fb

Το μαγικό ταξίδι στην Κούβα του Versus (5*) με διαμονή στο ξενοδοχείο Nacional 5* στην καρδιά της Αβάνας και στο Τρινιδάδ | Μάιος-Δεκέμβριος 2022

Διάρκεια: 9,10,11,12,13,14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1670€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα από τα ταξίδια με τα οποία, από τα πρώτα βήματά του, ταυτίστηκε το όνομα του Versus είναι η Κούβα. Οι ταξιδιώτες αγκάλιασαν το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα της ελληνικής αγοράς και από το πρώτο μας ταξίδι στην Κούβα το καλοκαίρι του 1999, συνεχώς προσθέτουμε παροχές, ενθουσιάζοντας τους χιλιάδες ταξιδιώτες μας στον προορισμό αυτό. Το μεγάλο ατού μας όμως δεν είναι το εξαιρετικό - και λόγω θέσης και λόγω ποιότητας - ξενοδοχείο MeliaCohiba (που φιλοξενεί τα πληρώματα των αεροπορικών εταιρειών στην Κούβα), ούτε τα δεκάδες αξιοθέατα που περιλαμβάνουμε στο πρόγραμμά μας: είναι οι απόλυτα ειδικευμένοι Έλληνες αρχηγοί μας (όχι τοπικοί ελληνόφωνες), που θα είναι διαρκώς μαζί σας κατά την παραμονή σας στο νησί και θα σας δείξουν βήμα-βήμα αυτά που δεν βλέπει ο τουρίστας στην Κούβα. Αυτά για τα οποία πάντα λέμε ότι η "Κούβα δίνει μαθήματα ζωής". Αυτοί θα σας δείξουν τη γνήσια Κούβα, την Κούβα των Κουβανών και όχι την τουριστική. Ταξιδεύετε, βλέπετε, με το Versus…

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η Κούβα, "Το Μαργαριτάρι της Καραϊβικής", δεν είναι ένα ακόμη νησί. Μια μοναδική γοητεία αναβλύζει από κάθε γωνιά της. Ο ερωτισμός ξεχειλίζει. Η ζωντάνια της εκφράζεται στην εξωτική μουσική και τους χορούς της. Η Κούβα δεν είναι μόνο Κομμουνισμός και Πούρα. Οι εικόνες είναι ποικίλες και αλλόκοτες: αποικιακή αρχιτεκτονική, αμερικάνικα αυτοκίνητα της δεκαετίας του '50, εκπληκτικές παραλίες, δάση με φοίνικες, κοραλλιογενή νησάκια και ο νοσταλγικός τρόπος ζωής που αναφέρεται στα έργα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ και του ΓκράχαμΓκρην.Εδώ έζησαν και ζουν άνθρωποι που έγιναν αιώνια σύμβολα, με εξέχοντες πρωταγωνιστές τον γοητευτικό επαναστάτη Τσε Γκεβάρα και τον Φιντέλ Κάστρο. Εδώ παραμένει υψωμένο το τελευταίο λάβαρο αντίστασης στις σαρωτικές δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης. Ένα εξωτικό νησί που παραμένει στο προσκήνιο της ιστορίας για σχεδόν μισό αιώνα και εμφανίζει μεγάλες αντιθέσεις και ιδιαιτερότητες. Η  Κούβα μπορεί μέσα από τον πλούτο και την ποικιλία της να ευχαριστήσει, να σαγηνεύσει και να προσφέρει τις εκπλήξεις της στον επισκέπτη.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

 

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ

Δεν είναι κρίμα να μένετε στο Melia Havana απομακρυσμένοι στο αποστειρωμένο Μιραμάρ μια περιοχή πρεσβειών με ανύπαρκτο το τοπικό στοιχείο και να παίρνετε ταξί όταν θέλετε να μετακινηθείτε στην Αβάνα; 

ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ.

ΤΟ VERSUSTRAVEL ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 5* ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ,
ΤΟ
MELIA COHIBA ΚΑΙ ΤΟ HOTEL NACIONAL.

ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΒΑΝΑΣ, ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΓΡΑΦΙΚΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ, ΚΟΥΒΑΝΕΖΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΗΣΙΕΣ, ΞΕΝΟΙΑΣΤΕΣ, ΚΟΥΒΑΝΕΖΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!

 

ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ!!!

Δώστε προσοχή στην αλυσίδα που σας δηλώνουν ότι ανήκουν, γιατί μπορεί το όνομα του ξενοδοχείου να είναι σωστό, αλλά να μην ανήκει στην αναγραφόμενη αλυσίδα.

Δώστε προσοχή στην κατηγορία, γιατί μπορεί να γράφουν 5* ενώ στην πραγματικότητα να είναι 4*.

ΣΤΗΝ ΑΒΑΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΡΑΝΕ!!!

ΕΠΙΣΗΣ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ

Μόνο στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνονται όλες οι παρακάτω είσοδοι - δραστηριότητες:

  1. Μουσείο της Πόλης στην Αβάνα
  2. Μουσείο Ρούμι στην Αβάνα
  3. Εργοστάσιο πούρων στην Αβάνα και επίδειξη παρασκευής.
  4. Δείπνο σε διάσημο μπαρ-εστιατόριο σε προνομιακή θέση με θέα στην Αβάνα.
  5. Βόλτα με αυτοκίνητα του ’50 στην Αβάνα
  6. Φυτεία με καπνά στο Πινάρ ντελ Ρίο
  7. Σπηλιά στο Βινιάλες με τοιχογραφία
  8. Εξέδρα πανοραμικής θέας στο Βινιάλες
  9. Μουσείο Πόλης στο Τρινιδάδ
  10. Ποτό στο Κατσάντσαρα στο Τρινιδάδ
  11. Μαυσωλείο του Τσε στη Σάντα Κλάρα

Και το βασικότερο: εξασφαλισμένες αναχωρήσεις

 

Δεν είναι κρίμα να ΜΗΝ μείνετε στο Τρινιδάδ και απλά να το δείτε μόνο με μια βιαστική επίσκεψη;

Με το Versus διανυκτερεύουμε στο Τρινιδάδ για να ζήσουμε την πόλη και το βράδυ, όταν γίνεται μια ολόκληρη παρέα.

Μόνο στο Versus διανυκτέρευση στο κουκλίστικο Τρινιδάδ για να ζήσουμε την πιο όμορφη πόλη της Κούβας που γίνεται μια ολόκληρη παρέα το βράδυ. Δεν κάνουμε ένα απλό πέρασμα από το Τρινιδάδ.

 

Προσπαθώντας να αποτυπώσουμε τους λόγους για τους οποίους όταν ρωτάς κάποιον με ποιο γραφείο ταξίδεψες στην Κούβα σου απαντάει: “Μα φυσικά με το  Versus”, καταλήξαμε στους παρακάτω:

  • Για τις αναχωρήσεις μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2022, διαμονή στο ιστορικό Nacional 5*  στην καρδιά της Αβάνας και όχι απομακρυσμένοι στο αποστειρωμένο Μιραμάρ (Melia Havana), μια περιοχή πρεσβειών με ανύπαρκτο το τοπικό στοιχείο, όπου χρειάζεται ταξί για να μετακινηθείτε στην Αβάνα.
  • Μόνο στο Versus 4 διαν/σεις στην ακριβή Αβάνα σε 5* ξενοδοχείο και όχι λιγότερες ή αποκλειστικά διαμονές σε μικρότερα 3* στην επαρχία για μείωση κόστους. Με το Versus παίρνετε πάντα περισσότερα!
  • Εξασφαλισμένες αναχωρήσεις και προαγορασμένες πτήσεις που θα βρείτε παρακάτω και όχι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.
  • Στην Αβάνα χρησιμοποιούμε το Hotel Nacional 5* ή το Melia Cohiba 5*, το ξενοδοχείο με το καλύτερο σέρβις στην πόλη. Τώρα που πλέον η διαθεσιμότητα των 5* ξενοδοχείων στην Αβάνα σπανίζει.
  • Στο Βαραδέρο το ξενοδοχείο μας είναι το Melia Varadero 5* All Inclusive, το οποίο θα σας χαρίσει αξέχαστες ημέρες στη διάσημη παραλία της Καραϊβικής, απολαμβάνοντας απεριόριστη κατανάλωση ποτών και γευμάτων.
  • Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσκεψη στο μουσείο Havana Club για να δούμε πως παρασκευάζεται το ρούμι. (Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΥΤΗ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ 50-70 €), εκεί θα δοκιμάσουμε και ρούμι.
  • Επίσκεψη στο κέντρο εκτροφής κροκοδείλων στην Γκουάμα
  • Βαρκάδα στη Λίμνη του Θησαυρού
  • Επίσκεψη σε εργοστάσιο παρασκευής πούρων στην Αβάνα.
  • Είσοδος στο παραδοσιακό μπαράκι La Canchachara όπου θα μας σερβίρουν το ομώνυμο ποτό που έπιναν οι σκλάβοι στις φυτείες
  • Επίσκεψη στο θέατρο Thomas terry στο Σιεν Φουέγκος
  • Επίσκεψη στο σπήλαιο του Ινδιάνου, το οποίο και θα διασχίσουμε με βάρκα
  • Παραδοσιακό γεύμα αυθεντικής κουβανικής κουζίνας σε ένα ειδυλλιακό τοπίο  
  • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός-ξεναγός (και όχι τοπικός ελληνόφωνος), ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα και θα σας προτείνει λύσεις ώστε η διαμονή να σας μείνει αξέχαστη. Ο αρχηγός θα είναι μαζί σας σε όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στην Κούβα. Θα σας μυήσει στην πραγματική της ζωή, θα σας μάθει την ιστορία της, θα σας διηγηθεί τους μύθους της, θα σας δείξει πώς διασκεδάζουν οι Κουβανοί και όχι οι τουρίστες στην Κούβα, θα σας βάλει στα σπίτια τους να αφουγκραστείτε τους ήχους και τους ψιθύρους των ανθρώπων, την ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου, το ρούμι και τη μυρωδιά των πούρων. Παρατηρείστε ότι το ταξίδι του Versus Travel το συνοδεύει Έλληνας αρχηγός και όχι ελληνόφωνος τοπικός αντιπρόσωπος.
  • Βλέπετε και ζείτε περισσότερη και πιο γνήσια Κούβα. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ταξιδιώτες που γύρισαν από ένα τέτοιο ταξίδι λένε ότι η Κούβα δεν ήταν αυτό που φαντάζονταν. Σίγουρα δεν είδαν την πραγματική Κούβα. Το ταξίδι μας στην Κούβα δεν είναι ένα συνηθισμένο πρόγραμμα. Εμείς διεισδύουμε στη ζωή και στη φιλοσοφία της χώρας με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Η Κούβα με το Versus θα σας μείνει αξέχαστη!!!
  • Η βόλτα με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα του '50 θα σας μεταφέρει στην εποχή της μαφίας, στην Κούβα του Lucky Luciano και του Φρανκ Σινάτρα, σε μια διαδρομή γεμάτη νοσταλγία στους δρόμους της ημιφωτισμένης ρομαντικής Αβάνας.
  • Δείπνο σε διάσημο μπαρ-εστιατόριο σε προνομιακή τοποθεσία με θέα στην Αβάνα.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Με όλα τα παραπάνω είναι σαφές ότι δεν μένουμε στα τετριμμένα, συμμετέχουμε στην Κουβανέζικη κουλτούρα και ζωή.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΒΑΝΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το ταξίδι μας στην πρωτεύουσα της Κούβας, την Αβάνα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, πάνω στη μυθική παραλιακή Μαλεκόν της Αβάνας Παρά την κούραση, λίγοι αντιστέκονται σε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη και την ατμόσφαιρά της... αυτά είναι τα πλεονεκτήματα του να μένεις στην καρδιά της πόλης κι όχι σε μακρινά προάστια. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ (Ξενάγηση πόλης, Βόλτα με τα παλιά αυτοκίνητα του '50)

Πάμε να εξερευνήσουμε την Αβάνα! Θα ξεκινήσουμε από το Βεδάδο, την καρδιά της σύγχρονης πόλης όπου μένουμε για να γνωρίσουμε  τη Λεωφόρο των Προέδρων με τα ιστορικά αγάλματα, την καρδιά της πόλης την οδό 23 με το παγωτατζίδικο Coppelia, τους θρυλικούς κινηματογράφους και τα κτίρια αρτ ντεκό, θα περάσουμε από το Πανεπιστήμιο με τα νεοκλασικά του Προπύλαια, θα σταματήσουμε για να περπατήσουμε την ιστορική  Πλατεία της Επανάστασης όπου έβγαζε τις ομιλίες του ο Κάστρο και στεγαζόταν το γραφείο του Τσε και θα κάνουμε την πρώτη μας επίσκεψη στο εργοστάσιο πούρων, όπου θα μυηθούμε στα μυστικά της τέχνης της παρασκευής πούρων και θα έχουμε την ευκαιρία να αγοράσουμε και πούρα σε τιμές αισθητά χαμηλότερες από οπουδήποτε αλλού.

Συνέχεια έχει η παραλιακή οδός, όπου ξετυλίγεται μπροστά μας η σύγχρονη ιστορία της πόλης, από το ψηλότερο κτίριο της πόλης, το νοσοκομείο Hermanos Amejeiras μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία και τα όσα έχουν εκτυλιχθεί μπροστά της στο πέρασμα των δεκαετιών.

Σειρά θα πάρει το Centro, μια γειτονιά που αποπνέει μια γλυκιά μελαγχολία, πριν εισέλθουμε στην Παλιά Πόλη, το αρχιτεκτονικό διαμάντι της Λατινικής Αμερικής. Αφού ανέβουμε το αρχοντικό Πράδο με τα Θέατρο Αλίσια Αλόνσο να δεσπόζει δίπλα στο ανακαινισμένο Καπιτώλιο, θα αφήσουμε το λεωφορείο για να περπατήσουμε  τις κεντρικότερες πλατείες της πρωτεύουσας της Κούβας: την πλατεία της Πόλης με το Κυβερνείο, την οδό Ομπίσπο με το Ambos Mundos, το ξενοδοχείο του Χέμινγουεϊ για τον οποίο θα μας αφηγηθεί ιστορίες ο ξεναγός μας, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Αποικιακής Αρχιτεκτονικής ώστε να αφουγκραστούμε την αποικιακή περίοδο στην πρώην κατοικία του Κυβερνήτη, θα θαυμάσουμε τον Καθεδρικό ή αλλιώς “την ποίηση σκαλισμένη σε πέτρα” όπως έλεγε ο Αλεχάντρο Καρπεντιέρ, θα μαγευτούμε από τα χρώματα της Παλιάς Πλατείας, θα ακούσουμε ιστορίες στην Πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου για τις θρυλικές μορφές της πόλης που έχουν βάλει η καθεμιά το λιθαράκι της σε αυτό το μωσαϊκό πολιτισμών, αρχιτεκτονικών στιλ, θρησκειών και πολιτικών συστημάτων που έχουν περάσει από τη μαγική αυτή πόλη.

Δε θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το Μουσείο με το Ρούμι (και να το γευθούμε βεβαίως, σε ένα χώρο ποτισμένο με ιστορία) και να κλείσουμε την ξενάγησή μας με τη θέα της πόλης από το ιστορικό κάστρο που έφτιαξαν οι Ισπανοί για να προστατεύσουν -μάταια- την πόλη από Βρετανούς και πειρατές.

Παίρνουμε την υποθαλάσσια σήραγγα και απολαμβάνουμε την τελευταία -για τώρα- θέα της Αβάνας. Όσοι το επιθυμούν επιστρέφουν στο ξενοδοχείο για μερικές ώρες χαλάρωσης στην πισίνα με θέα τη Μαλεκόν, ενώ όσοι θέλουν θα χαθούν στην πολύχρωμη αγορά με τους πίνακες, τα είδη λαϊκής τέχνης και τα μουσικά όργανα, συζητώντας και αστειευόμενοι με τους πάντα κεφάτους Κουβανούς.

Το βραδάκι έρχεται η ώρα για ένα ταξίδι στο χρόνο: τα κλασικά αυτοκίνητα που κοσμούν τους δρόμους της πόλης θα μας παραλάβουν από το ιστορικό μας ξενοδοχείο, θα μας κάνουν μια περιήγηση μιας ώρας στη φωτισμένη πια Αβάνα και θα συνεχίσουμε για δείπνο σε διάσημο μπαρ-εστιατόριο σε προνομιακή θέση με θέα στην Αβάνα.

Για το βράδυ, ο αρχηγός μας έχει να μας κάνει πολλές προτάσεις, από βόλτες στη σαγηνευτική παλιά πόλη μέχρι συστάσεις για ποτό και χορό σε μερικά από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά στέκια της πόλης, όπως τα ξέρουν μόνο οι ντόπιοι.

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ (Βινιάλες, Πινάρ Ντελ Ρίο)

Πρωινή αναχώρηση για το Βινιάλες, στη δυτικότερη και πιο πράσινη επαρχία της Κούβας. Με το Versus δεν παραλείπουμε να επισκεφθούμε πανοραμικά το Πινάρ ντελ Ρίο, την τοπική πρωτεύουσα με τους αρχαιοελληνικούς κίονες να κοσμούν τα εντυπωσιακά της κτίρια και τους δρόμους να σφύζουν από ζωή.

Καθόλη τη διαδρομή η ξενάγηση θα επικεντρωθεί τόσο στην ιστορία της περιοχής όσο και στην ξεχωριστή καθημερινότητα της κουβανικής επαρχίας. Η άφιξή μας στο Βινιάλες είναι εντυπωσιακή, αφού η πρώτη στάση θα λάβει χώρα στο πανοραμικό σημείο Los Jazmines απ' όπου μπορούμε να θαυμάσουμε την κοιλάδα με τους καταπράσινους σχηματισμούς από ασβεστόλιθο σε όλο της το μεγαλείο.

Αμέσως μετά, διασχίζουμε την κοιλάδα, περνάμε από το γραφικό οικισμό του Βινιάλες και... εισερχόμαστε  σε ένα από τα μοναδικά mogotes, επισκεπτόμενοι πεζοί το Σπήλαιο του Ινδιάνου, με τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς και την ακόμη εντυπωσιακότερη έξοδο, αυτή τη φορά επιβιβασμένοι σε μια από τις βαρκούλες που μας οδηγεί σε ένα καταπράσινο ξέφωτο, όπου μπορούμε να γευτούμε μερικά πρωτότυπα κοκτέιλ φρούτων.

Το μεσημεριανό μας θα λάβει χώρα σε ένα όμορφο τοπίο της κουβανικής εξοχής, με τη φύση να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας. Η εκδρομή μας όμως δεν τελείωσε εδώ: ακολουθεί η Βραχογραφία της Προϊστορίας, που πέραν του ειδυλλιακού τοπίου έχει και μια ιστορία ενδεικτική της πολιτικής ιστορίας της χώρας.

Και φυσικά ο καλύτερος τρόπος να κλείσουμε μια επίσκεψη στην περιοχή που παράγει τον καλύτερο καπνό παγκοσμίως είναι να επισκεφθούμε καλλιεργητές καπνού: να δούμε τις φυτείες τους, να συνομιλήσουμε μαζί τους, να μας πουν τα μυστικά τους για τα σπιτικά χειροποίητα πούρα και φυσικά να τα δοκιμάσουμε.

Χορτασμένοι από εικόνες επιστρέφουμε στην Αβάνα και το υπόλοιπο απόγευμα είναι στη διάθεσή σας για να απολαύσετε την πρωτεύουσα της Κούβας, με τον αρχηγό μας να είναι στη διάθεσή σας για συστάσεις και tips από αυτά που ξέρουν μόνο οι ειδικοί.

4η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ

Ελεύθερη μέρα στην Αβάνα, που μπορείτε να εκμεταλλευτείτε με όποιο τρόπο θέλετε: υπάρχει προαιρετική ξενάγηση σε εναλλακτικές περιοχές της Αβάνας όπου θα γνωρίσουμε από τη σαντερία και τις υπόλοιπες αφροκουβανικές θρησκείες μέχρι γειτονιές καλλιτεχνών, το άγαλμα του Ιησού που δεσπόζει πάνω από τον κόλπο της Αβάνας ή τις φτωχογειτονιές που σπάνια επισκέπτονται τουρίστες. Ή μπορείτε να περάσετε τη μέρα σας περπατώντας ανέμελα, επισκεπτόμενοι μουσεία τέχνης και γκαλερί. Ακόμη μπορείτε να μεταβείτε στις ανατολικές παραλίες, της καλύτερες της πρωτεύουσας με τα γαλαζοπράσινα νερά και τους ντόπιους που τις τιμούν καθημερινά. Σε ό,τι αφορά τις γαστρονομικές σας επιλογές, ο αρχηγός μας θα σας προτείνει paladares -ιδιωτικά εστιατόρια που στεγάζονται σε σπίτια- για όλα τα γούστα, ενώ το βράδυ προσφέρεται για να απολαύσετε από κάποιο από τα περίφημα σόου της πόλης ή κάποιο κλαμπ με fsuin, jazz, salsa, ρεγκετόν ή ακόμη και ροκ, διότι η Αβάνα διαθέτει απ' όλα, αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι να σου δείξουν τα μυστικά της.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΑΝΑ – ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ ΓΚΟΥΑΜΑ – ΕΚΤΡΟΦΕΙΟ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΩΝ – ΒΑΡΚΑΔΑ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΘΗΑΣΑΥΡΟΥ – ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΡΑ (ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΤΣΕ) – ΤΡΙΝΙΔΑΔ

Αποχαιρετούμε την Αβάνα για να κινηθούμε νοτιανατολικά. Καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής θα εντρυφήσουμε στην κουβανική ιστορία με τρόπο ζωντανό, μεταδοτικό και ψυχαγωγικό ταυτόχρονα. Η πρώτη μας στάση θα είναι στη Χερσόνησο Guama, όχι μακριά από τον Κόλπο των Χοίρων όπως μαρτυρούν τα σημάδια για όσους ξέρουν να τα διαβάσουν. Θα επισκεφθούμε το εκτροφείο κροκοδείλων και θα μάθουμε για τις διαφορές ανάμεσα στα δύο διαφορετικά είδη, οι πιο τολμηροί θα αγγίξουν μάλιστα τα μικρά κροκοδειλάκια (με τα μεγάλα δεν παίζουμε!) και, αφού δούμε τα προϊστορικά ψάρια manjuari, στη συνέχεια θα κάνουμε βόλτα με ταχύπλοο στη Λίμνη του Θησαυρού σε ένα γαλήνιο, ειδυλλιακό τοπίο, όπου υπάρχει αντίγραφο κοινότητας των Ινδιάνων Ταϊνος. Είναι το κατάλληλο σημείο για να μάθουμε για τις συνήθειές τους, τη θρησκεία τους, την κληρονομιά που μας άφησαν (γνωρίζατε ότι μέχρι σήμερα χρησιμοποιούμε ακόμη και στα Ελληνικά πάνω από 20 λέξεις που προέρχονται από τη γλώσσα αυτού του αφανισμένου λαού;) και θα μάθουμε για τις γενοκτονίες των Ισπανών στην Καραϊβική. Εκτός από τα κοκτέιλ σε καρύδα που θα μας δροσίσουν, θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και τηγανιά κροκόδειλο, με θέα την πλούσια βλάστηση της λίμνης.

Η συνέχεια περιλαμβάνει τόνους ιστορίας: Για μιάμιση ώρα που διαρκεί η διαδρομή, θα εντρυφήσουμε και στις πιο άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, από την παιδική του ηλικία μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Έτσι θα είμαστε έτοιμοι για την επίσκεψη στη Σάντα Κλάρα και το Μαυσωλείο του Τσε, όπου το εντυπωσιακό άγαλμα και τα συγκινητικά εκθέματα θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις μας και θα μας φέρουν πιο κοντά σε περασμένες, επαναστατικές εποχές. Θα διασχίσουμε την πόλη της Σάντα Κλάρα και θα έχουμε διέλευση και από το σημείο του εκτροχιασμού του τραίνου που προκάλεσαν οι άνδρες του Τσε για να προκαλέσουν την πτώση του Μπατίστα και τη φυγή του 3 ημέρες αργότερα.

Μετά τη Σάντα Κλάρα, η περιήγησή μας θα μας φέρει στο Τρινιδάδ. Μια από τις καλύτερα διατηρημένες πόλεις της ηπείρου, τα καλντερίμια και τα πολύχρωμά του κτίρια αξίζουν κάτι παραπάνω από μια φευγαλέα επίσκεψη. Έτσι στο Versus διανυκτερεύουμε στην παραλία του Τρινιδάδ ώστε να απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης στο all inclusive ξενοδοχείο μας πάνω στην τεράστια παραλία Ancon με τα μαγικά ηλιοβασιλέματα, όπου μπορούμε να κολυμπήσουμε, και το βράδυ, μετά το δείπνο στο μπουφέ του ξενοδοχείου, όσοι το επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν τον αρχηγό μας σε μια βόλτα στα στενά της πόλης για να αφουγκραστούμε όχι μόνο την αποικιακή ατμόσφαιρα που δημιουργεί αυτή η πόλη-σκηνικό ταινίας, αλλά και να απολαύσουμε την υπαίθρια νυχτερινή ζωή της πόλης, την καλύτερη σε όλη την επαρχία της Κούβας. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ταξιδιώτες αξιολογούν τη βραδιά στο Τρινιδάδ ως την καλύτερη της διαμονής τους στην Κούβα.

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΙΝΙΔΑΔ – ΣΙΕΝΦΟΥΕΓΟΣ – ΒΑΡΑΔΕΡΟ

Μετά το πρωινό μας, ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε το μαγικό Τρινιδάδ και με το φως της ημέρας. Θα επισκεφθούμε το Μουσείο της Πόλης με την πλούσια αποικιακή κληρονομιά, θα περπατήσουμε τα στενά της, θα θαυμάσουμε την Plaza Mayor και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο πριν βρεθούμε στο ιστορικό μπαρ Canchanchara όπου θα πιούμε το ομώνυμο ποτό που οι αποικιοκράτες έδιναν στους σκλάβους, ώστε να πάρουμε δυνάμεις για να χορέψουμε υπό τους ήχους της τοπικής μπάντας.

Λίγα χιλιόμετρα αργότερα θα βρεθούμε στο Σιενφουέγος, μια πόλη που πρόσφατα γιόρτασε τα 200 χρόνια από την ίδρυσή της από Γάλλους. Θα επισκεφθούμε φυσικά την κεντρική πλατεία, που προστατεύεται από την UNESCO ως ένα από τα σπάνια παραδείγματα γαλλικής αρχιτεκτονικής στον ισπανόφωνο κόσμο . Θα μπούμε στο Θέατρο Tomas Terry να θαυμάσουμε ένα από τα θέατρα-διαμάντια της χώρας και θα επισκεφθούμε και το Palacio Valle, ένα από τα εντυπωσιακότερα παλάτια της εποχής, με ιδιαίτερη ιστορία και θέα σε όλο τον κόλπο.

Η τελευταία μας στάση θα είναι το Βαραδέρο, το θέρετρο με μια από τις διασημότερες παραλίες της Καραϊβικής, όπου και θα περάσουμε τα τελευταία μας βράδια στη χώρα. Η παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά είναι ακριβώς μπροστά στο ξενοδοχείο μας και μας περιμένει για στιγμές χαλάρωσης. Το ξενοδοχείο μας, Melia Varadero, είναι all inclusive και προσφέρει και εντυπωσιακή ψυχαγωγία. Ταυτόχρονα, όσοι το επιθυμούν μπορούν το βραδάκι να περπατήσουν στο κέντρο της κωμόπολης, όπου η νυχτερινή ζωή ικανοποιεί όλα τα γούστα.

7η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΑΔΕΡΟ

Ελεύθερη μέρα στο Βαραδέρο ή... εκδρομή στο Κάγιο Μπλάνκο. Η πιο διάσημη κρουαζιέρα (κόστος: 110€) στο νησί αποτελεί την πρόταση μας για σήμερα. Αναχώρηση το πρωί για τη μαρίνα του Βαραδέρο, όπου θα επιβιβαστούμε σε καταμαράν για τη σημερινή μας εξόρμηση. Θα περάσουμε ανάμεσα από νησιά με μαγκρόβιες, θα βουτήξουμε προαιρετικά στα ανοιχτά, θα χορέψουμε και θα πιούμε στο κατάστρωμα (η εκδρομή είναι all inclusive), πριν φτάσουμε στο χώρο όπου βρίσκονται τα δελφίνια, ανοιχτά στη θάλασσα, όπου μας περιμένει μια μοναδική εμπειρία: μπαίνουμε στο νερό και τα αγγίζουμε, τα αγγαλιάζουμε, τα φιλάμε (και μας ανταποδίδουν το φιλί!), τα σηκώνουμε (!) κι όποιος επιθυμεί τα πιάνει και από τα πρετύγια για να τον κάνουν μια μικρή βόλτα. Η εκδρομή μας δεν τελειώνει εδώ: ακολουθεί΄παραμονή στο ακατοίκητο τροπικό νησί Κάγιο Μπλάνκο, όπου θα έχουμε δύο ώρες στη διάθεσή μας να απολάυσουμε τόσο την κατάλευκη παραλία του, όσο και το μπουφέ, που περιλαμβάνει ακόμη κι αστακό. Η επιστροφή, ανέμου επιτρέποντος, γίνεται με πανιά, για να φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Όσοι το επιθυμούν... επιστρέφουν στην παραλία, ή ακολουθούν τις συμβουλές του αρχηγού μας για το τελευταίο τους βράδυ στην Κούβα.

Σημειώστε ότι στο Versus ο αρχηγός παραμένει με το γκρουπ στο Βαραδέρο.

8η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΑΔΕΡΟ - ΑΒΑΝΑ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Γεμάτοι εικόνες, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για το αεροδρόμιο της Αβάνας. Περνάμε από τη γέφυρα της Bacunayagua, ένα τοπίο αξέχαστο που είναι ο καλύτερος τρόπος να αποχαιρετίσουμε την Κούβα πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο Jose Marti για την πτήση μας στην Αθήνα.

 

9η ΗΜΕΡΑ: AΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

10 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

AF1033

24/05/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

24/05/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

02/06/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20

AF 1532

03/06/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:15

13:30

10ήμερο πρόγραμμα με μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στην Αβάνα
και  μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στο Βαραδέρο

 

 

9 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF1033

06/06/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:00

08:30

AF 950

06/06/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:40

14:35

AF 943

13/06/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:05

08:15

AF 1832

14/06/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:15

16:25

 

 

9 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF1033

11/06/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

11/06/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

18/06/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20 + 1

AF 1832

19/06/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:15

16:25

 

 

 

10 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF1033

20/06/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

20/06/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

28/06/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20 + 1

AF 1832

29/06/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:15

16:25

10ήμερο με μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στο Βαραδέρο.

 

9 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF1033

21/06/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

21/06/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

28/06/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20 + 1

AF 1032

29/06/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:55

00:55 + 1

 

 

10 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF1033

15/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

15/07/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

23/07/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20

AF 1832

24/07/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35

10ήμερο πρόγραμμα με μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στο Βαραδέρο

 

 

10 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF1033

15/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

15/07/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

23/07/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20

AF 1832

24/07/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35

10ήμερο πρόγραμμα με μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στην Αβάνα

 

 

10 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF1033

15/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

15/07/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

23/07/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20

AF 1332

24/07/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

15:20

19:25

10ήμερο πρόγραμμα με μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στο Βαραδέρο

 

 

10 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF1033

22/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

22/07/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

30/07/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20

AF 1832

31/07/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35

10ήμερο πρόγραμμα με μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στην Αβάνα ή στο Βαραδέρο

 

 

 

 

 

 

12 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF1033

29/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

29/07/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

08/08/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20

AF 1832

09/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35

12ήμερο με μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στην Αβάνα ή στο Βαραδέρο
και  μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στο Σιενφουέγος

 

 

10 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

31/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

31/07/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

08/08/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20

AF 1532

09/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:15

13:30

10ήμερο με μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στο Βαραδέρο

 

 

10 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

31/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

31/07/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

08/08/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20

AF 1832

09/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35

10ήμερο με μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στην Αβάνα

 

 

 

 

 

 

12 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1844

02/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

22:00

23:30

TK 183

03/08/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΒΑΝΑ

01:50

07:25

TK 183

12/08/2022

*ΑΒΑΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

08:50

08:10 + 1

TK 1849

13/08/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

13:20

14:50

12ημερο με μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στην Αβάνα
και μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στο Βαραδέρο

*η πτήση επιστροφής Αβάνα-Κωνσταντινούπολη είναι μέσω Καράκας

 

 

11 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

08/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

08/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

17/08/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20

AF 1832

18/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35

11ημερο με μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στην Αβάνα
και μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στο Βαραδέρο

 

 

9 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

10/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

10/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

17/08/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20

AF 1832

18/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35

 

 

 

 

 

 

9 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

10/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

10/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

17/08/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20

AF 1832

18/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35

 

 

 

10 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

TK 1844

11/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

22:00

23:30

TK 183

12/08/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ  – ΑΒΑΝΑ

01:50

07:25

TK 183

19/08/2022

*ΑΒΑΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

08:50

08:10 + 1

TK 1849

20/08/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ  – ΑΘΗΝΑ

13:20

14:50

Το πρόγραμμα εκτελείται με αντίστροφη φορά

*η πτήση επιστροφής Αβάνα-Κωνσταντινούπολη είναι μέσω Καράκας

 

 

 

14 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

14/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

14/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

26/08/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20

AF 1832

27/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35

14ημερο με τρεις (3) διανυκτερεύσεις επιπλέον στην Αβάνα, μία (1) διανυκτέρευση επιπλέον στο Βαραδέρο και μία (1) διανυκτέρευση επιπλέον στο Σιενφουέγος

 

 

 

 

 

13 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

15/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

15/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

26/08/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20

AF 1832

27/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35

13ημερο με δύο (2) διανυκτερεύσεις επιπλέον στην Αβάνα, μία (1) διανυκτέρευση επιπλέον στο Βαραδέρο και μία (1) διανυκτέρευση επιπλέον στο Σιενφουέγος

 

 

9 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

19/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

19/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

26/08/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20

AF 1832

27/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:25

16:35

 

 

11 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

29/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

29/08/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

07/09/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20

AF 1832

08/09/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:15

16:25

11ημερο με μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στην Αβάνα
και μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στο Βαραδέρο

 

 

 

9 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

10/09/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

10/09/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

17/09/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20

AF 1532

18/09/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:15

13:30

 

9 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

19/09/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

19/09/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

26/09/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20

AF 1832

27/09/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:15

16:55

 

 

11 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

28/09/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

28/09/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

07/10/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20

AF 1832

08/10/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:15

16:15

11ήμερο με μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στην Αβάνα και μία (1) στο Βαραδέρο

 

09 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

03/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

03/10/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

10/10/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20

AF 1032

11/10/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:45

00:55

 

 

9 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

10/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

10/10/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

17/10/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20 +1

AF 1032

18/10/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

20:45

00:55

 

11 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

17/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

17/10/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 943

26/10/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

17:10

08:20 +1

AF 1832

27/10/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:15

16:15

11ήμερο με μία (1) επιπλέον διανυκτέρευση στην Αβάνα και μία (1) στο Βαραδέρο

 

10 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1033

23/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:50

AF 950

23/10/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

10:55

14:50

AF 825

30/10/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

23:50

13:45 +1

AF 1532

01/11/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:45

14:00

10ήμερο με μία (1) διανυκτέρευση στο Παρίσι στο τέλος του ταξιδιού

 

12 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1533

22/11/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:55

17:30

AF 820

23/11/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

16:05

20:30

AF 825

01/12/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

22:50

13:45 +1

AF 1532

03/12/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:45

14:00

12ήμερο πρόγραμμα με μια επιπλέον διανυκτέρευση στο Βαραδέρο και δυο επιπλέον διανυκτερεύσεις στο Παρίσι μια στην αρχή του ταξιδιού και μια στο τέλος

 

12 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1533

26/11/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:55

17:30

AF 820

27/11/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

16:05

20:30

AF 825

05/12/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

22:50

13:45 +1

AF 1532

07/12/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:45

14:00

12ήμερο πρόγραμμα με μία επιπλέον διανυκτέρευση στο Βαραδέρο και δυο επιπλέον διανυκτερεύσεις στο Παρίσι μια στην αρχή του ταξιδιού και μια στο τέλος

 

11 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1533

29/11/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:55

17:30

AF 820

30/11/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

16:05

20:30

AF 825

07/12/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

20:55

13:45 +1

AF 1532

09/12/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:45

14:00

11ήμερο πρόγραμμα με δυο επιπλέον διανυκτερεύσεις στο Παρίσι μια στην αρχή του ταξιδιού και μια στο τέλος

 

11 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1533

30/11/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:55

17:30

AF 820

01/12/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

16:05

20:30

AF 825

08/12/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

20:55

13:45 +1

AF 1532

10/12/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:45

14:00

11ήμερο πρόγραμμα με δυο επιπλέον διανυκτερεύσεις στο Παρίσι μια στην αρχή του ταξιδιού και μια στο τέλος

11 ΗΜΕΡΕΣ
Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

AF 1533

04/12/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

14:55

17:30

AF 820

05/12/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΒΑΝΑ

16:05

20:30

AF 825

12/12/2022

ΑΒΑΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

20:55

13:45 +1

AF 1532

14/12/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

09:45

14:00

11ήμερο πρόγραμμα με δυο επιπλέον διανυκτερεύσεις στο Παρίσι μια στην αρχή του ταξιδιού και μια στο τέλος

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία: στην Αβάνα το υπερπολυτελές Melia Cohiba5* ή το Hotel Nacional 5* (4 διανυκτερεύσεις), στο Βαραδέρο 5* AllInclusive(2 διανυκτερεύσεις), στο Τρινιδάδ 4* (1 διανυκτέρευση)
  • Πρωινό καθημερινά, 2 γεύματα στη διάρκεια της παραμονής στην Αβάνα, all-inclusive στη διάρκεια της παραμονής στο Τρινιδάδ και το Βαραδέρο.
  • Βόλτα με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα του ΄50, δείπνο και ποτό σε τοπικό εστιατόριο
  • Εκδρομή στο Βινιάλες
  • Επίσκεψη στο μουσείο της Havana Club (αν δεν είναι ανοικτό, πραγματοποιείται επίσκεψη σε άλλο μουσείο)
  • Μουσείο της Πόλης στην Αβάνα
  • Μουσείο Ρούμι στην Αβάνα
  • Εργοστάσιο πούρων και επίδειξη παρασκευής
  • Δείπνο σε δημοφιλές μπαρ-εστιατόριο στην Αβάνα.
  • Σπηλιά στο Βινιάλες με τοιχογραφία
  • Εξέδρα πανοραμικής θέας στο Βινιάλες
  • Μουσείο Πόλης στο Τρινιδάδ
  • Ποτό στο Κατσάντσαρα, Τρινιδάδ
  • Μαυσωλείο του Τσε στη Σάντα Κλάρα
  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός/ξεναγός-αποκάλυψη(και όχι τοπικός ελληνόφωνος), ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα και ο οποίος θα σας προτείνει λύσεις ώστε η διαμονή να σας μείνει αξέχαστη. O Έλληνας αρχηγός θα είναι μαζί σας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας στην Κούβα και όχι μόνο τις ημέρες στην Αβάνα. Θα σας μυήσει στην πραγματική ζωή της, θα σας μάθει την ιστορία της, θα σας διηγηθεί τους μύθους της, θα σας δείξει πώς διασκεδάζουν οι Κουβανοί και όχι οι τουρίστες στην Κούβα, θα σας βάλει στα σπίτια τους να αφουγκραστείτε τους ήχους και τους ψιθύρους των ανθρώπων, την ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου, το ρούμι και τη μυρωδιά των πούρων (Ανάλογα με την αναχώρηση, μπορεί να σας περιμένει στην Κούβα)
  • Τοπικός ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο              

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

 

Δεν περιλαμβάνονται       

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. Οι φόροι για το ταξίδι στην Κούβα ανέρχονται σε 745 €
  • Βίζα Κούβας (Το κόστος συμπεριλαμβάνεται στην παραπάνω τιμή)

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 1 ή 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα (ανάλογα την αναχώρηση)

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

“Stopover Athens"

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 


 

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

 

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ

Δεν είναι κρίμα να μένετε στο Melia Havana απομακρυσμένοι στο αποστειρωμένο Μιραμάρ μια περιοχή πρεσβειών με ανύπαρκτο το τοπικό στοιχείο και να παίρνετε ταξί όταν θέλετε να μετακινηθείτε στην Αβάνα; 

ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ.

ΤΟ VERSUSTRAVEL ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 5* ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ,
ΤΟ
MELIA COHIBA ΚΑΙ ΤΟ HOTEL NACIONAL.

ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΒΑΝΑΣ, ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΕ ΓΡΑΦΙΚΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ, ΚΟΥΒΑΝΕΖΙΚΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΗΣΙΕΣ, ΞΕΝΟΙΑΣΤΕΣ, ΚΟΥΒΑΝΕΖΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ!

 

ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ!!!

Δώστε προσοχή στην αλυσίδα που σας δηλώνουν ότι ανήκουν, γιατί μπορεί το όνομα του ξενοδοχείου να είναι σωστό, αλλά να μην ανήκει στην αναγραφόμενη αλυσίδα.

Δώστε προσοχή στην κατηγορία, γιατί μπορεί να γράφουν 5* ενώ στην πραγματικότητα να είναι 4*.

ΣΤΗΝ ΑΒΑΝΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕΤΡΑΝΕ!!!

ΕΠΙΣΗΣ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ

Μόνο στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνονται όλες οι παρακάτω είσοδοι - δραστηριότητες:

  1. Μουσείο της Πόλης στην Αβάνα
  2. Μουσείο Ρούμι στην Αβάνα
  3. Εργοστάσιο πούρων στην Αβάνα και επίδειξη παρασκευής.
  4. Δείπνο σε διάσημο μπαρ-εστιατόριο σε προνομιακή θέση με θέα στην Αβάνα.
  5. Βόλτα με αυτοκίνητα του ’50 στην Αβάνα
  6. Φυτεία με καπνά στο Πινάρ ντελ Ρίο
  7. Σπηλιά στο Βινιάλες με τοιχογραφία
  8. Εξέδρα πανοραμικής θέας στο Βινιάλες
  9. Μουσείο Πόλης στο Τρινιδάδ
  10. Ποτό στο Κατσάντσαρα στο Τρινιδάδ
  11. Μαυσωλείο του Τσε στη Σάντα Κλάρα

Και το βασικότερο: εξασφαλισμένες αναχωρήσεις

 

Δεν είναι κρίμα να ΜΗΝ μείνετε στο Τρινιδάδ και απλά να το δείτε μόνο με μια βιαστική επίσκεψη;

Με το Versus διανυκτερεύουμε στο Τρινιδάδ για να ζήσουμε την πόλη και το βράδυ, όταν γίνεται μια ολόκληρη παρέα.

Μόνο στο Versus διανυκτέρευση στο κουκλίστικο Τρινιδάδ για να ζήσουμε την πιο όμορφη πόλη της Κούβας που γίνεται μια ολόκληρη παρέα το βράδυ. Δεν κάνουμε ένα απλό πέρασμα από το Τρινιδάδ.

 

Προσπαθώντας να αποτυπώσουμε τους λόγους για τους οποίους όταν ρωτάς κάποιον με ποιο γραφείο ταξίδεψες στην Κούβα σου απαντάει: “Μα φυσικά με το  Versus”, καταλήξαμε στους παρακάτω:

  • Για τις αναχωρήσεις μέχρι και τον Σεπτέμβριο 2022, διαμονή στο ιστορικό Nacional 5*  στην καρδιά της Αβάνας και όχι απομακρυσμένοι στο αποστειρωμένο Μιραμάρ (Melia Havana), μια περιοχή πρεσβειών με ανύπαρκτο το τοπικό στοιχείο, όπου χρειάζεται ταξί για να μετακινηθείτε στην Αβάνα.
  • Μόνο στο Versus 4 διαν/σεις στην ακριβή Αβάνα σε 5* ξενοδοχείο και όχι λιγότερες ή αποκλειστικά διαμονές σε μικρότερα 3* στην επαρχία για μείωση κόστους. Με το Versus παίρνετε πάντα περισσότερα!
  • Εξασφαλισμένες αναχωρήσεις και προαγορασμένες πτήσεις που θα βρείτε παρακάτω και όχι ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.
  • Στην Αβάνα χρησιμοποιούμε το Hotel Nacional 5* ή το Melia Cohiba 5*, το ξενοδοχείο με το καλύτερο σέρβις στην πόλη. Τώρα που πλέον η διαθεσιμότητα των 5* ξενοδοχείων στην Αβάνα σπανίζει.
  • Στο Βαραδέρο το ξενοδοχείο μας είναι το Melia Varadero 5* All Inclusive, το οποίο θα σας χαρίσει αξέχαστες ημέρες στη διάσημη παραλία της Καραϊβικής, απολαμβάνοντας απεριόριστη κατανάλωση ποτών και γευμάτων.
  • Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται επίσκεψη στο μουσείο Havana Club για να δούμε πως παρασκευάζεται το ρούμι. (Η ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΥΤΗ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ 50-70 €), εκεί θα δοκιμάσουμε και ρούμι.
  • Επίσκεψη στο κέντρο εκτροφής κροκοδείλων στην Γκουάμα
  • Βαρκάδα στη Λίμνη του Θησαυρού
  • Επίσκεψη σε εργοστάσιο παρασκευής πούρων στην Αβάνα.
  • Είσοδος στο παραδοσιακό μπαράκι La Canchachara όπου θα μας σερβίρουν το ομώνυμο ποτό που έπιναν οι σκλάβοι στις φυτείες
  • Επίσκεψη στο θέατρο Thomas terry στο Σιεν Φουέγκος
  • Επίσκεψη στο σπήλαιο του Ινδιάνου, το οποίο και θα διασχίσουμε με βάρκα
  • Παραδοσιακό γεύμα αυθεντικής κουβανικής κουζίνας σε ένα ειδυλλιακό τοπίο  
  • Εμπειρότατος Έλληνας αρχηγός-ξεναγός (και όχι τοπικός ελληνόφωνος), ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τη χώρα και θα σας προτείνει λύσεις ώστε η διαμονή να σας μείνει αξέχαστη. Ο αρχηγός θα είναι μαζί σας σε όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στην Κούβα. Θα σας μυήσει στην πραγματική της ζωή, θα σας μάθει την ιστορία της, θα σας διηγηθεί τους μύθους της, θα σας δείξει πώς διασκεδάζουν οι Κουβανοί και όχι οι τουρίστες στην Κούβα, θα σας βάλει στα σπίτια τους να αφουγκραστείτε τους ήχους και τους ψιθύρους των ανθρώπων, την ατμόσφαιρα του μεσοπολέμου, το ρούμι και τη μυρωδιά των πούρων. Παρατηρείστε ότι το ταξίδι του Versus Travel το συνοδεύει Έλληνας αρχηγός και όχι ελληνόφωνος τοπικός αντιπρόσωπος.
  • Βλέπετε και ζείτε περισσότερη και πιο γνήσια Κούβα. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί ταξιδιώτες που γύρισαν από ένα τέτοιο ταξίδι λένε ότι η Κούβα δεν ήταν αυτό που φαντάζονταν. Σίγουρα δεν είδαν την πραγματική Κούβα. Το ταξίδι μας στην Κούβα δεν είναι ένα συνηθισμένο πρόγραμμα. Εμείς διεισδύουμε στη ζωή και στη φιλοσοφία της χώρας με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Η Κούβα με το Versus θα σας μείνει αξέχαστη!!!
  • Η βόλτα με τα παραδοσιακά αυτοκίνητα του '50 θα σας μεταφέρει στην εποχή της μαφίας, στην Κούβα του Lucky Luciano και του Φρανκ Σινάτρα, σε μια διαδρομή γεμάτη νοσταλγία στους δρόμους της ημιφωτισμένης ρομαντικής Αβάνας.
  • Δείπνο σε διάσημο μπαρ-εστιατόριο σε προνομιακή τοποθεσία με θέα στην Αβάνα.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Με όλα τα παραπάνω είναι σαφές ότι δεν μένουμε στα τετριμμένα, συμμετέχουμε στην Κουβανέζικη κουλτούρα και ζωή.

 

Highlights

  • Κάντε βόλτα με παραδοσιακά αυτοκίνητα του ΄50 στην καρδιά της παλιάς πόλης της Αβάνας και δειπνήστε σε τοπικό εστιατόριο με ζωντανή μουσική
  • Επισκεφθείτε εργοστάσιο παρασκευής πούρων, το μουσείο του Havana Club και το Μουσείο της Πόλης στην Αβάνα.
  • Εκδράμετε στο Βινιάλες και κάντε βαρκάδα στο σπήλαιο του Ινδιάνου
  • Επισκεφθείτε το Μουσείο Πόλης στο Τρινιδάδ και πιείτε ένα ποτό στο Κατσάντσαρα
  • Ανακαλύψτε το Μαυσωλείο του Τσε στη Σάντα Κλάρα
  • Χαλαρώστε και απολαύστε τα τυρκουάζ νερά και την ομορφότερη παραλία της Καραϊβικής, στο κοσμοπολίτικο Βαραδέρο

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Σημαντικό! Έλληνας αρχηγός-"αποκάλυψη" που θα σας δείξει τη γνήσια και όχι την τουριστική Κούβα

Χάρτης Ταξιδιού Το μαγικό ταξίδι στην Κούβα του Versus (5*) με διαμονή στο ξενοδοχείο Nacional 5* στην καρδιά της Αβάνας και στο Τρινιδάδ | Μάιος-Δεκέμβριος 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info