Ινδικός Ωκεανός - ΚΟΜΟΡΕΣ, ΜΑΓΙΟΤ, ΡΕΟΥΝΙΟΝ, ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ, ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ (ΜΑΧΕ-ΠΡΑΛΕΝ-ΛΑ ΝΤΙΓΚ) | Χριστούγεννα 2021

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 5490€

Ταυτότητα ταξιδιού

Αυτό το ταξίδι του Versus Travel στον Ινδικό Ωκεανό απευθύνεται σε πολύ απαιτητικούς και συνειδητοποιημένους ταξιδιώτες, οι οποίοι αναζητούν τον αληθινό εξωτισμό της εποχής των πρώτων εξερευνητών, μακριά από τον μαζικό τουρισμό. Είναι ένα εξαιρετικά πλούσιο και σπάνιο ταξίδι, με πολύ ακριβή οργάνωση, σε νησιά άγνωστα και απάτητα, με άγρια φύση, ενεργά ηφαίστεια, εύρωστη οικονομία και κρεολικό πολιτισμό. Κομόρες, Μαγιότ, Ρεϋνιόν, Μαυρίκιος και σπάνιες Σεϋχέλλες (Μαέ, Πραλέν, Λα Ντιγκ). Πρόκειται για νησιά που πρώτοι ανακάλυψαν οι Άραβες έμποροι αλλά λόγω των δύσκολων συνθηκών δεν τα κατοίκησαν. Η ιστορία τους αρχίζει τον 17ο  αιώνα όταν Ευρωπαίοι θαλασσοπόροι βρέθηκαν εκεί λόγω των τυφώνων του Ινδικού Ωκεανού. Εκείνοι τα χρησιμοποίησαν αρχικά ως σταθμούς εμπορίου μπαχαρικών και σκλάβων από την Αφρική. Αλλά σύντομα ανακάλυψαν τον άφατο πλούτο των ηφαιστειακών εδαφών τους. Παρά τις συνεχείς εκρήξεις της λάβας καλλιέργησαν τις ζούγκλες τους. Και σε αυτά τα νησιά σήμερα βλέπουμε απέραντες φυτείες από τα πιο πολύτιμα μπαχαρικά και λουλούδια του κόσμου. Στη βικτοριανή εποχή ένα από αυτά, το Πραλέν, θεωρήθηκε ότι είναι ο βιβλικός κήπος της Εδέμ. Τότε κάποιοι πίστεψαν ότι ο καρπός του Καλού και του Κακού δεν ήταν το μήλο που πρόσφερε η Εύα στον Αδάμ αλλά το αλλόκοτο Κοκό ντε Μερ… Το 1719 ο Ντάνιελ Νταφόε, τοποθέτησε τον παγκοσμίως διάσημο ήρωά του, τον Ροβινσώνα Κρούσο, σε ένα νησί του Ειρηνικού. Όμως αυτό το απάτητο νησί σήμερα βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό και συγκεκριμένα στο άγνωστο Λα Ντιγκ των Σεϋχελλών. Η φιλοσοφία λοιπόν αυτού του ταξιδιού μπορεί να συνοψιστεί στο εξής: ο αληθινός εξωτισμός υπάρχει αλλά ελάχιστοι μπορούν να τον προσεγγίσουν. Είναι αυτοί που τον γνωρίζουν και τον κατανοούν. Αυτοί που στη λάβα βλέπουν την ευλογία και αυτοί που στο άγνωστο βλέπουν τη γνώση.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Πρώτος σταθμός του εξερευνητικού ταξιδιού μας είναι το Μορονί, η πρωτεύουσα της Μεγάλης Κομόρας. Από εκεί εξερευνούμε για δύο μέρες από βορρά προς νότο ολόκληρο αυτό το άγνωστο νησί, με τη μοναδική άγρια φύση και το πιο επικίνδυνο ηφαίστειο του κόσμου. Εν συνεχεία πετάμε για Μαγιότ, δύο ακόμη παντελώς άγνωστα εξωτικά νησιά, που γεννήθηκαν μέσα από τις ηφαιστειακές εκρήξεις. Πρόκειται για τα λιγότερο ταξιδεμένα μέρη στον κόσμο! Ακολουθεί η επίσης απόλυτα άγνωστη και πολύ ακριβή Ρεϋνιόν – γαλλική κτήση με παράξενη ιστορία που συνδέεται με τις γαλλικές επαναστάσεις. Σήμερα είναι ο παράδεισος της βανίλιας, των μπαχαρικών και των αιθερίων ελαίων. Εκεί το Versus Travel οργανώνει τρεις μοναδικές εκδρομές εξερεύνησης ολόκληρου του νησιού – από τις παραμυθένιες παραλίες με τα κρεολικά αρχοντικά μέχρι τους κατάφυτους κρατήρες της ενδοχώρας με τα πανάκριβα SPA του 19ου αιώνα και τις θεραπευτικές θερμές πηγές. Μετά πηγαίνουμε στον Μαυρίκιο για δύο διανυκτερεύσεις. Την πρώτη μέρα την αφιερώνουμε σε μία λεπτομερή ξενάγηση της άγριας φύσης του και τη δεύτερη απολαμβάνουμε τις μαγικές παραλίες του. Κι από κει πετάμε για Σεϋχέλλες, με πρώτη διανυκτέρευση στο πανέμορφο Μαέ. Ακολουθούν τρεις εξαιρετικά σπάνιες διανυκτερεύσεις στο πανάκριβο και εξωπραγματικό Πραλέν και μία αξέχαστη ολοήμερη εκδρομή στο άγνωστο διαμάντι των Σεϋχελλών, το νησί Λα Ντιγκ. Εκεί περνάμε την ημέρα μαζί με τις γιγάντιες χελώνες στη φυτεία καρύδας του 17ου αιώνα, ξεναγούμαστε στο σπίτι των πρώτων γαιοκτημόνων και στα παλιά εργαστήρια επεξεργασίας της καρυδόψιχας και καταλήγουμε στη Νο 1 παραλία του κόσμου, την Πηγή του Ασημιού, όπου γυρίστηκαν όλες οι ταινίες του Ροβινσώνα Κρούσου!

 

Μόνο Στο Versus

 

Ο Ινδικός Ωκεανός του Versus Travel δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα οργανωμένα ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς οι οποίοι έχουν αλωθεί από τον μαζικό τουρισμό. Πρόκειται για ένα καθαρά εξερευνητικό και εξαιρετικά σπάνιο ταξίδι, στα άγνωστα νησιά των μπαχαρικών και της αρωματοποιίας. Κομόρες, Μαγιότ, Ρεϋνιόν, Μαυρίκιος και Μάχε, Πραλέν, Λα Ντιγκ στις Σεϋχέλλες. Ορισμένα από αυτά τα νησιά είναι παντελώς άγνωστα. Είναι ακόμη γαλλικές κτήσεις… Όλα είναι ηφαιστειογενή. Όλα κατοικούνται από Κρεολούς. Όλα έχουν ζούγκλες και ενεργά ηφαίστεια. Όλα παραπέμπουν άμεσα στην αληθινή ιστορία του Ροβινσώνα Κρούσου. Όλα αποτελούν αντικείμενο μελέτης των επιστημόνων για την άγρια ηφαιστειακή φύση τους και όλα είναι προστατευόμενα. Μιλάμε για ένα ταξίδι απόλυτης εξερευνητικής εμπειρίας, το οποίο είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν ελάχιστα πρακτορεία παγκοσμίως εξαιτίας της δυσκολίας στις μεταφορές και του πολύ υψηλού κόστους. Όμως το Versus Travel καινοτομεί και το οργανώνει άρτια – με άνετες μετακινήσεις αλλά και στιγμές αξέχαστης πολυτέλειας. Ειδικότερα:

•   Εξερευνούμε απ’ άκρη σε άκρη τις άγνωστες Κομόρες με τις απέραντες φυτείες και τα ενεργά ηφαίστεια

•   Πηγαίνουμε στα άγνωστα νησιά Μαγιότ και μελετάμε την παράξενη φύση και τον κρεολικό πολιτισμό τους

•   Μένουμε τέσσερα (4) βράδια στην πανάκριβη Ρεϋνιόν και την εξαντλούμε ολόκληρη σε τρεις απίθανες εκδρομές από τα τιρκουάζ παράλια μέχρι τους κατάφυτους κρατήρες των ηφαιστείων της με τις θερμές πηγές

•   Απολαμβάνουμε τον Μαυρίκιο τόσο στη μοναδική ενδοχώρα του όσο και στις παραμυθένιες παραλίες του

•   Γνωρίζουμε τις άλλες Σεϋχέλλες: εξερευνούμε το νησί Μάχε και διανυκτερεύουμε δύο νύχτες στο πανάκριβο Πραλέν. Για φινάλε περνάμε μία ολόκληρη μέρα στο εξαιρετικά σπάνιο και πολύ ακριβό Λα Ντιγκ, όπου το εξερευνούμε με παλιό, παραδοσιακό φορτηγό μέχρι να καταλήξουμε στην αληθινή παραλία του Ροβινσώνα Κρούσου!

 

 

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ιδιαίτερου αυτού προγράμματος

Σπάνια διαμονή στον Μαυρίκιο (!) μέσα στην πιο ακριβή περίοδο του χρόνου. Έτσι θα απολαύσουμε παραδεισένια, εξωτική και πολυτελή εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη…

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο πλήρης Ινδικός Ωκεανός!

Αυτό το πρόγραμμα το προτείνει πρώτο το Versus στο ελληνικό ταξιδιωτικό κοινό.

Για πρώτη φορά, ένα ταξίδι που συνδυάζει όλα των σημαντικά νησιά του Ινδικού Ωκεανού. Αν εξαιρέσουμε τις Μαλδίβες και τη Μαδαγασκάρη που είναι ανεξάρτητοι προορισμοί και ορίζονται ως δυο ξεχωριστά ταξίδια, με αυτό το πρόγραμμα επισκεπτόμαστε και εξερευνούμε σε βάθος όλα τα άλλα νησιά του Ινδικού.

Και τα γνωρίζουμε πιθαμή προς πιθαμή, με τον τρόπο που σας έχει συνηθίσει το Versus. Δηλαδή δεν πάμε εκεί απλά για να βάλουμε μια πινέζα στον χάρτη… Ούτε διανυκτερεύουμε μόνο μία νύχτα, για να πούμε ότι διανυκτερεύσαμε.

Το αντίθετο!

Οργανώνουμε πολυήμερες διαμονές με πλούσιες εξερευνήσεις και άρτιες ξεναγήσεις και σας επιφυλάσσουμε υπέροχες εκπλήξεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.

 Στο Versus ζούμε μαζί σας την εμπειρία του ταξιδιού και δημιουργούμε μοναδικές αναμνήσεις, χάρη στην τέλεια οργάνωση, την απόλυτη γνώση μας για τον κάθε προορισμό, εν προκειμένω τον Ινδικό Ωκεανό, και την τεράστια εμπειρία μας στα πλούσια και απαιτητικά εξερευνητικά υπερπόντια ταξίδια!

Δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας!

Η διαμονή στους παραδείσους του Ινδικού Ωκεανού είναι, όπως ξέρουμε, ακριβή, ειδικά στην υψηλή περίοδο των Χριστουγέννων!

Όμως τα Χριστούγεννα είναι συμπωματικά η καλύτερη περίοδος του χρόνου για να επισκεφτούμε τα εκπληκτικά αυτά νησιά και γι αυτό σας προτείνουμε ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών στον Ινδικό, φτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά!

Δεν εκμεταλλευόμαστε δηλαδή τη δικαιολογία του κόστους, για να κατεβάσουμε το επίπεδο των υπηρεσιών μας… Απεναντίας!

Διανυκτερεύουμε στο πανάκριβο νησί-κόσμημα Πραλέν στις Σεϋχέλλες και δεν το περιορίζουμε, σε μία κουραστική ημερήσια εκδρομή, όπως συμβαίνει συνήθως. Με το Versus θα περάσουμε εκεί μια νύχτα και θα απολαύσουμε αυτόν τον επίγειο παράδεισο όπως του αξίζει.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μορονί (Νησιά Κομόρες)

Αναχώρηση από την Αθήνα πολύ νωρίς το πρωί και θα φτάσουμε την ίδια μέρα στη Μεγάλη Κομόρα. Άφιξη στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Μορονί, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και το απόγευμα θα ξεκινήσουμε για μία πρώτη ξενάγηση στην πόλη.

Βρισκόμαστε σε έναν πάρα πολύ σπάνιο τουριστικό προορισμό. Μιλάμε για έναν παράδεισο, ωστόσο επειδή οι μεταφορές είναι δύσκολες και περίπλοκες στα Νησιά Κομόρες, ελάχιστοι τουρίστες φτάνουν ως εδώ. Ξεχάστε τον μαζικό τουρισμό. Σε αυτό το ταξίδι είμαστε εξερευνητές σε μία σπάνια αποστολή στον Ινδικό Ωκεανό. Αρχίζουμε λοιπόν…

Οι Κομόρες, επισήμως Ένωση των Κομορών είναι ένα ηφαιστειογενές σύμπλεγμα τριών νησιών που αποτελούν το ομώνυμο αρχιπέλαγος και σήμερα ανεξάρτητη χώρα. Τα Νησιά Κομόρες είναι η Ντζαζίτζα, που από τους ναυτικούς λέγεται και Μεγάλη Κομόρα, η Μοελί και η Ανζουάνη. Βρίσκονται στον Δυτικό Ινδικό Ωκεανό, μεταξύ της Μαδαγασκάρης και των ανατολικών ακτών της Αφρικής. Πρωτεύουσα των Κομορών είναι όπως είπαμε η Μορονί στη Μεγάλη Κομόρα. Εμείς σήμερα θα επισκεφτούμε την Παλαιά Πόλη της Μορονί, δηλαδή τη μεσαιωνική Μεντίνα (=Πόλη) με τα στενά δρομάκια και τα γραφικά μαγαζιά με τα πολύχρωμα εμπορεύματα. Θα πάμε επίσης στο Εθνικό Μουσείο των Κομορών αλλά και στο παλιό παζάρι. Διανυκτέρευση στη Μορονί.

2η Ημέρα: Μεγάλη Κομόρα (Νησιά Κομόρες)

Η ημέρα είναι αφιερωμένη σε μία φαντασμαγορική εξερεύνηση της Μεγάλης Κομόρας. Αμέσως μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα ξεκινήσουμε οδικώς για έναν μεγάλο γύρο στο βόρειο τμήμα του νησιού. Στη διαδρομή θα περάσουμε μέσα από εντυπωσιακές φυτείες και γραφικά ψαροχώρια. Πρώτος σταθμός μας είναι η Ιτσάντρα, μία πανέμορφη πόλη χτισμένη πάνω στον ωκεανό η οποία είναι και η αρχαία πρωτεύουσα του νησιού. Εκεί θα δούμε το μεσαιωνικό φρούριο αλλά και τους βασιλικούς τάφους που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της. Θα πάμε φυσικά και στην εξωτική παραλία της με την κατάλευκη άμμο και τους φοίνικες που φτάνουν μέχρι το νερό. Εν συνεχεία θα ανεβούμε στις πλαγιές του ηφαιστείου Καρθάλα, απ΄όπου θα απολαύσουμε μία πανοραμική θέα στο όμορφο χωριό Μπαχάνι. Το Καρθάλα καταλαμβάνει το 60% της επιφάνειας του νησιού και θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια στον κόσμο. Ο λόγος είναι πως εσωτερικά είναι γεμάτο με νερό που βράζει και είναι μονίμως έτοιμο να εκραγεί… Από το Καρθάλα θα συνεχίσουμε για το οροπέδιο Ντιμποϊνί, το οποίο περιβάλλεται από 7 ανενεργά ηφαίστεια. Ακολουθεί η παραδεισένια παραλία Χομόνι όπου μπορούμε να κάνουμε μία βουτιά και μετά θα πάμε στον αγροτικό συνεταιρισμό της Μπένι. Κατ’ αρχάς η Μπένι, είναι μία παραλιακή πόλη, από τις ομορφότερες του νησιού. Από την άλλη, τα νησιά λόγω των ηφαιστείων έχουν εξαιρετικά εύφορο έδαφος για καλλιέργειες. Στις Κομόρες καλλιεργούνται πολύ το ζαχαροκάλαμο, η βανίλια, το ιλάνγκ-ιλάνγκ και το γαρύφαλλο (μπαχαρικό).

Μετά τον συνεταιρισμό με τα μεθυστικά μυρωδικά, ακολουθεί η διάσημη παραλία Μπούνι όπου θα βουτήξουμε και θα απολαύσουμε ένα υπέροχο πικνίκ κάτω από τα εξωτικά φοινικόδεντρα και πάνω στην αστραφτερή άμμο. Από εκεί θα πάμε στους Βράχους του Δράκου, απ’ όπου θα ατενίσουμε το Νησί της Χελώνας. Ακολουθεί μία ακόμη μαγευτική παραλία, η Ντρούντε με λευκή άμμο και κοκοφοίνικες και η Γκουτσινί, η Αλμυρή Λίμνη. Πρόκειται για μία ηφαιστειακή λίμνη πάνω σε κρατήρα μεγάλου βάθους η οποία λατρεύεται εδώ και αιώνες από τους ντόπιους. Αν τους ρωτήσετε θα σας πουν ότι δεν έχει πυθμένα και ότι δύο πολύ έμπειροι δύτες βούτηξαν πρόσφατα για να εξερευνήσουν το βάθος της και δεν ξαναβγήκαν ποτέ στην επιφάνεια. Το θέμα είναι πως η λίμνη έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι και ως εκ τούτου το νερό της έχει σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες σε δερματικές παθήσεις. Προσοχή όμως! Αν έχετε πληγές και γρατζουνιές μην τις βρέξετε γιατί θα υποφέρετε από το τσούξιμο!

Και μετά την Αλμυρή Λίμνη θα πάμε στο αποστακτήριο του ιλάνγκ-ιλάνγκ (οι Κομόρες καλύπτουν το 65% των αιθέριων ελαίων ιλάνγκ-ιλάνγκ, γιασεμιού και πορτοκαλιού που χρησιμοποιούνται στην παγκόσμια αρωματοποιία!). Αλλά θα περάσουμε και από την περιοχή Ντομόνι με τις εκτάσεις που καλύπτονται από μανγκρόβια δέντρα (με τις ρίζες τους μέσα στο νερό) και δέντρα μπαομπάμπ (ανάποδα δέντρα, με τα κλαδιά τους να μοιάζουν με… ρίζες). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση και δείπνο. Διανυκτέρευση στη Μορονί. 

3η Ημέρα: Μεγάλη Κομόρα (Νησιά Κομόρες)

Σήμερα θα εξερευνήσουμε το νότιο τμήμα του νησιού. Πρώτος σταθμός μας είναι το διάσημο ψαροχώρι Ικόνι, το οποίο ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του νησιού αλλά και η πρωτεύουσα του Σουλτανάτου Μπαμπάο. Από τον 12ο αιώνα το Ικόνι λειτουργούσε ως σημαντικό εμπορικό κέντρο, οπότε στην ξενάγησή μας θα δούμε πολλά σωζόμενα μεσαιωνικά κτίρια (οχυρώσεις και παλάτια) με θαυμαστά ξυλόγλυπτα και άλλες διακοσμήσεις. Θα επισκεφτούμε το παλιό παλάτι που χρονολογείται τον 18ο αιώνα και τον τάφο του τελευταίου σουλτάνου της Μεγάλης Κομόρας. Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, στο Ικόνι γίνονταν διαρκώς επιδρομές από τους πειρατές της γειτονικής Μαδαγασκάρης για αρπαγή σκλάβων. Οι απειλούμενες γυναίκες τότε, σκαρφάλωναν πάνω στους βράχους που περιβάλανε την πόλη και πηδούσαν στο κενό, διότι προτιμούσαν να σκοτωθούν παρά να καταλήξουν σε σκλαβοπάζαρο. Φυσικά θα ξεναγηθούμε σε αυτούς τους βράχους.

Επόμενος σταθμός μας στον νότο του νησιού είναι η λίμνη Μαραμπού, με το ονειρικό περιβάλλον που φιλοξενεί μεγάλο πλήθος ενδημικών πτηνών. Ακολουθούν οι φυτείες μπαχαρικών στην περιοχή Καφούνι και ο τελευταίος μεγάλος καταρράκτης λάβας στο νησί. Όταν εξερράγη το ηφαίστειο το 1977 καταστράφηκαν 200 σπίτια στον οικισμό.

Θα συνεχίζουμε την οδική διαδρομή μας με επόμενους σταθμούς τις αγροτικές περιοχές Σιμπούσα και Ουρόβε. Στην τελευταία θα δούμε τα εντυπωσιακά δίδυμα δέντρα μπαομπάμπ και θα κάνουμε μία στάση στη μαγευτική παραλία Τσιντίνι όπου και θα γευματίσουμε. Μετά θα ακολουθήσουμε τη λεωφόρο με τα δέντρα μπαομπάμπ προς το χωριό Τζαχάτζου και θα σταματήσουμε στην πόλη Σινγκάνι η οποία το 1977 είχε καταστραφεί κατά το 80% από την έκρηξη του ηφαιστείου. Σήμερα γίνονται προσπάθειες ανοικοδόμησης στην περιοχή, αλλά εμείς εδώ θα γίνουμε μάρτυρες ενός άλλου, μοναδικού φυσικού θαύματος. Το θαύμα αυτό ονομάζεται κοιλάκανθος και είναι ένα προϊστορικό ψάρι ηλικίας 400 εκατομμυρίων ετών! Το πώς αυτό το προϊστορικό πλάσμα υπάρχει ακόμη είναι ένα μυστήριο για τους επιστήμονες. Το θέμα είναι πως στη Σινγκάνι βρίσκεται το Θαλάσσιο Πάρκο του Κοιλάκανθου, το οποίο είναι προστατευόμενο και χώρος σημαντικών επιστημονικών ερευνών. Θα επισκεφτούμε το πάρκο, θα δούμε τους πανάρχαιους κοιλάκανθους και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση στη Μορονί.

 

4η ημέρα: Αποικιακό ενκλάβιο Τσονγκοντούνγκα

Ξεκινάμε σήμερα για μία ολοήμερη εξόρμηση στο αποικιακό ενκλάβιο της Τσονγκοτούνγκα. Η ιστορία αυτού του μέρους έχει ταυτιστεί με τον Γάλλο φυσιοδίφη και βοτανολόγο Λεόν Χαμπλό (Léon Humblot) ο οποίος έφτασε στο νησί το 1884, στο πλαίσιο γεωγραφικής και επιστημονικής έρευνας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Παρίσι. Ήταν το πρώτο βήμα για την εγκαθίδρυση του γαλλικού προτεκτοράτου στην περιοχή, και ο ίδιος ο Χαμπλό ίδρυσε αποικιακή εταιρεία που επέβλεπε την οργάνωση και λειτουργία μιας σειράς από φάρμες, φυτείες και εργαστήρια επεξεργασίας μπαχαρικών και αρωμάτων. Στην επίσκεψή μας θα δούμε πολλές από τις εγκαταστάσεις εκείνης της εποχής, ενώ θα απολαύσουμε και ειδικό γεύμα-μπάρμπεκιου!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Μορονί – Γκραν Τερ (Μαγιότ)

Σήμερα αμέσως μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε από το αεροδρόμιο της Μορονί για το νησί Πετίτ Τερ (=Μικρή Γη) το οποίο ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα Μαγιότ. Εδώ έχουμε άλλον έναν εξαιρετικά σπάνιο προορισμό λόγω της δύσκολης και περίπλοκης μεταφοράς αλλά και της ελλιπούς τουριστικής υποδομής. Ελάχιστα πρακτορεία παγκοσμίως πραγματοποιούν αυτό το ταξίδι, οπότε εμείς είμαστε από τους πολύ λίγους που έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε και να εξερευνήσουμε αυτούς τους άγνωστους και απάτητους τόπους.

Το Μαγιότ αποτελείται από δύο νησιά (Γκραν Τερ και Πετίτ Τερ) και πολλές νησίδες γύρω από αυτά. Γεωγραφικά υπάγεται στις Κομόρες και μαζί με τις Κομόρες και τη Μαδαγασκάρη υπήρξε γαλλικό προτεκτοράτο από το 1927 έως το 1961. Το 1974 όταν ανεξαρτητοποιήθηκαν οι Κομόρες και η Μαδαγασκάρη η Γαλλία καταδίκασε τα ψηφίσματα του ΟΗΕ υπέρ της κομοριανής κυριαρχίας στα νησιά Μαγιότ και έτσι μέχρι σήμερα αυτά αποτελούν υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας.

Πρωτεύουσα της Υπερπόντιας Περιοχής του Μαγιότ από το 1977 είναι η Μαμουτζού στην Γκραν Τερ (Μεγάλη Γη). Έως τότε ήταν η Τζαούτζι  στην Πετίτ Τερ.

Μετά την άφιξή μας στο διεθνές αεροδρόμιο της Πετίτ Τερ, με φεριμπότ θα πλεύσουμε απέναντι, στη Μαμουτζού (Γκραν Τερ) και θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με το νησί:

θα ξεκινήσουμε από την Οδό Εμπορίου της πρωτεύουσας Μαμουτζού. Εκεί συγκεντρώνονται όλα τα διοικητικά κτίρια αλλά και τα καταστήματα που πωλούν τα πάντα − από φρούτα και λαχανικά μέχρι κοσμήματα. Πέρα από το παζάρι των τροφίμων, μεγάλο ενδιαφέρον στην εμπορική οδό παρουσιάζουν τα χρυσοχοεία. Εκεί θα δούμε πολύ εντυπωσιακά χρυσά κοσμήματα, ντόπιων τεχνητών, οι οποίοι επεξεργάζονται με λεπτεπίλεπτο τρόπο τον χρυσό.

Θα έχουμε χρόνο για μια βόλτα  στην παραδοσιακή αγορά μπαχαρικών με τα πολύχρωμα καταστήματα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Μαμουτζού. 

6η ημέρα: Μαγιότ – Σεν Ντενί (Ρεϋνιόν)

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε νωρίς για τον γύρο του νησιού! Πρώτος μας σταθμός το Σημείο Μαχαμπού, όπου θα πεζοπορήσουμε μέσα στην πλούσια ηφαιστειογενή φύση και μετά θα πάμε στη φημισμένη παραλία Νγκούτζα. Είναι ίσως η πιο όμορφη παραλία του Μαγιότ με ολόχρυση άμμο και πλούσια βλάστηση – ένα ολόκληρο δάσος μπαομπάμπ φτάνει μέχρι την άμμο. Εκεί θα δούμε το αρχαιότερο μπαομπάμπ ηλικίας 300 ετών αλλά μπορεί να συναντήσουμε και τις πράσινες θαλάσσιες χελώνες που έχουν ως καταφύγιο την παραλία. Ακολουθούν οι φυτείες ιλάνγκ-ιλάνγκ και γαριφαλόδεντρων. Από τα γαριφαλόδεντρα, που φτάνουν σε ύψος τα 12 μέτρα, βγαίνει το μπαχαρικό γαρίφαλο.

Μετά την επίσκεψη στα μυρωδικά φυτά θα γευματίσουμε και εν συνεχεία θα δούμε παραδοσιακά ψαροχώρια, την πανέμορφη λιμνοθάλασσα του Μαγιότ και τα νησάκια Μτσαμπόρο που ανήκουν στο σύμπλεγμα.

Κατόπιν θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της Πετίτ Τερ (Μαγιότ) με προορισμό τη Ρεϋνιόν (=Επανένωση). Η Ρεϋνιόν είναι ένα ηφαιστειογενές νησί στον Ινδικό ωκεανό, ανατολικά της Μαδαγασκάρης και νοτιοδυτικά του Μαυρίκιου. Αποτελεί υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας από το 1946 και έχει πρωτεύουσα τη Σαιν-Ντενί. Είναι επίσης η πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ως νόμισμα το ευρώ. Η Ρεϋνιόν είναι ένας εξαιρετικά σπάνιος προορισμός λόγω του ότι είναι πολύ ακριβός και απομακρυσμένος. Είμαστε από τους ελάχιστους ταξιδιώτες παγκοσμίως που έχουμε τη δυνατότητα να τον εξερευνήσουμε και αυτό θα το κάνουμε με τρεις μοναδικές και πολύ λεπτομερείς ειδικές εκδρομές. Ποια είναι όμως η ιστορία αυτού του νησιού με το παράξενο όνομα;

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι που έφτασαν εδώ, και δεν βρήκαν κατοίκους, ήταν οι Πορτογάλοι το 1635, οι οποίοι έδωσαν στο νησί την ονομασία Σάντα Απολλόνια.

Ακολούθησαν οι Γάλλοι το 1638. Η Σάντα Απολλόνια επίσημα προσαρτήθηκε στη Γαλλία το 1642, όταν αποβιβάστηκαν στο νησί γάλλοι κατάδικοι από τη Μαδαγασκάρη. Το 1649 η ονομασία άλλαξε σε Νησί Μπουρμπόν, προς τιμήν του βασιλικού Οίκου των Βουρβόνων.

Η ονομασία Ρεϋνιόν δόθηκε στο νησί το 1793 μετά την πτώση του Οίκου των Βουρβόνων στη Γαλλία, για να τιμηθεί η Επανένωση (réunion στα γαλλικά) των επαναστατών από τη Μασσαλία με την Εθνική Φρουρά στο Παρίσι. Το 1801, το νησί ονομάστηκε Νήσος Βοναπάρτη, προς τιμήν του Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Μετά όμως από τη γαλλική Επανάσταση του Φεβρουαρίου, το 1848, επέστρεψε στην ονομασία Ρεϋνιόν.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στη Ρεϋνιόν. 

Ημέρα 7η: Ρεϋνιόν – Μαυρίκιος

Σήμερα θα αναχωρήσουμε αεροπορικώς από το αεροδρόμιο της Ρεϋνιόν με προορισμό τον γειτονικό Μαυρίκιο. Ο Μαυρίκιος είναι ένα ηφαιστειακό νησιωτικό κράτος του Ινδικού ωκεανού ανατολικά της Μαδαγασκάρης. Μαζί με τα νησιά Ρεϋνιόν και Ροντρίγκες, αποτελεί το νησιωτικό συγκρότημα Μασκαρέν. Το Αρχιπέλαγος Μασκαρέν δημιουργήθηκε από μία σειρά υποθαλάσσιων ηφαιστειακών εκρήξεων πριν από περίπου 10 εκατομμύρια χρόνια. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Αμέσως μετά, το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει μία σε βάθος γνωριμία με τον εξωτικό και πανέμορφο Μαυρίκιο. Θα εστιάσουμε κυρίως στο βόρειο τμήμα του. Πρώτος σταθμός μας ο Βοτανικός Κήπος που δημιουργήθηκε πριν από 300 χρόνια, ως οι προσωπικός κήπος του Γάλλου κυβερνήτη. Στις αχανείς εκτάσεις του φύονται πάνω από 650 είδη φυτών και δέντρων, ανάμεσά τους τα μπαομπάμπ, τα νούφαρα-γίγαντες και δεκάδες θεραπευτικά βότανα. Ακολουθεί το Κτήμα-Μουσείο της Ζάχαρης, μία τεράστια έκταση περίπου 5.000 τ.μ., όπου θα μάθουμε τα πάντα για τη σπορά, την καλλιέργεια, την παραγωγή και την επεξεργασία της ζάχαρης. Από τη ζάχαρη του Μαυρίκιου παράγεται ένα εξαιρετικής ποιότητας ρούμι, που θα έχουμε την ευκαιρία να βρούμε στο κτήμα.

Τελευταίος σταθμός μας για σήμερα είναι η πρωτεύουσα Πορτ Λουί. Πρόκειται για μία καθαρόαιμη αποικιακή πόλη, με όλο το μεγαλείο που συνεπάγεται η εύρωστη οικονομία του νησιού. Στη βόλτα μας θα δούμε υπέροχα κτίρια γαλλικής αποικιακής αρχιτεκτονικής όπως το θέατρο, τους δύο καθεδρικούς ναούς, το Ανώτατο Δικαστήριο, την τοπική αγορά, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το φρούριο του 18ου αιώνα καθώς και την προκυμαία Κοντάν, όπου υπάρχουν καταστήματα με όλες τις διεθνείς φίρμες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση στον Μαυρίκιο.

8η ημέρα: Παραλίες Μαυρίκιου

Σήμερα όλη η μέρα μας είναι ελεύθερη για ξεκούραση και βόλτες στον Μαυρίκιο. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε έναν παραμυθένιο προορισμό με εκπληκτικές παραλίες. Κατάλευκη άμμος, φοινικόδεντρα που φτάνουν μέχρι τα τιρκουάζ νερά, πολυτέλεια και κοσμοπολιτισμός, είναι μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά του Μαυρίκιου. Όλα αυτά θα τα απολαύσουμε και θα χτίσουμε αξέχαστες αναμνήσεις. Διανυκτέρευση στον Μαυρίκιο.

 

9η ημέρα: Μαυρίκιος – Ρεϋνιόν (Σιρκ ντε Σαλαζί – Σεν Ντενί)

Σήμερα θα αναχωρήσουμε από τον Μαυρίκιο για να επιστρέψουμε στη Ρεϋνιόν και να ξεκινήσουμε τη μεγάλη εξερεύνηση του νησιού. Πτήση λοιπόν και άφιξη στη Ρεϋνιόν και ξεκινάμε για την πρώτη μεγάλη εξερευνητική εκδρομή μας στο νησί, στο βόρειο τμήμα που περιλαμβάνει και την πρωτεύουσα Σεν Ντενί. Στον βορρά αναπτύσσεται όλη η εμπορική δραστηριότητα και αυτό θα το αντιληφθούμε στη διαδρομή.

Θα ακολουθήσουμε τον δρόμο μας με κατεύθυνση την καλντέρα του Σαλαζί. Πρόκειται και πάλι να ανεβούμε πάνω στα καταπράσινα βουνά της Ρεϋνιόν, με προορισμό τον οικισμό Σιρκ ντε Σαλαζί που βρίσκεται στα 1.000 μέτρα ύψος. Στη διαδρομή θα περάσουμε από φυτείες και αποστακτήρια αιθερίων ελαίων, από καταρράκτες και πλαγιές γεμάτες λουλούδια που προορίζονται για την αρωματοποιία. Τελικά θα φτάσουμε στο χωριό Σαλαζί, που είναι ένα ζωντανό μουσείο-κόσμημα κρεολικής αρχιτεκτονικής. Και ακολουθεί το χωριό Χελ-Μπουργκ, σε μικρή απόσταση από το Σαλαζί, το οποίο πήρε την ονομασία του από τον Γάλλο Κυβερνήτη Λουί ντε Χελ (1783-1864). Ο Ντε Χελ έχαιρε υποστήριξης από την ισχυρή τάξη των κρεολών κτηματιών επειδή εναντιώθηκε στο δουλεμπόριο που ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένο στη Ρεϋνιόν. Οι γαιοκτήμονες λοιπόν, που έχτισαν εκείνη την εποχή τις επαύλεις τους γύρω από τις θερμές πηγές του βουνού, ονόμασαν τον οικισμό Χελ-Μπουργκ. Και για να μπούμε απολύτως στο πνεύμα της πολυτελούς κρεολικής ζωής των γαιοκτημόνων θα επισκεφτούμε την έπαυλη Φολιό που χτίστηκε τον 19ο αιώνα στο Χελ-Μπουργκ. Η έπαυλη είναι ένα τυπικό δείγμα της κρεολικής (ή κρεολής) ξύλινης αρχιτεκτονικής και περιβάλλεται από τρεις κήπους γαλλικού στυλ με σιντριβάνια, παβιγιόν και πέτρινα μονοπάτια. Οι κήποι είναι κατάφυτοι με αρωματικά και φαρμακευτικά είδη όπως πατσουλί, βετιβέρ, σιτρονέλα, γεράνια, κιτρινόριζα, μπαχάρι κ.α. Η έπαυλη με τους κήπους είναι ένα τυπικό δείγμα της τάσης που επικρατούσε στις κραταιές κρεολικές οικογένειες του 19ου αιώνα να εγκαταλείπουν τις ζεστές παραλιακές περιοχές και να μετακομίζουν στις δροσερές ορεινές. Στο εσωτερικό του σπιτιού πέρα από τη διακόσμηση και την επίπλωση της εποχής, θα δούμε και πολλά οικιακά σκεύη και άλλα αντικείμενα καθημερινής χρήσης της εύπορης κρεολικής ζωής.

Θα συνεχίσουμε την πορεία μας μέσα στο δάσος Μπας Βαλέ και εκεί θα ανακαλύψουμε τις πιο ντελικάτες και μυστηριώδεις καλλιέργειες του νησιού: τις καλλιέργειες της βανίλιας. Αμέσως μετά θα κάνουμε στάση στον τοπικό ξενώνα για να απολαύσουμε ένα γνήσιο κρεολικό γεύμα. Και κατόπιν θα κατευθυνθούμε προς το Κακό Ακρωτήρι. Εκεί ο ωκεανός είναι πραγματικά άγριος και μέσα από το νερό ξεπηδούν εντυπωσιακοί θερμοπίδακες που φτάνουν σε πολύ μεγάλο ύψος.

Μετά απ’ όλα αυτά, θα ακολουθήσουμε τον περίφημο παραλιακό δρόμο για το Σεν Ντενί και θα δούμε τις καταπράσινες φυτείες ζαχαροκάλαμου της περιοχής Σεν Μαρί και τα κρεολικά ξύλινα σπίτια των ισχυρών γαιοκτημόνων που χρονολογούνται από την εποχή της Εταιρείας των Ανατολικών Ινδιών, η οποία ιδρύθηκε το 1600. Η εταιρεία ήταν βρετανική και εμπορευόταν αρχικώς μπαχαρικά και αργότερα τσάι, μετάξι, βαμβάκι, λουλάκι, όπιο και… σκλάβους. Φτάνοντας στην πόλη, στην ανατολική είσοδο θα δούμε τους εντυπωσιακούς ξυλόγλυπτους ινδουιστικούς ναούς. Και με το που θα μπούμε στην πρωτεύουσα θα μας καταλάβει αμέσως ο κοσμοπολίτικος αέρας της. Στη Σεν Ντενί, θα πάρουμε μία καλή γεύση από όλη την εμπορική ιστορία της Ρεϋνιόν. Αρωματικοί καρποί, παρασκευάσματα βανίλιας, θρύλοι των πρωτοπόρων εξερευνητών που ανακάλυψαν τον πολύτιμο φυσικό πλούτο του νησιού, αιθέρια έλαια, πρώτες ύλες της αρωματοποιίας, όλα είναι εδώ.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση στη Ρεϋνιόν.

Προσοχή! Θα βρεθούμε σε μεγάλο υψόμετρο, ως 2.360 μέτρα και οι θερμοκρασίες που θα συναντήσουμε κυμαίνονται από τους 3οC έως τους 21οC. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλή πεζοπορία, οπότε πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας καλά παπούτσια για περπάτημα, αδιάβροχο, ζεστό τζάκετ τύπου fleece, αντηλιακό και εντομοαπωθητικό. 

10η ημέρα: Ηφαίστεια

Αμέσως μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για τη δεύτερη μεγάλη εξερεύνηση της Ρεϋνιόν. Προορισμός μας είναι το Ηφαιστειακό Σύμπλεγμα Φουρνέζ, το οποίο καταλαμβάνει το 1/3 του νησιού και είναι ένα από τα ενεργά στο κόσμο. Κατά μέσο όρο κάθε χρόνο πραγματοποιούνται 3 εκρήξεις. Το ίδιο το ηφαίστειο δημιουργήθηκε πριν από 400.000 χρόνια εξαιτίας μίας τεράστιας έκρηξης. Σημείο αφετηρίας για την εξερεύνηση του ηφαιστείου είναι το Φρούριο Μουράτ, απ΄ όπου θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι μέσα από το πυκνό δάσος που θα μας οδηγήσει στον κρατήρα. Καθ’ οδόν θα ατενίζουμε από ψηλά μοναδική θέα, οπότε μην παραλείψετε τη φωτογραφική σας μηχανή. Πρώτη στάση η Νε ντε Μπεφ. Από εκεί θα απολαύσουμε ένα εξαιρετικό πανόραμα του Ποταμού ντε Ραμπάρ. Πρόκειται για ένα τεράστιο φαράγγι που δημιουργήθηκε κατά την πρώτη έκρηξη του ηφαιστείου, όταν αποκολλήθηκε η κορυφή του βουνού. Ακολουθεί το σεληνιακό τοπίο που ονομάζεται Πλεν ντε Σαμπλ, το οποίο δημιουργήθηκε στη δεύτερη μεγάλη έκρηξη. Επόμενη στάση μας είναι το Πα ντε Μπελκόμπ σε υψόμετρο 2.311 μέτρα όπου θα δούμε το μεγαλειώδες σφραγισμένο ηφαίστειο στο Ηφαιστειακό Σύμπλεγμα Φουρνέζ. Ο κρατήρας του είναι καλυμμένος με λάβα, ωστόσο πρόκειται για ένα πολύ ενεργό ηφαίστειο το οποίο βρίσκεται στη μέση της αλυσίδας. Τα ηφαίστεια περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πάρκο της Ρεϋνιόν που καταλαμβάνει το 48% της συνολικής επιφάνειας του νησιού και αποτελεί προστατευόμενη περιοχή της UNESCO.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, όπου μας περιμένει πρωτοχρονιάτικο δείπνο!

11η ημέρα: Σιρκ ντε Σιλάος (Ρεϋνιόν)

Το πρόγραμμα σήμερα είναι αφιερωμένο στην εξερεύνηση της Νοτιοδυτικής Ρεϋνιόν. Όπως σας έχουμε ήδη πει, αυτό το απάτητο νησί θα το μελετήσουμε σε βάθος, διότι κρύβει απίστευτους θησαυρούς. Πρώτος σταθμός μας λοιπόν, η περιοχή Σεν Λε. Μία βραχώδης παραλία με… φυσητήρα. Τι σημαίνει αυτό; Πρόκειται για τον θερμοπίδακα που οι Γάλλοι ονομάζουν Σουφλέρ (=φυσητήρας). Σε αυτή την παραλία, εκεί που το νερό του ωκεανού σκάει πάνω στα βράχια, υπάρχει ένας θερμοπίδακας μέσα στον πυθμένα της θάλασσας, απ’ όπου εκτινάσσεται το νερό με ορμή, κάτασπρο σαν αφρός. Το φαινόμενο μοιάζει με το νερό που εκτοξεύουν οι φάλαινες, εξ ου και η ονομασία.

Θα συνεχίσουμε την οδική εκδρομή μας στην περιοχή Σεν Λουί, όπου οδηγώντας θα δούμε τα γαλλικά εργοστάσια και τον ομώνυμο οικισμό με το τζαμί, τον ινδουιστικό ναό και τη χριστιανική εκκλησία. Και εν συνεχεία θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε στα βουνά. Θα περάσουμε μέσα από το πανέμορφο χωριό Ποταμός Σεν Λουί, με τα παραδοσιακά ξύλινα κρεολικά σπιτάκια και τους γαλλικού τύπου περιποιημένους κήπους. Από κει θα βγούμε στην Κοιλάδα Μπρα ντε Σιλάος και θα ακολουθήσουμε τον δρόμο με τις 400 στροφές. Ναι, βρισκόμαστε πάνω στο βουνό και οι στροφές είναι πολλές, ωστόσο το μαγικό τοπίο που θα αντικρίζουμε σε κάθε στροφή θα μας αποζημιώνει με το παραπάνω. Καταπράσινες κοιλάδες θα εναλλάσσονται με κουκλίστικα χωριά όπως το Πέτερ Μποθ και το Παλμίστ Ρουζ, στενά τούνελ θα μας βγάζουν σε μεγαλειώδη κατάφυτα ανοίγματα με μυτερές βουνοκορφές και βράχια που ορθώνονται μέσα από την πυκνή βλάστηση και μοιάζουν με οχυρά. Πραγματικά στη διαδρομή αυτή ο χρόνος χάνεται, όπως και οι στροφές…

Και τελικά θα φτάσουμε στον προορισμό μας, στον παράδεισο που ονομάζεται Σιρκ ντε Σιλάος. Πρόκειται για έναν πανέμορφο ορεινό οικισμό στα 1.300 μέτρα που είναι διάσημος για τις θερμές ηφαιστειακές πηγές του που έχουν ανάλογες θεραπευτικές ιδιότητες με εκείνες του Βισί στη Γαλλία. Φυσικά επειδή οι Γάλλοι ξέρουν από πηγές και υδροθεραπείες, ήδη από τον 19ο αιώνα έκαναν έρευνες για το νερό του Σιλάος και έχτισαν το πρώτο SPA. Όμως ο οικισμός διαθέτει και αμπελώνες (τους πιο υψομετρικούς σε γαλλικό έδαφος) που παράγουν εξαιρετικό κρασί. Η αίσθηση που αφήνει η βόλτα μας σε αυτό το ονειρεμένο χωριό είναι σαν να περπατάμε στο δίδυμο αδερφάκι του Σαμονί. Από τον Θαυμάσιο Βράχο, δημοφιλές παρατηρητήριο της περιοχής, θα δούμε πανοραμικά όλη την κοιλάδα με τους γκρεμούς, τους αμπελώνες, τον κουκλίστικο οικισμό και το θέαμα πραγματικά είναι θαυμάσιο. Θα απολαύσουμε ένα αυθεντικό κρεολικό γεύμα και θα ξεκινήσουμε για την κάθοδό μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Προσοχή! Θα βρεθούμε σε μεγάλο υψόμετρο, ως 1.300 μέτρα και οι θερμοκρασίες που θα συναντήσουμε κυμαίνονται από τους 12οC έως τους 24οC. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλή πεζοπορία, οπότε πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας καλά παπούτσια για περπάτημα, αδιάβροχο, ζεστό τζάκετ τύπου fleece, αντηλιακό και εντομοαπωθητικό.

 

12η ημέρα: Ρεϋνιόν – Μάχε (Σεϋχέλλες)

Σήμερα θα αναχωρήσουμε από τη Ρεϋνιόν για έναν ακόμη μαγευτικό προορισμό του Ινδικού Ωκεανού. Τις καρτποσταλικές Σεϋχέλλες και συγκεκριμένα το γρανιτικό νησί Μάχε. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το Μάχε είναι το μεγαλύτερο νησί του Αρχιπελάγους των Σεϋχελλών. Πρόκειται κυριολεκτικά για έναν επίγειο παράδεισο, με 65 κατάλευκες παραλίες και ένα δάσος βροχής που φτάνει μέχρι την άμμο. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Βικτόρια, η οποία φημίζεται για την κρεολική αρχιτεκτονική και την πολύχρωμη σκεπαστή αγορά της. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να δούμε την πρωτεύουσα, να κάνουμε πεζοπορία στο δάσος και φυσικά να απολαύσουμε τις υπέροχες παραλίες του νησιού. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Μάχε.

 

13η ημέρα: Μάχε – Πραλέν (Σεϋχέλλες)

Δεύτερη ημέρα στις Σεϋχέλλες και σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα νησί-έκπληξη. Θα μεταφερθούμε στο Πραλέν, έναν από τους ακριβότερους ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο! Εδώ δεν υπάρχει καθόλου μαζικός τουρισμός και εμείς είμαστε από τους ελάχιστους εκλεκτούς που έχουν το προνόμιο όχι μόνο να εξερευνήσουν αυτόν τον παράδεισο αλλά και να διανυκτερεύσουν στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία του.

Το Πραλέν αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο γρανιτικό νησί τω Σεϋχελλών. Δεν έχει τόσο ορεινή μορφολογία εδάφους όσο το Μάχε, αλλά έχει παρόμοιους γρανιτικούς βράχους που περιβάλλονται από μαγευτικές παραλίες. Ανάμεσά τους η Λάτσιο, η οποία συγκαταλέγεται στις 5 ομορφότερες παραλίες του κόσμου! Φυσικά εμείς θα απολαύσουμε το μπάνιο μας σε αυτή τη ροζ παραλία η οποία περιβάλλεται από γρανιτικούς βράχους, έχει πυκνή βλάστηση και, παραδόξως για τον Μαυρίκιο, στα νερά της δεν υπάρχουν κοράλλια. Το άλλο σούπερ αξιοθέατο του σπάνιου Πραλέν είναι η, προστατευόμενη από την UNESCO, Κοιλάδα ντε Μαΐ. Πρόκειται για ένα μοναδικό σε βλάστηση δάσος βροχής πλούσιο σε άγρια ζωή με πολλά ενδημικά είδη φυτών, ζώων και πτηνών. Επίσης εδώ ευδοκιμούν τα ενδημικά φοινικόδεντρα Κοκό ντε Μερ. Τα δέντρα αυτά φτάνουν μέχρι τις παραλίες και οι καρποί τους (διπλές καρύδες που ζυγίζουν ως 30 κιλά) συχνά πέφτουν στο νερό – εξ ου και η ονομασία τους. Υπάρχει όμως και μία αστεία… ερωτική ιστορία για τα Κοκό ντε Μερ. Τα δέντρα χωρίζονται σε αρσενικά και θηλυκά. Τα αρσενικά αναπτύσσονται δίπλα από τα θηλυκά και τα κλαδιά τους περιπλέκονται… Γι αυτό και χαρακτηρίζονται ως ερωτικά δέντρα. Από την άλλη, οι καρποί τους αντιστοίχως φέρουν σχήματα που παραπέμπουν ευθέως στην ανθρώπινη γενετήσια ζώνη. Το 1881, όταν ο βρετανός στρατηγός Τσαρλς Τζορτζ Γκόρντον επισκέφτηκε την Κοιλάδα ντε Μαΐ στο νησί Πραλέν και είδε τους καρπούς Κοκό ντε Μερ, σκανδαλίστηκε! Μιλάμε για την βικτοριανή εποχή, δηλαδή την εποχή της μεγάλης σεμνοτυφίας, της θρησκοληψίας και της ερωτικής καταπίεσης στη Βρετανία. Όταν λοιπόν ο στρατηγός περπάτησε μέσα στην παραμυθένια βλάστηση της Κοιλάδας ντε Μαΐ πίστεψε ότι βρίσκεται στον βιβλικό Κήπο της Εδέμ. Και θεώρησε ότι οι καρποί Κοκό ντε Μερ ήταν το πραγματικό απαγορευμένο φρούτο του Καλού και του Κακού που πρόσφερε η Εύα στον Αδάμ.

Δείπνο και διανυκτέρευση στο Πραλέν.  

14η Ημέρα: Πραλέν - Λα Ντιγκ - Πραλέν (Σεϋχέλλες)

Σήμερα φτάνουμε στην κορύφωση αυτού του εξαιρετικά σπάνιου ταξιδιού στον Ινδικό Ωκεανό. Και σας επιφυλάσσουμε έναν σπανιότατο προορισμό, απίστευτης ομορφιάς και φύσης. Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για το πιο γοητευτικό νησί όλων των Σεϋχελλών, το περίφημο Λα Ντιγκ, που έχει παραμείνει απόλυτα παρθένο. Θα αφιερώσουμε όλη την ημέρα στο Λα Ντιγκ, όπου θα μεταφερθούμε με φεριμπότ από το Πραλέν. Το Λα Ντιγκ έχει πληθυσμό 2.000 κατοίκους, οι ρυθμοί του είναι απολύτως χαλαροί και τελείως ανέγγιχτοι από τον χρόνο και το άγχος της σύγχρονης ζωής. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνουν και τα παραδοσιακά μέσα μεταφοράς, όπως τα ποδήλατα, οι βοϊδάμαξες αλλά και τα παλιά, ανοιχτά φορτηγά με τα ιδιαίτερα σκέπαστρα. Με ένα τέτοιο λοιπόν θα εξερευνήσουμε και εμείς την περιοχή!

Πρώτος προορισμός μας στο νησί είναι το Κτήμα της Ένωσης. Στην αποικιοκρατική ιστορία του Λα Ντιγκ, το νησί ήταν γεμάτο από καλλιέργειες κοκοφοίνικα και βανίλιας. Το κτήμα λοιπόν, είναι ένα μοναδικό δείγμα αυτής της ιστορίας του νησιού. Πέρα από τις πανέμορφες εκτάσεις που καλλιεργούνται ακόμη, διαθέτει το σπίτι των πρώτων Γάλλων καλλιεργητών που έφτασαν το 1789 μαζί με τους Αφρικανούς σκλάβους τους. θα επισκεφθούμε και τη φυτεία καρύδας των πρώτων γαιοκτημόνων του 17ου αιώνα όπου δούμε τη διαδικασία επεξεργασίας του πυρήνα της καρύδας: από την επίπονη αφαίρεση του φλοιού της καρύδας, την εξαγωγή της πρώτης ύλης και τη χρήση του μύλου που λειτουργεί με τη δύναμη των βοδιών ώστε να εξαχθεί το τελικό έλαιο.

Θα κάνουμε βόλτα απ’ άκρη σ’ άκρη, θα φτάσουμε μέχρι τους γρανιτένιους βράχους που περιβάλλουν το κτήμα και αποτελούν τον φυσικό φράχτη του. Κι από κει θα βγούμε στην ιδιωτική παραλία του, την παγκοσμίως διάσημη Πηγή του Ασημιού που έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο φαντασμαγορικές στον κόσμο! Αν είμαστε τυχεροί, θα δούμε και τις τεράστιες χελώνες που υπάρχουν στην περιοχή!

Εκεί θα απολαύσουμε τυπικό κρεολέζικο γεύμα αλλά και πολλές αξέχαστες βουτιές και στιγμές απόλυτης χαλάρωσης κάτω από τα φοινικόδεντρα και πάνω στην κατάλευκη άμμο. Στην Πηγή του Ασημιού έχουν γυριστεί πολλές κινηματογραφικές ταινίες, όπως οι «Πειρατές» του Ρομάν Πολάνσκι με τον Ουόλτερ Ματάου, ο «Ροβινσών Κρούσος – Αληθινή Ιστορία» του Καλέμπ Ντεσανέλ, ο «Ναυαγός» του Ρόμπερτ Ζεμέκις με τον Τομ Χανκς καθώς και διαφημιστικά σποτ, μεταξύ των οποίων του Bacardi και του Bounty. Αφού χορτάσουμε λοιπόν αυτή την υπέροχη παραλία και μία ολόκληρη μέρα στο Λα Ντιγκ θα επιστρέψουμε πάλι με φεριμπότ στο Πραλέν.

Διανυκτέρευση στο Πραλέν.

15η Ημέρα: Πραλέν – Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Μετά από τις ημέρες αυτές στον παράδεισο, με αεροπλάνο ή πλοίο θα μεταφερθούμε στο νησί Μάχε από όπου θα πετάξουμε για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

16η Ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη, Λάρνακα

Άφιξη στην Αθήνα νωρίς το πρωί.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5490 € 980 €
Twin Room 5490 € 980 €
Triple Room 5490 € 980 €
Single Room 6740 € 980 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5670 € 980 €
Twin Room 5670 € 980 €
Triple Room 5670 € 980 €
Single Room 6920 € 980 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται  1  διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά

 

«StopOver Athens»

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6640 € 0 €
Twin Room 6640 € 0 €
Triple Room 6640 € 0 €
Single Room 7890 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
- Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

ET 761

22/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

00:45

06:55

ET 825

22/12/2021

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΜΟΡΟΝΙ

10:00

13:50

ET 878

05/01/2022

ΜΑΧΕ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

17:45

20:30

ET 760

05/01/2022

  ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:00

03:00

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Αδειες εισόδου σε όλα τα αξιοθέατα που περιγράφουμε ότι τα επισκεπτόμαστε,  συμπεριλαμβανομένης και της εισόδου στη φυτεία στο Λαντίκ, το κτήμα από την εποχή της αποικιοκρατίας.
 • Διανυκτερεύσεις σε πολύ καλά ξενοδοχεία 4* ακόμη και στο πολύ ακριβό νησί Πραλέν (Σεϋχέλλες) και στα καλύτερα διαθέσιμα στις Κομόρες και στα νησιά Μαγιότ
 • Ημιδιατροφή
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Συμπεριλαμβάνονται οι εσωτερικές πτήσεις, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και η ξενάγηση με φορτηγό στο νησί Λα Ντιγκ
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 


 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 980 €.

Προετοιμασία

Σε αυτό το ταξίδι, δεν θα απολαύσουμε μόνο τα μπάνια μας στη θάλασσα. Θα κινηθούμε σε μεγάλα υψόμετρα, που ξεπερνούν τα 2.000 μέτρα και θα συναντήσουμε και χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης θα εξερευνήσουμε δάση βροχής. Οπότε εκτός από μαγιό, πρέπει απαραιτήτως να έχετε μαζί σας καλά και αδιάβροχα παπούτσια για περπάτημα, αδιάβροχο μπουφάν, ζεστό τζάκετ τύπου fleece, αντηλιακό και εντομοαπωθητικό.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Σε περίπτωση που ταξιδεύει παιδί με τον ένα φυσικό γονέα, απαιτείται έγγραφη και υπογεγραμμένη δήλωση συναίνεσης του άλλου γονέα, από αστυνομική αρχή. Η δήλωση αυτή απαιτείται από την ασφάλεια του αεροδρομίου.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ Ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

 

Ο Ινδικός Ωκεανός του Versus Travel δεν έχει καμία σχέση με τα άλλα οργανωμένα ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς οι οποίοι έχουν αλωθεί από τον μαζικό τουρισμό. Πρόκειται για ένα καθαρά εξερευνητικό και εξαιρετικά σπάνιο ταξίδι, στα άγνωστα νησιά των μπαχαρικών και της αρωματοποιίας. Κομόρες, Μαγιότ, Ρεϋνιόν, Μαυρίκιος και Μάχε, Πραλέν, Λα Ντιγκ στις Σεϋχέλλες. Ορισμένα από αυτά τα νησιά είναι παντελώς άγνωστα. Είναι ακόμη γαλλικές κτήσεις… Όλα είναι ηφαιστειογενή. Όλα κατοικούνται από Κρεολούς. Όλα έχουν ζούγκλες και ενεργά ηφαίστεια. Όλα παραπέμπουν άμεσα στην αληθινή ιστορία του Ροβινσώνα Κρούσου. Όλα αποτελούν αντικείμενο μελέτης των επιστημόνων για την άγρια ηφαιστειακή φύση τους και όλα είναι προστατευόμενα. Μιλάμε για ένα ταξίδι απόλυτης εξερευνητικής εμπειρίας, το οποίο είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν ελάχιστα πρακτορεία παγκοσμίως εξαιτίας της δυσκολίας στις μεταφορές και του πολύ υψηλού κόστους. Όμως το Versus Travel καινοτομεί και το οργανώνει άρτια – με άνετες μετακινήσεις αλλά και στιγμές αξέχαστης πολυτέλειας. Ειδικότερα:

•   Εξερευνούμε απ’ άκρη σε άκρη τις άγνωστες Κομόρες με τις απέραντες φυτείες και τα ενεργά ηφαίστεια

•   Πηγαίνουμε στα άγνωστα νησιά Μαγιότ και μελετάμε την παράξενη φύση και τον κρεολικό πολιτισμό τους

•   Μένουμε τέσσερα (4) βράδια στην πανάκριβη Ρεϋνιόν και την εξαντλούμε ολόκληρη σε τρεις απίθανες εκδρομές από τα τιρκουάζ παράλια μέχρι τους κατάφυτους κρατήρες των ηφαιστείων της με τις θερμές πηγές

•   Απολαμβάνουμε τον Μαυρίκιο τόσο στη μοναδική ενδοχώρα του όσο και στις παραμυθένιες παραλίες του

•   Γνωρίζουμε τις άλλες Σεϋχέλλες: εξερευνούμε το νησί Μάχε και διανυκτερεύουμε δύο νύχτες στο πανάκριβο Πραλέν. Για φινάλε περνάμε μία ολόκληρη μέρα στο εξαιρετικά σπάνιο και πολύ ακριβό Λα Ντιγκ, όπου το εξερευνούμε με παλιό, παραδοσιακό φορτηγό μέχρι να καταλήξουμε στην αληθινή παραλία του Ροβινσώνα Κρούσου!

 

 

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ιδιαίτερου αυτού προγράμματος

Σπάνια διαμονή στον Μαυρίκιο (!) μέσα στην πιο ακριβή περίοδο του χρόνου. Έτσι θα απολαύσουμε παραδεισένια, εξωτική και πολυτελή εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη…

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο πλήρης Ινδικός Ωκεανός!

Αυτό το πρόγραμμα το προτείνει πρώτο το Versus στο ελληνικό ταξιδιωτικό κοινό.

Για πρώτη φορά, ένα ταξίδι που συνδυάζει όλα των σημαντικά νησιά του Ινδικού Ωκεανού. Αν εξαιρέσουμε τις Μαλδίβες και τη Μαδαγασκάρη που είναι ανεξάρτητοι προορισμοί και ορίζονται ως δυο ξεχωριστά ταξίδια, με αυτό το πρόγραμμα επισκεπτόμαστε και εξερευνούμε σε βάθος όλα τα άλλα νησιά του Ινδικού.

Και τα γνωρίζουμε πιθαμή προς πιθαμή, με τον τρόπο που σας έχει συνηθίσει το Versus. Δηλαδή δεν πάμε εκεί απλά για να βάλουμε μια πινέζα στον χάρτη… Ούτε διανυκτερεύουμε μόνο μία νύχτα, για να πούμε ότι διανυκτερεύσαμε.

Το αντίθετο!

Οργανώνουμε πολυήμερες διαμονές με πλούσιες εξερευνήσεις και άρτιες ξεναγήσεις και σας επιφυλάσσουμε υπέροχες εκπλήξεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.

 Στο Versus ζούμε μαζί σας την εμπειρία του ταξιδιού και δημιουργούμε μοναδικές αναμνήσεις, χάρη στην τέλεια οργάνωση, την απόλυτη γνώση μας για τον κάθε προορισμό, εν προκειμένω τον Ινδικό Ωκεανό, και την τεράστια εμπειρία μας στα πλούσια και απαιτητικά εξερευνητικά υπερπόντια ταξίδια!

Δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας!

Η διαμονή στους παραδείσους του Ινδικού Ωκεανού είναι, όπως ξέρουμε, ακριβή, ειδικά στην υψηλή περίοδο των Χριστουγέννων!

Όμως τα Χριστούγεννα είναι συμπωματικά η καλύτερη περίοδος του χρόνου για να επισκεφτούμε τα εκπληκτικά αυτά νησιά και γι αυτό σας προτείνουμε ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών στον Ινδικό, φτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά!

Δεν εκμεταλλευόμαστε δηλαδή τη δικαιολογία του κόστους, για να κατεβάσουμε το επίπεδο των υπηρεσιών μας… Απεναντίας!

Διανυκτερεύουμε στο πανάκριβο νησί-κόσμημα Πραλέν στις Σεϋχέλλες και δεν το περιορίζουμε, σε μία κουραστική ημερήσια εκδρομή, όπως συμβαίνει συνήθως. Με το Versus θα περάσουμε εκεί μια νύχτα και θα απολαύσουμε αυτόν τον επίγειο παράδεισο όπως του αξίζει.

Highlights

 

 • Εξερευνούμε το Καρθάλα, το πιο επικίνδυνο ηφαίστειο του κόσμου στη Μεγάλη Κομόρα
 • Παρατηρούμε τα αναποδογυρισμένα δέντρα μπαομπάμπ που τα κλαδιά τους μοιάζουν με ρίζες
 • Κάνουμε πεζοπορία στα ενεργά ηφαίστεια των άγνωστων νησιών Μαγιότ και βλέπουμε τους θερμοπίδακες να βγάζουν ατμούς από τη θάλασσα
 • Γνωρίζουμε σε βάθος ολόκληρη την άγνωστη και πανάκριβη Ρεϋνιόν και παρατηρούμε απόκοσμους σχηματισμούς της λάβας που καλύπτει δρόμους και χωριά και ξεπηδάει σε κωνικά σχήματα μέσα από τις παραδεισένιες παραλίες
 • Επισκεπτόμαστε πανέμορφα κρεολικά χωριά με γαλλικού τύπου κήπους σε όλα τα νησιά
 • Κάνουμε βόλτα σε απέραντες φυτείες βανίλιας και ιλάνγκ-ιλάνγκ
 • Ξεναγούμαστε σε κρεολικές επαύλεις και SPA του 19ου αιώνα που είναι χτισμένα μέσα στους κρατήρες και στις κοιλάδες των ηφαιστείων στη Ρεϋνιόν
 • Απολαμβάνουμε την άγρια φύση και την ωραιότερη παραλία του Μαυρίκιου
 • Πηγαίνουμε στο νησί-ορόσημο Μαέ στις Σεϋχέλλες
 • Περνάμε τρεις μέρες στο πανάκριβο και εξαιρετικά σπάνιο νησί Πραλέν των Σεϋχελλών και εξερευνούμε τη ζούγκλα με τα Κοκό ντε Μερ και τους λείους γρανιτικούς βράχους στις παραλίες του
 • Οργανώνουμε μία καταπληκτική και πολύ ακριβή εκδρομή στον άγνωστο παράδεισο Λα Ντιγκ. Εξερευνούμε τη φυτεία καρύδας των πρώτων γαιοκτημόνων του 17ου αιώνα με παραδοσιακό ανοιχτό φορτηγό και απολαμβάνουμε την ωραιότερη παραλία του κόσμου (αν είμαστε τυχεροί θα δούμε και τις τεράστιες χελώνες!), την Πηγή του Ασημιού, στην οποία γυρίστηκαν όλες οι ταινίες του Ροβινσώνα Κρούσου!

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Πηγαίνουμε στα άγνωστα νησιά Μαγιότ και μελετάμε την παράξενη φύση και τον κρεολικό πολιτισμό τους
 • Απολαμβάνουμε τον Μαυρίκιο τόσο στη μοναδική ενδοχώρα του όσο και στις παραμυθένιες παραλίες του

 

Περίοδοι

 • Χριστούγεννα 2021 - Πρωτοχρονιά 2022

Αναχωρήσεις

22/12Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ινδικός Ωκεανός - ΚΟΜΟΡΕΣ, ΜΑΓΙΟΤ, ΡΕΟΥΝΙΟΝ, ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ, ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ (ΜΑΧΕ-ΠΡΑΛΕΝ-ΛΑ ΝΤΙΓΚ) | Χριστούγεννα 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info