Ανατολική Ινδία, με φυλές Ορίσα | Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Θιασώτες του ασυνήθιστου, σχεδιάζουμε για τους ανήσυχους ταξιδιώτες ακόμη ένα σπάνιο ταξίδι σε μια χώρα που εξακολουθεί να μας συναρπάζει. Θα ταξιδέψουμε στην Ανατολική Ινδία και θα έλθουμε σε επαφή με τις πολυάριθμες τοπικές φυλές, που διατηρούν σχεδόν αναλλοίωτα ήθη και έθιμα αιώνων. Θα γνωρίσουμε τις φυλές Σαόρα, Κοντ, Ντονγκρίγια, Μπόντας, Γκαμπαντάς και Παράντζα, που θα μας «διδάξουν» έναν άλλο τρόπο ζωής πέρα από τα συνηθισμένα.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

 Φτιάχνοντας πάντα για τους ταξιδιώτες μας γεμάτα προγράμματα, σ’ αυτό το μοναδικό  ταξίδι στην Ανατολική Ινδία θα ξεκινήσουμε από την Καλκούτα και θα συνεχίσουμε για το Μπουμπανεσβάρ την  «πόλη των ναών»  όπως την αποκαλούν, πολύ σημαντικό προσκύνημα για τους Ινδουιστές. Θα συνεχίσουμε για το Πούρι, στις ακτές του κόλπου της Βεγγάλης με τον εκπληκτικό ναό του Ήλιου στην περιοχή Κονάρκ. Το πρόγραμμα συνεχίζει με το Γκοπαλπούρ, το Ταπταπάνι με τις θερμές πηγές και τη  Ραγιαγκάντα με τις φυλές Σαόρα. Θα επισκεφτούμε τα κυριότερα χωριά των τοπικών φυλών, όπως την Τσατικόνα με τις φυλές Κοντ και Ντονγκρίγια, το  Ονκουντέλλι  με τις φυλές Μπόντας και Γκαμπαντάς και το Κουντούλι με τη φυλή Παράτζα. Έτσι θα γνωρίσουμε από από κοντά τις ιδιαιτερότητες αυτής της ανεξερεύνητης περιοχής αλλά και των φυλών της. Βέβαια από το πρόγραμμα μας δεν θα παραληφθεί η επίσκεψη στις πόλεις Ραγιαγκάντα, Σεμλιγκούντα, Βιζάγκ  και Χαϊντεραμπάντ.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις με έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.
 • Θα έλθουμε σε επαφή με πολλές τοπικές φυλές της Ανατολικής Ινδίας, όπως τους Σαόρα, Κοντ, Ντονγκρίγια, Μπόντας, Γκαμπαντάς και Παράτζα – Γνωρίζουμε τις φυλές, που διατηρούν αυθεντικές παραδόσεις και έθιμα αιώνων, μέσα από τις αγορές και τα παζάρια τους. Φροντίζουμε να είμαστε την ημέρα πραγματοποίησής τους στο κάθε μέρος.
 • Ολοήμερη ξενάγηση στην Καλκούτα.
 • Δύο ολοήμερες ξεναγήσεις στο Χαϊντεραμπάντ.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – πτήση για Καλκούτα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Καλκούτα.

 

2η ημέρα: Άφιξη στην Καλκούτα (ολοήμερη ξενάγηση)

Άφιξη νωρίς το πρωί στην Καλκούτα. Μεταφορά και άμεση τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Αφού ξεκουραστούμε και πάρουμε πρωινό, αφιερώνουμε ολόκληρη την ημέρα στην Καλκούτα, που θα γνωρίσουμε με μια εκτεταμένη ξενάγηση. Το πιο σημαντικό λιμάνι και εμπορικός σταθμός της πάλαι ποτέ Βρετανικής Ινδίας, η Καλκούτα μοιάζει με ένα πολύβουο μελίσσι που βρίσκεται σε μόνιμη έξαρση. Στην ξενάγησή μας θα δούμε τη γέφυρα Howrah, το σύμβολο όχι μόνο της Καλκούτας αλλά και της Δυτικής Βεγγάλης, καθώς και την αγορά των λουλουδιών. Θα δούμε ακόμη το σπίτι της Μητέρας Τερέζας, το ορφανοτροφείο Σίσου Μπαβάν και θα συνεχίσουμε για να επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά μουσεία της Ινδίας, το Ινδικό Μουσείο, που ήδη μετρά πάνω από 200 χρόνια ζωής, καθώς άνοιξε τις πύλες του το 1814! Τα εκθέματά του καλύπτουν ένα απίστευτα ευρύ φάσμα εποχών αλλά και θεμάτων: διαθέτει από μία συλλογή μετεωριτών έως και βαλσαμωμένους ανθρωποφάγους κροκοδείλους! Ξεχωρίζει επίσης και το τμήμα αρχαιοτήτων, με μια θαυμάσια συλλογή βουδιστικής τέχνης. Συνεχίζουμε προς την πλατεία Νταλχούζι με τα βικτωριανά κτίρια, όπου θα δούμε το Κτίριο των Συγγραφέων, το Κυβερνητικό Μέγαρο, το κτίριο του Ταχυδρομείου, το Ανώτατο Δικαστήριο, το Δημαρχείο και την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τους Βοτανικούς Κήπους, ένας αληθινός κήπος της Εδέμ όπου ξεχωρίζει το τεράστιο δέντρο μπάνυαν. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Καλκούτα – Μπουμπανεσβάρ (πτήση)

Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το αεροδρόμιο της Καλκούτας από όπου θα πετάξουμε για την Μπουμπανεσβάρ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας (το μεσημέρι). Η Μπουμπανεσβάρ θεωρείται «η πόλη των ναών» της Ινδίας, πολύ σημαντικό προσκύνημα για τους Ινδουιστές, με εκατοντάδες ναούς να απλώνονται σε ολόκληρο τον οικιστικό ιστό της Παλιάς Πόλης. Ανάμεσα στους περίπου 600 ναούς της ξεχωρίζει ο ναός Lingaraj του θεού Σίβα, χτισμένος τον 11ο αι., ο μεγαλύτερος και από τους παλαιότερους στην πόλη. Καθώς στον ναό δεν επιτρέπεται η είσοδος σε μη ινδουιστές, θα τον παρατηρήσουμε εξωτερικά. Η λίμνη Μπιντουσαγκάρ, στην όχθη της οποίας είναι χτισμένος ο ναός, είναι επίσης ένα όμορφο αξιοθέατο της πόλης. Στη συνέχεια θα δούμε τους ναούς Μουκτεσβάρ και Ρατζαράνι. Ο τελευταίος είναι φτιαγμένος από κόκκινη και χρυσή αμμόπετρα, που στην περιοχή ονομάζεται «ρατζαράνι», εξ ου και το όνομα του ναού. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Μπουμπανεσβάρ – Πούρι

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση οδικώς για το Πούρι. Καθοδόν, βγαίνοντας από την πόλη, θα επισκεφθούμε πρώτα τις Σπηλιές Khandagiri και Udaygiri, ένα ολόκληρο σύμπλεγμα από σπηλιές και τούνελ που ξεκίνησαν να σκαλίζονται ήδη από τον 1ο αι. και χρησιμοποιήθηκαν από τζαϊνιστές μοναχούς. Στη συνέχεια θα δούμε την στούπα Shanti, στους λόφους Ντάουλι, σύμβολο αγάπης και ειρήνης: εδώ ήταν που έπειτα από αιματηρές πολεμικές συγκρούσεις που κόστισαν τη ζωή σε 150.000 στρατιώτες, ο βασιλιάς Ασόκα αποκήρυξε δια παντός τους πολέμους, στράφηκε στον Βουδισμό και αφιέρωσε το σπαθί του στον άρχοντα Βούδα. Έκτοτε ο χώρος αποτελεί ένα αληθινό προσκύνημα ειρήνης…

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Πίπλι (Pipli), την πόλη των χειροτεχνών που μας υποδέχεται με μια πανδαισία χρωμάτων. Είναι άλλωστε η πρωτεύουσα της τεχνοτροπίας «appliqué», πολύ χαρακτηριστική της τοπικής κουλτούρας των Ορίζα.

Ο τελικός μας προορισμός για σήμερα είναι το Πούρι, στις ακτές πια του κόλπου της Βεγγάλης. Για πολλούς αιώνες το Πούρι αποτελεί προορισμό αμέτρητων προσκυνητών που έρχονται για να καθαρθούν στα νερά, ωστόσο οι ωραίες, χρυσές αμμουδιές της περιοχής αποτελούν πόλο έλξης και για τουρίστες ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκευτικών πιστεύω. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Πούρι (Ναός του Ήλιου-Κονάρκ)

Η ημέρα μας ξεκινά με επίσκεψη σε ένα από τα πιο συγκλονιστικά μνημεία όχι της Ορίζα, ή της ανατολικής Ινδίας, αλλά σε ολόκληρη την Ασία. Πρόκειται για τον Ναό του Ήλιου στο Κονάρκ, ένα εντυπωσιακό δείγμα λατρευτικής αρχιτεκτονικής. Η αρχική σύλληψη, κατά τη δημιουργία του ναού, προέβλεπε πως ο ναός θα έπαιρνε το σχήμα ενός τεράστιου άρματος, αναπαριστώντας το άρμα που οδηγεί ο θεός Ήλιος στην καθημερινή πορεία του στον ουρανό. Αυτό συμβολίζουν τα επτά υπέροχα σκαλισμένα άλογα, όπως και οι 24 περίτεχνοι τροχοί που αναπαριστούν το πέρασμα του χρόνου. Ο ναός βρίσκεται περίπου 3 χιλιόμετρα από την ακτή, όταν πρωτοχτίστηκε ωστόσο βρισκόταν εγγύτερα στη θάλασσα, γι’ αυτό και οι Ευρωπαίοι ναυτικοί της εποχής των εξερευνήσεων τον χρησιμοποιούσαν ως σημείο πλοήγησης, αποκαλώντας τον «η Μαύρη Παγόδα». Στον Ναό του Ήλιο όμως ταιριάζουν περισσότερο τα λόγια του νομπελίστα ποιητή Ραμπιντρανάθ Ταγκόρε: «εδώ η γλώσσα της πέτρας ξεπερνά τη γλώσσα του ανθρώπου».

Μετά τον ναό θα επισκεφθούμε το παρακείμενο ψαροχώρι για να δούμε από κοντά τον τρόπο ζωής των κατοίκων, ενώ αργότερα θα δούμε τον ινδουιστικό ναό Τζαγκανάθ, στο Πούρι, ακόμα ένα τεράστιας σημασίας προσκύνημα στην Ινδία. Καθώς η είσοδος στο εσωτερικό του ναού δεν επιτρέπεται στους μη ινδουιστές, θα τον παρατηρήσουμε εξωτερικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Πούρι – Γκοπαλπούρ

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς με προορισμό μας την Γκοπαλπούρ. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το χωριό Ραγκουρατζπούρ (Raghurajpur), γνωστό ως χωριό χειροτεχνών που έχουν μάλιστα κατ’ επανάληψη βραβευτεί σε εθνικό επίπεδο για τις δημιουργίες τους. Το χωριό μάλιστα ειδικεύεται στην τεχνοτροπία «pattachitra», τους παραδοσιακούς υφασμάτινους πίνακες. Συνεχίζουμε κινούμενοι στην ανατολική όχθη της Οντίσα με τα όμορφα νησιά, για να επισκεφθούμε τη μεγαλύτερη λιμνοδεξαμενή της Ασίας, που εκτείνεται από το Πούρι μέχρι την Κούρντα και το Γκαντζάμ. Η λίμνη Τσίλκα φιλοξενεί πάνω από 160 διαφορετικά είδη πουλιών που διαχειμάζουν εδώ πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους. Θα κάνουμε μια όμορφη βαρκάδα στην Τσίλκα και κατόπιν θα συνεχίσουμε μέχρι την Γκοπαλπούρ (Gopalpur). Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

7η ημέρα: Γκοπαλπούρ – Ταπταπάνι (θερμές πηγές) – φυλές Σαόρα – Ραγιαγκάντα

Αφού πάρουμε πρωινό στο ξενοδοχείο μας αναχωρούμε οδικώς για την Ραγιαγκάντα. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το Ταπταπάνι, γνωστό για τις θερμές πηγές με τις θεραπευτικές ιδιότητες. Καθώς συνεχίζουμε προς τη Ραγιαγκάντα θα περάσουμε από πολλά χωριουδάκια των φυλών Σαόρα, όπου θα κάνουμε κάποιες στάσεις για να έρθουμε σε επικοινωνία με τους κατοίκους. Αναφορές στις τοπικές φυλές και την περιοχή τους συναντάμε ακόμη και στο διάσημο Έπος της Ραμαγιάνα, γεγονός που καταδεικνύει την ιστορικότητά τους αλλά και την «αντοχή» τους στο πέρασμα του χρόνου. Άφιξη στη Ραγιαγκάντα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Ραγιαγκάντα – Τσατικόνα (φυλές Κοντ και Ντονγκρίγια) – Σεμλιγκούντα

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και άμεση αναχώρηση οδικώς για τη Σεμλιγκούντα. Καθοδόν θα επισκεφθούμε την υπαίθρια αγορά στην Τσατικόνα, που πραγματοποιείται κάθε εβδομάδα από τις φυλές των Κοντ και των Ντονγκρίγια. Συνεχίζουμε μέχρι την Σεμλιγκούντα, άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Σεμλιγκούντα – Ονκουντέλλι (φυλές Μπόντας και Γκαμπαντάς) – Σεμλιγκούντα

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το Ονκουντέλλι, για να επισκεφθούμε την τοπική υπαίθρια αγορά της φυλής Μπόντας, εκτός των οποίων θα δούμε και τη φυλή των Γκαμπαντάς. Κατόπιν επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στη Σεμλιγκούντα. Διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Σεμλιγκούντα – Κουντούλι (φυλή Παράτζα) – Βιζάγκ

Ακόμα μία τοπική φυλή της Ορίσα θα γνωρίσουμε σήμερα, τη φυλή των Παράτζα, που θα δούμε στην τοπική υπαίθρια αγορά του Κουντούλι, την οποία και θα επισκεφθούμε. Κατόπιν συνεχίζουμε οδικώς μέχρι το Βιζάγκ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Βιζάγκ – Χαϊντεραμπάντ (πτήση)

Σήμερα το πρωί θα κάνουμε τη βόλτα μας στο Βιζάγκ για να δούμε τα τοπικά αξιοθέατα. Αφήνοντας εγκαίρως τα δωμάτιά μας, μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για το Χαϊντεραμπάντ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Χαϊντεραμπάντ (ολοήμερη ξενάγηση)

Ολόκληρη η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην πόλη του Χαϊντεραμπάντ, που θα γνωρίσουμε μέσα από την ολοήμερη ξενάγηση. Θα δούμε αρκετά τεμένη, όπως το Τσαρ Μινάρ και το Τζαμί της Μέκκα, το μουσείο Σαλάρ Τζουνγκ, θα περάσουμε από το κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου καθώς και τη λίμνη Ουσμάν Σαγκάρ. Ίσως όμως το κορυφαίο σημείο της σημερινής μας ξενάγησης είναι η επίσκεψή μας στο φρούριο Γκολκόντα (Golconda), περίπου 11 χλμ. από το κέντρο της πόλης. Χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου από γρανίτη το φρούριο ήταν η έδρα της Δυναστείας Kakatiya και για πολλούς αιώνες τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών ηγεμόνων και κατακτητών που πέρασαν από την ευρύτερη περιοχή. Μετά την ξενάγησή μας, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Χαϊντεραμπάντ (2η ολοήμερη ξενάγηση)

Ολοήμερη ξενάγηση στο Φρούριο Βαρανγκάλ, ένα οχυρό που χρονολογείται στον 12ο αι. Οι τέσσερις πύλες του αποτελούσαν αρχικά τις πύλες ενός πελώριου ναού του Σίβα που κατόπιν έδωσε την θέση του στο οχυρό. Μετά την ξενάγηση επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

14η ημέρα: Χαϊντερμπάντ – Πτήση επιστροφής

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το τοπικό αεροδρόμιο με προορισμό την Καλκούτα και την πτήση της επιστροφής μας.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1990 € 860 €
Twin Room 1990 € 860 €
Triple Room 1990 € 860 €
Single Room 2850 € 860 €
Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ  :  25 €


Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2170 € 860 €
Twin Room 2170 € 860 €
Triple Room 2170 € 860 €
Single Room 3030 € 860 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ  :  25 €


Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2950 € 0 €
Twin Room 2950 € 0 €
Triple Room 2950 € 0 €
Single Room 3810 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα

 

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ  :  25 €


Περιλαμβάνονται

 •  Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 •  Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*, 4* ή από τα καλύτερα διαθέσιμα σε περιοχές με χαμηλή τουριστική υποδομή.
 •  Ημιδιατροφή καθημερινά.
 •  Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και περιηγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 •  Τοπικός ξεναγός. Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
 •  Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται 

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 860€.
 • Βίζα Ινδίας: 25 € (πληροφορίες δείτε παρακάτω).

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΙΝΔΙΑΣ

Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για την Ινδία από 26/02/2016 εκδίδεται online για τα ελληνικά διαβατήρια. Για την έκδοσή της απαιτείται να μας αποστείλετε με e-mail ένα έγχρωμο και καθαρό αντίγραφο του διαβατηρίου σας και μια φωτογραφία διαβατηρίου σε λευκό φόντο. Η έκδοση της βίζας δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής. Το κόστος της είναι 25 €/άτομο. Για πληροφορίες σχετικά με τα επιπλέον δικαιολογητικά που αφορούν σε ανηλίκους και σπουδαστές, επικοινωνήστε με το γραφείο μας.

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

 

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη -  Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας
και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις με έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.
 • Θα έλθουμε σε επαφή με πολλές τοπικές φυλές της Ανατολικής Ινδίας, όπως τους Σαόρα, Κοντ, Ντονγκρίγια, Μπόντας, Γκαμπαντάς και Παράτζα – Γνωρίζουμε τις φυλές, που διατηρούν αυθεντικές παραδόσεις και έθιμα αιώνων, μέσα από τις αγορές και τα παζάρια τους. Φροντίζουμε να είμαστε την ημέρα πραγματοποίησής τους στο κάθε μέρος.
 • Ολοήμερη ξενάγηση στην Καλκούτα.
 • Δύο ολοήμερες ξεναγήσεις στο Χαϊντεραμπάντ.

Highlights

 • Η επαφή με τοπικές φυλές Ορίσα, όπου θα δούμε από κοντά τον τρόπο ζωής τους.
 • Το σύμπλεγμα από σπηλιές Καντακγίρι και Ουνταϊγκίρι, που ξεκινήσαν να σκαλίζονται ήδη από τον 1ο αιώνα.
 • Ο περίφημος Ναός του Ήλιου στο Κονάρκ, από τα πιο εντυπωσιακά δείγματα λατρευτικής αρχιτεκτονικής σ’ ολόκληρη την Ινδία.
 • Το φρούριο Γκολκόντα, στο Χαϊντεραμπάντ.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις με έμπειρο Έλληνα αρχηγό-συνοδό.
 • Θα έλθουμε σε επαφή με πολλές τοπικές φυλές της Αν. Ινδίας.
 • Ολοήμερη ξενάγηση στην Καλκούτα.
 • Δύο ολοήμερες ξεναγήσεις στο Χαϊντεραμπάντ.

 

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Αναχωρήσεις

18/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ανατολική Ινδία, με φυλές Ορίσα | Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info