fb

Αρχοντική Ζυρίχη με σπάνια διανυκτέρευση και στη Λουκέρνη - περιλαμβάνεται και το αλπικό τρένο | Χριστούγεννα 2021

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 759€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ταξιδεύουμε στη Ζυρίχη, την καρδιά του ελβετικού «ρολογιού», την πιο εορταστική περίοδο, αυτή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μια άλλη αίσθηση της χριστουγεννιάτικης εορταστικής ατμόσφαιρας που ζει κανείς στην Ελβετία. Με χρόνο για ψώνια, εξορμήσεις και εκδρομές στα καλύτερα μέρη και με σχετικά οικονομικά κριτήρια.

Η μεγάλη διαφορά που απογειώνει το ταξίδι αυτό είναι φυσικά η σπάνια διαμονή στην υπέροχη Λουκέρνη! Λόγω του υψηλού κόστους, η Λουκέρνη τις περισσότερες φορές μοιάζει «καταδικασμένη» σε ημερήσια εκδρομή από τη Ζυρίχη, κάτι που στερεί πολύτιμο χρόνο. Στο Versus ωστόσο σκεφτόμαστε διαφορετικά: θέλουμε να απολαύσουμε τη Λουκέρνη όπως ακριβώς πρέπει και για να το κάνουμε αυτό επιλέγουμε διαμονή στην ίδια την πόλη, ώστε να έχουμε όλο το χρόνο στη διάθεσή μας! Αυτή είναι η φιλοσοφία Versus που κάνει τη διαφορά και σ’ αυτό το ταξίδι!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε το ταξίδι μας από τη Λουκέρνη, πόλη ακριβή αλλά πανέμορφη που αξίζει να την ανακαλύψουμε μένοντας εδώ και όχι με ημερήσια εκδρομή. Γι’ αυτό και επιλέγουμε να μείνουμε και στη Λουκέρνη, ένα από τα αδιαμφισβήτητα highlights του ταξιδιού μας. Επισκεπτόμαστε επίσης το γραφικό Ιντερλάκεν και την κομψή πρωτεύουσα Βέρνη, και από την Χουρ απολαμβάνουμε διπλή διαδρομή με το αλπικό τρένο στο Σαιντ Μόριτς, από τα πιο διάσημα χειμερινά (και όχι μόνο) θέρετρα του κόσμου. Ερχόμαστε κατόπιν στην αρχοντική Ζυρίχη, πόλη συνυφασμένη με την οικονομία, τις τράπεζες αλλά και την τέχνη! Εξερευνούμε την πόλη με τον αρχηγό μας και με βάση τη Ζυρίχη εξορμούμε στους Καταρράκτες του Ρήνου, το γραφικό Σαιντ Γκάλεν και τη Βαντούζ, πρωτεύουσα του πριγκιπάτου του Λιχτενστάιν, πριν την επιστροφή μας. 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ακολουθήστε μας σε ένα εξαιρετικό 6ήμερο πρόγραμμα στην Ελβετία με προσεκτικά επιλεγμένες διανυκτερεύσεις για να απολαύσουμε τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της Ελβετίας όπως πρέπει!

Εξασφαλίσαμε σπάνια διαμονή στην πανέμορφη Λουκέρνη για να τη χαρούμε χωρίς άγχος, μένοντας στην ίδια την πόλη και δεν την επισκεπτόμαστε με ημερήσια εκδρομή από άλλη πόλη, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο! Η διαμονή στη Λουκέρνη είναι δυσεύρετη καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, πόσο μάλλον στα Χριστούγεννα! Είναι μία από τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο, και στην καθημερινότητά της και φυσικά στη διαμονή: το ξενοδοχείο μας 4* κοστίζει €220 (τη βραδιά), όμως περιλαμβάνεται στην τιμή του πρόγραμματος διότι για εμάς αξίζει να μείνουμε στην ίδια τη Λουκέρνη και να την απολαύσουμε!

Φυσικά μένουμε και στη λαμπερή Ζυρίχη, σε εκπληκτικό ξενοδοχείο 5*!

Επίσης, η χρήση του αλπικού τρένου διπλής διαδρομής εκτός από ξεχωριστή εμπειρία μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τις Άλπεις μειώνοντας τις οδικές διαδρομές. Εννοείται ότι το κόστος του αλπικού τρένου περιλαμβάνεται στην τιμή και δεν δίνεται προαιρετικό.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Τέλειες απευθείας πτήσεις με τη Swiss με πρωινή αναχώρηση και βραδινή επιστροφή.
  • Πλούσια χορταστική 6ήμερη διάρκεια για να απολαύσουμε τις πόλεις και τις εκδρομές.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στη Ζυρίχη, στο επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο 5* Renaissance Zurich Tower.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στη Λουκέρνη, που συχνά αποφεύγεται λόγω του υψηλού κόστους. Εμείς επιδιώκουμε να μείνουμε στη Λουκέρνη για να την απολαύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και με πολύ χρόνο στη διάθεσή μας. Προσφέρουμε κεντρικό ξενοδοχείο 4* στην καρδιά της Λουκέρνης για να έχουμε τα πάντα στα πόδια μας.
  • Περιήγηση στο χιονοδρομικό κέντρο του Σαιν Μόριτς.
  • Διπλή διαδρομή με το αλπικό τρένο από και προς το Σαιν Μόριτς από τη Χουρ (ένα υψηλό κόστος που περιλαμβάνεται και δεν δίνεται ως προαιρετικό. Κόστος τρένου περίπου €80).
  • Επίσκεψη στις πόλεις Ιντερλάκεν, Βέρνη, Στ. Γκάλεν
  • Επίσκεψη στο πριγκιπάτο του Λίχτενσταϊν!
  • Επίσκεψη στους καταρράκτες του Ρήνου.
  • Χρόνος στη Ζυρίχη για βόλτες και ψώνια.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά της Versus Travel.
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Ζυρίχη – Λουκέρνη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Ζυρίχη. Με την άφιξή μας αναχωρούμε οδικώς για την υπέροχη Λουκέρνη, από τις ωραιότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης (και όχι μόνο!).

Χτισμένη στην όχθη της ομώνυμης λίμνης και με τα βουνά των ελβετικών Άλπεων να την περιβάλλουν, η Λουκέρνη καταφέρνει εύκολα να μας εντυπωσιάσει. Το τμήμα της παλιάς πόλης ωστόσο, κατά μήκος του ποταμού Ρέους, είναι σίγουρα το πιο γοητευτικό, χωρίς να σημαίνει πως η σύγχρονη Λουκέρνη στερείται κομψότητας. Το σήμα-κατατεθέν της πόλης είναι ασφαλώς η ξύλινη σκεπαστή γέφυρα (Kapellbrücke) με τον επίσης ξύλινο πύργο στο κέντρο της (Wasserturm). Παρότι ξύλινη, η γέφυρα μετρά ήδη 700 χρόνια ζωής, με τις απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης να έχουν κατά καιρούς γίνει. Η διάσχιση της Kapellbrücke μας οδηγεί κατευθείαν στην παλιά πόλη της Λουκέρνης, παρατηρώντας παράλληλα τις όμορφες οροφογραφίες του 17ου αιώνα!

Η ίδια η παλιά πόλη μοιάζει με συλλογή υπαίθριας αρχιτεκτονικής της Κεντρικής Ευρώπης, με τα γραφικά καλντερίμια, τα μικρά μπιστρό και τα χαρακτηριστικά κτίσματα με τις ξυλοδεσιές που τόσο αγαπούν εδώ. Κοντά στην πλατεία Lowenplatz βρίσκεται το πάρκο που οι Ελβετοί γνωρίζουν ως το πάρκο του λιονταριού. Πράγματι, θα δούμε σκαλισμένο σε έναν βράχο «το πιο συγκινητικό κομμάτι πέτρας στον κόσμο», όπως το είπε ο Μαρκ Τουέιν. Πρόκειται για το γλυπτό ενός λιονταριού, θανάσιμα τραυματισμένο, που αποτίει φόρο τιμής στους Ελβετούς φρουρούς που σκοτώθηκαν το 1792 στο Παρίσι, κατά την Γαλλική Επανάσταση.

Όποιος το επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί προαιρετικά το Ελβετικό Μουσείο Μεταφορών; Αν με το πρώτο άκουσμα ακούγεται κάπως ανιαρό, σκεφθείτε πως είναι το νο1 μουσείο σε επισκεψιμότητα στη χώρα από τους ίδιους τους Ελβετούς! Εδώ θα δούμε μία τεράστια συλλογή από οχήματα, σιδηροδρομικές μηχανές, αεροσκάφη και κάθε λογής σκάφη και διαδραστικά εκθέματα ενώ το μουσείο διαθέτει ακόμα πλανητάριο, Μουσείο Ελβετικής Σοκολάτας! Εναλλακτικά, μπορείτε να ανεβείτε με τελεφερίκ μέχρι το βουνό Πιλάτους, για να δείτε τη Λουκέρνη και τη λίμνη της από ψηλά. Μετά την ολοκλήρωση της περιήγησής μας, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Λουκέρνη.

2η ημέρα: Λουκέρνη – Ιντερλάκεν – Βέρνη – Λουκέρνη (συνέχεια των εξερευνήσεών μας)

Αναχωρούμε το πρωί από τη Λουκέρνη και κατευθυνόμαστε προς το Ιντερλάκεν, το όνομα του οποίου σημαίνει «ανάμεσα στις λίμνες». Πράγματι, η πόλη βρίσκεται ανάμεσα στις λίμνες Τόνι (The) και Μπιντές (Bregenz), οι οποίες συνδέονται με τον ποταμό Άαρ και αποτελεί ιδανικό σημείο προσγείωσης αιωροπτεριστών στην καταπράσινη πεδιάδα της.

Επόμενος σταθμός μας η διοικητική πρωτεύουσα της Ελβετίας, η Βέρνη, έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Μια κομψή πόλη, με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Η πόλη είναι χτισμένη σε μια καμπή του ποταμού Άαρ, με φόντο τις μεγαλοπρεπείς Άλπεις. Το ιστορικό κέντρο της πόλης είναι ένα σπάνιο δείγμα αυτούσιας διατηρημένης μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής και για τον λόγο αυτό έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα δούμε, μεταξύ άλλων, τον πύργο του ρολογιού που φιλοξενεί το περίφημο μεσαιωνικό αστρονομικό ρολόι, τον Καθεδρικό Ναό, το σπίτι στο οποίο διέμενε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, που ανακάλυψε τη θεωρία της σχετικότητας όταν δούλευε ως υπάλληλος στο γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Βέρνης κ.ά.

Επιστρέφουμε στη Λουκέρνη όπου θα έχουμε χρόνο για μια νυχτερινή βόλτα στην πόλη με τον αρχηγό μας. Η πόλη άλλωστε προσφέρεται για ατελείωτες εξερευνήσεις και βόλτες, τόσο πλάι στο ποτάμι και στη λίμνη, όσο και πέριξ της Παλιάς Πόλης. Κάποια μάλιστα από τα αξιοθέατα της Λουκέρνης, όπως η ξύλινη πεζογέφυρα Κάπελ, φωτίζονται πολύ όμορφα το βράδυ, και προσφέρουν ευκαιρίες για ατμοσφαιρικές φωτογραφίες! Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Λουκέρνη – Χουρ – Σαιν Μόριτς (αλπικό τρένο) – Ζυρίχη

Αναχώρηση νωρίς το πρωί με προορισμό την πόλη Χουρ (ή Τσουρ). Επιβίβαση στο αλπικό τρένο και αναχώρηση για το Σαιν Μόριτς. Ο συρμός αυτός περνά από γκρεμούς, χαράδρες, πάλλευκες χιονισμένες πλαγιές και μεγαλοπρεπή γεφύρια, ώσπου μας φέρνει στο λαμπερό διαμάντι Σαιν Μόριτς, ένα ακόμα διάσημο θέρετρο χειμερινών διακοπών, που θεωρείται το πιο «in» χιονοδρομικό κέντρο της Ευρώπης. Η ηλιοφάνεια στην περιοχή διαρκεί 322 ημέρες τον χρόνο, αυτό όμως δεν εμποδίζει τη μικρή και κομψή αυτή πόλη-χωριό να είναι ντυμένη στα λευκά για πάρα πολλές ημέρες. Το Σαιν Μόριτς δεν απέκτησε τυχαία το όνομα «κορυφή του κόσμου». Γιατί μπορεί να μην είναι η πιο υψηλή κορυφή της γης, είναι όμως σίγουρα η πιο κοσμαγάπητη, χάρη στην υπέροχη φύση των Άλπεων που την αγκαλιάζει.  Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πόλη, φαγητό και ψώνια στις πολυτελείς μπουτίκ. Αφού απολαύσουμε το μαγευτικό αυτό σκηνικό και το τοπίο, θα επιβιβαστούμε πάλι στο τρένο για την επιστροφή μας στον σιδηροδρομικό σταθμό στη Χουρ. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την αρχοντική Ζυρίχη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Ζυρίχη.

 

4η ημέρα: Ζυρίχη (ξενάγηση)

Πρόγευμα και πρωινή περιήγηση στη Ζυρίχη. Η Ελβετική αυτή μητρόπολη περιτριγυρίζεται από κατάφυτους λόφους, ενώ το υγρό στοιχείο κυριαρχεί, καθώς τόσο ο ποταμός Λίματ που την τέμνει στα δύο, όσο και η λίμνη της Ζυρίχης καθορίζουν τη γεωγραφία της πόλης. Γνωστή κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους ως Turicum, η Ζυρίχη αναπτύχθηκε τον μεσαίωνα και το 1351 έγινε το πέμπτο μέλος στην ελβετική συνομοσπονδία (που εκείνη την περίοδο ήταν μια συνομοσπονδία ανεξάρτητων κρατών). Στην πόλη αυτή ιδρύθηκε το 1916 το περίφημο Cabaret Voltaire, όπου γεννήθηκε το καλλιτεχνικό κίνημα του Ντανταϊσμού. Στην περιήγηση  θα δούμε, μεταξύ άλλων, τη διεθνούς φήμης λεωφόρο με τις μεγάλες τράπεζες και τα μοντέρνα καταστήματα, τη Μπανχοφστράσσε, τον Καθεδρικό Ναό, το ναό Φράουμυνστερ με τα βιτρώ του Σαγκάλ, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου με τον μεγαλύτερο δίσκο ρολογιού στην Ευρώπη (με διάμετρο 8,7 μ.), την πλατεία Μυνστερχόφεν, με τα διακοσμημένα σπίτια των συντεχνιών και το Λίντερχοφ, την ιστορική τοποθεσία του ρωμαϊκού και μεσαιωνικού κάστρου με τον περίφημο τάφο, στον οποίο αναγράφεται η λέξη Turicum, που λέγεται ότι μετεξελίχθηκε σε Zurich (Ζυρίχη). Διανυκτέρευση στη Ζυρίχη.

 

5η ημέρα: Ζυρίχη – Ολοήμερη εκδρομή στο Λιχτενστάιν και το Σαιντ Γκάλεν

Αναχώρηση για μία ολοήμερη εκδρομή στο το Σαιντ Γκάλεν και το γειτονικό Λιχτενστάιν.

Οι ποδοσφαιρόφιλοι ίσως γνωρίζουν το Σαιντ Γκάλεν από την ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, η παλαιότερη ομάδα της Ελβετίας και από τις παλαιότερες της Ευρώπης (ιδρύθηκε το 1879!). Η πόλη του Σαιντ Γκάλεν πήρε το όνομά της από τον Άγιο Γάλλο (Γκαλ) του 7ου αιώνα, και από το 1983 καμαρώνει για την ένταξη στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO του Αββαείου της, το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της πόλης. Πρωτοθεμελιώθηκε ως μοναστήρι το έτος 747 (μετρά δηλαδή κοντά 1.250 χρόνια ζωής!) και από το 1848 είναι ο καθεδρικός της πόλης, διατηρώντας μάλιστα μία από τις παλαιότερες (και πλουσιότερες) μοναστικές βιβλιοθήκες του κόσμου!

Συνεχίζουμε για το πριγκηπάτο του Λίχτενσταϊν, ένα μικροσκοπικό κρατίδιο «χαμένο» στις Άλπεις, με συνολική έκταση 160 τ.χλμ. (λίγο μεγαλύτερο από τη Μήλο, για να αποκτήσουμε μία αίσθηση της κλίμακας). Είναι γνωστό για τα κάστρα του και την προτίμηση που του δείχνουν λάτρεις του χειμερινού αθλητισμού. Θα περιηγηθούμε στην όμορφη πρωτεύουσα του, Βαντούζ, που όλα λειτουργούν με ακρίβεια Ελβετικού ρολογιού, θα απαθανατίσουμε τον πύργο που βρίσκεται στο χείλος ενός επιβλητικού βράχου και είναι η επίσημη κατοικία της πριγκιπικής οικογένειας του Λιχτενστάιν, τα εκτεταμένα κελάρια του ηγεμόνα, καθώς επίσης και διάφορα καλαίσθητα δημόσια κτίρια.

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή μας στη Ζυρίχη. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Ζυρίχη - Καταρράκτες Ρήνου – πτήση επιστροφής

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα στη Ζυρίχη. Στη συνέχεια, θα εξορμήσουμε προς το Σαφχάουζεν (σύνορα Ελβετίας-Γερμανίας)και τους Καταρράκτες του Ρήνου, για να απολαύσουμε τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες της Ευρώπης. Τα νερά πέφτουν από περίπου 23 μέτρα – όχι ιδιαίτερα ψηλά θα έλεγε κανείς. Κι όμως, το πλάτος του Ρήνου σ’ αυτό το σημείο ξεπερνά τα 150 μέτρα και είναι αυτό ακριβώς το στοιχείο που κάνει τη διαφορά: η βοή που δημιουργείται είναι τέτοια και ο όγκος νερού που ξεχύνεται είναι τόσο ορμητικός που η αίσθηση να βρίσκεσαι εδώ είναι πραγματικά ξεχωριστή!

Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LX 1843

21/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

09:00

10:50

LX 1838

26/12/2021

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

17:50

21:25

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LX 1843

24/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

09:00

10:50

LX 1842

29/12/2021

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

17:50

21:25

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LX 1843

30/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

09:00

10:50

LX 1842

04/01/2022

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

17:50

21:25

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LX 1843

31/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

09:00

10:50

LX 1838

05/01/2022

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

12:50

16:25

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 850

04/01/2022

ΑΘΗΝΑ – ΖΥΡΙΧΗ

08:30

10:20

Α3 853

09/01/2022

ΖΥΡΙΧΗ – ΑΘΗΝΑ

19:10

22:50

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απευθείας πτήση.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείo 5*  στη Ζυρίχη (Renaissance Zurich). Κεντρικό ξενοδοχείο 4* στην καρδιά της Λουκέρνης.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Το κόστος του τρένου (μετ’ επιστροφής) από τη Χουρ στο Σαιν Μόριτς με το Rhätische Bahn.
  • Μετακινήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος Έλληνας τοπικός συνοδός & ξεναγός, με ειδικές γνώσεις και άδεια ξενάγησης.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:€ 250
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

 

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για τη διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω
την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ακολουθήστε μας σε ένα εξαιρετικό 6ήμερο πρόγραμμα στην Ελβετία με προσεκτικά επιλεγμένες διανυκτερεύσεις για να απολαύσουμε τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της Ελβετίας όπως πρέπει!

Εξασφαλίσαμε σπάνια διαμονή στην πανέμορφη Λουκέρνη για να τη χαρούμε χωρίς άγχος, μένοντας στην ίδια την πόλη και δεν την επισκεπτόμαστε με ημερήσια εκδρομή από άλλη πόλη, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο! Η διαμονή στη Λουκέρνη είναι δυσεύρετη καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, πόσο μάλλον στα Χριστούγεννα! Είναι μία από τις πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο, και στην καθημερινότητά της και φυσικά στη διαμονή: το ξενοδοχείο μας 4* κοστίζει €220 (τη βραδιά), όμως περιλαμβάνεται στην τιμή του πρόγραμματος διότι για εμάς αξίζει να μείνουμε στην ίδια τη Λουκέρνη και να την απολαύσουμε!

Φυσικά μένουμε και στη λαμπερή Ζυρίχη, σε εκπληκτικό ξενοδοχείο 5*!

Επίσης, η χρήση του αλπικού τρένου διπλής διαδρομής εκτός από ξεχωριστή εμπειρία μας δίνει την ευκαιρία να απολαύσουμε τις Άλπεις μειώνοντας τις οδικές διαδρομές. Εννοείται ότι το κόστος του αλπικού τρένου περιλαμβάνεται στην τιμή και δεν δίνεται προαιρετικό.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Τέλειες απευθείας πτήσεις με τη Swiss με πρωινή αναχώρηση και βραδινή επιστροφή.
  • Πλούσια χορταστική 6ήμερη διάρκεια για να απολαύσουμε τις πόλεις και τις εκδρομές.
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στη Ζυρίχη, στο επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο 5* Renaissance Zurich Tower.
  • Δύο διανυκτερεύσεις στη Λουκέρνη, που συχνά αποφεύγεται λόγω του υψηλού κόστους. Εμείς επιδιώκουμε να μείνουμε στη Λουκέρνη για να την απολαύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και με πολύ χρόνο στη διάθεσή μας. Προσφέρουμε κεντρικό ξενοδοχείο 4* στην καρδιά της Λουκέρνης για να έχουμε τα πάντα στα πόδια μας.
  • Περιήγηση στο χιονοδρομικό κέντρο του Σαιν Μόριτς.
  • Διπλή διαδρομή με το αλπικό τρένο από και προς το Σαιν Μόριτς από τη Χουρ (ένα υψηλό κόστος που περιλαμβάνεται και δεν δίνεται ως προαιρετικό. Κόστος τρένου περίπου €80).
  • Επίσκεψη στις πόλεις Ιντερλάκεν, Βέρνη, Στ. Γκάλεν
  • Επίσκεψη στο πριγκιπάτο του Λίχτενσταϊν!
  • Επίσκεψη στους καταρράκτες του Ρήνου.
  • Χρόνος στη Ζυρίχη για βόλτες και ψώνια.
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά της Versus Travel.
  • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Highlights

  • Περιηγηθείτε στη χριστουγεννιάτικη και πρωτοχρονιάτικη αγορά της Ζυρίχης.
  • Απολαύστε τη μαγευτική διαδρομή με το αλπικό τρένο προς το Σεν Μόριτς.
  • Απολαύστε την κουκλίστικη Λουκέρνη, μία από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου!
  • Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια του Ιντερλάκεν και της Βέρνης.
  • Βόλτα στη Ζυρίχη και επίσκεψη στους καταρράκτες του Ρήνου.
  • Το πριγκιπάτο του Λίχτενσταϊν, από τα μικρότερα κρατίδια στον κόσμο.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Με σπάνια διαμονή στη Λουκέρνη
  • Με εκπληκτικό ξενοδοχείο 5* στη Ζυρίχη
  • Περιλαμβάνεται το υψηλό κόστος του αλπικού τρένου 
  • Απευθείας πτήσεις με τη Swiss.

Χάρτης Ταξιδιού Αρχοντική Ζυρίχη με σπάνια διανυκτέρευση και στη Λουκέρνη - περιλαμβάνεται και το αλπικό τρένο | Χριστούγεννα 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info