Ντοκιμαντέρ στη Μαδαγασκάρη, Λεωφόρος Μπαομπάπ | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 18 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3140€

Ταυτότητα ταξιδιού

Με την πολύ μεγάλη εμπειρία μας στο νησί έχουμε ανακαλύψει τελείως ανεξερεύνητες πλευρές της Μαδαγασκάρης. Έτσι  οδηγούμαστε στις δυτικές ακτές της, για να συναντήσουμε το τοπίο που αποτελεί το σήμα - κατατεθέν και την πιο διάσημη εικόνα με την οποία έχει ταυτιστεί η Μαδαγασκάρη, τη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ. Από την πρωτεύουσα Τάνα, φτάνουμε στις ΝΔ ακτές της Μαδαγασκάρης, μέσα από το «Δρόμο με τις φυλές», όπως λέγεται η νότια διαδρομή που οδηγεί στο Τουλεάρ (923 χλμ.). Αυτή είναι η πιο διάσημη διαδρομή της Μαδαγασκάρης, με ένα μωσαϊκό φυλών, χωριών και αλλόκοτων βραχοσχηματισμών. Διατρέχουμε το νησί από την ανατολική στη δυτική ακτή - σαν να λέμε «από τους λεμούριους στα μπαομπάμπ».

 

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Μια εξερεύνηση της Μαδαγασκάρης με τη μοναδική της φύση και τους υπέροχους ανθρώπους της. Επισκεπτόμαστε την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο, το Περινέ με τους σπάνιους λεμούριους, το Μαναμπάτο, απ’ όπου με πλοιάριο θα μεταβούμε στο πάρκο Πανγκαλάνες με τα μοναδικά του υδάτινα κανάλια πνιγμένα στην οργιώδη βλάστηση. Από την Τάνα θα πετάξουμε για την Τουλεάρ από όπου θα φτάσουμε στο Ιφάτυ και το Εθνικό Πάρκο Ρενιάλα για να δούμε τα περίφημα μπαομπάμπ, τα διάσημα αυτά, πελώρια δέντρα που μοιάζουν να έχουν τις ρίζες τους στον ουρανό. Συνεχίζουμε οδικώς προς το Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τους παράξενους, βραχώδεις σχηματισμούς, την Αμπαλαβάο με το παραδοσιακό εργοστάσιο χαρτιού Antaimoro, τη Φιανταραντσόα, που είναι χτισμένη σε τρία επίπεδα και έχει πολλούς ναούς, την Αμπροσίτρα, που είναι κυρίως γνωστή για τα περίφημα ξυλόγλυπτά της, την Αντσιράμπε, που είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.500 μέτρων, και τη Μοροντάβα με την περίφημη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ.

 

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλειατου Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Πρωτότυπο ταξίδι, συναρπαστικό σε όλη τη διάρκειά του, με εξερευνητικό χαρακτήρα που θα χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες στους ταξιδιώτες του, δίνοντας έμφαση στο φυσιολατρικό και λαογραφικό στοιχείο της Μαδαγασκάρης, με πολύ καλές -για τα δεδομένα της περιοχής πάντα- προδιαγραφές. Το μεγάλο ατού του δύσκολου σχεδιασμού του είναι η σωστή αναλογία φυλών, φύσης και εθνικών πάρκων.

Γιατί επιλέγουμε τη Μαδαγασκάρη

Η απομακρυσμένη και δύσκολα προσπελάσιμη Μαδαγασκάρη δεν επιλέχθηκε άσκοπα.

Η Μαδαγασκάρη είναι νησί απομονωμένο, αποσπασμένο από την ανατολική ακτή της Αφρικής πριν από εκατομμύρια χρόνια. Η απομόνωση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα πολλά ενδημικά είδη πανίδας και χλωρίδας να ζουν και να αναπτύσσονται μονάχα εδώ. Επιπλέον, οι φυλές που ζουν στο νησί αυτό, περί των 20 στον αριθμό, είναι αφρικανικής λόγω εγγύτητας και ασιατικής, λόγω αρχαίου αποικισμού από Ινδονήσιους, προέλευσης. Αποτέλεσμα, ένας τεράστιος πλούτος εθίμων και ηθών.

 

Θέλετε τίποτε περισσότερο για να επιλέξετε αυτό το ταξίδι;

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Τα πνιγμένα στην οργιώδη βλάστηση καταπράσινα κανάλια του Πανγκαλάνες. Δύο διανυκτερεύσεις στο Πανγκαλάνες ώστε, μαζί με τη διανυκτέρευση στο Περινέ, να έχουμε όλο τον απαραίτητο χρόνο ώστε να δούμε τους λεμούριους όπως πρέπει, και όχι να τους παρακάμψουμε βιαστικά.
 • Το Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τους παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς.
 • Το ασύλληπτης ομορφιάς δάσος βροχής Περινέ με τους λεμούριους, τα ζώα - σύμβολα της Μαδαγασκάρης.
 • Το Ιφάτυ, ένας από τους καλύτερους προορισμούς καταδύσεων στο νότιο Ημισφαίριο, με τα πλούσια κοράλλια!
 • Το Πάρκο Ρενιάλα, γνωστό για το ξηρό δάσος του και τα 600 δέντρα μπαομπάμπ!
 • Την περίφημη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ στην Μοροντάβα.
 • Το Πάρκο ’ντζα με τους λεμούριους με «τα μαύρα δαχτυλίδια στην ουρά».
 • Τη Φάρμα Περέιρας, με τα πιο σπάνια είδη χαμαιλεόντων της χώρας, καθώς και άλλα ενδημικά είδη ερπετών και ζώων.
 • Την αποικιακή πόλη Αντσιράμπε με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα.
 • Την Αμποσίτρα με τα περίφημα ξυλόγλυπτα.
 • Επίσκεψη σε τοπική μονάδα κατασκευής χειροποίητου χαρτιού Antaimoro.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Πτήση για Ανταναναρίβο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο, πρώην Ταναναρίβη ή Τάνα, όπως την ονομάζουν χαϊδευτικά οι ντόπιοι. Όπως και να την αποκαλέσετε, η πόλη βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, σε υψόμετρο 1.380 μέτρων.

 

2η ημέρα: Ανταναναρίβο

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και στη συνέχεια μια πρώτη βόλτα με τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Ανταναναρίβο – Περινέ

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το Περινέ, μέσω μιας διαδρομής που μας περνά μέσα από ορυζώνες και μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες. Καθοδόν θα κάνουμε μία στάση για επίσκεψη στο Καταφύγιο Ερπετών Peyrieras όπου θα δούμε από κοντά τα πιο σπάνια είδη χαμαιλεόντων της χώρας, αλλά και πολλά άλλα είδη ερπετών και ζώων που συναντάμε μόνο στη Μαδαγασκάρη, πριν συνεχίσουμε για τον τελικό μας προορισμό, το Περινέ. Η περιοχή αυτή είναι διάσημη χάρη στους περίφημους λεμούριους: συναντώνται παντού στη Μαδαγασκάρη, μόνο στο Περινέ όμως θα δούμε από κοντά τους σπάνιους λεμούριους Ίντρι. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Το βράδυ θα κάνουμε έναν νυχτερινό περίπατο στο πάρκο, όπου –με λίγη τύχη- θα δούμε λεμούριους. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Περινέ – Μαναμπάτο – Πανγκαλάνες

Νωρίς το πρωί θα περιηγηθούμε στο πάρκο με τους σπάνιους λεμούριους Ίντρι: ευνοημένοι από την έλλειψη ανταγωνισμού που οφείλεται στη μακρόχρονη απομόνωση της Μαδαγασκάρης, οι λεμούριοι είναι ζώα κοινωνικά, που ζουν σε ομάδες και έχουν πολύ ανεπτυγμένο το σύστημα επικοινωνίας τους. Τα διάφορα καλέσματά τους, που μοιάζουν με ουρλιαχτά γάτας ή μουγκρητά σκύλου, προσθέτουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στη «φωνή» των δασών της Μαδαγασκάρης.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μαναμπάτο, μία επαρχιακή όμορφη πόλη τοποθετημένη δίπλα στα κανάλια της λίμνης Ρασόεμπ. Οι κάτοικοί της ασχολούνται με την καλλιέργεια ρυζιού και βανίλιας, καθώς και με το ψάρεμα. Από εκεί θα μεταβούμε με πλοιάριο στο πάρκο Πανγκαλάνες με τα μοναδικά του υδάτινα κανάλια πνιγμένα στην οργιώδη βλάστηση. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Πανγκαλάνες (και περίχωρα)

Σήμερα θα περπατήσουμε στο πάρκο και θα εξερευνήσουμε την όμορφη φύση της Μαδαγασκάρης.  Θα κάνουμε βαρκάδες, θα εξερευνήσουμε τα κατάφυτα, παραδεισένια κανάλια του Πανγκαλάνες, αναζητώντας λεμούριους αλλά και όλα τα είδη της πλούσιας πανίδας που διαβιεί στα πλούσια νερά της περιοχής. Ολόκληρη η ημέρα μας θα είναι αφιερωμένη εδώ ενώ το βράδυ θα παρατηρήσουμε τους λεμούριους Αϊ-Αϊ. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Πανγκαλάνες – Μαναμπάτο – Ανταναναρίβο

Σήμερα το πρωί θα μεταβούμε με πλοιάριο στο Μαναμπάτο, απ’ όπου θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Τάνα. Άφιξη στην Ανταναναρίβο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση ή μια βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.

 

 

 

7η ημέρα: Ανταναναρίβο – Τουλεάρ (πτήση) – Ιφάτυ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Τουλεάρ. Καθώς οι βροχοπτώσεις εδώ στον Νότο είναι σπάνιες και χαμηλής έντασης το τοπίο είναι ξηρό, ενώ και πολλές κατοικίες είναι φτιαγμένες μόνο από λάσπη. Άφιξη στην Τουλεάρ και αναχώρηση οδικώς για το Ιφάτυ. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Ιφάτυ (ελεύθερη ημέρα)

Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσουμε από κοντά το σύμβολο της Μαδαγασκάρης, τα περίφημα δέντρα μπαομπάμπ, στο Εθνικό Πάρκο Ρενιάλα, που φιλοξενεί πάνω από 600 δέντρα!

 

9η ημέρα: Ιφάτυ – Ρανοχίρα

Αναχωρούμε οδικώς την Ρανοχίρα, ακολουθώντας μια διαδρομή μέσα από διάφορα χωριά αφρικανικών φυλών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τους περίφημους τάφους Mahafaly, καθώς και τα παράξενα δέντρα μπαομπάμπ, που μοιάζουν σαν να είναι φυτεμένα ανάποδα - τα κλαδιά τους μοιάζουν σαν ρίζες δέντρου. Άφιξη στη Ρανοχίρα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

10η ημέρα: Ρανοχίρα – Εθνικό Πάρκο Ισάλο – Ρανοχίρα

Η πρωινή μας εξερεύνηση στο πάρκο μάς επιφυλάσσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία, καθώς θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Ισάλο: Πεδιάδες εναλλάσσονται με παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς, μοναδικούς στον πλανήτη. Ο αέρας και το νερό τούς έχουν δώσει περίεργες μορφές που θα σας ξαφνιάσουν. Ανάμεσα στους παράξενους σχηματισμούς των βράχων υπάρχουν τάφοι της Φυλής Μπαρά. Η φύση με την απλότητά της για ακόμα μια φορά θα σας εντυπωσιάσει. Η χλωρίδα και η πανίδα μοναδική, δεν συναντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο και σίγουρα θα σας δημιουργήσει μία αίσθηση δέους! Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε μια περιοχή του πάρκου που μοιάζει με όαση ανάμεσα στο πέτρινο τοπίο! Η περιοχή αυτή θα σας μαγέψει με τη φυσική «πισίνα» και τον Καταρράκτη Ναμαζάχα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Ρανοχίρα – Αμπαλαβάο (Πάρκο Άντζα, Εργοστάσιο Χαρτιού) – Φιαναραντσόα

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Φιαναραντσόα, ακολουθώντας μια διαδρομή μέσω του οροπεδίου Χορόμπε. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε στάση στην Αμπαλαβάο, μία οινοπαραγωγική περιοχή με τη μεγαλύτερη αγορά ζεμπού στη χώρα. Φτάνοντας στην Αμπαλάβαο, θα επισκεφτούμε το παραδοσιακό εργοστάσιο χαρτιού Antaimoro, όπου με τη χρήση ενός είδους μουριάς, της Avoha, δημιουργούν το περίφημο αυτό χαρτί. Το 1936 ο Γάλλος αγρότης Pierre Mathieu άρχισε την κατασκευή του χαρτιού σε ευρύτερη κλίμακα. Ακόμα και σήμερα λέγεται ότι το χαρτί αυτό έχει μαγική δύναμη, μιας και μέχρι πρόσφατα η μόνη του χρησιμότητα ήταν για την κατασκευή μαγικών βιβλίων από τους θεραπευτές και τους μάγους. Το εργοστάσιο δεν είναι μεγάλο και ο χώρος εργασίας σχεδόν πρωτόγονος για ένα Δυτικό. Παρόλο που η εργασία είναι μηχανική και αρκετά κουραστική, οι ντόπιοι είναι ευγνώμονες που μπορούν και δουλεύουν. Συνεχίζουμε για τη Φιαναραντσόα, το ακαδημαϊκό και πνευματικό κέντρο της Μαδαγασκάρης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Φιαναραντσόα – Αμποσίστρα – Αντσιράμπε

Το πρωί θα αναχωρήσουμε οδικώς για τη Αμποσίστρα, μια πόλη που είναι γνωστή για τα περίφημα ξυλόγλυπτά της, μια παράδοση που διατηρεί η φυλή Ζαφιμανίρι και που έχει μάλιστα ανακηρυχθεί μνημείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Χρόνος για τα καταστήματα της πόλης και συνεχίζουμε μέσα από μια όμορφη διαδρομή με καταπράσινους ορυζώνες και με ενδιάμεσες στάσεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος για την Αντσιράμπε, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Οι ηφαιστειακοί λόφοι που περιβάλλουν την πόλη είναι διάσπαρτοι από λίμνες κρατήρων. Η Αντσιράμπε είναι δημιούργημα Νορβηγών ιεραποστόλων. Η πόλη έχει αποικιακό στιλ με μεγάλες βίλες, ανθισμένους κήπους και διάσημες θερμοπηγές. Παντού στο δρόμο βλέπει κανείς τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αντικειμένων και επιβατών, κληρονομιά από Κινέζους εργάτες που δούλευαν στις κατασκευές δρόμων και σιδηροδρόμων. Με αυτά θα κάνουμε και εμείς την περιήγησή μας στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Αντσιράμπε – Μοροντάβα (Λεωφόρος των Μπαομπάμπ)

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό μας τη Μοροντάβα, στη δυτική πλευρά του νησιού. Η δυτική Μαδαγασκάρη είναι φυσικά γνωστή για την διάσημη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ της Μοροντάβα και το Τσίνγκι, ένα θαύμα της φύσης, μνημείο της Unesco. Άφιξη και εγκατάσταση στο κατάλυμά μας. Διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: Μοροντάβα – Δάσος Κιρίντυ – Μοροντάβα

Μια πρωινή βόλτα με 4x4 είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Θα επισκεφθούμε το Δάσος Κιρίντυ, όπου αν είμαστε τυχεροί θα συναντήσουμε ξανά λεμούριους. Το απόγευμα επιστρέφουμε στη Μοροντάβα για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα στη λεωφόρο των Μπαομπάμπ. Διανυκτέρευση.

 

 

 

15η ημέρα: Μοροντάβα – Ανταναναρίβο

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Τάνα. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

16η ημέρα: Ανταναναρίβο (Ξενάγηση)

Μετά το πρωινό μας θα ξεναγηθούμε στην ξεχωριστή αυτή πρωτεύουσα του Ινδικού Ωκεανού. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ξενάγησής μας στην ξεχωριστή αυτή πρωτεύουσα του Ινδικού, θα δούμε το προεδρικό μέγαρο και τα παλάτια στην κορυφή του υψηλότερου λόφου, καθώς και το Βοτανικό κήπο με τη σπάνια πανίδα. Οι γεμάτοι ζωή δρόμοι της πόλη κατεβαίνουν μέχρι τη λίμνη Ανοσίν. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την πρώτη πρωτεύουσα του νησιού (που βρίσκεται σε 24 χλμ. από τη σημερινή), την Αμπουιμάνγκα, έδρα του βασιλείου των Μερίνα - ένα αφρικανικό βασίλειο που κυριάρχησε στη Μαδαγασκάρη στο διάστημα 1540-1897. Η σκληρή φυλή των Μερίνα (που έδωσε περίφημους πολεμιστές, βασιλιάδες, αλλά και αυταρχικές βασίλισσες σαν την καταραμένη Ραναβαλόνα, την οποία εκθρόνισαν οι Γάλλοι) κατοικεί σήμερα στην πρωτεύουσα και στα γύρω βουνά, ασχολούμενη με τη γεωργία και την κτηνοτροφία με τα περίφημα zebu (βόδια με μεγάλες καμπούρες). Τα βόδια είναι για τους Μερίνα σύμβολα του πλούτου και της δύναμης. Όποιος δεν έχει βόδια δεν κατέχει καλή κοινωνική θέση, ο κόσμος δεν τον σέβεται και δεν είναι σε θέση να τιμήσει τους προγόνους του με θυσίες ζώων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

17η ημέρα: Ανταναναρίβο – Πτήση επιστροφής

Σήμερα θα έχουμε χρόνο για μια τελευταία βόλτα στην πόλη, ώστε να συλλέξουμε τις τελευταίες αναμνήσεις μας από τον τόσο ιδιαίτερο αυτόν κόσμο που λέγεται Μαδαγασκάρη. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

18η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3140 € 990 €
Twin Room 3140 € 990 €
Triple Room 3140 € 990 €
Single Room 3840 € 990 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 3330 € 990 €
Twin Room 3330 € 990 €
Triple Room 3330 € 990 €
Single Room 4030 € 990 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4380 € 0 €
Twin Room 4380 € 0 €
Triple Room 4380 € 0 €
Single Room 5080 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΤΚ 1844

08/08/2021

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

22:25

23:55

ΤΚ 160

09/08/2021

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

01:55

14:50

ΤΚ 161

24/08/2021

ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

15:50

04:50

ΤΚ 1845

25/08/2021

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

07:15

08:45

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
 • Στη Μαδαγασκάρη ξενοδοχεία 3*+, 4*. Να τονίσουμε ότι η χώρα δεν έχει πολύ ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Εμείς, με τη μεγάλη μας εμπειρία στο ταξίδι αυτό, έχουμε επιλέξει το καλύτερο ξενοδοχείο στην κάθε περιοχή της επαρχιακής Μαδαγασκάρης και κυρίως αυτά για τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιήσουν τους Έλληνες ταξιδιώτες.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά στη Μαδαγασκάρη.
 • Μετακινήσεις με πολύ καλά μεταφορικά μέσα για το επίπεδο της Μαδαγασκάρης.
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τοπικοί ξεναγοί.
 • Έλληνας αρχηγός - συνοδός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά Versus Travel.

 

Δεν περιλαμβάνονται 

 • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990 €.
 • Βίζα Μαδαγασκάρης: Εκδίδεται και πληρώνεται τοπικά με κόστος περίπου 35€ κατ’ άτομο.

 

 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η ανθελονοσιακή αγωγή είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Απαραίτητη η αγωγή με χάπια ελονοσίας.
Για περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Υγειονομική Υπηρεσία της περιοχής σας.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας. Σύμφωνα με τις πτήσεις αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ
Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλειατου Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Πρωτότυπο ταξίδι, συναρπαστικό σε όλη τη διάρκειά του, με εξερευνητικό χαρακτήρα που θα χαρίσει αξέχαστες εμπειρίες στους ταξιδιώτες του, δίνοντας έμφαση στο φυσιολατρικό και λαογραφικό στοιχείο της Μαδαγασκάρης, με πολύ καλές -για τα δεδομένα της περιοχής πάντα- προδιαγραφές. Το μεγάλο ατού του δύσκολου σχεδιασμού του είναι η σωστή αναλογία φυλών, φύσης και εθνικών πάρκων.

Γιατί επιλέγουμε τη Μαδαγασκάρη

Η απομακρυσμένη και δύσκολα προσπελάσιμη Μαδαγασκάρη δεν επιλέχθηκε άσκοπα.

Η Μαδαγασκάρη είναι νησί απομονωμένο, αποσπασμένο από την ανατολική ακτή της Αφρικής πριν από εκατομμύρια χρόνια. Η απομόνωση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα πολλά ενδημικά είδη πανίδας και χλωρίδας να ζουν και να αναπτύσσονται μονάχα εδώ. Επιπλέον, οι φυλές που ζουν στο νησί αυτό, περί των 20 στον αριθμό, είναι αφρικανικής λόγω εγγύτητας και ασιατικής, λόγω αρχαίου αποικισμού από Ινδονήσιους, προέλευσης. Αποτέλεσμα, ένας τεράστιος πλούτος εθίμων και ηθών.

 

Θέλετε τίποτε περισσότερο για να επιλέξετε αυτό το ταξίδι;

 

Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει:

 • Τα πνιγμένα στην οργιώδη βλάστηση καταπράσινα κανάλια του Πανγκαλάνες. Δύο διανυκτερεύσεις στο Πανγκαλάνες ώστε, μαζί με τη διανυκτέρευση στο Περινέ, να έχουμε όλο τον απαραίτητο χρόνο ώστε να δούμε τους λεμούριους όπως πρέπει, και όχι να τους παρακάμψουμε βιαστικά.
 • Το Εθνικό Πάρκο Ίσαλο με τους παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς.
 • Το ασύλληπτης ομορφιάς δάσος βροχής Περινέ με τους λεμούριους, τα ζώα - σύμβολα της Μαδαγασκάρης.
 • Το Ιφάτυ, ένας από τους καλύτερους προορισμούς καταδύσεων στο νότιο Ημισφαίριο, με τα πλούσια κοράλλια!
 • Το Πάρκο Ρενιάλα, γνωστό για το ξηρό δάσος του και τα 600 δέντρα μπαομπάμπ!
 • Την περίφημη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ στην Μοροντάβα.
 • Το Πάρκο ’ντζα με τους λεμούριους με «τα μαύρα δαχτυλίδια στην ουρά».
 • Τη Φάρμα Περέιρας, με τα πιο σπάνια είδη χαμαιλεόντων της χώρας, καθώς και άλλα ενδημικά είδη ερπετών και ζώων.
 • Την αποικιακή πόλη Αντσιράμπε με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα.
 • Την Αμποσίτρα με τα περίφημα ξυλόγλυπτα.
 • Επίσκεψη σε τοπική μονάδα κατασκευής χειροποίητου χαρτιού Antaimoro.

 

Highlights

 • Περπατήστε στη διάσημη Λεωφόρο των Μπαομπάμπ!
 • Εξερευνήστε την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, Ανταναναρίβο.
 • Κάντε βόλτες με τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα στην αποικιακή πόλη Αντσιράμπε.
 • Επισκεφτείτε το παραδοσιακό εργοστάσιο παραγωγής του περίφημου χαρτιού Antaimoro.
 • Διατρέξτε το «δρόμο με τις φυλές» - την πιο διάσημη διαδρομή της Μαδαγασκάρης, με ένα μωσαϊκό φυλών, χωριών και παράξενων τοπίων.
 • Περπατήστε στο πάρκο Ίσαλο με τους υπέροχους βραχώδεις σχηματισμούς και κολυμπήστε στη φυσική «πισίνα» του.
 • Πλεύστε στα πνιγμένα στην οργιώδη βλάστηση κανάλια του Πανγκαλάνες.
 • Αναζητήστε τους διαφόρων ειδών λεμούριους στα πάρκα ’ντζα, Παλμάριουμ και Περινέ.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Το ασύλληπτης ομορφιάς δάσος βροχής Περινέ με τους λεμούριους, τα ζώα - σύμβολα της Μαδαγασκάρης

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Αναχωρήσεις

14/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Ντοκιμαντέρ στη Μαδαγασκάρη, Λεωφόρος Μπαομπάπ | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info