Χριστουγεννιάτικη Φλωρεντία (Τοσκάνη - Ούμπρια) | Χριστούγεννα 2021-Πρωτοχρονιά 2022

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 569€

Ταυτότητα ταξιδιού

Αλλο ένα ξεχωριστό Ευρωπαϊκό χριστουγεννιάτικο ταξίδι του Versus Travel, πάντα έξω από τα καθιερωμένα: ένα μαγευτικό ταξίδι στην Τοσκάνη και την Ούμπρια, στην καρδιά της Ιταλίας! Με σωστές ώρες πτήσεων για να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τον διαθέσιμο χρόνο και άνετες μετακινήσεις, το ταξίδι αυτό θα μας προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες σε μια γνώριμη χώρα.

Με κέντρο την Περούτζια θα γνωρίσουμε την μεσαιωνική Ούμπρια και τα χωριά της, από την Ασίζη, γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου, μέχρι το Αρέτσο με τον εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο.  

Γνωρίζουμε επίσης την Τοσκάνη από μέσα, με διαμονή στη Φλωρεντία και εξορμήσεις στη μεσαιωνική Σιένα, το Σαν Τζιμινιάνο με τους επιβλητικούς πύργους του και την Πίζα με τον θρυλικό κεκλιμένο πύργο της. Η είσοδος και η ειδική ξενάγηση στη Γκαλερία Ουφίτσι θεωρείται από τα δυνατά πλεονεκτήματα μιας εκδρομής, στην οποία η μια εμπειρία διαδέχεται την άλλη!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Από τη Ρώμη, κατευθυνόμαστε στην Ούμπρια  και αφού θαυμάσουμε τη πόλη κόσμημα του Ιταλικού μεσαίωνα, Περούτζια και τις πόλεις με τον εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο Ασίση και Αρέτζο, κατευθυνόμαστε προς την Τοσκάνη για να εντρυφήσουμε στην κατά πολλούς πιο γοητευτική πλευρά της Ιταλίας. Βάση μας έχουμε φυσικά τη Φλωρεντία, το κόσμημα της Τοσκάνης και της Ιταλίας, στην οποία περιηγούμαστε σε βάθος, με highlight την είσοδο στην Γκαλερία Ουφίτσι με ειδική ξενάγηση. Ερχόμαστε επίσης στη μεσαιωνική Σιένα και το Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους του, και φθάνουμε μέχρι την Πίζα με τον περίφημο κεκλιμένο Πύργο της.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Διαφορετικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι στην Ιταλία με έντονο άρωμα Versus.  Περιλαμβάνονται είσοδοι που αναφέρονται παρακάτω καθώς επίσης και είσοδοι πόλεων και φόροι ξενοδοχείων, ένα μεγάλο κόστος που περιλαμβάνεται στην τιμή μας και το οποίο δεν πληρώνετε τοπικά. Έτσι έχετε προκαθορισμένο κόστος από την Αθήνα.


 • Επισκεπτόμαστε την Τοσκάνη σε βάθος, από τις πιο όμορφες επαρχίες της Ιταλίας: συμμετέχετε και εσείς σε μια ταινία που γυρίζεται με πρωταγωνιστή εσάς!
 • Περιλαμβάνεται προαγορασμένη είσοδος (περίπου 24 €), στην Γκαλερία Ουφίτσι, πολύ βασικό για να αποφύγουμε τις ουρές αλλά και για να μπούμε στη θαυμάσια  πινακοθήκη της Φλωρεντίας και όχι να την θαυμάσουμε απέξω. Έχουμε επίσης οργανώσει ειδική ξενάγηση με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στην κορωνίδα των πόλεων της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία.
 • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στην ιστορική Περούτζια, πρωτεύουσα της Ούμπρια.
 • Επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Σιένα.
 • Επίσκεψη στο Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους μεσαιωνικούς πύργους.
 • Επίσκεψη στην Ασίζη και το Σπολέτο για να περπατήσουμε στα μαγευτικά́ λιθόστρωτα σοκάκια των μεσαιωνικών πόλεων.
 • Εκδρομή στο Αρέτσο (Arezzo). Εύκολα θα αναγνωρίσουμε εδώ τη μεγάλη πλατεία που είδαμε στο «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι. Κάποιοι την κατατάσσουν μάλιστα και ως την ωραιότερη πλατεία στην Τοσκάνη! Είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο.
 • Διαμονή σε άριστα ξενοδοχεία 4* (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
 • Τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού σε  Φλωρεντία, για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και εκτός του πούλμαν.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Ρώμη – Σπολέτο – Περούτζια

Συνάντηση στο αεροδρόμιο των Αθηνών και πτήση για τη Ρώμη. Μετά την άφιξή μας στην ιταλική πρωτεύουσα, θα αναχωρήσουμε οδικώς με προορισμό μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της κεντρικής Ιταλίας, το Σπολέτο. Εκεί λαμβάνει χώρα μία από τις σπουδαιότερες γιορτές τέχνης και μουσικής στην Ευρώπη, το Φεστιβάλ των Δύο Κόσμων (Festival dei Due Mondi). Άφιξη και περιήγηση στο Σπολέτο.

Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για  την πανέμορφη φοιτητούπολη Περούτζια, την πρωτεύουσα της Ούμπριας, μία πόλη-κόσμημα του ιταλικού Μεσαίωνα, που απλώνεται στην κοιλάδα του Άνω Τίβερη. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Περούτζια.

 

2η ημέρα: Περούτζια – Ασίζη – Αρέτσο – Φλωρεντία

Πρωινός περίπατος στο ιστορικό της κέντρο της Περούτζια για να δούμε την Πλατεία της 4ης Νοεμβρίου με τη φοντάνα Ματζόρε, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Λαυρεντίου, το μέγαρο Πριόρι του 11ου αιώνα, κ.α.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ασίζη τη γενέτειρα του παγκοσμίως διάσημου Άγιου Φραγκίσκου. Ο Άγιος Φραγκίσκος (κεντρικός ήρωας της δραματοποιημένης βιογραφίας του Νίκου Καζαντζάκη «Ο φτωχούλης του Θεού») είναι ο πολιούχος της Ασίζης και ολόκληρης της Ιταλίας. Η πόλη της Ασίζης απλώνεται μεταξύ των λόφων της Ούμπριας: εδώ και αιώνες καταφθάνουν προσκυνητές απ’ όλη της Ιταλία για να επισκεφτούν τη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου καθώς και τη Βασιλική της Αγίας Κλάρας, η οποία υπήρξε μία από τις πρώτες μαθήτριες του Αγίου Φραγκίσκου. Στους δύο αυτούς ναούς βρίσκονται οι τάφοι των δύο αγίων αντίστοιχα. Εμείς θα επισκεφτούμε τους δύο ναούς και θα κάνουμε μία μεγάλη βόλτα στα γραφικά μεσαιωνικά στενά της πόλης. Αν το επιτρέψει ο χρόνος θα επισκεφτούμε και το ερημητήριο ντέλε Καρτσέρι, το οποίο βρίσκεται στα περίχωρα της Ασίζης πάνω σε έναν απότομο δασώδη γκρεμό στο όρος Σουμπάζιο. Στις σπηλιές του γκρεμού αποσύρονταν από τα κοσμικά οι μεσαιωνικοί ερημίτες. Εκεί βρίσκεται και ένα μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Φραγκίσκο.

Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για το γειτονικό Αρέτσο, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της Τοσκάνης. Το Αρέτσο είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο, παρότι υπέστη σοβαρές καταστροφές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσα στα αξιοθέατα ξεχωρίζουν η Μεγάλη Πλατεία, το Ανάκτορο των Μεδίκων και η οικία του μεσαιωνικού ποιητή Πετράρχη. Στην ξενάγησή μας θα αναγνωρίσουμε και το σκηνικό από την πολυβραβευμένη ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι με τίτλο «Η ζωή είναι ωραία» − πρόκειται για τη Μεγάλη Πλατεία, που θεωρείται ίσως η ωραιότερη σε όλη την Τοσκάνη. Τελικός προορισμός μας για σήμερα είναι η Φλωρεντία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.

 

3η ημέρα: Φλωρεντία (Πινακοθήκη Ουφίτσι & Ξενάγηση)

Ό,τι και να πει κανείς γι’ αυτή την πόλη θα είναι λίγο. Η Φλωρεντία είναι από μόνη της ένας (υπερ)επαρκής λόγος για να επισκεφθούμε την Ιταλία, ένας διαχρονικός μαγνήτης που η έλξη του δεν περιορίζεται ποτέ, αντίθετα συνεχίζει να μας τραβά όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες φορές και να έρθουμε εδώ. Πόλη των τεχνών, των επιστημών και των γραμμάτων, της αρχιτεκτονικής, της ποίησης, των εικόνων και των αισθήσεων, η Φλωρεντία μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τους αναρίθμητους θησαυρούς της!

Το καλύτερο ξεκίνημα φυσικά δεν μπορεί παρά να είναι στην πιο σημαντική πινακοθήκη της Ιταλίας, την Γκαλερί Ουφίτσι, όπου θα δούμε πολύ διάσημα έργα ζωγραφικής φλωρεντιανών, Βενετσιάνων και Φλαμανδών καλλιτεχνών του μεσαίωνα και της αναγέννησης που ανήκαν στη συλλογή της οικογένειας των Μεδίκων. Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελος, Μποτιτσέλι, Ραφαήλ, Καραβάτζιο, Τιτσιάνο και πολλοί πολλοί άλλοι συνθέτουν με τα έργα τους μία από τις πιο ολοκληρωμένες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης στον κόσμο!

Έπειτα θα κάνουμε μία ενδελεχή ξενάγηση στην πανέμορφη Φλωρεντία με τοπικό ξεναγό επιπλέον του Έλληνα αρχηγού. Θα γνωρίσουμε καλά αυτή την πόλη-μουσείο, όπως δικαίως χαρακτηρίζεται, που σε κάθε σημείο της κρύβει και μία υπέροχη ιστορία. Θα πάμε στην Πλατεία ντε λα Σινιορία και στην εντυπωσιακή εκκλησία του Τίμιου Σταυρού που είναι τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντιανών, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Δάντης, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα δούμε επίσης τη διάσημη Πόντε Βέκκιο, τη γέφυρα με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, καθώς και την ιστορική Πλατεία Ντουόμο με τον καθεδρικό της Παναγίας των Λουλουδιών που άρχισε να χτίζεται το 1296 και ολοκληρώθηκε το 1436. Στον καθεδρικό θα δούμε το εκπληκτικό καμπαναριό του Τζιότο, τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι και το ιστορικό Βαπτιστήριο.

Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.

 

4η ημέρα: Φλωρεντία (περιπατητική ξενάγηση)

Η πόλη αυτή είναι ανεξάντλητη, και τα όσα μπορεί να δει ο επισκέπτης μοιάζουν να μην έχουν τέλος. Θα επισκεφθούμε τη συνοικία όπου έζησε ο πατέρας της ιταλικής γλώσσας, ο μεγάλος φιλόσοφος της Αναγέννησης, Δάντης Αλιγκέρι, από τις μεγαλύτερες μορφές της ιταλικής και παγκόσμιας διανόησης, και πρωτοπόρος της ιταλικής ποίησης: Η Θεία Κωμωδία του Δάντη, μάλιστα, είναι από τα έργα που σημάδεψαν την εξέλιξη της λογοτεχνίας!

Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να περάσουμε από την περίφημη Πλατεία Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli (από το 1733) και Paszkowski (από τον 19ο αιώνα), καθώς και από την περίφημη Αψίδα του Θριάμβου.

Καθώς περιηγούμαστε στην πόλη, θα προσέξουμε πως πολλά δημόσια κτίρια φέρουν ακόμα τον θυρεό των Μεδίκων, ακόμα και κτίρια που χτίστηκαν πολύ αργότερα από την εποχή που οι Μέδικοι ήταν οι άρχοντες της Φλωρεντίας.

Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.

 

5η ημέρα: Φλωρεντία – Σιένα – Σαν Τζιμινιάνο – Πίζα – Φλωρεντία

Ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στη μοναδική Σιένα, μεσαιωνική πόλη που δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά τα τελευταία 800 χρόνια. Θα περιπλανηθούμε χαλαρώνοντας στην καταπληκτική  Piazza del Campo Santa που μοιάζει με κοχύλι Σεν Ζακ, και θα μάθουμε πολλά για την παράξενη ιστορία αυτής της πόλης. Στα χρόνια της ακμής της, κάπου στον 13ο με 14ο αιώνα, η Σιένα συναγωνιζόταν τη Φλωρεντία σχεδόν στα πάντα, στο εμπόριο, την οικονομία, τα γράμματα, ακόμη και στρατιωτικά. Τα πράγματα άλλαξαν όταν τον 16ο αι. μια πανδημία αφάνισε μεγάλο μέρος του πληθυσμού· η πόλη σχεδόν ερήμωσε, μακροπρόθεσμα ωστόσο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διατηρηθεί ο οικιστικός ιστός της Σιένα αναλλοίωτος, δίνοντάς της σήμερα το χρώμα μίας από τις πλέον αυθεντικές μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας!

Συνεχίζουμε για το φημισμένο Σαν Τζιμινιάνο, το «Μανχάταν» της Τοσκάνης. Ψηλοί, αγέρωχοι πύργοι –σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών, όταν η κάθε μία ανταγωνιζόμενη την άλλη, έκτιζε τον ένα πύργο ψηλότερο απ' τον άλλο– μας καλωσορίζουν από μακριά, δίνοντας στην πόλη μια παραμυθένια όψη. Οι ιστορίες που μας έχει κληροδοτήσει ο χρόνος για τους πύργους αυτούς είναι πάμπολλες, όπως η «κόντρα» ανάμεσα στις οικογένειες Ρονιάζα και Σαλβούτσι, από την εποχή που οι πύργοι δεν αποτελούσαν τόσο οχυρωματικά έργα όσο σύμβολα κύρους και οικονομικής επιφάνειας.

Επόμενη επίσκεψη της ημέρας στην Πίζα, με τον περίφημο Κεκλιμένο Πύργο, μία από τις πλέον χαρακτηριστικές εικόνες της Ιταλίας. Η αλήθεια είναι πως ο Πύργος έχει φωτογραφηθεί εκατομμύρια φορές, ωστόσο όταν έρχεται η ώρα να σταθείς δίπλα του είναι σαν να τον βλέπεις για πρώτη φορά, τέτοια είναι η αίσθηση που σου δημιουργεί. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν ωστόσο και ο Καθεδρικός της Πίζας, όπως και το Βαπτιστήριο, ακριβώς απέναντι από τον Πύργο: τόσο κοντά του κι όμως τόσο μακριά από τις αναρίθμητες καρτ-ποστάλ της πόλης!...

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στη Φλωρεντία. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Φλωρεντία – Ρώμη – Αναχώρηση

Πρωινή αναχώρηση από τη Φλωρεντία με προορισμό μας το αεροδρόμιο της Ρώμης, για την επιβίβασή μας στην πτήση της επιστροφής για την Αθήνα.

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 569 € 250 €
Twin Room 569 € 250 €
Triple Room 569 € 250 €
Single Room 819 € 250 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 579 € 250 €
Twin Room 579 € 250 €
Triple Room 579 € 250 €
Single Room 879 € 250 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 569 € 250 €
Twin Room 569 € 250 €
Triple Room 569 € 250 €
Single Room 819 € 250 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 659 € 250 €
Twin Room 659 € 250 €
Triple Room 659 € 250 €
Single Room 909 € 250 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 619 € 250 €
Twin Room 619 € 250 €
Triple Room 619 € 250 €
Single Room 869 € 250 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 659 € 250 €
Twin Room 659 € 250 €
Triple Room 659 € 250 €
Single Room 909 € 250 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 989 € 0 €
Twin Room 989 € 0 €
Triple Room 989 € 0 €
Single Room 1239 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 949 € 0 €
Twin Room 949 € 0 €
Triple Room 949 € 0 €
Single Room 1199 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 989 € 0 €
Twin Room 989 € 0 €
Triple Room 989 € 0 €
Single Room 1239 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 650

22/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

08:30

09:35

Α3 655

27/12/2021

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

17:50

20:50

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 650

29/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

08:30

09:35

Α3 655

03/01/2022

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

17:50

20:50

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 650

05/01/2022

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ

08:30

09:35

Α3 655

10/01/2022

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ

17:50

20:50

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4*
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Προαγορασμένη είσοδος στην Γκαλερία Ουφίτσι, στη Φλωρεντία.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 250
 • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ

 • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
 • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
 • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail του ταξιδιωτικού σας σύμβουλου ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
 • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
 • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 250 €.
 • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
 • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας. Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε. Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση. Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας .Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Διαφορετικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι στην Ιταλία με έντονο άρωμα Versus.  Περιλαμβάνονται είσοδοι που αναφέρονται παρακάτω καθώς επίσης και είσοδοι πόλεων και φόροι ξενοδοχείων, ένα μεγάλο κόστος που περιλαμβάνεται στην τιμή μας και το οποίο δεν πληρώνετε τοπικά. Έτσι έχετε προκαθορισμένο κόστος από την Αθήνα.


 • Επισκεπτόμαστε την Τοσκάνη σε βάθος, από τις πιο όμορφες επαρχίες της Ιταλίας: συμμετέχετε και εσείς σε μια ταινία που γυρίζεται με πρωταγωνιστή εσάς!
 • Περιλαμβάνεται προαγορασμένη είσοδος (περίπου 24 €), στην Γκαλερία Ουφίτσι, πολύ βασικό για να αποφύγουμε τις ουρές αλλά και για να μπούμε στη θαυμάσια  πινακοθήκη της Φλωρεντίας και όχι να την θαυμάσουμε απέξω. Έχουμε επίσης οργανώσει ειδική ξενάγηση με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στην κορωνίδα των πόλεων της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία.
 • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στην ιστορική Περούτζια, πρωτεύουσα της Ούμπρια.
 • Επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Σιένα.
 • Επίσκεψη στο Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους μεσαιωνικούς πύργους.
 • Επίσκεψη στην Ασίζη και το Σπολέτο για να περπατήσουμε στα μαγευτικά́ λιθόστρωτα σοκάκια των μεσαιωνικών πόλεων.
 • Εκδρομή στο Αρέτσο (Arezzo). Εύκολα θα αναγνωρίσουμε εδώ τη μεγάλη πλατεία που είδαμε στο «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι. Κάποιοι την κατατάσσουν μάλιστα και ως την ωραιότερη πλατεία στην Τοσκάνη! Είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο.
 • Διαμονή σε άριστα ξενοδοχεία 4* (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
 • Τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού σε  Φλωρεντία, για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και εκτός του πούλμαν.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.

Highlights

 • Περπατήστε στο ιστορικό κέντρο της τέλεια διατηρημένης παλιάς πόλης της Σιένα.
 • Ανακαλύψτε το Σαν Τζιμινιάνο, το «Μανχάταν» της Τοσκάνης, με τους αγέρωχους πύργους-σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών.
 • Εξερευνήστε τη Φλωρεντία, την περίφημη πόλη-μουσείο και πρωτεύουσα της Τοσκάνης.
 • Η Ασίζη, πόλη-προσκύνημα για τους Ιταλούς, χάρη στον πολιούχο της χώρας ’γιο Φραγκίσκο.
 • Η επίσκεψη στην γκαλερία Ουφίτσι, με τους αναρίθμητους πολιτιστικούς θησαυρούς της Αναγέννησης.
 • Ο θρυλικός κεκλιμένος πύργος της Πίζας, διάσημο μνημείο-σύμβολο της Ιταλίας, που μας εντυπωσιάζει κάθε φορά που στεκόμαστε πλάι του.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Προαγορασμένη είσοδος στην Γκαλερία Ουφίτσι και ειδική ξενάγηση με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στην κορωνίδα των πόλεων της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία.
 • Επίσκεψη και διανυκτέρευση στην ιστορική Περούτζια, πρωτεύουσα της Ούμπρια.

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2021 - Πρωτοχρονιά 2022

Αναχωρήσεις

22/12, 29/12, 5/1Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Χριστουγεννιάτικη Φλωρεντία (Τοσκάνη - Ούμπρια) | Χριστούγεννα 2021-Πρωτοχρονιά 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info