Επιστροφή στη Λίθινη Εποχή - Δυτική Παπούα | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 23 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 6790€

Ταυτότητα ταξιδιού

Πρόκειται για μια από τις πιο ανεξερεύνητες γωνιές του πλανήτη μας. Ένας σύγχρονος κήπος της Εδέμ που φιλοξενεί ένα μοναδικό οικοσύστημα. Aπάτητες αμμουδιές με γαλαζοπράσινα νερά, ανέγγιχτους κοραλιογενείς ύφαλους σε εκπληκτικούς χρωματισμούς και παρθένα δάση στα βάθη της τροπικής ζούγκλας. Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του πλανήτη παραμένει έως και σήμερα μια πρόκληση για κάθε ταξιδιώτη, μια εμπειρία που πρέπει να γευτεί, ένα όνειρο που πρέπει να πραγματοποιήσει, γαιτί δεν είναι απλά ένα ταξίδι, είναι ένα ταξίδι στο χρόνο, ένα ταξίδι σε μια άλλη εποχή, ένα ταξίδι στην ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Στα βάθη της πυκνής ζούγκλας φυλές ιθαγενών, άγνωστες στο δυτικό πολιτισμό, ανακαλύπτονται μέχρι και σήμερα. Οι Κοροβάι - Οι ’νθρωποι των Δέντρων - ήρθαν σε επαφή με το δυτικό κόσμο μόλις το 1970. Απαράμιλλα ιδιαίτεροι χτίζουν τα σπίτια τους στις κορυφές των δέντρων για να βρίσκονται πάνω από τα “κακά πνεύματα” που κατοικούν μέσα στην πυκνή βλάστηση. Περισσότερες από χίλιες διαφορετικές φυλές ιθαγενών έχουν καταγραφεί στη Δυτική Παπούα μέχρι σήμερα και ο κατάλογος παραμένει ανοικτός. Τα ήθη και έθιμα, οι παραδόσεις, οι δοξασίες, το φαγητό, οι διαφορετικοί διάλεκτοι των φυλών αυτών είναι αχαρτογράφητο τοπίο αλλά και το ’γιο Δισκοπότηρο για κάθε συνειδητοποιημένο ταξιδιώτη. 

Η επαφή με τις φυλές των ιθαγενών είναι μια εμπειρία πρωτόγνωρη και μοναδική και για αυτό πρέπει να την αναλάβει κάποιος με βαθιά γνώση της περιοχής και τα κατάλληλα προσόντα. Είναι άδικο για έναν ταξιδιώτη που σέβεται τον εαυτό να επιλέξει ένα πακέτο διακοπών που δεν θα του επιτρέψει να γευτεί αυτή την μοναδική εμπειρία στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Στο VERSUS TRAVEL έχουμε αυτή τη γνώση, έχουμε την εμπειρία δεκαετιών και τα κατάλλήλα προσόντα να κάνουμε αυτό το ταξίδι μοναδικό. Με ένα πρόγραμμα προσεγμένο στην κάθε του λεπτομέρεια που προσφέρει ουσιαστική επαφή με τις κοινότητες των ιθαγενών, την τοπική κουζίνα, τα έθιμα και τις παροδόσεις αλλά και δυνατότητες άμεσης επαφής με το μαγευτικό περιβάλον της περιοχής, ο ταξιδιώτης λαμβάνει ένα ολοκληρωμένο και ουσιώδες βίωμα που πραγματικά θα τον συγκλονίσει.

Ένα πολύ ισχυρό σημείο του συγκεκριμένου ταξιδιού είναι ότι έχει προγραμματιστεί ώστε να συμπέσει με το ετήσιο Φεστιβάλ στην Κοιλάδα Μπαλιέμ, όπου μέλη από δεκάδες φυλές ιθαγενών της περιοχής συγκεντρώνονται για να συμμετάσχουν σε έναν τριήμερο εορτασμό της μοναδικότητας, της δύναμης και του ιδιαίτερου χαρακτήρα τους.Το Φεστιβάλ αποτελεί ιδανική ευκαιρία για έναν ταξιδιώτη να απολαύσει συγκεντρωμένο το πολυσύνθετο κοινωνικό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει οι κάτοικοι αυτού του παρθένου τόπου.

Το ταξίδι στη Δυτική Παπούα δεν είναι ένα απλό ταξίδι, είναι εμπειρία ζωής και ένας απαιτητικός ταξιδιώτης που θέλει να κερδίσει το μέγιστο από την εμπειρία αυτή ξέρει ότι μόνο το VERSUS TRAVEL μπορεί να του το εξασφαλίσει.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Επιστροφή στη Λίθινη Εποχή

Δυτική Παπούα (Ινδονησία)

Το ταξίδι στη Δυτική Παπούα δεν είναι ένα απλό ταξίδι, είναι εμπειρία ζωής και ένας απαιτητικός ταξιδιώτης που θέλει να κερδίσει το μέγιστο από την εμπειρία αυτή ξέρει ότι μόνο το VERSUS TRAVEL μπορεί να του το εξασφαλίσει.

Η Νέα Γουινέα είναι το 2ο μετά τη Γροιλανδία μεγαλύτερο νησί της Γης. Σήμερα είναι χωρισμένη περίπου στη μέση με μια κάθετη γραμμή: η ανατολική της πλευρά λέγεται Παπούα-Νέα Γουινέα ή Παπουασία και είναι ανεξάρτητη χώρα, ενώ η δυτική της πλευρά ονομάζεται Δυτική Παπούα (Ίριαν Τζάγια) και αποτελεί τμήμα της Ινδονησίας. Η Δυτική Παπούα είναι η πιο απομακρυσμένη και ανέγγιχτη περιοχή της Ινδονησίας, ένα από τα τελευταία παρθένα μέρη στον πλανήτη. Το μεγαλύτερο μέρος της καλύπτεται από τροπικές αδιαπέραστες ζούγκλες και βάλτους, όπου ζουν φυλές για τις οποίες ο χρόνος έχει σταματήσει. Χιονοσκεπή βουνά που φτάνουν τα 5.000 μέτρα και στα οποία διατηρούνται παγετώνες (αν και βρίσκεται μόλις 20 νότια του Ισημερινού), ορεινά δάση, άγρια ποτάμια, βάλτοι και φαράγγια, συμπληρώνουν μαζί με τα τροπικά δάση την αλλόκοτη γεωγραφία της περιοχής. Στην Ίριαν Τζάγια, την πιο απομακρυσμένη και ανέγγιχτη περιοχή της Ινδονησίας, μπορεί ακόμα και σήμερα να συναντήσει κανείς μικρές ανεξερεύνητες γωνιές χαμένες στη ζούγκλα, με φυλές που ζουν σε τόσο μεγάλη απομόνωση από τον έξω κόσμο αλλά και μεταξύ τους, ώστε υπάρχουν περισσότερες από 300 διαφορετικές τοπικές διάλεκτοι, μερικές από τις οποίες μιλιούνται από μόλις 2.000 άτομα.

Μόνο Στο Versus

Ένα ταξίδι Versus Expedition, ένα εντελώς σπάνιο οδοιπορικό στην Ανατολική Ινδονησια , την πιο απομακρυσμένη και ανέγγιχτη περιοχή της χώρας ! Με ένα πρόγραμμα προσεγμένο στην κάθε του λεπτομέρεια, ο ταξιδιώτης λαμβάνει ένα ολοκληρωμένο και ουσιώδες βίωμα που πραγματικά θα τον συγκλονίσει.

Συγκεκριμένα το ταξίδι αυτό αποτελεί τρεια ταξίδια εμπειρίες σε ένα!

 

Εμπειρία 1η: Επαφή με ανέγγιχτες φυλές της Ανατολικής Ινδονησίας και της δυτικής Παπούα

9ήμερη εξερεύνηση της ζούγκλας της Δυτικής Παπούα με 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο και 4 διανυκτερεύσεις σε σκηνές και σε σπίτια ντόπιων, για να αναζητήσουμε απομονωμένες φυλές.

Στη ζούγκλα διαμονή σε σκηνές και σπίτια ντόπιων (με εξειδικευμένο αρχηγό της αποστολής, μάγειρα και βαστάζους για να κουβαλούν τα πράγματά μας τον εξοπλισμό και τις βάρκες). Η εξερεύνηση στη ζούγκλα περιλαμβάνει βαρκάδες στην ζούγκλα που μπορεί να φτάσουν και τις 8 ώρες και trekking που μπορούν να φτάσει και τις 5 ώρες.

Θα δούμε τις φυλές Dani, Lani, Yali, Manimo και χωριά των Citak Mitak.

Θα περπατήσουμε για περίπου πέντε ώρες σε ένα μονοπάτι εν μέρει λασπωμένο, στη ζούγκλα, για να φτάσουμε στην φυλή Κοροβάι, εκεί που οι Κοροβάι κυνηγούν και καλλιεργούν τη γη τους, ενώ θα δούμε και τα σπίτια της φυλής στα δέντρα. Στο σημείο αυτό  θα μείνουμε 2 ημέρες για να μελετήσουμε τη ζωή τους πως περιποιούνται τα παιδιά τους και πως λαμβάνουν την τροφή τους από τη ζούγκλα.

Κάποιες στιγμές όταν τα νερά είναι ρηχά μπορεί να χρειαστεί να βοηθήσουμε το βαρκάρη να σπρώξουμε τη βάρκα αν λίγο κολλήσει.

Όλα αυτά είναι ασφαλή και ελεγχόμενα από τους ντόπιους εξειδικευμένους ξεναγούς.

Στις ημέρες αυτές θα πραγματοποιήσουμε:

• Βαρκάδα στον ποταμό Μπράζα ανάμεσα σε τροπική βλάστηση.

• Πεζοπορία στα βάθη της τροπικής ζούγκλας στο Σεντίκ.

 

Εμπειρία 2η: Διαμονή στο αρχιπέλαγος Ρατζά Αμπάτ

• Διαμονή  και βαρκάδες και σνορκελινγκ στο αρχιπέλαγος Ρατζά Αμπάτ, από τις ομορφότερες γωνιές του πλανήτη, που ανακάλυψε και σας προτείνει το Versus Travel!

 

Εμπειρία 3η: Αρχιπέλαγος Μολούκες

• Επισκεπτόμαστε τα νησιά Μολούκες (Maluku), δεν μένουμε όμως μονάχα στην πρωτεύουσα: αντίθετα, διεισδύουμε στα νησιά, ακόμα και με εσωτερική πτήση, για να τα γνωρίσουμε σε βάθος.

• Επίσκεψη σε χωριά της φυλής Τσιτάκ Μιτάκ.

• Διαμονή στον Κόλπο Καμπούι με τους κοραλλιογενείς υφάλους.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

• Ειδική άδεια εισόδου στην Παπούα

• Δωρεές (donations) στα χωριά

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΠΑΛΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Μπαλί,

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙ

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Το Μπαλί αποκαλείται και  "το νησί των θεών" το λαμπερό στολίδι του Ινδονησιακού Αρχιπελάγους, το Μπαλί. Με το 95% των κατοίκων Iνδουιστές, το Mπαλί αποτελεί εξαίρεση στη μουσουλμανική Ινδονησία. Διάσπαρτοι στο νησί βρίσκονται περισσότεροι από 100.000 ναοί. Οι κάτοικοι του νησιού λατρεύουν την ποίηση, τον χορό, το θέατρο και τη μουσική και έχουν έφεση στη χειροτεχνία (ξυλογλυπτική, αργυροχοΐα, ζωγραφική). Τέχνη και θρησκευτικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένες στο Μπαλί, όπου το μυστηριακό μπλέκεται με το μυστηριώδες και τη μαγεία. Ένας τροπικός παράδεισος με εναλλασσόμενα τοπία. Οι ατέλειωτες παραλίες με τους φοίνικες, τη χρυσή αμμουδιά και τα τυρκουάζ νερά, τα ψηλά βουνά, τα ηφαίστεια, η τροπική βλάστηση, οι μαγευτικοί ορυζώνες, τα ενεργά ηφαίστεια, τα μικρά παραδοσιακά χωριά, οι πανταχού παρόντες ναοί και το χαμόγελο του Μπαλινέζου, όλα αυτά μαζί συνθέτουν την πραγματική εικόνα του Μπαλί. Ένας αρχαίος μύθος στην αγκαλιά του Ινδικού, ένα ονειρικό κομμάτι γης.

Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΛΙ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Ολοήμερη εκδρομή στο εσωτερικό του πανέμορφου νησιού. Περνώντας εξωτικά τοπία μέσα από ορυζώνες και δάση φοινίκων κατευθυνόμαστε προς το κέντρο του νησιού, όπου βρίσκεται το Κινταμάνι. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τα φημισμένα για τα χειροτεχνήματά τους χωριά Μας και Ούμπουτ. Φτάνοντας στο Κινταμάνι θα απολαύσουμε τη μαγευτική θέα του βουνού και της λίμνης Μπατούρ, η οποία είναι κρατήρας παλιού ηφαιστείου. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο χωριό Σινγκαπαντού, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία παράσταση χορών Μπαρόνγκ. Στην επιστροφή μας θα δούμε επίσης τη σπηλιά του Ελέφαντα και τις ιερές πηγές Τίρτα Εμπούλ στο χωριό Ταμπάκ. Μετά την ξενάγηση μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας μετά τα μεσάνυκτα.

 

4η ημέρα: ΜΠΑΛΙ – (πτήση) ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ – (πτήση) ΓΟΥΑΜΕΝΑ

Αναχωρούμε αργά το βράδυ από Μπαλί για Τζαγιαπούρα. Άφιξη νωρίς το πρωί και από εκεί με τις τοπικές αερογραμμές σε περίπου μισή ώρα θα φτάσουμε στη Γουαμένα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χωρίς να χάνουμε χρόνο εξορμούμε στην υπαίθρια αγορά Τζιμπάμα. Μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων θα περιηγηθούμε ανάμεσα σε εξωτικά φρούτα, μπαχαρικά, χειροποίητα υφάσματα, σουβενίρ, νωπά κρέατα αλλά και έτοιμα φαγητά. Από εκεί διασχίζοντας ένα μονοπάτι στη ζούγκλα θα ανέβουμε στο λόφο Ναπούα και θα επισκεφθούμε τις κοινότητες ιθαγενών Σινάτμα και Γιεσαπούτ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

5η ημέρα: ΓΟΥΑΜΕΝΑ

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα κατευθυνθούμε οδικώς στην κοιλάδα Μπαλιέμ. Η διαδρομή μόλις μισή ώρα αλλά πανέμορφη. Βρισκόμαστε στο κέντρο του νησιού, σε μια κοιλάδα με έκταση περίπου 1.250 τετρ. χλμ. αποτελεί καταφύγιο για αρκετές φυλές, οι οποίες είναι γνωστές ως «Ντάνι». Ο πατροπαράδοτος τρόπος ζωής τους, όπως θα διαπιστώσουμε και εμείς, βλέποντας τα σπίτια τους, και τις… ενδυματολογικές τους συνήθειες, διατηρείται αδιατάρακτος εδώ και πολλά πολλά χρόνια. Στο παρελθόν, για οποιοδήποτε είδος προβλήματος (κατοχή εδαφών, χοίρων κ.λπ.) μπορούσε να εκραγεί ένας μεγάλος πόλεμος μεταξύ των φυλών. Σήμερα, ο πόλεμος μεταξύ των φυλών αναπαρίσταται σε έναν χορό που πραγματικά είναι ιδιαίτερα περιγραφικός. Στο τέλος θα σφάξουν ένα γουρούνι και θα το μαγειρέψουν μαζί με γλυκοπατάτες, χόρτα και λαχανικά για περίπου 3 ώρες. Επίσης, θα δούμε την 250 ετών μούμια που βρέθηκε στην περιοχή και θα ανεβούμε στο όρος Μίλι (περίπου 2 ώρες), όπου σε ένα φαράγγι ανάμεσα σε δύο ψηλούς λόφους υπάρχουν αλμυροί υδάτινοι πόροι, από τους οποίους οι Ντάνι βγάζουν αλάτι με παραδοσιακό τρόπο. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

6η ημέρα: ΓΟΥΑΜΕΝΑ – (πτήση) ΝΤΕΚΑ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε αεροπορικώς για Ντέκα. Μισή ώρα πτήσης δυτικά, πάνω από την καταπράσινη ζούγκλα, και φτάσαμε. Στην περιοχή προϋπήρχε μια μικρή κοινότητα που εξελίχθηκε σε μια υποτυπώδες κωμόπολη μετά την πρόσφατη διοικητική αυτονομία που κέρδισε η δυτική Παπούα. Η Ντέκα αναπτύσσεται ταχύτατα καθώς κυβερνητικά κτήρια κατασκευάζονται συνεχώς και το οδικό δίκτυο επεκτείνεται. Στην περιοχή κατοικούν μέλη της φυλής Μανίμο, οι οποίοι έχουν υιοθετήσει δυτικές συνήθειες όσον αφορά την ενδυμασία αλλά και άλλες πτυχές της καθημερινότητας τους.

 

7η ημέρα: ΝΤΕΚΑ - ΠΟΤΑΜΟΣ ΜΠΡΑΖΑ (βαρκάδα) – ΜΑΜΠΟΥΛ

Πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχωρούμε με τουκ-τουκ για το παραδοσιακό λιμανάκι του Λοκμπόν. Μια ώρα δύσκολης οδήγησης σε χωματόδρομους η διαδρομή όμως θα μας αποζημιώσει. Από εκεί θα επιβιβαστούμε σε βάρκα και θα πλεύσουμε νότια τον ποταμό Μπράζα, έναν από τους μεγαλύτερους ποταμούς της περιοχής. Κατά την διάρκεια της διαδρομής θα απολαύσουμε την τροπική βλάστηση, εξωτικά πουλιά και την πλούσια πανίδα στις όχθες του. Πλέοντας νότια κατά μήκος του ποταμού θα σταματήσουμε σε κοινότητες της φυλής Σιτάκ Μιτάκ. Τα μέλη της συγκεκριμένης φυλής κατοικούν σε ξύλινα σπίτια με αχυρένιες σκεπές και μέχρι το 1980 κυκλοφορούσαν γυμνοί. Ωστόσο, η συχνή επαφή τους με τον δυτικό πολιτισμό άλλαξε τις συνήθειες τους και οι περισσότεροι πλέον κυκλοφορούν με δυτικά ρούχα. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε αρκετές κοινότητες της φυλής αυτής. Οι Σιτάκ Μιτάκ επιβιώνουν κυρίως από το ψάρεμα και το κυνήγι αλλά και συλλέγοντας φρούτα και καρπούς. Άφιξη στη Μαμπούλ. 

 

8η ημέρα: ΜΑΜΠΟΥΛ - ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΠΡΟΣ ΣΕΝΤΙΚ (ΦΥΛΗ ΚΟΡΟΒΆΙ)

Παραδοσιακό πρωινό και παρέα με τον τοπικό συνοδό μας αναχωρούμε για την κοινότητα Σεντίκ. Πέντε ώρες πεζοπορίας μέσα σε λασπώδες έδαφος στα βάθη της τροπικής ζούγκλας. Οι περιοχές που θα διανύσουμε χρησιμοποιούνται από τους ιθαγενείς για κυνήγι αλλά και για σποραδικές καλλιέργειες, όσο επιτρέπει η νομαδική τους ζωή. Το μονοπάτι είναι ο μοναδικός τρόπος να προσεγγίσεις το Σεντίκ, μια μικρή κοινότητα από δύο-τρία σπίτια χτισμένα στις κορυφές των δέντρων. Εκεί θα συναντήσουμε μέλη της φυλής Κοροβάι, που ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το δυτικό πολιτισμό μόλις το 1970.

 

9η ημέρα: ΣΕΝΤΙΚ (ΦΥΛΗ ΚΟΡΟΒΆΙ)

Η σημερινή ημέρα είναι μια μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσετε από κοντά την ιδιαίτερη καθημερινότητα των Κοροβάι. Πως περιποιούνται τις καλλιέργειες τους, πως φροντίζουν τα παιδιά τους, πως μαγειρεύουν. Κατά την διάρκεια της ημέρας ομάδες ιθαγενών χάνονται στην τροπική βλάστηση σε αναζήτηση τροφής. Συλλέγουν φρούτα και καρπούς από τα δέντρα αλλά κυρίως κυνηγάνε. Οι Κοροβάι παίρνουν μαζί όλη την οικογένεια στο κυνήγι. Βασική τους τροφή είναι το “Σάγκο” ένα άμυλλο που εξάγεται από τον κορμό των φοινικόδεντρων και το συνδυάζουν με λαχανικά, έντομα και κρέατα. Το φαγητό αυτό το τυλίγουν σε φύλλα και το ψήνουν στη φωτιά. Η θρησκεία παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή των Κοροβάι. Πιστεύουν ότι το σύμπαν είναι γεμάτο πνεύματα δαιμόνων αλλά και των προγόνων τους. Τα πιο χαρακτηριστικά φυσικά στοιχεία τους είναι πως μένουν σχεδόν ημίγυμνοι και κατοικούν σε καλύβες που χτίζουν πάνω σε δέντρα, έως και τριάντα ή σαράντα μέτρα από το έδαφος!

 

10η ημέρα: ΣΕΝΤΙΚ - ΜΑΜΠΟΥΛ

Αποχαιρετούμε τους Κοροβάι και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής μέσα από την τροπική ζούγκλα. Διασχίζουμε το ίδιο μονοπάτι και πέντε ώρες μετά φτάνουμε στο Μαμπούλ. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΜΑΜΠΟΥΛ – ΛΟΚΜΠΟΝ – ΝΤΕΚΑ

Ξεκινάμε την σημερινή ημέρα με παραδοσιακό πρωινό και στη συνέχεια περπατώντας θα μεταβούμε στη βάρκα μας για επιβίβαση και αναχώρηση για Λοκμπόν. Θα πρέπει τώρα να πλεύσουμε αντίθετα με τη ροή του νερού στους ποταμούς Σιρέζ και Μπράζα. Την περίοδο της ξηρασίας θα χρειαστούμε περισσότερο χρόνο για τον γυρισμό καθώς υπάρχει πιθανότητα σε κάποια σημεία να απιβιβαστούμε από τη βάρκα μας και να περπατήσουμε γιατί η στάθμη του νερού είναι πολύ χαμηλή, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί ακόμα και να βοηθήσουμε τον βαρκάρη μας να σπρώξει τη βάρκα του στα ρηχά νερά. Μετά από περίπου εννέα ώρες φτάνουμε στο Λοκμπόν και από εκεί οδικώς στο ξενοδοχείο μας στη Ντέκα.  

 

12η ημέρα: ΝΤΕΚΑ – (πτήση) ΤΖΑΓΙΑΠΟΥΡΑ – (πτήση) ΣΟΡΟΝΓΚ

Μετά από ένα τριήμερο στα βάθη της τροπικής ζούγκλας ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε στον πολιτισμό. Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει αεροπορικές μεταφορές προκειμένου να προσεγγίσουμε την πόλη Σορόνγκ, από όπου και θα εξερευνήσουμε το Αρχιπέλαγος Ράτζα Αμπάτ, μια από τις ομορφότερες γωνιές του πλανήτη. Αναχωρούμε το πρωί για Τζαγιαπούρα και από εκεί το μεσημέρι για Σορόνγκ. Άφιξη στη Σορόνγκ το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

 

13η ημέρα: ΣΟΡΟΝΓΚ - ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΡΑΤΖΑ ΑΜΠΑΤ (ΒΑΪΣΑΪ)

Πρωινό ξύπνημα, πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το λιμάνι, από όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της γραμμής για Βασαϊ, πρωτεύουσα του Αρχιπέλαγους. Το Αρχιπέλαγος Ρατζά Αμπάτ είναι ένα σύμπλεγμα χιλιάδων νησιών καλυμένων με πυκνή τροπική βλάστηση. Είναι γνωστό για τους υπέροχους κοραλιογενείς ύφαλους, τα γαλαζοπράσινα νερά στις ακτές του και την πλούσια πανίδα του. Από το Βαϊσαϊ, με ταχύπλοα σκάφη, θα μεταβούμε στο ειδυλλιακό ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο.

 

14η ημέρα: ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΡΑΤΖΑ ΑΜΠΑΤ (ΒΑΪΣΑΪ) – ΚΟΛΠΟΣ ΚΑΜΠΟΥΙ

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει ολοήμερη εξόρμηση στον μαγευτικό κόλπο Καμπούι. Μετά το λιμάνι του Βαϊσαϊ και κάποια στενά περάσματα μεταξύ των δεκάδων νησιών ξαφνικά θα αντικρίσουμε τον Κόλπο Καμπούι. Ο κόλπος περιβάλει ένα σύμπλεγμα από δεκάδες μικρά νησιά με διάφανα νερά και πολύχρωμους κοραλλιογενείς ύφαλους. Η περιοχή είναι ο παράδεισος για τους λάτρεις των καταδύσεων. Ένας υπέροχος βυθός γεμάτος εξωτικά ψάρια και πολύχρωμα κοράλλια μας περιμένει να τον εξερευνήσουμε. 

 

15η ημέρα: ΚΟΛΠΟΣ ΚΑΜΠΟΥΙ– ΝΗΣΙ ΠΙΑΝΕΜΟ

Μετά από ένα πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα ξεκινήσουμε την ημέρα με μια επίσκεψη στο νησί Πιανέμο. Άνετα παπούτσια είναι απαραίτητα γιατί θα χρειαστεί να περπατήσουμε περίπου 10 λεπτά προκειμένου να φτάσουμε στο ψηλότερο σημείο του νησιού, η εκπληκτική θέα όμως πραγματικά θα μας αποζημιώσει. Τα γαλαζοπράσινα νερά που αγκαλιάζουν τα δεκάδες καταπράσινα νησιά στο βάθος του ορίζοντα είναι μια εικόνα που θα μας μείνει αξέχαστη. Πρόκειται για έναν πίνακα ζωγραφικής που φιλοτέχνισε η Μητέρα Φύση. Από εκεί θα συνεχίσουμε για το χωριό Αρμπορέκ όπου οι ντόπιοι υποδέχονται τους επισκέπτες με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά πως είναι η καθημερινότητα των κατοίκων του Αρχιπελάγους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα χειροποίητα αντικείμενα που χρησιμοποιούν οι ιθαγενείς στις διάφορες δραστηριότητες τους.

 

16η ημέρα: ΝΗΣΙ ΠΙΑΝΕΜΟ

Η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει πολύ πρωινό ξύπνημα (05:00) και άμεση αναχώρηση για πεζοπορία στη ζούγκλα, προκειμένου να δούμε τα “Πουλιά του Παραδείσου”, όπως τα αποκαλούν, να χορεύουν στο φως της χαραυγής. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό θέαμα που σίγουρα αξίζει τον κόπο. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο χωριό Σοουγκρεϊ, ένα παραθαλάσσιο ψαροχώρι που περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση και φοινικόδεντρα. Εκεί θα έχουμε την δυνατότητα να παρατηρήσουμε εξωτικά πουλιά να φτερουγίζουν στην πρωινή αύρα καθώς η μέρα θα ξεκινά. Επίσης θα έχουμε την ευκαιρία να ταΐσουμε τα ψάρια στους ύφαλους που καλύπτουν την παραλία μπροστά από το χωριό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στις 8:00. Η υπόλοιπη ημέρα είναι ελεύθερη για χαλάρωση.

17η ημέρα: ΝΗΣΙ ΠΙΑΝΕΜΟ – ΡΑΤΖΑ ΑΜΠΑΤ - ΣΟΡΟΝΓΚ – ΑΜΠΟΝ (ΝΗΣΙΑ ΜΟΛΟΥΚΕΣ)

Ημέρα μετακινήσεων η σημερινή και ξεκινάμε με μετάβαση στο λιμάνι του Βαϊσαϊ και από εκεί με το πλοίο της γραμμής στο Σορόνγκ. Στην συνέχεια οδικώς από το λιμάνι στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για τα νησιά Μολούκες και το Αμπόν. Το Αμπόν είναι μια σύγχρονη πόλη με πολλά όμορφα αξιοθέατα, από τις πρώτες δυτικές αποικίες στην περιοχή, με μεγάλη ιστορία. Οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού πλέον είναι ένα μείγμα ντόπιων και δυτικών. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση.

18η ημέρα: ΑΜΠΟΝ (ξενάγηση)

Ξεκινάμε την σημερινή ημέρα με πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο μας και άμεση αναχώρηση για επίσκεψη στο γειτονικό χωριό Βαϊ, όπου θα δούμε το ιερό χέλι. Το χέλι, που οι ιθαγενείς αποκαλούν Μορέα, ζει σε μια δεξαμενή μερικών μέτρων και τρέφεται με αυγά. Σύμφωνα με τους ντόπιους το χέλι ανήκει σε κάποια τοπική θεότητα και δεν πρέπει να το παρενοχλούν. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στην πόλη και θα επισκεφθούμε το Μνημείο Πατιμούρα. Ο Πατιμούρα ήταν ηγετική προσωπικότητα των ιθαγενών και διακρίθηκε στον πόλεμο εναντίον των γερμανών αποικιοκρατών το 1817.  Από εκεί θα μεταβούμε στο οχυρό Νέα Βικτώρια, που κατασκευάστηκε από πορτογάλους το 1957. Το απόγευμα θα κατευθυνθούμε οδικώς στο μνημείο της τοπικής ηρωίδας, Μάρθα - Κριστίνα Τιαχάχου, στην κορυφή ενός λόφου για να απολαύσουμε ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα πάνω από την πόλη.

19η ημέρα: ΑΜΠΟΝ – ΤΕΡΝΑΤΕ

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και από εκεί, με πτήση μίας ώρας, θα μεταβούμε στο Τερνάτε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και αμέσως εξορμούμε στην πόλη ξεκινώντας από το οχυρό Τολούκο. Το οχυρό κατασκευάστηκε το 1540 από τον πορτογάλο Φρανσίσκο Σεράο και στη συνέχεια καταλήφθηκε από διάφορες δυνάμεις που κυριάρχησαν στην περιοχή στο πέρασμα των χρόνων. Ανακαινίστηκε το 1996 από τότε λειτουργεί ως τουριστικό αξιοθέατο. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Μπατού Άνγκους για να δούμε τους “Φλεγόμενους Βράχους”. Πρόκειται για ένα εκπληκτικό γεωλογικό φαινόμενο που έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα της περιοχής. Οι «Φλεγόμενοι Βράχοι» είναι τεράστιοι βράχοι που εκτοξεύθηκαν στη θάλασσα μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Γκαμαλάμα το 1673. Από εκεί θα επισκεφθούμε την λίμνη Τολίρε. Μια μικρή σχετικά λίμνη με καταπράσινα νερά που βρίσκεται μέσα σε έναν κρατήρα ηφαιστείου.

20η ημέρα: ΤΕΡΝΑΤΕ – ΤΙΝΤΟΡΕ – ΤΕΡΝΑΤΕ

Η σημερινή ημέρα είναι πλούσια σε ξεναγήσεις. Μετά από ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο μας θα μεταβούμε στο λιμάνι Μπάστιονγκ και από εκεί με ταχύπλοα στο νησί Τιντόρε. Πρώτη μας επίσκεψη στο νησί το οχυρό Ταχούλα. Το οχυρό κατασκευάστηκε από τους Ισπανούς το 1610 σε ένα ύψωμα δίπλα στο χωριό Σουασίου και επιβλέπει το αρχιπέλαγος Χαλμαχέρα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Μουσείο του Σουλτανάτου Τιντόρε, που διοικούσε την ευρύτερη περιοχή μέχρι και τον 18ο αιώνα και απο εκεί στο οχυρό Τόρε. Το συγκεκριμένο οχυρό κατασκευάστηκε το 1578 από τον Σάντσο ντε Βασκονσέλος, μετά την έγκριση του Σουλτάνου Γκαπί. Επιστρέφουμε στο Τερνάτε και συνεχίζουμε τις ξεναγήσεις με το οχυρό Γκαμλάμο. Το Γκαμλάμο, είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο οχυρό στο Τερνάτε και κατασκευάστηκε το 1512 από τους πορτογάλους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη λίμνη Λαγκούνα στη νότια πλευρά του νησιού. Η θέα της λίμνης με τα πράσινα νερά περιτριγυρισμένη από πυκνή βλάστηση και στο βάθος του ορίζοντα τα νησιά του αρχιπέλαγους είναι πραγματικά εκπληκτική. Η σημερινή ημέρα κλείνει με ηλιοβασίλεμα από το οχυρό Καλαματά (1540) νότια της πόλης. Διανυκτέρευση στο Τερνάτε.

21η ημέρα: ΤΕΡΝΑΤΕ – ΤΖΑΚΑΡΤΑ (πτήση, ξενάγηση)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το νησί της Ιάβας και την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, την Τζακάρτα. Η Τζακάρτα, η «νικηφόρα και ακμάζουσα», όπως την ονόμασε στις 22/6/1527 ο Φαταχιλάχ, ένας νεαρός ηγεμόνας από το Βορρά που κατέλαβε την πόλη, βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Ιάβας, στη θέση που τον 5ο αι. βρισκόταν ένας ινδουιστικός οικισμός, που λεγόταν Καλάπα. Πρωτεύουσα της αποικίας των Ολλανδικών Ανατολικών Ινδιών από το 1619, μετονομάστηκε σε Μπατάβια, για να ξαναβρεί το παλιό όνομά της το 1942, όταν οι Ιάπωνες που κατέλαβαν την πόλη προσπάθησαν να κερδίσουν την εύνοια των κατοίκων. Χαοτική, πολυπληθής και κοσμοπολίτικη, η Τζακάρτα είναι μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις. Ξεκινάμε την περιήγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφτούμε μεταξύ άλλων το Εθνικό Μουσείο (1862), το καλύτερο μουσείο της Ινδονησίας και από τα καλύτερα της Νοτιοανατολικής Ασίας (συλλογές από αντικείμενα διαφόρων εθνικών ομάδων - ενδυμασίες, μουσικά όργανα κ.λπ. - μπρούντζινα αντικείμενα της ινδουιστικής περιόδου, κινέζικα κεραμικά κ.λπ.), το Εθνικό Μνημείο -μία κολόνα ύψους 132 μέτρων στην Πλατεία Μερντέκα-, την παλιά πόλη Μπατάβια με τα ανακαινισμένα κτίρια και την κεντρική Πλατεία Ταμάν Φαταχιλά Taman, καθώς και την αγορά αντικών στην Τζαλάν Σουραμπάγια.

22η ημέρα: ΤΖΑΚΑΡΤΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6790 € 950 €
Twin Room 6790 € 950 €
Triple Room 6790 € 950 €
Single Room 8140 € 950 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 6970 € 950 €
Twin Room 6970 € 950 €
Triple Room 6970 € 950 €
Single Room 8320 € 950 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση.
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά «StopOver Athens».

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 7990 € 0 €
Twin Room 7990 € 0 €
Triple Room 7990 € 0 €
Single Room 9340 € 0 €
Σημείωση:

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “StopΟver Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
 • Ξενοδοχεία 4* στο Μπαλί και στην Τζαγιαπούρα. Στη ζούγκλα διαμονή σε σκηνές και σπίτια ντόπιων
 • Ημιδιατροφή.
 • Πλήρης διατροφή στο Μαμπούλ, το Σεντίκ, το Ρατζά Αμπάτ, τον Κόλπο Καμπούι, το Νησί Πιανέμο.
 • Πρωινό στο Μπαλί.
 • Ειδική άδεια εισόδου στην Παπούα 
 • Στην πορεία μας στη ζούγκλα θα έχουμε εξειδικευμένο αρχηγό της αποστολής, μάγειρα και αχθοφόρους
 • Η αποστολή στη ζούγκλα θα γίνει με ξύλινη μηχανοκίνητη βάρκα που θα είναι μόνο για εμάς. Η κάθε βάρκα χωράει 6 άτομα
 • Δωρεές (donation) στα χωριά
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά Versus Travel

 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. 950

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS

Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Φροντίζουμε για την υγεία σας

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.

Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.

Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

 • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
 • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
 • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
 • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
 • 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
 • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
 • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
 • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
 • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
 • Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 

 

Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται  2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.

Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε παρακάτω την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα και θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

Ένα ταξίδι Versus Expedition, ένα εντελώς σπάνιο οδοιπορικό στην Ανατολική Ινδονησια , την πιο απομακρυσμένη και ανέγγιχτη περιοχή της χώρας ! Με ένα πρόγραμμα προσεγμένο στην κάθε του λεπτομέρεια, ο ταξιδιώτης λαμβάνει ένα ολοκληρωμένο και ουσιώδες βίωμα που πραγματικά θα τον συγκλονίσει.

Συγκεκριμένα το ταξίδι αυτό αποτελεί τρεια ταξίδια εμπειρίες σε ένα!

 

Εμπειρία 1η: Επαφή με ανέγγιχτες φυλές της Ανατολικής Ινδονησίας και της δυτικής Παπούα

9ήμερη εξερεύνηση της ζούγκλας της Δυτικής Παπούα με 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο και 4 διανυκτερεύσεις σε σκηνές και σε σπίτια ντόπιων, για να αναζητήσουμε απομονωμένες φυλές.

Στη ζούγκλα διαμονή σε σκηνές και σπίτια ντόπιων (με εξειδικευμένο αρχηγό της αποστολής, μάγειρα και βαστάζους για να κουβαλούν τα πράγματά μας τον εξοπλισμό και τις βάρκες). Η εξερεύνηση στη ζούγκλα περιλαμβάνει βαρκάδες στην ζούγκλα που μπορεί να φτάσουν και τις 8 ώρες και trekking που μπορούν να φτάσει και τις 5 ώρες.

Θα δούμε τις φυλές Dani, Lani, Yali, Manimo και χωριά των Citak Mitak.

Θα περπατήσουμε για περίπου πέντε ώρες σε ένα μονοπάτι εν μέρει λασπωμένο, στη ζούγκλα, για να φτάσουμε στην φυλή Κοροβάι, εκεί που οι Κοροβάι κυνηγούν και καλλιεργούν τη γη τους, ενώ θα δούμε και τα σπίτια της φυλής στα δέντρα. Στο σημείο αυτό  θα μείνουμε 2 ημέρες για να μελετήσουμε τη ζωή τους πως περιποιούνται τα παιδιά τους και πως λαμβάνουν την τροφή τους από τη ζούγκλα.

Κάποιες στιγμές όταν τα νερά είναι ρηχά μπορεί να χρειαστεί να βοηθήσουμε το βαρκάρη να σπρώξουμε τη βάρκα αν λίγο κολλήσει.

Όλα αυτά είναι ασφαλή και ελεγχόμενα από τους ντόπιους εξειδικευμένους ξεναγούς.

Στις ημέρες αυτές θα πραγματοποιήσουμε:

• Βαρκάδα στον ποταμό Μπράζα ανάμεσα σε τροπική βλάστηση.

• Πεζοπορία στα βάθη της τροπικής ζούγκλας στο Σεντίκ.

 

Εμπειρία 2η: Διαμονή στο αρχιπέλαγος Ρατζά Αμπάτ

• Διαμονή  και βαρκάδες και σνορκελινγκ στο αρχιπέλαγος Ρατζά Αμπάτ, από τις ομορφότερες γωνιές του πλανήτη, που ανακάλυψε και σας προτείνει το Versus Travel!

 

Εμπειρία 3η: Αρχιπέλαγος Μολούκες

• Επισκεπτόμαστε τα νησιά Μολούκες (Maluku), δεν μένουμε όμως μονάχα στην πρωτεύουσα: αντίθετα, διεισδύουμε στα νησιά, ακόμα και με εσωτερική πτήση, για να τα γνωρίσουμε σε βάθος.

• Επίσκεψη σε χωριά της φυλής Τσιτάκ Μιτάκ.

• Διαμονή στον Κόλπο Καμπούι με τους κοραλλιογενείς υφάλους.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

• Ειδική άδεια εισόδου στην Παπούα

• Δωρεές (donations) στα χωριά

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Άγνωστες φυλές της Δυτικής Παπούα
 • Παραδεισένια νησιά της Ανατολικής Ινδονησίας
 • Διαμονή στο αρχιπέλαγος Ρατζά Αμπάτ και τα νησιά Μολούκες

Περίοδοι

 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Αναχωρήσεις

2/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Επιστροφή στη Λίθινη Εποχή - Δυτική Παπούα | Καλοκαίρι - Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info