Βροντερό Πάσχα στην Χίο | 29.04.2021

Διάρκεια: 6 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 499€

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Σαλπάρουμε για να ζήσουμε από κοντά το ιδιαίτερο Πάσχα στο νησί της Χίου. Θα γνωρίσουμε το νησί της Μαστίχας , του Ομήρου και της ναυτοσύνης μέσα στην κατάνυξη των ημερών. Η διαμονή μας είναι στο ξενοδοχείο Chandris , το πιο πολυτελές του νησιού και στο κέντρο της πόλης . Θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία του επιταφίου στα μεσαιωνικά Μεστά .
Θα ξεναγηθούμε στα ατόφια χωριά του νησιού , απείραχτα από τον τουρισμό , την Βολισσό και την Ανάβατο που οι αρχαιολόγοι ονομάζουν < Μυστρά του Αιγαίου >.
Το βράδυ της Ανάστασης θα παρακολουθήσουμε στο Βροντάδο τον εντυπωσιακό ρουκετοπόλεμο !
Την ημέρα του Πάσχα θα αφεθούμε στη γοητεία που κρύβει το Πυργί και η θάλασσα στα περίφημα Μαύρα Βόλια , μια από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας !   
Σας προτείνουμε να γνωρίσετε τις Οινούσσες ,την πατρίδα μερικών από τους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές .
Όλα τα παραπάνω θα τα ζήσουμε πασπαλισμένα με μαστίχα Χίου και θα τα συνοδεύσουμε με υπέροχα γλυκά του κουταλιού !   

Μόνο Στο Versus

Η διαφορετικότητα του Versus
Ένα μοναδικό ταξίδι στο νησί της Χίου για να ζήσουμε από κοντά ένα από τα πιο διάσημα Πάσχα της Ελλάδος .

 

1η Ημέρα: Πειραιάς – Χίος

Συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά και αναχώρηση για το μυροβόλο νησί του Βορείου Αιγαίου την Χίο .

2η ημέρα: Χίος -Μεστά -παρακολούθηση Ιεράς ακολουθίας Επιταφίου

Άφιξη πολύ νωρίς στη Χιο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.  Ταχτοποίηση , λίγος χρόνος για ξεκούραση και αναχώρηση για να γνωρίσουμε την πόλη της Χίου . Θα επισκεφτούμε το Ναυτικό Μουσείο , την βιβλιοθήκη , το λαογραφικό Μουσείο Φιλίππου Αργέντη , το μικρό παλάτι του Ιουστινιάνη , θα σεργιανίσουμε στα δρομάκια της χώρας με τους πένθιμους ήχους από τις καμπάνες να μας  δινουν ρίγη συγκίνησης ..
Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τα μεσαιωνικά  Μεστά , ένα από τα ωραιότερα χωριά της Μεσογείου για να παρακολουθήσουμε κατανυχτικά τον επιτάφιο να περιφέρεται στα γραφικά δρομάκια του χωριού . Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για νηστίσιμο δείπνο και διανυκτέρευση .

3η ημέρα: Βολισσός – Αναβατός – Βροντερή Ανάσταση

Σήμερα  αναχωρούμε οδικώς για τα δυτικά και το χωριό Βολισσός, από τους μεγαλύτερους οικισμούς της Χίου. Στην κορυφή του χωριού δεσπόζει το βυζαντινό κάστρο που κατά τις εκτιμήσεις χτίστηκε από τον Βελισάριο, στρατηγό του Ιουστινιανού. Και ο ίδιος ο οικισμός ωστόσο είναι ένας παράδεισος για εξερεύνηση, με τα στενά καλντερίμια, τα αρχοντόσπιτα και τους ανεμόμυλους που χαρακτηρίζουν το τοπίο .Η επόμενη στάση μας είναι το  χωριό Ανάβατος, ένας σχεδόν εγκαταλειμμένος μεσαιωνικός οικισμός (στην τελευταία απογραφή του 2011 μετρούσε μόλις έναν κάτοικο!). Τον έχουν αποκαλέσει και «ο Μυστράς του Αιγαίου» χάρη στη φρουριακή του αρχιτεκτονική, με τα δύο φαράγγια του και τη μία μόνο είσοδο στον οικισμό. Η αίσθηση να σεργιανάς στα χορταριασμένα καλντερίμια ενός μεσαιωνικού χωριού δεν περιγράφεται με λόγια.
Επιστροφή στη Χίο. Ξεκούραση και το βράδυ μεταφορά στο Βροντάδος για να παρακολουθήσουμε την ανάσταση  και τον περίφημο ρουκετοπόλεμο. Τι είναι αυτος ο ρουκετοπόλεμος στο Βροντάδο της Χίου ? Είναι  το έθιμο κατά το οποίο το βράδυ της Ανάστασης χιλιάδες αυτοσχέδιες ρουκέτες εκτοξεύονται ανάμεσα στις
δύο εκκλησίες της περιοχής , την Παναγία Ερειθιανη και τον Άγιο Μάρκο . Το ‘έθιμο έχει τις ρίζες του την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Οι Ενορίτες της Παναγίας Ερειθιανής έχουν ως στόχο να πετύχουν με τις ρουκέτες τους τον τρούλο και το έμβλημα του Αγίου Μάρκου ενώ οι ενορίτες του Αγίου Μάρκου το ρολόι του καμπαναριού της Παναγίας Ερειθιανής. Μετα την Ανάσταση επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το Αναστάσιμο δείπνο . Διανυκτέρευση .

4η ημέρα: Πυργί – Μαύρα Βόλια

Το πρωινό μας σήμερα είναι χαλαρό  και την ημέρα μας θα την αφιερώσουμε στο νότιο μέρος του νησιού και το Πυργί , το «ζωγραφιστό χωριό», μια αληθινή Κιβωτός λαογραφικής, αρχαιολογικής, γλωσσολογικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα δούμε τα περίφημα «ξυστά», τις ζωγραφικές παραστάσεις στις προσόψεις των σπιτιών και τις «δοξαράδες», τις αψίδες με τις οποίες συνδέονται πολλά από αυτά.  Στη συνέχεια θα  περάσουμε από τα Μαύρα Βόλια, την περίφημη παραλία με τα σκούρα βότσαλα  ηφαιστειακής προέλευσης που φιγουράρει στις λίστες με τις καλύτερες ακτές της χώρας μας . Η ημέρα μας ολοκληρώνεται  με την την επιστροφή μας στη Χίο. Πασχαλινό γεύμα στο ξενοδοχείο μας . Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα : Οινούσσες

Σήμερα σας προτείνουμε να γνωρίσετε τις  Οινούσσες που στέκουν ψηλά στα νούμερα της παγκόσμιας  ναυτιλίας . Αυτό το μικρό νησάκι των μόλις 15 τ.χλμ. έχει τεράστια ναυτική παράδοση, με πολλές γενεές ναυτικών να έχουν γαλουχηθεί σ’ αυτήν. Η ελληνική ναυτιλία οφείλει πολλά στην τοπική παράδοση, δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός πως λειτουργούν εδώ Ναυτικό Λύκειο και Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού! Στην προαιρετική αυτή εκδρομή (κόστος δεν περιλαμβάνεται) απολαμβάνουμε τη γνωριμία μας με τις Οινούσσες, επισκεπτόμαστε το τοπικό Ναυτικό Μουσείο για να μάθουμε τα πάντα για τη ναυτική παράδοση των νησιών, και χαιρόμαστε το μπάνιο μας σε κοντινή παραλία! Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Χίο και στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

6η ημέρα : Χίος – Πειραιάς

Ημέρα ελεύθερη στη Χίο σήμερα, και στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για την επιστροφή μας στον Πειραιά .Αναχώρηση από την Χίο βραδυ και άφιξη στον Πειραιά ξημερώματα της επόμενης μέρας.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Για όσους το επιθυμούν σας προτείνουμε επέκταση στην Μυτιλήνη για 3 επιπλέον βράδια !
Η όμορφη πόλη της Μυτιλήνης θα σας ξαφνιάσει από την πρώτη στιγμή και η κομψότητά των κτηρίων θα σας κάνει να αναρωτηθείτε αν βρίσκεστε σε  ελληνικό νησί  ή στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.
Η Μυτιλήνη έχει σήμερα 25.000 κατοίκους. Τα ιστορικά κτίρια δεν "χάνονται" κάτω από το βάρος των πολυκατοικιών και της άναρχης σε κάποια σημεία δόμησης. Οι διαφορετικοί αρχιτεκτονικοί ρυθμοί δένουν στην εντέλεια μεταξύ τους: πύργοι σαν οχυρά, αρχοντικά, άλλα με τζαμωτά και άλλα με ξύλινα ή πέτρινα σαχνισίνια, υπέροχα νεοκλασικά, αστικά σπίτια. Ιδού η Μυτιλήνη του 19ου αιώνα, η Μυτιλήνη της βιομηχανικής επανάστασης.
Η πόλη που τροφοδοτούσε τις αγορές της Ευρώπης με λάδι πρώτης ποιότητας, που έστελνε στις κομψές Γαλλίδες των σαλονιών τα μοσχοσάπουνά της, που τα πλοία της κυριαρχούσαν στη θάλασσα, που το ούζο της κατακτούσε τον κόσμο...
Εδώ, σε αυτά τα σπίτια, στη Σουράδα αλλά και στο Κιόσκι, κάτω από το κάστρο της Μυτιλήνης, στο Μόλυβο και στο Πλωμάρι, ζούσαν οι έμποροι και οι βιομήχανοι της εποχής. Οι επαφές τους με την Ευρώπη δεν έφεραν στο νησί μόνο χρήμα, αλλά και πολιτισμικές επιρροές, που πέρασαν στα σπίτια, στα εργοστάσια (τα βιομηχανικά κτίρια είναι το άλλο μεγάλο κεφάλαιο της αρχιτεκτονικής στη Λέσβο), στον τρόπο ζωής, στα γράμματα, στις τέχνες, αλλά και στην οργάνωση της κοινωνίας. Η σημερινή πρωτεύουσα της Λέσβου έχει σαφώς το άγχος μιας μεγάλης πόλης τη μέρα, χαλαρώνει όμως την ώρα της μεσημεριανής σιέστας και μόλις πέσει ο ήλιος ξεχύνεται στην παραλία (όπου βρίσκονται τα περισσότερα φαγάδικα, μπαρ και καφέ), κάθεται στις καρέκλες πάνω στο κύμα, απολαμβάνοντας φρέσκο ψάρι στη Θερμή, στην Παναγιούδα, στη Σκάλα Μιστεγνών, ρομαντσάρει με τα εκπληκτικά παιχνίδια του φεγγαριού στον Κόλπο της Γέρας, ανεβαίνει στο Καγιάνη για μεζέδες και θέα. Οι Μυτιληνιοί είναι ψαγμένοι και ξέρουν να διαλέγουν το καλύτερο!

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 499 € 0 €
Twin Room 499 € 0 €
Triple Room 499 € 0 €
Single Room 679 € 0 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι  συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 694 € 0 €
Twin Room 694 € 0 €
Triple Room 694 € 0 €
Single Room 934 € 0 €

• Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης, μετακινήσεις/μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
• Διαμονή συνολικά 4  διανυκτερεύσεων στη Χίο, ή 4 διανυκτερεύσεων στη Χίο και 3 στη Μυτιλήνη.
• Ημιδιατροφή καθημερινά στην Χίο
• Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
• Φάκελος χαρτιών & πληροφοριών
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης & Ταξιδιωτική ασφάλιση για ταξιδιώτες μέχρι 75 ετών.
• ΦΠΑ.

• Τα εισιτήρια εισόδων σε χώρους επισκέψεων, εκτός αν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα.
• Προσωπικά έξοδα
• Φόρος διαμονής*
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Η διαφορετικότητα του Versus
Ένα μοναδικό ταξίδι στο νησί της Χίου για να ζήσουμε από κοντά ένα από τα πιο διάσημα Πάσχα της Ελλάδος .

 

Εμπειρία

Ο Ρουκετοπόλεμος έχει τις ρίζες του στις τελευταίες δεκαετίες της Τουρκοκρατίας. Οι ενορίτες των δυο αντικριστών εκκλησιών, του Αγίου Μάρκου και της Παναγιάς Ερυθιανής, αντάλλασαν τη βραδιά της Ανάστασης βολές με κανονάκια. Αυτά τα έφερναν οι ναυτικοί από εμπορικά πλοία, που παροπλίζονταν. Τα έστηναν στους αυλόγυρους των ναών, τα γέμιζαν με 1-2 οκάδες χοντρή πυρίτιδα και από εκεί βαρούσαν την ώρα της Αναστάσεως, προσπαθώντας με τον κρότο να σπάσουν τα τζάμια των απέναντι.
Το 1889 άναψαν τόσο τα αίματα, που άρχισαν να ξηλώνουν τις πέτρες από τις αυλές και να γεμίζουν τα κανόνια για να επιτεθούν με βότσαλα εναντίον του «εχθρού».
Οι Τούρκοι, βλέποντας το   κατέσχεσαν τα κανονάκια, φοβούμενοι μια γενικότερη εξέγερση της Χίου.

Η κατάσχεση έκανε τους κατοίκους του Βροντάδος  να σκαρφιστούν νέους τρόπους έκφρασης του αναστάσιμου «καβγά». Η λύση δόθηκε από ένα πυροτεχνουργό που  θυμήθηκε τη συνταγή που του είχαν δώσει κάποιοι Ιταλοί και τους πρότεινε τις ρουκέτες.

Οι ενορίτες του Αγίου Μάρκου έφεραν ορισμένες ρουκέτες στο Βροντάδο, με αποτέλεσμα να διαδοθεί η φήμη τους και να τη μάθουν και οι  ενορίτες της Παναγίας .
Έτσι κατέληξαν τη βραδιά της Ανάστασης να βάζουν στόχο οι μεν το καμπαναριό της Παναγιάς Ερυθιανής και οι δε τον τρούλο και το λιονταράκι του Αγίου Μάρκου. Τα πρώτα χρόνια η προμήθεια των ρουκετών γίνονταν από τον ίδιο πυροτεχνουργό που είχε την ιδέα , στην συνέχεια όμως βρήκαν τον  τρόπο κατασκευής του πυροτεχνουργού και τις έφτιαχναν μόνοι τους.
Η εκτόξευση αρχικά γίνονταν από τα κεραμίδια των δύο ναών. Τα ατυχήματα που κατά καιρούς συνέβαιναν υποχρέωσαν τους ρουκετατζήδες να κατέβουν από τις κεραμοσκεπές και να σκορπίσουν σε θέσεις με οπτικό πεδίο γύρω από τις δυο ενορίες. Έκτοτε το έθιμο διεξάγεται κάθε χρόνο, με μια μικρή διακοπή της περίοδο της Κατοχής και τα τρία πρώτα χρόνια της Δικτατορίας.

 

Highlights

• Διαμονή στο Chios Chandris με ημιδιατροφή προσαρμοσμένη στην Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση !
• Εκδρομή στις Οινούσσες με την τεράστια ναυτική παράδοση ! 
• Επισκέψεις σε μεσαιωνικά χωριά όπως η Βολισσός και η Ανάβατος .
• Παρακολούθηση της ακολουθίας του επιταφίου στα Μεστά
• Επίσκεψη στο Πυργί και στην παραλία Μαύρα Βόλια
• Παρακολούθηση του ιστορικού εθίμου του ρουκετοπόλεμου στο χωριό Βροντάδος
• Ξενάγηση στην πόλη της Χίου !
• Έμπειρος Έλληνας αρχηγός – συνοδός γνώστης του προορισμού
• Δυνατότητα παράτασης στην Μυτιλήνη με διαμονή στο Heliotrope Hotel 4* με πρωινό

Διαβάστε προσεκτικά το πρόγραμμα, συγκρίνετε και μην συμβιβαστείτε με τίποτα λιγότερο !!

Μόνο στο Versus Travel

Σαλπάρουμε για να ζήσουμε από κοντά το ιδιαίτερο Πάσχα στο νησί της Χίου. 

Περίοδοι

  • Πάσχα 2021

Αναχωρήσεις

29/4Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Βροντερό Πάσχα στην Χίο | 29.04.2021