fb

Νότια Αφρική | Ταξίδι εμπειριών: Σαφάρι, Πάρκο Κρούγκερ, διαδρομές εν πλω, Παρατήρηση φαλαινών | Χριστούγεννα 2021

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 2499€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη Νότια Αφρική που κινείται σε τρεις άξονες, το Κέιπ Τάουν, το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ και το Γιοχάνεσμπουργκ. Επιλέγουμε 4 διανυκτερεύσεις στο Κέιπ Τάουν, μία από τις πιο ακριβές αλλά και πιο όμορφες πόλεις στον κόσμο, και όχι λιγότερες για να μειώσουμε τυχόν το κόστος, ειδικά μάλιστα μέσα στην περίοδο των γιορτών! Εντάσσουμε στο πρόγραμμά μας νέες προτάσεις και εκδρομές, όπως οινογνωσία στην περιοχή της Κωνσταντίας (στο Κέιπ Τάουν), κρουαζιέρα στο Κέιπ Τάουν και παρατήρηση φαλαινών στο Χερμάνους, ενώ αφιερώνουμε επαρκή χρόνο και στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ με την τεράστια βιοποικιλότητα και τα ασύλληπτης ομορφιάς τοπία. Ασφαλώς βλέπουμε με επαρκή χρόνο τα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος, συνδυάζοντας πολιτιστικά, ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία, τόσο στο Γιοχάνεσμπουργκ όσο και στην πρωτεύουσα Πραιτόρια.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε το ταξίδι μας στη Νότια Αφρική από το κοσμοπολίτικο Κέιπ Τάουν, όπου θα αφιερώσουμε τέσσερις (4) ολόκληρες νύχτες! Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εδώ θα δοκιμάσουμε εκλεκτά κρασιά σε τοπικό οινοποιείο, θα κάνουμε κρουαζιέρα, θα φτάσουμε στο νοτιότερο σημείο της αφρικανικής ηπείρου, θα πάμε για παρατήρηση φαλαινών και φυσικά θα ξεναγηθούμε στην ίδια την πόλη του Κέιπ Τάουν. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για το Γιοχάνεσμπουργκ όπου θα ξεναγηθούμε πριν κατευθυνθούμε προς το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ ένα από τα πιο συναρπαστικά πάρκα άγριας ζωής στον κόσμο!

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Ένα ταξίδι εμπειριών

Ένα πρόγραμμα που εστιάζει στη νοτιότερη χώρα της αφρικανικής ηπείρου αφιερώνοντας επαρκή χρόνο στο Γιοχάνεσμπουργκ, το Κέιπ Τάουν και το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ.  Όπως μας έχετε συνηθίσει δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας: έτσι, περιλαμβάνουμε ιδιαίτερες εκδρομές και ακριβές τοπικά δραστηριότητες που θα βρείτε μόνο στο Versus και θα μας γνωρίσουν μια άλλη Νότια Αφρική. Θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε αυτό το ταξίδι ως «ταξίδι εμπειριών», από οινογνωσία και σαφάρι μέχρι κρουαζιέρα και παρατήρηση φαλαινών! Βλέπουμε το Σοβέτο, τη συνοικία από όπου ξεκίνησε το γκρέμισμα του απαρτχάιντ, παρατηρούμε πιγκουίνους στο Μπούλντερ, ανεβαίνουμε με τελεφερίκ στο Τέιμπλ Μάουντεν και τόσα άλλα!

Το πρόγραμμά μας ξεχωρίζει εκτός των άλλων και στα παρακάτω σημεία:

 

  • Σπάνιες τέσσερις (4) ολόκληρες διανυκτερεύσεις σε μία από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου, το Κέιπ Τάουν, παρά το ακριβό κόστος διαμονής, και όχι περικοπή αυτών για μείωση κόστους.  
  • Η πολύχρονη εμπειρία στο ταξίδι αυτό έχει διαμορφώσει την ιδανική κατανομή διανυκτερεύσεων χωρίς να τις σπαταλάμε σε χωριά χαμηλού κόστους. Αντ’ αυτού βλέπετε ότι προσθέτουμε μια διανυκτέρευση  υψηλού κόστους στο Κέιπ Τάουν που είναι απαραίτητη, για να το απολαύσουμε όπως πρέπει. Βλέπετε είναι Versus  και δε χωράνε εκπτώσεις.
  • Διαμονή στο Κέιπ Τάουν στην ακριβή συνοικία Waterfront, ιδανική επιλογή για τα Χριστούγεννα ώστε να είστε «μέσα στα πράγματα».
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Κρουαζιέρα στο Κέιπ Τάουν για να δούμε την πόλη από την θάλασσα. Και η σαμπάνια κερασμένη από το Versus!
  • Εκδρομή στο Χερμάνους για παρατήρηση φαλαινών, εκδρομή με υψηλό κόστος που ωστόσο συμπεριλαμβάνουμε στο πρόγραμμα.
  • 2ήμερο σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ.
  • Ερχόμαστε σε συγκλονιστικά σημεία του Πάρκου Κρούγκερ όπως:
  • στο Παράθυρο του Θεού ένα εντυπωσιακό καταπράσινο φαράγγι
  • το Bourkes Luck Potholes με τους αλλόκοτους, χρωματιστούς βράχους, και το
  • Three Rondavels με τις τεράστιες βραχοκορφές πάνω από το φαράγγι του ποταμού Μπλάιντ.
  • Επίσκεψη στο Σοβέτο, τη θρυλική συνοικία στο Γιοχάνεσμπουργκ.
  • Οινογνωσία στην Κωνσταντία του Κέιπ Τάουν, σε ένα από τα καλύτερα οινοποιεία που έχουμε βρει στα ταξίδια μας στον κόσμο!
  • Επίσκεψη στο Μπούλντερ, όπου θα δούμε την αποικία των πιγκουίνων της άμμου.
  • Επίσκεψη στο μουσείο Απαρχάιντ, στο Γιοχάνεσμπουργκ.  
  • Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Πτήση για Κέιπ Τάουν

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την «Πόλη του Ακρωτηρίου», το Κέιπ Τάουν. Σίγουρα η πιο κοσμοπολίτικη πόλη της χώρας, το Κέιπ Τάουν θεωρείται ως μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου. Είναι η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Νότιας Αφρικής (πίσω μόνο από το Γιοχάνεσμπουργκ) και η παλαιότερη αποικία των Ευρωπαίων στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου.

 

2η ημέρα: Άφιξη στο Κέιπ Τάουν – οινογνωσία σε wine estate – κρουαζιέρα στο Κέιπ Τάουν

Άφιξη στο Κέιπ Τάουν, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αφού ξεκουραστούμε, το απόγευμα θα μεταβούμε στην Κωνσταντία, προάστιο το Κέιπ Τάουν για να επισκεφθούμε δύο wine estates όπου και θα δοκιμάσουμε κρασιά της περιοχής. Η Κωνσταντία είναι πολύ γνωστή για την οινοπαραγωγή της, ούσα μάλιστα μία από τις παλαιότερες οινοπαραγωγικές περιοχές στο Νότιο Ημισφαίριο! Αφού απολαύσουμε δείγματα της εξαιρετικής τοπικής παραγωγής, θα συνεχίσουμε την ημέρα μας με απογευματινή κρουαζιέρα στο Κέιπ Τάουν, για να θαυμάσουμε την πόλη από την θάλασσα, με φόντο το επιβλητικό όσο και ασυνήθιστο Τέιμπλ Μάουντεν! Για να χαρείτε ακόμη περισσότερο την κρουαζιέρα, η σαμπάνια κερασμένη από εμάς!

Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, στο Κέιπ Τάουν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Κέιπ Τάουν – ξενάγηση (τελεφερίκ στο Τέιμπλ Μάουντεν)

Μία πόλη στην άκρη μιας ηπείρου δεν σημαίνει πάντα πως είναι μια ξεχασμένη πόλη. Στην περίπτωση μάλιστα του Κέιπ Τάουν συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Κοσμοπολίτικο, γεμάτο ζωή και χρώματα, το Κέιπ Τάουν και η ευρύτερη περιοχή του Ακρωτηρίου συνδυάζουν την ιστορία με το μέλλον του τόπου.

Σήμερα λοιπόν απολαμβάνουμε ξενάγηση της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανεβούμε με το τελεφερίκ (καιρού επιτρέποντος, εισιτήριο μετ’ επιστροφής περιλαμβάνεται) στην κορυφή του επίπεδου Τέιμπλ Μάουντεν, όπου από ύψος 1.088 μέτρων θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης αλλά και θα θαυμάσουμε τα υποβλητικά βραχώδη τοπία της περιοχής.

Στη συνέχεια κατηφορίζουμε στην παλιά πόλη όπου θα δούμε όλα τα ιστορικά της μνημεία, όπως το Κάστρο, την Ολλανδική Εκκλησία, το παλιό Δημαρχείο, την τοπική Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, τη γραφική συνοικία των Μαλαισίων με τα πολύχρωμα τζαμιά, καθώς και την εκπληκτική αποβάθρα του λιμανιού. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για χαλαρή βόλτα στο παραλιακό μέτωπο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Κέιπ Τάουν: Νησί Ντούικερ/Φώκιες, Ακρωτήριο Καλής Ελπίδας, Μπούλντερ

Πρωινή αναχώρηση μέσω μιας εντυπωσιακής παραλιακής διαδρομής προς τις εσχατιές της αφρικανικής ηπείρου, στο περίφημο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας. Θα περάσουμε από τα κοσμοπολίτικα προάστια της πόλης με κατεύθυνση το Χάουτ Μπέι, για να επιβιβαστούμε στο ειδικό πλοιάριο προς το Νησί Ντούικερ, όπου θα δούμε αποικίες από φώκιες και κορμοράνους.

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας από το μοναδικής ομορφιάς πέρασμα Τσάπμαν με κατεύθυνση το προστατευόμενο πάρκο του Ακρωτηρίου. Αφού απολαύσουμε από το νοτιοδυτικότερο άκρο της Αφρικής το αγκάλιασμα του Ατλαντικού με τον Ινδικό Ωκεανό, κατευθυνόμαστε στο Μπούλντερ, όπου θα δούμε την αποικία των πιγκουίνων της άμμου. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Κέιπ Τάουν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Κέιπ Τάουν – ολοήμερη εκδρομή στο Χερμάνους – θαλάσσιο σαφάρι

Ξεκινάμε νωρίς το πρωί για ολοήμερη εκδρομής στο Χερμάνους, προς τη νότια πλευρά της χώρας. Καθώς βρίσκεται στην καρδιά του Cape Whale Route, το άλλοτε ταπεινό ψαροχώρι του Χερμάνους αναπτύχθηκε σταδιακά σε παγκόσμιας φήμης τουριστικός προορισμός. Παρόλα αυτά όμως διατηρεί ακόμα τη ρουστίκ γοητεία του και τη φυσική ομορφιά του, τα ίδια στοιχεία που τράβηξαν αρχικά το ενδιαφέρον για το Χερμάνους. Εδώ λοιπόν θα έχουμε την ευκαιρία να επιβιβαστούμε σε καταμαράν και να κάνουμε θαλάσσιο σαφάρι: θα μάθουμε πολλά για τη θαλάσσια ζωή της περιοχής και αν είμαστε λίγο τυχεροί θα δούμε τους… κύριους εκπροσώπους της μπροστά μας: φώκιες, φάλαινες, δελφίνια, πιγκουίνοι και δεκάδες είδη από θαλασσοπούλια που βρίσκουν εδώ καταφύγιο.

Το απόγευμα θα περπατήσουμε στην πόλη του Χερμάνους για να πάρουμε μία αίσθηση του όμορφου οικισμού, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στο Κέιπ Τάουν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Κέιπ Τάουν – πτήση για Γιοχανέσμπουργκ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Γιοχάνεσμπουργκ μια υπερσύγχρονη και δυναμική πόλη, στην οποία δεσπόζουν οι ουρανοξύστες - ένα Μανχάταν στην καρδιά της Αφρικής, και η οικονομική, βιομηχανική και εμπορική πρωτεύουσα της χώρας. Σύντομη περιήγηση στην πόλη, όπου θα επισκεφτούμε το περίφημο μουσείο του Απαρτχάιντ. Στις αίθουσες του μουσείου υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ταινίες ντοκουμέντα, προσωπικά αντικείμενα αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες που εξιστορούν την πιο μελανή σελίδα στην Ιστορία της χώρας από το 1948 - 1994. Στη συνέχεια θα δούμε το Μουσείο του Απαρτχάιντ και θα επισκεφτούμε τη συνοικία του Σοβέτο όπου θα δούμε το σπίτι του Νέλσον Μαντέλα, το μνημείο Hector Pieterson και την εκκλησία Regina Mundi. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Γιοχάνεσμπουργκ – Χέιζιβιου – Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ (σαφάρι με 4x4)

Αναχωρούμε σήμερα από το Γιοχάνεσμπουργκ και μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής φτάνουμε οδικώς στην περιοχή Χέιζιβιου, που αποτελεί το κέντρο εξόρμησης για τα σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερης βιοποικιλότητας πάρκα της Αφρικής. Ειδικοί λένε πως αν σε όλη την Αφρική εξαφανιστούν τα ζώα από έλλειψη τροφής και τους λαθροκυνηγούς, στο Πάρκο Κρούγκερ θα υπάρχουν ακόμη. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά τα ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Φτάνοντας λοιπόν στο Κρούγκερ θα κάνουμε το πρώτο μας σαφάρι με 4x4 για να πάρουμε μία πρώτη γεύση από τον απίστευτο αυτό φυσικό θησαυρό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ (σαφάρι με 4x4) – Panorama Route/Blyde River Canyon

Ξεκινάμε την ημέρα μας με ακόμα ένα σαφάρι με 4x4 στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ, μία ευκαιρία ακόμη για να δούμε από κοντά τον πλούτο του Πάρκου και τους «αυθεντικούς κατοίκους» του. Οι ανεπανάληπτες εμπειρίες συνεχίζονται ακολουθώντας την διαδρομή Panorama που θα μας φέρει στα πιο εντυπωσιακά σημεία του Κρούγκερ: στο λεγόμενο «Παράθυρο του Θεού» (God’s Window) θα μείνουμε άφωνοι από την ασύγκριτης ομορφιάς θέα, ένα καταπράσινο φαράγγι 700-900 μέτρων γεμάτο οργιαστική βλάστηση και άγρια ζωή!

Στο Bourke’s Luck Potholes θα δούμε τα αποτελέσματα αιώνων διάβρωσης των βράχων από το νερό, που δημιουργεί αλλεπάλληλους αλλόκοτους σχηματισμούς σε ένα στενό φαράγγι, ενώ στο Three Rondavels παρατηρούμε τις τεράστιες βραχοκορφές που ορθώνονται πάνω από το φαράγγι του ποταμού Μπλάιντ. Τα φυσικά αξιοθέατα του Πάρκου Κρούγκερ πραγματικά δεν έχουν τελειωμό και ο ρυθμός που το ένα διαδέχεται το άλλο είναι τέτοιος που τα επιφωνήματα θαυμασμού δεν σταματούν!

Η συναρπαστική αυτή ημέρα ολοκληρώνεται με την επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ – Πραιτόρια – Γιοχάνεσμπουργκ

Πρωινή αναχώρηση για την Πραιτόρια, «την πόλη της ζακαράντας», των δέντρων με τα πανέμορφα ροζ άνθη. Περιήγηση στην πόλη με τα μνημειώδη κτίρια που περιβάλλουν την Πλατεία του Καθεδρικού Ναού, το Άγαλμα του Κρούγκερ, το Ανάκτορο της Δικαιοσύνης,  το Κοινοβούλιο και το επικό Μνημείο των Πρωτοπόρων. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο Γιοχάνεσμπουργκ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Γιοχάνεσμπουργκ (ξενάγηση – Θεματικό Πάρκο Gold Reef) – πτήση επιστροφής

Ξεκινάμε την ημέρα (check-out στις 12:00) με ξενάγηση στην πόλη του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου μεταξύ άλλων μπορούμε να δούμε τη γέφυρα Μαντέλα, την Νιούταουν, τα σπίτια των μεταλλωρύχων στην οδό Μάρσαλ και τις πλατείες Γκάντι και Κάρλτον. Κατόπιν θα έρθουμε στο θεματικό πάρκο Gold Reef που δημιουργήθηκε γύρω από ένα παλιό χρυσωρυχείο που πριν κλείσει (στα 1970) παρήγαγε 1,5 τόνους χρυσό! Θα ξεναγηθούμε στο απίθανο αυτό θεματικό πάρκο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να το απολαύσουμε και, γιατί όχι, να παίξουμε κι εμείς τους χρυσωρύχους!

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

11η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1844

23/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

21:35

00:10 (+1)

ΤΚ 44

24/12/2021

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ

02:30

12:05

ΤΚ 43

01/01/2022

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ   

19:20

05:55 (+1)

ΤΚ 1845

02/01/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

08:10

08:35

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1844

06/01/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

21:35

00:10 (+1)

ΤΚ 44

07/01/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ

02:30

12:05

ΤΚ 43

15/01/2022

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ   

19:20

05:55 (+1)

ΤΚ 1845

16/01/2022

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

08:10

08:35

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4 & 4* sup.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (βραδινό)  μέσα στα ξενοδοχεία και όχι σε τοπικά εστιατόρια
  • Περιηγήσεις, μετακινήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Αναχωρήσεις από Κύπρο
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά, αναψυκτικά κλπ.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 820

Σύμφωνα με οδηγία της Νοτίου Αφρικής για ανηλίκους κάτω των 18 ετών επιπλέον του διαβατηρίου απαιτείται και ληξιαρχική πράξη γέννησης του ανηλίκου, μεταφρασμένη στα αγγλικά από την πρεσβεία. Διαφορετικά δεν θα επιτραπεί η επιβίβαση του ανηλίκου στην πτήση. 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Ένα ταξίδι εμπειριών

Ένα πρόγραμμα που εστιάζει στη νοτιότερη χώρα της αφρικανικής ηπείρου αφιερώνοντας επαρκή χρόνο στο Γιοχάνεσμπουργκ, το Κέιπ Τάουν και το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ.  Όπως μας έχετε συνηθίσει δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας: έτσι, περιλαμβάνουμε ιδιαίτερες εκδρομές και ακριβές τοπικά δραστηριότητες που θα βρείτε μόνο στο Versus και θα μας γνωρίσουν μια άλλη Νότια Αφρική. Θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε αυτό το ταξίδι ως «ταξίδι εμπειριών», από οινογνωσία και σαφάρι μέχρι κρουαζιέρα και παρατήρηση φαλαινών! Βλέπουμε το Σοβέτο, τη συνοικία από όπου ξεκίνησε το γκρέμισμα του απαρτχάιντ, παρατηρούμε πιγκουίνους στο Μπούλντερ, ανεβαίνουμε με τελεφερίκ στο Τέιμπλ Μάουντεν και τόσα άλλα!

Το πρόγραμμά μας ξεχωρίζει εκτός των άλλων και στα παρακάτω σημεία:

 

  • Σπάνιες τέσσερις (4) ολόκληρες διανυκτερεύσεις σε μία από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου, το Κέιπ Τάουν, παρά το ακριβό κόστος διαμονής, και όχι περικοπή αυτών για μείωση κόστους.  
  • Η πολύχρονη εμπειρία στο ταξίδι αυτό έχει διαμορφώσει την ιδανική κατανομή διανυκτερεύσεων χωρίς να τις σπαταλάμε σε χωριά χαμηλού κόστους. Αντ’ αυτού βλέπετε ότι προσθέτουμε μια διανυκτέρευση  υψηλού κόστους στο Κέιπ Τάουν που είναι απαραίτητη, για να το απολαύσουμε όπως πρέπει. Βλέπετε είναι Versus  και δε χωράνε εκπτώσεις.
  • Διαμονή στο Κέιπ Τάουν στην ακριβή συνοικία Waterfront, ιδανική επιλογή για τα Χριστούγεννα ώστε να είστε «μέσα στα πράγματα».
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Κρουαζιέρα στο Κέιπ Τάουν για να δούμε την πόλη από την θάλασσα. Και η σαμπάνια κερασμένη από το Versus!
  • Εκδρομή στο Χερμάνους για παρατήρηση φαλαινών, εκδρομή με υψηλό κόστος που ωστόσο συμπεριλαμβάνουμε στο πρόγραμμα.
  • 2ήμερο σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ.
  • Ερχόμαστε σε συγκλονιστικά σημεία του Πάρκου Κρούγκερ όπως:
  • στο Παράθυρο του Θεού ένα εντυπωσιακό καταπράσινο φαράγγι
  • το Bourkes Luck Potholes με τους αλλόκοτους, χρωματιστούς βράχους, και το
  • Three Rondavels με τις τεράστιες βραχοκορφές πάνω από το φαράγγι του ποταμού Μπλάιντ.
  • Επίσκεψη στο Σοβέτο, τη θρυλική συνοικία στο Γιοχάνεσμπουργκ.
  • Οινογνωσία στην Κωνσταντία του Κέιπ Τάουν, σε ένα από τα καλύτερα οινοποιεία που έχουμε βρει στα ταξίδια μας στον κόσμο!
  • Επίσκεψη στο Μπούλντερ, όπου θα δούμε την αποικία των πιγκουίνων της άμμου.
  • Επίσκεψη στο μουσείο Απαρχάιντ, στο Γιοχάνεσμπουργκ.  
  • Με έμπειρο Έλληνα αρχηγό
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Highlights

  • Πάμε για παρατήρηση φαλαινών στο Χερμάνους
  • Δοκιμάστε εκλεκτά κρασιά της χώρας σε οινογευσία σε ένα από τα καλύτερα οινοποιεία
  • Δείτε το Κέιπ Τάουν από την θάλασσα απολαμβάνοντας τη σαμπάνια σας
  • Εξερευνήστε μία από τις ομορφότερες πόλεις του κόσμου, το κοσμοπολίτικο Κέιπ Τάουν.
  • Περιηγηθείτε στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ με την πλούσια άγρια ζωή και τα εντυπωσιακά τοπία.
  • Αγναντέψτε το αγκάλιασμα του Ατλαντικού με τον Ινδικό Ωκεανό στο περίφημο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας.
  • Περιηγηθείτε στις ιστορικές συνοικίες του Γιοχάνεσμπουργκ.
  • Αγναντέψτε την απεραντοσύνη του Πάρκου Κρούγκερ από τα εντυπωσιακά φαράγγια.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • 4 διανυκτερεύσεις στο Κέιπ Τάουν, ημιδιατροφή καθημερινά
  • 2ημερο σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ.
  • κρουαζιέρα στο Κέιπ Τάουν
  • παρατήρηση φαλαινών στο Χερμάνους

Χάρτης Ταξιδιού Νότια Αφρική | Ταξίδι εμπειριών: Σαφάρι, Πάρκο Κρούγκερ, διαδρομές εν πλω, Παρατήρηση φαλαινών | Χριστούγεννα 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info