fb

Εκουαδόρ - Δρόμος των ηφαιστείων-Αμαζονία (με δυνατότητα επέκτασης στα Νησά Γκαλαπάγκος)| Αύγουστος - Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1999€

Ταυτότητα ταξιδιού

Εκουαδόρ ή αλλιώς Ισημερινός... Μισός καθισμένος στο βόρειο ημισφαίριο της πραγματικότητας και μισός καθισμένος στο νότιο ημισφαίριο του ονείρου, ανέπαφος ακόμη από τα κύματα των τουριστών, διατηρεί, αυτό που αναζητούν όλοι οι ταξιδιώτες που δεν ακολουθούν την πεπατημένη διαδρομή της Λατινικής Αμερικής: Πολυδιάστατες εικόνες και αυθεντικές συγκινήσεις. Η γοητευτική και ακατέργαστη συνάμα πλευρά της Λατινικής Αμερικής μοιάζει να τα έχει όλα: αρχαία ιστορία, αποικιακή κληρονομιά, ατελείωτες ζούγκλες και φυσικά κάλλη απερίγραπτα. 

Πολλοί ταξιδιώτες λένε ότι «στην Ασία πας με την καρδιά και στην Αμερική με το μυαλό». Αν και δεν συμφωνούμε με αυτήν τη γενική ρήση, σίγουρα ο Ισημερινός δεν την επαληθεύει στο ελάχιστο. Ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι πρόκειται για προορισμό που δεν έχει εκτεθεί στις βλαβερές επιδράσεις του τουρισμού και άρα διατηρεί αυτό που ψάχνουμε όλοι εμείς οι ταξιδιώτες - εικόνες ανέπαφες.

Με έναν έξυπνο σχεδιασμό και με πολύ καλές πτήσεις που μας επιτρέπουν την είσοδό μας στη μια χώρα και την έξοδό μας από την τελευταία επίσκεψή μας στην άλλη, πρόκειται για ένα μεστό πρόγραμμα που δεν απευθύνεται μόνο στον πολυταξιδεμένο ταξιδιώτη, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει και την εισαγωγή στη Νότια Αμερική για κάποιον που δεν ακολουθεί τη συνηθισμένη οδό - Περού, Βραζιλία κ.λπ.

Πόσο μάλλον όταν θέτουμε σαν βασικά στοιχεία του προγράμματος της επίσκεψη της Αμαζονίας η οποία γίνεται εκμεταλλευόμενοι τη χορταστική 3ήμερη διαμονή στην πόλη Μπάνιος. Όπως και να έχει όμως, το σίγουρο είναι ότι το ταξίδι αυτό συνδυάζει πολυδιάστατες εικόνες και δυνατές συγκινήσεις, που σίγουρα θα αποτελούν σπουδαίες μελλοντικές σας αναμνήσεις.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 

  • Αεροπορική́ εταιρεία: KLM
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή
  • Μετακινήσεις με αεροπλάνο, πούλμαν και πλοιάρια.
  • Ξενοδοχεία 4*  Ξενοδοχεία 3* στα Γκαλαπάγκος, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
  • Xορταστική 3ήμερη διαμονή στην πόλη Μπάνιος και έτσι θα απολαύσουμε τη θεαματική διαδρομή του καταρρακτών -Ruta de las Cascada. Περιήγηση με κανό κατά μήκος του ποταμού Puyo.Πολιτιστική επίσκεψη στην κοινότητα των αυτοχθόνων QUECHUA της cotococha
  • Πολλές δραστηριότητες μέσα στη ζούγκλα
  • Επίσκεψη στο ηφαίστειο Chimborazo και το εθνικό πάρκο του, το υψηλότερο ανενεργό ηφαίστειο του Ισημερινού (6.380 μ.)
  • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία.
  • Περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν και ξεναγήσεις όπως περιγράφονται αναλυτικά́ στο πρόγραμμά́ μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επιπλέον ταξιδιωτική́ ασφάλεια.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα – Κίτο (Εκουαδόρ)

Συγκέντρωση με την ταξιδιωτική μας ομάδα στο αεροδρόμιο και πτήση για την απόλυτη περιπέτεια στη Νότια Αμερική . Αφιξη και εγκατάσταση στο Ξενοδοχείο μας

 

 

2η ημέρα: Κίτο ( Ξενάγηση, Σημείο Μηδέν )

Πρωινή ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε, μεταξύ άλλων, την πλατεία της Ανεξαρτησίας με το Κυβερνητικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο. Θα επισκεφθούμε, επίσης, το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, που είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Νότιας Αμερικής, και θα ανεβούμε στον λόφο Ελ Πανεσίγιο («λόφος μικρού ψωμιού») με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το «σημείο μηδέν», το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00 0' 0"). Θα δούμε το μνημείο Μιτάδ ντελ Μούντο (=το μέσον του κόσμου) και θα φωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο πόδι στο νότιο! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κίτο. Διανυκτέρευση.

 

 

3η ημέρα: Κίτο – Κοτόπαξι – Μπάνιος

Πρωινή αναχώρηση για το Κοτόπαξι (σημαίνει Λαιμός του Φεγγαριού), ένα ενεργό ηφαίστειο του Εκουαδόρ που είναι από τα ψηλότερα ηφαίστεια στον κόσμο (υψόμετρο 5.897 μ.) και καλύπτεται από χιόνια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το πλάτος του κρατήρα του ξεπερνά τα 500 μ. Στη διαδρομή μας εντός του ομώνυμου εθνικού πάρκου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κόνδορες, γλάρους των Άνδεων, λάμα, άγρια άλογα κ.λπ. και να περπατήσουμε στις όχθες της Λίμνης Limpiopungo. Επίσης θα επισκεφτούμε το καταφύγιο Jose F. Rivas που είναι το πιο δημοφιλές και πολυσύχναστο καταφύγιο στο Εκουαδόρ. Βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του ηφαιστείου Κοτόπαξι στα 4.800 μ., με μοναδική θέα στα βόρεια υψίπεδα των Άνδεων Παράλληλα θα απολαύσουμε τη θεαματική διαδρομή του καταρρακτών -Ruta de las Cascadas -, την πιο διάσημη διαδρομή στη χώρα. Συναντάμε περισσότερους από 10 καταρράκτες και αρκετά τούνελ! Ο πιο εντυπωσιακός καταρράκτης είναι ο Pailon Del Diablo! Η διαδρομή μας μέχρι το Μπάνιος, που θεωρείται κατά κάποιον τρόπο η πύλη για την Αμαζονία του Ισημερινού, πραγματοποιείται αρχικά μέσα από ένα ξηρό και με χαμηλή βλάστηση τοπίο των Άνδεων που σταδιακά δίνει τη θέση του στο βαθύ πράσινο, στα ψηλά δέντρα, στους καταρράκτες και στα ποτάμια. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Μπάνιος – Αμαζονία – Μπάνιος

Και σήμερα συνεχίζουμε την πορεία μας στην Αμαζονία του Ισημερινού, ή «πατσαμάμα» όπως την αποκαλούν οι αυτόχθονες όταν θέλουν να μιλήσουν για το μεγαλείο της, και συγκεκριμένα σε Μπάνος και Μισαχουάλι. Το Μπάνος βρίσκεται 169 χιλιόμετρα νότια της πόλης του Κίτο. Έχει ένα ζεστό και υγρό καιρό και είναι περιτριγυρισμένο από πλούσια βλάστηση. Θεωρείται ένα από τα πιο τουριστικά μέρη του Ισημερινού και βρίσκεται σχεδόν στους πρόποδες του ηφαιστείου Τουνγκουράουα (5.023 μ.), τα ζεστά νερά του οποίου δίνουν στα τρία λουτρά της πόλης την ιδιαίτερη τουριστική τους αίγλη. Μάλιστα όταν το ηφαίστειο είναι «ξύπνιο» μπορεί κανείς να ακούσει από το Μπάνος το βρυχηθμό του στην ησυχία της νύχτας. Υπάρχουν επίσης πολλοί καταρράκτες που μπορείτε να επισκεφτείτε και να περπατήσετε θαυμάζοντάς το εκπληκτικό τοπίο. Η πόλη είναι το σημείο απ’ όπου εξορμούν οι τουρίστες για τις εξερευνήσεις τους στον Αμαζόνιο, για extreme sports, για πεζοπορία και για βόλτες με ποδήλατα. Παρά τον τουρισμό της, όμως, η πόλη διατηρεί το παραδοσιακό της χρώμα, με τη χαρακτηριστική για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής αγορά της, όπου μπορεί κανείς να δοκιμάσει τοπικά πιάτα. Θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε την ομορφιά του κατάφυτου τοπίου. Το Μισαχουάλι, επίσης, αποτελεί τοποθεσία παρατήρησης  πουλιών του Αμαζονίου. Σε μικρή απόσταση από το Μπάνος βρισκόμαστε μέσα στο δάσος. Εκεί συναντάμε και το Jatun Sacha Biological Reserve μια λεπτή λωρίδα τροπικού δάσους που συνδέει την οροσειρά των Άνδεων και του Αμαζονίου. Ξεχωριστή στιγμή η συνάντησή μας με την κοινότητα Shiripuno της Αμαζονίας, που αποτελείται από περίπου 161 κατοίκους, που είναι πάντα φιλικοί και φιλόξενοι στους επισκέπτες για να προβάλλουν τα ήθη και τις παραδόσεις τους. Εξίσου σημαντικός ο σταθμός μας στο «Omaere», που σημαίνει «φύση του τροπικού δάσους» στη γλώσσα Waorani. Το πάρκο ιδρύθηκε το 1993 και εδώ υπάρχουν τα πιο σημαντικά φυτά του Αμαζονίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μπάνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Μπάνιος - Αμαζονία - ποταμός Πούγιο - Ιθαγενείς Κέτσουα - Μπάνιος

Ώρα αναχώρησης: 08:30 π.μ. Η περιπέτειά μας πραγματοποιείται μέσω της οικολογικής διόδου LLanganates Sangay όπου θα δούμε πολλή άγρια φύση, καταρράκτες, ποτάμια και πολλή ποικιλία οικοσυστημάτων. Στο Πούγιο, θα επισκεφθούμε ένα καταφύγιο ζώων και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε πολιτιστική επίσκεψη στην κοινότητα των αυτοχθόνων Κέτσουα,  όπου θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την ανάπτυξη της χειροτεχνίας, τη ζωή στη φύση και μπορούμε επίσης να εξασκηθούμε στη βολή του φυσίγγιου. Προχωράμε λίγο πιο πέρα στην κοινότητα Hello Life. Μετά από αυτό θα  πραγματοποιήσουμε μια 45λεπτη βόλτα στη ζούγκλα στον καταρράκτη Hello Life όπου μπορούμε να κάνουμε και ένα δροσιστικό μπάνιο. Θα επιστρέψουμε στην κοινότητα, όπου θα κάνουμε μια περιήγηση με κανό διάρκειας 20 έως 30 λεπτών κατά μήκος του ποταμού Πούγιο. Στο τέλος της περιήγησης με κανό, το απόγευμα θα επισκεφθούμε το σημείο θέασης Ιντιτσούρις όπου θα παίξουμε με τη κληματαριά του Tarzan και θα επιστρέψουμε στο Μπάνιος.  

6η ημέρα: Μπάνιος - Ριομπάμπα

Αναχωρούμε από το Μπάνιος νότια στον αυτοκινητόδρομο Παναμερικανικό παρατηρώντας τις μεγαλοπρεπείς κορυφές κατά μήκος του και φτάνουμε στο ηφαίστειο Chimborazo και το εθνικό πάρκο του, το υψηλότερο ανενεργό ηφαίστειο του Ισημερινού (6.380 μ.). Θεωρείται ως το πιο απομακρυσμένο σημείο από το κέντρο της Γης, καθώς διασχίζεται από την ισημερινή γραμμή. Στη συνέχεια μέσω μιας εκπληκτικής διαδρομής οδηγούμαστε στη Ριομπάμπα, την πόλη των 120.000 κατοίκων που είναι χτισμένη σε υψόμετρο 2.750 μ., απέναντι από την επιβλητική σκιά του ηφαιστείου Chimborazo, στην οποία φτάνοντας θα κάνουμε μια σύντομη ξενάγηση. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

 

7η ημέρα: Ριομπάμπα–Αλαούσι - Μύτη του Διαβόλου (με τραίνο) – Ινγκαπίρκα – Κουένκα

Πρωινή αναχώρηση για το Αλαούσι.Φτάνοντας θα εξορμήσουμε με το τρένο στην Ελ Ναρίς ντελ Ντιάμπλο, τη «Μύτη του Διαβόλου». Πρόκειται για ένα απόκρημνο πέρασμα, το οποίο για να καταστεί προσπελάσιμο χρειάστηκε η εγκατάσταση ενός πολύπλοκου συστήματος στις ράγες. Παρότι κατασκευάστηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα, προκαλεί θαυμασμό ακόμη και σήμερα. Επιστροφή στο Αλαούσιαφού κάνουμε πρώτα μια στάση στην Ινγκαπίρκα, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο φρούριο – το πιο σημαντικό μνημείο των Ίνκας στο Εκουαδόρ. Κατόπιν συνεχίζουμε για την Κουένκα. Άφιξη, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

 

 

8η ημέρα: Κουένκα (ξενάγηση) – Γκουαγιακίλ

Η πόλη ιδρύθηκε από τους Ισπανούς το 1557 και κοσμείται με υπέροχα κτίρια και εκκλησίες του 16ου και του 17ου αιώνα. Τα περισσότερα σπίτια της Κουένκα βρίσκονται στις όχθες των τεσσάρων ποταμών της (Τάρκι, Γιανούκαϊ, Τομεμπάμπα και Ματσινγκάρα). Τα καλντερίμια της, τα πανέμορφα μπαλκόνια και οι κήποι δίνουν στην πόλη αυτή μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η Κουένκα είναι επίσης γνωστή για τα φημισμένα χειροποίητα ψάθινα καπέλα «τοκίλα» ή «καπέλα Παναμά». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα διαπιστώσουμε γιατί η πόλη αυτή θεωρείται από τις πιο όμορφες της χώρας. Εντός της ημέρας θα επισκεφθούμε, επίσης, τον αρχαιολογικό χώρο των Ίνκας, ΤόδοςλοςΣάντος, που ανακαλύφθηκε μόλις το 1972, στη γειτονιά Πουμαπούνγκο, ανάμεσα σε σπίτια, δρόμους και μοντέρνα κτίρια. Αναχώρηση οδικώς για το Γκουαγιακίλ. Άφιξη, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Γκουαγιακίλ(ξενάγηση) – Πτήση επιστροφής

Το Γκουαγιακίλ είναι η μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Εκουαδόρ και το κύριο λιμάνι της χώρας. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Γκουάγιας, που εκβάλλει στον ομώνυμο κόλπο στον Ειρηνικό Ωκεανό. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη. Θα περπατήσουμε στην περίφημη Μαλεκόν Σιμόν Μπολίβαρ, όπου θα δούμε την πλατεία Ολμέντο, τον Πύργο του Ρολογιού, τη Ροτόντα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου κ.ά. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην πανέμορφη συνοικία Λας Πένας και θα φτάσουμε στον λόφο Σάντα Άνα, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης.Μετά το πέρας της ξενάγησηςθα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

 

 

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ

Για τους ταξιδιώτες που θα επιλέξουν το 14ήμερο πρόγραμμα με την προέκταση στα Νησιά Γκαλαπάγκος, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

1η – 9η ημέρα όπως το παραπάνω πρόγραμμα

 

9η ημέρα: Γκουαγιακίλ

Μετά την ξενάγηση στο Γκουγιακίλ, επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Γκουγιακίλ – Νησιά Γκαλαπάγκος (Σάντα Κρουζ – Δίδυμοι κρατήρες)

Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και μετάβαση στα Νησιά Γκαλαπάγκος και στο νησί Σάντα Κρουζ. Εδώ θα επισκεφθούμε το Ελ Σάτο, έναν μεγάλο βιότοπο, γνωστό ως πέρασμα για τις γιγάντιες χελώνες των Γκαλαπάγκος, που διασχίζουν την περιοχή μετακινούμενες από τις ακτές προς την ενδοχώρα. Ένα από τα ελάχιστα μέρη όπου μπορεί κανείς να δει αυτά τα θαυμάσια ζώα στο φυσικό τους περιβάλλον. Στην περιοχή αφθονούν τα ορεινά βοσκοτόπια και τα δάση από Scalesia (ενδημικό φυτό). Αυτά τα καταπράσινα υψίπεδα είναι επίσης τόπος κατοικίας για πολλά είδη πουλιών: σπιζίδες (Darwinfinch), μυγοχάφτες (vermilionflycatcher), βαλτόμπουφοι (short-earedowl). Θα δούμε, επίσης, την τοποθεσία Δίδυμοι Κρατήρες (TwinCraters). Η γεωλογική μεταβολή που υπέστη η περιοχή δεν οφείλεται σε ηφαιστειακή δραστηριότητα, αλλά είναι αποτέλεσμα της κατάρρευσης της επιφάνειας σε υπόγειες σχισμές που σχημάτισαν τους εν λόγω κρατήρες. Η περιοχή καλύπτεται από οργιώδη βλάστηση και αποτελεί κατοικία για μια τεράστια ποικιλία πανίδας. Διανυκτέρευση στη Σάντα Κρουζ. 

11η ημέρα: Σάντα Κρουζ (Ολοήμερη εκδρομή στη Σάντα Φε)

Μετά το πρωινό θα μεταβούμε με σκάφος στο γειτονικό νησί Σάντα Φε. Θα δέσουμε σε έναν πανέμορφο κόλπο, από όπου ξεκινά η βόλτα μας στο νησάκι. Σε μια μικρή αμμουδιά θα συναντήσουμε ολόκληρη αποικία από θαλάσσιους ελέφαντες και, αν είμαστε τυχεροί, και το γεράκι των Γκαλαπάγκος. Θα δούμε, ακόμη, ενδημικά ιγκουάνα, ενώ μετά την επί ξηράς βόλτα μας θα απολαύσουμε σνόρκελινγκ (κολύμβηση με αναπνευστήρα) στα κρυστάλλινα νερά, έχοντας έτσι την ευκαιρία να δούμε ποικιλία από τροπικά ψάρια, καθώς και θαλάσσιους ελέφαντες εν ώρα κολύμβησης!

Επιστροφή στο νησί Σάντα Κρουζ και διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Σάντα Κρουζ (Εκδρομή στα Νησιά Πλάσας)

Τη σημερινή ημέρα  θα απολαύσουμε με σνόρκελινγκ τα κρυστάλλινα νερά στην Πούντα Καριόν (PuntaCarrión), όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε μια τεράστια ποικιλία από τροπικά ψάρια και πιθανόν και τους μικρούς λευκοπτέρυγουςυφαλοκαρχαρίες που ξεκουράζονται ήσυχα στον αμμώδη πυθμένα. Μετά το μεσημεριανό μας γεύμα, το απόγευμα, θα μεταβούμε στα νησάκια Πλάσας (Plazas) που βρίσκονται μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις ανατολικές ακτές του νησιούΣάντα Κρουζ. Θα αποβιβαστούμε στο νότιο νησί (PlazaSur), όπου θα μας «υποδεχθεί» μια αποικία θαλάσσιων ελεφάντων, ενώ προχωρώντας στην ενδοχώρα του νησιού θα δούμε μεγάλες εκτάσεις με κάκτους που φιλοξενούν τα κιτρινόγκριζαιγκουάνα. Θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι φτάνοντας στη νότια πλευρά του νησιού, όπου θα παρατηρήσουμε δεκάδες είδη τροπικών πτηνών. Επιστροφή στο νησί Σάντα Κρουζ και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Σάντα Κρουζ - Γκουαγιακίλ

Σήμερα θα μεταβούμε στο νησάκι Μπάλτρα. Εκεί γεμάτοι από μοναδικές εικόνες θα επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφής μας στο Γκουαγιακίλ. Άφιξη και Διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: Γκουαγιακίλ – Πτήση επιστροφής

Πρωινό ελεύθερο και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

Περιλαμβάνονται

Αναχωρήσεις από Κύπρο              
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4* Στη Ριομπάμπα διαμονή σε παραδοσιακές haciendas.
  • Ξενοδοχεία 3* στα Γκαλαπάγκος, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Τρία μεσημεριανά στα Γκαλαπάγκος κατά τη διάρκεια των εκδρομών (δύο από αυτά σε πακέτο).
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 890€.
  • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

 

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 

  • Αεροπορική́ εταιρεία: KLM
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή
  • Μετακινήσεις με αεροπλάνο, πούλμαν και πλοιάρια.
  • Ξενοδοχεία 4*  Ξενοδοχεία 3* στα Γκαλαπάγκος, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
  • Xορταστική 3ήμερη διαμονή στην πόλη Μπάνιος και έτσι θα απολαύσουμε τη θεαματική διαδρομή του καταρρακτών -Ruta de las Cascada. Περιήγηση με κανό κατά μήκος του ποταμού Puyo.Πολιτιστική επίσκεψη στην κοινότητα των αυτοχθόνων QUECHUA της cotococha
  • Πολλές δραστηριότητες μέσα στη ζούγκλα
  • Επίσκεψη στο ηφαίστειο Chimborazo και το εθνικό πάρκο του, το υψηλότερο ανενεργό ηφαίστειο του Ισημερινού (6.380 μ.)
  • Έλληνας αρχηγός με μεγάλη εμπειρία.
  • Περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν και ξεναγήσεις όπως περιγράφονται αναλυτικά́ στο πρόγραμμά́ μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επιπλέον ταξιδιωτική́ ασφάλεια.

 

Highlights

  • Περιήγηση στηνπερίφημη αγορά Οταβάλο στο Εκουαδόρ.
  • Επίσκεψη στο «σημείο μηδέν», στοΕκουαδόρ, από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικόπλάτος00 0’ 0»), όπου θαφωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο στο νότιο!
  • Ξενάγηση στον εθνικό δρυμό Κοτοπά́ξι.
  • Τέλειες πτήσεις για Καρθαγένη με επιστροφή από Γκουαγιακίλ.
  • Διαδρομή με το τρένο στο συγκλονιστικό πέρασμα Ελ Ναρίς ντελ Ντιάμπλο.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Ξενοδοχεία 4*  Ξενοδοχεία 3* στα Γκαλαπάγκος, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
  • Πολλές δραστηριότητες μέσα στη ζούγκλα

Χάρτης Ταξιδιού Εκουαδόρ - Δρόμος των ηφαιστείων-Αμαζονία (με δυνατότητα επέκτασης στα Νησά Γκαλαπάγκος)| Αύγουστος - Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info