Κυνηγώντας το Βόρειο Σέλας από τα νησιά Φερόε | Φεβρουάριος - Χριστούγεννα 2021

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1970€

Ταυτότητα ταξιδιού

Γνωρίζουμε σε βάθος τα νησιά και όχι επιφανειακά, αφιερώνοντας 5 νύχτες, προκειμένου να μυηθούμε στην τοπική κουλτούρα και να γνωρίσουμε σε βάθος την καθημερινότητα των ντόπιων, τις συνήθειές τους, καθώς και την ιστορία του τόπου. Η πληρότητα με την οποία επισκεπτόμαστε τα ψαροχώρια των Βίκινγκς, αλλά και τα πιο σημαντικά νησιά, αποδεικνύει ότι θα έχουμε όλο το χρόνο για πλήρη εξερεύνηση. Περιήγηση στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Νήσων, το Έστουροϊ, που βρίσκεται βορειοανατολικά, ολοήμερη κρουαζιέρα στο πιο αυθεντικό νησί των Φερόε, το Σαντόι, επίσκεψη στα ανατολικά απομονωμένα νησιά Βιντόι και Μπορντόι, μονοήμερη περιήγηση στο βόρειο τμήμα της νήσου Στρέιμοϊ, πλούσια ξενάγηση στο χωριό Γκάσανταλουρ, επίσκεψη στο παραμυθένιο χωριό Saksun, βόλτα στο ιστορικό χωριό Kirkjubøur, ξενάγηση στο γραφικό χωριό Κβιβικ που χρονολογείται από τα πρώιμα χρόνια των Βίκινγκς και εκδρομή στο πανέμορφο χωριό Μίκινες, είναι μόνο ελάχιστα από τα σημεία που θα μας χαρίσουν αξέχαστα φωτογραφικά κλικ. Ένα αντιτουριστικό ταξίδι με την προσέγγιση του Versus Travel, που παρασύρει τον ταξιδιώτη στην απεραντοσύνη του Ατλαντικού και την σκανδιναβική κουλτούρα. Αρχαίοι μύθοι, ντόπιοι θρύλοι, απόκοσμα μυθικά πλάσματα μέσα από φανταστικές ιστορίες, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, καταπράσινα τοπία, βαθιά φιόρδ και σκηνικό βγαλμένο από τον «’ρχοντα των Δαχτυλιδιών». Ένας προορισμός με πανέμορφες διαδρομές που δημιουργεί ένα γραφικό μωσαϊκό σμαραγδένιων λιβαδιών, στολισμένων με πολύχρωμες αγροικίες, αγέρωχη γη, απότομους βράχους και χερσονήσους που ξεπροβάλλουν διακριτικά μέσα από το μεγαλείο της φύσης!

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Η εξερεύνηση μας ξεκινάει από την κουκλίστικη Κοπεγχάγη. Γραφικά κανάλια, πολύχρωμα σπίτια, χιλιάδες ποδήλατα, ζωντάνια και νεανικότητα που λίγες πόλεις του κόσμου διαθέτουν. Συνεχίζουμε με την πρωτεύουσα των Νήσων Φερόε, Τόρσχαβν. Το όνομα της πόλης των 12.500 κατοίκων σημαίνει «λιμάνι του Θορ» και βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νότιου τμήματος της νήσου Στρέιμοϊ. Συνεχίζουμε με μια χορταστική ξενάγηση στο χωριό Γκάσανταλουρ, που βρίσκεται στο νησί Vagar σε απόσταση 57χλμ από την πρωτεύουσα. Επιλέγουμε μια οδική διαδρομή μέσω του υποθαλάσσιου τούνελ προς την πόλη του Klaksvík, μέσω μιας ιδιαίτερα φωτισμένης σήραγγας, ενώ απολαμβάνουμε εξαιρετική θέα στα υπέροχα φιόρδ Kunoyarnes, Haraldsund, αλλά και την πόλη του Klaksvík. Κάνουμε ολοήμερη περιήγηση στο βόρειο τμήμα της νήσου Στρέιμοϊ, αλλά και επίσκεψη στο νησί Έστουροϊ, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Φερόε. Η επίσκεψη στο «παραμυθένιο» χωριό Σακσούν (Saksun), που παρομοιάζεται ως «το Χωριό Των Hobbit» αποτελεί σίγουρα μια μοναδική φωτογραφική εμπειρία!

Μόνο Στο Versus

Ένα πλούσιο εναλλακτικό 8ήμερο εξερευνητικό ταξίδι με τη λεπτομέρεια που του αξίζει. Πρόκειται για το μοναδικό πρόγραμμα της αγοράς που περιλαμβάνει επίσκεψη σε 7 αυθεντικά νησιά των Φερόε. Όλη μας η εμπειρία αποκρυσταλλώνεται σε αυτό το οδοιπορικό, με «παρεμβάσεις» που θα λειτουργήσουν σαν «διαλείμματα» και θα μας προσφέρουν περισσότερη επαφή με τη φύση μέσα από τοπία αξεπέραστου μυθικού κάλλους και απόκοσμης απομόνωσης, ενώ κάνουμε παρατήρηση πουλιών (birdwatching) όπου κι αν βρεθούμε, την ίδια ώρα που κάνουμε αναδρομή στο παρελθόν μέσα από την σκανδιναβική μυθολογία. Η επίσκεψη σε παραδοσιακό αγρόκτημα στο χωριό Kirkjubøur, θα μας δώσει μια χορταστική γεύση για την τοπική κουλτούρα και τις συνήθειες των ντόπιων.

Highlights – Δυνατά σημεία του προγράμματος:

Αφιερώνουμε 5 νύχτες στα νησιά και όχι λιγότερες, έτσι ώστε να έχουμε χρόνο να εντρυφήσουμε και να απολαύσουμε ιδιαίτερα σημεία, ενώ παράλληλα γνωρίζουμε την αυθεντική καθημερινότητα των ντόπιων. Πρόκειται για το μοναδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει 7 νησιά, εκ των οποίων τα πιο αυθεντικά. Ένας τόπος μακριά από τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις με μόλις 48.000 κατοίκους στη μέση της θάλασσας, που ζει ακόμα από τα ψάρια, που φιλοξενεί χιλιάδες πουλιά σε απόκρημνες παραλίες και βράχους. Τα νησιά Φερόε παραμένουν αυτόνομα, με δική τους διάλεκτο και ξεχωριστή κουλτούρα, ένα ησυχαστήριο όπου ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει πουλιά, να περπατήσει δίπλα σε ψαροχώρια, μεσαιωνικές εκκλησίες και παλιές φάρμες.

 • Η πληρότητα με την οποία επισκεπτόμαστε τα πιο σημαντικά ψαροχώρια των Βίκινγκς. (Χορταστική ξενάγηση στο χωριό Γκάσανταλουρ στο νησί Βάγκαρ, επίσκεψη στο παραμυθένιο χωριό Saksun, ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά χωριά των Νήσων Φερόε, περιήγηση στο ιστορικό χωριό Kirkjubøur που αποτελεί πολιτιστικό κέντρο, βόλτα στο γραφικό χωριό Κβιβικ, που χρονολογείται από τα πρώιμα χρόνια των Βίκινγκς και αξέχαστη ξενάγηση στο χωριό Μίκινες, ένα από τα ομορφότερα χωριά, με πολύχρωμα σπίτια και μονοπάτια που οδηγούν σε μια εκκλησία του 19ου αιώνα).
 • Oλοήμερη κρουαζιέρα στο πιο αυθεντικό νησί των Φερόε, το Σαντόι (Sandoy). Επίσκεψη στον κυριότερο οικισμό Σάντουρ που κατοικείται πάνω από 1000 χρόνια και από εκεί στους γραφικούς οικισμούς Ντάλουρ και Χούσαβικ.
 • Μοναδική περιήγηση στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Νήσων, το Έστουροϊ (Eysturoy), που βρίσκεται βορειοανατολικά. Βασικός μας προορισμός το χωριό Έιντι, από όπου θα θαυμάσουμε τους βράχους Ρίσιν και Κέλινγκιν που δεσπόζουν 70m πάνω από τα άγρια νερά του Ατλαντικού ωκεανού.
 • Κρουαζιέρα στη Βεστμάννα για να δουμε τους βράχους από τη θάλασσα, με φόντο συγκλονιστική θέα.
 • Ξενάγηση σε γραφικό παλιό αγρόκτημα στο χωριό Kirkjubøur, που φιλοξενεί μια οικογένεια που για 17 ολόκληρες γενιές έχει τη διεύθυνση του αγροκτήματος.
 • Επίσκεψη στα ανατολικά απομονωμένα νησιά Βιντόι (Vidoy) και Μπορντόι (Bordoy), όπου θα αφεθούμε στην απόλυτη ηρεμία της φύσης και το ευχάριστα ερημικό τοπίο.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Κοπεγχάγη και χορταστική ξενάγηση μέσα από τα πιο εμβληματικά σημεία της πόλης.
 • Επιλέγουμε οδική διαδρομή μέσω του υποθαλάσσιου τούνελ που διασχίζει τον πορθμό Βέστμαννασουντ προς την πόλη του Κλάκσβικ (Klaksvík), μέσω μιας ιδιαίτερα φωτισμένης σήραγγας, φθάνοντας στο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος, το Στρέιμοϊ.
 • Απολαμβάνουμε εξαιρετική θέα στα υπέροχα φιόρδ Kunoyarnes, Haraldsund, αλλά και την πόλη του Κλάκσβικ.
 • Ολοήμερη περιήγηση στο βόρειο τμήμα της νήσου Στρέιμοϊ -όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Τόρσχαβν- αλλά και επίσκεψη στο νησί Έστουροϊ, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Φερόε.
 • Διαμονή και περιήγηση στη γραφική πρωτεύουσα των Νησιών Φερόε, Τόρσχαβν, το «λιμάνι του Θορ», μέσα από τα πιο must σημεία ενδιαφέροντος.
 • Επίσκεψη στο χωριό Γκάσανταλουρ, στο νησί Βάγκαρ, με σημείο κατατεθέν τον καταρράκτη Μούλαφοσουρ (Múlafossur Waterfall).
 • Αξέχαστη επίσκεψη στο «παραμυθένιο» χωριό Saksun, που παρομοιάζεται ως «το Χωριό Των Hobbit».
 • Ολοήμερη εκδρομή με πλοίο στο πιο αυθεντικό νησί των Φερόε, το Σάντοϊ!

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Κοπεγχάγη (ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την παραμυθένια πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Δημαρχείο, τον κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό, το Παλάτι, το κανάλι Νίχαβν, το Χρηματιστήριο, καθώς και το άγαλμα της Μικρής Γοργόνας, που είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Μια πόλη που συνδυάζει τις παραμυθένιες γωνιές του παρελθόντος που αποτελούν σκηνικό των ιστοριών του αγαπημένου της τέκνου του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν με τη μοντέρνα όψη, έργο φημισμένων Δανών δημιουργών. Στη συνέχεια θα κάνουμε μία μικρή κρουαζιέρα στα κανάλια, για να απολαύσουμε την πόλη από μία διαφορετική οπτική γωνία. Κατά το ελεύθερο απόγευμά σας μπορείτε να περπατήσετε και να ψωνίσετε στον κεντρικό πεζόδρομο της Στρόγκετ, ενώ για το βράδυ σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το φαντασμαγορικό Τίβολι, ένα από τα διασημότερα πάρκα διασκέδασης του κόσμου. Η Κοπεγχάγη είναι μια ζωντανή, δημιουργική πόλη, η πιο «μεσογειακή» της βόρειας Ευρώπης. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κοπεγχάγη - Nησιά Φερόε (Νησί Βαγκαρ)- Βόρειο νησί Στρέιμοϊ (Streymoy) – Μουσείο Dúvugarðar – Bόρειο νησί Εστουροϊ – Σακσούν – Gjogvand – Τορσχαφν

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο  αεροδρόμιο όπου με πτήση θα μεταβούμε στα Νησιά Φερόε. Προσγειωνόμαστε στο νησί Τόρσχαβν την πρωτεύουσα των Νησιών Φερόε.  Το όνομα της πόλης των 12.500 κατοίκων σημαίνει «λιμάνι του Θορ» βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νότιου τμήματος της νήσου Στρέιμοϊ.    Mια ακόμα διαφορετική διαδρομή μας επιφυλάσσει η σημερινή ημέρα, αφού θα διασχίσουμε υπέροχα καταπράσινα τοπία μέχρι να φθάσουμε στο βόρειο τμήμα της νήσου Στρέιμοϊ, για να επισκεφθούμε το ιστορικό μουσείο Dúvugarðar, όπου το Versus έχει οργανώσει μια πλούσια ξενάγηση. Επίσκεψη στο νησί Έστουροϊ, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Φερόε που, εκτός των άλλων, διαθέτει ιαματικές πηγές και σημεία ιδιαίτερου κάλλους. Αποκορύφωμα της σημερινής μας εκδρομής ωστόσο, θα αποτελέσει το εξωπραγματικό χωριό Σακσούν (Saksun), ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά χωριά των Νήσων Φερόε, το οποίο δημιουργήθηκε κατά τον 17ο αιώνα. Η θέα κυριολεκτικά «κόβει την ανάσα», ενώ οι παραδοσιακές κατοικίες διατηρούν όλα εκείνα τα στοιχεία της αρχιτεκτονικής του παρελθόντος, θυμίζοντας σκηνικό αλά «Hobbit» σε κάποια από τις πολλές φανταστικές ιστορίες του Tolkien. Μια εκκλησία του 1858 και το Εθνικό Μουσείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς αποτελούν τα μοναδικά αξιοθέατα, αν και όλο το χωριό διαθέτει αμέτρητα σημεία ενδιαφέροντος. «Το Σακσούν είναι το πνεύμα των Φερόε», λένε οι ντόπιοι (μόνο 30 έχουν απομείνει σήμερα), ενώ επαγγελματίες φωτογράφοι κάνουν συχνά στάση εδώ για να απαθανατίσουν το «παραμυθένιο χωριό», όπως το ονομάζουν χαρακτηριστικά. Έπειτα, μας περιμένει ακόμη ένα καταπράσινο χωριό, το Gjogv, με το ομώνυμο φαράγγι, το οποίο πραγματικά δίνει την εντύπωση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται στην άκρη του κόσμου... Επιστροφή το απόγευμα στο Τόρσχαφν.

3η ημέρα: Τόρσχαφν – Kirkjubøur (επίσκεψη σε αγροικία και τοπικό αγκρόκτημα για να δουμε πώς ζουν οι ντόπιοι) – Κβίβικ - Τόρσχαφν

Η ημέρα μας ξεκινάει με μια ωραία περιήγηση στην πρωτεύουσα, Τόρσχαφν. Έπειτα, θα μεταφερθούμε στο νότιο άκρο του νησιού και συγκεκριμένα στο πολιτιστικό κέντρο Kirkjubour, όπου θα επισκεφθούμε ένα χαρακτηριστικό σπίτι -αγροικία της περιοχής. Το γραφικό παλιό αγρόκτημα φιλοξενεί μια οικογένεια που για 17 ολόκληρες γενιές έχει τη διεύθυνση του αγροκτήματος και του εκκλησιαστικού ιστότοπου. Θα μυηθούμε στην ντόπια κουλτούρα και θα έρθουμε σε επαφή με τις καθημερινές συνήθειες των σύγχρονων κατοίκων, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον ημιτελή καθεδρικό ναό του St. Magnus και τη μικρή μεσαιωνική εκκλησία του St. Olav. Κατά την επιστροφή μας, θα κάνουμε στάση στο γραφικό χωριό Kρίβικ, που χρονολογείται από τα πρώιμα χρόνια των Βίκινγκς. Κατά την επιστροφή μας, θα κάνουμε στάση στο γραφικό χωριό Kβίβικ, που χρονολογείται από τα πρώιμα χρόνια των Βίκινγκς. Εδώ, θα απολαύσουμε ένα τοπίο που ξεπερνά κάθε φαντασία και θα δούμε μεταξύ άλλων και παραδοσιακά σπιτάκια τύπου igloo. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Τόρσχαφν. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Τόρσχαφν – Klaksvik – Kunoy – Fuglafjørður – Τόρσχαφν

Αναχωρούμε για το χωριό Leirvík και συνεχίζουμε μέσω του υποθαλάσσιου τούνελ προς την πόλη του Klaksvík. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και συμπρωτεύουσα των νησιών Φερόε. Έχει 4.600 κατοίκους, βρίσκεται στο νησί Μπόρντοϊ και απέχει από το Τόρσχαβν 75χλμ. Η σήραγγα που θα διασχίσουμε είναι διακοσμημένη με φώτα του γνωστού ντόπιου καλλιτέχνη, Tróndur Patursson. Από την πόλη του Klaksvik, θα κάνουμε μια γρήγορη βόλτα στην κορυφή του όρους Klakkur, όπου  θα απολαύσουμε εξαιρετική θέα στα υπέροχα φιόρδ Kunoyarnes, Haraldsund, αλλά και το Klaksvik. Έπειτα, θα μεταφερθούμε προς το χωριό Kούνοϊ που βρίσκεται στο ομώνυμο νησί, για να απολαύσουμε συν τοις άλλοις την υπέροχη θέα στο νησί Kalsoy, το ένατο μεγαλύτερο σε έκταση νησί των Φερόων Νήσων. Κατά την επιστροφή μας, θα κάνουμε στάση στο Fuglafjørður, ένα από τα μεγάλα χωριά των Φερόων Νήσων που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της νήσου Έστουροϊ. Το όνομά του σημαίνει «φιόρδ των πτηνών» και βρίσκεται στην άκρη ενός κόλπου, ενώ επεκτείνεται στους γύρω απόκρημνους λόφους. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση

5η ημέρα: Τόρσχαφν - Κοπεγχάγη – Άαρχους (Διαδρομή με φέρρυ)

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο από όπου θα πάρουμε πτήση για την Κοπεγχάγη. Άφικη και αναχώρηση για την δυτική πλευρά της χώρας, στη χερσόνησο Σιέλαντς Οντ με το ομώνυμο λιμάνι. Μετάβαση στο Όντεν και επιβίβαση στο φέρρυ που θα μας μεταφέρει στο ατμοσφαιρικό Άαρχους την "pocketcity", όπως αποκαλούν οι Δανοί την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη και σημαντικό εμπορικό λιμάνι της χώρας, καθώς τα πάντα εκεί είναι κοντά. Το Άαρχους (Århus, προφέρεται Όρχους) βρίσκεται στην χερσόνησο της Γιουτλάνδης και προσφέρει πολλές επιλογές διασκέδασης και μοναδικούς χώρους τέχνης. Άφιξη και επίσκεψη στο υπαίθριο μουσείο Den Gamble (Ντεν Γκαμπλ). Βρίσκεται στους Βοτανικούς κήπους του Άαρχους και άνοιξε το 1914 ως το πρώτο υπαίθριο μουσείο στο είδος του στον κόσμο και επικεντρώνεται στον πολιτισμό της πόλης. Μέχρι και σήμερα παραμένει ένα από τα λίγα κορυφαία μουσεία της Δανίας εκτός Κοπεγχάγης. Το μουσείο αποτελείται από 75 ιστορικά κτίρια που συλλέχθηκαν από 20 δήμους από όλα τα μέρη της χώρας. Η ίδια η πόλη είναι το κύριο αξιοθέατο, αλλά τα περισσότερα κτίρια είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες. Τα δωμάτια είναι είτε διακοσμημένα με το αρχικό ιστορικό στιλ είτε οργανωμένα με μεγαλύτερα εκθέματα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Άαρχους – Μπίλουντ (παρκο της Lego) - Γιέλινγκ- Κόλντινγκ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για να επισκεφτούμε το πάρκο της Lego, τη Legoland στην περιοχή Μπιλούντ (είσοδος προαιρετική). Η Legoland έχει τον μαγικό αέρα των λούνα παρκ. Τα φανταστικά σύμπαντα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι είναι όλα εκεί: η Άγρια Δύση, η Χώρα των Ninjago, το Χωριό των Βίκινγκς, το Κάστρο των Ιπποτών και άλλα πολλά. Οικοδομημένα από έναν συνδυασμό κτιρίων και γλυπτών από Lego, για τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί περίπου 65 εκατ. τουβλάκια.  Η επόμενη στάση μας η περιοχή Γιέλινγκ όπου θα δούμε τους Λίθους του Γιέλινγκ. Είναι σκαλιστοί Ρούνικοι λίθοι του 10ου αιώνα που βρέθηκαν στην πόλη. Η τελευταία μας επίσκεψη είναι ο καθεδρικός ναός Ribe. O 1ος Χριστιανικός ναός της Δανίας που ιδρύθυκε την εποχή των Βίκινγκ. Μέσα στα χρόνια υπέστει πολές καταστροφές και ανοικοδομήσεις με αποτέλεσμα σήμερα να αντανακλά μία πληθώρα διαφορετικών αρχιτεκτονικών στυλ και καλλιτεχνικών παραδόσεων. Άφιξη στο Κόλντινγκ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Κόλντινγκ- Οντένσε- Φούνεν- Σορο

Πρωινό και θα ξεκινήσουμε για την Οντένσε όπου θα κάνουμε την πανοραμική μας ξενάγηση και φυσικά θα επισκεφθούμε το μουσείο του πασίγνωστου ‘παραμυθά’ Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Μουσεία αφιερωμένα σ’ αυτόν, όπως το σπίτι που έζησε, ειδικά κέντρα με δραστηριότητες για παιδιά και αγάλματα από τις πιο γνωστές ιστορίες του, δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια διάσταση. Η μαγεία της πόλης όμως συνεχίζεται και πέρα από τα σχετικά με τον μεγάλο παραμυθά, με την παραδοσιακή αλλά και υπερσύγχρονη σκανδιναβική αρχιτεκτονική που δημιουργεί ένα άκρως ενδιαφέρον αστικό τοπίο, με το σιδηροδρομικό μουσείο, τον καλύτερο ζωολογικό κήπο της χώρας και αναγεννησιακά κάστρα, όπως το Egeskov, το οποίο και θα επισκεφθούμε μιας και είναι το καλύτερο διατηρημένο κάστρο τάφρου στην Ευρώπη. Γεμάτοι υπέροχες εικόνες αναχωρούμε για την Κοπεγχάγη διασχίζοντας τη γέφυρα Great Belt Bridge(Σταθερός Σύνδεσμος Μεγάλης Ζώνης) που συνδέει το νησί Φούνεν με το νησί Σελάιν ή Ζηλανδία όπου και βρίσκεται η πρωτεύουσα.  Συνεχίζουμε γι την περιοχή Σορο όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Σορο- Κοπεγχάγη- Αθήνα

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στην Κοπεγχάγη για να πάρουμε την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης από και προς Κοπεγχάγη
 • Διανυκτέρευση σε ξενοδοχεία 3* στα Φερόε και 4* στην Κοπεγχάγη
 • Ημιδιατροφή στα Φερόε
 • Πρωινό καθημερινά στην Κοπεγχάγη
 • Μεταφορές και μετακινήσεις καθημερινά με πούλμαν
 • Ξεναγήσεις και περιηγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός ξεναγός
 • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά VersusTravel

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο
Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα.

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 590 € 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται  διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopoverAthens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ένα πλούσιο εναλλακτικό 8ήμερο εξερευνητικό ταξίδι με τη λεπτομέρεια που του αξίζει. Πρόκειται για το μοναδικό πρόγραμμα της αγοράς που περιλαμβάνει επίσκεψη σε 7 αυθεντικά νησιά των Φερόε. Όλη μας η εμπειρία αποκρυσταλλώνεται σε αυτό το οδοιπορικό, με «παρεμβάσεις» που θα λειτουργήσουν σαν «διαλείμματα» και θα μας προσφέρουν περισσότερη επαφή με τη φύση μέσα από τοπία αξεπέραστου μυθικού κάλλους και απόκοσμης απομόνωσης, ενώ κάνουμε παρατήρηση πουλιών (birdwatching) όπου κι αν βρεθούμε, την ίδια ώρα που κάνουμε αναδρομή στο παρελθόν μέσα από την σκανδιναβική μυθολογία. Η επίσκεψη σε παραδοσιακό αγρόκτημα στο χωριό Kirkjubøur, θα μας δώσει μια χορταστική γεύση για την τοπική κουλτούρα και τις συνήθειες των ντόπιων.

Highlights – Δυνατά σημεία του προγράμματος:

Αφιερώνουμε 5 νύχτες στα νησιά και όχι λιγότερες, έτσι ώστε να έχουμε χρόνο να εντρυφήσουμε και να απολαύσουμε ιδιαίτερα σημεία, ενώ παράλληλα γνωρίζουμε την αυθεντική καθημερινότητα των ντόπιων. Πρόκειται για το μοναδικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει 7 νησιά, εκ των οποίων τα πιο αυθεντικά. Ένας τόπος μακριά από τις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις με μόλις 48.000 κατοίκους στη μέση της θάλασσας, που ζει ακόμα από τα ψάρια, που φιλοξενεί χιλιάδες πουλιά σε απόκρημνες παραλίες και βράχους. Τα νησιά Φερόε παραμένουν αυτόνομα, με δική τους διάλεκτο και ξεχωριστή κουλτούρα, ένα ησυχαστήριο όπου ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει πουλιά, να περπατήσει δίπλα σε ψαροχώρια, μεσαιωνικές εκκλησίες και παλιές φάρμες.

 • Η πληρότητα με την οποία επισκεπτόμαστε τα πιο σημαντικά ψαροχώρια των Βίκινγκς. (Χορταστική ξενάγηση στο χωριό Γκάσανταλουρ στο νησί Βάγκαρ, επίσκεψη στο παραμυθένιο χωριό Saksun, ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά χωριά των Νήσων Φερόε, περιήγηση στο ιστορικό χωριό Kirkjubøur που αποτελεί πολιτιστικό κέντρο, βόλτα στο γραφικό χωριό Κβιβικ, που χρονολογείται από τα πρώιμα χρόνια των Βίκινγκς και αξέχαστη ξενάγηση στο χωριό Μίκινες, ένα από τα ομορφότερα χωριά, με πολύχρωμα σπίτια και μονοπάτια που οδηγούν σε μια εκκλησία του 19ου αιώνα).
 • Oλοήμερη κρουαζιέρα στο πιο αυθεντικό νησί των Φερόε, το Σαντόι (Sandoy). Επίσκεψη στον κυριότερο οικισμό Σάντουρ που κατοικείται πάνω από 1000 χρόνια και από εκεί στους γραφικούς οικισμούς Ντάλουρ και Χούσαβικ.
 • Μοναδική περιήγηση στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Νήσων, το Έστουροϊ (Eysturoy), που βρίσκεται βορειοανατολικά. Βασικός μας προορισμός το χωριό Έιντι, από όπου θα θαυμάσουμε τους βράχους Ρίσιν και Κέλινγκιν που δεσπόζουν 70m πάνω από τα άγρια νερά του Ατλαντικού ωκεανού.
 • Κρουαζιέρα στη Βεστμάννα για να δουμε τους βράχους από τη θάλασσα, με φόντο συγκλονιστική θέα.
 • Ξενάγηση σε γραφικό παλιό αγρόκτημα στο χωριό Kirkjubøur, που φιλοξενεί μια οικογένεια που για 17 ολόκληρες γενιές έχει τη διεύθυνση του αγροκτήματος.
 • Επίσκεψη στα ανατολικά απομονωμένα νησιά Βιντόι (Vidoy) και Μπορντόι (Bordoy), όπου θα αφεθούμε στην απόλυτη ηρεμία της φύσης και το ευχάριστα ερημικό τοπίο.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Κοπεγχάγη και χορταστική ξενάγηση μέσα από τα πιο εμβληματικά σημεία της πόλης.
 • Επιλέγουμε οδική διαδρομή μέσω του υποθαλάσσιου τούνελ που διασχίζει τον πορθμό Βέστμαννασουντ προς την πόλη του Κλάκσβικ (Klaksvík), μέσω μιας ιδιαίτερα φωτισμένης σήραγγας, φθάνοντας στο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος, το Στρέιμοϊ.
 • Απολαμβάνουμε εξαιρετική θέα στα υπέροχα φιόρδ Kunoyarnes, Haraldsund, αλλά και την πόλη του Κλάκσβικ.
 • Ολοήμερη περιήγηση στο βόρειο τμήμα της νήσου Στρέιμοϊ -όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Τόρσχαβν- αλλά και επίσκεψη στο νησί Έστουροϊ, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Φερόε.
 • Διαμονή και περιήγηση στη γραφική πρωτεύουσα των Νησιών Φερόε, Τόρσχαβν, το «λιμάνι του Θορ», μέσα από τα πιο must σημεία ενδιαφέροντος.
 • Επίσκεψη στο χωριό Γκάσανταλουρ, στο νησί Βάγκαρ, με σημείο κατατεθέν τον καταρράκτη Μούλαφοσουρ (Múlafossur Waterfall).
 • Αξέχαστη επίσκεψη στο «παραμυθένιο» χωριό Saksun, που παρομοιάζεται ως «το Χωριό Των Hobbit».
 • Ολοήμερη εκδρομή με πλοίο στο πιο αυθεντικό νησί των Φερόε, το Σάντοϊ!

Highlights

 • Επίσκεψη στο παραμυθένιο χωριό Saksun, που παρομοιάζεται με το Χωριό των Hobbit
 • Κρουαζιέρα στο νησί Σαντόι, το πιο αυθευντικό νησί των Φερόε
 • Κρουαζιέρα στη Βεστμάννα για να δούμε τους βράχους από τη θάλασσα
 • Ξενάγηση σε παλιό αγρόκτημα στο χωριό Kirkjubøur
 • Διαδρομη μέσω υποθαλάσσιου τούνελ που διασχίζει τον πορθμό Βέστμαννασουντ
 • Απολαμβάνουμε την εξαιρετική θέα στα υπέροχα φιορδ Kunoyarnes, Haraldsund
 • Διαμονή στο « λιμάνι του Θορ », την πόλη Τόρσχαβν, την πρωτεύουσα των νησιών Φερόε
 • Επίσκεψη στο χωριό Γκάσανταλουρ, με σήμα κατατεθέν τον καταρράκτη Μούλαφοσουρ

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Επίσκεψη στο παραμυθένιο χωριό Saksun
 • Ξενάγηση σε παλιό αγρόκτημα στο χωριό Kirkjubøur

Χάρτης Ταξιδιού Κυνηγώντας το Βόρειο Σέλας από τα νησιά Φερόε | Φεβρουάριος - Χριστούγεννα 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info