Βόρειο Μεξικό, Φαράγγι Χαλκού - Μπάχα - Γκρίζες Φάλαινες | Μάιος 2021 - Φεβρουάριος 2022

Διάρκεια: 11, 15, 19 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1499€

Ταυτότητα ταξιδιού

Το κομμάτι του Μεξικού που σίγουρα λείπει από την ταξιδιωτική σας συλλογή, ένα αξέχαστο ταξίδι που επεκτείνεται στο περίφημο Φαράγγι του Χαλκού, στα τραχιά βουνά της Σιέρα Μάντρε, 4 φορές μεγαλύτερο από το Γκραν Κάνιον και τόπος διαμονής των Ινδιάνων Ταραουμάρα. Επεκτείνεται επίσης στην Μπάχα Καλιφόρνια, τη χερσόνησο της Κάτω Καλιφόρνιας, την αμερικανική έκδοση των Γκαλαπάγκος: πλούσια φυσική ιστορία και παρθένα ομορφιά, ο παράδεισος του φυσιοδίφη. Και όλα αυτά μαζί με πόλεις - ζωντανά μουσεία, με μοναδικά ιστορικά κτίρια και πλακόστρωτες πλατείες και άλλες φωλιασμένες σε κατάφυτους λόφους, όπου τα στενά δρομάκια και η αποικιακή αρχιτεκτονική τούς προσδίδουν το άρωμα του παραδοσιακού Μεξικού.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Το Μεξικό μάς είναι ήδη γνωστό για τους μαγευτικούς αρχαιολογικούς χώρους, την υπέροχη φύση, τη μοναδική αρχιτεκτονική. Σε αυτό το ταξίδι, όμως, θέλουμε να ξεπεράσουμε το οικείο, το γνωστό Μεξικό. Προσδοκούμε να βρεθούμε κοντά στη δραματική και απρόβλεπτη φύση, να γνωρίσουμε την επαρχία με τις ευφάνταστες αρχιτεκτονικές, να περιπλανηθούμε σε πλακόστρωτες πλατείες και σε σοκάκια που η ζωή μοιάζει να έχει πέσει σε λήθαργο, να διατρέξουμε τα τραχιά βουνά της Σιέρα Μάντρε με το περίφημο τρένο στο Φαράγγι του Χαλκού, να παρακολουθήσουμε από πολύ κοντά τις γκρίζες φάλαινες στην Μπάχα (Κάτω) Καλιφόρνια. Ένα ταξίδι τελείως διαφορετικό, για ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφτούν μέρη έξω από τις συνηθισμένες διαδρομές.

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia


Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5*.
 • Πρωινό καθημερινά για το 11ήμερο πρόγραμμα.
 • Ημιδιατροφή στην επέκταση στο Φαραγγι του Χαλκού και στην Μπάχα Καληφόρνια.
 • Επίσκεψη στον σημαντικότερο ίσως ιερό χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών Τεοτιχουακάν.
 • Επίσκεψη στο αποστακτήριο της παγκοσμίου φήμης τεκίλας Cuervo.
 • Επίσκεψη στο σπίτι της Φρίντα Kάλο.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο.

Στην επέκταση στο Βόρειο Μεξικό:

 • Εκδρομή στη λίμνη Αραρέκο και τις παραπλεύρως κοιλάδες de las Ranas και de los Hongos.
 • Εκδρομή με τρένο στο Φαράγγι του Χαλκού (Barrancas del Cobre) στη δυτική πλευρά της Sierra Madre.

Στην επέκταση στην Κάτω Καλιφόρνια:

 • Παρατήρηση των γκρίζων φαλαινών μέσα από βάρκες έξι ατόμων στον Κόλπο Σαν Κάρλος.
 • Επίσκεψη στο θέρετρο με χαρακτηριστική αποικιακή αρχιτεκτονική του 18ου αι., το Σαν Χοσέ ντελ Κάμπο που φημίζεται και για την παραλία της Παλμίγια.
 • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εκδρομή για τις φάλαινες ισχύει μόνο για την αναχώρηση 18/02, κατά την περίοδο παρουσίας των φαλαινών. Στις υπόλοιπες αναχωρήσεις αντικαθίσταται με άλλη εκδρομή τιμή.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μέξικο Σίτι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μέξικο Σίτι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, όπου και θα μας υποδεχθούν με ένα κοκτέιλ καλωσορίσματος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Μέξικο Σίτι – Τεοτιχουακάν – Κερέταρο

Το Μέξικο Σίτι είναι μία από τις πλέον πολυπληθείς πόλεις του κόσμου. Υπήρξε πριν από τον ερχομό των Ισπανών κατακτητών η έδρα των Αζτέκων, αργότερα η πρωτεύουσα των αποικιοκρατών και σήμερα το ζωντανό, σύγχρονο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και διοικητικό κέντρο της χώρας. Η ημέρα μας ξεκινά από την περίφημη Παναγία της Γουαδελούπης, το πιο σημαντικό προσκύνημα στο Μεξικό – κάποιοι θα έλεγαν και σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον σημαντικότερο ίσως ιερό χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών Τεοτιχουακάν.

Κάθε περιγραφή φαντάζει φτωχή μπροστά στο μεγαλείο του μοναδικού αυτού αρχαιολογικού χώρου. Θα συνεχίσουμε για τον αρχαιολογικό χώρο Τούλα (Tula), έναν από τους πιο σπουδαίους και πολυσυζητημένους πολιτισμούς της προϊσπανικής περιόδου. Μετά το πέρας της ξενάγησης, θα αναχωρήσουμε για την πόλη Κερέταρο. Εκεί θα χαρούμε έναν σύντομο βραδινό περίπατο πριν φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κερέταρο – Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε

Το Κερέταρο θεωρείται μία από τις 15 «πιο αυθεντικές πόλεις του κόσμου», σύμφωνα με το National Geographic. Ιδρύθηκε τον 16ο αι., από μοναστικά τάγματα καθολικών που συγκεντρώθηκαν εδώ, δημιουργώντας μια πόλη-θρησκευτικό κομψοτέχνημα, αλλά και «άβατο» για τους ιθαγενείς της εποχής.

Στην ξενάγησή μας, μεταξύ άλλων, θα δούμε την Κάσα ντε λα Κορεχιδόρα (Casa de la Corregidora), την έδρα της τοπικής κυβέρνησης, το Τεάτρο ντε λα Ρεπούμπλικα (Teatro de la República) και το υπέροχο υδραγωγείο του 18ου αι. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη γειτονική κωμόπολη Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε, όπου και θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας. Μια πόλη-κόσμημα, με έντονη μουσική παράδοση και μποέμ χαρακτήρα, το Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό. Μάλιστα θα μας δοθεί η ευκαιρία το απόγευμα να χαρούμε μια περιπατητική ξενάγηση για να γνωρίσουμε την πόλη, επισκεπτόμενοι και τον καταπληκτικό ναό του Μιχαήλ Αρχάγγελου. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Σαν Μιγκέλ ντε Αγιέντε – Ατοτονίλκο – Γουαναχουάτο

Πρωινή αναχώρηση για την κωμόπολη Ατοτονίλκο με το ομώνυμο θρησκευτικό συγκρότημα του 18ου αι., το οποίο και θα επισκεφθούμε. Ο πλούσιος επιτοίχιος εσωτερικός διάκοσμος σε στυλ μεξικανικού μπαρόκ έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως «η Καπέλα Σιστίνα» του Μεξικού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Γουαναχουάτο μέσα από μια θαυμάσια διαδρομή στη φύση της Σιέρα Μάδρε.

Άφιξη και περιήγηση στην όμορφη πόλη με τα στενά γραφικά σοκάκια και τις μεγάλες ανοιχτές πλατείες (που τον Οκτώβριο αποτελούν σκηνικό για πολλά δρώμενα και παραστάσεις του φεστιβάλ Σερβαντίνο), κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το θέατρο Χουάρεζ, το φρούριο Αλόντιγα ντε Γραναδίτας και το περίφημο «Σοκάκι του Φιλιού» (Callejón del Beso). Η ξενάγησή μας περιλαμβάνει και round trip με το τοπικό τελεφερίκ, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μπορείτε να ακολουθήσετε τον αρχηγό μας σε μια νυχτερινή βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Γουαναχουάτο – Τεκίλα – Γουαδαλαχάρα

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό την πόλη Τεκίλα και πανοραμική ξενάγηση στην πόλη. Ακολουθεί επίσκεψη στο αποστακτήριο της παγκοσμίου φήμης τεκίλας Cuervo πριν αναχωρήσουμε για την πόλη Γουαδαλαχάρα, την πρωτεύουσα της πολιτείας Χαλίσκο (Jalisco), όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6η ημέρα: Γουαδαλαχάρα – Τλακεπάκε – Γουαδαλαχάρα

Δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μεξικού η Γουαδαλαχάρα. Εδώ γεννήθηκαν οι μουσικές των Μαριάτσι, η τεκίλα, τα καπέλα σομπρέρος και «το καυστικό χιούμορ που συνοδεύει τους ανθρώπους στις δύσκολες στιγμές…», όπως λένε χαρακτηριστικά. Στην ξενάγησή μας στην πόλη, μεταξύ άλλων, θα δούμε και το Οσπίθιο Καβάνιας (Hospicio Cabañas), ένα κτιριακό συγκρότημα που ανεγέρθηκε το 1791 ως νοσοκομείο και σήμερα είναι προστατευόμενο μνημείο της UNESCO.

Θα συνεχίσουμε για το προάστιο Τλακεπάκε, γνωστό για την ξυλογλυπτική, την αργυροχοΐα, την παραγωγή κεραμικών και δερμάτινων ειδών από τα μέσα του 19ου αι. Στην πλατεία Ελ Παριάν, στέκι των Μαριάτσι, οι μουσικές καλωσορίζουν τους επισκέπτες. Εκεί θα αφεθούμε για λίγο στους ρυθμούς της μεξικανικής μουσικής και θα περιηγηθούμε στα στενά της πόλης με τα αμέτρητα εργαστήρια και τις μικρές πλατείες με τα περίτεχνα σιντριβάνια. Το βράδυ θα απολαύσουμε μια παράσταση Μαριάτσι στο Mariachi Restaurant. Διανυκτέρευση στη Γουαδαλαχάρα.

7η ημέρα: Γουαδαλαχάρα – Τζιντζουντζάν – Πατσκουάρο – Μορέλια

Πρωινή αναχώρηση για τη μικρή πόλη Τζιντζουντζάν με δύο σημαντικά αξιοθέατα: τον ομώνυμο αρχαιολογικό χώρο και το παλιό μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου. Θα συνεχίσουμε για την καρδιά της ορεινής Μιχοακάν, με προορισμό την πόλη Πατσκουάρο, με τον υπέροχο αυθεντικό χαρακτήρα. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε τα μικρά χωριά γύρω από τη λίμνη Πατσκουάρο. Θα δούμε την πλατεία Vasco de Quiroga, το Σπίτι με τις 11 Αυλές (Casa de los 11 Patios), παλιό δομινικανό μοναστήρι που σήμερα αποτελεί μουσείο λαϊκής τέχνης, ενώ επίσης θα περάσουμε με βάρκα στο νησάκι Χανίτζιο, νησί που έχει έντονα συνδεθεί με τις θρησκευτικές παραδόσεις και γιορτές της περιοχής. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς την πόλη Μορέλια, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

8η ημέρα: Μορέλια

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη Μορέλια, μία από τις πιο όμορφες επαρχιακές πόλεις του Μεξικού. Ζωντανό μουσείο αρχιτεκτονικής, με υπέροχους πλακόστρωτους δρόμους, παραδοσιακά κτίρια, εκκλησίες, μουσεία, καταστήματα. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γευθούμε κάτι από το πολύχρωμο και παραδοσιακό Μεξικό, γεμάτο ζωή και μουσική σε κάθε σχεδόν πλατεία και καλντερίμι. Θα δούμε το κυβερνητικό μέγαρο, κτίσμα του 1770, που πρωτοχτίστηκε ως κατηχητήριο ενώ υπήρξε και στρατηγείο κατά τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας, καθώς και την πλατεία των Όπλων, το Μεγάρο Κλαβιχέρο και το υδραγωγείο του 18ου αι. Τέλος θα επισκεφθούμε και μία από τις τοπικές αγορές. Διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Μορέλια – Μέξικο Σίτι (Χοτσιμίλκο, οικία Φρίντα Κάλο)

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Μέξικο Σίτι, την πρωτεύουσα της χώρας. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα επισκεφθούμε την κοντινή περιοχή του Χοτσιμίλκο, γνωστή για τα κανάλια της, τα οποία δημιουργήθηκαν από ένα εκτενές σύστημα λιμνών και καναλιών που συνέδεε την περιοχή με την κοιλάδα του Μεξικού. Η υποχώρηση των υδάτων δημιούργησε τα κανάλια αυτά, μαζί με τα τεχνητά νησιά, τα «τσινάμπας» (chinampas). Το θέαμα θα σας εντυπωσιάσει, αφού οι αλέγροι Μεξικανοί, ντυμένοι με πολύχρωμες φορεσιές και τα γνωστά σε όλους σομπρέρο, οδηγούν τις ζωηρόχρωμες γόνδολές τους, τις «τραχινέρας» (trajineras), στολισμένες με λογιών πράγματα, πουλώντας τα αγαθά τους και τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια! Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι της Φρίντα Kάλο. Ελεύθερο πνεύμα, εκρηκτική, ανένταχτη αλλά και εύθραυστη, τόσο στην ψυχή όσο και στο σώμα, η Μεξικανή καλλιτέχνιδα, ακολούθησε με απόλυτη πίστη τον προσωπικό, ασυμβίβαστο δρόμο της. Το Μουσείο Φρίντα Κάλο είναι ένα από τα πιο ξακουστά αξιοθέατα στο Μέξικο Σίτι. Η καλλιτεχνική της αξία αναγνωρίστηκε μετά τον θάνατό της, με πολλές εκθέσεις πλέον ανά τον κόσμο να τιμούν τα έργα της και μαζί και τα έργα του αξέχαστου παρτενέρ της ζωής της, του Ντιέγκο Ριβέρα. Το σπίτι της, η Κάζα Αζούλ, στο Κογιοακάν του Μέξικο Σίτι, όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και άφησε την τελευταία της πνοή, είναι σήμερα μουσείο και δημοφιλής προορισμός. Στον Ριβέρα είναι αφιερωμένο το Μουσείο Ντιέγο Ριβέρα ή, όπως το ξέρουν οι Μεξικανοί, Αναουακάλι. Διανυκτέρευση στο Μέξικο Σίτι.

10η-11η ημέρα: Μέξικο Σίτι – Πτήση για Αθήνα

Την τελευταία μας ημέρα στο Μέξικο Σίτι θα επισκεφθούμε το Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο. Με την είσοδό μας στις διάφορες αίθουσες θα έρθουμε σε επαφή με τα σημαντικότερα ευρήματα των πολυάριθμων προκολομβιανών πολιτισμών που ήκμασαν σε όλη την έκταση της χώρας και είναι γνωστοί ως Μεσοαμερικανικοί. Οι μέρες των Αζτέκων, των Μάγιας, των Ζαποτέκων, των Ολμέκων, των Τολτέκων και τόσων άλλων επανέρχονται μέσα από τα εντυπωσιακά εκθέματα, που είναι ανώτερα από κάθε περιγραφή. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η ημέρα: Μέξικο Σίτι – πτήση για Τσιουάουα

Επιλέγοντας την επέκταση του ταξιδιού μας στο βόρειο Μεξικό, την ημέρα αυτή θα κάνουμε κανονικά την επίσκεψή μας στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Τσιουάουα. Άφιξη στην πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

11η ημέρα: Τσιουάουα – Κρέελ (τρένο στο Φαράγγι του Χαλκού)

Πρωτεύουσα της ομώνυμη πολιτείας και γνωστή από τα μικρά σκυλάκια που φέρουν το όνομά της, καθώς κατάγονται από εδώ, η Τσιουάουα είναι μια μεγαλούπολη που όμως τα μοντέρνα της κτίρια δεν επισκιάζουν το ιστορικό της κέντρο. Ξεχωρίζει ο επιβλητικός καθεδρικός ναός με την μπαρόκ πρόσοψη που δεσπόζει στην Πλατεία των Όπλων καθώς και το «Quinta Luz», που είναι ευρέως γνωστό ως το σπίτι του ήρωα της Μεξικάνικης Επανάστασης του 1910 Πάντσο Βίλα. Αναχωρούμε από την Τσιουάουα και με τρένο μεταβαίνουμε στο Κρέελ (Creel ή Κριλ), πόλη που αποτελεί εξαιρετική βάση για τις περιηγήσεις μας στο Φαράγγι του Χαλκού. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη λίμνη Αραρέκο και τις παραπλεύρως κοιλάδες de las Ranas και de los Hongos. Με την επιστροφή μας στο Κρέελ θα δούμε το τοπικό Μουσείο Λαίκής Τέχνης και θα κάνουμε μια βόλτα στην πόλη, πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Κρέελ – Ποσάδα Μπαράνκας (τρένο στο Φαράγγι του Χαλκού)

Μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό και επιβίβαση στο τρένο για το συναρπαστικό μας ταξίδι στο Φαράγγι του Χαλκού (Barrancas del Cobre) στη δυτική πλευρά της Sierra Madre. Μια πραγματικά συγκλονιστική εμπειρία που θα τη θυμάστε σε όλη σας τη ζωή! Άφιξη στο Posada Barrancas και βόλτα στο φαράγγι (Piedra Volada) ενώ θα κάνουμε μια σύντομη περιήγηση και στο Adventure Park του φαραγγιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Ποσάδα Μπαράνκας – Ελ Φουέρτε

Νωρίς το πρωί μεταβαίνουμε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Divisadero, από όπου θα πάρουμε το τρένο express με προορισμό μας την πόλη Ελ Φουέρτε. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια να περιηγηθούμε στην πόλη, για να επισκεφθούμε το παλάτι, τα παλιά αρχοντικά αποικιακής αρχιτεκτονικής, τον καθεδρικό ναό καθώς και το μουσείο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: Ελ Φουέρτε – Λος Μοτσίς – Πτήση επιστροφής

Μετά το πρωινό μας, θα μεταβούμε στο Λος Μοτσίς, από όπου θα πετάξουμε για την Πόλη του Μεξικού, όπου με τη σειρά μας θα επιβιβαστούμε στη πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ (19 ημέρες)

1η-13η ημέρα: ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

14η ημέρα: Ελ Φουέρτε – Λος Μοτσίς (πτήση) – Λα Παζ

Μετά το πρωινό μας, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο του Λος Μοτσίς, από όπου θα πετάξουμε για την Κάτω Καλιφόρνια (Baja California) και την πρωτεύουσά της, την πανέμορφη Λα Παζ, το «μαργαριτάρι» όπως την χαρακτήριζε ο συγγραφέας Τζον Στάινμπεκ.

15η ημέρα: Λα Παζ (Παρατήρηση φαλαινών) – Νησί Εσπίριτου Σάντο – Λα Παζ

Η Λα Παζ βρίσκεται στον Κόλπο της Καλιφόρνιας, τα νερά του οποίου θεωρούνται ως εκείνα με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα του κόσμου. Είναι έδρα τριών κορυφαίων Ινστιτούτων Θαλάσσιας Βιολογίας και ο οικοτουρισμός είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος. Φτάνοντας στη Λα Παζ, αναχωρούμε για τον Κόλπο Σαν Κάρλος, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα μοναδικό θέαμα: θα επιβιβαστούμε ανά 6 άτομα σε μικρές βάρκες και θα παρακολουθήσουμε τις περίφημες γκρίζες φάλαινες! Εδώ, εκατοντάδες άνθρωποι από όλα τα μέρη του κόσμου έρχονται για να δουν από κοντά φάλαινες κάθε μεγέθους και ηλικίας στο φυσικό τους περιβάλλον - τόσο κοντά που μπορούν και να τις αγγίξουν, αφού και οι φάλαινες είναι το ίδιο περίεργες με τους ανθρώπους που τις επισκέπτονται. Αφού περάσουν το καλοκαίρι τους στην Αλάσκα, οι γκρίζες φάλαινες μεταναστεύουν στην Κάτω Καλιφόρνια για να διαχειμάσουν. Ταξιδεύουν για 2-3 μήνες μέχρι να φτάσουν τα ζεστά νερά του Νότου, όπου ζευγαρώνουν, γεννούν και μεγαλώνουν τα μικρά τους. Μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εκδρομή για τις φάλαινες ισχύει μόνο για την αναχώρηση 18/02, κατά την περίοδο παρουσίας των φαλαινών. Στις υπόλοιπες αναχωρήσεις αντικαθίσταται με άλλη εκδρομή τιμή.

Επιστρέφοντας στη Λα Παζ θα δούμε το νησί Εσπίριτου Σάντο (Isla Espíritu Santo, Νησί του Αγίου Πνεύματος), ακριβώς απέναντι από τη Λα Παζ. Μπορεί να μην κατοικείται, ωστόσο έχοντας διακηρυχθεί Μνημείο Βιόσφαιρας από την UNESCO, το νησί (όπως και το νησί ακριβώς δίπλα του, Παρτίδα) είναι ένας απίστευτα πλούσιος κόσμος σε πανίδα: ο διάσημος λαγός με τη μαύρη ουρά είναι ενδημικός του νησιού (δεν απαντά πουθενά αλλού). Μονάχα μια στενή διώρυγα χωρίζει τα δύο νησιά, Εσπίριτου Σάντο και Παρτίδα· στο δεύτερο μάλιστα βρίσκεται και η διάσημη παραλία Ενσενάδα, που έχει επανειλημμένα ψηφιστεί ως μία από τις καλύτερες στον κόσμο! Επιστροφή στη Λα Παζ και διανυκτέρευση.

16η ημέρα: Λα Παζ – Σαν Χοσέ ντελ Κάμπο – Λα Παζ

Σήμερα θα επισκεφθούμε το Σαν Χοσέ ντελ Κάμπο (San José del Campo), στη νότια πλευρά της χερσονήσου της Κάτω Καλιφόρνια. Θέρετρο με χαρακτηριστική αποικιακή αρχιτεκτονική του 18ου αι., το Σαν Χοσέ ντελ Κάμπο φημίζεται και για την παραλία της Παλμίγια, μία από τις καλύτερες ακτές του Μεξικού. Επιστροφή στη Λα Παζ και διανυκτέρευση.

17η ημέρα: Λα Παζ – Πτήση επιστροφής

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω Μέξικο Σίτι.

18η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1499 € 800 €
Twin Room 1499 € 800 €
Triple Room 1499 € 800 €
Single Room 1919 € 800 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3290 € 800 €
Twin Room 3290 € 800 €
Triple Room 3290 € 800 €
Single Room 3865 € 800 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4590 € 800 €
Twin Room 4590 € 800 €
Triple Room 4590 € 800 €
Single Room 5315 € 800 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1679 € 800 €
Twin Room 1679 € 800 €
Triple Room 1679 € 800 €
Single Room 2099 € 800 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρησηH διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά«StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3470 € 800 €
Twin Room 3470 € 800 €
Triple Room 3470 € 800 €
Single Room 4045 € 800 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρησηH διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά«StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4770 € 800 €
Twin Room 4770 € 800 €
Triple Room 4770 € 800 €
Single Room 5495 € 800 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά«StopOver Athens»

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 2499 € 0 €
Twin Room 2499 € 0 €
Triple Room 2499 € 0 €
Single Room 2919 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4290 € 0 €
Twin Room 4290 € 0 €
Triple Room 4290 € 0 €
Single Room 4865 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5590 € 0 €
Twin Room 5590 € 0 €
Triple Room 5590 € 0 €
Single Room 6315 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5*.
 • Πρωινό καθημερινά για το 11ήμερο πρόγραμμα.
 • Ημιδιατροφή στην επέκταση στο Φαραγγι του Χαλκού και στην Μπάχα Καληφόρνια.
 • Είσοδοι και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρος αρχηγός, συνοδός του γραφείου μας.

Αναχωρήσεις από Κύπρο       

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι, φιλοδωρήματα & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, επιβάρυνση καυσίμων, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 800 €

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε ότι το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, προκειμένου να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων.
 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα, και ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στα έντυπά μας και στο σάιτ μας στο Ίντερνετ. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας).

 

*Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά«StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia


Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*, 5*.
 • Πρωινό καθημερινά για το 11ήμερο πρόγραμμα.
 • Ημιδιατροφή στην επέκταση στο Φαραγγι του Χαλκού και στην Μπάχα Καληφόρνια.
 • Επίσκεψη στον σημαντικότερο ίσως ιερό χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών Τεοτιχουακάν.
 • Επίσκεψη στο αποστακτήριο της παγκοσμίου φήμης τεκίλας Cuervo.
 • Επίσκεψη στο σπίτι της Φρίντα Kάλο.
 • Επίσκεψη στο Εθνικό Ανθρωπολογικό Μουσείο.

Στην επέκταση στο Βόρειο Μεξικό:

 • Εκδρομή στη λίμνη Αραρέκο και τις παραπλεύρως κοιλάδες de las Ranas και de los Hongos.
 • Εκδρομή με τρένο στο Φαράγγι του Χαλκού (Barrancas del Cobre) στη δυτική πλευρά της Sierra Madre.

Στην επέκταση στην Κάτω Καλιφόρνια:

 • Παρατήρηση των γκρίζων φαλαινών μέσα από βάρκες έξι ατόμων στον Κόλπο Σαν Κάρλος.
 • Επίσκεψη στο θέρετρο με χαρακτηριστική αποικιακή αρχιτεκτονική του 18ου αι., το Σαν Χοσέ ντελ Κάμπο που φημίζεται και για την παραλία της Παλμίγια.
 • ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εκδρομή για τις φάλαινες ισχύει μόνο για την αναχώρηση 18/02, κατά την περίοδο παρουσίας των φαλαινών. Στις υπόλοιπες αναχωρήσεις αντικαθίσταται με άλλη εκδρομή τιμή.

 

Highlights

 • Παρακολουθήστε τις γκρίζες φάλαινες στην Κάτω Καλιφόρνια (για την αναχώρηση στις 18.02).
 • Διασχίστε μερικά από τα πιο άγρια τοπία του Μεξικού με το τρένο στο περίφημο Φαράγγι του Χαλκού.
 • Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια της πόλης Γκουαναχουάτο.
 • Γευθείτε το πολύχρωμο, παραδοσιακό Μεξικό στη Μορέλια.
 • Ακούστε παραδοσιακά τραγούδια από τους αλέγρους Μεξικάνους με τις πολύχρωμες φορεσιές και τα σομπρέρο τους, που οδηγούν τις ζωηρόχρωμες γόνδολές τους στα κανάλια του Χοτσιμίλκο.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Επίσκεψη στον σημαντικότερο ίσως ιερό χώρο των προκολομβιανών πολιτισμών Τεοτιχουακάν.
 • Παρατήρηση των γκρίζων φαλαινών στον κόλπο Σαν Κάρλος.

Περίοδοι

 • Ιανουάριος - Απρίλιος 2022

Αναχωρήσεις

18/2Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Βόρειο Μεξικό, Φαράγγι Χαλκού - Μπάχα - Γκρίζες Φάλαινες | Μάιος 2021 - Φεβρουάριος 2022

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info