fb

Αυθεντικό αποικιακό Μεξικό, Πουέμπλα με ημιδιατροφή και το πολυτελές Barcelo 5* στο Μέξικο Σίτι | Χριστούγεννα 2021

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1099€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το Μεξικό μάς είναι ήδη γνωστό για τους μαγευτικούς αρχαιολογικούς χώρους, την υπέροχη φύση, τη μοναδική αρχιτεκτονική. Σε αυτό το ταξίδι όμως, θέλουμε να ξεπεράσουμε το οικείο, το γνωστό Μεξικό. Να εξερευνήσουμε το αυθεντικό, παραδοσιακό Μεξικό, έτσι όπως ξεδιπλώνεται μέσα από τους θρύλους αλλά και την ιδιαίτερη, αποικιακή αρχιτεκτονική του. Προσδοκούμε να βρεθούμε κοντά στη δραματική και απρόβλεπτη φύση, να γνωρίσουμε την επαρχία με τις ευφάνταστες αρχιτεκτονικές, να περιπλανηθούμε σε πλακόστρωτες πλατείες και σε σοκάκια που η ζωή μοιάζει να έχει πέσει σε λήθαργο, να περιπλανηθούμε στη Μορέλια, να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα στις αποικιακού ύφους πόλεις, μέσα σε ένα ταξίδι στο χρόνο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Η προσθήκη του Τάξκο και της Κουερναβάκα, αλλά και η διαμονή στη Πουέμπλα αποτελούν προστιθέμενη αξία στο ταξίδι, που θα βρείτε μόνο στο Versus. Ένα ταξίδι τελείως διαφορετικό, για ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφθούν μέρη έξω από τις συνηθισμένες διαδρομές.

Μέξικο Σίτι

Το Μεξικό δεν είναι μία, αλλά πολλές χώρες μαζί. Χώρα των αντιθέσεων από την ίδια της τη φύση: ηφαίστεια με χιονισμένες κορυφές, παραλίες με πελώρια κύματα, υψίπεδα κοντά στον ουρανό και στον ήλιο, ζούγκλες, άγονες πεδιάδες, ποτάμια, λίμνες, έρημοι, γκρεμοί, φαράγγια και βαθιές κοιλάδες. Μια παρθένα φύση με την οποία ο άνθρωπος βρίσκεται σε αρμονία.

Είναι γη των ονείρων, χώρα υπέρτατου φωτός, τόπος μυστηρίου και θρύλου, όπου η σφραγίδα της αρχαίας ιστορίας του ανθρώπου είναι πολύ αισθητή. Αρχαίοι πολιτισμοί (Ολμέκοι,Ζαποτέκοι, Μάγιας, Τολτέκοι, Αζτέκοι κλπ.), που εξαρθρώθηκαν από τους Κονκισταδόρες, πυραμίδες, αποικιακά κτίρια, ζούγκλες, εκπληκτικές παραλίες, Ινδιάνοι, Μεστίζος, ντόπια χειροτεχνήματα, νόστιμη και πικάντικη κουζίνα, τεκίλα, συναρπαστικοί ρυθμοί και μουσική.

Viva México!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα υπέροχο ταξίδι στο Μεξικό, που συμπυκνώνει κάποια από τα σημαντικότερα στοιχεία της ιστορίας, του πολιτισμού και της πανέμορφης φύσης του.

Ένα οδοιπορικό που μας οδηγεί από το Μέξικο Σίτι στο σημαντικότερο προσκύνημα των Λατινοαμερικάνων - την Παναγία της Γουαδελούπης - και στον ιερότερο ίσως χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών, το Τεοτιχουακάν.

Στη συνέχεια ερχόμαστε στο Κερέταρο, μία από τις 15 «πιο αυθεντικές πόλεις του κόσμου», το Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε κα ιτο Γουαναχουάτο, για να φτάσουμε μέσω Πατσκουάρο στην πολύχρωμη, παραδοσιακή Μορέλια. Μετά τη διαμονή και την ξενάγησή μας στην Μορέλια, επιστρέφουμε στο Μέξικο Σίτι, για να δούμε και το σπίτι-μουσείο της Φρίντα Κάλο. Ακολουθούν τρία αποικιακά διαμάντια, η Κουερναβάκα, το Τάξκο και η Πουέμπλα, στην τελευταία διαμένουμε για να αυξήσουμε την εμπειρία.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Τα προγράμματα του Μεξικό όπως και αυτό το αποικιακό διαμάντι, πραγματοποιούνται από το Versus πάνω από 2 δεκαετίες με χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες και συνοδεύονται πάντα από εξαιρετικούς αρχηγούς εξειδικευμένους στην κουλτούρα και την ιστορία του Μεξικό.

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Ταξίδι-αποκάλυψη στο αποικιακό Μεξικό, ταξιδεύοντας στην επαρχία για να δούμε πόλεις με ευφάνταστη αποικιακή αρχιτεκτονική, γεμάτη Ιστορία αλλά και νοσταλγία, ένα εξερευνητικό ταξίδι-μεταφορά πίσω στον χρόνο!

Εμπειρία και τεχνογνωσία δύο δεκαετιών

Ένα ταξίδι στο Μεξικό είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού, αλλά και εξειδικευμένες επισκέψεις. Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε την Κεντρική Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Τι είναι αυτό όπως που έχει κάνει τους ταξιδιώτες να λένε: “Μεξικό μόνο με το Versus” ;

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά του προορισμού και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες του.

Επιπλέον εμπειρίες Versus στο Τάξκο και στην Κουερναβάκα, αλλά και διαμονή στη Πουέμπλα Ακριβές εκδρομές που περιλαμβάνονται στο ταξίδι σας

Επειδή οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ σε ένα ταξίδι του Versus έχουμε σχεδιάσει μια ξεχωριστή εμπειρία. Επιπροσθέτως με την 10ήμερη διάρκεια μας οι επισκέψεις είναι απλόχερες τόσο στην πόλη του Μεξικό ( εκδρομή στο Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Κάλο), όσο και στην Πουέμπλα (επιλέγουμε διανυκτέρευση στην εξαιρετική αυτή αποικιακή   πόλη).    Επιπροσθέτως   μεγάλο   ατού   στο    ταξίδι   αυτό    θεωρείται   η   εκδρομή στη Κουερναβάκα, την πόλη της «αιώνιας άνοιξης», στην οποία διατηρούνται κτίρια-αρχιτεκτονικοί θησαυροί και γραφική πόλη-κόσμημα, το Τάξκο με την υπέροχη αρχιτεκτονική αλλά και την πανέμορφο καθεδρικό, από τους ωραιότερους που έχουμε δει στα ταξίδια μας στον κόσμο.

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Γεύματα

Με την επιλογή της ημιδιατροφής έχετε προκαθορισμένο κόστος για το ταξίδι από την Ελλάδα. 

Ξενοδοχείο στο Μέξικο Σίτι 

Μόνο στο Versus travel θα βρείτε το πολυτελές Barcelo 5*, ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης του Μεξικό και όχι υποδεέστερα 4*, που θα κάνουν τη διαμονή σας δυσάρεστη. Μια επιλογή που ιδιαίτερα για το Μεξικό είναι πολύ σημαντική. 

Πρωτότυπα προγράμματα 

Το πρόγραμμα αυτό είναι πατρότητας Versus με πολλές αναχωρήσεις στο ενεργητικό του και εκατοντάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Έχει περπατηθεί δεκάδες φορές και αντίστοιχα τόσες έχει εμπλουτιστεί μετά από επιτόπια έρευνα.

  • Εξασφαλισμένες πτήσεις με την εξαιρετική Lufthansa
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τόσο την εκδρομή στα αποκιακά διαμάντια Τάξκο και στην Κουερναβάκα αλλά και την εκδρομή στο αποικιακό στολίδι του Μεξικό Πουέμπλα.
  • Με διαμονή στο διαμάντι του Μεξικό, Πουέμπλα και εκδρομή στο Τάξκο και στη Κουερναβάκα.
  • Μόνο στο Versus Travel στην πόλη του Μεξικό το εξαιρετικό Barcelo 5*.
  • Πρόγραμμα πλούσιο σε ξεναγήσεις.
  • Ένα ταξίδι γνωριμίας με τον μαγευτικό τόπο των θρύλων και των παραδόσεων, το Μεξικό.
  • Επίσκεψη και διαμονή στο Κερέταρο, μία από τις 15 «πιο αυθεντικές πόλεις του κόσμου» και στην Μορέλια, ένα υπαίθριο μουσείο αποικιακής αρχιτεκτονικής.
  • Extra επισκέψεις στα κανάλια του Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Κάλο.
  • Ξενοδοχεία 4*, 5* με ημιδιατροφή.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός, που γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία και τον πολιτισμό του Μεξικού.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – ΜέξικοΣίτι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Μεξικού, το ΜέξικοΣίτι (MexicoCity, Πόλη του Μεξικού). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται κοντά στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στη λεωφόρο Ρεφόρμα. Ο αυτοκράτορας Μαξιμιλιανός των Αψβούργων σχεδίασε τη λεωφόρο για να ενώσει το κάστρο του στο λόφο Chapultepec με την παλαιά πόλη. Πλήθος αγαλμάτων διακοσμούν τη λεωφόρο, μάρτυρες της ιστορίας του Μεξικού Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Μέξικο Σίτι (Ξενάγηση, Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο)

H Πόλη του Μεξικού είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Υπήρξε, πριν τον ερχομό των Ισπανών Κατακτητών, η έδρα των Αζτέκων, αργότερα η πρωτεύουσα των αποικιοκρατών και σήμερα το ζωντανό σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της χώρας. Η περιήγησή μας στην μεξικανική πρωτεύουσα ξεκινάει από την αποικιακή καρδιά της, την πλατεία Zocalo, την κεντρική πλατεία της πόλης και μια από τις τρεις μεγαλύτερες πλατείες στον κόσμο, που ήταν το τελετουργικό κέντρο της πρωτεύουσας των Αζτέκων, της Τενοτστιτλάν και του Μεγάλου Ναού τους, που καταστράφηκε από τους Ισπανούς το 1524. Την πλατεία περιβάλλουν μοναδικά μνημεία, χαρακτηριστικά κτίσματα των πολιτισμών που σημάδευσαν την ιστορία του τόπου. Θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό, έξοχο δείγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής γνωστής ως churrigueresque και το Προεδρικό Μέγαρο (Παλάσιο Νασιονάλ), που κρύβει στην εσωτερική του αυλή αριστουργήματα του μεγαλύτερου εκπροσώπου της μεξικάνικης τοιχογραφίας, του Ντιέγκο Ριβέρα (συντρόφου της Φρίντα Κάλο). Εικονογραφημένα παρελαύνουν μπροστά μας οι ήρωες της μεξικάνικης ιστορίας και οι σημαντικότερες στιγμές της. Συνεχίζουμε με το πάρκο Τσαπούλτεπεκ (Chapultepec), όπου μας περιμένει μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Η επίσκεψή μας στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο θα μας κάνει να αισθανθούμε σαν άλλος IndianaJones, αφού με την είσοδό μας στις διάφορες αίθουσες, θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθμων προκολομβιανών πολιτισμών που άκμασαν σε όλη την έκταση της χώρας και που είναι γνωστοί ως Μεσοαμερικανικοί. Οι μέρες των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ζαποτέκας, των Ολμέκων, των Τολτέκων και τόσων άλλων επανέρχονται μέσα από τα εντυπωσιακά εκθέματα, που είναι ανώτερα κάθε περιγραφής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΜέξικοΣίτι (Παναγία Γουαδελούπης, Τεοτιχουακάν) – Κερέταρο

Πρωινή αναχώρηση για τα περίχωρα του ΜέξικοΣίτι, όπου μας περιμένουν δύο ιδιαίτερες επισκέψεις. Αρχικά επισκεπτόμαστε την περίφημη Παναγία της Γουαδελούπης, το σημαντικότερο προσκύνημα των απανταχού λατινοαμερικάνων. Από εδώ, με αφορμή την εμφάνιση της Παναγίας σε έναν ιθαγενή, ξεκίνησε η βαθιά πίστη τους στην Παναγία και η εναπόθεση όλων των προσδοκιών τους σ’ αυτήν. Έκδηλη η θρησκευτική ευλάβεια των πιστών καθώς εισέρχονται στις παλιές εκκλησίες της περιοχής, αλλά και στον εξαιρετικά σύγχρονο ναό. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τον σημαντικότερο ίσως ιερό χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών, το Τεοτιχουακάν, τον τόπο όπου δημιουργήθηκαν οι θεοί και που με τη σειρά τους δημιούργησαν τον κόσμο. Οι τεράστιες πυραμίδες αφιερωμένες στον Ήλιο και τη Σελήνη, η Λεωφόρος των Νεκρών, τα ανάκτορα, ο ναός του Κετσαλκοάτλ, απλά μας καθηλώνουν. Κάθε περιγραφή φαντάζει φτωχή μπροστά στο μεγαλείο του μοναδικού αυτού αρχαιολογικού χώρου.

Μετά το πέρας της ξενάγησης, θα αναχωρήσουμε για την πόλη Κερέταρο. Εκεί θα χαρούμε έναν σύντομο βραδινό περίπατο πριν φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση

4η ημέρα: Κερέταρο – Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε – Γουαναχουάτο

Το Κερέταρο θεωρείται μία από τις 15 «πιο αυθεντικές πόλεις του κόσμου», σύμφωνα με το National Geographic. Ιδρύθηκε τον 16ο αι., από μοναστικά τάγματα καθολικών που συγκεντρώθηκαν εδώ, δημιουργώντας μια πόλη-θρησκευτικό κομψοτέχνημα, αλλά και «άβατο» για τους ιθαγενείς της εποχής.

Στην ξενάγησή μας, μεταξύ άλλων, θα δούμε την Κάσα ντε λα Κορεχιδόρα (Casa de la Corregidora), την έδρα της τοπικής κυβέρνησης, το Τεάτρο ντε λα Ρεπούμπλικα (Teatro de la República) και το υπέροχο υδραγωγείο του 18ου αι. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη γειτονική κωμόπολη Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, μια πόλη-κόσμημα, με έντονη μουσική παράδοση και μποέμ χαρακτήρα, το Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό. Μάλιστα θα μας δοθεί η ευκαιρία το απόγευμα να χαρούμε μια περιπατητική ξενάγηση για να γνωρίσουμε την πόλη, επισκεπτόμενοι και τον καταπληκτικό ναό του Μιχαήλ Αρχάγγελου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Γουαναχουάτο μέσα από μια θαυμάσια διαδρομή στη φύση της Σιέρα Μάδρε. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Γουαναχουάτο (ξενάγηση) – Πατσκουάρο – Μορέλια

Περιήγηση στην όμορφη πόλη με τα στενά γραφικά σοκάκια και τις μεγάλες ανοιχτές πλατείες (που τον Οκτώβριο αποτελούν σκηνικό για πολλά δρώμενα και παραστάσεις του φεστιβάλ Σερβαντίνο), κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το θέατρο Χουάρεζ, το φρούριο Αλόντιγα ντε Γραναδίτας και το περίφημο «Σοκάκι του Φιλιού» (Callejón del Beso). Η ξενάγησή μας περιλαμβάνει και round trip με το τοπικό τελεφερίκ. Θα συνεχίσουμε για την καρδιά της ορεινής Μιχοακάν, με προορισμό την πόλη Πατσκουάρο, με τον υπέροχο αυθεντικό χαρακτήρα. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη. Η ημέρα μας θα κλείσει στην πόλη Μορέλια, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6η ημέρα: Μορέλια (ξενάγηση) – Μέξικο Σίτι

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη Μορέλια, μία από τις πιο όμορφες επαρχιακές πόλεις του Μεξικού. Ζωντανό μουσείο αρχιτεκτονικής, με υπέροχους πλακόστρωτους δρόμους, παραδοσιακά κτίρια, εκκλησίες, μουσεία, καταστήματα. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γευθούμε κάτι από το πολύχρωμο και παραδοσιακό Μεξικό, γεμάτο ζωή και μουσική σε κάθε σχεδόν πλατεία και καλντερίμι. Θα δούμε το κυβερνητικό μέγαρο, κτίσμα του 1770, που πρωτοχτίστηκε ως κατηχητήριο ενώ υπήρξε και στρατηγείο κατά τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας, καθώς και την πλατεία των Όπλων, το Μεγάρο Κλαβιχέρο και το υδραγωγείο του 18ου αι. Τέλος θα επισκεφθούμε και μία από τις τοπικές αγορές. Στη συνέχεια επιστρέφουμε οδικώς στην Πόλη του Μεξικού. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Μέξικο Σίτι (Μουσείο Φρίντα Κάλο, Χοτσιμίλκο)

Σήμερα θα επισκεφθούμε το σπίτι της Φρίντα Kάλο. Ελεύθερο πνεύμα, εκρηκτική, ανένταχτη αλλά και εύθραυστη, τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα, η Μεξικανή καλλιτέχνιδα, ακολούθησε με απόλυτη πίστη τον προσωπικό, ασυμβίβαστο δρόμο της. Το Μουσείο Φρίντα Κάλο είναι ένα από τα πιο ξακουστά αξιοθέατα στο Μέξικο Σίτι. Η καλλιτεχνική της αξία αναγνωρίστηκε μετά τον θάνατό της, με πολλές εκθέσεις πλέον ανά τον κόσμο να τιμούν τα έργα της και μαζί και τα έργα του αξέχαστου παρτενέρ της ζωής της, του Ντιέγκο Ριβέρα. Το σπίτι της, η Κάζα Αζούλ, στο Κογιοακάν του Μέξικο Σίτι, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και άφησε την τελευταία της πνοή, είναι σήμερα μουσείο και δημοφιλής προορισμός. Στον Ριβέρα είναι αφιερωμένο το Μουσείο Ντιέγο Ριβέρα ή, όπως το ξέρουν οι Μεξικανοί, Αναουακάλι.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την κοντινή περιοχή του Χοτσιμίλκο, γνωστή για τα κανάλια της, τα οποία δημιουργήθηκαν από ένα εκτενές σύστημα λιμνών και καναλιών που συνέδεε την περιοχή με την κοιλάδα του Μεξικού. Η υποχώρηση των υδάτων δημιούργησε τα κανάλια αυτά, μαζί με τα τεχνητά νησιά, τα «τσινάμπας» (chinampas). Το θέαμα θα σας εντυπωσιάσει, αφού οι αλέγροι Μεξικανοί, ντυμένοι με πολύχρωμες φορεσιές και τα γνωστά σε όλους σομπρέρο, οδηγούν τις ζωηρόχρωμες γόνδολές τους, τις «τραχινέρας» (trajineras), στολισμένες με λογιών πράγματα, πουλώντας τα αγαθά τους και τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια! Ημέρα ελεύθερη στην Πόλη του Μεξικού, για να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε σε χαλαρούς ρυθμούς την πόλη. Διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Μέξικο Σίτι – Κουερναβάκο – Τάκξο – Πουέμπλα

Αναχωρούμε για την Πουέμπλα. Πρωτη στάση μας η Κουερναβάκα (Cuernavaca), η πόλη της «αιώνιας άνοιξης», στην οποία διατηρούνται κτίρια- αρχιτεκτονικοί θησαυροί και αυτό γιατί λόγω του ιδανικού της κλίματος, όλοι οι κατακτητές του Μεξικού τη διάλεγαν για κατοικία τους. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στην όμορφη και γραφική πόλη-κόσμημα, το Τάξκο. Υπέροχη αρχιτεκτονική στην πόλη που πλούτισε από το ασήμι. Από τα αξιοθέατά της ξεχωρίζει ο Καθεδρικός της ναός, που θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε, ενώ στη συνέχεια μπορούμε να περιπλανηθούμε στα καλντερίμια της πόλης και στη γραφική αγορά της, όπου θα δούμε ποια τοπικά εδέσματα αποτελούν τις αγαπημένες λιχουδιές των ντόπιων. Συνεχίζουμε για το αποικιακό διαμάντη Πουέμπλα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

9η ημέρα: Πουέμπλα – Αναχώρηση

Η Πουέμπλα, είναι μια πόλη με ιδιαίτερα όμορφη αρχιτεκτονική και πατρίδα των πιο χαρακτηριστικών γευστικών απολαύσεων του Μεξικού, όπως η σάλτσα mole. Αργοί νωχελικοί ρυθμοί σε μια πόλη με ιδιαίτερη ταυτότητα που θα ανακαλύψουμε κατά την ξενάγηση μας. Μετά τη γνωριμία μας με την πόλη μεταφορόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

 

10η ημέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
3 με 5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή (Από - Προς)

Ώρα Αναχώρησης

Ώρα ?φιξης

 

 

LH1285

24.12.2021

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

06:10

08:50

 

LH 498

24.12.2021

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ

15:40

21:05

 

LH 499

01.01.2022

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

19:55

13:40 +1

 

 LH1284

02.01.2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:40

00:55 +1

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά    εισιτήρια    οικονομικής    θέσης    με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4*, 5* Μεξικάνικης κατηγοριοποίησης. Στο Μέξικο Σίτι το πολυτελές Barcelo 5*
  • Ημιδιατροφή. Τα γεύματα στο Μεξικό δεν είναι μπουφέ, αλλά set menu 3 πιάτων (τα δείπνα δεν είναι εορταστικά).
  • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Ξεναγήσεις στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά VersusTravel

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει).

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €870
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει. Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας. Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία. Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Τα προγράμματα του Μεξικό όπως και αυτό το αποικιακό διαμάντι, πραγματοποιούνται από το Versus πάνω από 2 δεκαετίες με χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες και συνοδεύονται πάντα από εξαιρετικούς αρχηγούς εξειδικευμένους στην κουλτούρα και την ιστορία του Μεξικό.

Συγκρίνετε και μη συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο!

Ταξίδι-αποκάλυψη στο αποικιακό Μεξικό, ταξιδεύοντας στην επαρχία για να δούμε πόλεις με ευφάνταστη αποικιακή αρχιτεκτονική, γεμάτη Ιστορία αλλά και νοσταλγία, ένα εξερευνητικό ταξίδι-μεταφορά πίσω στον χρόνο!

Εμπειρία και τεχνογνωσία δύο δεκαετιών

Ένα ταξίδι στο Μεξικό είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Απαιτεί άριστη γνώση του προορισμού, αλλά και εξειδικευμένες επισκέψεις. Για περισσότερες από δυο δεκαετίες ιχνηλατούμε την Κεντρική Αμερική δημιουργώντας χιλιάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Τι είναι αυτό όπως που έχει κάνει τους ταξιδιώτες να λένε: “Μεξικό μόνο με το Versus” ;

Εξειδικευμένοι αρχηγοί

Μετά από εκατοντάδες αναχωρήσεις στον προορισμό, έχουμε σχηματίσει μια ομάδα απόλυτα εξειδικευμένων αρχηγών σε αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι. Αρχηγών που θα μας μυήσουν στα μυστικά του προορισμού και γνωρίζουν άριστα τις ιδιαιτερότητες του.

Επιπλέον εμπειρίες Versus στο Τάξκο και στην Κουερναβάκα, αλλά και διαμονή στη Πουέμπλα Ακριβές εκδρομές που περιλαμβάνονται στο ταξίδι σας

Επειδή οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ σε ένα ταξίδι του Versus έχουμε σχεδιάσει μια ξεχωριστή εμπειρία. Επιπροσθέτως με την 10ήμερη διάρκεια μας οι επισκέψεις είναι απλόχερες τόσο στην πόλη του Μεξικό ( εκδρομή στο Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Κάλο), όσο και στην Πουέμπλα (επιλέγουμε διανυκτέρευση στην εξαιρετική αυτή αποικιακή   πόλη).    Επιπροσθέτως   μεγάλο   ατού   στο    ταξίδι   αυτό    θεωρείται   η   εκδρομή στη Κουερναβάκα, την πόλη της «αιώνιας άνοιξης», στην οποία διατηρούνται κτίρια-αρχιτεκτονικοί θησαυροί και γραφική πόλη-κόσμημα, το Τάξκο με την υπέροχη αρχιτεκτονική αλλά και την πανέμορφο καθεδρικό, από τους ωραιότερους που έχουμε δει στα ταξίδια μας στον κόσμο.

Οι πτήσεις μας

Τα ταξίδια του Versus Travel δεν είναι εικονική πραγματικότητα. Προαγοράζουμε τις πτήσεις των ταξιδιών μας και τις ανακοινώνουμε όπως θα δείτε και εδώ, αντίθετα με τη συνήθη πρακτική της αγοράς. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του, αποφεύγοντας έτσι απογοητεύσεις της τελευταίας στιγμής.

Γεύματα

Με την επιλογή της ημιδιατροφής έχετε προκαθορισμένο κόστος για το ταξίδι από την Ελλάδα. 

Ξενοδοχείο στο Μέξικο Σίτι 

Μόνο στο Versus travel θα βρείτε το πολυτελές Barcelo 5*, ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης του Μεξικό και όχι υποδεέστερα 4*, που θα κάνουν τη διαμονή σας δυσάρεστη. Μια επιλογή που ιδιαίτερα για το Μεξικό είναι πολύ σημαντική. 

Πρωτότυπα προγράμματα 

Το πρόγραμμα αυτό είναι πατρότητας Versus με πολλές αναχωρήσεις στο ενεργητικό του και εκατοντάδες ευχαριστημένους ταξιδιώτες. Έχει περπατηθεί δεκάδες φορές και αντίστοιχα τόσες έχει εμπλουτιστεί μετά από επιτόπια έρευνα.

  • Εξασφαλισμένες πτήσεις με την εξαιρετική Lufthansa
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Πρόκειται για ένα γεμάτο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τόσο την εκδρομή στα αποκιακά διαμάντια Τάξκο και στην Κουερναβάκα αλλά και την εκδρομή στο αποικιακό στολίδι του Μεξικό Πουέμπλα.
  • Με διαμονή στο διαμάντι του Μεξικό, Πουέμπλα και εκδρομή στο Τάξκο και στη Κουερναβάκα.
  • Μόνο στο Versus Travel στην πόλη του Μεξικό το εξαιρετικό Barcelo 5*.
  • Πρόγραμμα πλούσιο σε ξεναγήσεις.
  • Ένα ταξίδι γνωριμίας με τον μαγευτικό τόπο των θρύλων και των παραδόσεων, το Μεξικό.
  • Επίσκεψη και διαμονή στο Κερέταρο, μία από τις 15 «πιο αυθεντικές πόλεις του κόσμου» και στην Μορέλια, ένα υπαίθριο μουσείο αποικιακής αρχιτεκτονικής.
  • Extra επισκέψεις στα κανάλια του Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Κάλο.
  • Ξενοδοχεία 4*, 5* με ημιδιατροφή.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός, που γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία και τον πολιτισμό του Μεξικού.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

Highlights

  • Ανακαλύψτε στα εντυπωσιακά εκθέματα του Εθνικού Ανθρωπολογικού Μουσείου τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθμων προκολομβιανών πολιτισμών Αζτέκων, Μάγιας, Ζαποτέκας, Ολμέκων, Τολτέκων
  • Επισκεφθείτε τις τεράστιες πυραμίδες του σημαντικότερου ιερού χώρου των προκολομβιανών πολιτισμών, του Τεοτιχουακάν
  • Γνωρίστε το Κερέταρο, μία από τις 15 «πιο αυθεντικές πόλεις του κόσμου».
  • Περιηγηθείτε στα καλντερίμια του Γουαναχουάτο με τις μεγάλες πλατείες.
  • Ανακαλύψτε τη Μορέλια, ένα ζωντανό μουσείο αρχιτεκτονικής, για να πάρετε γεύση από το πολύχρωμο, παραδοσιακό Μεξικό.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Επίσκεψη και διαμονή στο Κερέταρο, μία από τις 15 «πιο αυθεντικές πόλεις του κόσμου» και στην Μορέλια, ένα υπαίθριο μουσείο αποικιακής αρχιτεκτονικής.
  • Extra επισκέψεις στα κανάλια του Χοτσιμίλκο και στο σπίτι της Φρίντα Κάλο.

Χάρτης Ταξιδιού Αυθεντικό αποικιακό Μεξικό, Πουέμπλα με ημιδιατροφή και το πολυτελές Barcelo 5* στο Μέξικο Σίτι | Χριστούγεννα 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info