fb

Ξεχωριστή Ιταλία: Κρυφές ομορφιές της Τοσκάνης – Ούμπρια - Κρεμαστά χωριά Τσίνκουε Τέρρε – Πόρτοφίνο – Ιταλική Ριβιέρα | Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 7 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 855€

Ταυτότητα ταξιδιού

Αλλο ένα εκπληκτικό Ευρωπαϊκό ταξίδι του Versus Travel, πάντα έξω από τα καθιερωμένα. Με σωστές ώρες πτήσεων για να εκμεταλλεύεστε στο έπακρο τον διαθέσιμο χρόνο. Ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην μαγευτική Τοσκάνη την Λιγυρία, αλλά και την Ούμπρια. Με άνετες μετακινήσεις, το ταξίδι αυτό θα μας προσφέρει πρωτόγνωρες εμπειρίες σε μια γνώριμη χώρα. Γνωρίζουμε την Τοσκάνη από μέσα, με διαμονή στη Φλωρεντία αλλά εκδρομές στα θαυμαστά χωριουδάκια της, τη μεσαιωνική Σιένα και το Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους του. Χρησιμοποιούμε την μεσαιωνική Λούκα με το οκτάγωνο σχήμα της, η οποία σαν ορμητήριο για την εξερεύνησή μας στην ακτή της Λιγουρίας, στην Λα Σπέτσια το Πόρτοφίνο, τη Σάντα Μαργαρίτα της Λιγουρίας και την μαγική περιοχή και ακτογραμμή του Τσίνκουε Τέρρε, των πέντε "γαιών" - τα πέντε κρεμαστά χωριά - που μόνο με πίνακες ζωγραφικής μπορείς να τα παρομοιάσεις. Το βαρκάκι, η διαδρομή με το τρένο και η ειδική είσοδος στο Πόρτοφίνο αλλά και στις πόλεις περιλαμβάνονται  βεβαίως στην τιμή της εκδρομής. Με κέντρο επίσης τη Περούτζια θα γνωρίσουμε την μεσαιωνική Ούμπρια και τα χωριά της.  Η είσοδος και η ειδική ξενάγηση στη Γκαλερία Ουφίτσι θεωρείται από τα δυνατά πλεονεκτήματα μιας εκδρομής, στην οποία η μια εμπειρία διαδέχεται την άλλη.

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Από τη Ρώμη, κατευθυνόμαστε στην Ούμπρια  και αφού θαυμάσουμε τη πόλη κόσμημα του Ιταλικού μεσαίωνα, Περούτζια και τις πόλεις με τον εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο Ασίση και Αρέτζο, κατευθυνόμαστε προς την Τοοσκάνη για την γνωρίσουμε σε βάθος. Επισκεπτόμαστε τα μαγευτικά χωριά της Μονταλτσίνο  αλλά και την  μεσαιωνική Σιένα και το Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους του. Φθάνουμε μέχρι τη μεσαιωνική Λούκα με το οκτάγωνο σχήμα της, η οποία θα αποτελέσει ορμητήριο για την εξερεύνησή μας στην ακτή της Λιγυρίας, στην Λα Σπέτσια και την περιοχή Τσίνκουε Τέρρε. Επισκεπτόμαστε την Πίζα με τον περίφημο κεκλιμένο της Πύργο και συνεχίζουμε στην κορωνίδα των πόλεων, την Φλωρεντία. Δεν μένουμε όπως εδώ. Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι που οι εμπειρίες δεν τελειώνουν ποτέ επικεντρωνόμαστε και στην Ιταλική Ριβιέρα, το πολυτραγουδισμένο Πόρτοφίνο, το Ραπάλλο αλλά και την πολύχρωμη Σάντα Μαργαρίτα της Λιγουρίας. Το ταξίδι όμως είναι ύμνος και για έναν άλλο λόγο, για τη  γνωριμία  της Γκαλερίας Ουφίτσι εκ των έσω,  αφού έχουμε οργανώσει επίσκεψη και ειδική ξενάγηση.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Ταξίδι διαφορετικό στην Ιταλία με έντονα άρωμα Versus.  Περιλαμβάνονται καραβάκια, τρένα, είσοδοι που αναφέρονται παρακάτω καθώς επίσης και είσοδοι πόλεων και φόροι ξενοδοχείων. Ένα μεγάλο κόστος που περιλαμβάνεται στην τιμή μας και το οποίο δεν πληρώνετε τοπικά. Έτσι έχετε προκαθορισμένο κόστος από την Αθήνα. Ταξιδεύετε βλέπετε με το Versus.

  • Επισκεπτόμαστε την Τοσκάνη σε βάθος. Εκδρομή σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Τοσκάνης στα μαγευτικά μεσαιωνικά της Ιταλίας που συνήθως παρακάμπτονται, όπως το γεμάτο κήπους Μονταλτσίνο . Είναι απολαυστικό να περπατάς στα χωριά της Τοσκάνης. Συμμετέχετε και εσείς σε μια ταινία που γυρίζεται με πρωταγωνιστή εσάς.
  • Δυο διανυκτερεύσεις στη Λούκα, απ΄ όπου θα εξορμήσουμε στην ακτή της Λιγυρίας. Με καραβάκι από τη Λα Σπέτσια θα θαυμάσουμε τα κρεμαστά χωριά στην περιοχή Τσίνκουε Τέρρε, το Πόρτο Βένερε και στη Λα Σπέτσια (περιλαμβάνεται το κόστος για το καραβάκι και το τραίνο).
  • Η εξερεύνησή μας στην ακτή της Λιγυρίας και της Ιταλικής Ριβιέρας συνεχίζει με την Σάντα Μαργαρίτα ντε Μαργαρίτα ντε Λιγκουίρα και με το διάσημο ψαροχώρι Πόρτο Φίνο, γιατί ταξιδεύετε με το Versus και δεν μπορείτε να έχετε προαιρετικές εκδρομές στο πρόγραμμά σας, ούτε επίσης θέλετε να γνωρίζουμε πλημμελώς και με εκπτώσεις ένα τόπο. Η είσοδος στο Πόρτο Φίνο περιλαμβάνεται.
  • Για όλη την εξερεύνηση της ακτής της Λιγυρίας  οι είσοδοι από τα καραβάκια, το τρένο (διπλή διαδρομή) και το Πόρτο Φίνο, ένα κόστος άνω των €60.
  • Επίσκεψη στο Ραπάλλο.
  • Περιλαμβάνεται προαγορασμένη είσοδος (περίπου 24 €), στην Γκαλερία Ουφίτσι, πολύ βασικό για να αποφύγουμε τις ουρές αλλά και για να μπούμε στη θαυμάσια  πινακοθήκη της Φλωρεντίας και όχι να την θαυμάσουμε απέξω. Έχουμε επίσης οργανώσει ειδική ξενάγηση με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
  • Επίσκεψη στη μεσαιωνική Λούκα με το οκταγωνικό της σχήμα.
  • Τρείς διανυκτερεύσεις στην κορωνίδα των πόλεων της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία.
  • Επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Σιένα.
  • Επίσκεψη στο Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους.
  • Επίσκεψη στην Ασίζη και το Σπολέτο για να περπατήσουμε στα μαγευτικά́ λιθόστρωτα σοκάκια των μεσαιωνικών πόλεων.
  • Εκδρομή στο Αρέτσο (Arezzo). Εύκολα θα αναγνωρίσουμε εδώ τη μεγάλη πλατεία που είδαμε στο «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι. Κάποιοι την κατατάσσουν μάλιστα και ως την ωραιότερη πλατεία στην Τοσκάνη! Είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο.
  • Διαμονή σε άριστα ξενοδοχεία 4* (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
  • Τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού σε  Φλωρεντία, για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και εκτός του πούλμαν.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Ρώμη – Σπολέτο – Περούτζια

Συνάντηση στο αεροδρόμιο των Αθηνών και πτήση για τη Ρώμη. Μετά την άφιξή μας στην ιταλική πρωτεύουσα, θα αναχωρήσουμε οδικώς με προορισμό μια από τις πιο γοητευτικές πόλεις της κεντρικής Ιταλίας, το Σπολέτο. Εκεί λαμβάνει χώρα μία από τις σπουδαιότερες γιορτές τέχνης και μουσικής στην Ευρώπη, το Φεστιβάλ των Δύο Κόσμων (Festival dei Due Mondi). Άφιξη και περιήγηση στο Σπολέτο. Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για  την πανέμορφη φοιτητούπολη Περούτζια, την πρωτεύουσα της Ούμπριας, η οποία είναι μία πόλη-κόσμημα του ιταλικού μεσαίωνα, που απλώνεται στην κοιλάδα του Άνω Τίβερη. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Περούτζια.

 

2η ημέρα: Περούτζια – Ασσίζη – Αρέτσο – Φλωρεντία

Πρωινός περίπατος στο ιστορικό της κέντρο της Περούτζια για να δούμε την Πλατεία της 4ης Νοεμβρίου με τη φοντάνα Ματζόρε, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Λαυρεντίου, το μέγαρο Πριόρι του 11ου αιώνα, κ.ά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ασίζη τη γενέτειρα του παγκοσμίως διάσημου… Άγιου Φραγκίσκου. Ο Άγιος Φραγκίσκος, που είναι ο κεντρικός ήρωας της δραματοποιημένης βιογραφίας του Νίκου Καζαντζάκη «Ο φτωχούλης του Θεού», είναι ο πολιούχος της Ασίζης και ολόκληρης της Ιταλίας. Η Ασίζη απλώνεται μεταξύ των λόφων της Ούμπριας. Εδώ και αιώνες καταφθάνουν προσκυνητές απ’ όλη της Ιταλία για να επισκεφτούν τη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου καθώς και τη Βασιλική της Αγίας Κλάρας, η οποία υπήρξε μία από τις πρώτες μαθήτριες του Αγίου Φραγκίσκου. Στους δύο αυτούς ναούς βρίσκονται οι τάφοι των δύο αγίων αντίστοιχα. Εμείς θα επισκεφτούμε τους δύο ναούς και θα κάνουμε μία μεγάλη βόλτα στα γραφικά μεσαιωνικά στενά της πόλης. Αν το επιτρέψει ο χρόνος θα επισκεφτούμε και το ερημητήριο ντέλε Καρτσέρι, το οποίο βρίσκεται στα περίχωρα της Ασίζης πάνω σε έναν απότομο δασώδη γκρεμό στο όρος Σουμπάζιο. Στις σπηλιές του γκρεμού αποσύρονταν από τα κοσμικά οι μεσαιωνικοί ερημίτες. Εκεί βρίσκεται και ένα μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Φραγκίσκο.

Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για το γειτονικό Αρέτσο, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της Τοσκάνης. Το Αρέτσο είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο, παρότι υπέστη σοβαρές καταστροφές κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ανάμεσα στα αξιοθέατα ξεχωρίζουν η Μεγάλη Πλατεία, το Ανάκτορο των Μεδίκων και η οικία του μεσαιωνικού ποιητή Πετράρχη. Στην ξενάγησή μας θα αναγνωρίσουμε και το σκηνικό από την πολυβραβευμένη ταινία του Ρομπέρτο Μπενίνι με τίτλο «Η ζωή είναι ωραία» − πρόκειται για τη Μεγάλη Πλατεία, που θεωρείται ίσως η ωραιότερη σε όλη την Τοσκάνη. Τελικός προορισμός μας για σήμερα είναι η Φλωρεντία. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.

3η ημέρα: Φλωρεντία (Ξενάγηση & Πινακοθήκη Ουφίτσι)

Ξεκινάμε την ημέρα μας με τον καλύτερο τρόπο, με μια επίσκεψη στην πιο σημαντική πινακοθήκη της Ιταλίας, τα Ουφίτσι, όπου θα δούμε πολύ διάσημα έργα ζωγραφικής φλωρεντιανών, βενετσιάνων και φλαμανδών καλλιτεχνών του μεσαίωνα και της αναγέννησης που ανήκαν στη συλλογή των Μεδίκων.

Έπειτα θα κάνουμε μία ενδελεχή ξενάγηση στην πανέμορφη Φλωρεντία με τοπικό ξεναγό επιπλέον του έλληνα αρχηγού. Θα γνωρίσουμε καλά αυτή την πόλη-μουσείο, όπως δικαίως χαρακτηρίζεται, που σε κάθε σημείο της κρύβει και μία υπέροχη ιστορία. Θα πάμε στην Πλατεία ντε λα Σινιορία και στην εντυπωσιακή εκκλησία του Τίμιου Σταυρού που είναι τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντιανών, ανάμεσα στους οποίους ο Γαλιλαίος, ο Δάντης, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα δούμε επίσης τη διάσημη Πόντε Βέκκιο, τη γέφυρα με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, καθώς και την ιστορική Πλατεία Ντουόμο με τον καθεδρικό της Παναγίας των Λουλουδιών που άρχισε να χτίζεται το 1296 και ολοκληρώθηκε το 1436. Στον καθεδρικό θα δούμε το εκπληκτικό καμπαναριό του Τζιότο, τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι και το ιστορικό Βαπτιστήριο. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τη συνοικία όπου έζησε ο πατέρας της ιταλικής γλώσσας, ο μεγάλος φιλόσοφος της Αναγέννησης, Δάντης Αλιγκέρι. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να περάσουμε από την περίφημη Πλατεία Ρεπούμπλικα με τα ιστορικά καφέ Gilli (από το 1733) και Paszkowski (από τον 19ο αιώνα), καθώς και από την περίφημη Αψίδα του Θριάμβου. Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.

4η ημέρα: Εκδρομή στα χωριά της Τοσκάνης ( Μονταλτσίνο) – Σιένα – Σαν Τζιμινιάνο

Ξεκινάμε για μια περιήγηση στην κοιλάδα της Βαλ ντ’ Όρτσια, ίσως το ομορφότερο κομμάτι της Τοσκάνης, με τους πολυφωτογραφημένους λόφους που είναι γεμάτοι με αμπέλια. Θα επισκεφτούμε επίσης τα διάσημα μεσαιωνικά χωριά της περιοχής. Πρώτη στάση μας το γραφικό Μονταλτσίνο. Πρόκειται φυσικά για ένα οινοπαραγωγό χωριό, το οποίο έχει δώσει το όνομά του στο περίφημο κρασί της περιοχής, το Brunello di Montalcino. Θα κάνουμε μία βόλτα μέσα στο χωριό, με τα μεσαιωνικά παλάτσο, όπως το Πιέρι και θα ξεναγηθούμε στο κάστρο του, τη Φορτέτσα ντι Μονταλτσίνο αλλά και στους όμορφους νεοκλασικούς ναούς του. Θα αφήσουμε πίσω μας το χωριό και τους αμπελώνες του, θα περάσουμε μέσα από την Κοιλάδα ντ’ Όρτσια. Εκεί θα κάνουμε βόλτα σε δρόμους, σοκάκια και πλατείες, ανάμεσα σε κτίρια της Αναγέννησης, ωραία μαγαζιά και μπουτίκ ντελικατέσεν.

Ακολουθεί επίσκεψη στη Σιένα και στο φημισμένο Σαν Τζιμινιάνο, το «Μανχάταν» της Τοσκάνης. Ψηλοί, αγέρωχοι πύργοι –σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών, όταν η κάθε μία ανταγωνιζόμενη την άλλη, έκτιζε τον ένα πύργο ψηλότερο απ' τον άλλο– μας καλωσορίζουν από μακριά, δίνοντας στην πόλη μια παραμυθένια όψη. Διανυκτέρευση στη Φλωρεντία.

5η ημέρα: Φλωρεντία – Τσίνκουε Τέρρε – Λούκα

Πρωινή αναχώρηση για να εξερευνήσουμε την περιοχή Τσίνκουε Τέρρε (Cinque Terre). H περιοχή των πέντε χωριών, οι «πέντε γαίες», όπως μεταφράζεται, είναι μια βραχώδης δαντελωτή παραλιακή ζώνη, με πέντε μικρά χωριά ασύγκριτης ομορφιάς κτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Λιγυρίας, στην Ιταλική Ριβιέρα. Τα πέντε αυτά χωριά, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso, έχουν ανακηρυχθεί από την Unesco τόπος Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Και όχι άδικα: είναι ένας καλά κρυμμένος παράδεισος, ξεχασμένος από τον χρόνο, με τη γνήσια ομορφιά του να προκαλεί μια ανέμελη διάθεση. Τα πολύχρωμα σπίτια με τα μικρά μπαλκονάκια διακοσμημένα με γλάστρες βασιλικού αλλάζουν συνεχώς χρώμα στο φως του ηλίου.

Ακολουθεί η ιστορική πόλη-λιμάνι Λα Σπέτσια (La Spezia) απ΄όπου θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο που θα μας πάει στα κρεμαστά χωριά Πόρτο Βένερε, Φετσάνο και Λε Γκράτσιε. Τα χωριά αυτά κλείνουν τον περίφημο Κόλπο των Ποιητών, που δεν είναι άλλος από τον Κόλπο της Λα Σπέτσια ο οποίος πήρε αυτή την ονομασία λόγω πολλών διάσημων ποιητών που βρέθηκαν εκεί, και εμπνεύστηκαν από την ομορφιά του. Ο κόλπος έχει πολλά σπήλαια, στα οποία κάθονταν και έγραφαν οι ποιητές που περιηγούνταν στην Ιταλία τον 19ο αιώνα. Δύο από αυτούς ήταν και ο Λόρδος Βύρων και ο Πέρσι Σέλεϊ, οι οποίοι πήγαν εκεί επειδή γνώριζαν ότι είχαν προηγηθεί ο Δάντης και ο Πετράρχης.

Θα συνεχίσουμε την κρουαζιέρα μας στην Ιταλική Ριβιέρα. Στη διαδρομή μας, η θέα από τη θάλασσα προς τα τοπία κατά μήκος των ακτών, θα μας γεμίσει με εικόνες συγκλονιστικής ομορφιάς. Θα αποβιβαστούμε στη Βερνάτσα και από εκεί με το τοπικό τρένο θα μεταβούμε στη Μαναρόλα. Εκεί θα ξεναγηθούμε στο παλαιότερο από τα κρεμαστά χωριά, με την εξαιρετική οινοπαραγωγή και τη δική του τοπική διάλεκτο, τα μαναρολέζε. Θα απολαύσουμε τον καφέ ή το ποτό μας στο χωριό και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε με το τοπικό τρένο, στη Λα Σπέτσια, ακολουθώντας μία πανέμορφη διαδρομή μέσα στην ιταλική φύση. Στη Λα Σπέτσια θα συναντήσουμε τον οδηγό μας που θα μας μεταφέρει στη Λούκα, σε μία ακόμη θαυμαστή και διάσημη πόλη της Τοσκάνης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα απολαύουμε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο.

Διανυκτέρευση στη Λούκα. (Σημείωση: ο χρόνος παραμονής μας σε κάθε στάση θα εξαρτηθεί από τα δρομολόγια των πλοιαρίων και των τραίνων).

6η ημέρα: Λούκα – Σάντα Μαργαρίτα της Λιγουρίας – Πόρτο Φίνο – Ραπάλο – Λούκα

Στο επίκεντρο της περιήγησής μας σήμερα είναι οι ομορφιές της Ιταλικής Ριβιέρας στη μητροπολιτική περιοχή της Γένοβας.  Άφιξη στη Σάντα Μαργαρίτα της Λιγουρίας (Santa Margherita Ligure), το παλιό Πόρτο Ναπολεόνε, που μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εξελίχθηκε σε παραθαλάσσιο θέρετρο. Από εκεί θα μεταβούμε με πλοιάριο στο κοσμοπολίτικο Πόρτο Φίνο, ένα πανέμορφο ψαροχώρι που αναπτύσσεται γύρω από το λιμάνι του και στον λόφο του δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με πανοραμική θέα. Επιστροφή στη Σάντα Μαργαρίτα της Λιγουρίας, όπου θα απολαύσουμε μια όμορφη βόλτα στο λιμάνι. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για τη Λούκα. Στη διαδρομή μας όμως θα κάνουμε μία στάση στο παραθαλάσσιο Ραπάλο. To Ραπάλο είναι ένα ακόμη περίφημο ιταλικό θέρετρο, το οποίο ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές τόσο στους πλούσιους Ιταλούς, όσο και στην διεθνή διανόηση των αρχών του 20ου αιώνα. Ο Νίτσε και ο Έζρα Πάουντ, μεταξύ άλλων, έζησαν, εμπνεύστηκαν και έγραψαν σε αυτό το γραφικό χωριό. Διανυκτέρευση στη Λούκα.

7η ημέρα: Πίζα ( περιήγηση ) – Ρώμη – Αναχώρηση

Μεταφορά στην Πίζα περιήγηση στην πόλη, με τον περίφημο Κεκλιμένο Πύργο, μία από τις πλέον χαρακτηριστικές εικόνες της Ιταλίας και στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Ρώμης, για την επιβίβασή μας στην πτήση της επιστροφής για την Αθήνα

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 650

13.09.2021

ΑΘΗΝΑ –   ΡΩΜΗ

08:30

09:35

Α3 655

19.09.2021

ΡΩΜΗ   – ΑΘΗΝΑ

17:35

20:30

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 650

23.10.2021

ΑΘΗΝΑ –   ΡΩΜΗ

08:30

09:35

Α3 655

29.10.2021

ΡΩΜΗ   – ΑΘΗΝΑ

17:35

20:30

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 650

26.10.2021

ΑΘΗΝΑ –   ΡΩΜΗ

08:30

09:35

Α3 655

01.11.2021

ΡΩΜΗ   – ΑΘΗΝΑ

17:40

20:40

 

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

Α3 650

22.11.2021

ΑΘΗΝΑ –   ΡΩΜΗ

08:30

09:35

Α3 655

28.11.2021

ΡΩΜΗ   – ΑΘΗΝΑ

17:50

20:50

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Πολύ καλά ξενοδοχεία 4*
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Οι βαρκάδες και η διαδρομή με το τρένο.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-σύνοδος του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 250
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.

 

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
  • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ

  • Η κράτησή σας πραγματοποιείται είτε ηλεκτρονικά στο www.versustravel.eu, είτε στα γραφεία μας τηλεφωνικά ή με φυσική παρουσία, με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κ.λπ.).
  • Το e-mail σας είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί μας δίνεται η δυνατότητα να σας στέλνουμε μικρά ή μεγάλα μυστικά προετοιμασίας που έχουμε εδώ και χρόνια συλλέξει.
  • Με την κράτησή σας προσκομίστε στο e-mail του ταξιδιωτικού σας σύμβουλου ή με φυσική παρουσία στα γραφεία μας φωτοτυπία του διαβατηρίου σας και τη σύμβαση ταξιδιού υπογεγραμμένη. Χωρίς αυτά δεν είναι έγκυρη η κράτησή σας και δεν είναι δυνατή η ασφάλεια της προκαταβολής που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του.
  • Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε το φαξ για την αποστολή του διαβατηρίου σας, μια και δεν είναι ευκρινή όλα τα πεδία του.
  • Η οριστικοποίηση της κράτησής σας, καθώς και των εκάστοτε προσφορών μας, γίνεται με κατάθεση της προκαταβολής (πρέπει να έχει προηγηθεί η δήλωση συμμετοχής σας). Η προκαταβολή για το συγκεκριμένο ταξίδι ορίζεται στα 250 €.
  • Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση.  
  • Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ

Το υπόλοιπο μπορεί να αποπληρωθεί και με 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, με χρήση πιστωτικής κάρτας (Πρόγραμμα έως 18 άτοκες δόσεις για ταξίδια κόστους άνω των 2.500€, συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Για ποσά μικρότερα των 2.500€ γίνονται μέχρι και 12 άτοκες δόσεις). Ενημερωθείτε έγκαιρα από τον ταξιδιωτικό σας σύμβουλο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων και ελέγχετε με την τράπεζά σας το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών της κάρτας σας. Πληρωμές με πιστωτική κάρτα μπορούν να γίνουν και ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας μια ειδική αίτηση που μπορούμε να σας αποστείλουμε. Σας παρακαλούμε δηλώστε ως αιτιολογία της κατάθεσης το ονοματεπώνυμο ενός από τα άτομα που ταξιδεύει, έτσι ώστε το ποσό να αντιστοιχιστεί στη δική σας κράτηση. Πληρωμές μπορούν να γίνονται και στα γραφεία μας με μετρητά ή με πιστωτικές κάρτες. Στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας, για την προκαταβολή η χρέωση αυτής γίνεται εφάπαξ.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων-οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας .Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Ταξίδι διαφορετικό στην Ιταλία με έντονα άρωμα Versus.  Περιλαμβάνονται καραβάκια, τρένα, είσοδοι που αναφέρονται παρακάτω καθώς επίσης και είσοδοι πόλεων και φόροι ξενοδοχείων. Ένα μεγάλο κόστος που περιλαμβάνεται στην τιμή μας και το οποίο δεν πληρώνετε τοπικά. Έτσι έχετε προκαθορισμένο κόστος από την Αθήνα. Ταξιδεύετε βλέπετε με το Versus.

  • Επισκεπτόμαστε την Τοσκάνη σε βάθος. Εκδρομή σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Τοσκάνης στα μαγευτικά μεσαιωνικά της Ιταλίας που συνήθως παρακάμπτονται, όπως το γεμάτο κήπους Μονταλτσίνο . Είναι απολαυστικό να περπατάς στα χωριά της Τοσκάνης. Συμμετέχετε και εσείς σε μια ταινία που γυρίζεται με πρωταγωνιστή εσάς.
  • Δυο διανυκτερεύσεις στη Λούκα, απ΄ όπου θα εξορμήσουμε στην ακτή της Λιγυρίας. Με καραβάκι από τη Λα Σπέτσια θα θαυμάσουμε τα κρεμαστά χωριά στην περιοχή Τσίνκουε Τέρρε, το Πόρτο Βένερε και στη Λα Σπέτσια (περιλαμβάνεται το κόστος για το καραβάκι και το τραίνο).
  • Η εξερεύνησή μας στην ακτή της Λιγυρίας και της Ιταλικής Ριβιέρας συνεχίζει με την Σάντα Μαργαρίτα ντε Μαργαρίτα ντε Λιγκουίρα και με το διάσημο ψαροχώρι Πόρτο Φίνο, γιατί ταξιδεύετε με το Versus και δεν μπορείτε να έχετε προαιρετικές εκδρομές στο πρόγραμμά σας, ούτε επίσης θέλετε να γνωρίζουμε πλημμελώς και με εκπτώσεις ένα τόπο. Η είσοδος στο Πόρτο Φίνο περιλαμβάνεται.
  • Για όλη την εξερεύνηση της ακτής της Λιγυρίας  οι είσοδοι από τα καραβάκια, το τρένο (διπλή διαδρομή) και το Πόρτο Φίνο, ένα κόστος άνω των €60.
  • Επίσκεψη στο Ραπάλλο.
  • Περιλαμβάνεται προαγορασμένη είσοδος (περίπου 24 €), στην Γκαλερία Ουφίτσι, πολύ βασικό για να αποφύγουμε τις ουρές αλλά και για να μπούμε στη θαυμάσια  πινακοθήκη της Φλωρεντίας και όχι να την θαυμάσουμε απέξω. Έχουμε επίσης οργανώσει ειδική ξενάγηση με διπλωματούχο τοπικό ξεναγό, επιπλέον του Έλληνα αρχηγού.
  • Επίσκεψη στη μεσαιωνική Λούκα με το οκταγωνικό της σχήμα.
  • Τρείς διανυκτερεύσεις στην κορωνίδα των πόλεων της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία.
  • Επίσκεψη στη μεσαιωνική πόλη Σιένα.
  • Επίσκεψη στο Σαν Τζιμινιάνο με τους αγέρωχους πύργους.
  • Επίσκεψη στην Ασίζη και το Σπολέτο για να περπατήσουμε στα μαγευτικά́ λιθόστρωτα σοκάκια των μεσαιωνικών πόλεων.
  • Εκδρομή στο Αρέτσο (Arezzo). Εύκολα θα αναγνωρίσουμε εδώ τη μεγάλη πλατεία που είδαμε στο «Η ζωή είναι ωραία» του Ρομπέρτο Μπενίνι. Κάποιοι την κατατάσσουν μάλιστα και ως την ωραιότερη πλατεία στην Τοσκάνη! Είναι από τις πιο παλιές πόλεις της Ιταλίας, με εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό πλούτο.
  • Διαμονή σε άριστα ξενοδοχεία 4* (ο φόρος περιλαμβάνεται, δεν πληρώνετε τίποτα τοπικά).
  • Τοπικούς διπλωματούχους ξεναγούς επιπλέον του Έλληνα αρχηγού σε  Φλωρεντία, για εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις και εκτός του πούλμαν.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά έκδοσης Versus Travel.

Highlights

  • Περπατήστε μέσα στο ιστορικό κέντρο της τέλεια διατηρημένης παλιάς πόλης της Σιένα.
  • Ανακαλύψτε το Σαν Τζιμινιάνο, το "Μανχάταν" της Τοσκάνης, με τους αγέρωχους πύργους-σύμβολα δόξας, πλούτου και αντιπαράθεσης μεταξύ οικογενειών.
  • Εξερευνήστε την περίφημη πόλη-μουσείο και πρωτεύουσα της Τοσκάνης, την Φλωρεντία.
  • Περιηγηθείτε στην εντυπωσιακή μεσαιωνική πόλη Λούκα με το οκταγωνικό της σχήμα.
  • Θαυμάστε τη δαντελωτή παραλιακή ζώνη και τα πέντε ασύγκριτης ομορφιάς μικρά χωριά, τα Τσίνκουε Τέρρε, χτισμένα στα απόκρημνα βράχια της Ιταλικής Ριβιέρας.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Θαυμάζουμε τη δαντελωτή παραλιακή ζώνη

Χάρτης Ταξιδιού Ξεχωριστή Ιταλία: Κρυφές ομορφιές της Τοσκάνης – Ούμπρια - Κρεμαστά χωριά Τσίνκουε Τέρρε – Πόρτοφίνο – Ιταλική Ριβιέρα | Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info