Πυρηναία Τα Μεσαιωνικά χωριά, ο Σαλβαδόρ Νταλί, το Canal du Midi και η Αίρεση των Καθαρών | 23.10.2021

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα ιδιαίτερο, 8ήμερο ταξίδι στις δυο πλευρές των Πυρηναίων, ξεκινώντας από την Ισπανία και την Καταλωνία, με βάση μας τη Βαρκελώνη. Με δύο διανυκτερεύσεις στην καταλανική πρωτεύουσα και επίσκεψη στη Ζιρόνα και τη γενέτειρα του Νταλί, Φιγκέρες, και για πρώτη φορά στην Ελλάδα επισκεπτόμαστε τα μεσαιωνικά χωριά της ορεινής Καταλωνίας, Μπεζαλού, Σαντ Ζουάν ντε λες Αμπεντέσσες και Ριπόλλ. Με διαμονή στην Ανδόρρα μαθαίνουμε τα πάντα για αυτό το σπάνια επισκεπτόμενο πριγκιπάτο των Πυρηναίων και συνεχίζουμε στη Γαλλία και την επικράτεια όπου πριν αιώνες άκμασε η θρησκευτική αίρεση των Καθαρών, σε μια περίοδο που σημάδεψε την τοπική Ιστορία. Ένα ταξίδι περιήγησης στην Ιστορία και τον πολιτισμό αλλά και τη μοναδική φύση των Πυρηναίων!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε το ταξίδι μας από την καταλανική πρωτεύουσα, την κοσμοπολίτικη Βαρκελώνη όπου απολαμβάνουμε μία από τις ωραιότερες ευρωπαϊκές μητροπόλεις. Επόμενος σταθμός μας θα είναι η μεσαιωνική πολιτεία της Ζιρόνα, πόλη με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά και στη συνέχεια το Φιγκέρες, τη γενέτειρα του μέγιστου σουρρεαλιστή ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί. Αναχωρούμε στη συνέχεια για τα μεσαιωνικά χωριά των Πυρηναίων, όπως το Μπεζαλού, το Σαντ Ζουάν ντε λεςΑμπαντέσσες και το Ριπόλλ, χωριά με απίστευτη αρχιτεκτονική κληρονομιά, που κάποτε αποτελούσαν σπουδαία κέντρα των πολλών δουκάτων που συναποτελούσαν το βασίλειο του Στέμματος της Αραγωνίας. Ερχόμαστε στην καρδιά των Πυρηναίων και την Ανδόρρα, το πριγκηπάτο των Πυρηναίων, ανεξάρτητη χώρα που συνδιοικείται ωστόσο από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Γαλλίας και τον Επίσκοπο της ισπανικής πόλης Ουρζέλλ. Στη Χώρα των Καθαρών, όπου συνεχίζουμε, έχουμε βάση μας την ιστορική καστροπολιτεία της Καρκασσόν από όπου βλέπουμε το Canal du Midi, επισκεπτόμαστε ιστορικά σημεία, όπως την Μινέρβ και το Λε Σομάιλ, και βλέπουμε κάστρα που συνδέθηκαν με την ιστορία της αίρεσης των Καθαρών. Το ταξίδι μας περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη στην Τουλούζη και την Αλμπί, πριν ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σε κρυμμένες ομορφιές της Ευρώπης, σε παραμυθένιες πόλεις και χωριά, που θα βρείτε μόνο στο Versus.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:          

 • Για πρώτη φορά σε ελληνικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται τα μεσαιωνικά χωριά των Πυρηναίων Μπεζαλού, Σαντ Ζουάν ντε λες Αμπαντέσσες και Ριπόλλ.
 • Διασχίζουμε το περήφιμο Canal du Midi που ενώνει Μεσόγειο με Ατλαντικό, το οποίο σχεδιάστηκε τον 17ο αιώνα και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά επιτεύγματα της εποχής του και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. 
 • Διαμονή και ξενάγηση στη μεσαιωνική Ζιρόνα, μια από της ομορφότερες πόλεις της Καταλωνίας.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην μεσαιωνική Καρκασόν, την περίφημη καστροπολιτεία του γαλλικού νότου.
 • Μια διανυκτέρευση στην γραφική Ανδόρα
 • Επίσκεψη στο  μοναστήρι του Αγίου Ιλαρίου (St. Hilaire), ένα αληθινό διαμάντι της ρωμανικής αρχιτεκτονικής.
 • Επίσκεψη στη Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν και συγκεκριμένα στην «Χώρα των Καθαρών» (Pays Cathare), όπως ονομάζεται καθώς σ’ αυτή την πλευρά της Γαλλίας, πίσω στον Μεσαίωνα, είχε εξαπλωθεί ιδιαίτερα η αίρεση των Καθαρών, μία αίρεση της Καθολικής Εκκλησίας που κήρυττε (και εφάρμοζε) μια ιδιαίτερα λιτή ζωή χωρίς καταχρήσεις.
 • Επίσκεψη στην Τουλούζη και την Αλμπί, πόλεις με χρώμα και προσωπικότητα.
 • Επίσκεψη στη γραφική Μιρεπουά (Mirepoix). Η κεντρική της πλατεία είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης
 • Ξενοδοχεία  4* και 3* sup.
 • Εξειδικευμένος στην περιοχή ΄Έλληνας αρχηγός.

 

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων, τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Βαρκελώνη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βαρκελώνη. Η καταλανική πρωτεύουσα είναι μία ζωντανή ευρωπαϊκή μητρόπολη, πρωτοπόρα στην Ιβηρική στον πολιτισμό αλλά και την οικονομία, με δυναμικά κοινωνικά κινήματα και ανεπτυγμένη αίσθηση κοσμοπολιτισμού. Οι Καταλανοί είναι περήφανοι για την εθνική τους παράδοση, που αναπτύχθηκε παράλληλα με (ενίοτε και ανταγωνιστικά ως προς) την καστιγιάνικη, πριν συνασπιστούν σχηματίζοντας εντέλει την Ισπανία. Πολιτισμός, γαστρονομία, μόδα, τάσεις όλα εμφανίζονται και  ζυμώνονται πρώτα στην πόλη του Γκαουντί και του Αντριά.

Με την άφιξή μας λοιπόν στη Βαρκελώνη θα ξεκινήσει και η γνωριμία μας με αυτή την υπέροχη πόλη. Αργότερα μεταβαίνουμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Διανυκτέρευση στη Βαρκελώνη.

 

2η ημέρα: Βαρκελώνη (ξενάγηση)

Ξενάγηση στην καταλανική πρωτεύουσα, κατά τη διάρκεια της οποίας θα μεταβούμε αρχικά στον λόφο Μοντζουίκ (Montjuïc) για να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της πόλης και του λιμανιού. Συνεχίζουμε με το Ολυμπιακό χωριό και το Στάδιο, όπου πραγματοποιήθηκαν οι Αγώνες το 1992. Από εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη θέα προς το διάσημο σιντριβάνι, τη λεγόμενη "Font Màgica" (Μαγική Πηγή) και την Plaça d’Espanya.

Αξίζει να θυμόμαστε πως μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980 ο λόφος του Μοντζουίκ αποτελούσε μία από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης. Η τύχη του άλλαξε με την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 από τη Βαρκελώνη. Τότε τέθηκε σε εφαρμογή το φιλόδοξο σχέδιο που μεταμόρφωσε πλήρως το Μοντζουίκ, θέτοντας το τελευταίο μάλλον παράδειγμα πόλης που ωφελήθηκε ουσιαστικά από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών…

Συνεχίζουμε με τη γραφική Μπαρσελονέτα, το παραλιακό μέτωπο δηλαδή της πόλης, και από εκεί για το πιο διάσημο έργο του περίφημου αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί, την εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια (Sagrada Familia, Αγία Οικογένεια), όπου θα θαυμάσουμε την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης, την Πλάσα Καταλούνια (Plaça Catalunya). Θα διασχίσουμε την περίφημη λεωφόρο Passeig de Gràcia με τα πιο ακριβά καταστήματα της πόλης και τα ωραιότερα σπίτια από την εποχή του μοντερνισμού, διάσημων Καταλανών αρχιτεκτόνων με γνωστότερα την Casa Batlló και Casa Milà του AntoniGaudi.

Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στον πιο διάσημο πεζόδρομο της πόλης, στην ιστορική Ράμπλα, και θα καταλήξουμε στη Γοτθική Συνοικία (Barri Gótic), όπου δεσπόζουν το Μουσείο Πικάσο, η Μητρόπολη, αλλά και σε μικρή απόσταση «καταναλωτικοί παράδεισοι», όπως τα El Corte Inglés (Η ξενάγηση είναι προαιρετική και απευθύνεται σε όσους έχουν τη φυσική δυνατότητα να περπατήσουνε και να ακολουθήσουν. Το ιστορικό κέντρο της πόλης μπορεί κανείς να το απολαύσει μόνο περπατώντας) Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Βαρκελώνη – Ζιρόνα

Πρωινό και αναχώρηση για τη Ζιρόνα (Girona/Gerona, Ζιρόνα στα καταλανικά, Χερόνα στα ισπανικά), που θεωρείται, και είναι, από τις ομορφότερες πόλεις της Καταλωνίας, χάρη στο γεωγραφικό της ανάγλυφο και το πλούσιο ιστορικό της κέντρο. Ο περίφημος «περίπατος του τείχους» είναι μια διαδρομή που ενώνει τα τείχη που περιτριγυρίζουν την παλιά πόλη. Περιέχει τμήματα των τειχών του 9ου αιώνα και του ύστερου Μεσαίωνα (14ος και 15ος αιώνας). Γύρω από τον ποταμό Ουνιάρ βρίσκονται χτισμένα κολλητά σπίτια διαφόρων χρωμάτων και μεγεθών, που συνθέτουν μια πολύ χαρακτηριστική εικόνα της πόλης. Κατασκευασμένα πάνω στα παλιά τείχη, είναι δείγμα της άτακτης αστικής ανάπτυξης που έζησε η πόλη κατά τον 20ό αιώνα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δύο κύριοι κοινόχρηστοι χώροι, η Ράμπλα της Ελευθερίας -κύρια είσοδος στην παλιά πόλη- και η πλατεία της Ανεξαρτησίας, που περιτριγυρίζεται από νεοκλασικά κτίρια.

Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Ζιρόνα – Φιγκέρες – Μπεζαλού – Σαντ Ζουάν ντε λες Αμπεντέσσες – Ριπόλλ – Ανδόρρα

Η σημερινή εκπληκτική ορεινή μας διαδρομή προς την Ανδόρρα, περνά από τα μεσαιωνικά χωριά των Καταλανικών/Ισπανικών Πυρηναίων, Πρώτα όμως θα περάσουμε από το Φιγκέρες (Figueres), στο οποίο θα έχετε τη δυνατότητα (για όσους το επιθυμούν) να επισκεφθείτε το μουσείο του διάσημου ζωγράφου Σαλβαδόρ Νταλί. Πρόκειται για έναν χώρο, στον οποίο εκτίθεται η μεγαλύτερη παγκοσμίως συλλογή έργων του ζωγράφου και αποτελεί ένα από τα διασημότερα μουσεία της χώρας. Κατόπιν, θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στην εβραϊκή περιοχή.

Συνεχίζουμε για τα Πυρηναία διασχίζοντας μεσαιωνικά χώρια όπως το ιστορικό Ριπόλλ (Ripoll) με τη φημισμένη κύρια είσοδο του μοναστηριού της Σάντα Μαρία, που αποτελεί ένα εκπληκτικό «μάθημα» της Βίβλου σε πέτρα, το Σαντ Ζουάν ντε λες Αμπαντέσσες (Sant Joan de les Abadesses) και η Μπεζαλού (Besalú), χωριό κτισμένο σε στρατηγική θέση. Οι περιοχές αυτές έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο κατά την εποχή της ακμής του Στέμματος της Αραγωνίας, ο δρόμος μάλιστα από την Μπεζαλού προς το Ριπόλλ αποτελούσε κύριο συγκοινωνιακό κόμβο τον Μεσαίωνα, καθώς οι τοπικοί δούκες είχαν αποκτήσει πολύ μεγάλη ισχύ και επιρροή στην ευρύτερη περιοχή.

Συνεχίζουμε για την οροσειρά των Πυρηναίων όπου περνώντας τα σύνορα μπαίνουμε στο πριγκιπάτο της Ανδόρρας και φτάνουμε στην πρωτεύουσα Ανδόρρα λα βέλια (Παλιά Ανδόρρα). Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Ανδόρρα – Μιρεπουά – Καρκασσόν

Το πριγκιπάτο της Ανδόρρας, μια μικροσκοπική χώρα, «σφηνωμένη» στα Πυρηναία, μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας. Χρόνου επιτρέποντος, κάνουμε βόλτα για ψώνια στην αγορά της πόλης με τα αφορολόγητα ή χαμηλής φορολογίας είδη, αλλά και στα γραφικά της δρομάκια.

Αναχωρούμε κατόπιν για τα σύνορα και μπαίνουμε πια στη γαλλική πλευρά των Πυρηναίων. Βρισκόμαστε στην επαρχία του Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν και συγκεκριμένα στην «Χώρα των Καθαρών» (Pays Cathare), όπως ονομάζεται καθώς σ’ αυτή την πλευρά της Γαλλίας, πίσω στον Μεσαίωνα, είχε εξαπλωθεί ιδιαίτερα το θρησκευτικό κίνημα των Καθαρών, μία αίρεση της Καθολικής Εκκλησίας που κήρυττε (και εφάρμοζε) μια ιδιαίτερα λιτή ζωή χωρίς καταχρήσεις. Κατευθυνόμαστε προς τους αμπελώνες που ντύνουν τις λοφοπλαγιές και το μεσημέρι φτάνουμε στην γραφική Μιρεπουά (Mirepoix), μια πόλη βγαλμένη θαρρείς από χρονοκάψουλα. Η κεντρική της πλατεία είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης, με τα πολύχρωμα σπίτια της που χρονολογούνται έως και πίσω στον 13ο με 15ο αι. Πάνω στις ξυλοδεσιές τους θα ξεχωρίσετε πολλές μορφές ζώων, μέχρι τέρατα και γκάργκοιλς, χαρακτηριστικά στοιχεία της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής.

Επόμενος σταθμός μας το μοναστήρι του Αγίου Ιλαρίου (St. Hilaire), ένα αληθινό διαμάντι της ρωμανικής αρχιτεκτονικής. Το μοναστήρι θεμελιώθηκε τον 8ο αι. και δύο αιώνες αργότερα αφιερώθηκε στον Άγιο Ιλάριο, τον πρώτο επίσκοπο της Καρκασόν τον 6ο αι. Οι βενεδικτίνοι μοναχοί του ήταν οι πρώτοι που παρασκεύασαν το αφρώδες κρασί «Blanquette de Limoux», περίπου έναν αιώνα πριν οι ομόλογοί τους φτιάξουν το αντίστοιχο αφρώδες ποτό στην Καμπανία!

Φτάνουμε εντέλει στην Καρκασσόν, που θα μας φιλοξενήσει για τρία βράδια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Καρκασσόν (Canal du Midi – Μινέρβ – Κάστρα Καθαρών – Λε Σομάιλ)

Καρκασσόν, η περίφημη καστροπολιτεία του γαλλικού νότου.  Ο ποιητής και στιχουργός του 19ου αιώνα Γκιστάβ Ναντό υμνούσε την Καρκασσόν κάθε τόσο στους στίχους του: «Κανείς δεν πρέπει να φύγει από τη ζωή αυτή χωρίς να δει τουλάχιστον μια φορά την Καρκασσόν»... Κατά την ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε αρχικά την ακρόπολη, η οποία αποτελεί μια πόλη μέσα στην πόλη, με έναν λαβύρινθο από στενά πλακόστρωτα δρομάκια μέσα σε αυστηρές οροφές από χοντρά τοιχώματα και πυργίσκους, αλλά γεμάτη ζωή και χρώμα.

Διασχίζουμε ένα κομμάτι του Canal du Midi. Το κανάλι του Μιντί είναι υδάτινος δίαυλος μήκους 240 χιλιομέτρων στη νότια Γαλλία. Συνδέει το κανάλι του ποταμού Γκαρόν με την λιμνοθάλασσα του Τω στην ακτή της Μεσογείου και μαζί με το κανάλι του Γκαρόν σχηματίζουν το Κανάλι των Δύο το οποίο συνδέει την Μεσόγειο με τον Ατλαντικό. Σχεδιάστηκε τον 17ο αιώνα και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά επιτεύγματα της εποχής του και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. Η βόλτα στα παρυδάτια μονοπάτια του Canal du Midi είναι μία υπέροχη εμπειρία που αξίζει να ζήσουμε.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τα βορειοανατολικά, ανάμεσα στους λόφους του Λανγκεντόκ, προς το φαράγγι και το λοφοχτισμένο, πέτρινο χωριό του Μινέρβ (Minerve). Το χωριό καταγράφηκε για πάντα στα κατάστιχα της Ιστορίας, όταν τον Ιούνιο του 1210, στον αχό της Σταυροφορίας της Καθολικής Εκκλησίας εναντίον των Καθαρών, πολιορκήθηκε από τον Σιμόν ντε Μονφόρ (Simon de Montfort), Γάλλο ευγενή και τοπικό ηγεμόνα, και δεν έπεσε παρά μόνο όταν καταστράφηκε από βομβαρδισμό το κεντρικό πηγάδι που υδροδοτούσε την κώμη. Η Μινέρβ παραδόθηκε στις 22 Ιουλίου: στους κατοίκους που είχαν ασπαστεί τα πιστεύω των Καθαρών δόθηκε η δυνατότητα να αποκηρύξουν την πίστη τους και να προσηλυτιστούν στον Καθολικισμό. Πολλοί το έκαναν, ωστόσο 140 κάτοικοι αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα να καούν στην πυρά ως αιρετικοί. Σήμερα στο χωριό αξίζει να δούμε την όμορφη εκκλησία του 12ου αι. που περιβάλλεται από λιθόστρωτα δρομάκια και στενά σοκάκια, καταστήματα ειδών χειροτεχνίας και εστιατόρια.

Θα περπατήσουμε στο ευχάριστο περιβάλλον του Μινέρβ, θα κατεβούμε προς τον ποταμό Κασιέρ (Cassiere) ενώ αργότερα θα κατηφορίσουμε ανάμεσα στους αμπελώνες του Μινέρβ για να εξερευνήσουμε το γραφικό χωριουδάκι του Λε Σομάιλ, δίπλα στο Canal du Midi. Θα έχουμε χρόνο για να διασχίσουμε τη γέφυρα του χωριού αλλά και να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε ένα απεριτίφ πλάι στο φημισμένο κανάλι. Επιστροφή στην Καρκασσόν και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Καρκασσόν – εκδρομή Τουλούζη/Αλμπί

Σήμερα θα ανακαλύψουμε και θα εξερευνήσουμε την «ροζ πόλη», την Τουλούζη: την προσωνυμία αυτή την οφείλει στα κεραμίδια και τα χρωματιστά κόκκινα πορτοκαλί τούβλα με τα οποία είναι χτισμένη. Τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, πέμπτη πόλη με τον μεγαλύτερο φοιτητικό πληθυσμό, η Τουλούζη βρίσκεται ανάμεσα στο Ατλαντικό και τη Μεσόγειο. Το ιστορικό παρελθόν της έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στην αρχιτεκτονική της: η Βασιλική του St. Sernin, η μεγαλύτερη ρωμανική εκκλησία στην Ευρώπη, η εκκλησία και τα μοναστήρια των Ιακωβίνων, το πιο πλήρες μοναστήρι στη Γαλλία, το Καπιτώλιο, με πρόσοψη από πέτρα και τούβλο, και το θαυμάσιο Salle des Illustres με την πλατεία που φέρει το ίδιο όνομα είναι μερικά από τα περίφημα αξιοθέατά της.

Η περιήγησή μας στη Χώρα των Καθαρών συνεχίζεται στη χτισμένη με ροζ τούβλα Αλμπί, πάνω στις όχθες του ποταμού Ταρν, και η οποία αναμφισβήτητα αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα μικρή πόλη στην περιοχή των Μεσω-Πυρηναίων. Ο επιβλητικός μεσαιωνικός καθεδρικός ναός της Αγίας Καικιλίας υπήρξε ανέκαθεν ένα αξιόλογο και μοναδικό μνημείο, χτισμένο από τούβλα, ένα από τα ωραιότερα γοτθικά κτίρια στη Γαλλία. Στο εξωτερικό του μοιάζει με τρομακτική σειρά μεσαιωνικών σιλό σιτηρών ενώ στο εσωτερικό του όλα είναι εμφανώς πιο εύθραυστα, με λεπτομερώς επεξεργασμένα στοιχεία από πέτρα Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τεράστιες τοιχογραφίες της Τελικής Κρίσης που κοσμούν ολόκληρο το δυτικό τείχος του καθεδρικού ναού. Χτισμένος μεταξύ 1282 και 1480, ο σημερινός καθεδρικός ναός ορθώθηκε ως απόλυτη επιβεβαίωση της παπικής εξουσίας σε μια περιοχή η οποία, μετά την περίοδο της αίρεσης των Καθαρών, μόλις είχε επιστρέψει στην εξουσία της Ρώμης. Η σταυροφορία κατά των Αλβιγινών ήταν η μόνη σταυροφορία που δεν στρεφόταν εναντίον των μουσουλμάνων, αλλά κατά των διαφωνούντων χριστιανών.
Επιστροφή στην Καρκασσόν και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Καρκασσόν – Ναρμπόν – Μασσαλία – Πτήση επιστροφής για Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Αναχωρούμε από την Καρκασσόν με προορισμό μας το αεροδρόμιο της Μασσαλίας. Καθοδόν ωστόσο θα κάνουμε στάση στην όμορφη Ναρμπόν (Narbonne), «Πόλη των Τεχνών και της Ιστορίας», όπως την αποκαλούν οι Γάλλοι. Από την εποχή των Ρωμαίων μέχρι και τον 14ο αιώνα περίπου η Ναρμπόν ήταν σπουδαίο λιμάνι στη Μεσόγειο, μέχρις ότου η μεταβολή της ροής του ποταμού Ωντ της στέρησε την εύκολη πρόσβαση θάλασσα και μαζί την ευημερία της. Για να βγουν από τη δύσκολη θέση και την παρακμή, και βλέποντας παράλληλα την επιτυχία του Canal du Midi, οι κάτοικοι έφτιαξαν τον 17ο αιώνα το δικό τους κανάλι, Canal du Robin, που διασχίζει και σήμερα το κέντρο της πόλης και φτάνει μέχρι τη Μεσόγειο.

Η Ναρμπόν είναι επίσης γνωστή και για τα άφθονα ρωμαϊκά της μνημεία, που της έχουν χαρίσει και το προσωνύμιο «Η μεγαλύτερη κόρη της Ρώμης έξω από την Ιταλία»!

Μετά τη σύντομη βόλτα μας στην πόλη συνεχίζουμε για τη Μασσαλία όπου επιβιβαζόμαστε στην πτήση επιστροφής μας.

 

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 999 € 285 €
Twin Room 999 € 285 €
Triple Room 999 € 285 €
Single Room 1399 € 285 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1089 € 285 €
Twin Room 1089 € 285 €
Triple Room 1089 € 285 €
Single Room 1489 € 285 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -40€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1444 € 0 €
Twin Room 1444 € 0 €
Triple Room 1444 € 0 €
Single Room 1844 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 710

23/10/2021

ΑΘΗΝΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

08:25

10:40

Α3 695

30/10/2021

ΜΑΣΣΑΛΙΑ – ΑΘΗΝΑ

18:25

22:00

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού.  
 • Ξενοδοχεία  4* και 3* sup.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Φόροι πόλεως.
 • Μεταφορές και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο       

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από: Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ (δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 285
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ (CITY TAXES) περιλαμβάνονται στο τελικό κόστος του προγράμματός μας και δεν πληρώνονται επιτόπου από τους ταξιδιώτες, όπως σε άλλα προγράμματα.

 
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Επιβάρυνση μονόκλινου: + €

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σε κρυμμένες ομορφιές της Ευρώπης, σε παραμυθένιες πόλεις και χωριά, που θα βρείτε μόνο στο Versus.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:          

 • Για πρώτη φορά σε ελληνικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται τα μεσαιωνικά χωριά των Πυρηναίων Μπεζαλού, Σαντ Ζουάν ντε λες Αμπαντέσσες και Ριπόλλ.
 • Διασχίζουμε το περήφιμο Canal du Midi που ενώνει Μεσόγειο με Ατλαντικό, το οποίο σχεδιάστηκε τον 17ο αιώνα και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά επιτεύγματα της εποχής του και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco. 
 • Διαμονή και ξενάγηση στη μεσαιωνική Ζιρόνα, μια από της ομορφότερες πόλεις της Καταλωνίας.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην μεσαιωνική Καρκασόν, την περίφημη καστροπολιτεία του γαλλικού νότου.
 • Μια διανυκτέρευση στην γραφική Ανδόρα
 • Επίσκεψη στο  μοναστήρι του Αγίου Ιλαρίου (St. Hilaire), ένα αληθινό διαμάντι της ρωμανικής αρχιτεκτονικής.
 • Επίσκεψη στη Λανγκεντόκ-Ρουσιγιόν και συγκεκριμένα στην «Χώρα των Καθαρών» (Pays Cathare), όπως ονομάζεται καθώς σ’ αυτή την πλευρά της Γαλλίας, πίσω στον Μεσαίωνα, είχε εξαπλωθεί ιδιαίτερα η αίρεση των Καθαρών, μία αίρεση της Καθολικής Εκκλησίας που κήρυττε (και εφάρμοζε) μια ιδιαίτερα λιτή ζωή χωρίς καταχρήσεις.
 • Επίσκεψη στην Τουλούζη και την Αλμπί, πόλεις με χρώμα και προσωπικότητα.
 • Επίσκεψη στη γραφική Μιρεπουά (Mirepoix). Η κεντρική της πλατεία είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ωραιότερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης
 • Ξενοδοχεία  4* και 3* sup.
 • Εξειδικευμένος στην περιοχή ΄Έλληνας αρχηγός.

 

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων, τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Highlights

 • Περιπλανηθείτε στην Γοτθική Συνοικία, την Παλιά Πόλη της Βαρκελώνης.
 • Η κόκκινη, σιδερένια γέφυρα της Ζιρόνα, στον ποταμό Ονυάρ, έργο του Γουσταύου Άιφελ.
 • Τα μεσαιωνικά χωριά των Καταλανικών Πυρηναίων.
 • Το Φιγκέρες, γενέτειρα του Σαλβαδόρ Νταλί.
 • Το μοναδικό πριγκιπάτο των Πυρηναίων, η ορεινή Ανδόρρα.
 • Η καστροπολιτεία της Καρκασσόν
 • Το Canal du Midi, ο υπέροχος υδάτινος δρόμος που άλλαξε τη μοίρα της νότιας Γαλλίας
 • Τα ιστορικά χωριά του Λανγκεντόκ και της επικράτειας των Καθαρών

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Για πρώτη φορά σε ελληνικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται τα μεσαιωνικά χωριά των Πυρηναίων Μπεζαλού, Σαντ Ζουάν ντε λες Αμπαντέσσες και Ριπόλλ.
 • Διαμονή και ξενάγηση στη μεσαιωνική Ζιρόνα, μια από της ομορφότερες πόλεις της Καταλωνίας.

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Αναχωρήσεις

23/10Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Πυρηναία Τα Μεσαιωνικά χωριά, ο Σαλβαδόρ Νταλί, το Canal du Midi και η Αίρεση των Καθαρών | 23.10.2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info