Βόρεια και Νότια Κορέα, Μαντζουρία (με επέκταση Μογγολία) | Μάιος - Σεπτέμβριος 2021

Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 3390€

Ταυτότητα ταξιδιού

Η πρώτη επαφή με τη Βόρεια Κορέα είναι καθηλωτική, καθώς μοιάζει σαν να προσγειωθήκαμε σε άλλον πλανήτη. Τα πάντα εδώ είναι ελεγχόμενα. Ακρογωνιαίος λίθος της φιλοσοφίας πάνω στην οποία έχει δομηθεί ολόκληρη η πολιτική, καθώς και ο τρόπος ζωής της Βόρειας Κορέας είναι το Τζούτσε (η ιδεολογία της Εθνικής Αυτάρκειας), που αναπτύχθηκε από τον μεγάλο ηγέτη Κιμ Ιλ Σουνγκ. Όλοι, μα όλοι οι πολίτες της χώρας φορούν στο μέρος της καρδιάς μια μικρή καρφίτσα με τη φωτογραφία του. Αμέτρητα αγάλματα με την κορμοστασιά του κοσμούν πολλές γωνιές της πόλης. Οι τουρίστες πρέπει να τηρούν συγκεκριμένους κανόνες: Βρίσκονται διαρκώς υπό την επιτήρηση Κορεατών συνοδών, ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν μεταφέρουν καμία εικόνα ή ήχο από οποιαδήποτε πλευρά του κόσμου. 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Το πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας είναι κρατικό και ελεγχόμενο, στο οποίο το Versus Travel δεν επιτρέπεται να επέμβει.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Μπορεί οι χώρες που επισκεπτόμαστε να μην συγκαταλέγονται στους πιο «εμπορικούς» προορισμούς παγκοσμίως, αποτελούν, όμως, τους πιο δημοφιλείς για τους ταξιδιώτες που έχουν κορεστεί από τα συνηθισμένα και θέλουν να δουν έναν «άλλο κόσμο». Πρόκειται για κάποια από τα πιο ιδιόμορφα και ξεχωριστά σημεία στον πλανήτη. Ιδιαίτερα ο τρόπος με τον οποίο έχει σχεδιαστεί από το Exploring the World το καθιστά το πιο πλήρες πρόγραμμα της αγοράς στις χώρες αυτές, με ορθολογική κατανομή των διανυκτερεύσεων, για να μην χάνουμε χρόνο σε άσχετες πόλεις. Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 
 • Από τη Χερσόνησο της Κορέας στις βορειοανατολικές επαρχίες της Κίνας, ένα ταξίδι περιεκτικό, έξυπνα οργανωμένο, που χωρίς να σπαταλά χρόνο και να γίνεται ανιαρό δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να επισκεφθούν όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της κάθε περιοχής.
 • Η επίσκεψη και η διαμονή στην Κιονγκτσού, την πρώτη και επί χίλια χρόνια πρωτεύουσα της Κορέας, δίνει στο ταξίδι επιπλέον αξία.
 • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή σε Νότια Κορέα και Κίνα και πλήρη διατροφή στη Βόρεια Κορέα.
 • Παρακολούθηση γυμναστικών επιδείξεων (Mass Gymnastics) στην Πιονγιάνγκ (μόνο εφόσον πραγματοποιούνται τις συγκεκριμένες ημέρες του ταξιδιού μας, κάτι το οποίο τη στιγμή έκδοσης του παρόντος προγράμματος δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε).

ΣΤΗ ΜΟΓΓΟΛΙΑ

 • Ίππευση μογγολικών αλόγων στη στέπα.
 • Διαδρομή στην έρημο με καμήλες.
 • Επίσκεψη σε αυθεντική οικογένεια νομάδων, για να δούμε τις συνήθειές τους και να πιούμε γάλα φοράδας.
 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο στο Ουλάν Μπατόρ με μογγολικούς χορούς και σόου.

 

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Σεούλ (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Σεούλ

 

2η ημέρα: Άφιξη στη Σεούλ

Άφιξη στην εδώ και 600 χρόνια πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, τη Σεούλ. Η Σεούλ αποτελεί τον πολιτικό, οικονομικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κόμβο ολόκληρης της χώρας. Είναι μια πολύβουη και μοντέρνα ασιατική πόλη, με υψηλό επίπεδο σε ό,τι αφορά την ποιότητα ζωής. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Σεούλ – Κιονγκτσού

Αναχώρηση για το Κιονγκτσού, την επί χίλια χρόνια παλιά πρωτεύουσα της Κορέας, τη «χώρα της πρωινής γαλήνης». Τα τοπία της διαδρομής μας στην ενδοχώρα, με τα ποτάμια, τα επιβλητικά βουνά και τα φαράγγια, είναι μαγευτικά. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Πρώτη επαφή και γνωριμία με την πόλη.

 

4η ημέρα: Κιονγκτσού – Σεούλ

Πρωινή ξενάγηση στο Κιονγκτσού, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε το Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, καθώς και τον επιβλητικό ναό Πουλγκούσα, που θεωρείται ο ιερότερος της χώρας. Είναι ένα συγκρότημα από πολυάριθμες πύλες, αυλές και εκπληκτικά διακοσμημένες παγόδες, που αν και έχουν κατασκευαστεί πριν από 15 αιώνες διατηρούνται σχεδόν ανέπαφες. Οι αλλεπάλληλες πύλες που οδηγούν στο εσωτερικό του ναού συμβολίζουν τα διαδοχικά στάδια που θα περάσει ο άνθρωπος στον δρόμο του προς τη φώτιση. Η ξενάγηση στην πόλη θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή μας στο σπήλαιο Σόκουραμ, όπου θα δούμε ένα πανέμορφο άγαλμα του Βούδα. Μετά τις ξεναγήσεις μας θα επιστρέψουμε στη Σεούλ, όπου μεταξύ άλλων, θα έχουμε επίσκεψη στο Παλάτι Γκιόνγκ Μποκ, που κάποτε διέθετε περισσότερα από 7.000 δωμάτια, στη φουτουριστική πλατεία Dongdaemun, στο Εθνικό Λαογραφικό Μουσείο, στην Ανατολική Πύλη, καθώς και στον λόφο Νάμσαν, στον οποίο θα ανέβουμε με  το πούλμαν. Διανυκτέρευση στη Σεούλ.

 

5η ημέρα: Σεούλ – Σενιάνγκ (ΚΙΝΑ, 1η ξενάγηση)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη θρυλική πρωτεύουσα των Μαντζουριανών αυτοκρατόρων, τη Σενιάνγκ, που βρίσκεται στην καρδιά της Μαντζουρίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην πόλη. Στο επίκεντρό μας σήμερα το πάρκο Beiling. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Σενιάνγκ (2η ξενάγηση)

Πρωινή ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατά της και θα επισκεφθούμε τα ανάκτορα, τα οποία αποτελούν μια μικρογραφία της Απαγορευμένης Πόλης του Πεκίνου, αλλά και το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Ιστορίας. Η Σενιάνγκ αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό κέντρο της Κίνας από το 1930 και θεωρείται εμπορικός κόμβος για τις κινεζικές εξαγωγές σε Ιαπωνία, Ρωσία και Κορέα. Διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Σενιάνγκ – Πιονγκγιάνγκ (Β. ΚΟΡΕΑ)

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, την Πιονγκγιάνγκ. Με την άφιξή μας θα δούμε την αψίδα του θριάμβου -μνημείο αντίστασης των Βορειοκορεατών εναντίων των Ιαπώνων- και το μπρούντζινο άγαλμα του ηγέτη Κιμ Ιλ Σουνγκ, όπου (υποχρεωτικά) θα καταθέσουμε λουλούδια. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Θα μεταβούμε στη λεωφόρο Future Science Street, μια φουτουριστική περιοχή με ουρανοξύστες που δημιουργήθηκε για να στεγάσει επιστημονικά ιδρύματα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της χώρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

8η ημέρα: Πιονγκγιάνγκ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης στην Πιονγκγιάνγκ θα επισκεφθούμε, μεταξύ άλλων, το μετρό της πόλης, το πάρκο Μορανμπόγκ, τον πύργο Τζούτσε κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

9η ημέρα: Πιονγκγιάνγκ

Σήμερα το πρωί θα εκδράμουμε στο ιερό όρος Μιοχιάνγκ, «Βουνό της Μυστικής Ευωδίας», όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να περπατήσουμε στην όμορφη φύση. Στο όρος Μιοχιάνγκ θα επισκεφθούμε τη «Διεθνή Έκθεση Φιλίας», στην οποία εκτίθενται δώρα ξένων ηγετών προς τους ηγέτες της Βόρειας Κορέας. Επιστροφή στην Πιονγκγιάνγκ, όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο Κορεατικού Πολέμου και το «USS Pueblo», ένα πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, που είχε «συλληφθεί» από το ναυτικό της Βόρειας Κορέας τον Ιανουάριο του 1968, καθώς είχε εισέλθει στα χωρικά ύδατα της ασιατικής χώρας. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε το μοναδικό θέαμα των γυμναστικών επιδείξεων (Mass Gymnastics, εφόσον αυτές πραγματοποιηθούν τις ημέρες του ταξιδιού μας). Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ τα αθλήματα, ο χορός, η ζωγραφική και η μουσική διδάσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βόρειας Κορέας, για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής και παρακολούθησης των επιδείξεων ενημερωνόμαστε ΜΟΝΟ κατά την ημέρα άφιξης και ποτέ προ άφιξης.

 

10η ημέρα: Πιονγκγιάνγκ – Καεσόνγκ – Πιονγκγιάνγκ

Πρωινή αναχώρηση για την παλιά πρωτεύουσα Καεσόνγκ. Άφιξη, περιήγηση στην πόλη και επίσκεψη στη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα. Θα επισκεφθούμε, επίσης, το Μουσείο Koryo. Η φύση γύρω από την Καεσόνγκ είναι εκπληκτική και έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Επιστροφή στην Πιονγκγιάνγκ, στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Πιονγκγιάνγκ – Πεκίνο

Μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη μεγαλοπρεπή πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση στο Πεκίνο.

 

12η ημέρα: Πεκίνο (περιήγηση)

Το Πεκίνο είναι μια μοντέρνα πόλη 22.000.000 κατοίκων, που ιδιαίτερα μετά το “λίφτινγκ” ολυμπιακών διαστάσεων που δέχτηκε με αφορμή την διοργάνωση και φιλοξενία των Ολυμπιακών Αγώνων το 2008, μετετράπη σε μία όμορφη, σύγχρονη μητρόπολη, με πολύ πράσινο, μεγαλοπρεπή βουλεβάρτα και φουτουριστικά κτίρια κορυφαίων διεθνώς αρχιτεκτόνων. Με ιστορία 3.000 ετών και πλέον, ως πρωτεύουσα τους τελευταίους οχτώ αιώνες, διαθέτει σήμερα έναν άπειρο αριθμό πολιτιστικών θησαυρών που προκαλούν την διεθνή προσοχή συνεχώς. Κέντρο πολιτικής, πολιτισμού, διεθνών σχέσεων καθώς εδώ βρίσκονται η κεντρική κυβέρνηση με τα υπουργεία της, τις εθνικές ενώσεις και οργανισμούς, τις ξένες πρεσβείες και γραφεία πολυεθνικών εταιριών. Γνωριμία με την αχανή αυτή πόλη. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στο αεροσκάφος  για την πτήση μας για την Αθήνα

 

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΡΗΜΟ ΓΚΟΜΠΙ

21 ημέρες
Όσοι ταξιδιώτες επιθυμούν, μπορούν να πραγματοποιήσουν επέκταση στη Μογγολία, την οποία θα δούμε με μεγάλη λεπτομέρεια φτάνοντας μέχρι τα μυστικά που κρύβει η Νότια έρημος Γκόμπι Την περιγραφή του προγράμματος θα τη βρείτε στο ταξίδι «Μογγολία - Νότια έρημος Γκόμπι». (Ζητήστε μας το σχετικό πρόγραμμα).

12η ημέρα: Πτήση για Ουλάν Μπατόρ (Μογγολία).

Πτήση για Ουλάν Μπατόρ (Μογγολία). Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο.

13η ημέρα: Ουλάν Μπατόρ (ξενάγηση)

Εκεί όπου άλλοτε κάλπαζαν οι ορδές του «πατέρα του έθνους», Τζένγκις Χαν, ξεδιπλώνονται πλέον φαρδιές λεωφόροι, πολυκατοικίες σοβιετικού τύπου, αστραφτερά εμπορικά κέντρα, ολόκληρη συνοικία με γιούρτες, αλλά και γυάλινα κτίρια που συνομιλούν με το μέλλον. Εδώ ζει το ήμισυ του πληθυσμού της Μογγολίας. Λένε ότι η Ουλάν Μπατόρ μπαίνει σιγά σιγά στον 21ο αιώνα.
Μόλις φτάσουμε, λοιπόν, στην πρωτεύουσα της Μογγολίας θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας.  Στη συνέχεια και αφού ξεκουραστούμε για λίγο, θα αναχωρήσουμε για την ξενάγησή μας στην πόλη, προκειμένου να επισκεφθούμε την κεντρική πλατεία με το μνημείο του Τζένγκις Χαν, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας με τους σκελετούς δεινοσαύρων και το Μοναστήρι Γκαντάν. «Γκαντάν» σημαίνει «το μεγάλο μέρος της απόλυτης χαράς». Είναι το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό μοναστήρι στη Μογγολία και το πιο σπουδαίο αξιοθέατο της πρωτεύουσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

14η ημέρα: Ουλάν Μπατόρ – Νταλανζαντγκάντ (πτήση) – Κοιλάδα Γιόλιν Αμ (Ιππασία – Μουσείο Γκόμπι)

Αναχωρούμε από την πρωτεύουσα και πετάμε για το Νταλανζαντγκάντ. Από εδώ θα ξεκινήσουμε για την εξερεύνηση της περίφημης κοιλάδας Γιόλιν Αμ, το πιο όμορφο ίσως τοπίο της Μογγολίας. Οι βράχοι σε αυτό το απόκοσμο φαράγγι είναι τόσο ψηλοί και τα περάσματα τόσο στενά, που μόλις μπορούν να περάσουν τρεις άνθρωποι μαζί, ενώ κάποια σημεία δεν τα βλέπει καθόλου ο ήλιος! Ο καλύτερος τρόπος για τον περίπατο στο φαράγγι είναι ανεβασμένοι πάνω σε μογγολικά άλογα και αυτόν τον τρόπο θα ακολουθήσουμε και εμείς (σ.σ.: Για όσους δεν επιθυμούν να ανέβουν στα άλογα, μία ώρα περπάτημα είναι εξίσου απολαυστική επιλογή). Εδώ επικρατεί δροσιά ακόμα και κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Οι δε ήχοι από τους γύπες και η διάχυτη μυρωδιά του γιουνίπερου (αρωματικό αειθαλές πευκοειδές της περιοχής) δημιουργούν μια ατμόσφαιρα δέους και μας φέρνουν σε επαφή με αυτό που αποκαλούμε φυσικό θαύμα. Άλλωστε Γιολ στα μογγολικά σημαίνει «αετός», γι’ αυτό και η κοιλάδα λέγεται και «κοιλάδα των αετών». Μετά την επίσκεψη στο Μουσείο Γκόμπι μάς περιμένει δείπνο και χαλάρωση. Διανυκτέρευση.

15η ημέρα: Κοιλάδα Γιόλιν Αμ – Όαση Κόνγκορ (Νότια Έρημος Γκόμπι) – βόλτα στην έρημο με καμήλες

Σήμερα μας περιμένουν ατέλειωτοι αμμόλοφοι και βόλτες με καμήλες. Μεταφερόμαστε λοιπόν οδικώς στους αμμόλοφους Κόνγκορ, τους «αμμόλοφους που τραγουδούν»: Το χρώμα της άμμου αλλάζει ανάλογα με την ώρα της ημέρας από κίτρινο σε ασημένιο, ενώ ο ποταμός που περνά ανάμεσα από τους αμμόλοφους δίνει ζωή στην εντυπωσιακή όαση Κόνγκορ. Οι ηρωικές Camelus Bactrianus, οι βακτριανές καμήλες με τους δύο ύβους (καμπούρες), που χάρη στην αντοχή τους στο κρύο, στην ξηρασία και στα υψόμετρα επέτρεψαν τα μεγάλα ταξίδια των καραβανιών που ακολουθούσαν τον «δρόμο του μεταξιού», μας κοιτούν έτοιμες για όλα... Ε, πώς να αφήσουμε αυτές τις υπέροχες... κυρίες να περιμένουν; Η βόλτα στη σκληρή διθέσια ράχη τους και η χαριτωμένη κυματώδης κίνησή τους μόνο ως τέλεια εμπειρία μπορεί να καταγραφεί… Το ίδιο και η απέραντη θέα πάνω από τους αμμόλοφους που θα σκαρφαλώσουμε. Ύστερα από την περιπλάνησή μας θα διανυκτερεύσουμε σε γιούρτα.

16η ημέρα: Όαση Κόνγκορ – Μπαϊανζάνγκ («Φλεγόμενοι βράχοι» – Σκελετοί δεινοσαύρων)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε προς το Μπαϊανζάνγκ, όπου θα συναντήσουμε τους περίφημους «φλεγόμενους βράχους» του Μπαϊανζάνγκ, ένα αληθινό θαύμα της φύσης, που δημιουργήθηκε από τη διάβρωση της άμμου και των βράχων σε διάστημα χιλιάδων χρόνων. Εκεί βρέθηκαν οι πρώτοι σκελετοί δεινοσαύρων, δίπλα σε αρχαιολογικά σημάδια της παλαιολιθικής, της νεολιθικής και της εποχής του χαλκού. Στην περιοχή αυτή ο Αμερικανός παλαιοντολόγος Ρόι Τσάπμαν Άντριους ανακάλυψε πρώτος αβγά δεινοσαύρων και αποκάλεσε το μέρος αυτό «το τέλος του κόσμου». Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι σε αυτό ακριβώς το μέρος, πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια, υπήρξε ο βυθός μια τεράστιας θάλασσας.

Θα περπατήσουμε σε έναν από πιο διάσημους παλαιοντολογικούς χώρους της Γης όπου το τοπίο είναι μαγικό και το πορφυρό των βράχων αποτελεί ιδανικό σκηνικό για τις ωραιότερες φωτογραφίες του ταξιδιού μας. Στην κατασκήνωση με τις γιούρτες, όπου θα διανυκτερεύσουμε, μας περιμένει γεύμα και δείπνο, με παραδοσιακό μογγολέζικο μπάρμπεκιου, το «khorkhog», και ελεύθερος χρόνος για χαλάρωση.

17η ημέρα: Μπαϊανζάνγκ – Μονή Όντζι – Όντζι

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό μας σήμερα το Μοναστήρι Όντζι, στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, το οποίο χτίστηκε τον 19ο αιώνα και καταστράφηκε το 1930, κατά την περίοδο των κουμουνιστικών εκκαθαρίσεων. Εκεί θα ξεναγηθούμε στα ερείπια που εξακολουθούν να στέκουν επιβλητικά σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στην έρημο Γκόμπι. Διανυκτέρευση σε γιούρτες.

18η ημέρα: Όντζι – Καρακορούμ

Ωστόσο τη σημερινή ημέρα μας θα την αφιερώσουμε στο Καρακορούμ, την αρχαία πρωτεύουσα της Μογγολικής Αυτοκρατορίας, την οποία ο Τζένγκις Χαν ίδρυσε το 1220. Εκτεινόταν από τη Χερσόνησο της Κορέας έως τον Δούναβη και ήταν μία από τις μεγαλύτερες στην Ιστορία. Το Καρακορούμ επέζησε μόνο μερικές δεκαετίες, αφού 47 χρόνια αργότερα ο εγγονός του, Κουμπλάι Χαν, ο πιο εξέχων από τους διαδόχους του και ιδρυτής της κινεζικής δυναστείας Γιουάν (1271-1368), μετέφερε την πρωτεύουσα στο Χανμπαλίχ, το σημερινό Πεκίνο.
Θα επισκεφθούμε στη συνέχεια το Μοναστήρι του Ερντενεζούου. Το μοναστήρι αυτό αποτέλεσε το πρώτο βουδιστικό μοναστήρι της Μογγολίας και στην ακμή του, στο τέλος του 18ου αιώνα, είχε 62 ναούς, οι περισσότεροι από τους οποίους ισοπεδώθηκαν την εποχή του κομμουνισμού. Η περιήγησή μας θα συνεχιστεί στο Μουσείο του Καρακορούμ, το οποίο μπορεί να είναι μικρό, αλλά είναι πολύ εντυπωσιακό. Φιλοξενεί δεκάδες αντικείμενα του 13ου και του 14ου αιώνα, προϊστορικά εργαλεία πέτρας, κεραμικά, χάλκινα, νομίσματα, θρησκευτικά αγάλματα και πέτρινες επιγραφές. Η ημέρα μας όμως δεν τελειώνει εδώ. Ένα ακόμη όνειρό μας θα γίνει πραγματικότητα: θα κοιμηθούμε σε μια αυθεντική μογγολέζικη γιούρτα!

19η ημέρα: Καρακορούμ – Ουλάν Μπατόρ

Έχοντας στα μπαγκάζια του νου και της καρδιάς μας πρωτόγνωρες εμπειρίες και ανεπανάληπτες εικόνες, θα φτάσουμε οδικώς στην πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ. Φτάνοντας θα κάνουμε τις τελευταίες μας βόλτες και το βράδυ μας θα κλείσει με ένα αποχαιρετιστήριο δείπνο με μογγολικούς χορούς και σόου. Διανυκτέρευση.

20η ημέρα: Ουλάν Μπατόρ - Πεκίνο - Πτήση επιστροφής

21/08 20η ημέρα: Πτήση αργά από το Ουλάν Μπατόρ για το Πεκίνο. Στη συνέχεια επιβιβαζόμαστε στην πτήση επιστροφής μας στην Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ’φιξης

EK 210

01.08.2021

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

ΕΚ 322

01.08.2021

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΣΕΟΥΛ

03:40

16:55

ΕΚ 307

13.08.2021

ΠΕΚΙΝΟ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

00:40

05:00

ΕΚ 209

13.08.2021

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα ’φιξης

EK 210

01.08.2021

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

18:05

23:35

ΕΚ 322

01.08.2021

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΣΕΟΥΛ

03:40

16:55

ΕΚ 307

21.08.2021

ΠΕΚΙΝΟ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

00:40

05:00

ΕΚ 209

21.08.2021

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

10:50

15:00

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 • Ξενοδοχεία 4* & 4* sup. σε Βόρεια και Νότια Κορέα, 5* στο Πεκίνο και στη Σενιάνγκ. Ξενοδοχείο 4* στην Ουλάν Μπατόρ.Διαμονή σε παραδοσιακές γιούρτες στην υπόλοιπη Μογγολία.
 • Πλήρης διατροφή στη Βόρεια Κορέα. Ημιδιατροφή στη Νότια Κορέα και στην Κίνα. Ημιδιατροφή στην Ουλάν Μπατόρ, πλήρης διατροφή στις γιούρτες..
 • Παρακολούθηση γυμναστικών επιδείξεων (Mass Gymnastics) στην Πιονγιάνγκ (μόνο εφόσον πραγματοποιούνται τις συγκεκριμένες ημέρες του ταξιδιού μας, κάτι το οποίο τη στιγμή έκδοσης του παρόντος προγράμματος δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε).
 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Εξειδικευμένος Έλληνας αρχηγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από Είσοδοι σε μουσεία και άλλα αξιοθέατα.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: € 890 (€990 για το πρόγραμμα 21 ημερών με την επέκταση στη Μογγολία)
 • Φόροι στην Κίνα που πληρώνονται τοπικά περίπου 70 €.

 

ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ: Για την έκδοση της βίζας απαιτείται διαβατήριο με 6μηνη ισχύ, το οποίο παραδίδεται στα γραφεία μας τουλάχιστον είκοσι (20) εργάσιμες ημέρες πριν από την αναχώρηση, μαζί με μία έγχρωμη φωτογραφία. 

ΒΙΖΑ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ: εκδίδεται τοπικά (περίπου € 40), με μία έγχρωμη φωτογραφία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Για όποιο ταξιδιώτη έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα εισόδου στην Ταϊβάν, δεν επιτρέπεται η έκδοση βίζας για την Κίνα και κατά συνέπεια η είσοδός του στη χώρα.

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΞΑΜΗΝΗ ΙΣΧΥΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ/ΕΞΟΔΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τρίκλινα δωμάτια ΔΕΝ διατίθενται.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

 • Οι γιούρτες είναι μεγάλες σκηνές. Όλες έχουν κοινόχρηστες τουαλέτες και ντουζ. Κάποιες από αυτές ενδέχεται να μην έχουν πρίζες ή να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα για κάποιες συγκεκριμένες ώρες (συνήθως μόνο το βράδυ).
 • Η εσωτερική πτήση έχει όριο κιλών 10kg + χειραποσκευή 5kg. Παρέχεται η δυνατότητα να αφήσουμε τις αποσκευές στην Ουλάν Μπατόρ και να πάρουμε μαζί μας στο ταξίδι μία μικρή αποσκευή.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Για όποιον ταξιδιώτη έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα εισόδου στην Ταϊβάν, δεν επιτρέπεται η έκδοση βίζας για την Κίνα και κατά συνέπεια η είσοδός του στη χώρα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΖΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ

Για την έκδοση της βίζας για τη Βόρεια Κορέα απαιτούνται:

 1. Συμπλήρωση φόρμας σε υπολογιστή (όχι χειρόγραφα) με προσωπικά στοιχεία και οπωσδήποτε στα αγγλικά το επάγγελμα του κάθε συμμετέχοντα στην εκδρομή. Το επάγγελμα είναι πολύ σημαντικό να είναι σαφές, καθώς αποτελεί το πιο σημαντικό στοιχείο της βίζας.
 2. Έγχρωμη και καθαρή φωτοτυπία υπογεγραμμένου διαβατηρίου.
 3. Πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία 4x5cm μόνο σε λευκό φόντο.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Παρακαλούμε να αποστείλετε φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής. 

 


ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας. 


Έως 18 άτοκες μηνιαίες δόσεις

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Όλες οι τιμές για αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν το αεροπορικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Θεσσαλονίκη στο οποίο οφείλεται και η διαφορά στην τιμή.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετε το κόστος αυτό
μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Δεν απαιτούνται διανυκτερεύσεις στην Αθήνα

**Αναχωρήσεις από  Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα η πτήση είναι απευθείας
και δεν απαιτείται πέρασμα από Αθήνα.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

 
 • Από τη Χερσόνησο της Κορέας στις βορειοανατολικές επαρχίες της Κίνας, ένα ταξίδι περιεκτικό, έξυπνα οργανωμένο, που χωρίς να σπαταλά χρόνο και να γίνεται ανιαρό δίνει την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να επισκεφθούν όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της κάθε περιοχής.
 • Η επίσκεψη και η διαμονή στην Κιονγκτσού, την πρώτη και επί χίλια χρόνια πρωτεύουσα της Κορέας, δίνει στο ταξίδι επιπλέον αξία.
 • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή σε Νότια Κορέα και Κίνα και πλήρη διατροφή στη Βόρεια Κορέα.
 • Παρακολούθηση γυμναστικών επιδείξεων (Mass Gymnastics) στην Πιονγιάνγκ (μόνο εφόσον πραγματοποιούνται τις συγκεκριμένες ημέρες του ταξιδιού μας, κάτι το οποίο τη στιγμή έκδοσης του παρόντος προγράμματος δεν είναι δυνατό να γνωρίζουμε).

ΣΤΗ ΜΟΓΓΟΛΙΑ

 • Ίππευση μογγολικών αλόγων στη στέπα.
 • Διαδρομή στην έρημο με καμήλες.
 • Επίσκεψη σε αυθεντική οικογένεια νομάδων, για να δούμε τις συνήθειές τους και να πιούμε γάλα φοράδας.
 • Αποχαιρετιστήριο δείπνο στο Ουλάν Μπατόρ με μογγολικούς χορούς και σόου.

 

Highlights

 • Το ταξίδι σε μία χώρα τόσο ιδιαίτερη όπως η Βόρεια Κορέα, είναι από μόνο του μία once in a lifetime εμπειρία.
 • Το πολεμικό πλοίο USS Pueblo, ένα πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού που κατασχέθηκε από τις αρχές της Βόρειας Κορέας το 1968, και εκτίθεται σήμερα στο Μουσείο Κορεατικού Πολέμου.
 • Η πόλη Σενιάνγκ, η θρυλική πρωτεύουσα των Μαντζουριανών αυτοκρατόρων.
 • Η μοντέρνα Σεούλ, μία από τις πιο ανεπτυγμένες πόλεις στον πλανήτη.
 • Ο ναός Πουλγκούσα, ο πιο ιερός στη Νότια Κορέα, με τις πολυάριθμες πύλες.
 • Το σπήλαιο Σόκουραμ, στη Νότια Κορέα, με το άγαλμα του Βούδα.
 • Η πανοραμική θέα στη Σεούλ από τον λόφο Νάμσαν.
 • Οι γυμναστικές επιδείξεις (Mass Gymnastics) στην Πιονγκγιανγκ.

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Ένα ταξίδι σε έναν άλλο "πλανήτη" σε μοναδική τιμή!
 • Επίσκεψη και διαμονή στην Κιονγκτσού
 • Ημιδιατροφή σε Ν. Κορέα και Κίνα, πλήρης διατροφή στη Β. Κορέα, ημιδιατροφή στην Ουλάν Μπατόρ, πλήρης στις γιούρτες (Μογγολία)

Χάρτης Ταξιδιού Βόρεια και Νότια Κορέα, Μαντζουρία (με επέκταση Μογγολία) | Μάιος - Σεπτέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info