Ονειρικό Παρίσι, το άλλο Παρίσι του Versus με την αριστοκρατική Νορμανδία | Χριστούγεννα 2021-Πρωτοχρονιά 2022

Διάρκεια: 5,6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 699€

Ταυτότητα ταξιδιού

Μπορούμε σε ένα ταξίδι να γνωρίσουμε σε βάθος την Πόλη του Φωτός, να μάθουμε την ιστορία της και να μεταφερθούμε στο ένδοξο παρελθόν της σαν πρωταγωνιστές σε ταινία εποχής; Ναι μπορούμε!

Το ταξίδι στο Παρίσι είναι ο απόλυτος Νο1 ευρωπαϊκός προορισμός κι εμείς στο Versus το αναγνωρίζουμε και το… ξεπερνάμε. Αυτό το εξαιρετικό και απίθανα εμπλουτισμένο πρόγραμμα, προσφέρει όλη τη μαγεία και τη λαμπρή ιστορία της Πόλης του Φωτός, με ιδιαίτερη εμβάθυνση στην αρχιτεκτονική, την Τέχνη, τη μόδα και το άρωμα. Επιπλέον των ξεναγήσεων στην πόλη, που είναι φυσικά ένα ολοζώντανο μουσείο, αφιερώνουμε με άνεση και χωρίς ταλαιπωρία μία ολόκληρη μέρα στο Λούβρο, το διασημότερο μουσείο του κόσμου, με ειδική ξενάγηση.

Και αφού χαρούμε το Παρίσι, τους δρόμους και τα μουσεία του όπως τους αξίζει, πραγματοποιούμε δύο απίθανες ημερήσιες εκδρομές που θα σας μείνουν αξέχαστες! Πηγαίνουμε στην ιστορική Νορμανδία, με τα βαθιά αριστοκρατικά παραθαλάσσια θέρετρα που θα μας μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή.

Ερχόμαστε επίσης στην περίφημη Disneyland Paris έναν αληθινό παράδεισο για μικρούς και μεγάλους!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με αφετηρία το πολυτελές μας ξενοδοχείο μας ξεναγούμαστε σε όλο το ιστορικό κέντρο του Παρισιού, από τον Πύργο του Άιφελ μέχρι το Τροκαντερό. Επίσης κάνουμε βόλτες στην περίφημη οδό Φομπούρ Σεντ Ονορέ με τους διασημότερους οίκους μόδας του κόσμου αλλά και στη γραφική Αποβάθρα του Ορσέ, όπου ιστορικά οι καλλιτέχνες στήνουν τα καβαλέτα τους και ζωγραφίζουν τον Σηκουάνα. Αφιερώνουμε μία ολόκληρη ημέρα για πλήρη ξενάγηση στο υπερ-μουσείο Λούβρο για να δούμε εκθέματα αμύθητης πολιτιστικής αξίας. Κάνουμε μία απίθανη ημερήσια εκδρομή στη Νορμανδία, όπου επισκεπτόμαστε τις αριστοκρατικές λουτροπόλεις του 19ου αιώνα Ονφλέρ, Ντοβίλ και Τρουβίλ, και ερχόμαστε στη διάσημη Disneyland Paris!

 

Μόνο Στο Versus

Ένα απίθανο υπερπλήρες και διαφορετικό πρόγραμμα στο μαγευτικό Παρίσι (και όχι μόνο!) που προσφέρει αποκλειστικά το Versus, όχι σαν ένα απλό city break, αλλά σαν μία εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Με πλούσιες ξεναγήσεις σε αξιοθέατα και στο Λούβρο και με εξαιρετικά καταρτισμένο Έλληνα αρχηγό που ταξιδεύει μαζί μας από την Ελλάδα και που μας συνοδεύει διαρκώς και παντού. Επιπλέον πραγματοποιούμε ημερήσια εκδρομή στη Νορμανδία. Ειδικότερα:

 • Αφιερώνουμε μία ολόκληρη μέρα σε πλήρη ξενάγηση του Παρισιού και μία δεύτερη «ελεύθερη» μέρα, πάντα μαζί με τον αρχηγό μας, για εμβάθυνση στα αξιοθέατα με χαλαρές βόλτες για να απολαύσουμε όλη την ατμόσφαιρα της πόλης.
 • Δίνουμε μία ολόκληρη ημέρα στο μουσείο των μουσείων: το Λούβρο. Με άρτια οργανωμένη ξενάγηση στα σπουδαιότερα αριστουργήματα του κόσμου!
 • Αφιερώνουμε μία ολόκληρη ημέρα στην ιστορική Νορμανδία και επισκεπτόμαστε τα απίθανα αριστοκρατικά θέρετρα Ονφλέρ, Ντοβίλ και Τρουβίλ
 • Διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο, στο Crowne Plaza Republique 4*

 

Γιατί στο Παρίσι με το Versus;

Η Πόλη του Φωτός θεωρείται, λανθασμένα, ένας εύκολος προορισμός ο οποίος συνήθως καλύπτεται επιφανειακά και πλασάρεται ως ένα απλό city break με μια ξενάγηση από τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό τον οποίο δεν ξαναβλέπουν οι ταξιδιώτες μετά την ξενάγηση.

Εμείς διαφωνούμε. Πιστοί στη φιλοσοφία των πλούσιων προγραμμάτων μας σε ευρωπαϊκές πόλεις, κατ’ αρχάς δεν οργανώνουμε το ταξίδι αυτό ως city break, αλλά ως μια ολιγοήμερη ταξιδιωτική εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη. Έτσι, με τον Έλληνα αρχηγό μας, που ταξιδεύει μαζί μας από την Αθήνα, προσφέρουμε πλήρη κάλυψη των πιο διάσημων και χαρακτηριστικών αξιοθέατων της πόλης με ξενάγηση στην πόλη και μία δεύτερη μέρα ελεύθερη για βόλτες (πάντα μαζί με τον αρχηγό μας) για να διαλέξετε και να εμβαθύνετε στα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Επιπλέον, αφιερώνουμε μία ολόκληρη μέρα στο διασημότερο υπερ-μουσείο του κόσμου, το Λούβρο, με πλήρη ξενάγηση, για να πάρουμε μία καλή γεύση από το περίφημο παρισινό lifestyle. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως το Παρίσι είναι μία παγκόσμια μητρόπολη της Τέχνης, των γραμμάτων και του πολιτισμού!

Αλλά για να κατανοήσουμε καλύτερα το Παρίσι και την αριστοκρατική ιστορία του πρέπει να δούμε τα απίστευτα περίχωρά του. Να μια απίθανη καινοτομία του Versus! Αφιερώνουμε μία ολόκληρη ημέρα στην πανέμορφη Νορμανδία, εκεί όπου έδρασε η Ιωάννα της Λωραίνης, με επισκέψεις στα πρώτα αριστοκρατικά θέρετρα του κόσμου Ονφλέρ, Ντοβίλ και Τρουβίλ. Οι βόλτες μας σ’ αυτές τις πόλεις κοσμήματα θα σας κάνουν να νιώσετε σαν ήρωες σε ταινία εποχής.

Αν θέλαμε λοιπόν να συνοψίσουμε σε λίγες γραμμές τη φιλοσοφία αυτού του ταξιδιού θα λέγαμε το εξής: Το Παρίσι είναι ίσως η σημαντικότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το Versus του δίνει τη σημασία που του αξίζει, το εμπλουτίζει με απίθανες ξεναγήσεις στα εξαιρετικής σπουδαιότητας περίχωρά του (Νορμανδία, μουσεία) και σας προσφέρει ένα αξεπέραστο ταξίδι-εμπειρία που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστο!

 

1η ημέρα: Αθήνα – Παρίσι (πανοραμική ξενάγηση – ξενάγηση στο Λούβρο)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Παρίσι. Άφιξη στην Πόλη του Φωτός νωρίς το πρωί και ξεκινάμε για μία πλήρη και πολύ εκτεταμένη ξενάγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πόλης του Φωτός. Φυσικά θα αρχίσουμε με το Νο1 έμβλημα του Παρισιού, δηλαδή τον Πύργο του Άιφελ.

Οπωσδήποτε τον γνωρίζετε, όπως και πιθανότατα τον γνωρίζουν όλοι οι άνθρωποι που κατοικούν αυτόν τον πλανήτη. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ με αφορμή τη μεγάλη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού με θέμα την Τεχνολογία και την Πρόοδο, που έγινε το 1900 αλλά και για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη Γαλλική Επανάσταση. Ο πύργος έχει ύψος 324 μέτρα και λειτούργησε ως η μεγάλη είσοδος στην έκθεση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Άρεως. Για την εποχή του το κτίσμα θεωρήθηκε υπερβολικά πρωτοποριακό και ακαλαίσθητο.

Οι κριτικές στις εφημερίδες ήταν ιδιαιτέρως αρνητικές. Για παράδειγμα ο σπουδαίος γάλλος μυθιστοριογράφος Γκυ ντε Μωπασσάν λέγεται ότι έτρωγε το μεσημεριανό του γεύμα στο εστιατόριο στην κορυφή του πύργου κάθε μέρα και όταν τον ρώτησαν γιατί, απάντησε «επειδή είναι το μοναδικό μέρος στο Παρίσι, απ’ όπου δεν μπορείς να δεις τον πύργο». Ο δε διάσημος γάλλος ποιητής Πολ Βερλαίν άλλαζε δρόμο για να μην τον βλέπει. Σήμερα πάντως, ο Πύργος του Άιφελ θεωρείται ένα πολύ εντυπωσιακό έργο της λεγόμενης διαρθρωτικής τέχνης. Και παρότι η κατασκευή του ήταν προσωρινή, και το γαλλικό κράτος βάσει του συμβολαίου κτίσης, είχε τη δικαιοδοσία να τον γκρεμίσει 20 χρόνια μετά την ανέγερσή του, αυτό δεν έγινε ποτέ…

Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι στη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού το 1900 συμμετείχε και η Ελλάδα, ως νεοσύστατο κράτος, με τα λικέρ και τα κονιάκ της πατρινής Ποτοποιίας Νικολάου Καλλικούνη, η οποία είχε ιδρυθεί το 1850. Το ελληνικό περίπτερο βρισκόταν στο Grand Palais (Μεγάλο Παλάτι), το οποίο θα δούμε κατά την ξενάγησή μας αμέσως μετά. Ο Νικόλαος Καλλικούνης στην έκθεση κέρδισε το χρυσό βραβείο για την ποιότητα των προϊόντων του. Τόσο το Grand Palais όσο και το Petit Palais (Μικρό Παλάτι) που θα δούμε μαζί (βρίσκονται δίπλα το ένα στο άλλο), χτίστηκαν ως εκθεσιακοί χώροι με αφορμή τη Μεγάλη Διεθνή Έκθεση. Σήμερα λειτουργούν αμφότερα ως μουσεία καλών τεχνών.

Επόμενος σταθμός στην ξενάγησή μας είναι τα Ηλύσια Πεδία ή αλλιώς Champs Elysées. Πρόκειται για τη διασημότερη λεωφόρο του Παρισιού και, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, την ωραιότερη του κόσμου. Κατασκευάστηκε από τον Λουδοβίκο 14ο το 1667 ως συνέχεια των Κήπων του Κεραμικού. Ο Λουδοβίκος κατοικούσε στο Παλάτι του Κεραμικού. Η ονομασία Ιλίσια Πεδία προέρχεται από την ελληνική μυθολογία. Η λεωφόρος καταλήγει στην, επίσης διάσημη, Αψίδα του Θριάμβου, που κατασκεύασε ο Ναπολέων περίπου 2 αιώνες μετά. Επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο επειδή η περιοχή ήταν τόπος κατοικίας του προτού στεφθεί αυτοκράτορας.

Ακολουθεί το Μέγαρο των Απομάχων, ένα μεγαλειώδες σύμπλεγμα μουσείων και μνημείων, το οποίο κατασκευάστηκε επί Λουδοβίκου 14ου. Η αρχική χρήση των εγκαταστάσεων ήταν ως νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης των αναπήρων πολέμου. Σήμερα εκεί υπάρχει και μαυσωλείο για τους μεγάλους γάλλους πολιτικούς και στρατηγούς, όπως ο Ναπολέων. Η δε περιοχή των Απομάχων, όσον αφορά την αγορά ακινήτων, είναι η πιο ακριβή σε ολόκληρο το Παρίσι, ίσως και στον κόσμο.   

Φυσικά από την ξενάγησή μας στην Πόλη του Φωτός δεν θα μπορούσε να λείπει η διάσημη Παναγία των Παρισίων, ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία γοτθικού ρυθμού. Βρίσκεται στη νησίδα Ιλ ντε λα Σιτέ του ποταμού Σηκουάνα. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα μέσα του 13ου αιώνα. Στις 2 Δεκεμβρίου του 1804 στον ναό στέφθηκε Αυτοκράτορας ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Όμως η Παναγία των Παρισίων έγινε παγκοσμίως διάσημη χάρη στο ομώνυμο επικό γοτθικό μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκό που εκδόθηκε το 1831 και σήμερα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Αμέσως μετά θα πάμε στο Πάνθεον, ένα από τα πιο εμβληματικά δείγματα νεοκλασικής αρχιτεκτονικής στο Παρίσι. Η ονομασία του είναι ελληνική και η αρχιτεκτονική του φέρει στοιχεία κορινθιακού ρυθμού. Χτίστηκε τον 18ο αιώνα από τον Λουδοβίκο 15ο, αρχικώς ως ναός αφιερωμένος στην Αγία Ζενεβιέβ, την πολιούχο των Παρισίων, με σκοπό να φιλοξενήσει το λείψανό της. Τελικά όμως, μετά από πολλές τροποποιήσεις, χρησιμεύει σήμερα ως ένα μη θρησκευτικό μαυσωλείο διακεκριμένων γάλλων πολιτών (Βολτέρος, Ρουσό, Μαρά, Ζολά, Μαλρώ, Δουμάς κ.α.)

Εν συνεχεία θα περάσουμε από τη διάσημη Αποβάθρα Ορσέ (Quai d’ Orsay), που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη του Σηκουάνα. Εκεί θα δούμε το Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας όπου έγιναν οι διαπραγματεύσεις και οι διατυπώσεις για τη σύνταξη της Συνθήκης των Βερσαλλιών που έθεσε τέλος στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1919. Επιπλέον ο δρόμος της αποβάθρας είναι πασίγνωστος και λόγω των ζωγράφων που στήνουν εκεί ιστορικά τα καβαλέτα τους και ζωγραφίζουν – αυτή η σκηνή είναι ορόσημο που βλέπουμε σε όλες τις ταινίες που έχουν κατά καιρούς γυριστεί στο Παρίσι.

Ένας ακόμα σταθμός μας για σήμερα είναι το Τροκαντερό. Πρόκειται για τον λόφο στη Δυτική Όχθη που έλαβε αυτή την ονομασία το 1823, προς τιμήν της μάχης του Τροκαντερό στην Νότια Ισπανία, στην οποία το οχυρωμένο ομώνυμο νησάκι κατελήφθη από τα γαλλικά στρατεύματα. Πριν από τότε ο λόφος ονομαζόταν Σαγιό. Το 1878 στο Τροκαντερό είχε χτιστεί το ομώνυμο παλάτι, ως εκθεσιακός χώρος για τη Διεθνή Έκθεση που έλαβε χώρα την ίδια χρονιά. Εν συνεχεία, για τους σκοπούς της Διεθνούς Έκθεσης του 1837 το Παλάτι του Τροκαντερό κατεδαφίστηκε για να χτιστεί στη θέση του το Παλάτι του Σαγιό, το οποίο υπάρχει μέχρι σήμερα. Στους Κήπους του Τροκαντερό θα δούμε και το εντυπωσιακό Σιντριβάνι της Βαρσοβίας. Διαθέτει 12 υδάτινες στήλες που φτάνουν τα 12 μέτρα, 24 μικρότερα σιντριβάνια που το νερό τους φτάνει τα 4 μέτρα και 10 υδάτινες καμάρες. Στο άκρο που βλέπει στον Σηκουάνα, υπάρχουν 20 κανόνια νερού, που εκτοξεύουν με πίεση πίδακες νερού 50 μέτρων προς τον πύργο του Άιφελ.

Ξενάγηση στο Λούβρο  

Το Παρίσι είναι μια παγκόσμια μητρόπολη των τεχνών και φυσικά σε αυτό το ταξίδι δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε αυτή την εξαιρετικά σημαντική πτυχή του. Η έννοια του μουσείου εκεί ξεπερνά κατά πολύ ό,τι μπορούμε να φανταστούμε ως μουσείο. Έτσι λοιπόν, σήμερα θα έρθουμε και στο λεγόμενο μουσείο των μουσείων, το Λούβρο, ίσως το σημαντικότερο του κόσμου και σίγουρα το διασημότερο.

Το Λούβρο βρίσκεται στη Δυτική Όχθη, χτίστηκε το 1190 και αρχικά ήταν οχυρό. Αργότερα, μέσα στον μεσαίωνα, μετατράπηκε σε ανάκτορο και εκεί άρχισαν να φιλοξενούνται οι βασιλικές συλλογές. Ως μουσείο λειτούργησε μετά τη Γαλλική Επανάσταση και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 1793. Τότε τα 3/4 των εκθεμάτων του προέρχονταν από τις βασιλικές συλλογές και το υπόλοιπο 1/4 προερχόταν από την κατασχεθείσα εκκλησιαστική περιουσία και τη δήμευση της περιουσίας των ευγενών της χώρας.

Εν συνεχεία τα εκθέματα αυξήθηκαν θεαματικά κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων. Ο ίδιος ο αυτοκράτορας ονειρευόταν να δημιουργήσει στο Παρίσι το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο. Κατά τις εκστρατείες του λοιπόν καθιέρωσε στους όρους ειρήνης πολεμική αποζημίωση σε είδος και, συγκεκριμένα, σε έργα τέχνης που εκτιμούνταν από γάλλους ειδικούς. Τότε προστέθηκαν στο Λούβρο αναρίθμητες αρχαιότητες από την Ιταλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Αίγυπτο, τη Μέση Ανατολή και άλλες περιοχές. Ανάμεσα σε όσα πήρε ο Ναπολέοντας ήταν και μια τεράστια ελαιογραφία του Πάολο Βερονέζε σε καμβά, «Ο Γάμος στην Κανά», διαστάσεων 9 Χ 6 μέτρων, που κοσμούσε ιταλικό μοναστήρι και την οποία ο γάλλος ηγέτης έκοψε στα δύο ώστε να μπορέσει να τη μεταφέρει στο Παρίσι. Το έργο αυτό δεν επιστράφηκε ποτέ στην Ιταλία. Πέρα όμως από όσα πήρε ο Ναπολέοντας κάνοντας αφαίμαξη ειδικά στις ιταλικές συλλογές γλυπτών και ζωγραφικής, σημαντική εισροή εκθεμάτων σημειώθηκε και χάρη στις ανασκαφές που έγιναν με πυρετώδεις ρυθμούς από γάλλους αρχαιολόγους τον 19ο αιώνα στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή. Ανάμεσα σε αυτά τα εκθέματα είναι η Αφροδίτη της Μήλου και η Νίκη της Σαμοθράκης.

Σήμερα στο Λούβρο εκτίθενται 35.000 έργα τέχνης, αλλά οι συλλογές του αριθμούν συνολικά τα 445.000 κομμάτια. Οι εκθεσιακοί χώροι του μουσείου καταλαμβάνουν έκταση 60.600 τετραγωνικών μέτρων. Οι δε ελληνικές συλλογές καλύπτουν 25 αίθουσες... Όλα αυτά τα θα δούμε μαζί με τον έλληνα αρχηγό μας ο οποίος θα μας κατατοπίσει απόλυτα για το καθετί από αίθουσα σε αίθουσα.

Μετά την τεράστια εμπειρία του Λούβρου, ακολουθεί μία ακόμη, πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση στο Μουσείο των Αρωμάτων ή αλλιώς Μουσείο Fragonard. Κατ’ αρχάς το Παρίσι, εκτός από Πόλη του Φωτός είναι και η Πόλη των Αρωμάτων, αφού εκεί καθιερώθηκε η έννοια του αρώματος όπως το ξέρουμε σήμερα. Ο Fragonard είναι ένας από τους πρώτους οίκους αρωματοποιίας του 20ού αιώνα. Ιδρύθηκε το 1926 στην πόλη Γκρας που βρίσκεται στην Κυανή Ακτή. Η Γκρας σήμερα έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO επειδή εκεί παράγονται εδώ και αιώνες όλα τα γαλλικά αρώματα. Ο οίκος Fragonard πήρε την ονομασία του από τον διάσημο γάλλο ζωγράφο Ζαν-Ονορέ Φραγκονάρ που γεννήθηκε και έζησε στην Γκρας. Ιδρύθηκε από τον ευγενή Ευγένιο Φους και έχει ως έδρα μία από τις παλιότερες αρωματοποιίες της Γκρας που χτίστηκε το 1841 από τον αρωματοποιό Κλοντ Μοτέ. Στο Μουσείο των αρωμάτων που θα επισκεφτούμε στο Παρίσι, θα δούμε μία πολύ μεγάλη συλλογή από τα σπουδαιότερα αρώματα στην ιστορία της αρωματοποιίας αλλά και πολλά σχετικά εκθέματα που θα μας μεταφέρουν 5.000 χρόνια πίσω. Ανάμεσα στα άλλα θα δούμε και τα αρώματα της Μαρίας Αντουανέτας.

Μετά την ξενάγησή μας θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση στο Παρίσι. 

2η ημέρα: Ελεύθερη ημέρα στο Παρίσι

Σήμερα θα απολαύσουμε την Πόλη του Φωτός με ελεύθερο πρόγραμμα μαζί με τον αρχηγό μας. Θα κάνουμε βόλτες στα καταστήματα, ας μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε στην παγκόσμια μητρόπολη της μόδας. Θα περιηγηθούμε στη Δεξιά και στην Αριστερή Όχθη του Σηκουάνα – η δεξιά είναι η πιο αριστοκρατική, γεμάτη παλάτια και μνημεία, και η αριστερή είναι ιστορικά η αγαπημένη των διανοούμενων και των καλλιτεχνών. Θα επισκεφτούμε αν θέλουμε την Αποβάθρα Ορσέ και τον Πύργο του Άιφελ καθώς και πανέμορφες γραφικές συνοικίες. Γενικώς θα γνωρίσουμε το Παρίσι από μέσα και θα ζήσουμε τη μαγική του ατμόσφαιρα.

 

3η ημέρα: Εκδρομή στη Νορμανδία

Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στη Νορμανδία, την περιοχή βόρεια του Παρισιού όπου εκβάλλει ο Σηκουάνας. Εκεί έδρασε η Ιωάννα της Λωρραίνης και εκεί έλαβε χώρα η μεγάλη απόβαση των Συμμαχικών Δυνάμεων που σήμανε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με την κατάρρευση του Δυτικού Μετώπου των στρατευμάτων του Χίτλερ.

Πρώτος σταθμός μας θα είναι η παραθαλάσσια πόλη Ονφλέρ, θέρετρο στη θάλασσα της Μάγχης. Νότια της Ονφλέρ βρίσκονται οι ιστορικές παραλίες της Συμμαχικής Απόβασης και βόρεια οι εκβολές του Σηκουάνα με την περίφημη Γέφυρα της Νορμανδίας. Η ίδια η Ονφλέρ είναι μια παραδοσιακή και ήσυχη κωμόπολη που θυμίζει άλλες εποχές. Ιδρύθηκε από τους Βίκινγκς και μέχρι τα μέσα του 12ου αιώνα ήταν σημαντικός εμπορικός κόμβος μεταφοράς εμπορευμάτων από τη Ρουέν προς την Αγγλία. Τα σημαντικότερα αξιοθέατά της είναι: Η καθολική εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης που χτίστηκε τον 15ο αιώνα και είναι η μεγαλύτερη ξύλινη εκκλησία στη Γαλλία. Το κτίριο του παλιού Φρουραρχείου στην είσοδο του λιμανιού που χρονολογείται πριν από το 1600. Και τέλος το Ναυτικό Μουσείο που στεγάζεται σε μια μικρή εκκλησία του 15ου αιώνα.

Ακολουθεί η πανέμορφη Ντοβίλ, το διάσημο αριστοκρατικό μπελ επόκ θέρετρο της Γαλλίας στην Ανθισμένη Ακτή της Νορμανδίας. Άρχισε να λειτουργεί ως θέρετρο τον 19ο αιώνα με εμπνευστή τον Δούκα ντε Μορνί ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει εκεί το βασίλειο της κομψότητας! Όπερ και εγένετο. Στην Ντοβίλ άνοιξε το πρώτο της κατάστημα η Κοκό Σανέλ το 1913. Η πόλη διαθέτει μία φημισμένη παραλία 2 χλμ. η οποία συνδέεται με έναν ξύλινο διάδρομο, την Πλανς, που είναι γεμάτη με κομψά αποδυτήρια-καμπίνες του 1920. Επίσης η πόλη φημίζεται για τα γήπεδα γκολφ, τον ιππόδρομο, το μεγάλο καζίνο και το Φεστιβάλ Αμερικανικού Κινηματογράφου κάθε Σεπτέμβριο. Η Ντοβίλ τόσο τον 19ο αιώνα όσο και τον 20ο υπήρξε μαγνήτης για την ευρωπαϊκή αριστοκρατία και την παγκόσμια πλουτοκρατία. 

Τελευταίος σταθμός μας για σήμερα στη Νορμανδία είναι Τρουβίλ, το πρώτο αριστοκρατικό θέρετρο της Γαλλίας το οποίο αναπτύχθηκε επί αυτοκρατορίας του Ναπολέοντα, πριν την Ντοβίλ. Ήταν το αγαπημένο θέρετρο του Φλομπέρ και του Προυστ και ο Μονέ έχει ζωγραφίσει εκεί τις διασημότερες σκηνές διακοπών της αριστοκρατίας. Όπως και στην Ντοβίλ, η αρχιτεκτονική ακολουθεί το κίνημα της μπελ επόκ. Τα δείγματα (επαύλεις και παλάτια) είναι πολλά και εντυπωσιακά. Η παραλία έχει το προσωνύμιο Βασίλισσα των Παραλιών. Η δε μπελ επόκ ψαραγορά, πίσω από το μεγάλο καζίνο, έχει χαρακτηριστεί μνημείο της UNESCO. Μετά από τις ξεναγήσεις μας στις εκπληκτικές αυτές πόλεις της ιστορικής και βαθιά αριστοκρατικής Νορμανδίας, θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Παρίσι. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Εκδρομή στην Disneyland

Σήμερα η ημέρα μάς επιφυλάσσει μία διαφορετική εμπειρία! Πραγματοποιούμε εκδρομή στην περίφημη Disneyland Paris, ένας αληθινός παράδεισος για μικρούς και μεγάλους!

Η Disneyland Paris (πρώην Eurodisney) βρίσκεται περίπου 32 χλμ ανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Άνοιξε τις πύλες της το 1992 και αποτελεί μία ολόκληρη πόλη από θεματικά πάρκα, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και συγκροτήματα ψυχαγωγίας, όλα φυσικά εμπνευσμένα από τον μαγικό κόσμο των ηρώων του Ντίσνεϊ. Υπολογίζεται πως σε όλα τα χρόνια λειτουργίας της, η Disneyland Paris έχει υποδεχθεί πάνω από 320 εκατομμύρια επισκεπτών! (τα εισιτήρια δεν συμπεριλαμβάνονται)

Διανυκτέρευση στο Παρίσι.

 

Ημέρα 5η: Παρίσι – Αθήνα

Σήμερα το πρωινό μας είναι ελεύθερο για να απολαύσουμε λίγο ακόμη το πανέμορφο Παρίσι. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

 

Σε κάθε αναχώρηση η σειρά των ξεναγήσεων και οι επισκέψεις στα μουσεία διαμορφώνονται ανάλογα με τις αργίες που συμπίπτουν με τις ημέρες του  προγράμματος.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 659 € 250 €
ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 679 € 250 €
Double Room 699 € 250 €
Twin Room 699 € 250 €
Single Room 1019 € 250 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 659 € 250 €
ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 679 € 250 €
Double Room 699 € 250 €
Twin Room 699 € 250 €
Single Room 1019 € 250 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 739 € 250 €
ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 759 € 250 €
Double Room 779 € 250 €
Twin Room 779 € 250 €
Single Room 1179 € 250 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 819 € 250 €
ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 839 € 250 €
Double Room 859 € 250 €
Twin Room 859 € 250 €
Single Room 1339 € 250 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 659 € 250 €
ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 679 € 250 €
Double Room 699 € 250 €
Twin Room 699 € 250 €
Single Room 1019 € 250 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 659 € 250 €
ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 679 € 250 €
Double Room 699 € 250 €
Twin Room 699 € 250 €
Single Room 1019 € 250 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 749 € 250 €
ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 769 € 250 €
Double Room 789 € 250 €
Twin Room 789 € 250 €
Single Room 1109 € 250 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Εκτός από τις αναχ 29.12, 04.01, 05.01 Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 749 € 250 €
ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 769 € 250 €
Double Room 789 € 250 €
Twin Room 789 € 250 €
Single Room 1109 € 250 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Εκτός από τις αναχ 29.12, 04.01, 05.01 Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 909 € 250 €
ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 929 € 250 €
Double Room 949 € 250 €
Twin Room 949 € 250 €
Single Room 1429 € 250 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Εκτός από τις αναχ 29.12, 04.01, 05.01 Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 829 € 250 €
ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 849 € 250 €
Double Room 869 € 250 €
Twin Room 869 € 250 €
Single Room 1269 € 250 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Εκτός από τις αναχ 29.12, 04.01, 05.01 Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 749 € 250 €
ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 769 € 250 €
Double Room 789 € 250 €
Twin Room 789 € 250 €
Single Room 1109 € 250 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Εκτός από τις αναχ 29.12, 04.01, 05.01 Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 749 € 250 €
ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 769 € 250 €
Double Room 789 € 250 €
Twin Room 789 € 250 €
Single Room 1109 € 250 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Εκτός από τις αναχ 29.12, 04.01, 05.01 Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 1069 € 0 €
ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 1089 € 0 €
Double Room 1109 € 0 €
Twin Room 1109 € 0 €
Single Room 1429 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 1069 € 0 €
ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 1089 € 0 €
Double Room 1109 € 0 €
Twin Room 1109 € 0 €
Single Room 1429 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 1149 € 0 €
ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 1169 € 0 €
Double Room 1189 € 0 €
Twin Room 1189 € 0 €
Single Room 1589 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 1229 € 0 €
ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 1249 € 0 €
Double Room 1269 € 0 €
Twin Room 1269 € 0 €
Single Room 1749 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 1069 € 0 €
ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 1089 € 0 €
Double Room 1109 € 0 €
Twin Room 1109 € 0 €
Single Room 1429 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- ΤΕΤΡΑΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 1069 € 0 €
ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 1089 € 0 €
Double Room 1109 € 0 €
Twin Room 1109 € 0 €
Single Room 1429 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 610

22/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

08:35

11:10

Α3 615

26/12/2021

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

19:40

23:55

 

 

 

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 610

22/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

08:35

11:10

Α3 611

26/12/2021

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:05

16:25

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 610

23/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

08:35

11:10

Α3 611

27/12/2021

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

12:05

16:25

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 610

29/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

08:35

11:10

Α3 615

02/01/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

19:40

23:55

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 610

29/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

08:35

11:10

Α3 613

02/01/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

16:50

21:10

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - 
Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 610

29/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

08:35

11:10

Α3 613

03/01/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

16:50

21:10

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 610

04/01/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

08:35

11:10

Α3 615

08/01/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

19:40

23:55

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - 
Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 610

05/01/2022

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

08:35

11:10

Α3 611

09/01/2022

ΠΑΡΙΣΙ – ΑΘΗΝΑ

19:40

23:55

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Διανυκτέρευση στο εξαιρετικό ξενοδοχείο Crowne Plaza Republique 4*
 • Πρωινό καθημερινά
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός που ταξιδεύει μαζί μας από την Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 250€

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ

Οι είσοδοι για τα Μουσεία του Λούβρου και των Βερσαλλιών προπληρώνονται τουλάχιστον έναν μήνα πριν, προκειμένου να εξασφαλίσουμε συγκεκριμένο ραντεβού με ξενάγηση χωρίς αναμονές. Τη στιγμή της κράτησης σας θα πρέπει να μας γνωστοποιείτε την ημερομηνία γέννησης των ταξιδιωτών για να γίνεται η σωστή χρέωση των φόρων αεροδρομίων / εισόδων για μουσεία.

Παρακαλούμε σημειώστε πως οι τιμές για την είσοδο στα πάρκα της Ντίσνευλαντ αλλάζουν αναλόγως της εποχικότητας, οι παραπάνω τιμές είναι ενδεικτικές. Ο ξεναγός σας θα σας ενημερώσει επιτόπου για τις τιμές. Η συμμετοχή σας στην εκδρομή στη Ντίσνευλαντ είναι προαιρετική όμως πρέπει να γνωρίζουμε αν θα συμμετάσχετε για να εξασφαλιστούν οι μεταφορές.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

1) Οι παιδικές τιμές αναφέρονται σε παιδιά κάτω των 12 ετών, που μοιράζονται το δωμάτιο μαζί με 2 ενήλικες, σε πρόσθετο κρεβάτι. Προσοχή, Το τρίτο κρεβάτι στα τρίκλινα δωμάτια είναι πρόσθετο στον χώρο του δίκλινου δωματίου συνήθως και  δίδεται για να τακτοποιούνται τα παιδιά, οπότε η άνεση του δωματίου δεν είναι ανάλογη του δίκλινου. Τα μονόκλινα δωμάτια συνήθως είναι μικρότερα σε μέγεθος από τα κανονικά δίκλινα δωμάτια. Επίσης τα οικογενειακά δωμάτια είναι μεγαλύτερα σε μέγεθος δίκλινα με διπλό καναπέ (double sofa bed) για να βολεύονται μικρά παιδιά.

2) Τα δωμάτια στα ξενοδοχεία παραλαμβάνονται γενικά μετά τις 15.00 και παραδίδονται πριν τις 11.00, την ημέρα της αναχώρησης.

3) Όλα τα ξενοδοχεία ζητούν με την άφιξή σας, κάποιο ποσό εγγύηση για την  χρήση του  τηλεφώνου, βίντεο, μίνι-μπαρ, κλπ. από το δωμάτιο σας (περίπου 50-100 ευρώ). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα. 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Εκτός από τις αναχ 29.12, 04.01, 05.01 Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ένα απίθανο υπερπλήρες και διαφορετικό πρόγραμμα στο μαγευτικό Παρίσι (και όχι μόνο!) που προσφέρει αποκλειστικά το Versus, όχι σαν ένα απλό city break, αλλά σαν μία εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Με πλούσιες ξεναγήσεις σε αξιοθέατα και στο Λούβρο και με εξαιρετικά καταρτισμένο Έλληνα αρχηγό που ταξιδεύει μαζί μας από την Ελλάδα και που μας συνοδεύει διαρκώς και παντού. Επιπλέον πραγματοποιούμε ημερήσια εκδρομή στη Νορμανδία. Ειδικότερα:

 • Αφιερώνουμε μία ολόκληρη μέρα σε πλήρη ξενάγηση του Παρισιού και μία δεύτερη «ελεύθερη» μέρα, πάντα μαζί με τον αρχηγό μας, για εμβάθυνση στα αξιοθέατα με χαλαρές βόλτες για να απολαύσουμε όλη την ατμόσφαιρα της πόλης.
 • Δίνουμε μία ολόκληρη ημέρα στο μουσείο των μουσείων: το Λούβρο. Με άρτια οργανωμένη ξενάγηση στα σπουδαιότερα αριστουργήματα του κόσμου!
 • Αφιερώνουμε μία ολόκληρη ημέρα στην ιστορική Νορμανδία και επισκεπτόμαστε τα απίθανα αριστοκρατικά θέρετρα Ονφλέρ, Ντοβίλ και Τρουβίλ
 • Διαμονή σε πολυτελές ξενοδοχείο, στο Crowne Plaza Republique 4*

 

Γιατί στο Παρίσι με το Versus;

Η Πόλη του Φωτός θεωρείται, λανθασμένα, ένας εύκολος προορισμός ο οποίος συνήθως καλύπτεται επιφανειακά και πλασάρεται ως ένα απλό city break με μια ξενάγηση από τοπικό ελληνόφωνο ξεναγό τον οποίο δεν ξαναβλέπουν οι ταξιδιώτες μετά την ξενάγηση.

Εμείς διαφωνούμε. Πιστοί στη φιλοσοφία των πλούσιων προγραμμάτων μας σε ευρωπαϊκές πόλεις, κατ’ αρχάς δεν οργανώνουμε το ταξίδι αυτό ως city break, αλλά ως μια ολιγοήμερη ταξιδιωτική εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη. Έτσι, με τον Έλληνα αρχηγό μας, που ταξιδεύει μαζί μας από την Αθήνα, προσφέρουμε πλήρη κάλυψη των πιο διάσημων και χαρακτηριστικών αξιοθέατων της πόλης με ξενάγηση στην πόλη και μία δεύτερη μέρα ελεύθερη για βόλτες (πάντα μαζί με τον αρχηγό μας) για να διαλέξετε και να εμβαθύνετε στα αξιοθέατα που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Επιπλέον, αφιερώνουμε μία ολόκληρη μέρα στο διασημότερο υπερ-μουσείο του κόσμου, το Λούβρο, με πλήρη ξενάγηση, για να πάρουμε μία καλή γεύση από το περίφημο παρισινό lifestyle. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως το Παρίσι είναι μία παγκόσμια μητρόπολη της Τέχνης, των γραμμάτων και του πολιτισμού!

Αλλά για να κατανοήσουμε καλύτερα το Παρίσι και την αριστοκρατική ιστορία του πρέπει να δούμε τα απίστευτα περίχωρά του. Να μια απίθανη καινοτομία του Versus! Αφιερώνουμε μία ολόκληρη ημέρα στην πανέμορφη Νορμανδία, εκεί όπου έδρασε η Ιωάννα της Λωραίνης, με επισκέψεις στα πρώτα αριστοκρατικά θέρετρα του κόσμου Ονφλέρ, Ντοβίλ και Τρουβίλ. Οι βόλτες μας σ’ αυτές τις πόλεις κοσμήματα θα σας κάνουν να νιώσετε σαν ήρωες σε ταινία εποχής.

Αν θέλαμε λοιπόν να συνοψίσουμε σε λίγες γραμμές τη φιλοσοφία αυτού του ταξιδιού θα λέγαμε το εξής: Το Παρίσι είναι ίσως η σημαντικότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το Versus του δίνει τη σημασία που του αξίζει, το εμπλουτίζει με απίθανες ξεναγήσεις στα εξαιρετικής σπουδαιότητας περίχωρά του (Νορμανδία, μουσεία) και σας προσφέρει ένα αξεπέραστο ταξίδι-εμπειρία που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστο!

 

Highlights

 • Απολαύστε τα ομορφότερα και σημαντικότερα αξιοθέατα του Παρισιού από τον Πύργο του Άιφελ ως το Τροκαντερό με εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις από τον εξαιρετικά καταρτισμένο αρχηγό μας που θα είναι μαζί σας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Παρατηρήστε τα σπουδαιότερα έργα τέχνης του κόσμου (Τζοκόντα, Νίκη της Σαμοθράκης, Αφροδίτη της Μήλου) στο υπερ-μουσείο Λούβρο, σε μία ξενάγηση που θα σας μείνει αξέχαστη
 • Περπατήστε στην ωραιότερη λεωφόρο του κόσμου, τη Champs Elysées, λίγα βήματα με τα πόδια από το ξενοδοχείο μας!
 • Δείτε τις τοιχογραφίες του Κλοντ Μονέ στον καθεδρικό ναό της Ρουέν στη Νορμανδία
 • Χαρείτε τις παραμυθένιες μπελ επόκ αριστοκρατικές λουτροπόλεις Ντοβίλ και Τρουβίλ στις ακτές της Νορμανδίας
 • Εκδρομή στη Disneyland Paris, ένας ολόκληρος κόσμος εμπνευσμένος από τους ήρωες του Ντίσνεϊ!

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Εκτεταμένη, οργανωμένη ξενάγησηστο μουσείο του Λούβρου με 
 • Ολοήμερη εκδρομή στη Νορμανδία
 • Διαμονή στο εξαιρετικό Crowne Plaza Republique 4*

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2021 - Πρωτοχρονιά 2022

Αναχωρήσεις

22/12, 23/12, 29/12, 4/1, 5/1Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ονειρικό Παρίσι, το άλλο Παρίσι του Versus με την αριστοκρατική Νορμανδία | Χριστούγεννα 2021-Πρωτοχρονιά 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info