fb

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην Πολωνία του Versus | Χριστούγεννα 2021

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 665€

Ταυτότητα προορισμού

ΠΟΛΩΝΙΑ

Ένα 8ήμερο ταξίδι στην Πολωνία που ανάγεται σε μία αξέχαστη εμπειρία! Με απίθανες ξεναγήσεις και πολυτελείς διανυκτερεύσεις στην σπάνια Κρακοβία και στη Βαρσοβία!

Ένα απίστευτο ταξίδι-εμπειρία στην πατρίδα του Σοπέν που παρέχει αποκλειστικά το Versus με όλη την απαραίτητη μεγαλοπρέπεια που του αξίζει. Ένα ταξίδι με πλούσιες ξεναγήσεις, πληροφορίες, επισκέψεις και διανυκτερεύσεις, στους σημαντικότερους σταθμούς της Πολωνίας και πάντα με άξονα τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική και την ιστορία από τον μεσαίωνα ως σήμερα.

Πόλεις ζωντανά μουσεία όπως η Βαρσοβία και η Κρακοβία εξετάζονται με κάθε λεπτομέρεια. Σε κάθε βήμα μας ξαναζούμε την ιστορία τους. Φρικιαστικοί θρύλοι όπως το Άουσβιτς και η ισοπέδωση της Βαρσοβίας από τη ναζιστική Γερμανία ξετυλίγονται μπροστά μας ολοζώντανοι. Αλλά και το θαυμαστό και απίστευτα φαντασμαγορικό υπόγειο Αλατορυχείο Βιελίτσκα βρίσκεται εδώ, για να μας δείξει ότι η ανθρώπινη θέληση μπορεί να δημιουργήσει και εξωπραγματικά θαύματα!

Αυτό το ταξίδι στην Πολωνία περιλαμβάνει μία αποκλειστική έκπληξη του Versus: 4 σπάνιες διανυκτερεύσεις σε πολυτελές κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη-διαμάντι Κρακοβία, η οποία συνήθως αδικείται με ένα ημερήσιο πέρασμα λόγω υψηλού κόστους. Μία καταπληκτική πόλη ορόσημο για την Πολωνία, η οποία υπήρξε πρώτη πρωτεύουσά της και είναι υψίστης εθνικής σημασίας για τους Πολωνούς.

 

 

Ταυτότητα ταξιδιού

Το ταξίδι αυτό αποδεικνύει την εναντίωσή μας στα πρόχειρα ευρωπαϊκά προγράμματα! Με προσοχή στη λεπτομέρεια, δεν ξεπετάμε την Κρακοβία, μια από τις ομορφότερες αλλά και ακριβότερες πόλεις της Ευρώπης. Αντίθετα της αφιερώνουμε τον χρόνο που της αξίζει με τρεις (4) διανυκτερεύσεις σε κεντρικό ξενοδοχείο! Το ίδιο ισχύει φυσικά και για την πρωτεύουσα της Πολωνίας, τη Βαρσοβία όπου θα έχουμε δύο διανυκτερεύσεις σε καταπληκτικό κεντρικό ξενοδοχείο. Πάνω απ’ όλα όμως στο Versus δίνουμε έμφαση στις εξειδικευμένες, υψηλού επιπέδου, ξεναγήσεις. Γι’ αυτό εξασφαλίζουμε έμπειρο έλληνα αρχηγό που είναι συνεχώς μαζί σας, αλλά και διπλωματούχους τοπικούς ξεναγούς όπου κρίνουμε ότι είναι αναγκαίο. Επιπλέον, στα δύο κορυφαία αξιοθέατα της χώρας, το διαβόητο ?ουσβιτς και στο εξωπραγματικό Αλατωρυχείο Βιελίτσκα εξασφαλίζουμε προαγορασμένα εισιτήρια για να αποφύγουμε τις τεράστιες ουρές και να τα μελετήσουμε ανεμπόδιστα και χωρίς ταλαιπωρία.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα ταξίδι-οδοιπορικό στην Πολωνία, στις βασικές της πόλεις, την ενδοχώρα της και τα σπάνια μνημεία της. Με το πρόγραμμα αυτό, απολαμβάνουμε μια ολοκληρωμένη περιήγηση στις δύο πανέμορφες πόλεις, την πρωτεύουσα Βαρσοβία και το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της χώρας, την Κρακοβία. Παράλληλα, επισκεπτόμαστε τον ιστορικό χώρο του Αουσβιτς καθώς και τα περίφημα αλατωρυχεία της Βιελίτσκα.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα πλούσιο 8 ήμερο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα για την Πολωνία. Προσαρμοσμένο στις ημέρες των εορτών και στην χειμωνιάτικη Πολωνία δίνει έμφαση σε μια εις βάθος γνωριμία με την Κρακοβία και την Βαρσοβία, με σημαντικές επισκέψεις και ειδικές ξεναγήσεις στο Αλατωρυχείο Βιελίτσκα και στο ?ουσβιτς, με διπλωματούχους ξεναγούς παράλληλα με τον ειδικά καταρτισμένο Έλληνα αρχηγό.

Αποφεύγουμε τις μεγάλες οδικές διαδρομές και την προσθήκη πόλεων που περιλαμβάνονται στα καλοκαιρινά προγράμματα του Versus, μια και οι μέρες τον χειμώνα είναι μικρές στην Πολωνία και αν κάνουμε μεγάλες μετακινήσεις τελικά δεν θα δούμε τίποτα.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

➢ Απευθείας πτήσεις με την Aegean

➢ Περιλαμβάνονται οι είσοδοι στο Αλατωρυχείο και το Αουσβιτς (προαγορασμένη είσοδος για να έχουμε σωστή ξενάγηση), καθώς και οι ξεναγήσεις με ειδικούς ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού

➢ Με τέσσερις διανυκτερεύσεις στην Κρακοβία στο πολύ καλό κεντρικό ξενοδοχείο 4* Sup. και τρεις διανυκτερεύσεις στη Βαρσοβία στο καταπληκτικό κεντρικό ξενοδοχείο Westin 5*

➢ Το μόνο πρόγραμμα με τέσσερις διανυκτερεύσεις στο διαμάντι της Ευρώπης, την ακριβή Κρακοβία για να την απολαύσουμε! Η διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο, θα κάνεις την διαμονή μας απολαυστική και τις εξερευνήσεις μας ευκολότερες.

➢ Αφιερώνουμε 3 διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Πολωνίας για να τη γνωρίσουμε και να μην κάνουμε ένα απλό πέρασμα. Επιπλέον πραγματοποιούμε μια δεύτερη ξενάγηση στην πόλη χωρίς να προσφέρουμε προαιρετικές εκδρομές με επιπλέον κόστος

➢Επιπλέον, στα δύο κορυφαία αξιοθέατα της χώρας, το διαβόητο ?ουσβιτς και στο εξωπραγματικό Αλατωρυχείο Βιελίτσκα εξασφαλίζουμε προαγορασμένα εισιτήρια για να αποφύγουμε τις τεράστιες ουρές και να τα μελετήσουμε ανεμπόδιστα και χωρίς ταλαιπωρία.

➢ Δεν υπάρχουν ελεύθερες ημέρες και προαιρετικές, αλλά ένα  γεμάτο εξερευνήσεις πρόγραμμα.

➢ Επίσκεψη στo μοναδικό Αλατωρυχείο Βιελίτσκα, όπου θα δούμε ανάγλυφο σε αλάτι τον Μυστικό Δείπνο του Ντα Βίντσι!

➢ Επίσκεψη στο Αουσβιτς, το διαβόητο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης

➢ Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός στα ελληνικά έκδοσης Versus

➢ Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού θα είναι συνεχώς μαζί σας έλληνας έμπειρος αρχηγός και όχι μόνο τοπικοί ελληνόφωνοι συνοδοί. Επιπλέον του έλληνα αρχηγού, προσφέρονται διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί για σωστές ξεναγήσεις, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο!

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

1η ημέρα: Αθήνα - Βαρσοβία

Συγκέντρωση με την ταξιδιωτικής μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση για την Βαρσοβία. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος για μια πρώτη επαφή με την πόλη με τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση στη Βαρσοβία.

 

2η ημέρα: Βαρσοβία (1η περιήγηση)

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στη Βαρσοβία. Με μία πρώτη ματιά καθώς θα περιδιαβαίνουμε την όμορφη αυτή πρωτεύουσα θα μας δημιουργηθεί η εντύπωση ότι έχουμε μπροστά μας μία πόλη με κτίρια ηλικίας 200 ετών. Λάθος. Ό,τι θα αντικρύσουμε όπου κι αν κοιτάξουμε έχει κατασκευαστεί πριν από 70 χρόνια! Αυτό το παράδοξο αποτελεί και ένα βασικό στοιχείο της γοητείας της Βαρσοβίας, που είναι απολύτως συνυφασμένη με την ιστορία της.

Στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Χάινριχ Χίμλερ, αρχηγός των SS, εμπνευστής του Ολοκαυτώματος και φυσικά, πρωτοπαλίκαρο του Χίτλερ, προκειμένου να καταπνίξει την περίφημη Εξέγερση της Βαρσοβίας κατά του ναζιστικού καθεστώτος, διέταξε την πλήρη ισοπέδωση της πόλης και την εκτέλεση όλων των κατοίκων της! Τον Οκτώβριο του 1944 όλα όσα βλέπουμε σήμερα ήταν συντρίμμια και ανάμεσα σε αυτά κυκλοφορούσαν μόλις 1.000 επιζήσαντες!

Αμέσως μετά τον πόλεμο όμως άρχισε η αποκατάσταση οργανωμένα, μεθοδικά και σωστά. Για την ανοικοδόμηση των κτιρίων (όπως ήταν πριν τις καταστροφές!) χρησιμοποιήθηκαν αρχειακά αρχιτεκτονικά σχέδια, πίνακες ζωγραφικής και σκίτσα του 18ου αιώνα – ό,τι είχε διασωθεί και ήταν διαθέσιμο. Και το αποτέλεσμα όπως βλέπουμε σήμερα είναι τόσο άρτιο και συγκινητικό, ώστε βραβεύτηκε από την UNESCO και η πόλη χαρακτηρίστηκε ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Σήμερα λοιπόν θα απολαύσουμε αυτό το αρχιτεκτονικό θαύμα της θέλησης και της σωστής δουλειάς, αλλά θα πάρουμε και μία γεύση από τη σύγχρονη, μοντέρνα πόλη με την έντονη, νεανική και καλλιτεχνική ζωή.

Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Παλιά Πόλη της Βαρσοβίας. Συνήθως οι βόλτες ξεκινούν από την περίφημη Βασιλική Οδό που συνδέει το Παλάτι Βιλάνοφ του 17ου αιώνα με το κάστρο της Παλιάς Πόλης. Το τελευταίο της κομμάτι της Βασιλικής Οδού είναι πεζοδρομημένο και απολαυστικότατο: Περνά από σπουδαία κτήρια της πόλης, ναούς, high tech παγκάκια που… παίζουν Σοπέν, υπαίθριες εκθέσεις τέχνης, καφέ με θέα στις όχθες του Βιστούλα και καταλήγει στην πλατεία του Κάστρου, όπου αρχίζει η Παλιά Πόλη. Κουκλίστικη και πεντακάθαρη, η Παλιά Πόλη σηματοδοτείται από το κομψό, χωρίς φανφάρες κάστρο στις όχθες του Βιστούλα και μία πολύβουη-πλατεία που αποτελεί σημείο συνάντησης ντόπιων και επισκεπτών.

Από τα πλακόστρωτα καλντερίμια θα περάσουμε στο εσωτερικό της Παλιάς Πόλης, θα χαθούμε ανάμεσα σε πελώριους Καθεδρικούς σε σχήμα… εκκλησιαστικού οργάνου, θα δούμε μικρά ιστορικά μουσεία και χαριτωμένα μπιστρό και θα καταλήξουμε στην πλατεία της Παλιάς Πόλης. Η πλατεία είναι γραφικότατη, με χρωματιστά κτίρια που ξαναχτίστηκαν εκ του μηδενός στα μεσαιωνικά τους πρότυπα από τους κατοίκους της πόλης και με μία παραδοσιακή υπαίθρια αγορά. Στο κέντρο της πλατείας δεσπόζει η… ξαδέρφη της Γοργόνας της Κοπεγχάγης, το άγαλμα της Γοργόνας της Βαρσοβίας.

Διανυκτέρευση στη Βαρσοβία.

3η ημέρα: Βαρσοβία (2η περιήγηση)

Η σημερινή περιήγηση μας στη Βαρσοβία θα αρχίσει από το Πάρκο Λαζιένσκι όπου βρίσκεται το ομώνυμο μπαρόκ παλάτι. Το ανάκτορο Λαζιένσκι χτίστηκε κατά παραγγελία του πρίγκιπα Λουμπορμίνσκι, πάνω σε νησάκι, ανάμεσα σε λίμνες, στα πρότυπα της λουτρόπολης Μπαθ στη Βρετανία. Τον 18ο αιώνα όμως μετατράπηκε σε θερινή βασιλική κατοικία. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα γερμανικά στρατεύματα άνοιξαν τρύπες στους τοίχους και στις κολώνες στήριξης με σκοπό την πλήρη κατεδάφιση του οικοδομήματος. Ωστόσο δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το καταστροφικό σχέδιό τους και μεταπολεμικά το ανάκτορο αναστηλώθηκε και στη λίμνη ονομάζεται και Παλάτι στο Νερό. Το κτίσμα περιβάλλεται από ειδυλλιακούς κήπους με παγώνια, μνημεία δίπλα σε λίμνες με κύκνους, ένα μπαρόκ μουσείο-κόσμημα του 19ου αιώνα, βασιλικά περίπτερα κ.α. Μέσα σε όλη αυτή την ομορφιά δεσπόζει το Μνημείο του Σοπέν, του μεγάλου πολωνού μουσικοσυθέτη. Μερικά ακόμη αξιοθέατα που θα δούμε στη σημερινή ξενάγησή μας είναι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο Σαξονικός Κήπος του 17ου αιώνα που διαμορφώθηκε κατά το πρότυπο των Βερσαλλιών και είναι από τους πρώτους δημόσιους κήπους στον κόσμο, το Εθνικό Θέατρο του 18ου αιώνα, το Μνημείο Εξέγερσης του Γκέτο, που δεσπόζει μπροστά από το Εβραϊκό Μουσείο, αλλά και το σταλινικό μεγαλειώδες Παλάτι Τεχνών και Επιστημών, που παραπέμπει στις 7 αδελφές της Μόσχας. Συγκεκριμένα ο Ιωσήφ Στάλιν, ο οποίος αποφάσισε προσωπικά την ανέγερσή του, το κατέγραψε ως της 8η αδελφή. Το εν λόγω παλάτι συνδυάζει τη σοβιετική με την μπαρόκ αρχιτεκτονική της Πολωνίας και στεγάζει πανεπιστήμιο, 4 θέατρα και πολλά μουσεία.

Διανυκτέρευση στη Βαρσοβία.

4η ημέρα: Βαρσοβία – Κρακοβία

Μετά το πρωινό μας μεταφορά οδικώς στο μεγάλο διαμάντι της χώρας, την Κρακοβία. Η Κρακοβία είναι το αιώνιο πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο της Πολωνίας και ταυτίζεται με την ιστορία της χώρας. Χτίστηκε ως καστρόπολη πάνω στον λόφο Βάβελ. Το πρώτο οχυρό στην περιοχή ανεγέρθηκε στον Βάβελ την εποχή του πρώιμου μεσαίωνα, και σταδιακά η πόλη απλώθηκε στην κοιλάδα του Βιστούλα.  Σήμερα η Παλιά Πόλη της Κρακοβίας έχει πλούσια αρχιτεκτονική, ως επί το πλείστον αναγεννησιακή, με ορισμένα δείγματα μπαρόκ και γοτθικά. Τα παλάτια, οι εκκλησίες και τα μέγαρα της Κρακοβίας έχουν να δείξουν πλούτο χρωμάτων, αρχιτεκτονικών λεπτομερειών, βιτρώ, έργων ζωγραφικής, γλυπτών και επιπλώσεων.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη με τον αρχηγό μας.

Διανυκτέρευση στην Κρακοβία.

 

5η ημέρα: Κρακοβία (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας ξεκινά η ξενάγηση της πόλης. Το πρώτο οχυρό στην περιοχή ανεγέρθηκε στον λόφο Βάβελ την εποχή του πρώιμου μεσαίωνα, και σταδιακά η πόλη απλώθηκε στην κοιλάδα του Βιστούλα. Δίπλα στο κέντρο της Παλιάς Πόλης βρίσκεται και το αρχιτεκτονικό σύμπλεγμα της Βάβελ, ιστορικό αξιοθέατο που θεωρείται εθνικό ορόσημο για τους Πολωνούς. Τα σημαντικότερα τμήματα του αρχιτεκτονικού αυτού συμπλέγματος είναι το βασιλικό κάστρο και ο Καθεδρικός Ναός της Κρακοβίας (η βασιλική των αγίων Στανισλάβος και Βάκλαβ). Μερικά από τα παλαιότερα πέτρινα κτίρια της. Βάβελ, όπως η ροτόντα της Παρθένου Μαρίας, χρονολογούνται από το 960. Υπάρχουν επίσης και ξύλινες κατασκευές οι οποίες χρονολογούνται από τον 9ο αιώνα. Φυσικά ολόκληρη η Κρακοβία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη αυτή είναι πόλος έλξης για τους συντηρητές μνημείων που φθάνουν από όλο τον κόσμο για την αναπαλαίωση και συντήρηση των πολυάριθμων αναγεννησιακού και νεοκλασικού ρυθμού οικοδομημάτων της. Η συντήρηση πραγματοποιείται σε κάθε κτίριο με επιστημονική ακρίβεια και μεγάλες δαπάνες, που αναλαμβάνει το πολωνικό κράτος μαζί με την UNESCO. Στο στόχαστρο μας βρίσκεται ο λόφος Βάβελ και η γοτθικού ρυθμού μητρόπολη, όπου γινόταν η στέψη και ο ενταφιασμός των Πολωνών Βασιλέων. Θα συνεχίσουμε περπατώντας  προς την κεντρική πλατεία Ρίνεκ Γκλόβνι, τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης, όπου θα δούμε τον πύργο του Δημαρχείου, την παλιά υφασματαγορά Σουτσένιτσε και τα κτίρια των παλιών πανεπιστημίων όπου φοίτησε ο Νικόλαος Κοπέρνικος. Σε όλη τη διαδρομή θα περάσουμε από πολλά ενδιαφέροντα κτίρια, στοές, γραφικά καφέ και μαγαζάκια. Ακολουθούν τα τείχη Μπάρμπικαν και η παλιά εβραϊκή συνοικία Κάζιμιρτζ, που αποτέλεσε το σκηνικό για τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας «Η λίστα του Σίντλερ».  Διανυκτέρευση στην Κρακοβία.

6η ημέρα: Κρακοβία – Αλατωρυχείο Βιελίτσκα – Κρακοβία ( περιπατητική ξενάγηση)

Το πρόγραμμα σήμερα περιλαμβάνει μία ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και απίστευτα φαντασμαγορική ξενάγηση. Θα πάμε στο μοναδικό και παγκοσμίως διάσημο αλατωρυχείο της Βιελίτσκα που ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα και είναι το δεύτερο αρχαιότερο αλατωρυχείο της Ευρώπης. Η εξόρυξη του αλατιού άρχισε το 1290 και συνεχιζόταν απρόσκοπτα μέχρι το 1996, οπότε και εξαντλήθηκαν τα αποθέματα. Το Αλατωρυχείο Βιελίτσκα εκτείνεται σε εννέα υπόγεια επίπεδα και φθάνει σε βάθος τα 327 μέτρα, με περισσότερες από 2.040 αίθουσες, στοές 300 χλμ., που είναι λαξεμένες πάνω σε συμπαγείς όγκους αλατιού, καθώς και υπόγειες λίμνες. Το 1950, το αλατωρυχείο μετατράπηκε σε μουσείο. Η περιήγηση στους φαντασμαγορικούς χώρους του έχει διάρκεια περίπου δύο ώρες και γίνεται συνοδεία ξεναγού, σε μία διαδρομή περίπου 2 χλμ. πεζή. Το σπουδαιότερο αξιοθέατο μέσα στο ορυχείο είναι το μουσείο, που βρίσκεται στον τρίτο όροφο και σε βάθος 130 μέτρων. Επί σειρά ετών, οι αλατωρύχοι έφτιαχναν από αλάτι εντυπωσιακά έργα τέχνης, που κοσμούν σήμερα τις αίθουσες.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό και πλούσια διακοσμημένο είναι το Παρεκκλήσιο της Ευλογημένης Κίνγκα, ένας καθεδρικός ναός διαστάσεων 54 μ. επί 17 μ. και με ύψος 12 μ. Η κατασκευή αυτού του υπόγειου ναού διήρκεσε 30 χρόνια (1896 - 1927) και για την ολοκλήρωσή της χρησιμοποιήθηκαν 20.000 τόνοι συμπαγούς αλατιού. Όλα τα αντικείμενα μέσα στον ναό, από τους πολυελαίους μέχρι τα είδη θρησκευτικής λατρείας, είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρου από αλάτι.

Επίσης ξεχωρίζει και το έξοχο μπαρόκ Παρεκκλήσιο του Αγίου Αντωνίου, που καθαγιάστηκε το 1698. Οι τοίχοι του είναι διακοσμημένοι με ανάγλυφες παραστάσεις, ενώ υπάρχουν πολλά αγάλματα φτιαγμένα από αλάτι, από τα οποία ξεχωρίζει η Παναγία με το Βρέφος Άγιο Αντώνιο, προστάτη των μεταλλωρύχων.

Το πιο αξιόλογο ίσως ανάγλυφο μέσα σε ολόκληρο το αλατωρυχείο είναι ο σκαλιστός Μυστικός Δείπνος του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Άλλα αγάλματα από αλάτι είναι της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας των ανθρακωρύχων, του Νικολάου Κοπέρνικου, του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' και πολλών διασημοτήτων.

Επιστροφή στην Κρακοβία και περιπατητική ξενάγηση με τον αρχηγό μας για να εξερευνήσουμε γωνιές της που δεν είδαμε την προηγούμενη ημέρα ή σας δείξουμε ομορφιές της που έχουμε ανακαλύψει στα πολύχρονα ταξίδια μας στην Πολωνία.  Διανυκτέρευση στην Κρακοβία.

7η ημέρα: Κρακοβία – Άουσβιτς – Κρακοβία

Σήμερα θα επισκεφτούμε το κορυφαίο σύγχρονο μνημείο βαρβαρότητας και ανθρώπινης φρίκης: τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Άουσβιτς, όπου βρήκαν τον θάνατο περισσότεροι από 4.000.000 άνθρωποι, 28 διαφορετικών εθνοτήτων.

Οι Πολωνοί αποκαλούν το Άουσβιτς «το μεγαλύτερο αόρατο νεκροταφείο στον κόσμο» και δυστυχώς δεν έχουν άδικο. Στην επίσκεψή μας θα μπούμε και στις δύο πτέρυγες του στρατοπέδου, Άουσβιτς Ι και Άουσβιτς ΙΙ (ή Μπίρκεναου), όπου θα δούμε πολλούς διασωθέντες χώρους, το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Μπίρκεναου καθώς και θα παρακολουθήσουμε ρεαλιστικές περιγραφές της ναζιστικής θηριωδίας. Η επίσκεψη αυτή είναι μία εμπειρία ζωής και γι αυτό είναι ήδη προγραμματισμένη προτού ξεκινήσουμε για το ταξίδι μας για να γίνει σωστά και με την κατάλληλη ξενάγηση.

Επιστροφή στην Κρακοβία.

 

8η ημέρα: Αναχώρηση

Πρωινό ελεύθερο και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας για την πτήση της επιστροφής.  

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 872

23/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

15:20

16:55

Α3 873  

30/12/2021

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

17:40

21:10

 

   

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 872

30/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

15:20

16:55

Α3 873  

06/01/2022

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

17:40

21:10

 

   

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 872

05/01/2022

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

15:20

16:55

Α3 873  

12/01/2022

ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΑΘΗΝΑ

17:40

21:10

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Μόνο στο Versus, 4 διανυκτερεύσεις στο διαμάντι της Ευρώπης, την ακριβή Κρακοβία σε ξενοδοχεία 4* sup., σε εξαιρετική θέση στην είσοδο της παλιάς πόλης και όχι σε απομακρυσμένο σημείο και 3 διανυκτερεύσεις στη Βαρσοβία στο ξενοδοχείο Westin 5*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Όλες οι μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί (επιπλέον του Έλληνα αρχηγού) για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις στις σημαντικότερες πόλεις και τα αξιοθέατα που προβλέπονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε αξιοθέατα κλπ., εκτός από το ?ουσβιτς, τα αλατωρυχεία, που είναι εντός της τιμής.
 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 250
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα κλπ., εκτός από το ?ουσβιτς, τα αλατωρυχεία, που είναι εντός της τιμής.

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη - Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο και οφείλεται η διαφορά στην τιμή. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα .

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.Σύμφωνα με τις πτήσειςαν απαιτούνται διανυκτερεύσειςστην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Η διαφορετικότητα του Versus

Ένα πλούσιο 8 ήμερο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα για την Πολωνία. Προσαρμοσμένο στις ημέρες των εορτών και στην χειμωνιάτικη Πολωνία δίνει έμφαση σε μια εις βάθος γνωριμία με την Κρακοβία και την Βαρσοβία, με σημαντικές επισκέψεις και ειδικές ξεναγήσεις στο Αλατωρυχείο Βιελίτσκα και στο ?ουσβιτς, με διπλωματούχους ξεναγούς παράλληλα με τον ειδικά καταρτισμένο Έλληνα αρχηγό.

Αποφεύγουμε τις μεγάλες οδικές διαδρομές και την προσθήκη πόλεων που περιλαμβάνονται στα καλοκαιρινά προγράμματα του Versus, μια και οι μέρες τον χειμώνα είναι μικρές στην Πολωνία και αν κάνουμε μεγάλες μετακινήσεις τελικά δεν θα δούμε τίποτα.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

➢ Απευθείας πτήσεις με την Aegean

➢ Περιλαμβάνονται οι είσοδοι στο Αλατωρυχείο και το Αουσβιτς (προαγορασμένη είσοδος για να έχουμε σωστή ξενάγηση), καθώς και οι ξεναγήσεις με ειδικούς ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού

➢ Με τέσσερις διανυκτερεύσεις στην Κρακοβία στο πολύ καλό κεντρικό ξενοδοχείο 4* Sup. και τρεις διανυκτερεύσεις στη Βαρσοβία στο καταπληκτικό κεντρικό ξενοδοχείο Westin 5*

➢ Το μόνο πρόγραμμα με τέσσερις διανυκτερεύσεις στο διαμάντι της Ευρώπης, την ακριβή Κρακοβία για να την απολαύσουμε! Η διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο, ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο, θα κάνεις την διαμονή μας απολαυστική και τις εξερευνήσεις μας ευκολότερες.

➢ Αφιερώνουμε 3 διανυκτερεύσεις στην πρωτεύουσα της Πολωνίας για να τη γνωρίσουμε και να μην κάνουμε ένα απλό πέρασμα. Επιπλέον πραγματοποιούμε μια δεύτερη ξενάγηση στην πόλη χωρίς να προσφέρουμε προαιρετικές εκδρομές με επιπλέον κόστος

➢Επιπλέον, στα δύο κορυφαία αξιοθέατα της χώρας, το διαβόητο ?ουσβιτς και στο εξωπραγματικό Αλατωρυχείο Βιελίτσκα εξασφαλίζουμε προαγορασμένα εισιτήρια για να αποφύγουμε τις τεράστιες ουρές και να τα μελετήσουμε ανεμπόδιστα και χωρίς ταλαιπωρία.

➢ Δεν υπάρχουν ελεύθερες ημέρες και προαιρετικές, αλλά ένα  γεμάτο εξερευνήσεις πρόγραμμα.

➢ Επίσκεψη στo μοναδικό Αλατωρυχείο Βιελίτσκα, όπου θα δούμε ανάγλυφο σε αλάτι τον Μυστικό Δείπνο του Ντα Βίντσι!

➢ Επίσκεψη στο Αουσβιτς, το διαβόητο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης

➢ Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός στα ελληνικά έκδοσης Versus

➢ Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού θα είναι συνεχώς μαζί σας έλληνας έμπειρος αρχηγός και όχι μόνο τοπικοί ελληνόφωνοι συνοδοί. Επιπλέον του έλληνα αρχηγού, προσφέρονται διπλωματούχοι, έμπειροι τοπικοί ξεναγοί για σωστές ξεναγήσεις, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο!

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

Highlights

  • Η επίσκεψη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Αουσβιτς.
  • Θαυμάστε την ωραιότερη πόλη της Πολωνίας, την Κρακοβία, με τα πολυάριθμα αναγεννησιακού και νεοκλασικού ρυθμού οικοδομήματά της.
  • Εξερευνήστε τα μοναδικά αλατωρυχεία της Βιελίτσκα.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Μόνο στο Versus: 4 διανυκτερεύσεις στο διαμάντι της Ευρώπης, την ακριβή Κρακοβία.
  • Επίσκεψη στο επιβλητικό κάστρο Ξιάζ, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Χάρτης Ταξιδιού Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στην Πολωνία του Versus  | Χριστούγεννα 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info