Πρωτοχρονιά στη Λαπωνία του Versus - Ροβανιέμι, Εξερεύνηση στον αρκτικό κύκλο, κυνήγι του βορείου Σέλαος | Χριστούγεννα 2021

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2899€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα από τα σπάνια, εξερευνητικά ταξίδια του Versus που τόσο πολύ μας αρέσει να πραγματοποιούμε. Εξερευνούμε τον αρκτικό κύκλο σε μέρη παραμυθένια και διαφορετικά. Το πρόγραμμα αυτό απέχει πολύ από τα συνηθισμένα 6ήμερα, βιαστικά προγράμματα της αγοράς που περιορίζουν το Ροβανιέμι αλλά και άλλες ακριβές και δύσκολες διαμονές στο ελάχιστο έως ακόμα φτάνουν να τις βλέπουν σαν ημερήσια εκδρομή. Ταξιδεύουμε λοιπόν στην πρωτοχρονιάτικη Λαπωνία, στο μεγαλύτερο τμήμα της, αυτό που εκτείνεται στη Σουηδία και στη Φινλανδία, για να περάσουμε έντεκα ημέρες σε μία από τις πιο συναρπαστικές περιοχές της Ευρώπης. Με έναν άλλο τρόπο. Εξερευνητικό.

Η Λαπωνία είναι ένας τόπος με ιδιαίτερη κουλτούρα, μακριά από συνηθισμένα στερεότυπα που συναντάμε σε άλλες χώρες και περιφέρειες, μία γη με δική της ταυτότητα που παρότι μοιράζεται γεωγραφικά σε διάφορες χώρες, έχει διατηρήσει τα δικά της χαρακτηριστικά στοιχεία. Για να την κατανοήσουμε θα έρθουμε σε επαφή με τους κατοίκους της και θα επιδοθούμε σε δραστηριότητες που συνηθίζουν εκείνοι, όπως είναι η βόλτα με τα σκυλιά χάσκις!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΗ ΛΑΠΩΝΙΑ

Φέτος θα υποδεχτούμε το νέο έτος με τη χαρά και ενθουσιασμό του πιο πρωτοχρονιάτικου ταξιδιού στην καρδιά της Σουηδικής και Φινλανδικής Λαπωνίας. Μας περιμένει το χωριό του Αϊ Βασίλη και το ταχυδρομείο του με τα ξωτικά, ο Αρκτικός Κύκλος, τα χιονισμένα τοπία και η μοναδική φύση, κρουαζιέρα με παγοθραυστικό, snowmobile σαφάρι σε τοπία παγωμένων λιμνών και άγριου δάσους, τα χαριτωμένα χάσκι και οι τάρανδοι, και φυσικά και ο ίδιος ο Αϊ Βασίλης.

Απολαμβάνουμε κρουαζιέρα με παγοθραυστικό, βόλτα με έλκηθρο (horse sleigh), βλέπουμε το περίφημο Ice Hotel στην περιοχή της Κίρουνα, το «Ροβανιέμι της Σουηδίας» και βλέπουμε άγνωστες γωνιές της Βόρειας Σκανδιναβίας που σπάνια έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε! 

Περιπλάνηση και Εξερεύνηση

Ένα ταξίδι στη χριστουγεννιάτικη Λαπωνία, στο γεωγραφικό της κομμάτι που εκτείνεται στη Σουηδία και στη Φινλανδία. Ξεκινάμε από τη Στοκχόλμη με την εντυπωσιακή Παλιά Πόλη, πριν εισχωρήσουμε για τα καλά στον σκανδιναβικό βορρά. Με βάση τη Λούλεο απολαμβάνουμε κρουαζιέρα με παγοθραυστικό πλοίο και επισκεπτόμαστε στην περιοχή της Κίρουνα το μοναδικό ξενοδοχείο από πάγο Jukkasjärvi. Ερχόμαστε στο Γκελιβάρε, από όπου εκδράμουμε για να συναντήσουμε τους Σάμι, τους αυθεντικούς αυτόχθονες Λάπωνες στο Γιόκκμοκ, και εξορμούμε στη φύση της Λαπωνίας κυνηγώντας το Βόρειο Σέλας σε δύο διαφορετικές βραδιές! Μπαίνουμε στη φινλανδική Λαπωνία και ερχόμαστε στο Ροβανιέμι για να δούμε το παραμυθένιο χωριό του Άι-Βασίλη! Απολαμβάνουμε βόλτα με έλκηθρο με χάσκις, βόλτα με snowmobile, επισκεπτόμαστες φάρμα ταράνδων και μυούμαστε στα μυστικά της μαγευτικής Λαπωνίας.

 

Μόνο Στο Versus

Ένα σπάνιο 11ήμερο απολαυστικό ταξίδι για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, που περιλαμβάνει εις βάθος γνωριμία με τη Λαπωνία στη Σουηδία και στη Φινλανδία!

Για τους οπαδούς της περιπέτειας (κι όχι μόνον), αυτό το ταξίδι προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να «χαθεί» μέσα στην απεραντοσύνη αυτής της πανέμορφης και μοναδικής –στον κόσμο– περιοχής!

 

Ένα σπάνιο πρόγραμμα

που θα βρείτε μόνο στο Versus,

φτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά, χωρίς εκπτώσεις!


Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από τη Στοκχόλμη: πρωινό)
 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο και μπάνιο με ειδικά σκάφανδρα αξίας 200 € (Δώρο για τις 18 πρώτες συμμετοχές)
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία! Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα με ακριβές δραστηριότητες να περιλαμβάνονται.
 • Πρωτοχρονιά στη Λαπωνία
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Ροβανιέμι για να το απολαύσουμε και όχι λιγότερες για μείωση κόστους
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (τοπική κατηγοριοποίηση της κάθε χώρας)
 • Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Ροβανιέμι!
 • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων και διαδρομή με έλκηθρο που το σέρνουν τάρανδοι
 • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με Χάσκις (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
 • Επίσκεψη στο Χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι.
 • Επίσκεψη στο μουσείο Arktikum, στο Ροβανιέμι. Το Arktikum είναι μουσείο, επιστημονικό κέντρο, αξιοθέατο και προορισμός λαϊκού πολιτισμού. Οι εκθέσεις οδηγούν τους επισκέπτες σε μια περιπέτεια στη φινλανδική Λαπωνία και την περιοχή της Αρκτικής.
 • Μεγάλη διαδρομή με snowmobile, και όχι απλά δοκιμή. Πρόκειται για διαδρομή 2 ωρών με snowmobile
 • Δύο (2) εξορμήσεις στη φύση της Λαπωνίας, μακριά από την πόλη, για να κυνηγήσουμε το Βόρειο Σέλας.
 • Διαφορετική ξενάγηση στη Στοκχόλμη. Ακόμα και αν έχετε δει τη σουηδική πρωτεύουσα το καλοκαίρι, το χειμώνα είναι τελείως διαφορετική και έχουμε σχεδιάσει διαφορετική ξενάγηση που θα σας δώσει άλλη εικόνα.
 • Είσοδος στο Ice Hotel Jukkasjärvi στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
 • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Στοκχόλμη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για τη Στοκχόλμη. Άφιξη στη σουηδική πρωτεύουσα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Στοκχόλμη (ξενάγηση)

Η Στοκχόλμη είναι μια πόλη χτισμένη πάνω σε μια συστάδα από νησάκια στον μυχό της λιμνοθάλασσας Μέλαρεν (Mälaren). Το όνομά της μάλιστα σημαίνει «πόλη ανάμεσα σε γέφυρες», ιδιαίτερα εύστοχο βλέποντας την εικόνα της πόλης, με τα κανάλια και τους υδάτινους δρόμους. Η Παλιά Πόλη της Στοκχόλμης, η Γκάμλα Στον (Gamla Stan) είναι ένα μεσαιωνικό κομψοτέχνημα, γεμάτη μεγαλοπρεπείς ναούς, μουσεία και αρχοντικά κτίρια.

Αν θεωρείτε υπερβολή ότι η Στοκχόλμη είναι η ωραιότερη πόλη του κόσμου, τότε σίγουρα θα παραδεχθείτε ότι είναι μια από τις ομορφότερες. Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας ξενάγησης θα δούμε μεταξύ άλλων την Γκάμλα Σταν, την παλιά πόλη, τις ιστορικές εκκλησίες, το φημισμένο Δημαρχείο του 16ου αι. με την χρυσή του αίθουσα, όπου γίνεται η δεξίωση προς τιμήν των βραβευθέντων με Νόμπελ, την Βουλή, την Όπερα, καθώς και το εντυπωσιακό, μονοθεματικό μουσείο Βάσα με το ομώνυμο πλοίο, που βυθίστηκε στο πρώτο του ταξίδι κατά τον 17ο αι. και ανελκύθηκε μετά από 333 χρόνια παραμονής στον βυθό του λιμανιού της Στοκχόλμης. Διανυκτέρευση στη Στοκχόλμη.

 

3η ημέρα: Στοκχόλμη – πτήση για Λούλεο (κυνήγι Βόρειου Σέλαος)

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Πτήση για την πόλη Λούλεο (Luleå), στον Βορρά της χώρας και συγκεκριμένα στη σουηδική Λαπωνία. Άφιξη στην πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μάς περιμένει δείπνο και εξόρμηση για να κυνηγήσουμε το Βόρειο Σέλας, ένα από τα πιο συγκλονιστικά υπερθεάματα στον πλανήτη! Διανυκτέρευση στο Λούλεο.

 

4η ημέρα: Λούλεο (ελεύθερη ημέρα)

Η Λούλεο είναι γνωστή ως η πόλη με το πιο σημαντικό τεχνολογικό πανεπιστήμιο στη Σουηδία, πρωτοπόρος στη βόρεια Ευρώπη σε θέματα τεχνολογίας, έρευνας και καινοτομίας. Έφτασε μάλιστα να φιγουράρει στις πρώτες σελίδες του διεθνούς Τύπου όταν την επέλεξε το Facebook για να στεγάσει εδώ την πρώτη του έδρα επί ευρωπαϊκού εδάφους. Σήμερα λοιπόν θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας για να περπατήσουμε χαλαρά στην πόλη, να κάνουμε βόλτες στην πολύ ωραία αγορά του Λούλεο και να χαρούμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Λούλεο.

 

5η ημέρα: Λούλεο – κρουαζιέρα με παγοθραυστικό – Γιοκκμόκ (γνωριμία με τους Σάμι) – Γκελιβάρε

Σήμερα μας περιμένει και η πρώτη από τις συγκλονιστικές εμπειρίες του ταξιδιού μας: θα επιβιβαστούμε σε παγοθραυστικό πλοίο για μία δίωρη κρουαζιέρα στην περιοχή του Πιτέο (Piteå). Κατά τη διάρκειά της θα ξεναγηθούμε από τη γέφυρα του καπετάνιου μέχρι και το μηχανοστάσιο του παγοθραυστικού. Αν το… λέει η καρδιά σας, μπορείτε να κάνετε και μπάνιο στα παγωμένα νερά, φορώντας φυσικά την ειδική στολή που θα μας παρέχει το πλοίο (Όποιος κολυμπήσει στα παγωμένα νερά, θα λάβει και σχετικό πιστοποιητικό!).

Κατόπιν συνεχίζουμε για μία  εκδρομή στο Γιοκκμόκ, μία πόλη περίπου δύο χιλιάδων κατοίκων στην καρδιά της σουηδικής Λαπωνίας, για να γνωρίσουμε από κοντά την ιδιαίτερη κουλτούρα των Λαπώνων. Βρισκόμαστε μέσα στον Αρκτικό Κύκλο και έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά (και να ταΐσουμε!) ταράνδους, να γνωρίσουμε τους Σάμι, τους αυθεντικούς Λάπωνες δηλαδή, και να συνομιλήσουμε μαζί τους, να πιούμε μαζί τους καφέ και τσάι, ακόμα και να τραγουδήσουμε!

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξή μας στο Γκελιβάρε (Gällivare). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Γκελιβάρε – Κίρουνα (Ξενοδοχείο από Πάγο Jukkasjärvi) – Γκελιβάρε

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για μία ξεχωριστή επίσκεψη! Ερχόμαστε λοιπόν στην περιοχή της Κίρουνα όπου θα μπούμε στο διάσημο Ice Hotel Jukkasjärvi, ένα ξενοδοχείο αποκλειστικά φτιαγμένο από πάγο, το μεγαλύτερο στο είδος του στον κόσμο!

Το εγχείρημα ξεκίνησε ανεπίσημα το 1989, όταν είχε φιλοξενηθεί εδώ μία έκθεση με γλυπτά από πάγο και κάποιοι επισκέπτες έμειναν για ένα βράδυ σε ένα ιγκλού που είχε φτιαχτεί για τις ανάγκες της έκθεσης. Επισήμως άνοιξε τις πύλες του το 1990, απλώνεται σε μια έκταση 6.000 τ.μ., διαθέτει 55 δωμάτια (και κάποια «συμβατικά», για όσους δεν αντέχουν και τόσο το κρύο), δέκα εστιατόρια, Ice bar, ακόμα και εκκλησία – όλα φτιαγμένα από πάγο. Το ξενοδοχείο λειτουργεί ολόκληρο το χρόνο, με τεχνολογική υποστήριξη του πάγου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όπως καταλαβαίνετε, ο πάγος είναι πάγος, ευαίσθητος δηλαδή στις μεταβολές της θερμοκρασίας, γι’ αυτό και το ξενοδοχείο «αλλάζει μορφή» και ουσιαστικά ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο!

Επιστροφή στο Γκελιβάρε, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Γκαλιβάρε – Ροβανιέμι (Arktikum, χωριό Άι-Βασίλη, κυνήγι Βόρειου Σέλαος)

Αναχωρούμε με προορισμό μας το περίφημο Ροβανιέμι όπου πρώτα ερχόμαστε στο Arktikum, ένα σπουδαίο επιστημονικό κέντρο Αρκτικής Ιστορίας, το ιδανικό μέρος για να μάθουμε τα πάντα για την ιστορία, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής  των κατοίκων της Λαπωνίας αλλά και ολόκληρης της Αρκτικής.

Φυσικά θα έρθουμε και στο παραμυθένιο χωριό του Αϊ Βασίλη, ακριβώς πάνω στον -νοητό- Αρκτικό Κύκλο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του, να φωτογραφηθούμε και ίσως να του εκφράσουμε κάποια ευχή μας!

Πρώτη στάση όλων είναι, φυσικά, το «Γραφείο» του Αη Βασίλη, όπου μια παρέα χαρούμενων ξωτικών καλωσορίζει τον κόσμο και τον προσκαλεί στο εσωτερικό για μια μικρή κουβεντούλα και μια φωτογραφία με τον Πατέρα των Χριστουγέννων. Εξίσου δημοφιλές είναι και το «Ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη», όπου οι μικροί βοηθοί του διαβάζουν τις χριστουγεννιάτικες παραγγελίες εκατομμυρίων παιδιών απ’ όλο τον κόσμο. Ακόμη κι αν έχετε αφήσει εδώ και πολλές δεκαετίες την παιδική σας ηλικία, αποκλείεται να μην μπείτε στον πειρασμό να στείλετε στους φίλους σας μια χριστουγεννιάτικη κάρτα με το αυθεντικό γραμματόσημο Santa Claus! Στο ταχυδρομείο θα βρείτε επίσης μεγάλη ποικιλία χριστουγεννιάτικων CDs και αναμνηστικών, όλα με θέμα φυσικά τον Αϊ Βασίλη. Όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφθούν το Santa Park, ψυχαγωγικό πάρκο με θέμα φυσικά τα Χριστούγεννα,  το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή για τους μικρότερους φίλους μας! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Ροβανιέμι.

Το βράδυ μας περιμένει ακόμα μία εξόρμηση στη λαπωνική φύση για νέο κυνήγι του Σέλαος! Δείπνο και διανυκτέρευση στο Ροβανιέμι.

Σημαντική σημείωση: Για την επίσκεψη στο Χωριό του Αη Βασίλη,  καλό θα ήταν να έχετε πρόχειρα (ιδανικά στην χειραποσκευή σας) μπότες και ρούχα κατάλληλα για παιχνίδια στο χιόνι.  

 

8η ημέρα: Ροβανιέμι: φάρμα ταράνδων – σαφάρι snowmobile

Μια γεμάτη ημέρα μας περιμένει και σήμερα και ξεκινάμε λοιπόν με επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων όπου θα χαϊδέψουμε και θα ταΐσουμε τα συμπαθέστατα τετράποδα του Αι Βασίλη και θα έχουμε τη χαρά να οδηγήσουμε έλκηθρο με ταράνδους μέσα στο δάσος, έναν ακόμα παραδοσιακό τρόπο μετακίνησης των Λαπώνων από τα πολύ παλιά χρόνια. Προσέχουμε πολύ να έχουμε ντυθεί άνετα και ζεστά! (Απαραίτητη προϋπόθεση για τον οδηγό του οχήματος είναι να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης. Παρακαλείστε να έχετε μαζί σας το δίπλωμα, για την περίπτωση που σας ζητηθεί).

Στη συνέχεια αναχωρούμε για μια χορταστική δίωρη βόλτα με snowmobile: θα απολαύσουμε μια καταπληκτική διαδρομή στην καρδιά της Λαπωνίας, νιώθοντας ελεύθεροι και γεμίζοντας την ψυχή μας με τις εικόνες της αμόλυντης σκανδιναβικής φύσης… Δείπνο και διανυκτέρευση στο Ροβανιέμι.

 

9η ημέρα: Ροβανιέμι: σαφάρι με χάσκις – Ranua Zoo

Μετά το πρωινό μας μεταφερόμαστε σε μια φάρμα με χάσκις. Με την άφιξή μας στη φάρμα, τα υπέροχα, και αξιολάτρευτα σε όλους, χάσκι Σιβηρίας μας περιμένουν με ανυπομονησία για να μας γαυγίσουν φιλικά και να παίξουν μαζί μας κουνώντας μας την ουρά! Θα ακούσουμε ιστορίες από τους φροντιστές τους και θα αγαπήσουμε και εμείς αυτά τα καταπληκτικά ζώα. Η βόλτα με έλκηθρο, ένα παραδοσιακό μεταφορικό μέσο που προέρχεται από την περιοχή της Σιβηρίας, είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Κατόπιν, μέσα από μια διαδρομή μέσα στο κατάλευκο τοπίο,  θα φτάσουμε στον Βορειότερο Ζωολογικό Κήπο της Ευρώπης, την Ranua, γνωστό και ως Αρκτικός Ζωολογικός Κήπος! Εδώ θα γνωρίσουμε από κοντά όλα τα ζώα που ζουν σε αρκτικές συνθήκες και στο φυσικό τους περιβάλλον, όπως λύκους, αγριόγατους, κόκκινες αλεπούδες, λευκές κουκουβάγιες, καθώς και το Βασιλιά της Αρκτικής, την πολική αρκούδα! Απέναντι από το ζωολογικό πάρκο της Ranua,  βρίσκεται το πρατήριο με τις γνωστές σοκολάτες και καραμέλες Fazer! Μην χάσετε την ευκαιρία να πάρετε μια γεύση!

Δείπνο και διανυκτέρευση στο Ροβανιέμι.

 

10η ημέρα: Ροβανιέμι – Λούλεο (ξενάγηση στην Παλιά Πόλη) – πτήση για Στοκχόλμη

Αναχώρηση οδικώς για τη γειτονική Σουηδία και το Λούλεο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία όμορφη βόλτα στην Παλιά Πόλη, που αποτελεί μάλιστα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO! Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο της πόλης από όπου θα πετάξουμε για τη Στοκχόλμη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Στοκχόλμη – πτήση επιστροφής

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2899 € 450 €
Twin Room 2899 € 450 €
Triple Room 2899 € 450 €
Single Room 3679 € 450 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3079 € 450 €
Twin Room 3079 € 450 €
Triple Room 3079 € 450 €
Single Room 3859 € 450 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3599 € 0 €
Twin Room 3599 € 0 €
Triple Room 3599 € 0 €
Single Room 4379 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

SK 1834

24/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

14:05

16:50

SK 008

26/12/2021

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΛΟΥΛΕΟ

12:45

14:05

SK 011

02/01/2022

ΛΟΥΛΕΟ – ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ

17:00

18:25

SK 1833

03/01/2022

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ – ΑΘΗΝΑ

06:30

11:05

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (Στοκχόλμη: μόνο πρωινό)
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (τοπική κατηγοριοποίηση)
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία! Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα με ακριβές δραστηριότητες να περιλαμβάνονται.
 • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων και δοκιμή διαδρομή με έλκηθρο που το σέρνουν τάρανδοι
 • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με huskies (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
 • Επίσκεψη στο Χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι.
 • Επίσκεψη στο μουσείο Arktikum, στο Ροβανιέμι. Το Arktikum στο Ροβανιέμι είναι μουσείο, επιστημονικό κέντρο, αξιοθέατο και προορισμός λαϊκού πολιτισμού. Οι εκθέσεις οδηγούν τους επισκέπτες σε μια περιπέτεια στη φινλανδική Λαπωνία και την περιοχή της Αρκτικής.
 • Μεγάλη διαδρομή με snowmobile, και όχι απλά δοκιμή. Πρόκειται για διαδρομή 2 ωρών με snowmobile.
 • Δύο (2) εξορμήσεις για να κυνηγήσουμε το Βόρειο Σέλας. Ακόμα και αν δεν μπορέσουμε να δούμε το βόρειο σέλας, θα έχουμε μια μοναδική εμπειρία της πολικής νύχτας.
 • Διαφορετική ξενάγηση στη Στοκχόλμη. Ακόμα και αν έχετε δει την πόλη το καλοκαίρι, το χειμώνα είναι τελείως διαφορετική και έχουμε σχεδιάσει διαφορετική ξενάγηση που θα σας δώσει άλλη εικόνα.
 • Είσοδος στο Ice Hotel στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο και μπάνιο με ειδικά σκάφανδρα (για τις 18 πρώτες συμμετοχές)
 • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  € 450
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα εκτός από αυτά που αναφέρονται στα περιλαμβανόμενα

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λόγω των καιρικών συνθηκών της περιοχής, η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν αυτό κριθεί απαραίτητο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του γκρουπ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Σε περίπτωση που ταξιδεύει παιδί με τον ένα φυσικό γονέα, απαιτείται έγγραφη και υπογεγραμμένη δήλωση συναίνεσης του άλλου γονέα, από αστυνομική αρχή. Η δήλωση αυτή απαιτείται από την ασφάλεια του αεροδρομίου.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ Ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ένα σπάνιο 11ήμερο απολαυστικό ταξίδι για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, που περιλαμβάνει εις βάθος γνωριμία με τη Λαπωνία στη Σουηδία και στη Φινλανδία!

Για τους οπαδούς της περιπέτειας (κι όχι μόνον), αυτό το ταξίδι προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να «χαθεί» μέσα στην απεραντοσύνη αυτής της πανέμορφης και μοναδικής –στον κόσμο– περιοχής!

 

Ένα σπάνιο πρόγραμμα

που θα βρείτε μόνο στο Versus,

φτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά, χωρίς εκπτώσεις!


Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Ημιδιατροφή καθημερινά (εκτός από τη Στοκχόλμη: πρωινό)
 • Κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο και μπάνιο με ειδικά σκάφανδρα αξίας 200 € (Δώρο για τις 18 πρώτες συμμετοχές)
 • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Λαπωνία! Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα με ακριβές δραστηριότητες να περιλαμβάνονται.
 • Πρωτοχρονιά στη Λαπωνία
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Ροβανιέμι για να το απολαύσουμε και όχι λιγότερες για μείωση κόστους
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (τοπική κατηγοριοποίηση της κάθε χώρας)
 • Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Ροβανιέμι!
 • Επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων και διαδρομή με έλκηθρο που το σέρνουν τάρανδοι
 • Εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με Χάσκις (μισή με μία ώρα) και όχι απλή δοκιμή!
 • Επίσκεψη στο Χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι.
 • Επίσκεψη στο μουσείο Arktikum, στο Ροβανιέμι. Το Arktikum είναι μουσείο, επιστημονικό κέντρο, αξιοθέατο και προορισμός λαϊκού πολιτισμού. Οι εκθέσεις οδηγούν τους επισκέπτες σε μια περιπέτεια στη φινλανδική Λαπωνία και την περιοχή της Αρκτικής.
 • Μεγάλη διαδρομή με snowmobile, και όχι απλά δοκιμή. Πρόκειται για διαδρομή 2 ωρών με snowmobile
 • Δύο (2) εξορμήσεις στη φύση της Λαπωνίας, μακριά από την πόλη, για να κυνηγήσουμε το Βόρειο Σέλας.
 • Διαφορετική ξενάγηση στη Στοκχόλμη. Ακόμα και αν έχετε δει τη σουηδική πρωτεύουσα το καλοκαίρι, το χειμώνα είναι τελείως διαφορετική και έχουμε σχεδιάσει διαφορετική ξενάγηση που θα σας δώσει άλλη εικόνα.
 • Είσοδος στο Ice Hotel Jukkasjärvi στην Κίρουνα, ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο αποκλειστικά από πάγο, που λιώνει το καλοκαίρι και ξαναφτιάχνεται κάθε χρόνο σχεδόν από την αρχή.
 • Όλες οι ημέρες είναι γεμάτες με ακριβές δραστηριότητες!
 • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
 • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Highlights

 • Το ξενοδοχείο από πάγο Jukkasjärvi στην Κίρουνα.
 • Το παραμυθένιο χωριό του Άι-Βασίλη στο Ροβανιέμι, ένα όνειρο για μικρούς και μεγάλους.
 • Η εξαιρετικής διάρκειας βόλτα με τα σκυλιά χάσκις!
 • Η κρουαζιέρα με το παγοθραυστικό.
 • Βόλτα με snowmobiles!
 • Η βόλτα στην Γκάμλα Στον, την Παλιά Πόλη της Στοκχόλμης.
 • Φυσικά το Βόρειο Σέλας, που θα το κυνηγήσουμε σε δύο διαφορετικά βράδια, στη Λούλεο και στο Ροβανιέμι!
 • Η επίσκεψη σε φάρμα ταράνδων!
 • Το επιστημονικό κέντρο Arktikum στο Ροβανιέμι.

 

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ημιδιατροφή καθημερινά (Στοκχόλμη: πρωινό)
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο Ροβανιέμι!
 • Δώρο η κρουαζιέρα με παγοθραυστικό στο Λούλεο 

 

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2021 - Πρωτοχρονιά 2022

Αναχωρήσεις

24/12Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Πρωτοχρονιά στη Λαπωνία του Versus - Ροβανιέμι, Εξερεύνηση στον αρκτικό κύκλο, κυνήγι του βορείου Σέλαος | Χριστούγεννα 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info