Ουγκάντα - Γορίλες στην Ομίχλη, Σαφάρι Γορίλα & Χιμπατζήδων, Καταρράκτες Μέρτσισον | Χριστούγεννα 2021

Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3390€

Ταυτότητα ταξιδιού

Φτιάξαμε ένα ξεχωριστό 12ήμερο πρόγραμμα για τους λάτρεις της άγριας φύσης και τους ταξιδιώτες που αναζητούν το ανέγγιχτο. Το ταξίδι μας στην Ουγκάντα μάς χαρίζει αληθινές εμπειρίες ζωής, μέσα από την επαφή μας με την άγρια ζωή στα εντυπωσιακά εθνικά πάρκα της χώρας! Η συνάντηση με τους ορεσίβιους γορίλες είναι κάτι που θα μας αφήσει κατάπληκτους, και ίσως μας κάνει να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα. Με πολλά σαφάρι στα πάρκα, με έμπειρους συνοδούς και διαμονή σε επιλεγμένα lodge, και με προσεκτικά σχεδιασμένες διαδρομές για να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο τον χρόνο μας χωρίς πισωγυρίσματα και επαναλαμβανόμενες διαδρομές. Ένα ταξίδι στην καρδιά της άγριας Αφρικής έτσι όπως το ζητήσατε!

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε το ταξίδι μας από την πρωτεύουσα Καμπάλα, χτισμένη σε επτά λόφους στις όχθες της λίμνης Βικτώρια. Συνεχίζοντας στην ενδοχώρα της Ουγκάντα παρατηρούμε τους λευκούς ρινόκερους στο Καταφύγιο Ziwa και απολαμβάνουμε το θέαμα στους Καταρράκτες Μέρτσισον που σχηματίζουν τα νερά του Νείλου. Μας περιμένει έπειτα σαφάρι χιμπαντζήδων στο Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε, το Κανιάντσου Παρκ με τις ασπρόμαυρες μαϊμούδες Κολόμπους και φτάνουμε στο περίφημο Εθνικό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισσάβετ όπου θα έχουμε δύο διανυκτερεύσεις. Θα κάνουμε βαρκάδα στο κανάλι Καζίνγκα, θα μεταφερθούμε στον τομέα Ισάσα του πάρκου για να δούμε τα σπάνια αναρριχώμενα λιοντάρια, θα μπούμε στον απροσπέλαστο Δρυμό Μπουίντι όπου θα γνωρίσουμε και τους Πυγμαίους Μπατούα, μια παμπάλαια φυλή κυνηγών-τροφοσυλλεκτών.  Στο Μπουίντι θα ζήσουμε και τη συγκλονιστική εμπειρία που μόνο το σαφάρι γοριλών μπορεί να προσφέρει, μία εμπειρία ζωής που θα μας συγκινήσει και σίγουρα θα μας κάνει να δούμε πολλά πράγματα με άλλο μάτι. Από τη λίμνη Μουτάντα προσεγγίζουμε το Εθνικό Πάρκο Μγκαχίνγκα με τις σπάνιες χρυσές μαϊμούδες. Διανυκτερεύουμε κοντά στη λίμνη Μπουνιόνι και την επόμενη μέρα απολαμβάνουμε σαφάρι στο Πάρκο της Λίμνης Μπούρο, πριν επιστρέψουμε εντέλει στην Εντέμπε για την πτήση επιστροφής μας.  

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Ένα μοναδικό εξερευνητικό ταξίδι-εμπειρία, με απίθανες παροχές και ιδιαίτερες προσφορές, το οποίο θα σας μείνει αξέχαστο. Ένα ταξίδι περιπέτειας, από το οποίο όμως δεν λείπει και η πολυτέλεια. Με άψογες ξεναγήσεις και την απόλυτη ασφάλεια και οργάνωση, στοιχεία για τα οποία διακρίνεται το Versus Travel. Ειδικότερα:

 • Ξενοδοχεία 4* sup. και Lodge 4* sup
 • Πλήρης διατροφή (εκτός από την 1η ημέρα όπου προσφέρεται βραδινό)  
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Εθνικό Πάρκο της βασίλισσας Ελισάβετ για να το εξερευνήσουμε, συμμετοχή σε ειδικό σαφάρι στο νότιο τμήμα του όπου βρίσκονται τα διάσημα αναρριχώμενα λοντάρια.
 • Επίσκεψη και δύο διανυκτερεύσεις στους Καταρράκτες Μέρτσισον.
 • Σαφάρι Γοριλών στο Πάρκο Μπουίντι, για να συναντήσουμε και τους σπάνιους γορίλες με την ασημένια πλάτη.
 • Κρουαζιέρα στο κανάλι Καζίνγκα, στο Εθνικό Πάρκο της βασίλισσας Ελισάβετ.
 • Είσοδοι σε όλα τα πάρκα που επισκεπτόμαστε κατά τη διάρκεια των σαφάρι: Κιμπάλε, Βασίλισσας Ελισσάβετ, Μπουίντι, Μγκαχίνγκα, λίμνη Μπούρο.
 • Σαφάρι Χιμπατζήδων στο πάρκο Κιμπάλε (η υψηλού κόστους ειδική είσοδος συμπεριλαμβάνεται)
 • Επίσκεψη στους Πυγμαίους Μπατούα, φυλή κυνηγών-τροφοσυλλεκτών.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός  
 • Ειδική άδεια για την επίσκεψη στο πάρκο με τους γορίλες (αξίας $700) και σε όλα τα πάρκα που επισκεπτόμαστε.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – πτήση για Εντέμπε (Ουγκάντα) – Καμπάλα – Εντέμπε

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο γίνεται το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, στις 23/12.

Αναχώρηση και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Ουγκάντα. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Εντέμπε. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση.

Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία για μια βόλτα στην πρωτεύουσα Καμπάλα, χτισμένη πάνω σε επτά  λόφους, και πολύ κοντά στη λίμνη Βικτώρια. Θα επισκεφθούμε επίσης και το ψαροχώρι Kasenyi, το οποίο κατά καιρούς φιλοξενεί και ορισμένα είδη πουλιών κατά μήκος των ακτών της λίμνης. Μια βαρκάδα στην λίμνη θα μας φέρει σε επαφή με τον υδροβιότοπο της και στα στενά του περάσματα. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Εντέμπε – Καταφύγιο Ziwa – Καταρράκτες Μέρτσισον

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από την Εντέμπε με πρώτο μας σταθμό το Καταφύγιο Ziwa, το μοναδικό μέρος στη χώρα που μπορούμε να δούμε ρινόκερους στο φυσικό τους περιβάλλον. Ο λευκός ρινόκερος, μάλιστα, που κάποτε άκμαζε στην ευρύτερη περιοχή, είναι ένα από τα πλέον απειλούμενα με εξαφάνιση είδη στον πλανήτη, με τον πληθυσμό τους να έχει συρρικνωθεί απελπιστικά: ειδικά το υποείδος του Βόρειου λευκού ρινόκερου έχει πρακτικά εξαφανιστεί. Απομένει μόνο ο Νότιος λευκός ρινόκερος, στην προστασία του οποίου επαφίεται η επιβίωση του είδους…  Θα δούμε τους λευκούς ρινόκερους στο Καταφύγιο και με την ελπίδα να συνεχιστεί για πολύ ακόμα η εξαιρετική δουλειά που γίνεται εδώ για την προστασία τους, θα συνεχίσουμε την εκδρομή μας προς τους περίφημους Καταρράκτες Μέρτσισον.

Εδώ θα δούμε τον ποταμό Νείλο σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια και λάμψη. Τα νερά του ποταμού των ποταμών έρχονται εδώ από τη λίμνη Βικτώρια και «στριμώχνονται» μέσα σε ένα στενό φαράγγι πλάτους μόλις 10 μέτρων: φτάνοντας στην έξοδό του ξεχύνονται ορμητικά από ύψος 60 μέτρων δημιουργώντας τους εντυπωσιακούς καταρράκτες!

Το υπερθέαμα αυτό πήρε το όνομά του από τον Βρετανό Ρόντρικ Μέρτσισον, πρόεδρος της Βασιλικής Γεωγραφικής Εταιρείας, στον οποίο αφιέρωσαν την ανακάλυψη του καταρράκτη οι Ευρωπαίοι εξερευνητές Σάμουελ και Φλόρενς Μπέκερ. Γύρω από τους καταρράκτες μάλιστα σχηματίστηκε και το Εθνικό Πάρκο Μέρτσισον, στο οποίο θα περιηγηθούμε και αύριο. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται με την άφιξη στο lodge μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

3η ημέρα: Καταρράκτες Μέρτσισον (σαφάρι, βαρκάδα στον Νείλο, hiking στην κορυφή του καταρράκτη)

Σήμερα θα αφιερώσουμε ολόκληρη την ημέρα στην εξερεύνηση του Εθνικού Πάρκου Μέρτσισον. Δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να κάνουμε σαφάρι στο Πάρκο όπου θα μπορούμε να δούμε ελέφαντες, ζέβρες, λιοντάρια, ιπποπόταμους, βουβάλια, με λίγη τύχη ακόμη και λεοπαρδάλεις!

Είναι άλλωστε το μεγαλύτερο από τα εθνικά πάρκα της Ουγκάντα, με δεκάδες είδη θηλαστικών (και εκατοντάδες είδη πουλιών!), οπότε φορτίστε έγκαιρα τις φωτογραφικές σας μηχανές γιατί θα πάρουν φωτιά! Θα κάνουμε επίσης βαρκάδα στον Νείλο, στο κομμάτι του εδώ στην Ουγκάντα που ονομάζεται Victoria Nile, που θα μας φέρει πολύ κοντά στους καταρράκτες, ενώ θα ανέβουμε φυσικά μέχρι την κορυφή τους για να δούμε το υπερθέαμα από όλες τις πλευρές του! Αν σκεφτούμε πως αυτό το φυσικό θαύμα άφησε άφωνους προσωπικότητες όπως τον Χέμινγουεϊ και τον Τσώρτσιλ, τότε μάλλον θα έχουμε κι εμείς πολλά να διηγηθούμε από αυτή την εμπειρία μας!

 

4η ημέρα: Καταρράκτες Μέρτσισον – Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από το Πάρκο Μέρτσισον για το Εθνικό Πάρκο του Κιμπάλε, ένα από τα πιο εντυπωσιακά πάρκα της Αφρικής για σαφάρι χιμπαντζήδων αλλά και για «συναντήσεις» με άγρια ζώα, όπως λεοπαρδάλεις, βουβάλια, ιπποπόταμους και κροκόδειλους. Η διαδρομή μέχρι τον προορισμό μας θα μας αφήσει χρόνο και ηρεμία για να χαζέψουμε τους επαρχιακούς δρόμους και τους ανθρώπους. Γυναίκες, άξιες ισορροπίστριες, κουβαλούν τα παιδιά στην πλάτη και οπωσδήποτε κάποιο καλάθι στο κεφάλι, όσο μεγάλο κι αν είναι αυτό, υπαίθρια κιόσκια πουλούν υπερφορτωμένα τσαμπιά με μπανάνες, ποδήλατα κι αυτά φορτωμένα μπανάνες. Και παντού χρώματα εκτυφλωτικά. Στα ρούχα τους, στα σπίτια, στα αντικείμενα που πουλούν στον δρόμο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Κιμπάλε (σαφάρι χιμπαντζήδων) – Εθνικό Πάρκο Βασίλισσας Ελισάβετ (βραδινό σαφάρι)

Στο Εθνικό Παρκο Κιμπάλε πρωταγωνιστές είναι οι αγαπημένοι μας χιμπαντζήδες, που σε αυτό το δάσος ζουν προστατευμένοι στον απόλυτο οικολογικό παράδεισο.

Η ιεροτελεστία σήμερα έχει ως εξής: έγερση στις 06.00, μετά ακολουθεί το πρωινό και στη συνέχεια χαράσσουμε πορεία για το Κανιάντσου Παρκ για να εντοπίσουμε τις ασπρόμαυρες μαϊμούδες Κολόμπους και τα μωρά μαϊμουδάκια που, όταν δεν γαντζώνονται στην πλάτη της μαμάς, πηδούν από κλαδί σε κλαδί. Παντού μπαμπουίνοι, ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, κροκόδειλοι, ιπποπόταμοι, λεοπαρδάλεις. Δεκατρία διαφορετικά είδη πρωτευόντων θηλαστικών και αμέτρητος πληθυσμός άγριων ζώων και πουλιών βρήκαν εδώ προστασία και κατάφεραν να ευδαιμονίσουν και να πολλαπλασιαστούν. Αδύνατον να αποφασίσεις ποιο σαφάρι είναι καλύτερο, αδύνατον να αφήσεις και τη μηχανή από τα χέρια σου σε αυτά τα πάρκα που βγάζουν τον Σεμπαστιάο Σαλγκάδο που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Κρατάμε σφιχτά τη μηχανή μας αλλά ταυτόχρονα και την αναπνοή μας να μην ενοχλήσουμε τα ζώα, τα οποία είναι ιδιαίτερα ενεργητικά την ώρα αυτή της ημέρας και κινούνται πάρα πολύ γρήγορα αλλάζοντας θέση.  Αν δεν αισθανθούν ασφάλεια, δεν κατεβαίνουν από τα κλαδιά, υπάρχουν όμως και μερικά πιο άνετα που πλησιάζουν αρκετά ώστε να γεμίσουν τη μνήμη της μηχανής μας με εκατοντάδες φωτογραφίες. Όσο μας συνηθίζουν αρχίζουν να ανεβοκατεβαίνουν στα κλαδιά, να ξεφλουδίζουν τα φρουτάκια τους, να καβγαδίζουν, να ξύνουν τα μωρά τους ή να μαλώνουν.

Για όσους το επιθυμούν, υπάρχει η (προαιρετική) δυνατότητα να κάνουμε έναν περίπατο με ξεναγό στους βάλτους του Μπιγκόντι, με τα αναρίθμητα είδη πουλιών. Ο βάλτος φιλοξενεί επίσης τα εξής είδη: Scaly Francolin, Marsh Tchagra, Black-bellied Seedcracker, Green-backed Twinspot, Bicoloured Mannikin, White-naped Pigeon, Afep Pigeon, Narina's Trogon, Joyful Greenbul, Olive Long- tailed Cuckoo, Black Bee-eater, Blue-headed Coucal, Blue-breasted Kingfisher, Scaly-throated Honeyguide, Roufous Flycatcher Thrush και Black-faced Rufous Warbler.

Στη συνέχεια, μεταβαίνουμε οδικώς στο Εθνικό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισσάβετ. Ονομάστηκε έτσι από την Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα της Αγγλίας και είναι το πιο δημοφιλές και γραφικό καταφύγιο άγριων ζώων της Ουγκάντα. Εκτείνεται από τους γεμάτους κρατήρες πρόποδες της οροσειράς Ρουενζόρι στα βόρεια, κατά μήκος των ακτών της λίμνης Έντουαρντ μέχρι τον απομακρυσμένο ποταμό Ισάσα στα νότια, ενσωματώνοντας μια μεγάλη ποικιλία ενδιαιτημάτων που κυμαίνονται από σαβάνα και υγροτόπους και πεδινά δάση. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge. Η πρώτη μας γνωριμία με το Πάρκο θα γίνει με σαφάρι το βραδάκι, ο καλύτερος τρόπος για να «συστηθούμε» με την άγρια πανίδα της περιοχής! Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Βασίλισσας Ελισάβετ (σαφάρι, βαρκάδα στο Κανάλι Καζίνγκα)

Αρχίζουμε νωρίς με σαφάρι. Υπάρχουν πάνω από 100 είδη θηλαστικών που περιλαμβάνουν λιοντάρια, ιπποπόταμους, βουβάλια, λεοπάρδαλη, στικτή ύαινα, ελέφαντες και το ασύλληπτο γιγάντιο δασικό γουρούνι σε αυτό το πάρκο. Τα πρωτεύοντα θηλαστικά περιλαμβάνουν χιμπατζήδες, μαύρους και λευκούς πίθηκους Colobus, μπλε, μαύρους κόκκινους Colobus, πίθηκους με κόκκινη ουρά και μπαμπουίνους. Επιστροφή στο Lodge.

Το απόγευμα, θα κάνουμε μια βόλτα με πλοίο στο κανάλι Kazinga. Το Εθνικό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισάβετ μπορεί να υπερηφανεύεται για μια από τις υψηλότερες βιοποικιλότητας από οποιοδήποτε άλλο πάρκο θηραμάτων, από την ανοιχτή σαβάνα μέχρι το τροπικό δάσος, τους πυκνούς βάλτους παπύρου και τις λίμνες κρατήρα μέχρι την απεραντοσύνη της λίμνης Edward. Δείπνο. Διανυκτέρευση.  

 

7η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Βασίλισσας Ελισάβετ: τομέας Ishasha (αναρριχώμενα λιοντάρια), Σαφάρι – Εθνικός Δρυμός Μπουίντι (επίσκεψη σε οικισμό των Πυγμαίων Μπατούα)

Σήμερα το πρωί, θα πάμε για σαφάρι στον τομέα Ishasha. Στο Ishasha θα κάνουμε μια περιήγηση για να αναζητήσετε τα μοναδικά λιοντάρια που σκαρφαλώνουν στα δέντρα, που μόνο εδώ έχουμε την ευκαιρία να δούμε! Συνήθως τα λιοντάρια τα βλέπουμε νωχελικά ξαπλωμένα στα κλαδιά των τεράστιων συκιών να κοιτάζουν κάτω τα πολυάριθμα Uganda Kobs που βόσκουν στις ανοιχτές πεδιάδες Ishasha, τα οποία είναι το κύριο θήραμά τους. Εδώ ωστόσο έχουν τη συνήθεια να αναρριχώνται στα δέντρα, μία πρακτική σίγουρα ασυνήθιστη όσο και εντυπωσιακή!

Συνεχίζουμε για τον Εθνικό Δρυμό Μπουίντι, στα νότια της χώρας και αρκετά κοντά στα σύνορα με τη Ρουάντα. Καθοδόν θα περάσουμε με τα ειδικά διαμορφωμένα  οχήματά μας από τον τομέα Ισάσα (Isasha) πριν φτάσουμε τελικά στον προορισμό μας. Αν κανείς αναζητήσει ηλεκτρονικά το Bwidi National Park, θα δει ότι στα αγγλικά το πάρκο αυτό φέρει το επίθετο «impenetrable», δηλαδή απροσπέλαστο, κοινώς τόσο πυκνό που δεν μπορείς να εισχωρήσεις. Περιοχή καταπράσινη, γι’ αυτό και πήρε το όνομα «μικρή Ελβετία», ένα οικολογικό νησί πάνω σε πλούσια ηφαιστειακά εδάφη, αληθινός παράδεισος για εκείνους που τους αρέσει η παρατήρηση πουλιών. Εδώ έχουν το σπίτι τους και 12 ορεσίβιες γοριλοοικογένειες. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge.

Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον οικισμό των αυτόχθονων πυγμαίων Μπατούα. Οι Μπατούα ήταν τροφοσυλλέκτες-κυνηγοί και το δάσος ήταν για αιώνες το σπίτι τους. Κάποιοι ανθρωπολόγοι υπολογίζουν ότι φυλές όπως οι Μπατούα ζούσαν στα δάση της Αφρικής εδώ και 60.000 χρόνια. Αν και έχουν ασπαστεί τον χριστιανισμό, προσπαθούν να διατηρήσουν τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και τα έθιμά τους και να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που προέκυψαν μετά την απομάκρυνσή τους από το δάσος, όταν αυτό ανακηρύχθηκε εθνικό πάρκο. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Μπουίντι (Σαφάρι Γοριλών) – Λίμνη Μουτάντα

Η αφύπνιση στις 06.00, για να μεταφερθούμε στο σημείο απ’ όπου θα ξεκινήσουμε με στόχο την αναζήτηση ορεσίβιων γοριλών. Στο πάρκο Μπουίντι ζει και τα μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού από τους περίφημους γορίλες με την ασημένια πλάτη. Εδώ λοιπόν θα μας δώσουν όλες τις οδηγίες για το πώς θα σταθούμε και το πώς πρέπει να κινηθούμε μπροστά στην οικογένεια γοριλών. Έμπειροι ιχνηλάτες θα μας οδηγήσουν στις πλαγιές του ηφαιστείου.

Θα ξεκινήσουμε από την πλαγιά και τα ξέφωτα όπου οι γορίλες μαζεύονται το πρωί. Αναμφίβολα είναι εμπειρία μοναδική να στέκεσαι λίγα μόνο μέτρα από αυτά τα πλάσματα την ώρα που παίζουν, κρατούν τα μωράκια τους στην αγκαλιά τους, μασουλάνε, ξεκουράζονται ή βάζουν καμιά φωνή στους μικρότερους που είναι μεγάλα πειραχτήρια. Από τις πιο σημαντικές ιεροτελεστίες τους, το grooming -το καθάρισμα δηλαδή της κεφαλής και της γούνας που κάνουν ο ένας στον άλλον- και το επιχειρούν με τεράστια αφοσίωση.

Η «επίσκεψή» μας θα κρατήσει μία ώρα, η εμπειρία που θα αποκομίσουμε ωστόσο θα μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή: άνθρωποι που αξιώθηκαν να φτάσουν μέχρι εδώ, και εννοείται πως στο... παλμαρέ τους έχουν καταγράψει πολλές ταξιδιωτικές εμπειρίες και κατακτήσεις, μαρτυρούν ότι «αυτή ήταν η απόλυτη στιγμή στη ζωή τους». Επίσημα θεωρείται ως «η πιο αυθεντική εμπειρία επαφής με τη φυσική ιστορία» που μπορεί να έχει κανείς στον κόσμο.

Σημειώστε πως σε περίπτωση βροχής πρέπει να έχουμε φροντίσει ώστε να είμαστε εξοπλισμένοι με αδιάβροχους σάκους με φερμουάρ για τις κάμερες και τις μηχανές και, βέβαια, με τα ανάλογα ρούχα και μποτάκια.

Γεμάτοι εικόνες και πρωτόγνωρα συναισθήματα, θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη Μουτάντα, από τα ωραιότερα τοπία της χώρας: φανταστείτε τρία ηφαίστεια στον ορίζοντα να καθρεφτίζονται στα ήρεμα νερά της λίμνης και πίσω τους να δύει ο ήλιος γεμίζοντας τον ουρανό με τα χρώματα του δειλινού… ΄

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge. Αν ο χρόνος το επιτρέπει, μπορείτε να κάνετε βαρκάδα στη λίμνη (προαιρετικά), να περπατήσετε στα παραλίμνια μονοπάτια ή να επισκεφθείτε το χωριό και να γνωρίσετε τους ντόπιους. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Λίμνη Μουτάντα – Εθνικό Πάρκο Μγκαχίνγκα – Λίμνη Μπουνιόνι

Παίρνουμε το πρωινό μας και ξεκινάμε για μία ακόμα συναρπαστική ημέρα! Σήμερα ερχόμαστε στο Εθνικό Πάρκο Μγκαχίνγκα (Mgahinga), καταφύγιο για τους ορεσίβιους γορίλες αλλά και τις λεγόμενες «χρυσές» μαϊμούδες! Στο Μγκαχίνγκα βρίσκονται τα τρία ηφαίστεια (μη ενεργά) που ατενίζαμε την προηγούμενη ημέρα από τη λίμνη Μουτάντα, καθώς αποτελεί μέρος του ηφαιστειακού τόξου Βιρούνγκα, που συνεχίζεται και στο έδαφος της γειτονικής Ρουάντα. Τα οικοσυστήματα που έχουν αναπτυχθεί γύρω από τα ηφαίστεια φιλοξενούν εκπληκτικά πλούσια βιοποικιλότητα και η μελέτη τους προσφέρει τεράστιας σημασίας πληροφορίες. Στο Πάρκο λοιπόν θα ψάξουμε για τις χρυσές μαϊμούδες, θα κάνουμε βαρκάδα στη λίμνη και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις αισθήσεις να απολαύσουμε αυτόν τον μοναδικό παράδεισο.

Αργότερα θα μεταφερθούμε στη λίμνη Μπουνιόνι (Bunyonyi) όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε lodge.

 

10η ημέρα: Λίμνη Μπουνιόνι – Εθνικό Πάρκο Λίμνης Μπούρο (διπλό σαφάρι)

Σήμερα, θα μεταβούμε οδικώς στο Εθνικό Πάρκο της λίμνης Μπούρο (Mburo). Το Εθνικό Πάρκο της λίμνης Mburo σχηματίζει έναν βιότοπο που μοιάζει με μωσαϊκό, με βράχους, ξηρές πλαγιές, ανοιχτές και δασωμένες σαβάνες, δάση και βάλτους να αυξάνονται. Αυτό το ποικιλομορφία των ενδιαιτημάτων έχει την ποικιλομορφία της ορνιθοπανίδας με 313 είδη πουλιών που έχουν καταγραφεί στο πάρκο, συμπεριλαμβανομένων των φλογοκέφαλων Barbet, Long-tailed Zitting Cisticola (Tabora), African Bins Rail, Collared Barbet, binding Bush singer μεταξύ άλλων. Κατά την είσοδό μας στο πάρκο θα κάνουμε σαφάρι όπως και το βράδυ, όταν είναι και περισσότερες οι ελπίδες να καταφέρουμε να δούμε λεοπαρδάλεις!

Τακτοποίηση στο lodge και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Λίμνης Μπούρο – Εντέμπε – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και αναχώρηση με προορισμό μας την Εντέμπε και το αεροδρόμιο της πόλης για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

12η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από
την εκάστοτε αναχώρηση.

 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3390 € 850 €
Twin Room 3390 € 850 €
Triple Room 3390 € 850 €
Single Room 3890 € 850 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3570 € 850 €
Twin Room 3570 € 850 €
Triple Room 3570 € 850 €
Single Room 4070 € 850 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.
Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4490 € 0 €
Twin Room 4490 € 0 €
Triple Room 4490 € 0 €
Single Room 4990 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΕΤ 761

24/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

00:45

06:55

ET 332

24/12/2021

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΕΝΤΕΜΠΕ

08:30

10:35

ET 335

03/01/2022

ΕΝΤΕΜΠΕ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

15:00

17:05

ET 760

03/01/2022

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΑΘΗΝΑ

23:00

03:00 +1

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο γίνεται
το βράδυ της προηγούμενης ημέρας, στις 23/12.

 

                                                                                                                    

 

 

Περιλαμβάνονται

Αναχωρήσεις από Κύπρο   

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει)  

 • Ξενοδοχεία 4* sup. και Lodge 4* sup
 • Πλήρης διατροφή (εκτός από την 1η ημέρα όπου προσφέρεται βραδινό) 
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός  
 • Ειδική άδεια για την επίσκεψη στο πάρκο με τους γορίλες (αξίας $700) και σε όλα τα πάρκα που επισκεπτόμαστε.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 850€

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Για την είσοδο στην Ουγκάντα είναι υποχρεωτικό να έχει γίνει εμβόλιο κατά του κίτρινου πυρετού, και να είναι διαθέσιμο το πιστοποιητικό αυτού κατά την είσοδο στη χώρα.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Ένα μοναδικό εξερευνητικό ταξίδι-εμπειρία, με απίθανες παροχές και ιδιαίτερες προσφορές, το οποίο θα σας μείνει αξέχαστο. Ένα ταξίδι περιπέτειας, από το οποίο όμως δεν λείπει και η πολυτέλεια. Με άψογες ξεναγήσεις και την απόλυτη ασφάλεια και οργάνωση, στοιχεία για τα οποία διακρίνεται το Versus Travel. Ειδικότερα:

 • Ξενοδοχεία 4* sup. και Lodge 4* sup
 • Πλήρης διατροφή (εκτός από την 1η ημέρα όπου προσφέρεται βραδινό)  
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Εθνικό Πάρκο της βασίλισσας Ελισάβετ για να το εξερευνήσουμε, συμμετοχή σε ειδικό σαφάρι στο νότιο τμήμα του όπου βρίσκονται τα διάσημα αναρριχώμενα λοντάρια.
 • Επίσκεψη και δύο διανυκτερεύσεις στους Καταρράκτες Μέρτσισον.
 • Σαφάρι Γοριλών στο Πάρκο Μπουίντι, για να συναντήσουμε και τους σπάνιους γορίλες με την ασημένια πλάτη.
 • Κρουαζιέρα στο κανάλι Καζίνγκα, στο Εθνικό Πάρκο της βασίλισσας Ελισάβετ.
 • Είσοδοι σε όλα τα πάρκα που επισκεπτόμαστε κατά τη διάρκεια των σαφάρι: Κιμπάλε, Βασίλισσας Ελισσάβετ, Μπουίντι, Μγκαχίνγκα, λίμνη Μπούρο.
 • Σαφάρι Χιμπατζήδων στο πάρκο Κιμπάλε (η υψηλού κόστους ειδική είσοδος συμπεριλαμβάνεται)
 • Επίσκεψη στους Πυγμαίους Μπατούα, φυλή κυνηγών-τροφοσυλλεκτών.
 • Τοπικός ξεναγός.
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός  
 • Ειδική άδεια για την επίσκεψη στο πάρκο με τους γορίλες (αξίας $700) και σε όλα τα πάρκα που επισκεπτόμαστε.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Επιπλέον γνώσεις

«Όταν συνειδητοποιήσεις την αξία όλων των ζωντανών πλασμάτων, μένεις λιγότερο προσκολλημένος στο παρελθόν και εστιάζεις περισσότερο στη φροντίδα για το μέλλον»...

Αυτό ήταν το τελευταίο σημείωμα που βρέθηκε στο ημερολόγιο της Νταϊάν Φόσεϊ, της Αμερικανίδας ζωολόγου που πέρασε 18 χρόνια μέσα στο δάσος ζώντας με τους αγαπημένους της γορίλες. Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, να συνομιλεί μαζί τους, να τους ακουμπά στις παλάμες, να την ξύνουν στην πλάτη και βέβαια έδωσε μάχη που πλήρωσε με τη ζωή της για τη διάσωσή τους και την καταπολέμηση της λαθροθηρίας.

Το βιβλίο της «Γορίλες στην ομίχλη», που όλοι είδαμε και στη μεγάλη οθόνη, είναι ο τίτλος και του δικού μας οδοιπορικού σε δάση πυκνά, πάνω σε πλαγιές απόκοσμων ηφαιστείων, εκεί όπου χιμπαντζήδες και γορίλες ζουν ήρεμοι και προστατευμένοι.

Και από εκεί θα κατηφορίσουμε για φωτογραφικό σαφάρι και βόλτες σε πάρκα ατέλειωτα, λες και είναι στρωμένα με πράσινα χαλιά. Θα δούμε από κοντά λιοντάρια αναρριχητές που κρέμονται σαν τσαμπιά από τα δέντρα, ιπποπόταμους, ελέφαντες, νεροβούβαλους, λεοπαρδάλεις, κροκοδείλους, αμέτρητα άγρια ζώα, εκατομμύρια πανέμορφα πουλιά.

’λλο ένα μοναδικό εξερευνητικό ταξίδι του Versus, για να χαρούμε τα πιο έντονα ηλιοβασιλέματα στον πλανήτη και να αφουγκραστούμε την καθημερινή ζωή των ανθρώπων μέσα από τις διαδρομές, τις ομιλίες, τις συνήθειες, τα μάτια και τα χαμόγελά τους. O κόσμος μέσα από το παράθυρο του οχήματός μας μοιάζει να βρίσκεται σε αργή κίνηση. Η κυριαρχία του καφέ χρώματος στις γυναίκες υποχωρεί από τα πολύχρωμα υφάσματα. Αγόρια και κορίτσια απαλλαγμένα από ρούχα και έγνοιες τρέχουν αμέριμνα. Λίγο πιο πέρα, τα πάρκα, «οι τελευταίες παρθένες εκτάσεις της γης», κατακλύζονται από ανθρωποειδή. Ένα οδοιπορικό που μας φέρνει πιο κοντά στη βαθιά μας ρίζα, την αληθινή αρχή των πάντων, την Αφρική.

 

Highlights

 • Οι λευκοί ρινόκεροι στο Καταφύγιο Ziwa.
 • Οι καταρράκτες Μέρτσισον, ένα άγνωστο υπερθέαμα που προσφέρει ο Νείλος
 • Σαφάρι χιμπαντζήδων στο Εθνικό Πάρκο του Κιμπάλε
 • Το Εθνικό Πάρκο της Βασίλισσας Ελισσάβετ με τα δεκάδες είδη θηλαστικών που βλέπουμε στα ντοκιμαντέρ του BBC.
 • Κρουαζιέρα στο Κανάλι Καζίνγκα
 • Τα αναρριχώμενα λιοντάρια στον τομέα Ishasha του Πάρκου της Βασίλισσας Ελισσάβετ
 • Η φυλή των Πυγμαίων Μπατούα, κυνηγοί-τροφοσυλλέκτες που θα γνωρίσουμε από κοντά
 • Το «αδιαπέραστο» Εθνικό Πάρκο Μπουίντι με τους ορεσίβιους γορίλες!
 • Το θέαμα με το τριπλό ηφαίστειο στο Εθνικό Πάρκο Μγκαχίνγκα

 

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ξενοδοχεία 4* sup. και Lodge 4* sup
 •  Πλήρης διατροφή (εκτός 1ης ημέρας)  
 • Ειδική άδεια για την επίσκεψη στο πάρκο με τους γορίλες (αξίας $700) και σε όλα τα πάρκα που επισκεπτόμαστε..

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2021 - Πρωτοχρονιά 2022

Αναχωρήσεις

24/12Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ουγκάντα - Γορίλες στην Ομίχλη, Σαφάρι Γορίλα & Χιμπατζήδων, Καταρράκτες Μέρτσισον | Χριστούγεννα 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info