fb

Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis) – Από την Ισλανδία απομονωμένοι στο εθνικό πάρκο Σκάφταφελ | Φθινόπωρο 2021

Διάρκεια: 7,8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1699€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα σπάνιο πρόγραμμα που θα βρείτε μόνο στο Versus! Δεν αρκούμαστε σε οικονομικές επιλογές, όπως διαμονή στο Ρέικιαβικ και πραγματοποίηση κουραστικών ημερήσιων εκδρομών από εκεί. Η επιλογή των τριών (3) διανυκτερεύσεων στην επαρχία της Ισλανδίας γίνεται και για έναν επιπλέον λόγο, πέρα από το να γνωρίσουμε καλύτερα τη φύση της Ισλανδίας: Μπορεί να στοιχίζει περισσότερο, καθώς απαιτείται πούλμαν (πολύ ακριβό στην Ισλανδία) και επιπλέον διαν/σεις του οδηγού, σπάνιες προαγορασμένες διαν/σεις στα λιγοστά ξενοδοχεία της επαρχίας και άλλες χρεώσεις, αλλά μας δίνει πολλά πλεονεκτήματα! Στην αραιοκατοικημένη επαρχία ο φωτισμός είναι λιγότερος και οι πιθανότητες για την θέαση του φαινομένου είναι ακόμα περισσότερες. Το σημαντικό πλεονέκτημα της εκδρομής όμως είναι η διαμονή μας γίνεται στο εθνικό πάρκο Σκάφτατελ. Εκεί απομονωμένοι σε ένα σκηνικό εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς σε ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά πάρκα της Ευρώπης και ένα από τα λίγα μέρη στον πλανήτη με τέτοιο συνδυασμό πάγου και φωτιάς. Το θαύμα αυτό της φύσης δεν το βλέπουμε βιαστικά με κουραστική ημερήσια εκδρομή από άλλο σημείο της Ισλανδίας. Μένουμε εδώ δυο διανυκτερεύσεις για να έχουμε όλο το χρόνο να το εξερευνήσουμε αλλά και να κυνηγήσουμε εδώ το βόρειο σέλας, μακριά από οποιαδήποτε πηγή φωτός. Η επιλογή αυτή για διαμονή 3 διανυκτερεύσεων εκτός Ρεκιαβικ ( 2 στο Σκάφτατελ και 1 στο Χβολσβιολουρ ) μας χαρίζει 4 ημέρες δραστηριότητες στην θεαματική ενδοχώρα της Ισλανδίας και πολλές ημέρες και άρα ακόμα μεγαλύτερη πιθανότητα για να δούμε το βόρειο σέλας. Γιατί κοντά στο Ρέκιαβικ υπάρχει μεγάλη φωτορύπανση και έτσι χαμηλή πιθανότητα θέασης του φαινομένου.

Επιπλέον, με την ημιδιατροφή που σας προσφέρουμε, έχετε το πλεονεκτήματα να έχετε προκαθορισμένο κόστος από την αναχώρησή σας στην ακριβή Ισλανδία.

Εκτός όμως όλων των παραπάνω, η μαγεία αυτού του ταξιδιού –όπως διαπίστωσαν και οι αποστολές των προηγούμενων ετών- είναι η πληρότητα σε ακριβές τοπικές δραστηριότητες: δραστηριότητες που τοπικά στοιχίζουν πολύ και σε άλλα προγράμματα είναι προαιρετικές ή δεν υπάρχουν καθόλου. Δεν αναφερόμαστε σε εκδρομές με πούλμαν αλλά σε δραστηριότητες όπως διαδρομή σε παγετώνα με snowmobileπερπάτημα πάνω σε παγετώναείσοδος σε σπήλαιο με παγετώναμπάνιο στην Μπλε Λίμνη και πολλά άλλα!...

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το Versus Travel δεν θέλει μόνο να σας ταξιδεύει, αλλά και να σας μαγεύει. Κάθε πρόγραμμα θέλουμε να παρέχει στον ταξιδιώτη κάτι το ιδιαίτερο, κάτι το ξεχωριστό.
Στο ταξίδι μας στην Ισλανδία, επειδή κύριος σκοπός μας είναι η παρατήρηση του φαινομένου του Βόρειου Σέλαος, εκτός από την πρωτεύουσα, θα έχουμε διαμονή και στην επαρχία της χώρας που η φωτορύπανση είναι μικρότερη έτσι ώστε να έχουμε περισσότερες πιθανότητες να το δούμε. Θα έχουμε επίσης τη δυνατότητα να θαυμάσουμε το μεγαλείο της φύσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα,  επισκεπτόμενοι μοναδικής ομορφιάς καταρράκτες, λίμνες κι εθνικά πάρκα που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο αλλά και παγετώνες ασύγκριτης ομορφιάς. Και βέβαια στα πάντα γεμάτα προγράμματά μας δεν λείπουν οι πολλές και ακριβές δραστηριότητες που περιλαμβάνουμε σε κάθε προορισμό. Έτσι θα έχουμε την δυνατότητα να απολάυσουμε ένα ζεστό ιαματικό μπάνιο στην απόκοσμη Μπλε Λίμνη, να εισέλθουμε σε παγετώνα, αλλά και να απολαύσουμε μία διαδρομή με snowmobile. Και όλα αυτά πάντα με τη συνοδεία έμπειρου και καταρτισμένου αρχηγού.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

 !! Περιλαμβάνει 3 βράδια κυνήγι του βορείου Σέλαος !!

Ένα πρόγραμμα έμπνευσης Versus που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2017. Οι πρώτες 5 αποστολές που έγιναν τότε απέδειξαν ότι μπορούμε να τολμήσουμε μαζί και ότι η Ισλανδία μπορεί να χαρίσει έντονες συγκινήσεις στους ταξιδιώτες. Ακολούθησαν δεκάδες αποστολές και ανάλογου αριθμού βίντεο και φωτογραφίες και βρισκόμαστε στο σημείο να πούμε ότι διαθέτουμε ένα μελετημένο πρόγραμμα για να ζήσουμε μια εμπειρία ζωής.

Για τους οπαδούς της περιπέτειας (κι όχι μόνον), αυτό το ταξίδι προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να “χαθεί” μέσα στην απεραντοσύνη αυτής της πανέμορφης και μοναδικής –στον κόσμο– χώρας!

Θα μπορούσαμε να είχαμε όλες ή τις περισσότερες από τις διανυκτερεύσεις στο Ρέικιαβικ –αλλά αυτό δεν θα ήταν ένα ταξίδι Versus. Επιλέγουμε τρεις (3) διαν/σεις στην ενδοχώρα της Ισλανδίας (2 από αυτές στο Σκάφταφελ) έτσι ώστε να απολαύσουμε πραγματικά απομακρυσμένα σημεία και να ζήσουμε ένα ταξίδι σαν παραμύθι!...

Highlight του ταξιδιού

Θα μπορούσαμε να είχαμε όλες ή τις περισσότερες από τις διανυκτερεύσεις στο Ρέικιαβικ –αλλά αυτό δεν θα ήταν ένα ταξίδι Versus. Επιλέγουμε τρεις (3) διαν/σεις στην ενδοχώρα της Ισλανδίας (2 από αυτές απομονωμένοι στο εθνικό πάρκο Σκάφταφελ και μια στο στο Χβολσβιολουρ) έτσι ώστε να απολαύσουμε πραγματικά απομακρυσμένα σημεία και να ζήσουμε ένα ταξίδι σαν παραμύθι!...

Τι πετυχαίνουμε με αυτές τις διανυκτερεύσεις

To εθνικό πάρκο Σκάφτατελ είναι ένα  σκηνικό εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς σε ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά πάρκα της Ευρώπης και ένα από τα λίγα μέρη στον πλανήτη με τέτοιο συνδυασμό πάγου και φωτιάς. Το θαύμα αυτό της φύσης δεν το βλέπουμε βιαστικά με κουραστική ημερήσια εκδρομή από άλλο σημείο της Ισλανδίας. Αφιερώνουμε εδώ δυο διανυκτερεύσεις για να έχουμε όλο το χρόνο να το εξερευνήσουμε αλλά και να κυνηγήσουμε εδώ το βόρειο σέλας απομονωμένοι από οποιαδήποτε πηγή φωτός.   Η επιλογή αυτή για διαμονή 3 διανυκτερεύσεων εκτός Ρεκιαβικ μας χαρίζει 4 ημέρες δραστηριότητες στην θεαματική ενδοχώρα της Ισλανδίας και πολλές ημέρες και άρα ακόμα μεγαλύτερη πιθανότητα για να δούμε το βόρειο σέλας. Γιατί κοντά στο Ρέικιαβικ υπάρχει μεγάλη φωτορύπανση και έτσι χαμηλή πιθανότητα θέασης του φαινομένου.

Γιατί συνήθως αποφεύγονται οι διανυκτερεύσεις εκτός Ρέικιαβικ και επιπλέον διανυκτερεύσεις σε τόσο απομακρυσμένα σημεία

Η Ισλανδία είναι μια από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης από άποψη των τουριστικών παροχών. Οι διανυκτερεύσεις εκτός Ρεικιαβικ απαιτούν πούλμαν (πολύ ακριβό στην Ισλανδία) και επιπλέον διαν/σεις του οδηγού, σπάνιες προαγορασμένες διαν/σεις στα λιγοστά ξενοδοχεία της επαρχίας και άλλες χρεώσεις. Εμείς όμως πιστοί στις αξίες μας δεν θα μπορούσαμε να τις μειώσουμε γιατί μας δίνουν πολλά πλεονεκτήματα!

Κυνηγήστε το πιο όμορφο, το πιο φαντασμαγορικό, το πιο εξωπραγματικό φαινόμενο της Φύσης!

Ένα σπάνιο πρόγραμμα που θα βρείτε μόνο στο Versusφτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά, χωρίς εκπτώσεις!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Εξαιρετικές προαγορασμένες πτήσεις με τη Lufthansa.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην επαρχία της Ισλανδίας, και όχι μόνο στην πρωτεύουσα.
  • 2 Σπάνιες διανυκτέρευσεις στο εθνικό πάρκο Σκάφτατελ (μέρος του εθνικού πάρκου Βατναγιέκιλ).
  • 1 διανυκτέρευση στο Χβολσβιολουρ για να βρισκόμαστε χαμένοι μέσα στη φύση όταν κυνηγάμε το βόρειο σέλας και όχι σε προάστιο του Ρέικιαβικ.
  • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Ισλανδία!
  • Ζεστό ιαματικό μπάνιο στην απόκοσμη Μπλε Λίμνη.
  • Μοναδικής ομορφιάς καταρράκτες.
  • Λίμνες κι εθνικά πάρκα που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο.
  • Θα δούμε τους πασίγνωστους πίδακες (Geyser) και τους «χρυσούς καταρράκτες» Γκούλφος.
  • Παγετώνες ασύγκριτης ομορφιάς.
  • Διαδρομή σε παγετώνα με Snowmobiles.
  • Περπάτημα πάνω σε παγετώνα.
  • Περπάτημα στην περίφημη Μαύρη Παραλία με τους παράξενους γεωλογικούς σχηματισμούς.
  • Είσοδος μέσα σε σπήλαιο παγετώνα, μία ακριβή δραστηριότητα που περιλαμβάνεται.
  • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
  • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

Προσοχή!!!   Στην Ισλανδία όλες οι παραπάνω δραστηριότητες κι εκδρομές είναι πολύ ακριβές.

Το Versus τα περιλαμβάνει όλα αυτά, έτσι ώστε να έχετε προκαθορισμένο και το δυνατόν χαμηλότερο κόστος από την αναχώρηση σας.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για την πρωτεύουσα της Ισλανδίας και τη βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Ρέικιαβικ. Παρότι οι ανατολικές ακτές του νησιού είναι κοντινότερα στη Νορβηγία και θα ήταν πιο εύκολη η εγκατάσταση, η δυτική μεριά φιλοξένησε τους πρώτους μεγάλους οικισμούς, λόγω του ρεύματος του Κόλπου και του ηπιότερου καιρού. Με τον αρκτικό κύκλο να βρίσκεται στις 67 περίπου μοίρες βόρειο πλάτος, το Ρέικιαβικ στις 64 μοίρες είναι όντως η βορειότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης! Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την Ισλανδική πρωτεύουσα. Από το διεθνές αεροδρόμιο του Κέφλαβικ, θα διασχίσουμε τη χερσόνησο Ρεϊκιάνες με το ηφαιστιακό τοπίο της, θα δούμε τα περίχωρα της πρωτεύουσας με τα εργοστάσια γεωθερμίας και τα μοντέρνα πολυώροφα συγκροτήματα με τους μεγάλους ελεύθερους χώρους και πράσινο. Το κέντρο της πόλης είναι πυκνοδομημένο με μικρές όμως οικοδομές -μονώροφα, διώροφα και τριώροφα κτίρια- και στενούς δρόμους.  Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων τα κυβερνητικά κτίρια, το γραφικό λιμάνι, την εκκλησία Χάλγκριμς με το επιβλητικό άγαλμα του Λέιφ Έρικσον, του πρώτου Ευρωπαίου που έφτασε στην Αμερική 500 χρόνια πριν τον Κολόμβο και θα καταλήξουμε στον εμπορικό δρόμο Laugavegur, που είναι και ο κεντρικός άξονας της παλιάς πόλης και ενώνει τις ήσυχες κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας. Εκεί βρίσκει κανείς καταστήματα μόδας, κοσμηματοπωλεία, βιβλιοπωλεία, μπαράκια, καφέ και εστιατόρια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΘΙΝΓΚΒΕΛΙΡ – ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ

Σήμερα το πρωί, μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε από το Ρέικιαβικ και ξεκινάμε για το λεγόμενο Golden Circle Tour, όπου θα δούμε τρία από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Ισλανδίας. Ερχόμαστε λοιπόν πρώτα στο Εθνικό Πάρκο Θίνγκβελιρ (Þingvellir National Park), που γεωγραφικά τοποθετείται ακριβώς στο σημείο όπου συναντιούνται η βορειοαμερικανική τεκτονική πλάκα με την ευρασιατική. Καθώς οι δύο πλάκες συναντώνται, χτυπά συνεχώς η μία πάνω στην άλλη, με το αποτέλεσμα να είναι εμφανείς στη γεωμορφία του τοπίου. Η περιοχή είναι ωστόσο σημαντική και για κάτι ακόμα, καθώς εδώ άρχισε να γράφεται η κοινοβουλευτική Ιστορία της Ευρώπης: στο Θίνγκβελιρ λειτούργησε το πρώτο κοινοβούλιο στην ευρωπαϊκή ήπειρο, το αποκαλούμενο Αλθίνγκι (κοινοβούλιο με τη μορφή που το αναγνωρίζουμε σήμερα), το μακρινό 930 μ.Χ. Η λεγόμενη και  μεσαιωνική βουλή των Ισλανδών, οι ντόπιοι περηφανεύονται ότι είναι η αρχαιότερη δημοκρατικά εκλεγμένη εθνοσυνέλευση στην Ευρώπη. Στην ευρύτερη γεωθερμική περιοχή του Πάρκου θα δούμε επίσης πολλά από τα περίφημα γκέιζερ: ένα από τα πιο ενεργά εδώ είναι το λεγόμενο Στρόκκουρ, που κάθε 6 με 10 λεπτά πετά με ένταση ψηλά στον αέρα πίδακες (όχι απλά θερμού αλλά) βραστού νερού! Η περιοχή άλλωστε εδώ λέγεται Γκέιζιρ, από την οποία πήραν παγκοσμίως το διεθνές όνομά τους οι θερμοπίδακες (γκέιζερ). Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας με επίσκεψη στους «χρυσούς καταρράκτες» Γκούλφος (Gullfoss), έναν μεγαλοπρεπή όγκο νερού που χύνεται από ύψος 30 μέτρων βαθιά στα έγκατα μίας σπηλιάς. Λέγεται ότι ο αγρότης που είχε παλιά τα χωράφια γύρω από τον καταρράκτη, έριξε στη ροή των νερών όλες του τις οικονομίες σε χρυσά νομίσματα, για να μην τα χαρεί κανένας κληρονόμος του. Μετά την βόλτα μας αυτή, αναχωρούμε οδικώς για το Σκάφταφελ. Άφιξη το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ – ΠΑΓΕΤΩΔΗΣ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΟΚΟΥΛΣΑΡΛΟΝ – ΠΑΡΚΟ ΒΑΤΝΑΓΙΕΚΙΛ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ – ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ (ΚΥΝΗΓΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΕΛΑΟΣ)

Η υπέροχη διαδρομή σήμερα μας φέρνει στην παγετώδη λιμνοθάλασσα του Jökulsarlon. Θα αναχωρήσουμε για τα νότια και δυτικά του νησιού, διασχίζοντας όλη την παραλιακή ζώνη, μέχρι να φτάσουμε στην περιοχή της παγετωνικής λίμνης Γιόκουλσαρλον. Θα δούμε ατελείωτες επίπεδες εκτάσεις δίπλα στη θάλασσα, που προέκυψαν από τη διασπορά υλικών υπο-παγετωνικών εκρήξεων. Όταν τα μεγάλα ενεργά ηφαίστεια της χώρας είναι καλυμένα από πολλά στρώματα χιονιού και πάγου, οι εκρήξεις τους δεν μπορούν να είναι προς τον ουρανό, αλλά δημιουργούνται μεγάλα ηπειρωτικά τσουνάμι, που σαρώνουν όλες τις πλαγιές μέχρι να φτάσουν στη θάλασσα... Η δύναμη της φύσης μέσω του ηφαιστιακού  υπεδάφους, έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της στις ακτές του νησιού, που μοιάζουν με ειδυλιακές αμμουδερές παραλίες, αλλά είναι προϊόντα ηφαιστιακής διαστηριότητας του όχι και τόσο μακρινού παρελθόντος... Η λιμνοθάλασσα αναπτύχθηκε πριν από περίπου 60 χρόνια με μια συνεχή διαδικασία παγόβουνου που πέφτει από τη γλώσσα του παγετώνα Breidamerkurjökull. Τα παγόβουνα θαυμάζονται σε δύο χρώματα, έναν τύπο λευκού γάλακτος, ενώ ο άλλος τύπος έχει λαμπρό μπλε χρώμα με ένα μαγικό παιχνίδι φώτων και κρυστάλλων πάγου. Η λιμνοθάλασσα είναι γεμάτη  από ψάρια που προέρχονται από τη θάλασσα με παλίρροιες. Θα επισκεφθούμε σπηλιά πάγου (Ice Cave) στο πάρκο Vatnajökull (καιρού και συνθηκών επιτρεπόντων), μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που μπορεί κανείς να ζήσει στην Ισλανδία: μια περιήγηση στα σπλάχνα του παγετώνα Vatnajökull, του μεγαλύτερου παγετώνα της ευρωπαϊκής ηπείρου! Πέρα από μία αξέχαστη εμπειρία που ο χρόνος δεν θα μπορέσει να σβήσει όσα χρόνια κι αν περάσουν, η περιήγηση είναι μία απίθανη ευκαιρία και για όσους θέλουν να τραβήξουν εξαιρετικές φωτογραφίες!

Αν δεν είναι δυνατή η επίσκεψη, αντικαθίσταται από άλλη εκδρομή.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Σκάφταφελ, στην ευρύτερη περιοχή του Βατναγιέκιλ (γενικά θεωρείται ως μέρος του) όπου θα περιηγηθούμε σε ένα σκηνικό εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας και δείπνο. Το βράδυ θα εξορμήσουμε στην περιοχή για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας, ελπίζοντας πως θα είμαστε τυχεροί για να δούμε ένα από τα πιο συναρπαστικά φυσικά υπερθεάματα στον πλανήτη!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΚΑΦΤΑΦΕΛ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΣΕΪΓΙΑΛΑΝΤΦΟΣ & ΣΚΟΓΚΑΦΟΣ – ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΧΒΟΛΣΒΙΟΛΟΥΡ

Σήμερα θα επισκεφτούμε δυο εντελώς διαφορετικούς καταρράκτες, ο καθένας με την δική του άγρια ομορφιά: τους καταρράκτες Σέιγιαλαντφος (Seljalandsfoss) και Σκόγκαφος (Skógafoss). Αν το καλοκαίρι το νερό που πέφτει σχηματίζει μόνο σύννεφα υδρατμών, το χειμώνα αυτοί οι καταρράκτες γεμίζουν μικρούς και μεγάλους σταλακτίτες και σταλαγμίτες πάγου, κάνοντας το τοπίο να αστράφτει! Το Σέιγιαλαντφος είναι μέρος του ποταμού Seljands, που έχει τις ρίζες του στον παγετώνα Eyjafjallajökull. Αυτό που κάνει το Σέιγιαλαντφος τόσο διάσημο και ενδιαφέρον είναι ότι μπορείτε να περπατήσετε πίσω από τον Καταρράκτη! Το Σκόγκαφος, άλλος ένας διάσημος ισλανδικός καταρράκτης, χρησιμοποιήθηκε στις ταινίες Thor: Ο σκοτεινός κόσμος και η μυστική ζωή του Walter Mitty. Θα σταματήσουμε επίσης στην καταπληκτική παραλία της μαύρης άμμου Reynisfjara, μια απέραντη ακτή με σκουρόχρωμα βότσαλα και άμμο, φτιαγμένη από τα προϊόντα της έκρηξης του γειτονικού ηφαιστείου Κάτλα. Στη μια άκρη της βρίσκονται πετρωμένα τρία τρολλς, ή τουλάχιστον αυτή την εξήγηση έδωσε η λαϊκή φαντασία στην παρουσία τριών υψίκορμων πέτρινων όγκων μέσα στο νερό, που έχουν το τρομερό όνομα Ρέινσντραγκαρ (Reynisdrangar). Είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες στην Ισλανδία. Επιπλέον, θα σταματήσουμε και θα περπατήσουμε μέχρι μια μικρή λίμνη που έχει σχηματιστεί μπροστά από τον παγετώνα που υποχωρεί. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Το βράδυ θα εξορμήσουμε ξανά στην περιοχή για να «κυνηγήσουμε» το Βόρειο Σέλας! Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5Η ΗΜΕΡΑ: ΧΒΟΛΣΒΙΟΛΟΥΡ – ΠΑΓΕΤΩΝΑΣ ΛΑΝΓΚΙΟΚΟΥΛ (ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΕΤΩΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ SNOWMOBILE) – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

Όταν η ανθρώπινη δόμηση και ό,τι αποκαλούμε ‘πολιτισμό’ χαθεί πίσω μας, θα συνειδητοποιήσουμε πόσο μικροί είμαστε μπροστά στην απεραντοσύνη και τη δύναμη της φύσης. Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για τον παγετώνα Λάνγκγιέκιλ (Langjökull), σε μία έκταση με καταρράκτες, ηφαίστεια, παγετώνες και παγόβουνα… Θα φτάσουμε στον καταρράκτη Γκούλφος και θα ανεβoύμε στον παγετώνα Λάνγκγιέκιλ όπου ένα μέρος του οποίου θα διασχίσουμε οδηγώντας snowmobiles. Ο καιρός θα ανοίξει όταν βρεθούμε πάνω από τα σύννεφα, αλλά η θερμοκρασία θα πέσει λόγω υψομέτρου και πάγου. Οι ειδικές στολές μας θα μας προφυλάσσουν από το κρύο, ώστε να απολαύσουμε το μοναδικό υπέρ-λευκο τοπίο πάνω στον παγετώνα, που μόνο από αεροπλάνο θα μπορούσαμε να δούμε διαφορετικά. Έχοντας μια μοναδική εμπειρία ανάβασης-κατάβασης, θα συνεχίσουμε οδικώς για το Ρέικιαβικ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΓΚΡΙΝΤΑΒΙΚ – ΜΠΛΕ ΛΙΜΝΗ (ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΝΙΟ) – ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το Γκρίνταβικ, ένα παραθαλάσσιο ψαροχώρι περίπου 3.000 κατοίκων, κοντά στο οποίο βρίσκεται ο μεγαλύτερος θερμοπίδακας λάσπης (mud geyser) της Ισλανδίας, το Γκούνχουβερ, το οποίο και θα επισκεφθούμε. Εδώ βρίσκεται και η περίφημη Μπλε Λίμνη (Blue Lagoon), όπου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε ένα ζεστό ιαματικό μπάνιο μέσα σε ένα απόκοσμο τοπίο, που το δημιουργούν οι αντιθέσεις των καταγάλανων υδάτων με τους σεληνιακούς σχηματισμούς της λάβας. Μην ανησυχείτε για τη διαδικασία των λουτρών, γιατί μπαίνουμε σε έναν άριστα εξοπλισμένο χώρο, με ντους, πετσέτες, στεγνωτήρες, και ότι άλλο χρειαστείτε πριν και μετά το μπάνιο σας. Για πολλούς ταξιδιώτες προς Β. Αμερική, η στάση στη Mπλέ Λίμνη της Ισλανδίας έχει γίνει must! Μετά και από αυτή την υπέροχη και μοναδική εμπειρία θα κατευθυνθούμε στο αεροδρόμιο του Ρέικιαβικ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση για Φρανκφούρτη. Άφιξη στη Φρανκφούρτη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Μεταφορά το πρωί στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

7 ΗΜΕΡΕΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

28/10/2021

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:00

09:00

LH 856

28/10/2021

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

10:30

12:10

LH 857

02/11/2021

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 

14:55

19:30

LH 1278

03/11/2021

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

09:45

13:30

7 ΗΜΕΡΕΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

09/11/2021

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:00

09:05

LH 856

09/11/2021

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

10:30

12:10

LH 857

14/11/2021

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 

14:55

19:30

LH 1278

15/11/2021

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

09:45

13:30

 

7 ΗΜΕΡΕΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

16/11/2021

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:00

09:05

LH 856

16/11/2021

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

11:10

14:00

LH 857

21/11/2021

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 

14:55

19:30

LH 1278

22/11/2021

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

09:45

13:30

 

7 ΗΜΕΡΕΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

30/11/2021

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:00

09:05

LH 856

30/11/2021

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

10:30

12:10

LH 857

05/12/2021

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 

14:55

19:30

LH 1278

06/12/2021

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

09:45

13:30

 

8 ΗΜΕΡΕΣ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

06/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:00

09:05

LH 856

06/12/2021

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ

11:10

14:00

LH 857

13/12/2021

ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 

14:55

19:30

LH 1284

14/12/2021

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

16:50

20:35

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 3*, 4*. Τα ξενοδοχεία εκτός Ρέικιαβικ είναι βασικών προδιαγραφών.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά (τα δείπνα στην Ισλανδία είναι σερβιριστά και όχι μπουφέ). Στη Φρανκφούρτη μόνο με πρωινό.
  • Ιαματικό μπάνιο στην Μπλε Λίμνη.
  • Περπάτημα σε παγετώνα και διαδρομή με snowmobile.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία

Αναχωρήσεις από Κύπρο

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  € 390.
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά

«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

 

 !! Περιλαμβάνει 3 βράδια κυνήγι του βορείου Σέλαος !!

Ένα πρόγραμμα έμπνευσης Versus που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2017. Οι πρώτες 5 αποστολές που έγιναν τότε απέδειξαν ότι μπορούμε να τολμήσουμε μαζί και ότι η Ισλανδία μπορεί να χαρίσει έντονες συγκινήσεις στους ταξιδιώτες. Ακολούθησαν δεκάδες αποστολές και ανάλογου αριθμού βίντεο και φωτογραφίες και βρισκόμαστε στο σημείο να πούμε ότι διαθέτουμε ένα μελετημένο πρόγραμμα για να ζήσουμε μια εμπειρία ζωής.

Για τους οπαδούς της περιπέτειας (κι όχι μόνον), αυτό το ταξίδι προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να “χαθεί” μέσα στην απεραντοσύνη αυτής της πανέμορφης και μοναδικής –στον κόσμο– χώρας!

Θα μπορούσαμε να είχαμε όλες ή τις περισσότερες από τις διανυκτερεύσεις στο Ρέικιαβικ –αλλά αυτό δεν θα ήταν ένα ταξίδι Versus. Επιλέγουμε τρεις (3) διαν/σεις στην ενδοχώρα της Ισλανδίας (2 από αυτές στο Σκάφταφελ) έτσι ώστε να απολαύσουμε πραγματικά απομακρυσμένα σημεία και να ζήσουμε ένα ταξίδι σαν παραμύθι!...

Highlight του ταξιδιού

Θα μπορούσαμε να είχαμε όλες ή τις περισσότερες από τις διανυκτερεύσεις στο Ρέικιαβικ –αλλά αυτό δεν θα ήταν ένα ταξίδι Versus. Επιλέγουμε τρεις (3) διαν/σεις στην ενδοχώρα της Ισλανδίας (2 από αυτές απομονωμένοι στο εθνικό πάρκο Σκάφταφελ και μια στο στο Χβολσβιολουρ) έτσι ώστε να απολαύσουμε πραγματικά απομακρυσμένα σημεία και να ζήσουμε ένα ταξίδι σαν παραμύθι!...

Τι πετυχαίνουμε με αυτές τις διανυκτερεύσεις

To εθνικό πάρκο Σκάφτατελ είναι ένα  σκηνικό εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς σε ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά πάρκα της Ευρώπης και ένα από τα λίγα μέρη στον πλανήτη με τέτοιο συνδυασμό πάγου και φωτιάς. Το θαύμα αυτό της φύσης δεν το βλέπουμε βιαστικά με κουραστική ημερήσια εκδρομή από άλλο σημείο της Ισλανδίας. Αφιερώνουμε εδώ δυο διανυκτερεύσεις για να έχουμε όλο το χρόνο να το εξερευνήσουμε αλλά και να κυνηγήσουμε εδώ το βόρειο σέλας απομονωμένοι από οποιαδήποτε πηγή φωτός.   Η επιλογή αυτή για διαμονή 3 διανυκτερεύσεων εκτός Ρεκιαβικ μας χαρίζει 4 ημέρες δραστηριότητες στην θεαματική ενδοχώρα της Ισλανδίας και πολλές ημέρες και άρα ακόμα μεγαλύτερη πιθανότητα για να δούμε το βόρειο σέλας. Γιατί κοντά στο Ρέικιαβικ υπάρχει μεγάλη φωτορύπανση και έτσι χαμηλή πιθανότητα θέασης του φαινομένου.

Γιατί συνήθως αποφεύγονται οι διανυκτερεύσεις εκτός Ρέικιαβικ και επιπλέον διανυκτερεύσεις σε τόσο απομακρυσμένα σημεία

Η Ισλανδία είναι μια από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης από άποψη των τουριστικών παροχών. Οι διανυκτερεύσεις εκτός Ρεικιαβικ απαιτούν πούλμαν (πολύ ακριβό στην Ισλανδία) και επιπλέον διαν/σεις του οδηγού, σπάνιες προαγορασμένες διαν/σεις στα λιγοστά ξενοδοχεία της επαρχίας και άλλες χρεώσεις. Εμείς όμως πιστοί στις αξίες μας δεν θα μπορούσαμε να τις μειώσουμε γιατί μας δίνουν πολλά πλεονεκτήματα!

Κυνηγήστε το πιο όμορφο, το πιο φαντασμαγορικό, το πιο εξωπραγματικό φαινόμενο της Φύσης!

Ένα σπάνιο πρόγραμμα που θα βρείτε μόνο στο Versusφτιαγμένο από τα καλύτερα υλικά, χωρίς εκπτώσεις!

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

  • Εξαιρετικές προαγορασμένες πτήσεις με τη Lufthansa.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στην επαρχία της Ισλανδίας, και όχι μόνο στην πρωτεύουσα.
  • 2 Σπάνιες διανυκτέρευσεις στο εθνικό πάρκο Σκάφτατελ (μέρος του εθνικού πάρκου Βατναγιέκιλ).
  • 1 διανυκτέρευση στο Χβολσβιολουρ για να βρισκόμαστε χαμένοι μέσα στη φύση όταν κυνηγάμε το βόρειο σέλας και όχι σε προάστιο του Ρέικιαβικ.
  • Πολλές δραστηριότητες στην ακριβή Ισλανδία!
  • Ζεστό ιαματικό μπάνιο στην απόκοσμη Μπλε Λίμνη.
  • Μοναδικής ομορφιάς καταρράκτες.
  • Λίμνες κι εθνικά πάρκα που δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο.
  • Θα δούμε τους πασίγνωστους πίδακες (Geyser) και τους «χρυσούς καταρράκτες» Γκούλφος.
  • Παγετώνες ασύγκριτης ομορφιάς.
  • Διαδρομή σε παγετώνα με Snowmobiles.
  • Περπάτημα πάνω σε παγετώνα.
  • Περπάτημα στην περίφημη Μαύρη Παραλία με τους παράξενους γεωλογικούς σχηματισμούς.
  • Είσοδος μέσα σε σπήλαιο παγετώνα, μία ακριβή δραστηριότητα που περιλαμβάνεται.
  • Έμπειρος και καταρτισμένος αρχηγός.
  • Προσοχή! Οι φόροι των πόλεων των ξενοδοχείων και τα check points, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

 

Προσοχή!!!   Στην Ισλανδία όλες οι παραπάνω δραστηριότητες κι εκδρομές είναι πολύ ακριβές.

Το Versus τα περιλαμβάνει όλα αυτά, έτσι ώστε να έχετε προκαθορισμένο και το δυνατόν χαμηλότερο κόστος από την αναχώρηση σας.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

  • Εξαιρετικές προαγορασμένες πτήσεις με τη Lufthansa
  • 2 Σπάνιες διανυκτέρευσεις στο εθνικό πάρκο Σκάφτατελ

 

Χάρτης Ταξιδιού Βόρειο Σέλας (Aurora Borealis) – Από την Ισλανδία απομονωμένοι στο εθνικό πάρκο Σκάφταφελ | Φθινόπωρο 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info