Μαδαγασκάρη, Μαυρίκιος, Ρεουνιόν | Μάιος - Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3990€

Ταυτότητα ταξιδιού

Τα διαμάντια του Ινδικού Ωκεανού, τρία νησιά με τόσο διαφορετική ταυτότητα σαν τρεις ξεχωριστοί κόσμοι. Ο Μαυρίκιος, η Μαδαγασκάρη και η Ρεουνιόν (γαλλικό υπερπόντιο έδαφος) μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι-εξερεύνησης, όπου ο στόχος είναι να χαρούμε την απίστευτη όσο και τόσο διαφορετική φύση που συναντάμε μόνο εδώ, όπως τους λεμούριους της Μαδαγασκάρης και τα δέντρα-μπαομπάμπ, ένα ταξίδι σε ένα αληθινό ανθρωπολογικό εργαστήριο, ένα σπάνιο απομονωμένο καταφύγιο της φύσης. Η προσθήκη της Ρεουνιόν στο τέλος της διαδρομής προτείνεται όχι μόνο για μικρή χαλάρωση και σχολιασμού από τους ταξιδιώτες των εμπειριών που βίωσαν στη Μαδαγασκάρη, αλλά και για την εξερεύνηση ενός νησιού που, πιστέψτε μας, δεν είναι μόνο τόπος διακοπών, αλλά και ένα πολύ ενδιαφέρον νησί του Ινδικού, ένας εξωτικός παράδεισος.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Ξεκινάμε το ταξίδι μας με τον Μαυρίκιο, όπου αφιερώνουμε επαρκή χρόνο για να δούμε με εμπεριστατωμένη ξενάγηση την πρωτεύουσα Πορτ Λουίς αλλά και σημαντικά αξιοθέατα εκτός πόλης, πριν συνεχίσουμε για τη Μαδαγασκάρη με τη μοναδική της φύση και τους υπέροχους ανθρώπους της. Επισκεπτόμαστε την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο, το Περινέ με τους σπάνιους λεμούριους. Από την Τάνα θα πετάξουμε για την Τουλεάρ από όπου θα φτάσουμε στο Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τους παράξενους, βραχώδεις σχηματισμούς, την Αμπαλαβάο με το παραδοσιακό εργοστάσιο χαρτιού Antaimoro, την χτισμένη σε τρία επίπεδα Φιανταραντσόα με τους πολλούς ναούς, την Αμπροσίτρα, που είναι κυρίως γνωστή για τα περίφημα ξυλόγλυπτά της, και την Αντσιράμπε. Το ταξίδι μας ολοκληρώνεται στη Ρεουνιόν, ένα καταπράσινο «σμαράγδι» στον Ινδικό Ωκεανό με απίστευτη βιοποικιλότητα, ηφαίστειο και καταπράσινη φύση.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλειατου Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Πρωτότυπο ταξίδι, συναρπαστικό σε όλη τη διάρκειά του, με εξερευνητικό χαρακτήρα που θα χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες στους ταξιδιώτες του, δίνοντας έμφαση στο φυσιολατρικό και λαογραφικό στοιχείο της Μαδαγασκάρης, με πολύ καλές -για τα δεδομένα της περιοχής πάντα- προδιαγραφές. Το μεγάλο ατού του δύσκολου σχεδιασμού του είναι η σωστή αναλογία φυλών, φύσης και εθνικών πάρκων. Δυνατό πλεονέκτημα του ταξιδιού είναι η διαμονή και περιήγηση στο ανεξερεύνητο νησί του Ινδικού, το Ρεουνιόν.

Μεγάλο ατού του προγράμματος θεωρούνται οι πτήσεις: άφιξη στη Μαδαγασκάρη με την Air France και απευθείας επιστροφή στην Ευρώπη με την Air France από το Ρεουνιόν.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Το Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τους παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς και την απίστευτη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας.
 • Το ασύλληπτης ομορφιάς δάσος βροχής Περινέ με τους λεμούριους, τα ζώα - σύμβολα της Μαδαγασκάρης. Στο Περινέ θα δούμε και τους σπάνιους λεμούριους Ίντρι!
 • Επίσκεψη στη φάρμα Περέιρας, στη Μαδαγασκάρη, για να δούμε από κοντά σπάνια είδη χαμαιλεόντων!
 • Το Πάρκο ’ντζα με τους λεμούριους με «τα μαύρα δαχτυλίδια στην ουρά».
 • Ξενάγηση στην Ανταναναρίβο, πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης.
 • Την αποικιακή πόλη Αντσιράμπε, στη Μαδαγασκάρη, με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα.
 • Την μικρή πόλη Αμποσίτρα με τα περίφημα ξυλόγλυπτα.
 • Επίσκεψη σε τοπική μονάδα κατασκευής χειροποίητου χαρτιού Antaimoro.
 • Εξερεύνηση της ενδοχώρας του νησιού Ρεουνιόν, υπερπόντια κτήση της Γαλλίας, με το ηφαίστειο, την καταπράσινη περιοχή της Σαλαζί και το χωριό Σιλαός σε υψόμετρο 1.200 μ.
 • Περιήγηση στο νησί του Μαυρίκιου, με εμπεριστατωμένη ξενάγηση της πρωτεύουσας Πορτ Λουίς αλλά και σημαντικά αξιοθέατα εκτός πόλης!

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Μαυρίκιος

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τον Μααυρίκιο.

 

 

2η ημέρα: Άφιξη στον Μαυρίκιο

Άφιξη στο νησί του Μαυρίκιου. Στην πρωτεύουσα Πορτ Λουίς ζει μία σύγχρονη, πολυσύχναστη, πολύβουη πόλη, γεμάτη από γεύσεις, χρώματα και αρώματα της Ανατολής. Μοντέρνα, πολυώροφα εμπορικά κέντρα μπερδεύονται με αποικιακού ρυθμού κτίρια, κινέζικες παγόδες με εργοστάσια, ινδουιστικοί ναοί και μουσουλμανικά τζαμιά με αποθήκες και μια υπέροχη αγορά, μεταξύ αραβικού παζαριού και γαλλικής αγοράς. Το Πορτ Λούις μπορεί να είναι η πρωτεύουσα, το Κουρεπίπε όμως είναι όλα τα λεφτά. Στην κυριολεξία. Πολιτικοί, επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, όλη η άρχουσα τάξη κατοικεί εδώ, σε μια πανέμορφη πόλη, στην καρδιά του νησιού, με μεγάλους δρόμους, μεγάλες πλατείες και μοναδικά κτίρια.

Το μεγαλύτερο πάρτι γίνεται στο Γκράντ Μπέι, το Σαιν Τροπέζ του Μαυρίκιου. Κάθε μέρα και κάθε νύχτα εδώ, είναι μια μοναδική εμπειρία. Για διασκέδαση, για ψώνια, για φαγητό, για κολύμπι, για σπορ, ότι κι αν σκεφθεί κανείς, αυτή η γωνιά εδώ, στο βορειοδυτικό μέρος του νησιού, είναι από τις ιδανικότερες στον πλανήτη.

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Μαυρίκιος (Ξενάγηση)

Ξεκινάμε σήμερα τη γνωριμία μας με το νησί, εστιάζοντας κυρίως στο βόρειο τμήμα του, για να δούμε τον Βοτανικό Κήπο, το Κτήμα-Μουσείο της Ζάχαρης και την πρωτεύουσα Πορτ Λουίς. Ο Βοτανικός Κήπος, από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στον Μαυρίκιο, δημιουργήθηκε πριν από τριακόσια χρόνια, ως οι προσωπικοί κήποι του τότε Γάλλου κυβερνήτη του νησιού. Στον αχανή κήπο φύονται πάνω από 650 είδη φυτών και δέντρων, ανάμεσά τους τα διάσημα μπαομπάμπ, τα νούφαρα-γίγαντες και δεκάδες θεραπευτικά βότανα. Συνεχίζουμε με το Κτήμα-Μουσείο της Ζάχαρης, μία τεράστια έκταση περίπου 5.000 τ.μ., όπου θα ανακαλύψουμε τα πάντα για τη σπορά, την καλλιέργεια, την παραγωγή και την επεξεργασία της ζάχαρης. Από τη ζάχαρη του Μαυρίκιου παράγεται επίσης εξαιρετικής ποιότητας ρούμι, που θα έχουμε την ευκαιρία να βρούμε και εδώ!

Κεντρικό ρόλο στη σημερινή μας περιήγηση έχει φυσικά η πρωτεύουσα Πορτ Λουίς: θα δούμε υπέροχα κτίρια γαλλικής αποικιακής αρχιτεκτονικής, το Θέατρο, τον αγγλικανικό και τον καθολικό καθεδρικό, το Ανώτατο Δικαστήριο, την τοπική αγορά, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το φρούριο του 18ου αιώνα καθώς και την προκυμαία στο Caudan Waterfront, με τα καταστήματαμε όλες τις διεθνείς φίρμες. Με το τέλος της περιήγησής μας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μαυρίκιος – Πτήση για Ανταναναρίβο (Μαδαγασκάρη, ξενάγηση)

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο, πρώην Ταναναρίβη ή Τάνα, όπως ονομάζουν χαϊδευτικά οι ντόπιοι την πόλη αυτή που βρίσκεται στο κέντρο σχεδόν του νησιού, σε υψόμετρο 1.380 μέτρων. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και στη συνέχεια ξενάγηση στην ξεχωριστή αυτή πρωτεύουσα του Ινδικού Ωκεανού. Κατά τη διάρκειά της θα δούμε το προεδρικό μέγαρο και τα παλάτια στην κορυφή του υψηλότερου λόφου, καθώς και το Βοτανικό κήπο με τη σπάνια πανίδα. Οι γεμάτοι ζωή δρόμοι της πόλη κατεβαίνουν μέχρι τη λίμνη Ανοσίν. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού (που βρίσκεται σε 24 χλμ. από τη σημερινή), την Αμπουιμάνγκα, έδρα του βασιλείου των Μερίνα - ένα αφρικανικό βασίλειο που κυριάρχησε στη Μαδαγασκάρη στο διάστημα 1540-1897. Η σκληρή φυλή των Μερίνα (που έδωσε περίφημους πολεμιστές, βασιλιάδες, αλλά και αυταρχικές βασίλισσες σαν την καταραμένη Ραναβαλόνα, την οποία εκθρόνισαν οι Γάλλοι) κατοικεί σήμερα στην πρωτεύουσα και στα γύρω βουνά, ασχολούμενη με τη γεωργία και την κτηνοτροφία με τα περίφημα zebu (βόδια με μεγάλες καμπούρες). Τα βόδια είναι για τους Μερίνα σύμβολα του πλούτου και της δύναμης. Όποιος δεν έχει βόδια δεν κατέχει καλή κοινωνική θέση, ο κόσμος δεν τον σέβεται και δεν είναι σε θέση να τιμήσει τους προγόνους του με θυσίες ζώων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Ανταναναρίβο – Πτήση για Τούλεαρ – Ρανοχίρα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Τουλεάρ. Καθώς οι βροχοπτώσεις εδώ στον Νότο είναι σπάνιες και χαμηλής έντασης το τοπίο είναι ξηρό, ενώ και πολλές κατοικίες είναι φτιαγμένες μόνο από λάσπη. Άφιξη στην Τουλεάρ και αναχώρηση οδικώς για τη Ρανοχίρα, ακολουθώντας μια διαδρομή μέσα από διάφορα χωριά αφρικανικών φυλών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τους περίφημους τάφους Mahafaly, καθώς και τα παράξενα δέντρα μπαομπάμπ, που μοιάζουν σαν να είναι φυτεμένα ανάποδα - τα κλαδιά τους μοιάζουν σαν ρίζες δέντρου. Άφιξη στη Ρανοχίρα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

6η ημέρα: Ρανοχίρα – Εθνικό Πάρκο Ισάλο – Ρανοχίρα

Η Ρανοχίρα είναι τοποθετημένη ανάμεσα στον ορεινό όγκο του Ισάλο και το οροπέδιο Χορόμπε. Αυτή ακριβώς η χωροταξική της τοποθέτηση την καθιστά ιδανική αφετηρία για τις εξορμήσεις στο Εθνικό Πάρκο Ίσαλο: Η φύση με την απλότητά της για ακόμα μια φορά θα σας εντυπωσιάσει. Η χλωρίδα και η πανίδα μοναδική, δεν συναντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο και σίγουρα θα σας δημιουργήσει μία αίσθηση δέους! Πεδιάδες εναλλάσσονται με παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς, μοναδικούς στον πλανήτη, που ο αέρας και το νερό τούς έχουν δώσει περίεργες μορφές που ξαφνιάζουν. Ανάμεσα στους παράξενους σχηματισμούς των βράχων υπάρχουν τάφοι της Φυλής Μπαρά. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε μια περιοχή του πάρκου που μοιάζει με όαση ανάμεσα στο πέτρινο τοπίο! Η περιοχή αυτή θα σας μαγέψει με τη φυσική «πισίνα» και τον Καταρράκτη Ναμαζάχα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Ρανοχίρα – Αμπαλαβάο (Πάρκο Άντζα, Εργοστάσιο Χαρτιού) – Φιαναραντσόα

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Φιαναραντσόα, ακολουθώντας μια διαδρομή μέσω του οροπεδίου Χορόμπε.

Καθοδόν, επισκεπτόμαστε το Πάρκο Άντζα, ένα προστατευόμενο καταφύγιο άγριας ζωής, όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη συγκέντρωση «μάκι», των λεμούριων με τη δαχτυλιδωτή ουρά. Οι μάκι ζούσαν σε μεγάλη αφθονία στη Μαδαγασκάρη, πολλοί ντόπιοι μάλιστα διατηρούσαν ένα εισόδημα πουλώντας μάκι, μέχρι που το 95% του πληθυσμού εξαφανίστηκε! Τότε οι κάτοικοι έθεσαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο προστασίας και διάσωσης των λεμούριων μάκι, αποτέλεσμα του οποίου είναι και το Πάρκο Άντζα.

Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα κάνουμε στάση στην Αμπαλαβάο, μία οινοπαραγωγική περιοχή με τη μεγαλύτερη αγορά ζεμπού στη χώρα. Φτάνοντας στην Αμπαλάβαο, θα επισκεφτούμε το παραδοσιακό εργοστάσιο χαρτιού Antaimoro, όπου με τη χρήση ενός είδους μουριάς, της Avoha, δημιουργούν το περίφημο αυτό χαρτί. Το 1936 ο Γάλλος αγρότης Pierre Mathieu άρχισε την κατασκευή του χαρτιού σε ευρύτερη κλίμακα αλλά ακόμα και σήμερα λέγεται ότι το χαρτί αυτό έχει μαγική δύναμη, μιας και μέχρι πρόσφατα η μόνη του χρησιμότητα ήταν για την κατασκευή μαγικών βιβλίων από τους θεραπευτές και τους μάγους.

Φτάνουμε στη Φιαναραντσόα, ακαδημαϊκό και πνευματικό κέντρο της Μαδαγασκάρης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

 

8η ημέρα: Φιαναραντσόα – Αμποσίστρα – Αντσιράμπε

Το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Αμποσίστρα, μια πόλη που είναι γνωστή για τα περίφημα ξυλόγλυπτά της, μια παράδοση που διατηρεί η φυλή Ζαφιμανίρι και που έχει μάλιστα ανακηρυχθεί μνημείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Χρόνος για τα καταστήματα της πόλης και συνεχίζουμε μέσα από μια όμορφη διαδρομή με καταπράσινους ορυζώνες και με ενδιάμεσες στάσεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος για την Αντσιράμπε, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Η Αντσιράμπε είναι δημιούργημα Νορβηγών ιεραποστόλων. Η πόλη έχει αποικιακό στιλ με μεγάλες βίλες, ανθισμένους κήπους και διάσημες θερμοπηγές. Παντού στο δρόμο βλέπει κανείς τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αντικειμένων και επιβατών, κληρονομιά από Κινέζους εργάτες που δούλευαν στις κατασκευές δρόμων και σιδηροδρόμων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


.

9η ημέρα: Αντσιράμπε – Αμπατολάμπυ – Ανταναναρίβο

Οι ηφαιστειακοί λόφοι που περιβάλλουν την πόλη είναι διάσπαρτοι από λίμνες κρατήρων, ένα τοπίο που θα δούμε πιο προσεκτικά με την βόλτα μας γύρω από την Αντσιράμπε. Αναχωρούμε στη συνέχεια με τελικό μας προορισμό για σήμερα την πρωτεύουσα Ανταναναρίβο. Καθοδόν, καθώς περνάμε ανάμεσα από όμορφα τοπία με ορυζώνες, κάνουμε στάση στην Αμπατολάμπυ, για να δούμε πώς οι ντόπιοι κατασκευάζουν τα αλουμινένια τους μπακίρια και κατσαρολικά. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Ανταναναρίβο – Περινέ

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το Περινέ, μέσω μιας διαδρομής που μας περνά μέσα από ορυζώνες και μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες. Καθοδόν θα κάνουμε μία στάση για επίσκεψη στο Καταφύγιο Ερπετών Peyrieras όπου θα δούμε από κοντά τα πιο σπάνια είδη χαμαιλεόντων της χώρας, αλλά και πολλά άλλα είδη ερπετών και ζώων που συναντάμε μόνο στη Μαδαγασκάρη, πριν συνεχίσουμε για τον τελικό μας προορισμό, το Περινέ. Η περιοχή αυτή είναι διάσημη χάρη στους περίφημους λεμούριους: συναντώνται παντού στη Μαδαγασκάρη, μόνο στο Περινέ όμως θα δούμε από κοντά τους σπάνιους λεμούριους Ίντρι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Το βράδυ θα κάνουμε έναν νυχτερινό περίπατο στο πάρκο, όπου –με λίγη τύχη- θα δούμε λεμούριους. Διανυκτέρευση.

 

 

11η ημέρα: Περινέ (Λεμούριοι Ίντρι)

Νωρίς το πρωί θα περιηγηθούμε στο πάρκο με τους σπάνιους λεμούριους Ίντρι: ευνοημένοι από την έλλειψη ανταγωνισμού που οφείλεται στη μακρόχρονη απομόνωση της Μαδαγασκάρης, οι λεμούριοι είναι ζώα κοινωνικά, που ζουν σε ομάδες και έχουν πολύ ανεπτυγμένο το σύστημα επικοινωνίας τους. Τα διάφορα καλέσματά τους, που μοιάζουν με ουρλιαχτά γάτας ή μουγκρητά σκύλου, προσθέτουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στη «φωνή» των δασών της Μαδαγασκάρης. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε επίσης το λεγόμενο και Νησί των Λεμούριων (Lemur Island), πριν επιστρέψουμε στο κατάλυμά μας. Διανυκτέρευση.

 

 

12η ημέρα: Περινέ – Ανταναναρίβο

Αφού πάρουμε πρωινό, αναχωρούμε ξανά για την πρωτεύουσα, όπου με την άφιξή μας θα έχουμε χρόνο για να κάνουμε τα ψώνια μας στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

13η ημέρα: Ανταναναρίβο – Πτήση για Ρεουνιόν

Μετά το πρωινό μας μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου πετάμε για το Γαλλικό υπερπόντιο διαμέρισμα, τη Ρεϋνιόν, ένα καταπράσινο νησί στον Ινδικό ωκεανό. Η Ρεϋνιόν "το σμαράγδι του Ινδικού", είναι ένα νησί με τεράστιο ενδιαφέρον. Η πρωτεύουσά της, το Σεν Ντενί, διατηρεί ακόμα την ατμόσφαιρα της Γαλλικής αποικιακής πόλης του 18ου αιώνα. Οι βασικότεροι πόλοι έλξης του νησιού αυτού είναι οι υποβλητικές οροσειρές του με τις σκοτεινές ηφαιστειογενείς πλαγιές, που δημιουργούν αντίθεση με την ηρεμία της παράκτιας ζώνης, καθώς και οι πόλεις του με την ατμόσφαιρα της παλιάς Γαλλίας και τους μιγάδες κατοίκους τους. Θυμηθείτε πως το νησί αποτελεί υπερπόντιο έδαφος της Γαλλίας, είναι μέρος δηλαδή της επικράτειας του γαλλικού κράτους, «νομικά» δηλαδή είναι σαν να βρίσκεται κανείς στη Γαλλία (δηλαδή σε έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης).
Με την άφιξή μας θα ξεκινήσουμε για να εξερευνήσουμε την ενδοχώρα, όπου θα δούμε τοπία απόκοσμα και σαγηνευτικά. Πανύψηλοι μυτεροί βράχοι, περίεργα σχήματα βουνών, κρατήρες με οργιαστική βλάστηση, πετρωμένα ποτάμια λάβας, ορμητικοί καταρράκτες, ζούγκλες, βαθύτατες χαράδρες, πανέμορφες παραλίες, κρυφοί όρμοι και απόκρημνοι γκρεμοί, που η δύναμη του ωκεανού δεν κατάφερε ακόμα να απαλύνει. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ημέρας θα επισκεφθούμε το χωριό Σιλάος, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική οροσειρά της Ρεϋνιόν σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Παλιότερα αποτελούσε κρυψώνα για τους φυγάδες σκλάβους, ενώ σήμερα είναι γνωστό για τις θερμές πηγές του. Στη συνέχεια θα δούμε το ηφαίστειο της Ρεϋνιόν. Σας περιμένει μια καταπληκτική θέα από κόκκινα και μαύρα πετρώματα που πραγματικά θυμίζουν σεληνιακό τοπίο. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: Ρεουνιόν

Γνωρίζουμε σήμερα μία Ιδιαίτερης σημασίας περιοχή της Ρεουνιόν, τη Σαλαζί (Salazie), από τις πιο πράσινες (αλλά και με το μεγαλύτερο ποσοστό υγρασίας) περιοχές του νησιού. Το ανάγλυφο της περιοχής κατέστησε τη Σαλαζί δύσκολη στην πρόσβαση, «προφυλάσσοντας» ωστόσο με τον τρόπο αυτό το εξαιρετικά πλούσιο βιοαπόθεμα. Διανυκτέρευση

15η ημέρα: Ρεουνιόν – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος (check-out στις 12:00). Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

16η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3990 € 990 €
Twin Room 3990 € 990 €
Triple Room 3990 € 990 €
Single Room 4900 € 990 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4170 € 990 €
Twin Room 4170 € 990 €
Triple Room 4170 € 990 €
Single Room 5080 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν Aπαιτούνται  διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 5230 € 0 €
Twin Room 5230 € 0 €
Triple Room 5230 € 0 €
Single Room 6140 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Στη Μαδαγασκάρη ξενοδοχεία 3*+, 4*. Να τονίσουμε ότι η χώρα δεν έχει πολύ ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Εμείς, με τη μεγάλη μας εμπειρία στο ταξίδι αυτό, έχουμε επιλέξει το καλύτερο ξενοδοχείο στην κάθε περιοχή της επαρχιακής Μαδαγασκάρης και κυρίως αυτά για τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιήσουν τους Έλληνες ταξιδιώτες.
 • Στον Μαυρίκιο ξενοδοχείο 4*
 • Στη Ρεουνιόν ξενοδοχείο 4* sup.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά σε όλο το ταξίδι.
 • Μετακινήσεις με πολύ καλά μεταφορικά μέσα για το επίπεδο της Μαδαγασκάρης.
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικοί ξεναγοί.
 • Έλληνας αρχηγός - συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Δεν περιλαμβάνονται 

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990 €.
 • Βίζα Μαδαγασκάρης: Εκδίδεται και πληρώνεται τοπικά με κόστος περίπου 35€ κατ’ άτομο

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. Για την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας σας, παρακαλούμε ελέγχετε το ημερήσιο πιστωτικό όριο συναλλαγών των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών σας, πριν προβείτε στην όποια συναλλαγή με το Versus Travel.

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλειατου Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Πρωτότυπο ταξίδι, συναρπαστικό σε όλη τη διάρκειά του, με εξερευνητικό χαρακτήρα που θα χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες στους ταξιδιώτες του, δίνοντας έμφαση στο φυσιολατρικό και λαογραφικό στοιχείο της Μαδαγασκάρης, με πολύ καλές -για τα δεδομένα της περιοχής πάντα- προδιαγραφές. Το μεγάλο ατού του δύσκολου σχεδιασμού του είναι η σωστή αναλογία φυλών, φύσης και εθνικών πάρκων. Δυνατό πλεονέκτημα του ταξιδιού είναι η διαμονή και περιήγηση στο ανεξερεύνητο νησί του Ινδικού, το Ρεουνιόν.

Μεγάλο ατού του προγράμματος θεωρούνται οι πτήσεις: άφιξη στη Μαδαγασκάρη με την Air France και απευθείας επιστροφή στην Ευρώπη με την Air France από το Ρεουνιόν.

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Το Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τους παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς και την απίστευτη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας.
 • Το ασύλληπτης ομορφιάς δάσος βροχής Περινέ με τους λεμούριους, τα ζώα - σύμβολα της Μαδαγασκάρης. Στο Περινέ θα δούμε και τους σπάνιους λεμούριους Ίντρι!
 • Επίσκεψη στη φάρμα Περέιρας, στη Μαδαγασκάρη, για να δούμε από κοντά σπάνια είδη χαμαιλεόντων!
 • Το Πάρκο ’ντζα με τους λεμούριους με «τα μαύρα δαχτυλίδια στην ουρά».
 • Ξενάγηση στην Ανταναναρίβο, πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης.
 • Την αποικιακή πόλη Αντσιράμπε, στη Μαδαγασκάρη, με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα.
 • Την μικρή πόλη Αμποσίτρα με τα περίφημα ξυλόγλυπτα.
 • Επίσκεψη σε τοπική μονάδα κατασκευής χειροποίητου χαρτιού Antaimoro.
 • Εξερεύνηση της ενδοχώρας του νησιού Ρεουνιόν, υπερπόντια κτήση της Γαλλίας, με το ηφαίστειο, την καταπράσινη περιοχή της Σαλαζί και το χωριό Σιλαός σε υψόμετρο 1.200 μ.
 • Περιήγηση στο νησί του Μαυρίκιου, με εμπεριστατωμένη ξενάγηση της πρωτεύουσας Πορτ Λουίς αλλά και σημαντικά αξιοθέατα εκτός πόλης!

 

Highlights

 • Αναζητήστε τους διαφόρων ειδών λεμούριους στα πάρκα ’ντζα και Περινέ.
 • Παρατηρήστε τα μπαομπάμπ, από τα πιο αναγνωρίσιμα όσο και σπάνια δέντρα στον πλανήτη.
 • Εξερευνήστε την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, Ανταναναρίβο.
 • Κάντε βόλτες με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα στην αποικιακή πόλη Αντσιράμπε.
 • Επισκεφτείτε το παραδοσιακό εργοστάσιο παραγωγής του περίφημου χαρτιού Antaimoro.
 • Διατρέξτε το «δρόμο με τις φυλές» - την πιο διάσημη διαδρομή της Μαδαγασκάρης, με ένα μωσαϊκό φυλών, χωριών και παράξενων τοπίων.
 • Περπατήστε στο πάρκο Ίσαλο με τους υπέροχους βραχώδεις σχηματισμούς και κολυμπήστε στη φυσική «πισίνα» του.
 • Η καταπράσινη φύση της Ρεουνιόν, με το ηφαίστειο και τα απροσπέλαστα βουνά.
 • Οι εξωτικές παραλίες του Μαυρίκιου.

 

 

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Το ασύλληπτης ομορφιάς δάσος βροχής Περινέ με τους λεμούριους, τα ζώα - σύμβολα της Μαδαγασκάρης. Στο Περινέ θα δούμε και τους σπάνιους λεμούριους Ίντρι!
 • Επίσκεψη στη φάρμα Περέιρας, στη Μαδαγασκάρη, για να δούμε από κοντά σπάνια είδη χαμαιλεόντων!

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Αναχωρήσεις

2/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Μαδαγασκάρη, Μαυρίκιος, Ρεουνιόν | Μάιος - Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info