Τα διαμάντια της Δυτικής Μακεδονίας| Φεβρουάριος - Μάρτιος 2022

Διάρκεια: 6,7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 399€

Ταυτότητα ταξιδιού

Σπάνιο θεματικό ταξίδι Versus για να δούμε κρυφές ομορφιές της ορεινής Ελλάδας, όπως τον Γράμμο και τα χωριά της Πίνδου όπου δύσκολα φτάνουν ελληνικά γκρουπ!

 

Μόνο Στο Versus

 • Το Versus εξασφάλισε για εσάς, διαμονή στο όμορφο ξενοδοχείο AIGAI  Έδεσσας 4*  και στο Esperos Palace 4* στην Καστοριά.
 • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο μας  (πρωϊνό & δείπνο)
 • Παραδοσιακό πρωϊνό με γεύσεις του τόπου
 • Καθημερινά δείπνα μπουφέ με απεριόριστη κατανάλωση χύμα κρασιού!
 • Ξενάγηση με Διπλωματούχο ξεναγό στο Μουσείο Βεργίνας (Αιγές)!
 • Μία ΣΠΑΝΙΑ διαδρομή, αποκλειστικά στο Versus Travel με έμπειρο τοπικό οικοξεναγό στα Βλαχοχώρια Γρεβενών, τα πανέμορφα χωριά του Ορεινού όγκου της Πίνδου και στο γεφύρι Αζίζ Αγά!
 • Σαμαρίνα Γρεβενών: Ονομαστό, τραγουδισμένο Βλαχοχώρι, σκαρφαλωμένο σε πλαγιά του Σμόλικα, σε εντυπωσιακό υψόμετρο (περίπου 1.550μ.), ένα τοπίο γεμάτο με  απαράμιλλες φυσικές ομορφιές, πυκνά δάση, άφθονα κρύα νερά και  υγιεινό κλίμα.  
 • Σμίξη Γρεβενών: Διάσημο χωριό,σε υψόμετρο 1.220 μ. στην πλαγιά του όρους Βασιλίτσα, ένας από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Ελλάδας και λόγω της γειτνίασης της με το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, έχει μετατραπεί σε σημαντικό χειμερινό θέρετρο.
 • Επίσκεψη στο πέτρινο γεφύρι Αζίζ Αγά αλλά και στη Μεγάλη Παναγιά με το πεύκο που έχει φυτρώσει στο τεταρτοσφαίριο της κόγχης του ιερού!
 • Περιπατητική Ξενάγηση στην πόλη της Έδεσσας, τους καταρράκτες και το Βαρόσι.
 • Απολαμβάνουμε την πόλη της Καστοριάς, μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας.
 • Επίσκεψη στα Μπουχάρια και τα Νοχτάρια της Κοζάνης, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο.

 

1η ημέρα: Αθήνα – Μουσείο Βεργίνας – Έδεσσα

Αναχώρηση 06.30 από το Σύνταγμα. Ανηφορίζουμε και διασχίζοντας τον κορμό της Ελλάδας με ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε στην μυθική Βεργίνα,που βρίσκετε περίπου 8χλμ.από τη Βέροια. Σχεδόν όλα τα ευρήματα-εντυπωσιακά εκθέματα από την Βασιλική πρωτεύσουσα των Μακεδόνων, βρίσκονται εδώ.  Το μουσείο κατασκευάστηκε το 1993, περίπου 16 χρόνια μετά την ανακάλυψη των Βασιλικών Τάφων στις Αιγές.
Ξενάγηση με Διπλωματούχο ξεναγό στο Μουσείο. Κάποια από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα τα οποία σίγουρα ξεχωρίζουν είναι η ασπίδα και πανοπλία του Φιλίππου Β΄ αλλά και η παγκοσμίως γνωστή-διάσημη χρυσή λάρνακα που βρέθηκε στον τάφο του. Πλούσια διακοσμημένη με λουλούδια, τα πέταλα των οποίων γεμίζουν με γαλάζιο γυαλί και φυτικά κοσμήματα που διακρίνονται έντονα εξαιτίας της χρυσής επιφάνειας, έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της ένα μεγάλο δεκαεξάκτινο αστέρι αναπτυσσόμενο στην επιφάνεια της. Ένα εντυπωσιακότατο χρυσό στεφάνι το οποίο αποτελείται από 313 χρυσά φύλλα και μαγεύει με την εκπληκτική του λεπτομέρεια βρέθηκε εντός της Λάρνακας!
Μια εμπειρία ζωής, η επίσκεψη σε αυτό το μουσείο-σύμβολο!
Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, λίγο έξω από την πόλη της Έδεσσας. Κατόπιν αναχώρηση για γνωριμία με την καταπληκτική πόλη των νερών, την πανέμορφη Έδεσσα. Θα επισκεφθούμε τους καταρράκτες,το Βαρόσι,θα δούμε το Κανναβουργείο και θα παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία στην Αγία Σκέπη, τη Μητρόπολη της Έδεσσας.
Επιστροφή- Δείπνο στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Έδεσσα – Παναγία Σουμέλα – Βελβεντός – Μπουχάρια/Νοχτάρια – Έδεσσα

Μετά το πρωϊνό μας, αναχωρούμε 09.00 για να επισκεφθούμε ένα από τα σύμβολα της Ορθοδοξίας. Η Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά ή Μονή Σουμελά (ποντιακά: σουΜελά, από το όρος Μελά), είναι ένα πασίγνωστο Ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην Τραπεζούντα,σύμβολο επί 16 αιώνες του Ποντιακού Ελληνισμού! Στην Ελλάδα έχει μεταφερθεί η ιερή εικόνα της Παναγίας και βρίσκεται στη Μονή Σουμελά, στο όρος Βέρμιο,κοντά στο χωριό Καστανιά.  Το καθολικό είναι μεγαλοπρεπής ναός βυζαντινού ρυθμού και στο εσωτερικό του φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που θεωρείται έργο του Ευαγγελιστή Λουκά και προέρχεται από την αναφερθείσα ιστορική μονή του Πόντου.

Συνεχίζουμε προς τον Βελβεντό. Μπροστά μας «απλώνεται» και μαγεύει το μάτι μας, η Τεχνητή Λίμνη Πολυφύτου. Διαμορφώθηκε κατά τη δεκαετία του 1970, μετά από την κατασκευή του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Πολυφύτου.  Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της Ελλάδας, στην οποία πρόσφατα κατασκευάστηκε ένα σύγχρονο πλωτό λιμάνι. Το πρόγραμμα προωθήθηκε μέσω Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης,  με απώτερο σκοπό τη δημιουργία προϋποθέσεων για την ανάπτυξη οικοτουριστικών, ναυταθλητικών και αλιευτικών δραστηριοτήτων στην περιοχή. Το πολυχρηστικό λιμάνι, δημιουργήθηκε με τη μέθοδο των «ασυνεχών πλωτών προβλητών βαρέος τύπου».Στην περιοχή της Λίμνης δραστηριοποιείται ο Ναυτικός Όμιλος Κοζάνης, με ποικίλες ναυταθλητικές δραστηριότητες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η Λίμνη ανήκει στη ΔΕΗ. Οι δραστηριότητες για τις οποίες προσφέρεται είναι: κολύμβηση, ιχθυοπαραγωγικές διαδικασίες (ψάρεμα & ιχθυοκαλλιέργεια), αθλητικές δραστηριότητες, άρδευση, αναψυχή κλπ, καλύπτοντας συγχρόνως τις ανάγκες άρδευσης των καλλιεργήσιμων εδαφών της περιοχής.  Με όμορφες εικόνες, οδεύουμε για την επόμενη στάση μας, το χωριό Βελβεντός. Ένα οικιστικό σύνολο με παραδοσιακό χρώμα,  χτισμένο στους πρόποδες των Πιερίων (υψόμ.420μ.), στην κατάφυτη από ροδακινιές και μηλιές κοιλάδα του Aλιάκμονα. Αξιόλογο θρησκευτικό μνημείο του Βελβεντού, είναι η εκκλησία της πολιούχου, Κοίμησης της Θεοτόκου (η τρίκλιτη ξυλόστεγη βασιλική του 1804, που κατέχει τη θέση παλαιότερου ναού). Το τέμπλο και τα υπόλοιπα κομψοτεχνήματα του Ναού, συνθέτουν ένα αριστούργημα εκκλησιαστικής κληρονομιάς. Τα θέματα είναι αμέτρητα: άνθη, άκανθες, άμπελοι, ιερές και ανθρώπινες μορφές, ανθοδοχεία, ήλιοι, δικέφαλοι αετοί, άγγελοι, ελάφια, λαγοί, λέοντες, πελεκάνοι, φίδια, περιστέρια και πλήθος άλλα, τα οποία συμπλέκονται αρμονικά και μεταμορφώνουν το άψυχο ξύλο σε χαρά των ματιών! Οι κίονες του Ναού, οι οποίοι τον χωρίζουν σε τρία κλίτη, είναι φτιαγμένοι από θαυμαστά κιονόκρανα, μικτού κορινθιακού και ιωνικού ρυθμού. Μέσα στο Άγιο Βήμα της κεντρικής Εκκλησίας, φυλάσσεται τμήμα του τέμπλου του παλαιού Ναού του Ιωάννου του Προδρόμου, το οποίο προϋπήρχε στη θέση όπου αργότερα κτίσθηκε ο Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Ο οικισμός, με διατηρητέα κτίρια μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής στο ιστορικό κέντρο του, παρουσίασε οικονομική και πνευματική άνθηση στα χρόνια της Tουρκοκρατίας.
Στη συνέχεια αναχωρούμε για να δούμε ένα εκπληκτικό γεωλογικό φαινόμενο, στην περιοχή Μικροβάλτου και Λιβαδερού. Πρόκειται για τα λεγόμενα «Μπουχάρια» και «Νοχτάρια», πρωτότυπους φυσικούς σχηματισμούς βράχων που οφείλουν τη μορφή τους στη διάβρωση του εδάφους κατά τη διάρκεια πολλών αιώνων έως και χιλιετιών. Εντοπίζονται μάλιστα δύο ξεχωριστοί τύποι γεωλογικών μορφών: τα Μπουχάρια μοιάζουν περισσότερο με καμινάδες, με ομοιόμορφο μέγεθος δηλαδή στον κορμό τους, ενώ τα Νοχτάρια θυμίζουν περισσότερο πυραμίδες. Ο περιβάλλων χώρος έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, με ξύλινα μονοπάτια και γεφυράκια, ώστε να πλησιάσουμε όσο το δυνατόν εγγύτερα στο εντυπωσιακό αυτό γεωλογικό φαινόμενο.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Έδεσσα - Καστοριά (Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας – Δισπηλιό, λιμναίος οικισμός – Νέο Ενυδρείο Καστοριάς – Σπήλαιο του Δράκου – Μονή Παναγίας Μαυριώτισσας) – Καστοριά

Πλούσιο πρωινό. Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στα πολλά αξιοθέατα της Καστοριάς που κανείς επισκέπτης δεν πρέπει να χάσει. Στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Λαογραφίας και Προϊστορίας παρουσιάζονται σκηνές καθημερινού βίου του λαού μας, αναβιώνοντας ήθη και έθιμα πανελλαδικά. Θα συνεχίσουμε για το Δισπηλιό και τον λιμναίο οικισμό που μαρτυρά πως η περιοχή κατοικούνταν από τα νεολιθικά χρόνια. Το νέο ενυδρείο της Καστοριάς είναι το μεγαλύτερο του γλυκού νερού των Βαλκανίων και εκτείνεται σε ένα διώροφο κτίριο 450 τ.µ. Η Σπηλιά του Δράκου πήρε το όνομά της από την είσοδο που έχει τη μορφή στόματος δράκου, ενώ, σύμφωνα με την παράδοση, στο σπήλαιο υπήρχε ένα χρυσωρυχείο που το φύλαγε ένας άγρυπνος δράκος. Στο σπήλαιο, από τα εντυπωσιακότερα της χώρας μας, έχουν βρεθεί οστά αρκούδας των σπηλαίων ηλικίας 10.000 ετών. Πιο δίπλα συναντάμε το Μοναστήρι της Παναγίας της Μαυριώτισσας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Καστοριά, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Καστοριά – Ολοήμερη εκδρομή Πρέσπες, Άγιος Αχίλλειος, Άγιος Γερμανός, Ψαράδες - Καστοριά

Πλούσιο πρωινό και αναχώρηση για τις «Διεθνής Πρέσπες», τα «υγρά σύνορα» της Ελλάδας με τα Σκόπια. Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί προστατευόμενη περιοχή λόγω φυσικού κάλλους και της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας. Στη Μικρή Πρέσπα υπάρχει το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, όπου με πλωτή γέφυρα δίνεται η δυνατότητα να το επισκεφθούμε. Θα σταματήσουμε στο χωριό Άγιος Γερμανός με την ομώνυμη βασιλική εκκλησία. Ψωνίστε παραδοσιακά προϊόντα και βέβαια τα ξακουστά φασόλια Πρεσπών. Ο παραδοσιακός οικισμός Ψαράδες είναι το μοναδικό ελληνικό χωριό στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας. Δοκιμάστε ψάρια της λίμνης, πιπεριές Φλωρίνης αλλά και πολλές άλλες ντόπιες λιχουδιές. Όσοι επιθυμούν μπορούν να έχουν μία λιμναία περιήγηση με βάρκα για να δουν τα ασκητάρια της Μεγάλης Πρέσπας. Επιστροφή στην Καστοριά και στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Καστοριά – εκδρομή σε ονομαστά βλαχοχώρια, Σμίξη-Βασιλίτσα - Πέτρινο παραδοσιακό γεφύρι Αζίζ Αγά – Σαμαρίνα – Γρεβενά – Καστοριά

Αναχώρηση 09.00 για συγκεκριμένο σημείο,όπου θα συναντήσουμε τον οικοξεναγό μας, για μια εμπεριστατωμένη γνωριμία με αυτή την ορεινή και πανέμορφα άγνωστη περιοχή της χώρας μας! Πρώτη στάση, το μοναδικό γεφύρι του Αζίζ Αγά 16μ. ύψος 1.727μ. Ουσιαστικά, το μεγαλύτερο γεφύρι της δυτικής Μακεδονίας,κάτω από το χωριό Τρίκωμο των Γρεβενών! Ο Αζιζ Αγάς ανέθεσε την κατασκευή σε φημισμένο πρωτομάστορα, αλλά εξ αιτίας του μεγάλου μήκους και ύψους του, το γεφύρι παρουσίαζε δυσκολίες. Δύο φορές έπεσε η μεσαία καμάρα μετά την αφαίρεση των καλουπιών. Όταν οι σκαλωσιές καί τα καλούπια στήθηκαν για τρίτη φορά, ο Αζιζ Αγάς απείλησε τον πρωτομάστορα πως αν το γεφύρι πέσει γιά τρίτη φορά "θα του πάρει το κεφάλι". Την ώρα που αφαιρούταν καί τα τελευταία καλούπια, ο πρωτομάστορας έντρομος κατέφυγε στη "ράχη Σκύφτη", λίγο νότια του γεφυριού, κατά το Κηπουριό για ν' αποφύγει τις κυρώσεις αν το γεφύρι ξαναέπεφτε. Το γεφύρι όμως τη φορά αυτή στάθηκε όρθιο. Ο Αγάς κάλεσε κοντά του με έναν ζαπτιέ (χωροφύλακα) τον πρωτομάστορα, τον συνεχάρη και τον πλήρωσε! (αυτά μας διδάσκει η ιστορία γραμμένη από τον Γ.Τσότσο). Φωτογραφιζόμαστε στις όχθες του Βενέτικου ποταμού,στις τρείς καμάρες του γεφυριού.
Από εδώ, μέσω Φιλιππαίων οδεύουμε προς Σαμαρίνα!
Το χωριό βρίσκεται στη βόρεια Πίνδο στις ανατολικές πλαγιές του Σμόλικα σε υψόμετρο 1.450 μέτρων! Θεωρείται το ψηλότερο χωριό της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων! Οι ετυμολογήσεις της λέξης που έχουν προταθεί είναι, ή από τη λέξη σαμάρι ή από την Αγία Μαρίνα, στα βλάχικα Sta Marina. Στο ξακουστό γραφικό βλαχοχώρι, έρχονται καθημερινά άνθρωποι για να γευθούν τοπικές σπεσιαλιτέ στις παραδοσιακές ταβέρνες του! Γεύμα ελεύθερο. Αξιοσημείωτη και μοναδική η Εκκλησία της Μεγάλης Παναγιάς με το πεύκο φυτρωμένο στην σκεπή της!  Τρίκλιτη μονώροφη βασιλική, αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Οικοδομήθηκε κατά τη δεύτερη δεκαετία του 19ου αι. και τοιχογραφήθηκε λίγα χρόνια αργότερα, φέρει χαγιάτι (υπόστεγο) με χτιστούς κίονες και τοξοστοιχία στη νότια πλευρά του, καθώς και παρεκκλήσι αφιερωμένο στους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο.
Το εσωτερικό της Μεγάλης Παναγίας κοσμούν τοιχογραφίες που έχουν φιλοτεχνήσει σαμαριναίοι αγιογράφοι, καθώς και αξιόλογο ξυλόγλυπτο τέμπλο.
Γεύμα ελεύθερο στην ξακουστή πλατεία με τα μοναδικά τοπικά ταβερνάκια της.
Αναχώρηση για το Εθνικό χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, όπου θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του όρους Βασιλίτσα που εκτείνεται σε υψόμετρο 2.249μ. αλλά και στο διπλανό όρος της Γομάρας. Ξεκίνησε με τον πρώτο αναβατήρα το 1975 και από τότε υπόσχεται στιγμές ελευθερίας και ομορφιάς σε κάθε χιονοδρόμο! Το βουνό της Βασιλίτσας αποτελεί σημαντικό βιότοπο για την αρκούδα, τη βίδρα και το αγριόγιδο.
Επιστροφή μέσω Σμίξης για Γρεβενά.Το όνομα Σμίξη, προήλθε από το "σμίξιμο δύο οικισμών" καθώς γεννήθηκε από τα χωριά Μπίγκα και Πινακάδες. Πέτρινα σπίτια που έχουν διασωθεί από το πέρασμα του χρόνου, παραμυθένια ατμόσφαιρα, το πέτρινο σχολείο του 1933 που βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Αλλά και τις πολυφωτογραφημένες παλιές πέτρινες βρύσες. Στα Γρεβενά στις δύο πλατείες, την πλατεία Ελευθερίας ή Ρολογιού που φιλοξενεί τον πέτρινο πύργο του ρολογιού και την Αιμιλιανού και συνδέονται με έναν κεντρικό πεζόδρομο, θα κάνουμε στάση για αγορά των διάσημων τοπικών μανιταροπροϊόντων. Επιστροφή στην Καστοριά, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Καστοριά – αναχώρηση για Αθήνα

Πρωινό και αναχωρούμε οδικώς για την επιστροφή μας στην Αθήνα, με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ

Όσοι ταξιδιώτες επιθυμούν μπορούν να έχουν άλλη μια νύχτα στην Καστοριά και να πραγματοποιήσουμε μία εκδρομή στην περιοχή του Γράμμου. Σε αυτή την περίπτωση, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

6η ημέρα: Καστοριά – Γράμμος (Πεύκος) – Ομορφοκλησσιά – Καστοριά

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την ορεινή περιοχή του Γράμμου, μια περιοχή ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς αλλά και ευαίσθητης ιστορικής σημασίας. Θα επισκεφθούμε κάποια από τα χωριά του Γράμμου διασχίζοντας τοπία που θα μας κάνουν αρκετές φορές να σταματήσουμε για να απαθανατίσουμε με τη φωτογραφική μας μηχανή τις χαράδρες, τις κορυφές του Βόιου και το οροπέδιο του Χάρου. Η βλάστηση του Γράμμου χαρακτηρίζεται από αιωνόβια δέντρα, κυρίως μαυρόπευκα αλλά επίσης ρόμπολα και οξιές, που καλύπτουν τις βουνοπλαγιές απ’ άκρη σ’ άκρη. Θα κάνουμε μία στάση στο χωριό Πεύκος και στη συνέχεια θα έρθουμε στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, χώρος ιστορικής μνήμης, όπου και θα ξεναγηθούμε. Επόμενος σταθμός μας θα είναι η Ομορφοκλησσιά, ένας μικρός οικισμός της Καστοριάς, με λίγες δεκάδες κατοίκους, όπου ξεχωρίζει ο ναός του Αγίου Γεωργίου. Εδώ θα δούμε ένα σπάνιο μνημείο, το μοναδικό ολόσωμο ξύλινο ανάγλυφο του Αγίου Γεωργίου, ύψους περίπου τριών μέτρων!
Καθοδόν για την επιστροφή μας στην Καστοριά, επισκεπτόμαστε το Άργος Ορεστικό και τη συνοικία Νόστιμο για να δούμε το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Παλαιοβοτανικής. Η λειτουργία ενός τόσο εξειδικευμένου μουσείου εδώ είναι απαραίτητη καθώς στην περιοχή βρέθηκαν απολιθωμένοι φοίνικες (οι μοναδικοί στην Ελλάδα) και πλήθος από θαλάσσια απολιθώματα. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στην Καστοριά, δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Καστοριά – αναχώρηση για Αθήνα

Πρωινό και αναχωρούμε οδικώς για την επιστροφή μας στην Αθήνα, με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 399 € 0 €
Twin Room 399 € 0 €
Single Room 529 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 399 € 0 €
Twin Room 399 € 0 €
Single Room 529 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 469 € 0 €
Twin Room 469 € 0 €
Single Room 629 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 469 € 0 €
Twin Room 469 € 0 €
Single Room 629 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 399 € 0 €
Twin Room 399 € 0 €
Single Room 529 € 0 €

 Περιλαμβάνονται

 • Μετακινήσεις/μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή 2 διανυκτερεύσεων στο AIGAI Edessa Hotel 4*.
 • Διαμονή 3 (ή 4) διανυκτερεύσεων στο Esperos Palace 4* στην Καστοριά.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
 • ΦΠΑ.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων & Μουσεία
 • Γεύματα  
 • Ποτά κατά τη διάρκεια των δείπνων. Δηλαδή δεν περιλαμβάνονται κρασιά ετικέττες, αναψυκτικά, μπύρες.  
 • Προσωπικά έξοδα 
 • Φόρος διαμονής* (3€/δωμάτιο)

ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ: Από 01/01/18 έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος φόρος διαμονής βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Στις αναγραφόμενες τιμές των ξενοδοχείων δεν περιλαμβάνεται, και θα πρέπει να καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

 

Ο φόρος διαμορφώνεται για ξενοδοχεία:

2* → 0,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

3* → 1,50€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

4* → 3,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

5* → 4,00€ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση

 

Το ταξίδι πραγματοποιείται σε μικρές ταξιδιωτικές ομάδες - Διπλανή θέση στο πούλμαν κενή, εκτός αν είστε οικογένεια

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


 • Το Versus εξασφάλισε για εσάς, διαμονή στο όμορφο ξενοδοχείο AIGAI  Έδεσσας 4*  και στο Esperos Palace 4* στην Καστοριά.
 • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο μας  (πρωϊνό & δείπνο)
 • Παραδοσιακό πρωϊνό με γεύσεις του τόπου
 • Καθημερινά δείπνα μπουφέ με απεριόριστη κατανάλωση χύμα κρασιού!
 • Ξενάγηση με Διπλωματούχο ξεναγό στο Μουσείο Βεργίνας (Αιγές)!
 • Μία ΣΠΑΝΙΑ διαδρομή, αποκλειστικά στο Versus Travel με έμπειρο τοπικό οικοξεναγό στα Βλαχοχώρια Γρεβενών, τα πανέμορφα χωριά του Ορεινού όγκου της Πίνδου και στο γεφύρι Αζίζ Αγά!
 • Σαμαρίνα Γρεβενών: Ονομαστό, τραγουδισμένο Βλαχοχώρι, σκαρφαλωμένο σε πλαγιά του Σμόλικα, σε εντυπωσιακό υψόμετρο (περίπου 1.550μ.), ένα τοπίο γεμάτο με  απαράμιλλες φυσικές ομορφιές, πυκνά δάση, άφθονα κρύα νερά και  υγιεινό κλίμα.  
 • Σμίξη Γρεβενών: Διάσημο χωριό,σε υψόμετρο 1.220 μ. στην πλαγιά του όρους Βασιλίτσα, ένας από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Ελλάδας και λόγω της γειτνίασης της με το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, έχει μετατραπεί σε σημαντικό χειμερινό θέρετρο.
 • Επίσκεψη στο πέτρινο γεφύρι Αζίζ Αγά αλλά και στη Μεγάλη Παναγιά με το πεύκο που έχει φυτρώσει στο τεταρτοσφαίριο της κόγχης του ιερού!
 • Περιπατητική Ξενάγηση στην πόλη της Έδεσσας, τους καταρράκτες και το Βαρόσι.
 • Απολαμβάνουμε την πόλη της Καστοριάς, μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας.
 • Επίσκεψη στα Μπουχάρια και τα Νοχτάρια της Κοζάνης, ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

Καρτ-ποσταλικά βλαχοχώρια Γρεβενών – Διάσημα Πέτρινα Γεφύρια Ορεινού όγκου Πίνδου – Καστοριά – Πρέσπες – Γράμμος – Νοχτάρια και Μπουχάρια – Παναγία Σουμελά – Έδεσσα – Σαμαρίνα – Βεργίνα

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Απρίλιος 2022

Αναχωρήσεις

17/2, 3/3, 23/3Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Τα διαμάντια της Δυτικής Μακεδονίας| Φεβρουάριος - Μάρτιος 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info