Τα «διαμάντια» της Βόρειας Γαλλίας, Νορμανδία, Βρετάνη, Σαιν Μαλό, Λίγηρας | Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2021

Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ

τιμή από 1059€

Ταυτότητα ταξιδιού

Εντυπωσιακοί παραθαλάσσιοι γκρεμοί που συναντούν τον Ατλαντικό σε ένα φαντασμαγορικό γεωλογικό οπτικό παιχνίδι, που γοητεύει κάθε επισκέπτη της περιοχής.

Με αφετηρία την πρωτεύουσα της Νορμανδίας, τη μεσαιωνική Ρουέν, θα ανακαλύψουμε μία από τις πιο ιστορικές περιοχές της Γαλλίας, με μέρη και αξιοθέατα που θα σας εντυπωσιάσουν, μέσα σε μια πραγματικά θαυμαστή εναλλαγή τοπίων. Πολυποίκιλες θεματικές διαδρομές με μοναστήρια, ανάκτορα, κάστρα, ιστορικές πόλεις, θέρετρα και χωριά με παράδοση αιώνων.

Από τη γοητευτική Ονφλέρ, μια πολιτεία σαν μινιατούρα του 17ου αιώνα, «μέσα στα λουλούδια», όπως λέει και το όνομά της, στην αρχοντική Ντωβίλ, τη στιβαρή  Καέν και τα «λιβάδια» του αλατιού του παλιρροϊκού νησιού Μον Σαιν Μισέλ. Μια νοσταλγική διαδρομή, που συνεχίζει στο πανέμορφο Σαιν Μαλό, την Ρεν, Ανζερ και  την Τουρ –βάση για την εξερεύνησή μας στα Κάστρα του Λίγηρα– και ολοκληρώνεται στο Παρίσι, την πόλη του ουμανιστικού φωτός.

Και, βέβαια, στα «must» του ταξιδιού μας, ο απόλυτος –επιβεβλημένος θα λέγαμε–  προορισμός: οι ακτές της συμμαχικής απόβασης της 6ης Ιουνίου 1944, που έκρινε το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

 

Το ταξίδι σε λίγες γραμμές

Με το ταξίδι μας αυτό επισκεπτόμαστε τις σημαντικότερες πόλεις και περιοχές της Νορμανδίας. Με αφετηρία την πρωτεύουσά της Ρουέν, επισκεπτόμαστε το γραφικότατο Ονφλέρ, την αρχοντική Ντωβίλ, την μεσαιωνική πόλη Καέν, τις ακτές της απόβασης της 6ης Ιουνίου του 1944, το παλιρροϊκό νησί Μοντ Σαιν Μισέλ, το πανέμορφο Σαιν Μαλό (την Ρεν) την Ανζερ,  την Τουρ και το Μπλουά, που αποτελεί τη βάση για την εξερεύνησή μας στα κάστρα του Λίγηρα και καταλήγουμε στο Παρίσι.

 

Μόνο Στο Versus

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Μόνο στο Versus περιλαμβάνουμε επίσκεψη και διανυκτέρευση στη Ρουέν, στην Καέν και στο πανέμορφο θέρετρο Σαιν Μαλό και άλλη μια διανυκτέρευση στην Ανζέ (ή τηΡεν) της Βρετάνης. Διανυκτερεύσεις που συνήθως περικόπτονται για μείωση κόστους (ακριβά ξενοδοχεία και πούλμαν). Με τις διανυκτερεύσεις αυτές πετυχαίνουμε να δούμε καλύτερα τις ακτές απόβασηςτης Νορμανδίας (την προηγούμενη ημέρα), το Μον Σαιν Μισέλ την επόμενη, αλλά και να απολαύσουμε το Σαιν Μαλό και την πανέμορφη Βρετάνη χωρίς αδιάκοπο τρέξιμο.  

 • Με δύο διανυκτερεύσεις στα κάστρα του Λίγηρα, στην Μπλουά (ή στην Τουρ), για καλύτερη επίσκεψη στα αξιοθέατα.
 • Μία διανυκτέρευση στο Παρίσι και όχι περισσότερες μια και η έμφαση δίνεται στη βόρεια Νορμανδία, στη Βρετάνη και στα κάστρα του Λίγηρα. Έτσι δεν γεμίζουμε το πρόγραμμά μας με περιττές διανυκτερεύσεις στο Παρίσι που δεν θα μας επέτρεπαν να αφιερώσουμε τον κατάλληλο χρόνο στον βασικό κορμό του προγράμματός μας.
 • Επίσκεψη στις ακτές απόβασης της Νορμανδίας.
 • Επίσκεψη στις σημαντικότερες πόλεις της κοιλάδας του Λίγηρα.
 • Επίσκεψη  εσωτερικά σε τρία σημαντικά κάστρα της κοιλάδας του Λίγηρα (Σενονσώ, Μπλουά και Σαμπόρ).
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  3* sup. & 4* (Γαλλική διαβάθμιση).
 • Την εκδρομή συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων, των checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά έκδοσης VersusTravel.

Εμπειρίες από το ταξίδι

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΠΑΡΙΣΙ - ΡΟΥΕΝ [Πτήση, οδική διαδρομή, επισκέψεις, συνολικά 132 χλμ.]

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Παρίσι. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Νορμανδίας, τη Ρουέν, κτισμένη πάνω στον ποταμό Σηκουάνα. Παρά τις καταστροφές που υπέστη η πόλη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έχουν παραμείνει αρκετά αξιόλογα μνημεία, όπως η Μητρόπολη, το μεγάλο (Αστρονομικό) ρολόι, το Δικαστικό Μέγαρο και πολλά μεσαιωνικά κτίρια και γοτθικοί ναοί, το μουσείο Καλών Τεχνών με έργα ζωγράφων που εκπροσωπούν τις γαλλικές και ευρωπαϊκές σχολές από τον 15ο μέχρι και τον 20ό αι., η μοντέρνα εκκλησία-μνημείο της Ζαν ντ’ Αρκ κ.ά., τα οποία θα επισκεφθούμε κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΡΟΥΕΝ – ΟΝΦΛΕΡ – ΝΤΩΒΙΛ (DEAUVILLE) – ΚΑΕΝ (CAEN) [Οδική διαδρομή, επισκέψεις, συνολικά 170 χλμ]

Σήμερα το πρωί θα κατευθυνθούμε προς την ακτή της Μάγχης και συγκεκριμένα προς το πανέμορφο Ονφλέρ, αρχικά ένα γραφικό ψαροχώρι και αργότερα μια μικρή ιστορική πόλη με ένδοξο ναυτικό παρελθόν, κτισμένη στη νότια όχθη της εκβολής του Σηκουάνα.  Καθ΄ οδόν θα δούμε τη λεγομένη «Γέφυρα της Νορμανδίας», που ενώνει τις δύο όχθες του ποταμού. Θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στη μικρή αυτή πόλη, να γευτούμε τα τοπικά εδέσματα και να δοκιμάσουμε μηλίτη και μπράντυ από μήλα. Θα συνεχίσουμε προς την κοσμοπολίτικη Ντωβίλ, με την απέραντη παραλία της, τα αριστοκρατικά κτίρια και καταστήματα και ένα από τα κομψότερα καζίνο της Ευρώπης. Μετά την επίσκεψή μας, θα συνεχίσουμε για την Καέν, την πόλη του Γουλιέλμου του Κατακτητή και πρωτεύουσα της Κάτω Νορμανδίας, της οποίας το μεγαλύτερο τμήμα καταστράφηκε  το 1944 στη μάχη της Καέν, αμέσως μετά την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΕΝ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΑΠΟΒΑΣΗΣ - ΣΑΙΝ ΜΑΛΟ (ή ΜΟΝ ΣΑΙΝ ΜΙΣΕΛ) [Οδική διαδρομή, επισκέψεις, συνολικά 250 χλμ.]

Σήμερα το πρωί θα κατευθυνθούμε βόρεια, προς την ακτή της Μάγχης και τις ακτές της απόβασης της 6ης Ιουνίου του 1944, οι οποίες (από ανατολικά προς δυτικά) ήταν οι: Σουόρντ (Sword – Άγγλοι, Γάλλοι), Τζούνο (Juno – Καναδοί), Γκολντ (Gοld – Άγγλοι), Ομάχα (Omaha – Αμερικανοί), Γιούτα (Utah – Αμερικανοί). Πρώτος μας σταθμός θα είναι η Αρομάνς (Arromanches-les-Bains), που βρίσκεται στην ακτή  Γκολντ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία κινηματογραφική προβολή διάρκειας 40 λεπτών σε 360ο. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς τα δυτικά, για να πάρουμε μια καλύτερη ιδέα του «Τείχους του Ατλαντικού», μέχρι το σημείο Πουέντ ντυ Οκ (Pointe du Hoc), όπου έχοντας την ακτή απόβασης «Ομάχα» προς τα ανατολικά και τη «Γιούτα» προς τα δυτικά, θα μπορέσουμε να εκτιμήσουμε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι συμμαχικές δυνάμεις.  Εδώ, θα δούμε επίσης και κάποια γερμανικά πυροβολεία, καθώς και το αμερικανικό νεκροταφείο της Κολβίλ (Colleville-Sur-Mer) – ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα, που αξίζει να το απαθανατίσουμε. Τέλος, θα κατευθυνθούμε στο πανέμορφο θέρετρο Σαιν Μαλό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και βόλτα στην παλιά πόλη. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΙΝ ΜΑΛΟ - ΜΟΝ ΣΑΙΝ ΜΙΣΕΛ – ΑΝΖΕ (ή ΡΕΝ) [Οδική διαδρομή, επισκέψεις, συνολικά 185 χλμ.]

Σύντομη πρωινή βόλτα στην παλιά καστρόπολη του Σαιν Μαλό, που αποτέλεσε μεγάλη ναυτική δύναμη, αφετηρία σημαντικών εξερευνητικών αποστολών και καταφύγιο κουρσάρων. Στη συνέχεια,  θα αναχωρήσουμε για το παραμυθένιο παλιρροϊκό νησάκι  Μον Σαιν Μισέλ, με το οχυρωμένο μοναστήρι, που βρίσκεται 1,6 χιλιόμετρα από την ακτή, στην εκβολή του ποταμού Κουεσνόν (Couesnon), ο οποίος χωρίζει τα ιστορικά δουκάτα της Νορμανδίας και της Βρετάνης. Μετά την επίσκεψή μας στο Μοντ Σαιν Μισέλ, θα συνεχίσουμε με προορισμό την πόλη Ανζέ, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΖΕ – ΣΩΜΥΡ - ΤΟΥΡ - ΜΠΛΟΥΑ [Οδική διαδρομή, επισκέψεις, συνολικά 187 χλμ.]

Η Ανζέ είναι κτισμένη πάνω στον ποταμό Μαίν κοντά στη συμβολή του με τον Λίγηρα. Πανοραμική επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης Ανζέ και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στα περίφημα κάστρα του Λίγηρα, ακολουθώντας μία γραφική διαδρομή παράλληλα με τον μεγαλύτερο ποταμό της Γαλλίας και με κατεύθυνση την Τουρ. Πρώτος μας σταθμός, στα 50 χιλιόμετρα περίπου, θα είναι η ιστορική πόλη Σωμύρ, κτισμένη πάνω στον ποταμό Λίγηρα, με δράση κατά τον μεσαίωνα, κατά τη Γαλλική Επανάσταση, αλλά και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Με το περίφημο κάστρο της, το δημαρχείο, το θέατρό της και τις μεσαιωνικές γέφυρες, είναι μια πόλη-κόσμημα. Συνεχίζουμε για την Τουρ, στην καρδιά της κοιλάδας, κτισμένη ανάμεσα στους ποταμούς Λίγηρα και Σερ. Σύντομη επίσκεψη στην πόλη και αναχώρηση για την πόλη Μπλουά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΛΟΥΑ - ΣΕΝΟΝΣΩ – ΑΜΠΟΥΑΖ - ΜΠΛΟΥΑ [Εσωτερικές επισκέψεις στα κάστρα Σενονσώ και Μπλουά]

Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στις επισκέψεις των κάστρων της κοιλάδας του Λίγηρα. Πρώτος μας σταθμός το ρομαντικό κάστρο Σενονσώ, 57 χλμ. έξω από την Μπλουά. Κτισμένο πάνω στον ποταμό Σερ, είναι γνωστό ως «Το Κάστρο των Κυριών», καθώς σε όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, διοικήθηκε, κατοικήθηκε, χρησιμοποιήθηκε, επεκτάθηκε και διακοσμήθηκε κυρίως από γυναίκες. Μετά την επίσκεψή μας, θα συνεχίσουμε για την Αμπουάζ, μια ολοζώντανη πόλη πάνω στον Λίγηρα, στην οποία έζησε τα τελευταία του χρόνια ο Λεονάρντο ντα Βίντσι. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και γεύμα. Κατόπιν, αναχωρούμε για τον τελευταίο σημερινό προορισμό μας, το βασιλικό κάστρο της πόλης Μπλουά, γνωστό ως «Λεξικό Αρχιτεκτονικής», καθώς οι διάφορες πτέρυγές του αποτελούν εξαιρετικά δείγματα αρχιτεκτονικής των εποχών που κτίστηκαν (14ο-17ο αι.) Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην πόλη Μπλουά. Διανυκτέρευση.                                                                                        

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΛΟΥΑ - ΣΑΜΠΟΡ - ΠΑΡΙΣΙ [Οδική διαδρομή, επισκέψεις, συνολικά 195 χλμ.]

Μια σύντομη διαδρομή 16 χλμ. θα μας φέρει σήμερα στο μεγαλύτερο και πιο επιβλητικό κάστρο της κοιλάδας του Λίγηρα, το Σαμπόρ, αποτέλεσμα της μεγαλομανίας του βασιλιά Φραγκίσκου Α΄, ο οποίος το έκτισε για να χρησιμοποιηθεί ως κυνηγητικό περίπτερο. Μετά την επίσκεψή μας, θα συνεχίσουμε για τον τελικό μας προορισμό, το Παρίσι. Άφιξη νωρίς το απόγευμα και σύντομη πανοραμική ξενάγηση. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και βραδινή βόλτα για να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΙΣΙ - ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ [Πρωινό ελεύθερο, πτήση επιστροφής]

Ημέρα ελεύθερη στο Παρίσι. Απογευματινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

Αναχωρήσεις από Αθήνα

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1059 € 320 €
Twin Room 1059 € 320 €
Triple Room 1059 € 320 €
Single Room 1559 € 320 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1059 € 320 €
Twin Room 1059 € 320 €
Triple Room 1059 € 320 €
Single Room 1559 € 320 €
Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1059 € 320 €
Twin Room 1059 € 320 €
Triple Room 1059 € 320 €
Single Room 1559 € 320 €

Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1239 € 320 €
Twin Room 1239 € 320 €
Triple Room 1239 € 320 €
Single Room 1739 € 320 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1239 € 320 €
Twin Room 1239 € 320 €
Triple Room 1239 € 320 €
Single Room 1739 € 320 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1239 € 320 €
Twin Room 1239 € 320 €
Triple Room 1239 € 320 €
Single Room 1739 € 320 €
Σημείωση:

Παρέχεται έκπτωση -80€ για κρατήσεις ΕΩΣ ΚΑΙ 1 μήνα πριν την αναχώρηση
H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα. Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα.
Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε την ειδική προσφορά
«StopOver Athens»

Αναχωρήσεις από Κύπρο

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1629 € 0 €
Twin Room 1629 € 0 €
Triple Room 1629 € 0 €
Single Room 2129 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1629 € 0 €
Twin Room 1629 € 0 €
Triple Room 1629 € 0 €
Single Room 2129 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι Οι φόροι συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1629 € 0 €
Twin Room 1629 € 0 €
Triple Room 1629 € 0 €
Single Room 2129 € 0 €
Σημείωση:

Με τους φόρους και το αεροπορικό Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα.

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα  περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

ΑριθμόςΠτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΑF 1033

22/09/2021

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:45

AF 1032

29/09/2021

ΠΑΡΙΣΙ– ΑΘΗΝΑ

20:45

00:55 +1

 

ΑριθμόςΠτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

ΑF 1033

25/10/2021

ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΙΣΙ

06:15

08:45

AF 1032

01/11/2021

ΠΑΡΙΣΙ– ΑΘΗΝΑ

20:40

00:55 +1

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*sup. & 4* όσον το δυνατόν πιο κεντρικά, ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες του προγράμματος
 • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
 • Όλες οι μεταφορές, οι μετακινήσεις και οι ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα, με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Ξεναγήσεις στα κάστρα Σενονσώ και  Μπλουά
 • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός- βιβλίο στα ελληνικά
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Αναχωρήσεις από Κύπρο        

 • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική κυπριακή επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει) εκτός από εισόδους σε μουσεία και αξιοθέατα καθώς και έξοδα προσωπικής φύσεως, ποτά αναψυκτικά κλπ.

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

 • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  €320
 • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα

 

Σημείωση: Τα ξενοδοχεία του προγράμματος είναι απλά ξενοδοχεία 3*, 4* Γαλλικών προδιαγραφών (αλυσίδα Accor, Mercure, Novotel  ή άλλα αντίστοιχα). Γίνεται προσπάθεια να είναι κεντρικά, όσο αυτό είναι εφικτό, καθότι βασικός σκοπός μας είναι η προσέγγιση της επισκέψιμης περιοχής και η διανυκτέρευση κοντά στα σημεία ενδιαφέροντος. 

Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Η κράτηση γίνεται μόνο με την αποστολή του διαβατηρίου σας στο e-mail του ταξιδιωτικού συμβούλου (πωλητή), με τον οποίο έχετε συνομιλήσει
Χωρίς την άμεση αποστολή φωτοτυπίας του διαβατηρίου δεν θα μπορεί να περιληφθεί η ασφάλεια της προκαταβολής σας στην επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια που περιλαμβάνει το Versus στα προγράμματά του. Αν δεν έχετε e-mail, μπορείτε να προσκομίσετε μια φωτοτυπία του διαβατηρίου σας στα γραφεία μας.
Κράτηση γίνεται μόνο με τα πλήρη στοιχεία σας (διεύθυνση με ταχυδρομικό κώδικα, τηλέφωνα, e-mail κλπ.). Αν θέλετε να συμπεριλάβετε και άλλα άτομα στην κράτησή σας, θα πρέπει να μας γνωρίσετε και τα δικά τους πλήρη στοιχεία.
Η κράτησή σας είναι έγκυρη και η κατοχύρωση των προσφορών γίνεται μόνο με κατάθεση της προκαταβολής.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ, πριν την κατάθεση της προκαταβολής σας, με σκοπό να καταχωρηθεί η κράτησή σας και στη συνέχεια το ποσό της κατάθεσής σας στον φάκελό σας. Παρακαλούμε μην παραλείψετε να μας ενημερώσετε. 

 

ΔΩΡΕΑΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ VERSUS
Το Versus Travel, προσπαθώντας να καλύψει το κενό της Ελληνικής αγοράς σε ταξιδιωτικούς οδηγούς στην Ελληνική γλώσσα για τις χώρες που επισκέπτεται, εγκαινιάζει την έκδοση μιας σειράς ποιοτικών ταξιδιωτικών βιβλίων – οδηγών (προϊόν της μεγάλης μας ταξιδιωτικής εμπειρίας), που προσφέρονται δωρεάν στους ταξιδιώτες της κάθε εκδρομής.

 

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ

Ταξιδιωτική ασφάλεια

Extra Παροχές Υγείας στην ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ

• Δωρεάν 8 επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς και εκπτώσεις σε χειρουργικές και ιατρικές πράξεις στα εξωτερικά ιατρεία της Ευρωκλινικής Αθηνών.
• Τηλεφωνική εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο στο τηλέφωνο 1011.
• Δωρεάν ένα παιδιατρικό check up και 8 δωρεάν επισκέψεις στους εφημερεύοντες γιατρούς στην Ευρωκλινική Παίδων (αφορά σε παιδιά και εγγόνια των ταξιδιωτών μας)


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ

• Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
• Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους Όρους Συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο Internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους Όρους Συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
• Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 1.000 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
• Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
• 12-18 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως και 18). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων. 
• Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
• Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
• Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας ή οι κάτοχοι μη Ελληνικών διαβατηρίων οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν, για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά για την έκδοση βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται. Το Versus Travel δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
• Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Τουρκία, μπορείτε να ταξιδέψετε με αστυνομική ταυτότητα νέου τύπου. Διευκρινίζουμε ότι αυτό γίνεται μόνο με πολιτική ταυτότητα και όχι με υπηρεσιακή. Ενημερωθείτε σχετικά από το τμήμα πωλήσεων του γραφείου μας.

* Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

H διαφορά στην τιμή οφείλεται στο εσωτερικό εισιτήριο Θεσσαλονίκη-Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Εφόσον επιθυμείτε μπορείτε να αποφύγετέ το κόστος αυτό μεταβαίνοντας στην Αθήνα με δικά σας μέσα.

Απαιτούνται 2 διανυκτερεύσεις στην Αθήνα. Για την διαμονή και τις μεταφορές σας στην Αθήνα δείτε  την ειδική προσφορά «StopOver Athens»

**Αναχωρήσεις από Λάρνακα

Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα - Αθήνα - Λάρνακα οι ώρες του οποίου και οι αεροπορική εταιρεία επιβεβαιώνονται τη στιγμή της κράτησης, κατόπιν διαθεσιμότητας.  Σύμφωνα με τις πτήσεις  αν απαιτούνται διανυκτερεύσεις  στην Αθήνα και  θέλετε να φροντίσουμε εμείς για τη διαμονή σας στην Αθήνα δείτε τις προνομιακές τιμές του “Stopover Athens" από 50 € το άτομο με μεταφορές.

 

ΔΩΡΕΑΝ

Αποκλειστική ταξιδιωτική ασφάλεια του Versus Τravel με καλύψεις για τον κορωνοϊό πριν και μετά το ταξίδι αλλά και για καραντίνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Νοιώστε απόλυτα προστατευμένοι, όπως σας έχουμε συνηθίσει.

Ισχύουν όροι και υπάρχουν προϋποθέσεις δείτε αναλυτικά στο: www.versustravel.eu/apolytiprostasia

Μόνο στο Versus περιλαμβάνουμε επίσκεψη και διανυκτέρευση στη Ρουέν, στην Καέν και στο πανέμορφο θέρετρο Σαιν Μαλό και άλλη μια διανυκτέρευση στην Ανζέ (ή τηΡεν) της Βρετάνης. Διανυκτερεύσεις που συνήθως περικόπτονται για μείωση κόστους (ακριβά ξενοδοχεία και πούλμαν). Με τις διανυκτερεύσεις αυτές πετυχαίνουμε να δούμε καλύτερα τις ακτές απόβασηςτης Νορμανδίας (την προηγούμενη ημέρα), το Μον Σαιν Μισέλ την επόμενη, αλλά και να απολαύσουμε το Σαιν Μαλό και την πανέμορφη Βρετάνη χωρίς αδιάκοπο τρέξιμο.  

 • Με δύο διανυκτερεύσεις στα κάστρα του Λίγηρα, στην Μπλουά (ή στην Τουρ), για καλύτερη επίσκεψη στα αξιοθέατα.
 • Μία διανυκτέρευση στο Παρίσι και όχι περισσότερες μια και η έμφαση δίνεται στη βόρεια Νορμανδία, στη Βρετάνη και στα κάστρα του Λίγηρα. Έτσι δεν γεμίζουμε το πρόγραμμά μας με περιττές διανυκτερεύσεις στο Παρίσι που δεν θα μας επέτρεπαν να αφιερώσουμε τον κατάλληλο χρόνο στον βασικό κορμό του προγράμματός μας.
 • Επίσκεψη στις ακτές απόβασης της Νορμανδίας.
 • Επίσκεψη στις σημαντικότερες πόλεις της κοιλάδας του Λίγηρα.
 • Επίσκεψη  εσωτερικά σε τρία σημαντικά κάστρα της κοιλάδας του Λίγηρα (Σενονσώ, Μπλουά και Σαμπόρ).
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  3* sup. & 4* (Γαλλική διαβάθμιση).
 • Την εκδρομή συνοδεύει έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
 • Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων, των ξενοδοχείων, των checkpoints, καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως.
 • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά έκδοσης VersusTravel.

Highlights

 • Περιηγηθείτε στην πρωτεύουσα της Νορμανδίας, τη Ρουέν.
 • Βγείτε το βράδυ στην μοναδική Καέν, γνωστή για τον καθεδρικό και το Calvados!
 • Ανακαλύψτε το γραφικότατο Ονφλέρ, που είναι κτισμένο στη νότια όχθη της εκβολής του Σηκουάνα.
 • Επισκεφθείτε τις ακτές της Απόβασης της Νορμανδίας κατά την 6η Ιουνίου του 1944.
 • Δείτε την περίφημη «Γέφυρα της Νορμανδίας», που ενώνει τις δύο όχθες του Σηκουάνα.
 • Κάντε μια βόλτα στην αρχοντική Ντωβίλ και το πανέμορφο Σαιν Μαλό.
 • Θαυμάστε το παραμυθένιο νησάκι Μον Σαιν Μισέλ.
 • Γνωρίστε μερικά από τα σημαντικότερα κάστρα της κοιλάδας του Λίγηρα, όπως τα  Σενονσώ, Μπλουά και Σαμπόρ.

 

Σχόλια Πελατών

Παρόμοιοι Προορισμοί

Μόνο στο Versus Travel

 • Επίσκεψη στις ακτές απόβασης της Νορμανδίας
 • Επίσκεψη στις σημαντικότερες πόλεις της κοιλάδας του Λίγηρα
 • Επίσκεψη  σε 3 σημαντικά κάστρα της κοιλάδας του Λίγηρα(Σενονσώ, Μπλουά και Σαμπόρ)
   

Περίοδοι

 • Καλοκαίρι 2021
 • Οκτώβριος - Νοέμβριος 2021

Αναχωρήσεις

22/9, 25/10, 17/11Bonus Online Κράτησης

Χάρτης Ταξιδιού Τα «διαμάντια» της Βόρειας Γαλλίας, Νορμανδία, Βρετάνη, Σαιν Μαλό, Λίγηρας | Σεπτέμβριος - Νοέμβριος 2021

Πληροφορίες για τις Χώρες Countries Info