Η άλλη Κωνσταντινούπολη του Versus | Φεβρουάριος - Νοέμβριος 2022

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 499€

Ταυτότητα ταξιδιού

Μια πόλη πολύχρωμη, πολύβουη, μεθυστική, στο σημείο συνάντησης δύο ηπείρων - της Ευρώπης και της Ασίας - και δύο θαλασσών - της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου.

Μια πόλη με θαυμάσια φυσική τοποθεσία και φαντασμαγορική τοπογραφία.

Οι αναμνήσεις της χιλιόχρονης ιστορίας της, ο πλούτος των μνημείων της, οι γραφικές παλιές συνοικίες της, αλλά και το σύγχρονο πρόσωπο της Πόλης, της προσδίδουν μια μοναδική γοητεία.

Με το βλέμμα της προσηλωμένο στη Δύση και την ψυχή της χαρισμένη στην Ανατολή, συνταιριάζει στα σπλάχνα της τις πιο ηχηρές αντιθέσεις. Οι ουρανοξύστες μπερδεύονται με τους μιναρέδες, οι σειρήνες με τη φωνή του μουεζίνη, το κισμέτ με τον προγραμματισμό.

Ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της πόλης βρίσκεται σε διαρκή διελκυστίνδα με τις Ασιατικές ρίζες του πληθυσμού της. Μια πόλη χτισμένη σε επτά λόφους και περικυκλωμένη σε τρεις πλευρές από νερό, που τη μαγεία της έχουν συνυφάνει οι θρύλοι, η ιστορία και η ποίηση.

Μια πόλη που κατέχει εξαιρετική θέση στην παγκόσμια ιστορία. Μια πόλη με πολλά ονόματα: Νέα Ρώμη, Κωνσταντίνου Πόλις, Βασιλίδα των Πόλεων, Βασιλεύουσα.

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia


Ένα εντελώς αλλιώτικο  5νθήμερο πρόγραμμα περιήγησης στην αξεπέραστη και πολύμορφη γοητεία της Πόλης που αφυπνίζει ιστορικές μνήμες.

Διαβάστε προσεκτικά το πρόγραμμα!

 • Καθημερινές ξεναγήσεις ακόμα και την τελευταία ημέρα σε κρυμμένα μυστικά της Πόλης
 • Εξειδικευμένος στην Πόλη Έλληνας αρχηγός (όχι τοπικός ελληνόφωνας) που βρίσκεται συνεχώς μαζί σας
 • Εν πλω διαδρομές καραβάκια και γεύσεις

Όλα αυτά συμβάλουν σε μια αξέχαστη εξερεύνηση της Κωνσταντινούπολης.

 

Περιλαμβάνονται:

 • Διαμονή (4 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένο ξενοδοχείο (Palazzo Donizetti 4*, ή άλλο αντίστοιχο) στην καρδιά του Μπέιογλου-Πέρα.
 • Συγκινητικές στιγμές με περιπάτους πλάι στα Θεοδοσιανά χερσαία τείχη.
 • Περιδιάβασμα της περιοχής Σουλειμάνιγιε με τα διατηρητέα οθωμανικά κονάκια, το περίφημο τζαμί του Μιμάρ Σινάν που έφτιαξε για τον Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή και την εκκλησία του Ακατάληπτου Χριστού.
 • Επίσκεψη στο παλάτι Τοπ Καπί Σαράι.
 • Περίπατο στο γραφικό Μεσοχώρι (Ortaköy), για ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα στον Βόσπορο.
 • Κρουαζιέρα στον Βόσπορο με την μοναδική αναζωογονητική του αύρα , τα παράκτια σουλτανικά παλάτια και τις υπέροχες ξύλινες εξοχικές κατοικίες (Γιαλιά)
 • Βόλτα στον Κεράτιο Κόλπο με βαποράκι για μια σπάνια θέαση της Μεγάλης του Γένους Σχολής και των επτά λόφων της Πόλης.
 • Μικρά Κεράσματα του Versus με λουκούμια, μπακλαβά, γκιοζλεμέ, μπόζα
 • Ευωδιαστές βόλτες στα πολύχρωμα παζάρια της Πόλης Misir Carsisi και  Kapali Carsi.
 • Περιπατητική ξενάγηση στο Φανάρι,  στην Μεγάλη του Γένους Σχολή, στην παλιά συνοικία του Πέραν και στον Πύργο του Γαλατά, με αναφορές στην παλαιά ακμάζουσα ελληνική κοινότητα
 • Ολοήμερη εκδρομή στην αρχοντική Πρίγκηπο και στην Χάλκη με την ξακουστή Θεολογική Σχολή.
 • Επίσης περιλαμβάνονται όλες οι κλασικές επισκέψεις όπως αναφέρονται λεπτομερέστατα στο αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Την εκδρομή συνοδεύει  έμπειρος Έλληνας αρχηγός-ξεναγός του γραφείου μας που αγαπά πολύ την Κωνσταντινούπολη και έχει επιλέξει να  κατοικεί εκεί τον περισσότερο χρόνο.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: Πτήση για Κωνσταντινούπολη – Αγίασμα του Μπαλουκλί – Μονή της Χώρας – Περίπατος στα Βυζαντινά Τείχη – Παναγία των Βλαχερνών – Πατριαρχείο – Σεργιάνι στο Φανάρι – Μεγάλη του Γένους Σχολή.

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την γοη­τευτική Κωνσταντινούπολη (City of the World’s Desire κατά τον συγγραφέα Philip Mansel), μια μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και ακροβατεί μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Άφιξη στο αε­ροδρόμιο και η πρώτη μας μέρα είναι αφιερωμένη στην Επτάλοφη Πόλη, στους ιστορικούς χρόνους αλλά και τους θρύλους του Βυζαντίου, τους γεννημέ­νους στην πορφύρα αυτοκράτορες και τις θλιμμένες πριγκίπισσες, τα γενναία τείχη και τα αριστουργήματα της ψηφιδωτής τέχνης.

Θα ξεκινήσουμε με το αγίασμα της Παναγίας της Μπαλουκλιώτισας και τον θρύλο με τον καλόγηρο και τα ψάρια στο μαντάτο της Άλωσης της Πόλης. Θα συ­νεχίσουμε για μια πρωτόγνωρη εμπειρία, ένα μικρό πε­ρίπατο πλάι στα Βυζαντινά χερσαία τείχη του Θεοδο­σίου που φύλαξαν απόρθητη τη Βασιλεύουσα για 12 αιώνες, στο πιο αδύνατο σημείο τους στην περίφημη Πύλη του Ρωμανού.

Στη συνέχεια θα  κατηφορίσουμε στον «Ακάθιστο Ύμνο», όπως αποκαλούν οι ντόπιοι την Παναγία των Βλαχερνών, μια εκκλησιά όπου πάντα νοιώθουμε με­γάλη συγκίνηση με την εξιστόρηση των γεγονότων της πολιορκίας της Πόλης από τους Αβάρους και την τε­λική νίκη του Ηρακλείου με την επανάκτησητου Τιμίου Σταυρού από τους Πέρσες το 626 μ.Χ.

Και στο σημείο αυτό αρχίζουμε ένα όμορφο πολίτικο σεργιάνι στα γραφικά σοκάκια που θα μας αποκαλύ­ψει υπέροχα παλιά φαναριώτικα σπίτια με φανερή τη σφραγίδα του χρόνου, παλιές βυζαντινές εκκλησιές (Παναγία Μπαλενό, Άγιος Δημήτρης της Ξυλόπορτας – πρώην Πατριαρχικός Ναός), απομεινάρια από τα θαλάσσια βυζαντινά τείχη του Κερατίου κόλπου, μικρά χαριτωμένα μαγαζιά, τοπικά τσάιχανε, και καφενεδά­κια, παραδοσιακά  ντόπια  ζαχαροπλαστεία, αλλά  και  τους σημερινούς κατοίκους, να καταπιάνονται αμέρι­μνα, και με το χαρακτηριστικό τους ανατολίτικο χου­ζούρι, με τις καθημερινές τους ασχολίες.

Ο περίπατος μας θα καταλήξει στο σεπτό ορθόδοξο Πατριαρχείο. Θα δούμε την Κλειστή Πύλη, χώρο μαρ­τυρίου του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε’,  τον  Πατριαρ­χικό  Οίκο  χτισμένο  στα  πρότυπα  της  αγιορείτικης αρχιτεκτονικής   -   γραφείο,   συνοδικές   αίθουσες   και   κατοικία   του Παναγιώτατου - και θα προσκυνήσουμε στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου, θαυμάζο­ντας το χρυσοποίκιλτο παλαιό ξυλόγλυπτο τέμπλο, την σπάνια εικόνα της Παναγίας Παμμακάριστου και άλλα ιερά κειμήλια.

Τέλος  δε  δεν  θα  παραλείψουμε  να  επισκεφτούμε το υπερήφανο αρχιτεκτόνημα της Μεγάλης του Γένους Σχολής σε σχήμα αετού με ανοιχτές φτερούγες, που πρόσφατα γιόρτασε τα 500 χρόνια από την ίδρυση της και που χάρισε τα φώτα της  γνώσης σε αμέτρη­τους διακεκριμένους Έλληνες της Πόλης. Με το τέλος της ξενάγησης θα μεταφερθούμε για εγκατάσταση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας στην πλατεία Τακσίμ.

Η μέρα μας όμως δεν τελειώνει εδώ: Το Βραδάκι θα περπατήσουμε όλοι μαζί στον πολυσύχναστο δρόμο της Istiklal (η παλιά Λεωφόρος του Πέρα), όπου κυ­ριαρχεί ο νεανικός παλμός και χτυπά η καρδιά της νυ­χτερινής ζωής της Πόλης για μια σύντομη πρώτη γνω­ριμία, όπου επίσης μπορείτε να επισημάνετε και εστια­τόρια για το δείπνο σας. Διανυκτέρευση.

Σημείωση: Η Μονή της Χώρας (Kariye Musesi) είναι κλειστή για εργασίες συντήρησης.

 

2η ΗΜΕΡΑ: Ολοήμερη εκδρομή στην Ασιατική πλευρά της Πόλης, τα Πριγκηπόννησα (Χάλκη και Πρίγκηπο), και ηλιοβασίλεμα στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό του Βοσπόρου, Ορτάκιοι.

Σήμερα αναχωρούμε για την ολοήμερη εκδρομή μας, όπου θα απολαύσουμε χίλιες εικόνες και θα γευτούμε λίγο από την ανεμελιά της ατμόσφαιρας στα «νησάκια μας» ό­πως τα αποκαλούν οι ομογενείς μας που παραθερί­ζουν εκεί.

Ξεκινώντας με το πούλμαν με προορισμό την αποβά­θρα του Μποστάντζι, θα διασχίσουμε την περίφημη πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου από  όπου  θα  θαυμάσουμε  τις  παραλίες  του  με  τα  ξακουστά παραθαλάσσια   «γιαλιά», τον Πύργο του Λεάνδρου καταμεσής της θάλασσας, το ιστορικό κέντρο με τους μιναρέδες και την κορυφογραμμή της μεγαλούπολης με τους εντυπωσιακούς σύγχρονους ουρανοξύστες. Άφιξη στο Μποστάντζι και επιβίβαση στο καραβάκι της γραμμής για το νησί της Χάλκης, όπου θα επισκε­φτούμε την Αγία Τριάδα και την ομώνυμη Θεολογική Σχολή στην κορυφή του «Λόφου της Ελπίδας», θα μι­λήσουμε για την λειτουργία της και θα καθίσουμε με συγκίνηση στα ίδια παλιά έδρανα των τάξεων που κα­θόταν σαν μαθητής και ο σημερινός Πατριάρχης.

Στη συνέχεια το καραβάκι θα μας φέρει στην Πρί­γκηπο, όπου θα σεργιανίσουμε στα γραφικά σοκά­κια του ήσυχου νησιού με τις θαυμάσιες εξοχικές κα­τοικίες τους ολάνθιστους κήπους και τα παλαιά πο­λυτελή ξενοδοχεία, στα οποία παραθέριζαν τα μέλη της υψηλής κοινωνίας της Πόλης.

Για το μεσημέρι προτείνουμε γεύμα σε παραθαλάσσια τοπική ταβέρνα με νόστιμους μεζέδες και θαλασ­σινά.

Στην επιστροφή μας θα διασχίσουμε την περίφημη Λε­ωφόρο της Βαγδάτης – τον ωραιότερο και πλέον μο­ντέρνο και ακριβό δρόμο της Ασιατικής πλευράς – θα διασχίσουμε την γέφυρα και θα έρθουμε και πάλι στην Ευρώπη για να επισκεφτούμε το παραθαλάσσιο, γρα­φικό χωριουδάκι Ορτάκιοι, το πιο αγαπημένο μέρος της Πόλης για το νεανικό πλήθος, που έρχεται εδώ αυ­τήν την ώρα, για ένα ρομαντικό ηλιοβασίλεμα στα γα­λανά νερά του Βοσπόρου.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη πλατεία Τακσίμ. Για το βραδάκι δε, προτείνουμε ένα ποτό σε κοντινό μπαρ με το ωραιότερο πανόραμα αυτής της σαγηνευ­τικής Πόλης… Διανυκτέρευση.

Ολοήμερη περιπατητική ξενάγηση στην ιστορική χερσόνησο

Η σημερινή μας μέρα θα επικεντρωθεί στον πρώτο λόφο της Πόλης, στον οποίο βρίσκονταν συγκεντρω­μένα και τα τρία ισχυρά κέντρα της εξουσίας του Βυζα­ντίου: η πολιτική εξουσία (το παλάτι), η θρησκευτική εξουσία (το πατριαρχείο) και η λαϊκή εξουσία (ο ιππό­δρομος, χώρος διαμαρτυρίας, αγώνων και εξεγέρ­σεων). Θα περιλάβουμε όμως στην επίσκεψη μας και τα υπόλοιπα βυζαντινά και οθωμανικά σημαντικά μνη­μεία περιδιαβάζοντας τους τρεις επόμενους λόφους.

Θα αρχίσουμε την επίσκεψη μας με χρονολογική σειρά, έτσι ο Ιππόδρομος, στην πλατεία Sultan Ahmet, θα είναι το πρώτο μνημείο. Αναγέρθηκε από τον Σέ­πτημο Σεβήρο, επεκτάθηκε από τον Μέγα Κωνστα­ντίνο, απετέλεσε το κέντρο των σημαντικότερων γεγο­νότων του Βυζαντίου με επιστέγασμα την περίφημη «Στάση του Νίκα» και κατόρθωσε να περισώσει μέχρι τις μέρες μας μερικά στοιχεία από τις λαμπρές διακο­σμήσεις του.

Δίπλα του υψώνεται το σαράι του Ibra­him Pasa και νυν μουσείο Ισλαμικής Τέχνης καθώς και το επιβλητικό μπλε τζαμί του σουλτάνου Ahmet του 1ου με τους εντυπωσιακούς έξι μιναρέδες.

Σειρά έχει το μεγαλύτερο θρησκευτικό αρχιτεκτόνημα όλων των εποχών: Ο περίλαμπρος Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας, το σύμβολο της ισχύος, η δόξα και το καύχημα της αυτοκρατορίας που προκαλούσε δέος και θαυμασμό στους ξένους περιηγητές και προ­σκυνητές. Θα θαυμάσουμε  τον απαστράπτοντα θεό­ρατο τρούλο, την υπέροχη ορθομαρμάρωση, τον χρυσό ψηφιδωτό διάκοσμο στον εσωνάρθηκα, τους μαρμά­ρινους κίονες με ακάνθινα κιονόκρανα και τα μονο­γράμματα του Ιουστινιανού και της Θεοδώρας, το «ομ­φάλιον» -θέση της στέψης του αυτοκράτορα-, το εντυ­πωσιακό υπερώον με τα υπέροχα ψηφιδωτά της Δέη­σης και των βασιλικών αναθημάτων, και θα νοιώ­σουμε πρωτόγνωρα συναισθήματα και συγκί­νηση ε­ξιστορώντας γεγονότα που χαρακτήρισαν επο­χές του μνημείου και επηρέασαν την τύχη της μεγάλης Ανατο­λικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Συνεχίζουμε τώρα στο Soguκ Cesme Sokagi -το «σο­κάκι της δροσερής πηγής»- γραφικότατο με θαυμάσια ξύλινα οθωμανικά κονάκια των αυλικών, στο τέλος του οποίου θα συναντήσουμε την υπέροχη μαρμάρι­νη κρήνη του Σουλτάνου Αχμέτ του 3ου. Περνώντας την εξωτερική μνημειακή πύλη, βλέπουμε την Αγία Ειρήνη, την αυλή των γενιτσάρων και εισερχόμαστε στο περί­φημο παλάτι Top Kapi Saray, που σήμερα έχει μετα­τραπεί σε μοναδικό μουσείο με σουλτανικά όπλα, κο­σμήματα, ενδυμασίες απίστευτης χλιδής και αίθουσες-περίπτερα θαυμάσιας οθωμανικής τεχνοτροπίας. Μία επίσκεψη που θα μας μεταφέρει σε ομορφιές, έργα και ημέρες των όσων συμβαίναν στα χρόνια της «Υψηλής Πύλης»…

Μετά από τον ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό (καφέ, φα­γητό ή σνακ), θα περπατήσουμε στην «Μέση Οδό», απόληξη της μεγάλης Εγνατίας Οδού, θα δούμε το Μίλιον, την Στήλη του Μεγάλου Κωνσταντίνου πάνω στην οποία δέσποζε το άγαλμα του, τα κτήρια του Istanbul Univer­sitesi, πρώτου οθωμανικού πανεπιστημίου που θεμελί­ωσε ο Μωάμεθ ο Πορθητής και θα φτάσουμε στην συνοικία Suleymaniye.

Εδώ, καθώς και στην διπλανή Vefa, υπάρχει πολύ δια­φορετική ατμόσφαιρα, κατοικούν αποκλειστικά ντό­πιοι θεοσεβείς μουσουλμάνοι και σπουδαστές που φοιτούν στο πανεπιστήμιο που αναφέραμε. Είναι ό­μως πολύ χαρακτηριστικοί «μαχαλάδες», έχουν θαυ­μάσια παλιά ξύλινα σπίτια και βέβαια φιλοξενούν το μεγαλοπρεπέστερο θρησκευτικό συγκρότημα του  με­γάλου  αρχιτέκτονα  Mimar  Sinan,  που  δεν  είναι  δυ­νατόν  να παραλείψουμε.

Θα επισκεφτούμε λοιπόν τους μνη­μειακούς τάφους του Σουλειμάν του Μεγαλοπρεπούς και της συζύγου του Χιουρέμ Σουλτάν- κλασικά δείγ­ματα ταφικής οθωμανικής αρχιτεκτονικής- και το επι­βλητικό τέμενος με τα σελτζούκικα ανάγλυφα φατνώ­ματα στις εισόδους και την απέριττη εσωτερική διακό­σμηση. Και θα τελειώσουμε την σημερινή μας μεγάλη περιήγηση με ένα ποτηράκι boza, τυπικό ρόφημα της περιοχής, στο παλαιότερο σωζόμενο καφενέ που έχει τιμήσει με την επίσκεψη του και ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Στη συνέχεια με το πούλμαν επιστρέφουμε στο ξενοδο­χείο μας, στην πλατεία Τακσίμ, ολοκληρώνοντας έτσι άλλη μια υπέροχη μέρα..!

Σημείωση: Η Βασιλική Κινστέρνα του Ιουστινιανού είναι κλειστή για έργα συντήρησης.

4η ΗΜΕΡΑ: Περιπατητική ξενάγηση στο Μπέιογλου (Beyoglu) στο Πέρα, στον Πύργο του Γαλατά, Κρουαζιέρα στον Βόσπορο, Αιγυπτιακή αγορά των Μπαχαρικών, Κιουνεφέ και μπακλαβάς, kucuk pazari, τζαμί του Rustem Pasa.

Μετά από το πρόγευμα στο ξενοδοχείο μας ξεκινάμε πεζή για άλλη μια μεστή θαυμάσια μέρα με περιπά­τους και ξεναγήσεις που για πρώτη φορά εμφανίζο­νται στα ταξιδιωτικά Προγράμματα της Κωνσταντινού­πολης.

Θα δούμε την πλατεία Τακσίμ, την εκκλησία της Αγίας Τριάδας και το Ζάππειο Παρθεναγωγείο και θα μιλή­σουμε για την εκπαίδευση και την γενικότερη κατά­σταση της ομογένειας στην Πόλη. Θα περπατήσουμε όλη την μεγάλη Λεωφόρο του Πέρα (Istiklal Caddesi), θα δούμε το Σισμανόγλειο Μέγαρο του Προξενείου, το Λύκειο Galatasaray, την Αγορά της Ρωμυλίας, την στοά Χατζόπουλου, τα μέγαρα των Ευρωπαϊκών προ­ξενείων, τα σημαντικότερα Αρτ Νουβώ κτίσματα των αρχών του 20ου αιώνα και θα μάθουμε για την εξελι­κτική τους πορεία σε σχέση πάντα με την παλιά ακμά­ζουσα Ελληνική κοινότητα της Πόλης.

Ώρα για ένα καφεδάκι στο ιστορικό ξενοδοχείο Pera Palace, που φιλοξένησε σημαντικούς και επώνυμους καλεσμένους, ανάμεσα τους και την Αγκάθα Κρίστι, που εμπνεύστηκε εδώ το «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές».

Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε το δρόμο Galip Dede Caddesi, ένα από τα γραφικότερα σοκάκια, θα δούμε το μουσείο των δερβίσηδων Mevlevi, την Εβραϊκή Συ­ναγωγή, το μέγαρο της πρώην Τράπεζας των Αθηνών και θα φτάσουμε στον περί­φημο Πύργο του Γαλατά.

Εδώ, σ’ αυτό το επιβλητικό κυ­κλικό κάστρο, ορόσημο πλέον της Κωνσταντινούπο­λης, θα κάνουμε ένα διάλειμμα για μαγαζάκια, σνακ.

Στην συνέχεια, διασχίζοντας την Γέφυρα του Γαλατά (πρώτη γέφυρα στον Κεράτιο Κόλπο) με υπέροχη θέα στην επτάλοφη ιστορική χερσόνησο, θα επιβιβα­στούμε στο πλοιάριο για μια δροσερή κρουαζιέρα στα νερά του Βοσπόρου. Θα δούμε και θα φωτογραφίσου­με τα ωραία παραθαλάσσια κτίσματα της τουρκικής ε­λίτ, τα παλάτια Dolmabahçe, Ciragan Saray, Kücük Su και Beylerbey, τις κρεμαστές γέφυρες και το φρούριο της Ρωμυλίας, τα διερχόμενα σκάφη και φορτηγά πλοία, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την υπέροχη αύρα και ενέργεια αυτών των στενών του «Πόρου του Βοός», στην οποία αναφέρεται και ο Νομπελίστας Τούρκος συγγραφέας, Orhan Pamuk στο βιβλίο του «Istanbul».

Με την επιστροφή μας στο Eminonü, θα περάσουμε απέναντι στην περίφημη Αιγυπτιακή Αγορά (Misir Car­sisi) ή αγορά των Μπαχαρικών όπως λέγεται διαφορε­τικά. Εδώ κάτω από την αψιδωτή ζωγραφιστή οροφή θα χαρούμε λογής-λογής ηδονικά μυρωδικά, όμορφα στοιβαγμένα σε μικρούς σάκους και θα γοητευτούμε από την ποικιλία των χρωμάτων και των αρωμάτων τους.

Γύρω δε από την αγορά, δαιδαλώδη μικρά σοκάκια, ένα πολύβουο ντόπιο παζάρι με ότι βάζει ο νους μας σε πραμάτειες, μικρά εστιατόρια και γλυκατζίδικα. Κό­σμος πάει κι έρχεται, διαλαλούν τα προϊόντα τους, φω­νάζει ο Μουεζίνης, σπρώχνονται οι βιαστικοί, μία φαι­νομενικά «άναρχη» αλλά τόσο γοητευτική ατμόσφαιρα που θυμίζει λίγο τις σκηνές από την ταινία Πολίτικη Κουζίνα.

Κρυμμένο μέσα σ’ αυτόν τον πολύβουο δρόμο βρίσκεται το μικρό τζαμί του Rustem Pasa, τον οποίο έκανε γαμπρό ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής στη κόρη του Μιχριμάχ, που διακοσμείται με θαυμάσια επι­σμαλτωμένα  πλακίδια «iznik».

Επιστροφή στο Μπέιογλου, στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία βόλτα στο κοντινό και κομψό Nisantasi, για να γνωρίσετε και αυτήν την πολυτελή συνοικία της ανώτερης τάξης, που επίσης προσφέρει μία ακόμη επιλογή για βραδινό φαγητό.

5η ΗΜΕΡΑ: Check-out, βόλτα με καραβάκι στον Κεράτιο Κόλπο, ιστορικός λόφος Pierre Lotti, Πανόραμα στην «Επτάλοφη Πόλη», Σκεπαστή Αγορά (Kapali Carsi – Gran Bazaar), μεταφορά στο αεροδρόμιο, πτήση επιστροφής

Τελευταία μας μέρα σήμερα, αλλά θα την διανθή­σουμε με ακόμη περισσότερες επισκέψεις και εμπει­ρίες, διότι η Κωνσταντινούπολη είναι πραγματικά ανεξάντλητη…

Μετά το πρωινό, αφήνουμε τα δωμάτιά μας (check out) και με το πούλ­μαν κατηφορίζουμε στον Κεράτιο Κόλπο για μια μικρή θαλάσσια βόλτα. Το καραβάκι της γραμμής θα μας φέρει μέχρι την περιοχή Eyüp – το πιο ιερό σημείο των Μουσουλμάνων στην Πόλη- δίνοντας μας την ευκαιρία να θαυμάσουμε και να φωτογραφήσουμε από την καλύτερη θέση όλα τα αξιοθέατα κτίσματα που βρίσκονται στους πλαϊνούς λόφους αυτού του ι­στορικού κόλπου με προεξέχουσα τη Μεγάλη του Γέ­νους Σχολή.

Με το τελεφερίκ θα ανέβουμε στον Λόφο του Pierre Lotti. Είναι το ωραιότερο σημείο για να δει κανείς και τους επτά λόφους της Βασιλεύουσας και η θέαση από τους εξώστες είναι απλώς μοναδική..! Με αυτή, λοιπόν, την εξαιρετική θέα μπροστά μας μπο­ρούμε να απολαύσουμε ένα «τούρκικο» μερακλίδικο καφεδάκι και ένα παραδοσιακό Gözleme.

Το πρώτο μέ­λημα του Μωάμεθ του Πορθητή όταν κατέκτησε την Πόλη το 1453, ήταν να φτιάξει ένα Παζάρι, έτσι ώστε να κινηθεί το εμπόριο και να ανθίσει η οικονομία της νέας του πρωτεύουσας. Αυτή η πολύχρωμη αγορά που α­ναπτύχθηκε γύρω από το παλιό Bedesteni –η φημι­σμένη Μεγάλη Σκεπαστή Αγορά (Kapali ÇarsiGran Bazaar) - έφτασε σήμερα να έχει 100 σοκάκια και 4.000 φανταχτερά μικρομάγαζα…! Εμείς θα μπούμε από την Πύλη Beyazit και θα περιηγηθούμε λίγο στο παλιό Bedesteni για να θαυμάζοντας τις θολωτές οροφές και τα ασημένια παλιά τζοβαήρια στις προθή­κες. Στη συνέχεια, αφού έχουμε αποκτήσει προσανα­τολισμό, θα έχετε ελεύθερο χρόνο για να εξερευνήσετε με το γούστο σας τις πολύχρωμες πραμάτειες, τα χι­λιάδες ποτηράκια και ναργιλέδες και χαλιά και κιλίμια και καντηλέρια και τσάντες και μαντήλια και μπακίρια και πλακίδια και λουκούμια και μυρωδικά και αρώματα και κοσμήματα αργυρά και χρυσά και τα δαχτυλίδια της Χιουρέμ Σουλτάν και όσα βάζει η δεν βάζει ο νους σας…!

Έτσι λοιπόν, πλούσιοι όπως γίναμε με χιλιάδες εικόνες στο μυαλό και αμέτρητες ωραίες εμπειρίες στην καρ­διά και στην ψυχή οδηγούμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Η Πόλη, που πάντα αντα­ποκρίνεται στην αγάπη μας, μας αποχαιρετά με ένα “Güle Güle” και μας περιμένει και πάλι κοντά της…

Το ταξίδι, φίλοι μου, δεν τελειώνει εδώ. Θα συνεχίζεται πάντα σαν μακρινή ανάμνηση και γλυκιά νοσταλγία…

Να είστε όλοι καλά..!

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 499 € 200 €
Twin Room 499 € 200 €
Triple Room 499 € 200 €
Single Room 664 € 200 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 499 € 200 €
Twin Room 499 € 200 €
Triple Room 499 € 200 €
Single Room 664 € 200 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 499 € 200 €
Twin Room 499 € 200 €
Triple Room 499 € 200 €
Single Room 664 € 200 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 499 € 200 €
Twin Room 499 € 200 €
Triple Room 499 € 200 €
Single Room 664 € 200 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 499 € 200 €
Twin Room 499 € 200 €
Triple Room 499 € 200 €
Single Room 664 € 200 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 499 € 200 €
Twin Room 499 € 200 €
Triple Room 499 € 200 €
Single Room 664 € 200 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 499 € 200 €
Twin Room 499 € 200 €
Triple Room 499 € 200 €
Single Room 664 € 200 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 679 € 200 €
Twin Room 679 € 200 €
Triple Room 679 € 200 €
Single Room 844 € 200 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 679 € 200 €
Twin Room 679 € 200 €
Triple Room 679 € 200 €
Single Room 844 € 200 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 679 € 200 €
Twin Room 679 € 200 €
Triple Room 679 € 200 €
Single Room 844 € 200 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 679 € 200 €
Twin Room 679 € 200 €
Triple Room 679 € 200 €
Single Room 844 € 200 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 679 € 200 €
Twin Room 679 € 200 €
Triple Room 679 € 200 €
Single Room 844 € 200 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 679 € 200 €
Twin Room 679 € 200 €
Triple Room 679 € 200 €
Single Room 844 € 200 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 679 € 200 €
Twin Room 679 € 200 €
Triple Room 679 € 200 €
Single Room 844 € 200 €

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 934 € 0 €
Twin Room 934 € 0 €
Triple Room 934 € 0 €
Single Room 1099 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 934 € 0 €
Twin Room 934 € 0 €
Triple Room 934 € 0 €
Single Room 1099 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 934 € 0 €
Twin Room 934 € 0 €
Triple Room 934 € 0 €
Single Room 1099 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Triple Room 0 € 0 €
Double Room 934 € 0 €
Twin Room 934 € 0 €
Single Room 1099 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 934 € 0 €
Twin Room 934 € 0 €
Triple Room 934 € 0 €
Single Room 1099 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 934 € 0 €
Twin Room 934 € 0 €
Triple Room 934 € 0 €
Single Room 1099 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 934 € 0 €
Twin Room 934 € 0 €
Triple Room 934 € 0 €
Single Room 1099 € 0 €

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

TK1846

11/02/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

10:05

12:40

TK1843

15/02/2022

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:40

20:05

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

TK1846

25/02/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

10:05

12:40

TK1843

01/03/2022

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:40

20:05

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

TK1846

03/03/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

09:25

12:00

TK1843

07/03/2022

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:40

20:05

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

TK1846

24/03/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

09:25

12:00

TK1843

28/03/2022

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:15

20:40

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

TK1846

31/03/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

09:25

12:00

TK1843

04/03/2022

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:40

20:05

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

TK1846

21/04/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

10:15

11:45

TK1843

25/04/2022

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:15

20:40

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

TK1846

28/04/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

10:15

11:45

TK1843

02/05/2022

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:15

20:40

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

TK1846

09/06/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

10:15

11:45

TK1843

13/06/2022

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:15

20:40

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

TK1846

14/07/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

10:15

11:45

TK1843

18/07/2022

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:15

20:40

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

TK1846

04/08/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

10:15

11:45

TK1843

08/08/2022

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:15

20:40

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

TK1846

15/09/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

10:15

11:45

TK1843

19/09/2022

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:15

20:40

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

TK1846

06/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

10:15

11:45

TK1843

10/10/2022

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:15

20:40

 

 

 

 

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

TK1846

26/10/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

10:15

11:45

TK1843

30/10/2022

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:45

20:10

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

TK1846

17/11/2022

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

10:05

12:40

TK1843

21/11/2022

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:45

20:10

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως Αθήνα- Κωνσταντινούπολη-Αθήνα
 • Διαμονή (4 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένο ξενοδοχείο (Palazzo Donizetti 4*, ή αντίστοιχο) στo Μπέιογλου-Τακσίμ.
 • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.
 • Όλες οι κλασικές επισκέψεις όπως αναφέρονται λεπτομερώς στο αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Εισιτήριο πολλαπλών μεταφορικών μέσων (τραμ, μετρό, βαπορέτα).
 • Βόλτα με βαποράκι στον Κεράτιο Κόλπο.
 • Τα πλοιάρια της εκδρομής στα Πριγκιποννήσια.
 • Ανάβαση στη Θεολογική Σχολή της Χαλκης, με ηλεκτρικά αμαξάκια.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Ελληνόφωνος Συνοδός του γραφείου μας και έμπειρος γνώστης της Κωνσταντινούπολης.
 • Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται       

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, check points, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 200€
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

 

Παρατηρήσεις

 • Απαιτείται Διαβατήριο (με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εισόδου στη χώρα) ή ταυτότητα νέου τύπου απαραίτητα (όχι υπηρεσιακή)
 • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι.  
 • Εάν ο καιρός δεν επιτρέπει την εκδρομή στα Πριγκιποννήσια, πραγματοποιείται οδική εκδρομή κατά μήκος του Βόσπορου.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

Το ταξίδι είναι σχεδιασμένο για αυστηρά μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 21 άτομα.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia


Ένα εντελώς αλλιώτικο  5νθήμερο πρόγραμμα περιήγησης στην αξεπέραστη και πολύμορφη γοητεία της Πόλης που αφυπνίζει ιστορικές μνήμες.

Διαβάστε προσεκτικά το πρόγραμμα!

 • Καθημερινές ξεναγήσεις ακόμα και την τελευταία ημέρα σε κρυμμένα μυστικά της Πόλης
 • Εξειδικευμένος στην Πόλη Έλληνας αρχηγός (όχι τοπικός ελληνόφωνας) που βρίσκεται συνεχώς μαζί σας
 • Εν πλω διαδρομές καραβάκια και γεύσεις

Όλα αυτά συμβάλουν σε μια αξέχαστη εξερεύνηση της Κωνσταντινούπολης.

 

Περιλαμβάνονται:

 • Διαμονή (4 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένο ξενοδοχείο (Palazzo Donizetti 4*, ή άλλο αντίστοιχο) στην καρδιά του Μπέιογλου-Πέρα.
 • Συγκινητικές στιγμές με περιπάτους πλάι στα Θεοδοσιανά χερσαία τείχη.
 • Περιδιάβασμα της περιοχής Σουλειμάνιγιε με τα διατηρητέα οθωμανικά κονάκια, το περίφημο τζαμί του Μιμάρ Σινάν που έφτιαξε για τον Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή και την εκκλησία του Ακατάληπτου Χριστού.
 • Επίσκεψη στο παλάτι Τοπ Καπί Σαράι.
 • Περίπατο στο γραφικό Μεσοχώρι (Ortaköy), για ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα στον Βόσπορο.
 • Κρουαζιέρα στον Βόσπορο με την μοναδική αναζωογονητική του αύρα , τα παράκτια σουλτανικά παλάτια και τις υπέροχες ξύλινες εξοχικές κατοικίες (Γιαλιά)
 • Βόλτα στον Κεράτιο Κόλπο με βαποράκι για μια σπάνια θέαση της Μεγάλης του Γένους Σχολής και των επτά λόφων της Πόλης.
 • Μικρά Κεράσματα του Versus με λουκούμια, μπακλαβά, γκιοζλεμέ, μπόζα
 • Ευωδιαστές βόλτες στα πολύχρωμα παζάρια της Πόλης Misir Carsisi και  Kapali Carsi.
 • Περιπατητική ξενάγηση στο Φανάρι,  στην Μεγάλη του Γένους Σχολή, στην παλιά συνοικία του Πέραν και στον Πύργο του Γαλατά, με αναφορές στην παλαιά ακμάζουσα ελληνική κοινότητα
 • Ολοήμερη εκδρομή στην αρχοντική Πρίγκηπο και στην Χάλκη με την ξακουστή Θεολογική Σχολή.
 • Επίσης περιλαμβάνονται όλες οι κλασικές επισκέψεις όπως αναφέρονται λεπτομερέστατα στο αναλυτικό πρόγραμμα.
 • Την εκδρομή συνοδεύει  έμπειρος Έλληνας αρχηγός-ξεναγός του γραφείου μας που αγαπά πολύ την Κωνσταντινούπολη και έχει επιλέξει να  κατοικεί εκεί τον περισσότερο χρόνο.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ξενοδοχείο 4* sup. στο Μπέιογλου-Τακσίμ.
 • Κρουαζιέρα στον Βόσπορο.
 • Βόλτα στον Κεράτιο Κόλπο με βαποράκι.

Περίοδοι

 • Μάιος - Ιούνιος 2022

Αναχωρήσεις

9/6, 14/7, 4/8, 15/9, 6/10, 26/10, 17/11Bonus Online Κράτησης

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info