στέγες των σπιτιών. Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου (1774) θα δούμε αξιόλογες παλιές εικόνες. Ανεβαίνουμε προς Βωβούσα, το πιο απομακρυσμένο χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου. Μέσα από το χωριό περνάει ο ποταμός Αώος, από τη βοή των νερών του οποίου πιθανότατα πήρε και το χωριό το όνομά του. Γύρω από το ποτάμι υπάρχουν αξιόλογοι οικότοποι που φιλοξενούν πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Σύμφωνα με την παράδοση η Βωβούσα προέκυψε από τη συνένωση τεσσάρων μικρότερων χωριών. Η ιστορία του χωριού αρχίζει τον 10ο αιώνα με τις πρώτες μετακινήσεις των Βλάχων στα βουνά της Πίνδου. Γνώρισε μεγάλη ακμή ως μέλος της αυτόνομης περιοχής του Ζαγορίου επί Τουρκοκρατίας και θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα Ζαγοροχώρια. Μας υποδέχεται το γεφύρι της, που βρίσκεται στο κέντρο του. Κτίστηκε το 1748, στις πηγές του Αώου, από τον Αλέξη Μίσιο. Οι κάτοικοι στην πλειονότητά τους είναι Βλάχοι, ενώ υπάρχουν και λίγες οικογένειες Σαρακατσάνων. Ασχολούνται κυρίως με δασοκομικές εργασίες και λιγότερο με την κτηνοτροφία και τον τουρισμό. Γεύμα ελεύθερο στο χωριό. Απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Αποχαιρετάμε την υπέροχη εκδρομή μας με δείπνο σε τοπική ταβέρνα με ζωντανή μουσική και εξαιρετικά παραδοσιακά φαγητά, το βράδυ στο Μέτσοβο. Θα δοκιμάσουμε παραδοσιακό τσοπελέκι και χαλβά στα κάρβουνα! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Μέτσοβο – Αθήνα

Check out από το ξενοδοχείο μας. Ημέρα ελεύθερη να χαρείτε το χωριό και να κάνετε τα τελευταία ψώνια σας! Ακολουθούμε τη διαδρομή για επιστροφή στην πρωτεύουσα. Ενδιάμεσες στάσεις για περίπατο και καφεδάκι. Επιστροφή μέσω Αντιρρίου-Ρίου στην Αθήνα!

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 425 € 0 €
Twin Room 425 € 0 €
Triple Room 425 € 0 €
Single Room 635 € 0 €
Περιλαμβάνονται
 • Μετακινήσεις/μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή στο πολυτελές Hotel Kassaros, στο Μέτσοβο.
 • Πρωινό μπουφέ (Βραβευμένο με τη σφραγίδα του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας).
 • Καλωσόρισμα στο ξενοδοχείο μας, με τοπικό λικέρ.
 • Δώρο από το Versus Travel/ανά δωμάτιο: 1 μπουκαλάκι κρασί Γκλίβανου-Ιωάννινα (στο δωμάτιο την ημέρα της άφιξης.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (δείπνο καθημερινά σε παραδοσιακή ταβέρνα με ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου και κρασί! /Επιπρόσθετα ένα απλό γεύμα στη Βάλια Κάλντα & στην ημιδιατροφή ,συμπεριλαμβάνεται το αποχαιρετιστήριο δείπνο στην παραδοσιακή ταβέρνα μας, με ζωντανή μουσική,το τελευταίο βράδυ!)
 • Οινογευσία στο Κατώγι Αβέρωφ με πιο ιδιαίτερα κρασιά κι όχι απλά! Inima Αθήρι & Ασύρτικο – λευκός/Inima Νεγκόσκα – ερυθρός /Inima Ξινόμαυρο – ερυθρός
 • Off road ολοήμερη διαδρομή στην Πίνδο, με πλήρως εξοπλισμένα jeep 4x4 και οικοξενάγηση με δενδροχρονολόγηση, από επιστήμονα Δασολόγο-Οικοξεναγό άγριας Φύσης, στην Βάλια Κάλντα, με γεύμα κάτω από τις μαυρόπευκες!
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξιδιώτες μέχρι 75 ετών, και ΦΠΑ.
Δεν περιλαμβάνονται
 • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων & μουσεία, εκτός αν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.
 • Προσωπικά έξοδα.  
 • Φόρος διαμονής*.
 

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

 

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2*, 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

3*, 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

4*, 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

5*, 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 • Ξενάγηση στον Εθνικό Δρυμό Πίνδου «Βάλια Κάλντα» με εξοπλισμένα jeep 4x4
 • Απαραίτητος εξοπλισμός για την άνεση και την ασφάλειά σας:
 • Αδιάβροχο – άνετος ρουχισμός – Μποτάκια για την πεζοπορία
 • Οι περισσότεροι έχουν πιστοποιημένη γνώση πρώτων βοηθειών.
 • Φαρμακείο σε κάθε τζιπ.
 • Όλα τα τζιπ κινούνται μαζί 
 • Σημαντικό: Σε όλη τη διαδρομή μπορεί να έρθει τζιπ (Υπάρχει back up 4-5 άτομα), εάν κάποιος δεν θέλει άλλο να περπατήσει.
 • Φυσικά, επειδή όλες οι εκδρομές και οι δραστηριότητες υλοποιούνται βαθιά μέσα στα βουνά της Πίνδου, τα 4x4 οχήματα είναι πάντα έτοιμα και εξοπλισμένα όχι για να σας πάνε μόνο παντού, αλλά κυρίως να σας γυρίσουν πίσω με ασφάλεια από παντού!
 • Αναφορικά με την προσφορά του γραφείου μας για ζωντανή μουσική στην ταβέρνα, ενημερώνουμε ότι σε κάποιες αναχωρήσεις μπορεί και να μην προσφερθεί. Θα ενημερώνεστε, στο τελικό ενημερωτικό και για το εάν θα προσφερθεί αλλά και ποια μέρα.

Σημαντικές παρατηρήσεις

Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).

Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.

Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Μικρές ταξιδιωτικές ομάδες. Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή εκτός αν είστε οικογένεια.

Το Versus travel επιλέγει και πραγματοποιεί τα ταξίδια με μικρές ταξιδιωτικές ομάδες. Έκτος από την άνεση και την ασφάλεια από τον COVID που εξασφαλίζει η παραπάνω επιλογή, έχει επίσης σαν αποτέλεσμα, επιπλέον χρόνο στο ταξίδι αλλά και περισσότερη απόλαυση.

 

 • Το Versus εξασφάλισε για εσάς διαμονή στο πολυτελές Hotel Kassaros, στο Μέτσοβο.
 • «Inima» οινογευσία στο Κατώγι Αβέρωφ, με ιδιαίτερα κρασιά. Η λέξη Inima εκφράζει την ψυχή και συμπυκνώνει τα πιο θετικά στοιχεία των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από το κρασί.
 • Off road ολοήμερη διαδρομή στην Πίνδο, όπου θα γίνετε «ένα» με τον Εθνικό Δρυμό Βάλια Κάλντα, με πλήρως εξοπλισμένα Jeep 4x4 και ξενάγηση με δενδροχρονολόγηση, ενημέρωση για τη φαρμακευτική χρήση των βοτάνων και τα είδη των μανιταριών. Εξειδικευμένο προσωπικό και οικοξενάγηση από επιστήμονα δασολόγο-οικοξεναγό άγριας φύσης στη Βάλια Κάλντα, με γεύμα κάτω από τις μαυρόπευκες!
 • Καθημερινά δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα με ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου και κρασί!
 • Θα δοκιμάσουμε το γευστικό τσοπελέκι αλλά και χαλβά στα κάρβουνα!
 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο στην παραδοσιακή ταβέρνα μας, με ζωντανή μουσική το τελευταίο βράδυ!

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Μικρές ταξιδιωτικές ομάδες. Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή εκτός αν είστε οικογένεια.
 • Διαμονή στο πολυτελές Hotel Kassaros, στο Μέτσοβο.
 • «Inima» οινογευσία στο Κατώγι Αβέρωφ, με ιδιαίτερα κρασιά.

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Απρίλιος 2022

Αναχωρήσεις

23/3Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ορεινός Όγκος Πίνδου, Βάλια Κάλντα με jeep 4x4 - Μέτσοβο | Μάρτιος 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info