Μεξικό Αποικιακό, Dia de los Muertos | 25-10-2017

Διάρκεια: 11 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1290€

Travel Identity

Το Μεξικό δεν είναι μία, αλλά πολλές χώρες μαζί.
Χώρα των αντιθέσεων από την ίδια της τη φύση: ηφαίστεια με χιονισμένες κορυφές, παραλίες με πελώρια κύματα, υψίπεδα κοντά στον ουρανό και στον ήλιο, ζούγκλες, άγονες πεδιάδες, ποτάμια, λίμνες, έρημοι, γκρεμοί, φαράγγια και βαθιές κοιλάδες. Μια παρθένα φύση με την οποία ο άνθρωπος βρίσκεται σε αρμονία.
Είναι γη των ονείρων, χώρα υπέρτατου φωτός, τόπος μυστηρίου και θρύλου, όπου η σφραγίδα της αρχαίας ιστορίας του ανθρώπου είναι πολύ αισθητή. Αρχαίοι πολιτισμοί (Ολμέκοι, Ζαποτέκοι, Μάγιας, Τολτέκοι, Αζτέκοι κλπ.), που εξαρθρώθηκαν από τους Κονκισταδόρες, πυραμίδες, αποικιακά κτίρια, ζούγκλες, εκπληκτικές παραλίες, Ινδιάνοι, Μεστίζος, ντόπια χειροτεχνήματα, νόστιμη και πικάντικη κουζίνα, τεκίλα, συναρπαστικοί ρυθμοί και μουσική. Viva Mexico!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το Μεξικό μας είναι γνωστό για τους μαγευτικούς αρχαιολογικούς χώρους, την υπέροχη φύση, τη μοναδική αρχιτεκτονική. Όμως η ουσία είναι στον άνθρωπο:  Η μίξη ιθαγενών με Ισπανούς, οδήγησε σε μια κοινωνία που σφύζει σήμερα από διαφορετικές επιρροές και αντιθέσεις. Σε αυτό το ταξίδι προσδοκούμε να γνωρίσουμε τον χαρακτήρα της χώρας και των ανθρώπων της. Να πλησιάσουμε την καθημερινότητα και τις ζωές τους. Να περιπλανηθούμε σε σοκάκια που η ζωή μοιάζει να έχει πέσει σε λήθαργο.
Σκοπός μας είναι να ανοίξουμε τους προσωπικούς μας ορίζοντες και όχι να τους περιορίσουμε εκπληρώνοντας απλά και μόνο "μεγάλες προσδοκίες" .
Για να κατανοήσουμε τη μυστική συνταγή, πρέπει να πλησιάσουμε "το αίνιγμα" με θρησκευτική κατάνυξη. Η Μέρα της Γιορτής των Νεκρών περικλείει όλη την πνευματικότητα ενός λαού, που λατρεύει τους νεκρούς του με τρόπο που δείχνει  πόσο αγαπάει τη ζωή! Οι προ-Ισπανικές τελετουργίες εναλλάσσονται με τις φαινομενικά γνωστές συνήθειες των Καθολικών και το θέαμα συναρπάζει.
Μια αναζήτηση με πρωτόγνωρη αυθεντικότητα, θα μας φέρει κοντά σε πομπές με  ατελείωτα προσωπεία, σε μουσικές των Μαριάτσι και αρώματα τεκίλας.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Μεξικού, το Μέξικο Σίτι (Mexico City, Πόλη του Μεξικού). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στη λεωφόρο Ρεφόρμα. Ο αυτοκράτορας Μαξιμιλιανός των Αψβούργων σχεδίασε τη  λεωφόρο για να ενώσει  το κάστρο του στο λόφο Chapultepec με την παλαιά πόλη. Πλήθος αγαλμάτων διακοσμούν τη  λεωφόρο, μάρτυρες της ιστορίας του Μεξικού. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ (Ξενάγηση, Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο)

H Πόλη του Μεξικού είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Υπήρξε, πριν τον ερχομό των Ισπανών Κατακτητών (Conquistadores), η έδρα των Αζτέκων, αργότερα η πρωτεύουσα των αποικιοκρατών και σήμερα το ζωντανό σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της χώρας. Η ημέρα μας σήμερα θα αφιερωθεί στη γνωριμία μας με τη Μεξικανική πρωτεύουσα. Η περιήγησή μας ξεκινάει από την αποικιακή καρδιά της πόλης, την πλατεία Zocalo, την κεντρική πλατεία της πόλης και μια από τις τρεις μεγαλύτερες πλατείες στον κόσμο, που ήταν το τελετουργικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, της Τενοτστιτλάν και του Μεγάλου Ναού τους, που καταστράφηκε από τους Ισπανούς το 1524. Την πλατεία περιβάλλουν μοναδικά μνημεία, χαρακτηριστικά κτίσματα των πολιτισμών που σημάδευσαν με τη παρουσία τους την ιστορία του τόπου. Θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό, έξοχο δείγμα της αποικιακής αρχιτεκτονικής γνωστής ως Churrigueresque και το Προεδρικό Μέγαρο (Παλάσιο Νασιονάλ), που κρύβει στην εσωτερική του αυλή αριστουργήματα του μεγαλύτερου εκπροσώπου της μεξικάνικης τοιχογραφίας, του Ντιέγκο Ριβέρα (συντρόφου της Φρίντα Κάλο). Εικονογραφημένα παρελαύνουν μπροστά μας οι ήρωες της μεξικάνικης ιστορίας και οι σημαντικότερες στιγμές της. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο πάρκο Τσαπούλτεπεκ (Chapultepec), όπου μας περιμένει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Η επίσκεψή μας στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο θα μας κάνει να αισθανθούμε σαν άλλος Indiana Jones, αφού με την είσοδό μας στις διάφορες αίθουσες, θα έρθουμε σε επαφή με τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθμων προκολομβιανών πολιτισμών που άκμασαν σ’ όλη την έκταση της χώρας και που είναι γνωστοί ως Μεσοαμερικανικοί. Οι μέρες των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ζαποτέκας, των Ολμέκων, των Τολτέκων και τόσων άλλων επανέρχονται μέσα από τα εντυπωσιακά εκθέματα, που είναι ανώτερα κάθε περιγραφής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ (Πλατεία των Τριών Πολιτισμών Παναγία της Γουαδελούπης, Τεοτιχουακάν)-ΣΑΝ ΜΙΓΚΕΛ ΝΤΕ ΑΓΙΕΝΤΕ

Πρωινή αναχώρηση για τα περίχωρα του Μέξικο Σίτι, όπου μας περιμένουν δύο ιδιαίτερες επισκέψεις. Αρχικά επισκεπτόμαστε την περίφημη Παναγία της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα των απανταχού λατινοαμερικάνων. Από εδώ, με αφορμή την εμφάνιση της Παναγίας σε έναν ιθαγενή, ξεκίνησε η βαθιά πίστη τους στην Παναγία και η εναπόθεση όλων των προσδοκιών τους σ’ αυτήν. Έκδηλη η θρησκευτική ευλάβεια των πιστών καθώς εισέρχονται στις παλιές εκκλησίες της περιοχής, αλλά και στον εξαιρετικά σύγχρονο ναό. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τον σημαντικότερο ίσως ιερό χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών, το Τεοτιχουακάν, τον τόπο όπου δημιουργήθηκαν οι θεοί και που με τη σειρά τους δημιούργησαν τον κόσμο. Οι τεράστιες πυραμίδες αφιερωμένες στον Ήλιο και τη Σελήνη, η Λεωφόρος των Νεκρών, τα ανάκτορα, ο ναός του Κετσαλκοάτλ, απλά μας καθηλώνουν. Κάθε περιγραφή φαντάζει φτωχή μπροστά στο μεγαλείο του μοναδικού αυτού αρχαιολογικού χώρου. Μετά την επίσκεψή μας, αναχωρούμε για το Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, μια πόλη-κόσμημα με έντονη μουσική παράδοση και μποέμ χαρακτήρα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΜΙΓΚΕΛ ΝΤΕ ΑΓΙΕΝΤΕ - ΑΤΟΤΟΝΙΛΚΟ - ΓΚΟΥΑΝΑΧΟΥΑΤΟ

Πρωινή ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης, το οποίο αποτελεί τόπο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Λίγα χιλιόμετρα από την πόλη βρίσκεται η κωμόπολη Ατοτονίλκο με το ομώνυμο θρησκευτικό συγκρότημα του 18ου αι., το οποίο και θα επισκεφθούμε. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, ανεγέρθηκε κατ’ εντολήν του ιερέα Luis Felipe Neri de Alfaro ύστερα από ένα όραμα, στο οποίο είδε τον Ιησού με το ακάνθινο στεφάνι να μεταφέρει τον σταυρό. Ο πλούσιος επιτοίχιος εσωτερικός διάκοσμος σε στυλ Μεξικάνικου μπαρόκ έχει δικαίως χαρακτηρισθεί ως "η Καπέλα Σιστίνα" του Μεξικού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Γκουαναχουάτο, μέσα από μία θαυμάσια διαδρομή στην φύση της Σιέρρα Μάδρε. Άφιξη και περιήγηση στην όμορφη πόλη με τα στενά γραφικά σοκάκια και τις μεγάλες ανοιχτές πλατείες, κατά τη διάρκεια της οποίας  θα επισκεφθούμε τον ναό  Basilica Nuestra Señora de Guanajuato, ο οποίος ξεκίνησε να κτίζεται το 1671 και ολοκληρώθηκε μετά από 25 χρόνια, το θέατρο Χουάρεζ και το φρούριο Alhondiga de Granaditas. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΟΥΑΝΑΧΟΥΑΤΟ – ΤΕΚΙΛΑ - ΠΟΥΕΡΤΟ ΒΑΓΙΑΡΤΑ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την πόλη Τεκίλα. Άφιξη το μεσημέρι και πανοραμική ξενάγηση λίγο πριν το γεύμα μας. Ακολουθεί επίσκεψη στο αποστακτήριο της τεκίλας Cuervo. Συνεχίζουμε για ένα μοναδικό τροπικό παράδεισο: το Πουέρτο Βαγιάρτα, φωλιασμένο στον κόλπο Μπαντέρας, με τα γαλήνια, ζεστά νερά, ιδανικά για καταδύσεις. Οι σταρ του Χόλυγουντ τον ανακάλυψαν τη δεκαετία του 1960. Έκτοτε το Πουέρτο Βαγιάρτα θεωρείται ένα από τα κορυφαία θέρετρα του Μεξικού στον Ειρηνικό, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες για να απολαύσουν τις πανέμορφες παραλίες, το ευχάριστο κλίμα, τα θαλάσσια σπορ και την έντονη νυχτερινή ζωή. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. 
 

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΥΕΡΤΟ ΒΑΓΙΑΡΤΑ (Ξενάγηση)

Το θέρετρο εκτείνεται στον κόλπο σε μήκος 40 km, αλλά το κέντρο του είναι η παλιά πόλη, το Βιέχο Βαγιάρτα, με τα λιθόστρωτα δρομάκια και την υπαίθρια αγορά με τα χειροτεχνήματα. Η περιοχή αυτή κατάφερε να διατηρήσει την γραφικότητα ενός μεξικάνικου χωριού, με κύριο χαρακτηριστικό τα ασβεστωμένα σπίτια με τα κεραμίδια και τους λιθόστρωτους δρόμους που εκτείνονται προς τα βουνά. Στην πρωινή μας ξενάγηση θα εξερευνήσουμε το ιστορικό κέντρο, ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία των Όπλων, όπου δεσπόζει το άγαλμα του κυβερνήτη Ignacio L. Vallarta, από τον οποίο η πόλη πήρε το όνομά της. Θα ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας με την τοπική αγορά, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε καλόγουστα χειροποίητα αναμνηστικά. Στον ελεύθερο χρόνο σας, μην παραλείψετε να απολαύσετε μια αυθεντική τεκίλα σε κάποιο από τα παραδοσιακά και ατμοσφαιρικά μπαρ της Ρομαντικής Περιοχής (Romantic Zone, στην παλιά πόλη), αλλά και να εξερευνήσετε την Malecon, τον παραλιακό δηλαδή πεζόδρομο, όπου θα βρείτε εκατοντάδες γκαλερί τέχνης, κοσμηματοπωλεία, μπουτίκ, εστιατόρια και καφέ. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΥΕΡΤΟ ΒΑΓΙΑΡΤΑ - ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ (Ξενάγηση)

Πρωινή αναχώρηση για την Γουαδαλαχάρα, την πρωτεύουσα της πολιτείας Χαλίσκο στο δυτικό Μεξικό. Πρόκειται για τη δεύτερη, μετά το Μέξικο Σίτι, μεγαλύτερη πόλη της χώρας και μια από τις πιο αγαπημένες πόλεις των Μεξικανών! Εδώ γεννηθήκαν οι μουσικές των Μαριάτσι, η τεκίλα, τα γνωστά καπέλα σομπρέρος και "το καυστικό χιούμορ που συνοδεύει τους ανθρώπους στις δύσκολες στιγμές.." Άφιξη και ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό, σύμβολο της πόλης με στοιχεία κλασικής ευρωπαϊκής και παραδοσιακής μεξικάνικης αρχιτεκτονικής, θα δούμε το κυβερνητικό μέγαρο, το θέατρο Degollago του19ου αι. κ.ά. Συνεχίζουμε για το προάστιο Tlaquepaque, γνωστό για την ξυλογλυπτική, την αργυροχοΐα, την παράγωγη κεραμικών και δερμάτινων ειδών από τα μέσα του 19ου αι. Το σημερινό εμπορικό κέντρο περιστοιχίζεται από εντυπωσιακές επαύλεις, πολυσύχναστους πεζόδρομους και εντυπωσιακά καταστήματα. Στην πλατεία El Parian, στέκι των Μαριάτσι, οι μουσικές καλωσορίζουν ντόπιους και επισκέπτες. Θα αφεθούμε για λίγο στους ρυθμούς της μεξικανικής μουσικής και θα περιηγηθούμε στα στενά της πόλης με τα αμέτρητα εργαστήρια και τις μικρές πλατείες στολισμένες με περίτεχνα σιντριβάνια. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΓΟΥΑΔΑΛΑΧΑΡΑ - ΜΟΡΕΛΙΑ

Πρωινή αναχώρηση για την Μορέλια, μια από τις πιο όμορφες επαρχιακές αποικιακές πόλεις του Μεξικού. Η υπέροχη αυτή πόλη είναι ένα ζωντανό μουσείο αρχιτεκτονικής, με υπέροχους πλακόστρωτους δρόμους, παραδοσιακά κτίρια, εκκλησίες, μουσεία, καταστήματα και βέβαια με πολλή κουλτούρα. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γευθούμε κάτι από το πολύχρωμο και παραδοσιακό Μεξικό, γεμάτο ζωή και μουσική σε κάθε σχεδόν πλατεία και καλντερίμι. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΡΕΛΙΑ - ΠΑΤΣΚΟΥΑΡΟ - ΜΟΡΕΛΙΑ

Ημέρα μυστικιστική και έντονα φορτισμένη η σημερινή! Ταξιδέψαμε μέχρι εδώ, για να ζήσουμε από κοντά τον τρόπο που οι Μεξικάνοι λατρεύουν τους νεκρούς τους και συγχρόνως...πανηγυρίζουν τη ζωή με έναν τρόπο πρωτότυπο, που καθηλώνει τον επισκέπτη!

Πρωινή αναχώρηση για την καρδιά της ορεινής Michoacan, την πόλη Πατσκουάρο με τον υπέροχο αυθεντικό χαρακτήρα της. Ιθαγενείς Ταράσκο ίδρυσαν εδώ το πρώτο βασίλειο, που απορροφήθηκε από την αυτοκρατορία των Αζτέκων τον 15ο αι. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Plaza Grande και την Plaza Chicha (Μεγάλη και Μικρή Πλατεία) με την τοπική αγορά, το οίκημα Casa de los Once Patios - ένα πρώην επιβλητικό νοσοκομείο που σήμερα έχει μετατραπεί σε σημείο πώλησης παραδοσιακών αντικειμένων των γύρω κοινοτήτων κ.ά. Συνεχίζουμε με επισκέψεις στα μικρά χωριά γύρω από την λίμνη Πατσκουάρο που μας παρασύρουν σε μια ονειρική πραγματικότητα: στολίδια γιορτής και θανάτου κατακλύζουν τις τοπικές αγορές, χοροί και τραγούδια γεμίζουν τις πλατείες, ενώ στα νεκροταφεία - ένα από τα οποία θα επισκεφθούμε και εμείς - συνωστίζεται πλήθος κόσμου.

10η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΡΕΛΙΑ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η πρωτεύουσα της επαρχίας Michoacan είναι κτισμένη στη σκιά του ηφαίστειου Paricutin, σκαρφαλωμένη στα 1900 m στις πλαγιές της Cordillera Neovolcanica. Μια πόλη-υπαίθριο μουσείο. H ομορφιά της επισφραγίζεται από την Unesco, σαν μια από τις πιο καλοδιατηρημένες αποικιακές πόλεις του Μεξικού. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης, θα δούμε μεταξύ άλλων το κυβερνητικό μέγαρο, την πλατεία των Όπλων, το Clavijero Palace, το σιντριβάνι των Ταράσκο, το υδραγωγείο καθώς και τον μπαρόκ καθεδρικό με τους πύργους ύψους 70 m, το εσωτερικό του οποίου προκαλεί δέος με το άγαλμα του Ιησού φτιαγμένο από πάστα καλαμποκιού και το εκκλησιαστικό όργανο με τους 4.600 αυλούς! Θα καταλήξουμε στην τοπική κλειστή αγορά με τα παραδοσιακά γλυκά και ζαχαρωτά. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μέξικο Σίτι και επίβαση στην πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

11η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

25.10

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από - Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΒΑ 631

25/10/2017

ΑΘΗΝΑ - ΛΟΝΔΙΝΟ   

08:00

10:00

ΒΑ 243

25/10/2017

ΛΟΝΔΙΝΟ – ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ   

14:10

19:35

ΒΑ 242

03/11/2017

ΜΕΞΙΚΟ ΣΙΤΙ – ΛΟΝΔΙΝΟ

21:00

13:05

ΒΑ 634

04/11/2017

ΛΟΝΔΙΝΟ  - ΑΘΗΝΑ

19:25

00:55

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 4*, 5* και τα καλύτερα διαθέσιμα στις επαρχιακές πόλεις
 • Πρωινό καθημερινά
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός  ξεναγός
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση ( ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Φόροι, φιλοδωρήματα & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, επιβάρυνση καυσίμων, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 800 €

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ πριν την κατάθεση της προκαταβολής με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. 
Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται  2 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

 

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Γιατί να επιλέξετε το Versus Travel

Ένα ταξίδι γνωριμίας με τον μαγευτικό τόπο των θρύλων και των παραδόσεων!


Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει
Την Γιορτή της Μέρας των Νεκρών - "Dia de los Muertos" - όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις ιδιαίτερες τελετουργίες και τα έθιμα αυτής της πρωτότυπης γιορτής στις περιοχές που γίνεται με τον πιο γνήσιο και αυθεντικό τρόπο - στη λίμνη Πατσκουάρο και στην πόλη Μορέλια! Πρόκειται για γιορτή και όχι θρήνο!

 • Επίσκεψη και διαμονή στην Γουανταλαχάρα και στο Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, το ιστορικό κέντρο του οποίου έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO
 • Επίσκεψη και διαμονή στην πόλη Γκουαναχουάτο, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco
 • Επίσκεψη στο Πατσκουάρο, μια μικρή παραδοσιακή πόλη με πλούσια κουλτούρα
 • Διανυκτέρευση στο μαγευτικό θέρετρο Πουέρτο Βαγιάρτα
 • Επίσκεψη και διαμονή στην πανέμορφη Μορέλια
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Επίσκεψη και διαμονή στην Γουανταλαχάρα, στο Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε και στην πόλη Γκουαναχουάτο που έχουν ενταχθεί όλα στον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO
 • Επίσκεψη στο Πατσκουάρο και διανυκτέρευση στο μαγευτικό θέρετρο Πουέρτο Βαγιάρτα και στην πανέμορφη Μορέλια
 • Διανυκτέρευση στο μαγευτικό θέρετρο Πουέρτο Βαγιάρτα.
 • Επίσκεψη και διαμονή στην πανέμορφη Μορέλια.
   

Χάρτης Ταξιδιού Μεξικό Αποικιακό, Dia de los Muertos | 25-10-2017

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info