Ταξίδι με άρωμα ονείρου στην Κολωνία | Καλοκαίρι - Φθινόπωρο 2021

Διάρκεια: 5 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 630€

Ταυτότητα ταξιδιού

Ένα διαφορετικό ταξίδι στη Γερμανία, και συγκεκριμένα στη νοτιοδυτική πλευρά της χώρας και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.  Ένα ταξίδι με βάση την όμορφη πόλη της Κολωνίας, περιηγούμαστε κατά μήκους του ποταμού Ρήνου, φτάνοντας μέχρι το τριεθνές και τα σύνορα Γερμανίας-Βελγίου-Ολλανδίας. Με την επίσκεψη και την περιήγηση στο Άαχεν ερχόμαστε στην καρδιά της ιστορικής Ευρώπης, καθώς η πόλη υπήρξε η πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας του Καρλομάγνου και είδε να στέφονται στον καθεδρικό της ναό δεκάδες βασιλείς και βασίλισσες.   

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ένα διαφορετικό ταξίδι στη Γερμανία, και συγκεκριμένα στη νοτιοδυτική πλευρά της χώρας και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Με βάση μας την Κολωνία  βλέπουμε τον περίφημο Καθεδρικό Ναό της Κολωνίας, εκδράμουμε στο Μπρυλ και την πάλαι ποτέ δυτικογερμανική πρωτεύουσα Βόννη, επισκεπτόμαστε το Ντίσελντορφ και την κοιλάδα Νεάντερταλ όπου θα δούμε και το ομώνυμο Μουσείο, επισκεπτόμαστε στο Βούπερταλ με το παράξενο εναέριο τρένο και ερχόμαστε στο ιστορικό Άαχεν, την πόλη των αυτοκρατόρων!

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλειατου Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμεσυνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:
 • Απευθείας πτήσεις προς και από Ντύσελντορφ.
 • 4 διανυκτερεύσεις στην Κολωνία, σε κεντρικό ξενοδοχείο Pullman Cologne 4*sup ή Mercure 
 • Πρωινό καθημερινά
 • Επίσκεψη στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας.
 • Εκδρομή στο Άαχεν όπου βρίσκεται και ο καθεδρικός με τον θρόνο του Καρλομάγνου (Καπέλλα Παλατίνα).
 • Επίσκεψη και ξενάγηση στη Βόννη.
 • Επίσκεψη στην πόλη Μπρυλ.
 • Την πόλη Βούπερταλ και διαδρομή με το περίεργο εναέριο τρένο του προηγούμενου αιώνα που «κρέμεται στον αέρα».
 • Εκδρομή και ξενάγηση στο Ντύσελντορφ.
 • Προσοχή οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος αρχηγός – συνοδός.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Ντίσελντορφ (Πτήση) – Κολωνία (ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Ντίσελντορφ (Düsseldorf), πόλη με σπουδαίο λιμάνι στον Ρήνο, ικανό μάλιστα για τον ελλιμενισμό ακόμη και ωκεάνιων πλοίων. Το Ντίσελντορφ είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα πόλη, με αξιοθέατα όπως η Ακαδημία Τεχνών, το Μουσείο Γκαίτε και ο Βοτανικός Κήπος. Περιήγηση στην πόλη και συνεχίζουμε για την Κολωνία. Η Κολωνία (Köln) είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Γερμανίας. Ιδρυτές της ήταν οι αρχαίοι Ρωμαίοι, που έστησαν στο έδαφος της σημερινής πόλης έναν προκεχωρημένο οικισμό το 30 π.Χ., μία «αποικία» (colonia) από την οποία προήλθε και το σημερινό όνομα της πόλης. Εδώ μάλιστα γεννήθηκε και η Αγριππίνα, μητέρα του αυτοκράτορα Νέρωνα. Για πολλούς αιώνες η Κολωνία διατήρησε έναν σημαντικό ρόλο στην περιοχή, χάρη στη στρατηγική της θέση και την έντονη παρουσία της στα οικονομικά, εκκλησιαστικά και εμπορικά δρώμενα. Στην Κολωνία λειτούργησε και ένα από τα πρώτα πανεπιστήμια της Ευρώπης, κυρίως γνωστό για το τμήμα των οικονομικών, ενώ εδώ δημιουργήθηκε και το πρώτο άρωμα, το «νερό της Κολωνίας» (eau de Cologne), που και σήμερα αποκαλούμε «κολόνια».

Στην Κολωνία συνηθίζουν να πίνουν την μπύρα τους όχι τόσο συχνά στα μεγάλα ποτήρια του λίτρου, όπως έχουμε συνηθίσει σε πολλές εικόνες από τη Γερμανία, αλλά σε στενά, ψηλά ποτήρια, τα λεγόμενα «Κελς» (Kölsch) ! Το πιο δημοφιλές από τα αξιοθέατα της πόλης είναι ο πελώριος καθεδρικός ναός Ντομ (Kölner Dom) αφιερωμένος στον Απόστολο Πέτρο, που από το 1996 μάλιστα αποτελεί και μνημείο της Unesco. Είναι ο δεύτερος υψηλότερος ναός στη Γερμανία (πίσω μόνο από τον αντίστοιχο του Μύνστερ), ενώ μέχρι το 1884 ήταν και το υψηλότερο κτίριο σε όλο τον κόσμο! Σήμερα λοιπόν θα γνωρίσουμε την σπουδαία αυτή πόλη με μια εκτεταμένη ξενάγηση. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κολωνία (ολοήμερη εκδρομή στο Μπρυλ και τη Βόννη)

Αναχώρηση από την Κολωνία για μία ολοήμερη εκδρομή στις γειτονικές πόλεις του Μπρυλ και της Βόννης.

Το Μπρυλ (Brühl) είναι μία γραφική κωμόπολη στην ευρύτερη περιοχή της Κολωνίας, κυρίως γνωστή για το Αουγκούστουσμπουργκ, το θερινό αρχιεπισκοπικό μέγαρο, που μαζί με το κυνηγετικό κάστρο Φάλκενλουστ συγκροτούν ένα σύμπλεγμα παλατιών που η Unesco ενέταξε στους καταλόγους της το 1984. Τα παλάτια αυτά χτίστηκαν τον 18ο αιώνα από τον Κλήμη Αύγουστο,  Αρχιεπίσκοπο και Εκλέκτορα της Κολωνίας, και περιβάλλονται από υπέροχους «αγγλικούς» κήπους. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το μουσείο Μαξ Ερνστ, αφιερωμένο σε έναν από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του καλλιτεχνικού κινήματος του υπερρεαλισμού. Στο μουσείο εκτίθεται το σύνολο του γραφιστικού έργου του Μαξ Ερνστ καθώς και η συλλογή Σέπενχαϊμ, με έργα του πρώιμου ντανταϊσμού.

Συνεχίζουμε για τη Βόννη (Bohn), μία πόλη που για αρκετές δεκαετίες υπήρξε στο επίκεντρο της γερμανικής πολιτικής. Όταν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Γερμανία διαιρέθηκε σε Δυτική και Ανατολική, το Βερολίνο έμεινε εντός της ΛΔΓ (Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας), του ανατολικού τμήματος δηλαδή. Η Δυτική Γερμανία τότε επέλεξε για νέα της πρωτεύουσα όχι κάποια από τις μεγαλουπόλεις της, τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο ή το Αμβούργο, αλλά «τη μικρούλα Βόννη», μια μικρή σχετικά πόλη για τα γερμανικά δεδομένα (μόλις 325.000 κάτοικοι) χτισμένη στις δύο όχθες του Ρήνου. Κι όμως η Βόννη έχει μεγάλη Ιστορία, καθώς ιδρύθηκε το 16 π.Χ. από Ρωμαίους στρατιώτες, με το όνομα «Μπόνα», αποτελώντας μία μικρή βάση αναγνώρισης στην όχθη του Ρήνου. Η μεγαλύτερη προσωπικότητα που ανέδειξε ποτέ η Βόννη είναι φυσικά ο Λούντβιχ φον Μπετόβεν που γεννήθηκε εδώ το 1770, ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες της ανθρωπότητας. Θα ξεναγηθούμε λοιπόν στην πάλαι ποτέ γερμανική πρωτεύουσα και στη συνέχεια επιστρέφουμε στην Κολωνία. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κολωνία – Λεβερκούζεν - Μέττμανν (Μουσείο Νεάντερταλ) – Βούπερταλ (διαδρομή με το εναέριο τράμ που «πετάει») – Κολωνία

Πρωινή αναχώρηση από την Κολωνία, με πρώτο μας σταθμό την πόλη Λεβερκούζεν και στην συνέχεια την  Μέττμανν, ανάμεσα στο Ντύσελντορφ και το Βούπερταλ. Βρισκόμαστε στην κοιλάδα Νεάντερταλ και αν το όνομα αυτό σας θυμίζει κάτι, έχετε δίκιο: είμαστε στην περιοχή όπου το 1856 έγινε μία ανακάλυψη που θα άλλαζε όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τότε για την εξέλιξη του ανθρώπου, τα απολιθωμένα οστά μίας μορφής ανθρώπου που έμελλε να ονομαστεί «άνθρωπος Νεάντερταλ». Ο πρόγονός μας αυτός θεωρείται πως εμφανίστηκε στη Γη περίπου 250.000 χρόνια πριν και εξαφανίστηκε ολοκληρωτικά περίπου το 40.000 π.Χ., στις αρχές της τελευταία παγετώδους περιόδου. Το Μουσείο Νεάντερταλ ξεκίνησε να λειτουργεί το 1996, μέσα από τα εκθέματά του παρουσιάζει με λεπτομέρεια την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους και κάθε χρόνο υποδέχεται περίπου 170.000 επισκέπτες. Συνεχίζουμε για το Βούπερταλ  με το περίεργο εναέριο τραμ το οποίο κυριολεκτικά αιωρείται σε ύψος 10 μέτρων πάνω από το έδαφος. Το Wuppertaler Schwebebahn όπως αποκαλείται δεν είναι κάτι καινούργιο για την πόλη, αλλά αντίθετα μετρά πάνω από εκατό χρόνια ζωής.Πρόκειται για μια από από τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές της πρώιμης βιομηχανικής εποχής. Σχεδιάστικε από τον   μηχανικό Anton von Rieppel, το 1890 αλλά λειτούργησε για πρώτη φορά το 1901. Αφού κάνουμε μια διαδρομή με αυτό το τρένο επιστρέφουμε στην Κολωνία. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κολωνία – Άαχεν (Καπέλα Παλατίνα) – Κολωνία

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το Άαχεν (Aachen), την δυτικότερη γερμανική μεγαλούπολη, τοποθετημένη στο Τριεθνές, στα σύνορα δηλαδή με το Βέλγιο και την Ολλανδία.  Η περιοχή κατοικήθηκε ήδη από την αρχαιότητα, έφτασε ωστόσο στη μέγιστη ακμή της το έτος 800, όταν ο Καρλομάγνος έκανε το Άαχεν πρωτεύουσα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, και από τα πιο εμβληματικά σε ολόκληρη τη Γερμανία, είναι ο Καθεδρικός Ναός του Άαχεν, γνωστός και ως Βασιλικός Ναός της Αγίας Μαρίας. Εδώ στέφθηκαν 30 Γερμανοί βασιλείς και 12 βασίλισσες, από το 936 έως και το 1531, και τα μνημεία που βρίσκονται εδώ είναι αναρίθμητα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν ο Θρόνος του Καρλομάγνου (φτιαγμένος μάλιστα από παριανό μάρμαρο!) στο παρεκκλήσι της Καπέλλα Παλατίνα, η Σαρκοφάγος της Παναγίας, η Σαρκοφάγος του Καρλομάγνου και πολλά ακόμη κειμήλια. Αφού περιηγηθούμε στο Ντύσελντορφ, επιστρέφουμε στην Κολωνία. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κολωνία – Ντίσελντορφ – Πτήση επιστροφής

Έγκαιρη αναχώρηση οδικώς από την Κολωνία για το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ, όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
.
 

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 630 € 220 €
Twin Room 630 € 220 €
Triple Room 630 € 220 €
Single Room 860 € 220 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 630 € 220 €
Twin Room 630 € 220 €
Triple Room 630 € 220 €
Single Room 860 € 220 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 630 € 220 €
Twin Room 630 € 220 €
Triple Room 630 € 220 €
Single Room 860 € 220 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 630 € 220 €
Twin Room 630 € 220 €
Triple Room 630 € 220 €
Single Room 860 € 220 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 630 € 220 €
Twin Room 630 € 220 €
Triple Room 630 € 220 €
Single Room 860 € 220 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 630 € 220 €
Twin Room 630 € 220 €
Triple Room 630 € 220 €
Single Room 860 € 220 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 630 € 220 €
Twin Room 630 € 220 €
Triple Room 630 € 220 €
Single Room 860 € 220 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 810 € 220 €
Twin Room 810 € 220 €
Triple Room 810 € 220 €
Single Room 1040 € 220 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 810 € 220 €
Twin Room 810 € 220 €
Triple Room 810 € 220 €
Single Room 1040 € 220 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 810 € 220 €
Twin Room 810 € 220 €
Triple Room 810 € 220 €
Single Room 1040 € 220 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 810 € 220 €
Twin Room 810 € 220 €
Triple Room 810 € 220 €
Single Room 1040 € 220 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 810 € 220 €
Twin Room 810 € 220 €
Triple Room 810 € 220 €
Single Room 1040 € 220 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 810 € 220 €
Twin Room 810 € 220 €
Triple Room 810 € 220 €
Single Room 1040 € 220 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens».

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 810 € 220 €
Twin Room 810 € 220 €
Triple Room 810 € 220 €
Single Room 1040 € 220 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1130 € 0 €
Twin Room 1130 € 0 €
Triple Room 1130 € 0 €
Single Room 1360 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1130 € 0 €
Twin Room 1130 € 0 €
Triple Room 1130 € 0 €
Single Room 1360 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1130 € 0 €
Twin Room 1130 € 0 €
Triple Room 1130 € 0 €
Single Room 1360 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1130 € 0 €
Twin Room 1130 € 0 €
Triple Room 1130 € 0 €
Single Room 1360 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1130 € 0 €
Twin Room 1130 € 0 €
Triple Room 1130 € 0 €
Single Room 1360 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1130 € 0 €
Twin Room 1130 € 0 €
Triple Room 1130 € 0 €
Single Room 1360 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1130 € 0 €
Twin Room 1130 € 0 €
Triple Room 1130 € 0 €
Single Room 1360 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με απευθείας πτήσεις.
 • 4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Pullman Cologne 4*sup στην Κολωνία.
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις εκδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος Έλληνας τοπικός αρχηγός - συνοδός.
 • To εισιτήριο του τρένου στο Βούπερταλ
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κ.λπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 220.
 • Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρισθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

 

 

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτείται 1 διανυκτέρευση στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλειατου Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμεσυνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:
 • Απευθείας πτήσεις προς και από Ντύσελντορφ.
 • 4 διανυκτερεύσεις στην Κολωνία, σε κεντρικό ξενοδοχείο Pullman Cologne 4*sup ή Mercure 
 • Πρωινό καθημερινά
 • Επίσκεψη στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας.
 • Εκδρομή στο Άαχεν όπου βρίσκεται και ο καθεδρικός με τον θρόνο του Καρλομάγνου (Καπέλλα Παλατίνα).
 • Επίσκεψη και ξενάγηση στη Βόννη.
 • Επίσκεψη στην πόλη Μπρυλ.
 • Την πόλη Βούπερταλ και διαδρομή με το περίεργο εναέριο τρένο του προηγούμενου αιώνα που «κρέμεται στον αέρα».
 • Εκδρομή και ξενάγηση στο Ντύσελντορφ.
 • Προσοχή οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Το ταξίδι συνοδεύει έμπειρος αρχηγός – συνοδός.

Highlights

 • Ο καθεδρικός ναός της Κολωνίας, λεγόμενος Ντομ, που υπήρξε στην εποχή του το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο!
 • Περιηγηθείτε στη Βόννη, πρωτεύουσα της πάλαι ποτέ Δυτικής Γερμανίας.
 • Ο Καθεδρικός ναός του Αάχεν, όπου στέφθηκαν δεκάδες Γερμανοί βασιλείς και βασίλισσες.
 • Το Μουσείο Νεάντερταλ στο Μέττμανν, με μια λεπτομερή παρουσίαση της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους.
 • Βόλτα στο Ντίσελντορφ.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Απευθείας πτήσεις προς και από Ντύσελντορφ.
 • 4 διανυκτερεύσεις στην Κολωνία, στο ξενοδοχείο Pullman Cologne 4* sup στην παλιά πόλη

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2021
 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Αναχωρήσεις

18/6, 30/7, 13/8, 27/8, 17/9, 27/10, 26/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ταξίδι με άρωμα ονείρου στην Κολωνία | Καλοκαίρι - Φθινόπωρο 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info